EUROVISION 2019: Τι δήλωσαν Katerine Duska και Τάμτα κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα;

Eurovision 2019: Katerine Duska και Τάμτα – Instagram/Eurovision

Η 64η Eurovision ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 18 Μαΐου, με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού στο Τελ Αβίβ. Σε αυτόν, η Κύπρος κατετάγη στη 15η θέση και η Ελλάδα στην 21η. Η Katerine Duska και η Τάμτα επέστρεψαν, χθες, στην Αθήνα και δήλωσαν περήφανες για τη συμμετοχή τους.

Katerine Duska: «Έχω μάθει στη ζωή μου να χάνω με αξιοπρέπεια»

Η Katerine Duska τόνισε, σε δηλώσεις της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πως έζησε μια φανταστική εμπειρία και ευχαρίστησε εκείνους που ψήφισαν την ελληνική συμμετοχή.

Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η μουσική είναι υποκειμενική οπότε όταν μπαίνει κανείς σ’ έναν μουσικό διαγωνισμό, δεν μπορεί να έχει προσδοκίες. Νιώθω ότι πραγματικά δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, τρομερές αντιξοότητες. Είμαι πάρα πολύ περήφανη για την ομάδα μου, είμαι περήφανη που προσφέραμε ένα διαφορετικό θέαμα. Δεν είναι καθόλου λίγο από τις 41 χώρες, να είμαστε έστω και στην 21η θέση. Μην το θεωρούμε δεδομένο!

Η ίδια, στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δεν έχει πικρία για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι δεν έγιναν όσα ζήτησε η ελληνική αποστολή. Βέβαια, σημείωσε με νόημα: «Έχω μάθει να χάνω στη ζωή μου με αξιοπρέπεια».

Τάμτα: «Δεν πιστεύω ότι είμαι αδικημένη ή η μόνη αδικημένη»

Από την πλευρά της, η Τάμτα ανέφερε πως ήταν μαγικά όλα όσα έζησε στο Τελ Αβίβ και δεν ήταν η πιο αγχωτική εβδομάδα της ζωής της παρότι ξυπνούσε στις 04:00.

Νομίζω πως καταφέραμε να βγάλουμε, στο τέλος, το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε. Βέβαια, χρειάστηκε πολλή υπομονή και πολλή επιμονή, αλλά στο τέλος ήμασταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι. Δεν πιστεύω ότι είμαι αδικημένη ή η μόνη αδικημένη. Συμβαίνουν αυτά! Κάθε χρόνος είναι διαφορετικός με διαφορετικά τραγούδια, μπορεί κάποια άλλη χρονιά να είχα καλύτερη τύχη.

Σχετικά με τη βαθμολογία που έλαβε από τη Γεωργία, η Τάμτα απάντησε: «Σημασία έχει ότι ποτέ δεν αμφισβήτησα τον λαό» και αποκάλυψε ότι γίνεται «πόλεμος» στη χώρα για το συγκεκριμένο ζήτημα, συμπληρώνοντας: «Μου φάνηκε κάπως». Η τραγουδίστρια χαρακτήρισε «παραμυθένιο» το ότι είδε από κοντά τη Madonna.

Δείτε σχετικό βίντεο όπως προβλήθηκε στη σημερινή εκπομπή Happy Day

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

91 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να χάσουμε με αξιοπρεπεια, να είμαστε αξιοπρεπείς στη σκηνή κ.ο.κ.
    Όχι άλλη αξιοπρέπεια ρε παιδιά, έλεος. Να στηρίξει η Ντούσκα την ομάδα της, δε λέω, αλλά δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στις αντιξοότητες. Έχουν κι οι ίδιοι ευθύνη. Τι γύρευε ένας πλαστικός ανθόκηπος πίσω της; Γιατί δεν ακολούθησαν τη γραμμή και τα χρώματα του βίντεο κλιπ, εφόσον παντού έπαιζε αυτό το κόνσεπτ, ακόμα και σναπτσατ εφέ είχαν φτιάξει με ροζ τούλι. Πώς καταλήξαμε στο φιόρο του Λεβάντε και το κίτρινο γάντι; Τόση φαντασία πια; Κρίμα. Το τραγούδι είχε δυνατότητες, εκείνη δεν τραγούδησε καλά όμως.
    Και μη τα ρίχνουμε πάντα στην κακιά Ευρώπη και στις διαπλεκόμενες επιτροπές, πάλι καλά που υπήρχαν κι αυτές γιατί πιο κάτω θα ήμασταν. Θα είχαμε καπαρώσει την τελευταία θέση.
    Κανείς δε μας μισεί. Του χρόνου με ένα καλό τραγούδι, έναν τραγουδιστή που μπορεί να το πει και έναν σκηνοθέτη που να κάνει σύγχρονα πράγματα με γραφικά κι όχι μπαλέτα και μπάλες.
    Άντε!

    • Μια χαρά μπορούσε να το πει, ξαφνικά μην τα βγάζετε όλα στραβά επειδή το συνολικό θέαμα δεν άρεσε όσο περιμέναμε. Δεν είδα πουθενά να ρίχνει ευθύνες, το ότι είπε ότι οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες, είναι ψέμα; Ίσα ίσα που είπε και μόνη της ότι το αποτέλεσμα δεν άρεσε στον κόσμο τόσο πολύ αλλά αυτό συμβαίνει όταν έχεις να κάνεις με τέχνη και γούστα. Δεν μπορεί η ίδια να είναι περήφανη για αυτό που έδειξε και την προσπάθειά της; Δηλαδή εσύ τι; Ποτέ δεν έχεις νιώσει περήφανος/η για κάτι που έκανες και ας μην είχε την ανάλογη αποδοχή; Να είμαστε και λίγο άνθρωποι, μην περιμένουμε να κακολογήσουμε με το παραμικρό ή όλοι να έχουν την ίδια καλλιτεχνική άποψη με εμάς όπως και να μην περιμένουμε να γίνονται πάντα όλα όπως τα θέλουμε, αυτό ήθελαν να παρουσιάσουν και αυτό έκαναν. Γίναμε όλοι ειδικοί ξαφνικά.

      • Δεν είμαστε ειδικοί αγαπητέ, την άποψή μας λέμε. Το τραγούδι μου άρεσε εξ αρχής, το ίδιο και το βίντεο κλιπ. Όμως δε μπορείς να λες είμαι περήφανη όταν δεν έχεις τραγουδήσει καλά. Η φωνή της δεν πατούσε στις νότες, ακόμα και στο κλείσιμο με μισή ανάσα τελείωσε. Είμαστε άνθρωποι αλλά δε μπορούμε να ακούμε πάντα για αντιξοότητες και κακές συνθήκες, που ήταν ίδιες για όλους. Τι να πει κι ο Ολλανδός που ποτέ δεν έδειξαν το χέρι του που χτυπάει το αρμόνιο, την πιο δυνατή στιγμή του ρεφρέν; Δεν τον εμπόδισε από το να κερδίσει. Αλήθεια δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι από πέμπτοι στον ημιτελικό βρεθήκαμε 21οι στον τελικό επειδή τραγούδησε καλά; Για ποιο λόγο γράφουν τραγούδια που δε μπορούν να τα υποστηρίξουν; Οι ίδιοι καταστρέφουν την εικόνα τους. (ισχύει και για πέρσι αυτό)

    • Πως κάθε φορά που δεν πάμε καλά. Φταίνε οι αντίξοες συνθήκες ποτέ δεν θα το καταλάβουμε αυτό !!!Πως γίνεται όλα να λέμε ότι πηγαίνουν τέλεια !!! Και μόλις φτάσουμε στο διαγωνισμό και πατοσουμε να λέμε ότι φταίνε οι συνθήκες και οι καταστάσεις και οι κακοί ευρωπαίοι που δεν μας αγαπάνε και η Ευρώπη που δεν μας θέλει !!!Ολα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες για να βγάλουμε το φταίξιμο από πάνω μας !!!! Ας πάρει η ΕΡΤ το θεσμό στα σοβαρά ας στείλει ένα πραγματικά ωραίο τραγούδι με ένα πραγματικά καλό τραγουδιστή και μια αξία επανδρωμένη ομάδα και θα τα πάμε υπέροχα !!!! Η ντουσκα γιατί να μην είναι ευχαριστημένη και γνωστή έγινε και το όνομα της ακούστηκε !!! Και καμία συμφωνία μπορεί να κλείσει. Εννοείται μόνο στην Ελλάδα !!! Και όλα καλά!!!! Και μην βγείτε τώρα και πείτε ότι την ξέρατε την ντουσκα γιατί οι περισσότεροι ψάχναμε να δούμε τι έχει κάνει αυτή η κοπέλα και ποια είναι !!! Αυτή μια χαρά έκανε την δουλειά της της δόθηκε η ευκαιρία γιατί να μην πάει !!!Ολοι το ίδιο θα κάναμε!!!!!Πρεπει να καταλάβετε όλοι σας ότι το πρόβλημα είναι δικό μας !!! Της ΕΡΤ !!! Αν δεν βάλουμε μυαλό κάθε χρόνο να ίδια θα παθαίνουμε!!!και δεν θα φταίει καθόλου ούτε η Ευρώπη ούτε κανένας!!!!Ολη την ώρα τα ρίχνουμε στις αντιξοότητες !!! Βαρεθικαμε το ίδιο παραμύθι!!!! Ας στείλουμε την Φουρειρα και πρώτοι θα έρθουμε !!! Η μια ανάλογο !!! Και δια μαγείας οι αντίξοες συνθήκες θα εξαφανιστούν !!!!!

      • Ούτε τον Ολλανδό τον ξέρανε στην χώρα του και όμως κέρδισε. Και θα το ξαναπώ πηγαινεται να διτε τι ψήφισε ο κάθε κριτής να καταλάβετε ποσό αντικειμενικός είναι ο διαγωνισμος

    • Μην λεμε ότι θελουμε ,μια χαρα τραγούδησε (άλλο το γεγονός ότι οι διοργανωτές είχαν χαμηλή την ένταση του ήχου)…και στη συνέντευξη μίλησε πολυ σωστά !

      • Αν είχε χαμηλή την ένταση του ήχου να το πει δημόσια, γιατί αυτά πρέπει να καταγγέλλονται και όχι να αποσιωπόνται. Βαρέθηκα κάθε φορά να ακούω ότι γίνονται κάποια πράγματα επίτηδες εναντίον της ελληνικής συμμετοχής και όμως να μην καταγγέλλονται δημόσια για να δούμε επιτέλους τι γίνεται στα παρασκήνια. Αυτό το μυστήριο το βαρέθηκα.

      • Opa2019 Το έχει πει δημόσια σε συνέντευξη ότι ο ήχος στον ημιτελικό ήταν χαμηλότερος και ότι στον τελικό θα το διόρθωναν..προφανώς δεν το διόρθωσαν αλλά και πάλι ήταν πολυ καλή ..

    • Αν πιστεύεις ότι κανείς δεν μας μισεί πήγαινε στο σάιτ της Eurovision και δες τι που κατέταξε ο κάθε κριτής ξεχωριστά την Ελλαδα

      • Μα δεν τραγούδησε καλά. Από το πρώτο δευτερόλεπτο έκανε λάθος και είχε ένα περίεργο χαμόγελο αμηχανίας. Η σκηνική παρουσία δεν ήταν καλή. Το ρούχο άσχημο, το μακιγιάζ άσχημο, σχεδόν ρομποτικές κινήσεις με τα χέρια. Δεν άρεσε στον κόσμο και αυτό έχει σημασία.

    • Παρακάτω αναφέρεις για τον Ολλανδό και λες τι να πει και αυτός και στο πρώτο σχόλιο λες να μην τα ρίχνουμε όλα στις αντιξοότητες. Όμως εδώ καλό θα ήταν να διευκρινιστεί πως η EBU έδωσε στην Ολλανδία δύο εξτρά τεχνικές πρόβες για να δουλευτούν τα πλάνα και τα φώτα και όλα. Αντίθετα, την Ελλάδα και σε πολλές άλλες συμμετοχές φέτος το μόνο που έλεγαν για τα παράπονα στα πλάνα ήταν σχόλια τύπου “μην ανησυχείτε… θα βελτιωθεί την επόμενη φορά… πρόβες είναι” όποτε ας μην στηριζόμαστε στο γεγονός ότι Ελλάδα (και άλλες χώρες δεν θεωρώ πως μας μισούν και θέλουν να μας αδικούν) και Ολλανδία είχαν τις ίδιες ευκαιρίες να βελτιώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

      • Δεν γνωρίζω ποιοι πήραν έξτρα τεχνικές πρόβες και για ποιο λόγο. Απλά ανέφερα ένα παράδειγμα. Σε όλα τα τραγούδια υπήρχαν ατέλειες. Όμως ένα κακό σύνολο δε παύει να είναι ένα κακό σύνολο. Ε δε γίνεται όλοι να μας αντιπαθούν και να θέλουν να μας καταποντίσουν, κάπου πρέπει να φταίμε κι εμείς. Ατυχίες θα υπάρξουν ακόμα και αστοχίες. Το να τις επισημαίνουμε καλοπροαίρετα δε βλάπτει. Μερικοί θέλουν να τα βλέπουν όλα τέλεια δικαίωμα τους. Άλλοι θέλουν να σχολιάσουν (χωρίς καμία πρόθεση να γίνουν εμπαθείς) τα κακώς κείμενα. Όλα καλά. Και του χρόνου καλύτερα.

  2. Απάντηση αξιοπρέπειας της Κατερίνας προς όλους τους “καλοπροαίρετους” “φαν”…
    Τέτοιους καλλιτέχνες θέλουμε να μας εκπροσωπούν! Με ωραία τραγούδια, ήθος και αξιοπρέπεια!

    • Πως κάθε φορά που δεν πάμε καλά. Φταίνε οι αντίξοες συνθήκες ποτέ δεν θα το καταλάβουμε αυτό !!!Πως γίνεται όλα να λέμε ότι πηγαίνουν τέλεια !!! Και μόλις φτάσουμε στο διαγωνισμό και πατοσουμε να λέμε ότι φταίνε οι συνθήκες και οι καταστάσεις και οι κακοί ευρωπαίοι που δεν μας αγαπάνε και η Ευρώπη που δεν μας θέλει !!!Ολα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες για να βγάλουμε το φταίξιμο από πάνω μας !!!! Ας πάρει η ΕΡΤ το θεσμό στα σοβαρά ας στείλει ένα πραγματικά ωραίο τραγούδι με ένα πραγματικά καλό τραγουδιστή και μια αξία επανδρωμένη ομάδα και θα τα πάμε υπέροχα !!!! Η ντουσκα γιατί να μην είναι ευχαριστημένη και γνωστή έγινε και το όνομα της ακούστηκε !!! Και καμία συμφωνία μπορεί να κλείσει. Εννοείται μόνο στην Ελλάδα !!! Και όλα καλά!!!! Και μην βγείτε τώρα και πείτε ότι την ξέρατε την ντουσκα γιατί οι περισσότεροι ψάχναμε να δούμε τι έχει κάνει αυτή η κοπέλα και ποια είναι !!! Αυτή μια χαρά έκανε την δουλειά της της δόθηκε η ευκαιρία γιατί να μην πάει !!!Ολοι το ίδιο θα κάναμε!!!!!Πρεπει να καταλάβετε όλοι σας ότι το πρόβλημα είναι δικό μας !!! Της ΕΡΤ !!! Αν δεν βάλουμε μυαλό κάθε χρόνο να ίδια θα παθαίνουμε!!!και δεν θα φταίει καθόλου ούτε η Ευρώπη ούτε κανένας!!!!Ολη την ώρα τα ρίχνουμε στις αντιξοότητες !!! Βαρεθικαμε το ίδιο παραμύθι!!!! Ας στείλουμε την Φουρειρα και πρώτοι θα έρθουμε !!! Η μια ανάλογο !!! Και δια μαγείας οι αντίξοες συνθήκες θα εξαφανιστούν !!!!!

    • Κι όμως μπορεί να υπάρξει καλοπροαίρετη κριτική φίλε μου. Το μαθαίνω από τα λάθη μου το έχετε ακουστά; Δε γίνεται να λέμε μπράβο μπράβο, ήμασταν αξιοπρεπείς, περήφανοι κλπ κλπ. Είναι η ώρα της αυτοκριτικής. Αν ήταν υπερήφανες, θα είχαν κάνει τώρα τρεις μέρες μια ανάρτηση στο ινστα τους να ευχαριστήσουν τον κόσμο που τις στήριξε. Μέχρι το Σάββατο ανέβαζαν συνέχεια κι οι δυο στόρι και ζητούσαν ψήφο. Αυτό σας πληροφορώ έχει σχολιαστεί πολύ άσχημα στα κοινωνικά δίκτυα. Άρα αυτά περί περηφάνιας είναι λόγια που πρέπει να ειπωθούν.

  3. μάλιστα…κάποια αυτοκριτική??καποια λάθη??μάλλον για την ντούσκα ολα αγγιζαν την τελειότητα.τα σπαθιά,οι ξιφομαχίες,το γεγονος οτι μονο 3 χωρες απο τις 40 μας εδωσαν καποιους βαθμους της λεει κάτι??αλλα ειπαμε για κάποιους παντα στραβος ειναι ο γιαλός…

    • Ναι στην προκυμενη περίπτωση στραβός είναι ο γυαλος. Όταν το Σαν Μαρινο πέρνει καλύτερη θέση από εμάς, στραβός ειναι ο γυαλος…..

      • οταν ο αγιος μαρινος με το χαρουμενο τραγουδάκι του ψηφιζεται απο περισσοτερες χωρες μαλλον κατι πρεπει να σου λεει αυτο κ οταν η ντουσκα ψηφιζεται μονο απο 3 επισης κατι σημαινει αυτό…αλλα οταν η λογικη παει περίπατο σηκωνεις απλα τα χερια ψηλα…

    • Ακούσατε να λέει ότι ήταν τέλεια ή κάτι τέτοιο;;η κοπέλα είπε ότι τε έδωσε όλα και ότι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν ..η Ευρώπη είναι προκατειλημμένη μαζί μας πότε θα το συνειδητοποιήσετε ;;;

  4. Ποια αξιοπρέπεια κούκλα μου; ποιο “δεν έγινε ό,τι ζητήσαμε”; Ας πει κάποιος στη Γιάννα Τερζή 2.0 ότι η φωνή της ήταν βραχνιασμενη, το σκηνικό της ροκοκό – μπαρόκ και μάλιστα ημιτελές, ενώ το βάψιμο και το ρούχο τα χειρότερα της διοργανωσης. Η μέγιστη ευθύνη ανήκει στη σκηνοθέτρια Γουση που απλά δεν έχει αισθητική και μετά στην ίδια που δεν είχε, σκηνική παρουσία. Το ρούχο την επνιγε μέχρι το λαιμό, η επαφή της με τη κάμερα ήταν εντελώς ανύπαρκτη. Και τελικά και αυτή και η Γιάννα Τερζή, γαι κάποιο λόγο δεν έχουν δισκογραφια και παρουσία στην μουσική σκηνή.

  5. Πως κάθε φορά που δεν πάμε καλά. Φταίνε οι αντίξοες συνθήκες ποτέ δεν θα το καταλάβουμε αυτό !!!Πως γίνεται όλα να λέμε ότι πηγαίνουν τέλεια !!! Και μόλις φτάσουμε στο διαγωνισμό και πατοσουμε να λέμε ότι φταίνε οι συνθήκες και οι καταστάσεις και οι κακοί ευρωπαίοι που δεν μας αγαπάνε και η Ευρώπη που δεν μας θέλει !!!Ολα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες για να βγάλουμε το φταίξιμο από πάνω μας !!!! Ας πάρει η ΕΡΤ το θεσμό στα σοβαρά ας στείλει ένα πραγματικά ωραίο τραγούδι με ένα πραγματικά καλό τραγουδιστή και μια αξία επανδρωμένη ομάδα και θα τα πάμε υπέροχα !!!! Η ντουσκα γιατί να μην είναι ευχαριστημένη και γνωστή έγινε και το όνομα της ακούστηκε !!! Και καμία συμφωνία μπορεί να κλείσει. Εννοείται μόνο στην Ελλάδα !!! Και όλα καλά!!!! Και μην βγείτε τώρα και πείτε ότι την ξέρατε την ντουσκα γιατί οι περισσότεροι ψάχναμε να δούμε τι έχει κάνει αυτή η κοπέλα και ποια είναι !!! Αυτή μια χαρά έκανε την δουλειά της της δόθηκε η ευκαιρία γιατί να μην πάει !!!Ολοι το ίδιο θα κάναμε!!!!!Πρεπει να καταλάβετε όλοι σας ότι το πρόβλημα είναι δικό μας !!! Της ΕΡΤ !!! Αν δεν βάλουμε μυαλό κάθε χρόνο να ίδια θα παθαίνουμε!!!και δεν θα φταίει καθόλου ούτε η Ευρώπη ούτε κανένας!!!!Ολη την ώρα τα ρίχνουμε στις αντιξοότητες !!! Βαρεθικαμε το ίδιο παραμύθι!!!! Ας στείλουμε την Φουρειρα και πρώτοι θα έρθουμε !!! Η μια ανάλογο !!! Και δια μαγείας οι αντίξοες συνθήκες θα εξαφανιστούν !!!!!

    • Πόσες φορες θα γραψεις το ίδιο κειμενο απάντηση; Μέχρι τωρα μετρησα 3 φορές. Κάποιοι πρέπει να καταλάβετε οτι δεν θα την κραξουμε! Το οτι εσείς είστε εμμονικοί ειναι δικό σας πρόβλημα.

  6. Νομιζω πως πρέπει να ξαναδείτε τη συνέντευξη γιατί δεν ανέφερε κάτι για τελειότητα ..

  7. Τελικά κάποιοι τρέφονται με τη κακία και τη δυσωδία… Καλή χώνεψη λοιπόν!

  8. Λοιπόν, επειδή Έχω κουραστεί με τα σχόλια περί σκηνικής παρουσίας. Η σκηνική παρουσία ήταν πάρα πολύ καλλιτεχνική, που αυτό κακοφάνηκε σε κάποιους. Έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι περάσαμε τελικό. Και σε όποιον δεν άρεσε το σκηνικό, να τον πάρει η ΕΡΤ, του χρόνου. Όσο για την Ταμτα, μπράβο της.

  9. Δηλ.τι επρεπε να πουνε; Να μας ζητησουν συγγνωμη κλαιγοντας που δεν μπορεσαν να φερουν καλυτερη θεση; ειπαν οτι περασαν καλα,οτι ειχαν δυσκολιες,οτι το τραγουδι δεν αρεσε τοσο,οτι η ομαδα εκανε καλη προσπαθεια. Μα δεν ειπαν καπου κατι το αλαζονικο ουτε οτι εφταιγαν τεχνικοι λογοι που δεν πηγαν καλα. Οσον αφορα την ελληνικη συμμετοχη η κοπελα τραγουδησε μια χαρα. Η σκηνικη παρουσια δεν ηταν καλη αλλα σε αυτο δεν φταιει η ιδια. Οσον αφορα στο τραγουδι καθεαυτο ή αρεσει σε καποιον ή οχι, αυτο δεν αλλαζε. Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι περιμενουν καποιοι να ακουσουν. Αλλοι λενε για την ερτ,αλλοι για τα ρουχα,αλλοι για την σκηνογραφια. Λες και αποφασιζουν οι τραγουδιστριες για ολα. Απλα φετος, άλλα τραγουδια άρεσαν πολύ περισσοτερο στον κοσμο. Δεν νομιζω καθολου οτι ηταν θεμα φωνητικης αποδοσης σε καμια απο τις δυο περιπτωσεις.

  10. Μία μη καλή θέση στη Eurovision δεν είναι εθνική τραγωδία. Η Ελλάδα είχε ένα καλό τραγούδι με μία ενδιαφέρουσα τραγουδίστρια, που όμως αποδόθηκε μέτρια ζωντανά και στήθηκε σκηνικά υπερβολικά και προς λάθος κατεύθυνση.
    Πίσω όμως από όλα αυτά βρίσκεται μία ομάδα υπευθύνων στην ΕΡΤ, που ενώ φέτος φάνηκε να δούλεψε και να προσπάθησε, δεν γνωρίζει τη Eurovision και δεν έχει επαφή με τις εξελίξεις της. Είναι πολλές πλέον οι διαδοχικές κακές θέσεις της Ελλάδας για να αποδίδονται σε συγκυρίες ή σε δήθεν αντιπάθεια των Ευρωπαίων προς εμάς.

    Ως εκ τούτου, η συζήτηση για το πως πρέπει να επιλεγεί ο εκπρόσωπός μας, με απευθείας ανάθεση ή εθνικό τελικό, δεν έχει νόημα όσο θα εξακολουθούν να αποφασίζουν άνθρωποι μη σχετικοί με το θέμα. Και εθνικός τελικός να γίνει του χρόνου, πιθανότατα θα περιλαμβάνει άστοχες και αψυχολόγητες επιλογές υποψηφίων. Να θυμίσω, εξάλλου, τι τραγική ομάδα τραγουδιών είχε μαζέψει η ΕΡΤ πέρσι όταν η αρχική πρόθεση ήταν η διοργάνωση εθνικού τελικού και πως από τύχη καταλήξαμε στο καλύτερο τραγούδι.

    • +1000 Μάριε από εμένα. Εάν δεν υπάρξουν οι σχετικοί άνθρωποι για να αναλάβουν το θέμα και εθνικός τελικός να γίνει, το αποτέλεσμα θα είναι να βλέπουμε π.χ. τους Χοροσταλίτες ή την Αρετή Κετιμέ. Και εννοείται συμφωνώ πως η επιλογή μας εν τέλει μια χαρά ήτα, το στήσιμο ήταν παντελώς λάθος κα υπερβολικό και ίσως εν τέλει να παραήταν εναλλακτική η φωνή της Κατερίνας για το αυτί του μέσου ακροατή

  11. Ελάτε παιδιά ας παραδεχτούμε ότι οι Έλληνες φανς είναι οπαδοί της θέσης και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο. Συμπεριφέρονται στους εκπροσώπους μας με την λογική “Οκ, θα πας Γιουροβίζιον αλλά αν δεν βγεις δεκάδα θα σε ξεσκίσουμε και θα σε ξεφτιλίσουμε” Τι ατάλαντη την είπαν την Ντούσκα, τι άφωνη, τι άσχήμη, η Γούση γράφει ένας από πάνω ότι δεν έχει αισθητική. Αλήθεια πια φορά που η Ελλάδα πάτωσε είπαν κάποιοι δεν πειράζει ήμασταν καλοί? Γιατί να συμμετέχει κάποιος καλλιτέχνης σαν αυτούς που ονειρεύεστε όταν ξέρουν, βλέπουν, διαβάζουν ότι αν δεν μπουν δεκάδα θα τους ξεσκίσουν οι φανς? Φταίει ότι η Ντούσκα ήταν άγνωστη και η ΕΡΤ κακή. Η Τάμτα που είναι γνωστή, που κάθε χρόνο λέτε γιατί δεν πάει, με ένα ΡΙΚ να στηρίζει τρελά και μια σουηδική dream team από πίσω , τι τραγούδι έστειλε και τι βγήκε? Ο Λούκας Γιώρκας, οι Κόζα Μόστρα, ο Αλκαίος που πήγαν καλά που είναι τώρα? Πόσο εκτοξεύτηκε η καριέρα τους? Να στείλουμε ομάδα που να ξέρει την Γιουροβίζιον λέτε. Πρόπερσι στείλαμε Φωκά και Demy που όλοι λέγατε γιατί δεν τους κάνει πρόταση η ΕΡΤ. Και τι βγήκαμε?

    Ναι η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη σημασία για πολύ κόσμο. Προφανώς για κάποιους φανς η δεκάδα μετράει περισσότερο. Ας στείλουμε τον Σερχάτ λοιπόν που μπήκε δεκάδα στο κοινό, ή τον Σνικ ή την Στικούδη (αλήθεια τώρα? εκεί φτάσαμε?) ή τον Τόνι Σφίνο

    • Σ’ ευχαριστω πραγματικα! Κριμα που χαραμισα χρονο για να διαβασω καποια σχολια εδω μεσα απο ανθρωπους που μαλλον δεν εχουν με τι να ασχοληθουν στην ζωη τους!

    • Εγώ έγραψα ότι η Γουση δεν έχει αισθητική γιατί πρώτον δεν ξέρει ιστορία της Τέχνης. Μιλούσαν για αναγεννησιακο σκηνικό και το σκηνικό ήταν μπαρόκ – ροκοκό. Και αν θες το σκηνικό να είναι θεατρικό, πρέπει να το κάνεις όλο θεατρικό, δεν φτιάχνεις ένα αβγό και τρία τούλια και αφήνεις τους ισραηλινούς να σου ανάβουν μωβ φώτα, τι κάνεις όλο ενιαίο. Το ρούχο αν αφήσουμε στην άκρη το υποκειμενικό του γούστου ήταν ακατάλληλο, δεν μπορούσε να κουνηθεί, της έκρυβε και παραμορφωνε το πάνω μέρος του σώματος. Το βάψιμο γυάλιζε άσχημα, είχε κακή ασημί σκιά ήταν άκυρο και οι πέρλες της αλλοιωναν το πρόσωπο.
      Και τέλος δεν απέδωσε ποτέ το πραγματικά τραγούδι με συνεπεια, η φυσική κοντραλτο χροιά της ήταν κόντρα με τα άκυρα φαλτσετα και τις πρίμα κορόνες στα, ρεφρέν και τη γέφυρα. Ναι, για εμένα γηταν αχταρμάς και οι 24 πόντοι του κοινού αυτό υποδεικνύουν.

      • Οι φίλοι μας θέλουν ντε και καλά να είμαστε υπερήφανοι για κάτι που ήταν λάθος όλο. Αν βγάλεις το 12 της Κύπρου και το 10 του Σαν Μαρίνο που προέρχεται από αλγόριθμο, τότε πήραμε 2 στην ψήφο του κοινού, τουτέστιν είμαστε προτελευταίοι αφού ευτυχώς υπήρχε κι η Γερμανία που πήρε μηδέν. Ε όχι εγώ δε θα ήμουν υπερήφανη. Με αυτό δε λέω ότι θα έβγαινα και θα ζητούσα συγνώμη κλαίγοντας όπως υπέδειξε μια αγαπητή φίλη αλλά θα απέφευγα τα περί περηφάνειας και θα έλεγα απλά ότι αυτό που παρουσιάσαμε δεν άρεσε, καλή καρδιά. Κανείς δε θα τη λιθοβολήσει. Παρεπιμπτόντως ο Ρουβάς ζήτησε συγνώμη και τίποτα δεν έπαθε η καριέρα του.
        Δε θα ήθελα προσωπικά να μας εκπροσωπήσει πάλι όπως ακούστηκε. Καλύτερα να δοκιμαστεί κάτι άλλο.

      • Ούτε Μπαρόκ ούτε Ροκοκό είναι. Άλλωστε ένα απλό σχήμα υπήρχε στον τοίχο που ούτε που φαίνεται καλά καλά. Η συνολική εικόνα με τα ξίφοι κτλ έδειχναν μια κάποια εικόνα αναγέννησης (αν και η αλήθειά είναι πως από αυτά που ακούστηκαν για Βικτωριανά φορέματα και αναγεννήσεις σαν να μπλέχτηκαν λίγο οι εποχές και οι αιώνες). Νομίζω ότι η Αναγέννηση πήγαινε στον πίνακα του Μπος που τους ενέπνευσε. Τώρα το να λες ότι δεν έχει αισθητική είναι άκυρο γιατί αυτό δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις κάποιου στην τέχνη. Άλλο δεν ξέρω το γνωστικό αντικείμενο και άλλο δεν έχω αισθητική.

    • Μπράβο ρε φίλε ακριβώς αυτό καποιοι θέλουν αρκουδιές και 7ες θέσεις όλα για την κατάταξη, ε λοιπόν ευτυχώς κάποιοι δε ζούμε γιαυτό. +10000 για το σχόλιό σου

  12. Παιδια η Ταμτα πως τη ειδε?Ακου εκει γινεται πολεμος στην Γεωργια επειδη δεν πηρε το 12αρι της επιτροπης…..ελεος….ας το δεχτει κι ας μην πει τιποτα διοτι απλα πατωσε και ειναι χειροτερος ο πατος για την Ταμτα γιατι ειναι υποτιθεται φιρμα και ονομα και θα εφερνε το τροπαιο στην Κυπρο….ελεος

  13. εντάξει συμφωνώ ότι η μουσική είναι υποκειμενική γιατί δεν μας αρέσουν όλα τα είδη. αλλά κατά πόσο το προιόν που παρουσιάζεις είναι καλό για ένα τηλεοπτικό σόου ή κατά πόσο τραγούδησες καλά, αυτό δεν είναι υποκειμενικό. Είναι εντελώς αντικειμενικό. Όπως είναι υποκειμενικό να μην άρεσε σε κάποιους η Σουηδία ή Ρωσία γιατί δεν είναι ωραία τα τραγούδια τους ή γιατί δεν τους αγγίζει το μουσικό είδος, αλλά το γεγονός ότι σαν τηλεοπτικό προιόν ήταν πολύ καλό από άποψη ήχου και εικόνας, αυτό είναι αντικειμενικό, όπως και το γεγονός ότι τραγούδησαν καλά. Εγώ νόμιζα ότι ο Σουηδός τραγουδούσε με autotune, τόσο καθαρός ήταν ο ήχος και η φωνή του. Τι να λέμε τώρα. Σουηδική παραγωγή όχι αστεία.

  14. Συνεχίστε εσείς να κράζετε και να δούμε σε μερικά χρόνια αν θα θέλει κανένας να μας εκπροσωπήσει…
    Εύγε!

    • μια χαρά οφελωθηκε η ντουσκα απο τη γιουροβίζον!εγινε γνωστη στο ελληνικο κοινό εν μια νυκτί!!
      αληθεια εσυ δν ησουνα που ελεγες οτι θα παρουμε πρωτιά!!
      να πας για μεντιουμ!χαχαχα

    • Πήγαινε παίξε με τον κουνελο εσύ που έχεις και άποψη ακόμα δεν βγήκες από το αυγό.

  15. Η Ντούσκα είπε ότι ξέρει να χάνει με αξιοπρέπεια, εσείς από την άλλη ξέρετε να κράζετε με εξευτελισμό… Βρείτε το λάθος.

  16. Η στάση που κρατάει ο άνθρωπος αποκαλύπτει το ήθος του.

    Ευχαριστούμε για την συμμετοχή Katerine! Τα καλύτερα μπροστά σου!

    Και άσε το τμήμα που αντιμετωπίζει τον διαγωνισμό με οπαδικούς όρους στα βάθη του κομπλεξισμού του. Λίγοι που απλά κάνουν φασαρία..

    Respect!

  17. Θωρώ ότι εδώ είναι ένα σάιτ για να λες την άποψή σου. Ούτε να κράζεις, ούτε να αποθεώνεις χωρίς λόγο. Πάντα καλοπροαίρετα και με πρόθεση να αναδειχτούν κάποια λάθη. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο μερικοί μιλούν για κράξιμο. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους αλλά την χώρα και εμείς μέσω ΕΡΤ πληρώνουμε για το προϊόν που παρουσιάζουν. Αν πούμε τα κακώς κείμενα αυτομάτως τους κράζουμε; Μέγα λάθος. Αν δε λέγαμε κάποιοι για το άθλιο στάιλινγκ της Τάμτα θα άλλαζε μαλλί στον τελικό; Εφόσον δε μπορούσε να αλλάξει ρούχα, άλλαξε τουλάχιστον το λαδωμένο λουκ, βγήκε πιο λαμπερή και μπήκε στη δεκαπεντάδα. Αν έβγαινε όπως στον ημιτελικό θα μας έκανε παρέα κάτω από την εικοστή θέση. Η Ντούσκα μια χαρά κοπέλα είναι, ιδιαίτερη χροιά έχει, όμως πρέπει να μελετήσει και να καλλιεργήσει τη φωνή της αν θέλει να κάνει καριέρα. Δε γίνεται να είναι τόσο ασταθής. Ούτε πιάνουν πάντα οι δικαιολογίες, ήμουν άρρωστη, δεν άκουγα, υπήρχαν αντιξοότητες. Αν θέλει λοιπόν να προχωρήσει πρέπει να πατάει πιο στέρεα. Διότι δε θα τραγουδάει σε στούντιο όλες τις φορές.
    (Επίσης χαλαρώστε λίγο, Γιουροβίζιον είναι, αν δε σχολιάσουμε το ρούχο, το σκηνικό, την ερμηνεία τι θα σχολιάσουμε;)

    • Ναι το βρήκες, στην 15 μπήκε λόγω μαλλιού. Αυτό ήταν που άλλαξε τα πάντα και πήρε 1 βαθμό από την Αγγλία στο televoting!

      • Η Τάμτα σε σχέση με τον ημιτελικό βγήκε καλύτερη σε αντίθεση με μας, πιο λαμπερή και λιγότερο μουντή ως εικόνα. Κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Εσύ μπορεί να μη το βλέπεις, αλλά το είδαν όλοι οι υπόλοιποι. Αν είχε την εμφάνιση του ημιτελικού και λίγα μαθηματικά να γνωρίζεις έπρεπε να βγεις από είκοσι και κάτω. Αν εσύ είσαι απλά χειροκροτητής και όλα τα βρίσκεις τέλεια, σε μας δικαίωμα σου. Ασε μας κι εμάς να λέμε καλοπροαίρετα και χωρίς εμπάθεια τη γνώμη μας. Άντε στο καλό.

      • @Iou_ Ότι ήταν καλύτερη από τον πρώτο ημιτελικό με αυτό που λες δεν έχει καμιά σχέση. Και αυτή εκτός συμμαχιών πήρε ένα πόντο από τον κόσμο (λιγότερα και από εμάς) Ούτε το μαλλί ούτε τίποτα δεν βοήθησε που μας λες και σίγουρα δεν είναι ότι διάβασε τον Iou_ και είπε “ναι βρε ας αλλάξω κάτι θα ξέρει αυτός ο άγνωστος”. Συμμαζευτείτε λίγο. Κανείς δεν χειροκροτεί και τα βρίσκει όλα τέλεια αλλά δεν θα φτάσουμε στο δικό σου το σημείο να ψάχνουμε αν έφταιγε η σκιά και το μαλλί λες και αυτά απέτρεψαν τους άλλους από το να μας ψηφίσουν. Να υπάρχει κάπου λίγη λογική και να σταματήσει αυτή η παρωδία.

    • Εσείς συμμαζευτείτε κύριε. Εγώ δε μίλησα για σκιά και μαλλί. Είπα ότι όλο το σύνολο ήταν λάθος και το κυριότερο δεν έβγαινε η φωνή. Όσο για την Τάμτα φυσικά και δεν άκουσε τη μια lou, αλλά αντελήφθησαν ότι δεν έγραφε καλά και τα σχόλια δεν ήταν θετικά και έκαναν μια αλλαγή, μπορεί να μη τους πήγε ψηλότερα αλλά σίγουρα δεν έπεσαν κιόλας όπως εμείς. Δεν καταλαβαίνω την έκρηξη σας ωστόσο, δε μπορούμε να σχολιάσουμε και πέφτετε να μας φάτε; Ωραία λοιπόν ήταν τέλεια η Ντούσκα, τέλειο το σκηνικό, μπράβο, είμαστε περήφανοι και αξιοπρεπείς. Ικανοποιημένος;

      • Να πεις την γνώμη σου αλλά να προσπαθήσεις όπως ζητάς αντικειμενικότητα από τους άλλους να έχεις και εσύ λίγη. Έχεις κάνει ένα κάρο σχόλια και από ότι φαίνεται σε ενόχλησαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Τι για τραγουδίστρια που δεν μπορεί να πει το ίδιο της το τραγούδι έγραψες ( γελάει ο κόσμος), τι ότι η κατασκευή με τα λουλούδια είναι κακόγουστη (που ήταν πιθανόν από τις σκηνές που έδειχναν καλύτερα σε όλη την παρουσίαση), τι ότι δεν είχαμε γραφικά, λες και είχε πχ η Ολλανδία, τι για τα ρούχα λες και αυτά έκαναν όλη την διαφορά…Πραγματικά ένα μπράβο δεν μπορείς να πεις που προσπάθησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό; Την έχεις βγάλει όλη την ομάδα άσχετη και άχρηστη λες και εσύ είσαι ειδικός ή τα ξες καλύτερα. Αν είναι δυνατόν. Και το μήνυμα πάει σε πολλούς και καλά “καλοπροαίρετους” που με το που είδαν την θέση την έχουν στήσει στα 2 μέτρα. Πείτε και ένα μπράβο για μια φορά, δεν θα πληρώσετε.

      • Δε νομίζω ότι έχω κάνει περισσότερα σχόλια από σένα. Κι έχω πει και πολλά θετικά. Το τραγούδι ωραίο, μπράβο 1. Η κοπέλα μια χαρά, μπράβο 2. Η φωνή της ιδιαίτερη αλλά πρέπει να την δουλέψει κι άλλο ώστε να μην έχει αστάθειες, μπράβο 3. Το βίντεο κλιπ υπέρτατο, μπράβο 4.
        Τώρα αν πρέπει να απολογηθώ σε σένα επειδή δε μου άρεσε το σκηνικό κήπος που ήταν εποχής Καλομοίρας, ή τα ασχημοβαμένα φωνητικά που έκλεβαν – και όχι για καλό την παράσταση, συγνώμη αλλά δε θα το κάνω. Την άποψη μου λέω, όπως κι εσύ, που σου άρεσαν όλα.

      • Η Ολλανδια δεν ειχε γραφικα;; Φυσικα και ειχε. Αν δεν ξερετε απο τηλεοραση και το πως επιδρα η εμφανιση ως τηλεοπτικο προιον τι σχολιαζετε. Καλυτερα να μην λετε τιποτα. Σε εναν τηλεοπτικο διαγωνισμο τα παντα εχουν σημασια, ακομα και τι σκια θα βαλεις γιατι η σκια μπορει να κανει τα ματια σου να φαινονται μεγαλα και εκφραστικα ή να φαινονται μικρα και κουρασμενα. Ο τηλεθεατης τα προσεχει ολα. Οσο για τη φωνη εννοειται πως πρεπει να μπορεις να τραγουδησεις ζωντανα σε ενα απαιτητικο περιβαλλον. Αλλα αν εχεις αξιολογη φωνη δεν θα εχεις προβλημα. Μπορεις να πιανεις τις χαμηλες και τις ψηλες νοτες.

  18. Βρε παλιοκαημενοι get a life!! Αμεσως να το φατε το κοριτσι λες και σας σκοτωσε την μανα! Χαμενα κορμια!!

  19. Η Κατερίνα είναι αρκετά φίλη μου. Συζητά ήδη για το 2020 με κάτι πιο δυναμικό. Έχει οικογένεια στην Ολλανδία κ της είναι σημαντικό να μας εκπροσωπήσει και εκεί.

  20. Βλέποντας τις ψήφους της Ελληνικής επιτροπής:
    Νίκος Νικολόπουλος, 6η θέση Ολλανδία -> 5η Σαν Μαρίνο!
    Ειρήνη Καραγιάνη, τραγουδίστρια όπερας!, 11η Ολλανδία -> 9η Σαν Μαρίνο, 4η Γαλλία (στους άλλους εκτός 20άδας)!!!
    Μανόλης Παντελιδάκης, 10η Ολλανδία -> 6η Σαν Μαρίνο, 3η Τσεχία(στους άλλους κάτω από 15η και 20η θέση), 4η Ισραήλ(το οποίο στους άλλους ήταν εκτός 10άδας και 20άδας)!
    Στέλλα Χροναίου, 10η Ολλανδία, 21η Σαν Μαρίνο (στους άλλους ήταν δεκάδα, απορώ) και 4η Σλοβενία που δίχασε με άλλους να την εχουν 10άδα και άλλους εκτός 20άδας.
    Θανάσης Αλευράς, 17η Ολλανδία -> 4η Σαν Μαρίνο!!!!!!!! 7η Λευκορωσία!
    Με εξαίρεση Κύπρο και Ρωσία, και Δανία (ως τελευταία) σε όλες τις άλλες υπήρχαν μεγάλες διαφορές. Τα κριτήρια επομένως δεν ήταν μουσικά και κατανοητό αφού δεν είναι όλοι μουσικοί, αλλά αφού δεν έχουν μουσικές γνώσεις γιατί είναι κριτές; Βέβαια εδώ τραγουδίστρια όπερας έδωσε 3η θέση σε Μάλτα, 4η Γαλία, 6η Ισπανία, 9ο Σαν Μαρίνο και 10η Ιταλία με τα φάλτσα του Ιταλού (το τραγούδι είναι τέλειο βέβαια) και άφησε πίσω την Ολλανδία και άντε και την Αυστραλία που έχει οπερετικό τραγούδι (! μια τραγουδίστρια της όπερας).

    Άλλες περίεργες βαθμολογίες:
    Δανία, 3 κριτές ψήφισαν 1η Σουηδία, ένας τη ψήφισε 3η και ο τελευταίος 12η! Στη δε Ιταλία ένας την έβαλε 1η και άλλος 18η.
    Αλβανία, Ελβετία είχε και 1η θέση και 19η. Κύπρος και 3η και 22η. Ελλάδα 1η και 21. Ενώ ψηφίστηκε σχεδόν παμψηφεί τελευταίο το Σαν Μαρίνο.
    Ρωσία, Ιταλία είχε 1η θέση και 24η. Ολλανδία 3η και 19η. Γαλία 2η και 21η.

    Άφησα για το τέλος το καλύτερο! Στη Πορτογαλία που έδωσε το 12άρι στην Ολλανδία, 2 τη ψήφισαν 1η και άλλοι 2 τη ψήφισαν 2η, ενώ ο PAULO AZEVEDO VAZ DO CASTELO την κατέταξε στην 22η θέση!

  21. Τα γραφεία στης οθόνες από πίσω και τα ειδικά εφέ θέλουν και λεφτά….
    Αν είχαν μεγαλύτερο μπάτζετ θα έκαναν παπάδες στη σκηνή….

    • Θα μπορούσαν τα λεφτά που δόθηκαν για αυτή την αμφιβόλου αισθητικής και αποτελεσματικότητας κατασκευή στη σκηνή να είχαν δοθεί για καλύτερα γραφικά και φωτισμούς.
      Επίσης, η τόσο πρωταγωνιστική εμφάνιση των φωνητικών, και αυτής της γελοίας εμφάνισης φωνητικών, ήταν λάθος. Αποσπούσαν από το τραγούδι και την ίδια την Κατερίνα.

      • έλα ντε…ένα εφέ είχαμε και εμείς στο πάτωμα που άρεσε σε όλους και το έβγαλαν για να βάλουν τα φωνητικά κάτω και να κάνουν σαν πεταλούδες και να καθαρίζουν το πάτωμα. Μάλλον υπερεκτίμησαν αυτό που σκέφτηκαν. Νόμιζαν ότι θα παρουσιάσουν κάτι πρωτοποριακό στη Eurovision το οποίο όμως τελικά έμοιαζε με παιδικό θέατρο.

  22. Τις χρονιές που ένας καλλιτέχνης και μία ομάδα συνολικά, εκπροσωπεί την Ελλάδα ή και την Κύπρο και “τολμάει” να μην μπει στη δεκάδα και ακόμα περισσότερο να μην περάσει στον τελικό, γίνεται πραγματικά μία σφαγή στα σχόλια των περισσότερων.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος, είναι ότι όλοι αυτοί που συμμετέχουν στη Eurovision κάθε χρόνο από όλες τις χώρες, κάνουν ότι καλύτερο μπορούν ανάλογα βέβαια και με το τραγούδι, την ομάδα και με την οικονομική δυνατότητα που έχουν. Για να εμφανιστεί κάποιος στη Eurovision απαιτούνται κάποιοι μήνες πολλών προβών, πολλών φωνητικών ασκήσεων και πολλής προσπάθειας ομαδικής δουλειάς, ειδικά εάν υπάρχει κάποιο χορευτικό ή δρώμενο πάνω στη σκηνή. Και αν πάμε και στις 2 εβδομάδες της Eurovision ξέρουμε πολύ καλά ότι τα πράγματα είναι πολύ απαιτητικά.
    Αυτό που θέλω να πω ουσιαστικά, είναι ότι η κάθε μία συμμετοχή που πηγαίνει στον διαγωνισμό και με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχει, προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, προσπαθεί να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και σε συνδυασμό με όλη την κούραση που έχει μία προσπάθεια αρκετών μηνών. Δεν μπορεί κανείς από εκεί και πέρα να γνωρίζει τι είναι αυτό που θα αρέσει και τι όχι. Αν θα μπορέσει να περάσει ή όχι στον κόσμο και σε συνδυασμό και με τις άλλες συμμετοχές που μπορεί να αρέσουν τελικά περισσότερο σε σχέση με την δική σου.
    Το κράξιμο που πέφτει είναι εντελώς αδικαιολόγητο. Οι περισσότεροι βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους. Δεν δίνουν δεκάρα για την προσπάθεια που έχουν κάνει. Δεν ήρθε, στην τελική, και η συντέλεια του κόσμου που βγήκε η Ελλάδα 21η και η Κύπρος 15η. Έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν.
    Οι δηλώσεις και της Κατερίνας Ντούσκα και της Τάμτα, βγάζουν μια αξιοπρέπεια και μια αλήθεια. Και πάνω από όλα φαίνεται ότι το χάρηκαν και το έζησαν όλο αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Και αυτό είναι που έχει σημασία.

    • Λεφτά φέτος δόθηκαν, αλλά δόθηκαν σε λάθος κατεύθυνση, σε λάθος πράγματα.
      Και όχι, μπορείς να εκτιμήσεις τι μπορεί να αρέσει στον πολύ κόσμο και τι όχι, αν έχεις μία εμπειρία στον διαγωνισμό. ‘Οταν κάποιοι είδαμε μία μέρα νωρύτερα την τηλεοπτική κάλυψη της πρόβας του 1ου ημιτελικού, είπαμε ότι αυτό το πράγμα που ετοιμάσαμε δεν λειτουργεί τηλεοπτικά. Ήταν υπερβολικό, χαοτικό, πολύ αρτιστίκ για έναν μαζικό τηλεοπτικό show και εν τέλει αποσπούσε από το τραγούδι και την ερμηνεύτρια. Και ότι πρέπει να κατεβάσουμε τον πήχη των προσδοκιών. Και πολλοί έπεσαν να μας φάνε εδώ μέσα. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε την πραγματικότητα, είναι ότι δεν είμαστε έτοιμοι να τη δεχτούμε όταν δεν μας συμφέρει.

      • Όχι, δεν μπορείς να εκτιμήσεις τι θα αρέσει και τι όχι. Και τουλάχιστον δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Κανένας δεν είναι Θεός και κανένας δεν μπορεί να έχει το κληρονομικό χάρισμα για να μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια και σιγουριά αν θα αρέσει ή όχι αυτό που θα παρουσιάσει ή το τραγούδι που έχει γράψει. Η κάθε μία χώρα κάθε χρόνο πηγαίνει με μία πρόταση και από εκεί και έπειτα εάν αρέσει καλώς, εάν δεν αρέσει πάλι καλώς.
        Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είτε το τραγούδι μας, είτε η σκηνική μας παρουσία, είτε και τα δύο, απλά δεν άρεσαν τόσο όσο κάποια άλλα. Και το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο. Σε αυτό όμως δεν ευθύνεται κάνεις. Και δεν μπορούσε κανείς να μαντέψει το αν θα αρέσει.

      • Αν θα αρέσει στον κόσμο δεν μπορείς να το προβλέψεις, αλλά αν αυτό που έχεις ετοιμάσει γράφει καλά στο φακό μια χαρά μπορείς να το δεις από πριν. Γι’αυτό υπάρχουν οι πρόβες πριν την έναρξη του διαγωνισμού και οι επίσημες κατά τη διάρκεια, όπου προβάρεις τα πλάνα και τον ήχο.

      • Εάν γράφει στον φακό μπορείς να το καταλάβεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αρέσει τελικά στον κόσμο. Μπορεί δηλαδή αυτό που ετοιμάζει μια χώρα να γράφει ωραία στο φακό, αλλά τελικά να μην αρέσει στον περισσότερο κόσμο. Είναι και θέμα προσωπικού γούστου του καθενός.
        Είμαστε σίγουροι ότι η σκηνική παρουσία της Ελλάδας δεν έγραφε ωραία στο φακό και όχι ότι απλά δεν άρεσε στον περισσότερο κόσμο αυτό που έβλεπε; Δεν είμαστε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι άρεσε και τι όχι σε 200 εκατομμύρια ανθρώπους ή εν πάση περιπτώσει σε αυτούς που αποφάσισαν να ψηφίσουν.

      • Τα δεν “ευθύνεται κανείς” υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Ειδικά, όπως είπα, όταν μιλάμε για ΤΟ 7ο συνεχόμενο κακό αποτέλεσμα σε 7 χρόνια. Είναι προφανές ότι υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής σε αυτό, η ΕΡΤ.
        Ένας άνθρωπος της τηλεόρασης (σκηνοθέτης, παραγωγός κλπ), που έχει σχέση με τη Eurovision μπορεί να καταλάβει αν αυτό που ετοίμασε η Γούση, και κάθε Γούση, μπορεί να λειτουργήσει τηλεοπτικά στα πλαίσια ενός μαζικού τηλεοπτικού show, και να εξηγήσει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, να υπάρξει άλλη προσέγγιση. Για παράδειγμα, αν ο Καλημέρης ήταν υπεύθυνος της ελληνικής αποστολής θα πήγαινε η ελληνική συμμετοχή με αυτό το σκηνικό στήσιμο; Αμφιβάλλω.

      • Αποστολη συγκρινε το τελικο προιον της Ελλαδας και το τελικο προιον της Νορβηγιας ή της Σουηδιας και πολλων αλλων χωρων. Το βρηκες τελειοποιημενο το δικο μας;; Εγω οχι. Και κρινω καθαρα τηλεοπτικα.

  23. Και δύο τελευταίες επισημάνσεις.
    1ον. Δεν ξέρω αν έχουμε καταλάβει ότι η Ελλάδα επί της ουσίας έφτασε κοντά στο 0 στο televoting. Γιατί το 12 της Κύπρου δεν μπορεί να το πάρεις κανείς σοβαρά, είναι δεδομένο ότι και να στείλουμε, και γιατί το televoting του Αγίου Μαρίνου είναι μία ιδιόμορφη περίπτωση αφού λόγω ελάχιστου πληθυσμού δεν βγαίνει από τον κόσμο εκεί αλλά από έναν μέσο όρο των televoting άλλων χωρών. Ουσιαστικά δηλαδή η μόνη πραγματική βαθμολογία του κόσμου για την Ελλάδα ήταν οι 2 βαθμοί της Αρμενίας.

    2ον. Η επιτροπή της ΕΡΤ γελοιοποίησε τη τη χώρα και εκτέθηκε η ίδια. Δεν μπορείς να δίνεις βαθμούς στον Άγιο Μαρίνο και 0 στην Ολλανδία. Αν σε αυτό προσθέσουμε το 12 στην Κύπρο και το 10 στη Ρωσία είναι ότι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν ψήφισαν με καλλιτεχνικά κριτήρια, αλλά τις συμμετοχές που υπήρχε ελληνική παρουσία, είτε λόγω λανθασμένης δικής τους προσέγγισης (δεν είναι δουλειά των επιτροπών να ψηφίζουν φίλους και συμμάχους, αυτό το κάνει το televoting έτσι και αλλιώς), ή ακόμα χειρότερα, γιατί πήραν τέτοια κατεύθυνση από την ΕΡΤ. Έτσι δεν παγιώνεται η ανάγκη των επιτροπών, έτσι ξεφτιλίζονται.

    • Δυστυχώς Μάριε, θα ποντάρω στο 2ο: Στο ότι δόθηκαν κατευθύνσεις από την ΕΡΤ. Εκτός τί να πω: Εάν η σοπράνο κυρία Καραγιάννη θεωρεί τη φωνή του Σερχάτ αηδονιού, εμένα μου περισσεύει! Και όχι τίποτα άλλα, είχα αρχικά εκφραστεί θετικά για αυτή την επιτροπή. Τελικά αποδείχθηκε χάλια

    • 1.Βέβαια με το σκεπτικό να αφερούμε τους πόντους των γειτόνω από το televoting και το Ηνωμένο Βασίλειο θα είχε πάρει 0 (πήρε 3 από Ιρλανδία μόνο) η Εστονία που πήρε 48 πόντους έπρεπε να είχει πάρει μόνο 3 κάθως 45 από αυτούς ήταν από γειτόνισσες Βαλτικές & Σκανδιναβικές, η Αλβανία που πήρε 47 θα έπρεπε να είχε πάρει μόνο τους 10 από την Ελβετία κ.ο.κ. Φυσικά, δεν πήγαμε καλά στο televoting ειδικά για μια χώρα σαν την Ελλάδα που όσο και αν γκρινιάζουμε οτι μας αδικούν οι επιτροπές ποτέ δεν λέμε πως μας ευννοεί το televoting το οποίο πέρυσι έστω και 10η ήθελε την Ελλάδα στον τελικό. Σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι και οτι το televoting πάντα στηρίζεται στην διασπορά αλλά και στις σχέσεις των λαών. Από εκεί και πέρα για να ξεχωρίσεις πρέπει να σε ψηφίσουν και άλλλες χώρες που δεν το κάνουν συχνά.

      2. Σε σχέση με την βαθμολογία της επιτροπής μας νομίζω είναι ξεκάθαρο πως δυστυχώς οι ψήφοι ήταν να το πω συννενοημένοι καθώς 6/7 επιτροπές που μας ψηφίσαν πήραν και από εμάς πάνω-κάτω τους ίδιους πόντους, ενώ η μόνη επιτροπή που μας ψήφισε χωρίς να τους δώσουμε κάτι ήταν αυτή του Βελγίου και το Βέλγιο δεν ήταν καν στον τελικό.

      • Δεν νομίζω ότι η Αλβανία και η Εσθονία πήγαν με τις προσδοκίες της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ. Είναι σοκαριστική η βαθμολογία της Ελλάδας για μία χώρα που είχε ένα τραγούδι ευρείας αποδοχής και παιζόταν ψηλά στα στοιχήματα.

    • Η επιτροπή ψήφισε τις χώρες των οποίων οι επιτροπές τους μας έδωσαν και εκείνες βαθμούς (Ρωσία, Άγιος Μαρίνος, Μάλτα, Αζερμπαϊτζάν και Αλβανία)…

  24. Ειναι προφανες πως η ΕΡΤ ειχε φετος συμμαχιες με Ρωσια, Σαν Μαρινο, Αζερμπαιτζαν, Μαλτα, και Αλβανια και καλα εκανε γιατι χωρις αυτα τα παρε-δωσε η θεση μας θα ηταν 24-26, οπου μας κατεταξαν οι περισσοτερες επιτροπες. Δυστυχως οι επιτροπες ειναι χειροτερες απο το televoting αφου η πλειοψηφια ακολουθει οδηγιες (Σουηδια συν ακυρα αουτσαιντερ, περσι Αυστρια, Γερμανια, φετος Σκοπια, Τσεχια) ενω μια μειοψηφια, που ανηκουμε και εμεις, συνεχιζει με τα παραδοσιακα παρε δωσε, τα οποια πολλες φορες αλλαζουν μεταξυ ημιτελικου και τελικου. Τωρα αν μας τιμωρουν για αυτο, δεν το νομιζω, παντως δεν ειμαστε αρεστοι. Οπως φανηκε και απο τον πατο στο τελεβοτινγκ η συμμετοχη μας αγνοηθηκε πληρως. Κριμα γιατι εγινε πολυ δουλεια φετος για να ξεχαστει η περσινη μπλε μουτζα και φανηκε στα blogs και στο press center, ομως τοσες επιτροπες μας εβαλαν πιο χαμηλα και απο τις zero effort, zero budget εμφανισεις Γερμανιας και Βρετανιας.

  25. Αν και λάτρης του ελληνικού τραγουδιου (το είχα δεύτερο μετα την Ιταλία ) ομολογώ πως αυτο που είδα και ακουσα το Σάββατο το βρήκα φριχτό. Δίκαια τερματίσαμε σε αυτη τη θέση. Το σκηνικό ηταν το αθλιότερο της βραδιάς (μαζι με το Ην. Βασίλειο) και η φωνή απλα δεν έβγαινε. Μαλλον θα επρεπε να μας εχουν προϊδεάσει τα live στα Eurovision concerts. Καμια επαφή με την καμερα, και κακόγουστο ντύσιμο. Επειδη βλέπαμε το διαγωνισμό μεγαλη παρεα, η αντιδραση μας ηταν παγωμάρα. Μακάρι του χρόνου να πάμε καλα και η κοπέλα να εχει την καριέρα που επιθυμεί. Για την αποστολή που της ανατέθηκε αποδείχθηκε ακατάλληλη.

  26. Όταν η αλλαζονεία και η έπαρση (πεντάδα το λιγότερο….) από τις δηλώσεις εμπλεκομένων (π.χ. Γούση) και υποστηρικτών του διαδικτύου (Athens 2020) χτυπάει κόκκινο πριν τα live,
    όταν πέφτει η φάπα…που βλέπανε οι ”κακιασμένοι” που βγάζουνε χολή (sic) μη ποιοτικοί παρατηρητές από το Άμστερνταμ και μετά,
    όταν μετά την φάπα εξακολουθεί στην χειρότερη η έπαρση και η αλλαζονεία (κωλοευρωπαίοι 60 ευρώ η ξαπλώστρα…νικήτρια της καρδιάς μας….εξακολουθείτε να βγάζετε χολή ανθρωποφάγοι, συνωμοσία ήταν) και στην καλύτερη ο στρουθοκαμηλισμός (αντίξοες συνθήκες….είμαστε αξιοπρεπείς),

    χωρίς ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ….(η πρόταση αποτύχαμε συγγνώμη…δεν υπάρχει απλά στο ρεπερτόριο)

    τότε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ…γενικότερα για την πορεία μας ως λαός.

    καληνύχτα μας !!! και ο τελευταίος να κλείσει το φως !

  27. Ελλας ,Ρωσία έξω από τον διαγωνισμό της ντροπής.

  28. Ρε παιδιά όλες οι επιτροπές είναι ψευτιλιμένες. Μόνο η δική μας σας πείραξε; Τα δωδεκαρια και τα δεκαρια στην Τσεχία σας φαίνονται λογικά; Επειδή εγω πιστεύω ότι λάδωσαν για να τα πάρουν (ένα τραγούδι που από το κοινό πηρε μόλις 7 βαθμούς). Ο σάλος για το νέο όνομα των Σκοπιών, οι συμμαχίες μεταξύ τόσων χωρών.

    Επίσης ακόμα και στο televoting κάτι πάει λάθος. Δηλαδή ρε παιδιά το τραγούδι των Σκοπιών ψηφίστηκε περισσότερο από αυτό της Τάμτα; Kαι από πότε ήταν τόσο αγαπητό το τραγούδι της Νορβηγίας για να σκίσει τόσο πολύ και να βγεί πρώτο με διαφορά. Εγώ είμαι απογοητευμένος γενικά…

    • Δεν έχεις άδικο. Εντελώς αλλόκοτα ψήφισε το κοινό, πιο αλλόκοτα κι από τις επιτροπές. Πράγματι είναι εντελώς κουφή η πρωτιά της Νορβηγίας με ένα τραγούδι Γιουροβιζιονική κονσέρβα. Κι εδώ που τα λέμε ακόμα πιο κουφό που οι επιτροπές ψήφισαν την Τάμτα περισσότερο από τους τηλεθεατές. Άβυσσος…

    • Τι θα γίνει με την Νορβηγία ρε παιδιά; Τώρα θα μάθετε ότι στο κοινό αρέσουν τα eurodance κομμάτια; Για αυτό βλέπουμε eurovision, όχι για την κάθε ατάλαντη δήθεν αριστερίζουσα βυσματούχα. Δεν λέμε ονόματα, υποθετικά μιλάμε, ή και όχι ή και ναι.

    • Τα δωδεκάρια στην Τσεχία δεν με νοιάζουν, μπορεί εγώ να μην τα έδινα, αλλά είναι θέμα διαφορετικού γούστου. Τα στημένα δωδεκάρια στην Κύπρο και τα δεκάρια στη Ρωσία γιατί συμμετέχουν Έλληνες στο τραγούδι, με πειράζουν.

    • Αυτό προσδίδει ενδιαφέρον στο σοου. Το απρόβλεπτο. Κανείς δεν περίμενε ότι θα κέρδιζε η Νορβηγία το τελεβοουτινγκ. Κι ομως έγινε. Για να θεωρήσεις εσύ αξιόπιστο το διαγωνισμό, έπρεπε το τελεβόουτινγκ να το κερδίσει η Ολλανδία ή κάποιο άλλο φαβορί των στοιχημάτων;

  29. Το ότι σας άρεσε δηλαδή η φωνή τους Ντούσκα, Σας άρεσε αυτό το πράγμα που ακούστηκε, ειδικά στα πρώτα δευτερόλεπτα. Σας άρεσε; Είσαι ΤΟΣΟ υποκειμενικοί ρε έλληνες;

    • Νομιζω στον τελικο ηταν χειροτερη και απο τον ημιτελικο. Αλλα και στον ημιτελικο δεν ηταν αυτο που περιμενα να ακουσω. Νομιζα οτι εχει αυτη τη δυνατη “μαυρη” φωνη που ακουγα στα αλλα τραγουδια της αλλα οταν την ακουσα ζωντανα στη Eurovision απογοητευτηκα. Νομιζω στη Eurovision μπορεις να τη γλιτωσεις σε δυο περιπτωσεις: ειτε δεν τραγουδας καλα αλλα σε βοηθανε τα φωνητικα ομως ολα τα αλλα ειναι 10 στα 10 ή δεν εχεις πετυχει τη σκηνικη παρουσια αλλα ομως εχεις τραγουδαρα και φωναρα οποτε ο κοσμος δε δινει σημασια στη σκηνικη παρουσια γιατι χαζευει απο αυτο που ακουει. Η Ελλαδα δεν βρεθηκε σε καμια απο τις δυο περιπτωσεις γιατι και στα δυο απετυχε.

  30. Γιατί πάντα προσπαθούμε να βρούμε επιχειρήματα για να δικαιολογήσουμε την κακή θέση; Είμαι σίγορος πως αν πχ καταλήγαμε τοπ5 ή τοπ10 σε κανέναν δε θα ενοχλούσε ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε το τραγούδι και όλοι θα γράφαμε διθυράμβους.
    Και ενώ ήμουν από αυτούς που από την αρχή είχα επισημάνει τους προβληματισμούς μου με την επιλογή της Κατερίνας Ντούσκα, έχω να δηλώσω ότι το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί πάρα πολύ.
    Δε θα σταθώ πολύ στο televoting μιας και το κοινό της Ευρώπης είναι τόσο ετερόκλητο, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και ψηφίζει με διαφορετικά κριτήρια. Παρόλα αυτά πιστεύω πως η ανοιχτή ψηφοφορία για 1 ολόκληρη ώρα και το δικαίωμα ψήφου από το ίδιο νούμερο εως 20 φορές είναι ο ορισμός “πως να αλλοίωσεις το αποτελέσμα”. Η προτίμηση του κοινού είναι ξεκάθαρη μέσα σε 10-15 λεπτά.
    Τουτέστιν 19 επιτροπές τοποθέτησαν την Ελλάδα στον τελικό στις θέσεις 22-26. Δηλαδή σχεδόν οι μισοί ειδικοί-έχοντες σχέση με τη μουσικη έκριναν ότι το “Better Love” σαν τραγούδι και η φωνή και η ερμηνεία της Ντούσκα αξιζαν να βρεθεί στις 5 τελευταίες θέσεις. Είναι οι ίδιοι ειδικοί που θεώρησαν ότι άσματα όπως αυτα από την Νορβηγια, Ισλανδια, Γαλλία, Δανία, Τσεχία, Αυστραλία, Σουηδία, Σκόπια κλπ είναι κλάσεις ανώτερα. Πχ και μένα μου άρεσε το “Soldi” ως τραγούδι, αλλά ο Mahmood στο juries rehearsal δεν σταύρωσε νότα. Με λιγα λογια προσβάλλουν τη νοημοσύνη και τις γνώσεις μας.

  31. Πολύ κακές και οι 2… Μας έκαναν ρεζίλι… Συνεχίστε να στέλνετε άπειρους και άσχετους…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ