EUROVISION 2019: Οι νικητές των βραβείων Marcel Bezençon 2019!

Λίγο πριν την διεξαγωγή του Μεγάλου Τελικού του 64ου Διαγωνισμού της Eurovision 2019, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της απονομής των Βραβείων Marcel Bezençon! 

Τα βραβεία αυτά καθιερώθηκαν το 2002 και αποτελούν ιδέα του Christer Björkman (εκπρόσωπος της Σουηδίας στη Eurovision 1992) και του Richard Herrey (μέλος του συγκροτήματος The Herreys, που κατέκτησαν την πρώτη θέση για λογαριασμό της Σουηδίας στη Eurovision 1984). Τα συγκεκριμένα βραβεία πήραν το όνομά τους από τον ιδρυτή της Eurovision, Marcel Bezençon και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  1. Press Award (δίνεται από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους)
  2. Composer Award (δίνεται από μία ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διάφορους συνθέτες που συμμετέχουν στην κάθε διοργάνωση στην πιο άρτια μουσικά συμμετοχή)
  3. Artistic Award (δίνεται στον πιο συμπαθή καλλιτέχνη και ψηφίζεται από τους σχολιαστές των κρατικών φορέων της εκάστοτε διοργάνωσης * μέχρι και το 2009 το βραβείο αυτό ψηφιζόταν από προηγούμενους νικητές της Eurovision)

Το Press Award δόθηκε φέτος στη συμμετοχή της  Ολλανδίας, Arcade του Duncan Laurence. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ολλανδία κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο. Η Ολλανδία μέχρι σήμερα είχε να επιδείξει δύο βραβεία στην κατηγορία Artistic Award (2003- Esther Hart, “One More Night“/ 2014- The Common Linnets, “Calm after the storm”) και ένα βραβείο στην κατηγορία Composer Award (2014- The Common Linnets, “Calm after the storm”).

Το Composer Award δόθηκε φέτος στη συμμετοχή της Ιταλίας,  Soldi των Mahmood, Dardust και Charlie Charles. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ιταλία κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο. Η Ιταλία μέχρι σήμερα είχε να επιδείξει δύο βραβεία στην κατηγορία Press Award (2015- Il Volo, “Grande amore” / 2017 Francesco Gabbani – “Occidentali’s Karma”) .

Τέλος, το Artistic Award δόθηκε φέτος στη συμμετοχή της  Αυστραλίας, Zero Gravity της Kate Miller-Heidke. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Αυστραλία κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο. Η Αυστραλία μέχρι σήμερα είχε να επιδείξει ένα βραβεία στην κατηγορία Composer Award (2016- David Musumeci & Anthony Egizi, “Sound of Silence”.

Μπορείτε να δείτε τις απονομές των βραβείων στο βίντεο που ακολουθεί.

[Πηγή: eurovision.tv]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κι εγώ. Δεν σου κρύβω ότι έχω ανησυχήσει. Φοβάμαι μην έκανε καμία τρέλα ύστερα από τα αποτελέσματα?????

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ