Eurovision 2019: 44 χρόνια περίμενε τη νίκη η Ολλανδία!

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η Ολλανδία με τον Dunkan και το τραγούδι του “Arcade”, έγραψε ιστορία! Συγκεντρώνοντας συνολικά 492 βαθμούς, 261 από το televoting και 231 από τις ειδικές επιτροπές κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της φετινής Eurovision, μετά από 44 ολόκληρα χρόνια!

Η συγκεκριμένη ήταν η 5η νίκη για την Ολλανδία και έτσι έπιασε στον πίνακα των νικητών τις, Γαλλία, Ην. Βασίλειο και Λουξεμβούργο, που έχουν επίσης από πέντε νίκες στον θεσμό. Με αυτή της την νίκη η χώρα της τουλίπας απειλεί πλέον τη Σουηδία που έχει έξι νίκες συνολικά και στην κορυφή να βρίσκεται φυσικά η βασίλισσα Ιρλανδία (επτά νίκες). Για να πετύχει, όμως ,την 5η της νίκη η Ολλανδία έπρεπε να περιμένει συνολικά 44 ολόκληρα χρόνια! Τελευταία φορά που στέφθηκε νικήτρια του διαγωνισμού ήταν το 1975 στην Στοκχόλμη με τους Teach-In και το “Ding-a-Dong”!

https://www.youtube.com/watch?v=sI78Bqp6z6g

Η Ολλανδία, ωστόσο, δεν είναι η μόνη χώρα που έπρεπε να περιμένει τόσα χρόνια για να γευτεί ξανά την νίκη! Στον πίνακα με τις χώρες που έχουν τουλάχιστον δύο νίκες, αλλά με μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ τους,  η Αυστρία περίμενε συνολικά σχεδόν μισό αιώνα (48 χρόνια) για να βρεθεί ξανά στην κορυφή μετά την πρώτη της νίκη το 1966! Η Δανία ακολουθεί στη τρίτη θέση (37 χρόνια), ενώ την πρώτη 5αδα κλείνουν η Ελβετία (32 χρόνια) και η Γερμανία (28 χρόνια).

Υπάρχουν, όμως, χώρες που αναμένουν πολλά χρόνια μέχρι τώρα για να καταφέρουν τη δεύτερη νίκη τους, χωρίς ακόμα αποτέλεσμα… η Ισπανία έκλεισε αισίως μισό αιώνα (50 χρόνια) από την τελευταία της νίκη το 1969! Η Γαλλία των πέντε επιτυχιών έχει να γευτεί νίκη συνολικά 42 χρόνια, ενώ την 5αδα κλείνουν το Βέλγιο (33 χρόνια), η Ελβετία (31 χρόνια) και η Ιταλία που έφτασε μία ανάσα φέτος από την νίκη (29 χρόνια). Αν υπολογίσουμε και τις χώρες οι οποίες δεν συμμετέχουν πλέον στον διαγωνισμό, τότε το Μονακό και το Λουξεμβούργο βρίσκονται και αυτά στην συγκεκριμένη λίστα με 48 και 36 χρόνια αναμονής αντίστοιχα!

Αν πάρουν παράδειγμα από την Ολλανδία… ποτέ δεν είναι αργά! Ίσως του χρόνου κάποια από αυτές να τα καταφέρει…

Μείνετε με τον OGAE Greece για πολλά ακόμα αφιερώματα για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άξιος νικητής!4 φορές τον ψήφισα το Σάββατο.

    Ακόμα να εμφανιστεί ο Thunder.

    • Εμφανίστηκε, έβρισε του κριτές που χαντάκωσαν “σκόπιμα” τον Ρώσσο (έβαλε μέσα και την Ελλάδα σαν αδικημένη ενώ τόσο καιρό την έβριζε, έτσι για το ξεκάρφωμα) και εξαφανίστηκε πάλι. Νομίζω είναι κάπου στα σχόλια των τελικών αποτελεσμάτων.

      • Το μυαλό σου και μια λίρα.Οντως τον χαντακωσαν τον Sergey μπορεί τελικά να μην κέρδιζε έτσι και αλλιώς αλλά δεν δικαιολογειτε η 9 θέση που τον έβαλαν ,αυτό το έκαναν για να είναι σίγουροι ότι και το televoting να κερδίσει ότι δεν θα βγει πρώτος.Επισης τι έβαλα μέσα και την Ελλάδα για ξεκαρφωμα και κουραφεξαλα .Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν χάλια τραγούδι με χαλια τραγουδίστρια και ότι μας άξιζε η θέση ,απλά συνηδειτοποιησα ότι και καλό τραγούδι να στέλναμε παλι δεν θα τα πηγαιναμε καλά επειδή μας έχουν στην μπούκα οπότε τελείως άκυρα αυτά που λες

  2. επίσης η ολλανδια ειναι μια χώρα που εχει αδικηθει κατάφωρα την τελευταια 20 ετία!οποτε πηρε το αιμα της πισω μετά την νίκη της!αν κ ηθελα την ιταλία νικήτρια η νικη του arcade ηταν δίκαια!ωραια φωνη,μοντερνο τραγούδι!

  3. Epidi tunxanei na eimai autes tis meres sto Belgio sto spiti enos Ollandou filou, pou blepei mono kanalia Ollandika, nomizw oti den exw dei í akousi paromoio pragma, den exoune stamatisei na to dixnoune se oles tis eidiseis kai ekpompes edw kai 3 meres, exei ginei kati san ethnikos irwas, polu ti thelane auti tin niki oí Ollandoi kai mprabo tous

    • τι βλακειες!! λυπαμαι που σε ακουσα και το διαβασα…
      χιουμορ 0
      πικροχολιαση 10

    • Δεν νομίζω πως αξίζει κανείς να διαβάσει ένα άρθρο που λέει ότι θα έπρεπε να βομβαρδιστεί ο χώρος… Αυτά δεν λέγονται ούτε για πλάκα. Μάλλον όντως είναι πιτσιρίκος.

  4. Από την μία σωστα τα λεει για εμας.. ποια αναγεννηση… ενας τριλεπτος ακταρμας ηταν, ενα κιτσαριο σε ολο του το μεγαλειο. Ειχαμε ένα υπερχο τραγουδι που το κατεστρεψε η Γουση. Πιο απλη παρουσιαση θα ε΄χιε μεγαλυτερη απήχηση. Πχ. η Νορβηγία, τιποτα το ιδιαίτερο. και να πω την αληθεια (ηταν και το αγαπημενο μου), σου εμενε απο την πρωτη στιγμη!!!

  5. Μπορεί να άρεσε σε πολλούς το τραγούδι, αλλά… γιατί βλέπω σχόλια ότι είναι άξιος νικητής; Από που προκύπτει αυτό; Ούτε στις επιτροπές, ούτε στο κοινό ήρθε πρώτος.
    Τέλος πάντων… ας το κάνουμε γαργάρα ΚΑΙ αυτό. Εύχομαι να δούμε του χρόνου μια καλή διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα, γιατί τα τελευταία 3 χρόνια παρακολουθούμε από μέτρια εως τραγικά πράγματα.

  6. Υπεροχο τραγουδι, συγκλονιστικος καλλιτεχνης, απο την πρωτη στιγμη που το ακουσα ημουν σιγουρος οτι θα κερδιζε. Γλυκος, σεμνος, ταλαντουχος και συναισθηματικος, χωρις ομως να γινεται γελοιος. Μπραβο.

  7. Γενικά τα τελευταία χρονια η γενικότερη τάση είναι να βραβεύονται χώρες που έχουν να κερδίσουν αρκετά χρόνια. Με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Οποίο από τα φαβορί έχει χρόνια να το πάρει συνήθως κερδίζει.. Πολύ όμορφο τραγούδι. Μπράβο Ολλανδία. Νομίζω ότι τη νέα δεκαετία που θα ξημερώσει σίγουρα η Ιταλία αναμένεται να το πάρει και Ισλανδία ή Βέλγιο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ