EUROVISION 2019: Η ψηφοφορία για το βραβείο Barbara Dex ξεκίνησε!

O φετινός διαγωνισμός της Eurovision μπορεί να ολοκληρώθηκε μόλις 2 μέρες πριν, αλλά οι αναλύσεις των αποτελεσμάτων και τα σχόλια καλά κρατούν!

Ο διαγωνισμός όμως εκτός από μουσική είναι και θέαμα. Μια καλή και προσεγμένη εμφάνιση, τόσο χορογραφικά όσο και ενδυματολογικά πάντα ξεχωρίζει. Το ενδυματολογικό κομμάτι λοιπόν έχει αναλάβει η ιστοσελίδα songfestival.be η οποία είναι υπεύθυνη και φέτος για την απονομή του βραβείου Barbara Dex, δηλαδή ο καλλιτέχνης που είχε την χειρότερη ενδυματολογική εμφάνιση στον φετινό διαγωνισμό.

Το βραβείο πήρε το όνομά του από την Βελγίδα εκπρόσωπο του 1993, την Barbara Dex, η οποία κατέλαβε την τελευταία θέση με ένα –κατά πολλούς– κακόγουστο φόρεμα, το οποίο σχεδίασε η ίδια. Η εμφάνιση αυτή λοιπόν αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του βραβείου από το 1997 και εξής. Μπορείτε να δείτε την λίστα με όλους τους νικητές μέχρι σήμερα, εδώ!

Οι περσινοί νικητές του βραβείου Barbara Dex ήταν οι Eye Cue από την Βόρεια Μακεδονία (ως Π.Γ.Δ.Μ. μέχρι πέρσι).

H χώρα μας κατέκτησε το συγκεκριμένο βραβείο το 2002 με την εμφάνιση του Μιχάλη Ρακιντζή στο S.A.G.A.P.O.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι απλή. Μπαίνετε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα (πατήστε εδώ),και κάνετε log in με όποιο τρόπο επιθυμείτε. Επιλέγετε την συμμετοχή που θέλετε να ψηφίσετε και πατάτε το «thumbs up» της χώρας που θέλετε. Επιλέξτε «vote» και η ψήφος σας είναι κατοχυρωμένη! Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται το απόγευμα της 26ης Μαΐου.

Εσείς ποια θεωρείται την χειρότερη φετινή εμφάνιση;

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ψήφισα ήδη τη Σλοβενία. Αισθητικά δεν μου έκανε καθόλου.

  2. Συγγνώμη, αλλά η Ντούσκα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα και θα δείτε ότι θα είναι πολύ ψηλά σε ψήφους. Όχι μόνο για ένα υπερβολικό έως κιτς φόρεμα, ας πούμε ότι αυτό είναι και υποκειμενικό, άλλα ως μια πολύ τυπική περίπτωση τους πως μία έμφανιση όχι μόνο δεν εξυπηρέτησε το τραγούδι αλλά το χαντάκωσαν.

    • Ναι καλα πανε να δεις τι λένε όλοι για το φόρεμα και μετά έλα ξανά!! Εγώ προσωπικά ψήφισα Αλβανία μου φάνηκε όλο καρακιτσαριο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ