EUROVISION 2019: Η Ολλανδία στη πρώτη θέση!

O διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 αποτελεί ήδη παρελθόν μιας και η 64η κατά σειρά διοργάνωση ολοκληρώθηκε μόλις λίγα λεπτά πριν.

Ως άλλη … αεροσυνοδός η περσινή νικήτρια Netta Barzilai “πέταξε” προς το Τελ Αβίβ έχοντας για ταξιδιώτες τους 26 εκπροσώπους των χωρών που διαγωνίστηκαν στον γύρο του Μεγάλου Τελικού οι οποίοι μετά το εισαγωγικό video έκαναν τη καθιερωμένη παρέλασή τους στη σκηνή του διαγωνισμού. Στο κομμάτι της έναρξης, εκτός από την Netta συμμετείχαν και η Dana International (νικήτρια του διαγωνισμού 1998 και εκπρόσωπος του Ισραήλ και το 2011), η πρώτη εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision Ilanit αλλά και ο Nadav Guedj ο οποίος το 2015 γνώρισε τεράστια επιτυχία με τη συμμετοχή του “Golden Boy”.

Σε απευθείας σύνδεση από το EXPO Tel Aviv στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, οι Erez Tal, Bar Rafaeli, Assi Azar και Lucy Ayoub καλώς όρισαν κοινό και τηλεθεατές για ακόμη μία φορά στο Τελ Αβίβ και έδωσαν το σήμα για να ξεκινήσει το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς.

Την αυλαία του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς άνοιξε με τη συμμετοχή της η Μάλτα και ολοκλήρωσε αντίστοιχα η Ισπανία.

Στο διάλειμμα του Μεγάλου Τελικού η Conchita Wurst, ο Måns Zelmerlöw, η Verka Serduchka και η δική μας Ελένη Φουρέιρα μας χάρισαν απολαυστικές στιγμές διασκέδασης διασκευάζοντας τις γιουροβιζιονικές συμμετοχές “Heroes” (Σουηδία 2015), “Fuego” (Κύπρος 2018), “Toy” (Ισραήλ 2018) και “Dancing Lasha Tumbai” (Ουκρανία 2007) αντίστοιχα ενώ στο τέλος, όλοι μαζί συνόδευσαν την Gali Atari (νικήτρια της Eurovision 1979 / Ισραήλ) στο βραβευμένο “Hallelujah” που φέτος κλείνει 40 χρόνια κυκλοφορίας! Το διάλειμμα περιλάμβανε ακόμη μία εμφάνισης της περσινής νικήτριας, Netta, η οποία παρουσίασε στο κοινό το νέο της single “Nana Banana”.

Μέρος του διαλείμματος του Μεγάλου Τελικού ήταν και ο δημοφιλής Εβραίος καλλιτέχνης Idan Raichel ο οποίος με τη μπάντα του κράτησαν μελωδική συντροφιά στο κοινό το οποίο έδειξε ένθερμα τον ενθουσιασμό του!

Λίγη ώρα μετά, τη σκυτάλη πήρε η επίσημη καλεσμένη της διοργάνωσης, Madonna! Η παγκοσμίου φήμης super star και αποκαλούμενη από τα media “Βασίλισσα της Pop” αφού έδωσε μία μικρή αλλά απολαυστική συνέντευξη στον Assi Azar στο Green Room ανέβηκε στη σκηνή του EXPO Tel Aviv για να ερμηνεύσει τη μεγάλη της επιτυχία “Like a prayer” καθώς και το νέο της single “Future”.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο σκέλος της βαθμολογίας περιείχε τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Και οι 41 χώρες ανακοίνωσαν μέσω των αντιπροσώπων τους τις αναλυτικές βαθμολογίες τους για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του televoting.

Μεγάλη νικήτρια χώρα στη βαθμολογία των επιτροπών αναδείχθηκε με 239 βαθμούς η Σουηδία ενώ τη πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Βόρεια Μακεδονία και η Ολλανδία. Η Ελλάδα κατέκτησε την 16η θέση στη βαθμολογία των επιτροπών (47 βαθμοί) ενώ η Κύπρος την 12η θέση (69 βαθμοί).

Αναλυτικά η τελική κατάταξη μετά το πέρας της βαθμολογίας των επιτροπών είχε ως εξής:

Η βαθμολογία του κοινού (televoting) ανακοινώθηκε συγκεντρωτικά από τους παρουσιαστές, ωστόσο η φέτος υπήρξε μία καινοτομία: Οι συγκεντρωτικοί βαθμοί ανακοινώθηκαν με βάση τη σειρά στην οποία τερμάτισαν οι χώρες στο κομμάτι της βαθμολογίας της επιτροπής, αρχίζοντας από την τελευταία (26η) και καταλήγοντας στη πρώτη. Με το σύστημα αυτό, κανείς δεν μπορούσε να μαντέψει τον τελικό νικητή μέχρι και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Μετά από μία πραγματικά αγωνιώδης διαδικασία βαθμολογίας, ανακοινώθηκε από τους παρουσιαστές ότι μεγάλη νικήτρια χώρα του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με 492 βαθμούς συνολικά, είναι η ΟΛΛΑΝΔΙΑ! 

Αναλυτικά, ο τελικός βαθμολογικός πίνακας είχε ως εξής:

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η 5η κατά σειρά νίκη της Ολλανδίας στην ιστορία του θεσμού, μετά τις πρωτιές που είχε σημειώσει κατά τις χρονιές 1957,  1959, 1969 και 1975.

Η Ιταλία χάρη στον Mahmood και το “Soldi” τερμάτισε στη 2η θέση! Ο Sergey Lazarev από τη Ρωσία τερμάτισε για ακόμη μία χρονιά στη 3η θέση ενώ το τρίτο μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης, ο Luca από την Ελβετία, σκαρφάλωσε μέχρι την 4η θέση. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώθηκε από την συμμετοχή της Νορβηγίας, που ήταν και το απόλυτο fan favorite τραγούδι της χρονιάς!

Την υψηλότερη θέση της στην ιστορία του θεσμού σημείωσε φέτος η Βόρεια Μακεδονία, μιας και η συμμετοχή “Proud” με ερμηνεύτρια την Tamara Todevska τερμάτισε στην 8η θέση. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Elena Risteska η οποία είχε τερματίσει στην 12η θέση του Τελικού, στον διαγωνισμό του 2006.

Η Ελλάδα με το “Better Love” της Katerine Duska τερμάτισε στην 21η θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 71 βαθμούς ενώ η Κυπριακή συμμετοχή με την Τάμτα και το “Replay” τερμάτισε στην 15η θέση με 101 βαθμούς συνολικά.

Δυστυχώς, αυτή πλέον είναι η χαμηλότερη απόδοση της Ελλάδας βαθμολογικά στην ιστορία του θεσμού, σε Τελικό γύρο. Το συγκεκριμένο “ρεκόρ” κράταγαν μέχρι φέτος οι ελληνικές συμμετοχές του 1998 και του 2014 οι οποίες αμφότερες είχαν τερματίσει στην 20η θέση. Παρ’ όλα αυτά, εμείς ως Έλληνες fans έχουμε να επισημάνουμε την άψογη συμμετοχή και εμφάνιση της Katerine Duska σε όλο το ταξίδι της Eurovision αλλά και την συνολική προσπάθεια απ’ όλη την ομάδα που απάρτιζε την φετινή Ελληνική αποστολή.

Ο OGAE Greece δίνει συγχαρητήρια στην Ολλανδία για τη κατάκτηση της 1ης θέσης και ανανεώνει το ραντεβού όλων των eurofans για το 2020 πιθανότατα στο Άμστερνταμ! 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2019! 

294 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για μένα είναι προφανές ότι πρέπει να πέχουμε του χρόνου…”nough said…

    Και πάλι, πολλά και ειλικρινή συγχαρητήρια στην Κατερίνα και την ομάδα της.

  2. Κανενα σχολιο, κριμα μονο για το κοριτσι μας που με τοσο ομορφο τραγουδι και φωναρα θα τη θυμουνται ως την πιο «αποτυχημενη» συμμετοχη μας στο διαγωνισμο

  3. Για μια ακόμη φορά είδαμε πόσο πολιτικά ψηφίζουν οι επιτροπές των χωρών. Ας καταργηθούν επιτέλους και να αφήσουν τον κόσμο να ψηφίσει το αγαπημένο τραγούδι. Η Νορβηγία είναι η νικήτρια σήμερα. Απαράδεκτο να ψηφίζει η ελληνική επιτροπή την Κύπρο και η Κύπρος την Ελλάδα. Υποτίθεται ότι οι επιτροπές ψηφίζουν τις καλύτερες φωνές. Ας είμαστε δίκαιοι και να παραδεχτούμε ότι δεν αξίζαμε το δωδεκάρι. Γι’αυτό θέλω οι επιτροπές να μην υπάρχουν.

    • Γιατ την Σουηδία τσιμουδιά όμως
      Η Ελλάδα με την Κύπρο σε πειράξει

      • Το ειπα οτι ψηφιζουν πολιτικα οπως εγινε και με τη δικη μας επιτροπη.

  4. Συγχαρητήρια στον Ολλανδό άξιζε την νίκη! Η Ελλάδα δε νομίζω να άξιζε αυτή τη θέση! Πλέον μετά από αυτό κατάλαβα ότι και το Euphoria να στείλουμε ξανά ακριβώς ίδιο και πάλι κάπου εκεί θα μας έβαζαν! Λυπάμαι που το λέω γιατί παρακολουθώ τον διαγωνισμό αρκετά χρόνια αλλά δε μας χωράει πλέον! Δυστυχώς πρέπει επιτέλους να αποχωρήσουμε από αυτό το τρελό πράγμα! Η Κατερίνα ήταν εξαιρετική και να μην πτοείται για τίποτα! Εγώ αυτά έχω να πω και πάλι Κατερίνα ήσουν φανταστική! Σε αγαπάμε!!!

  5. Το κόνσεπτ των επιτροπών ήταν να διαφημίσουν το νέο όνομα του σλαβοκράτους λόγω της συμφωνίας – στο κοινό πάτωσε… από την άλλη η Ντούσκα, τραγική φιγούρα/τσίρκο, σαν την ΕΡΤ που την διάλεξε… άμα δεν μπορείτε εκεί στην ΕΡΤ αφήστε το – μην μας εκτίθετε άλλο με τις δήθεν ιδεοληψίες σας… από την αρχή φαινόνταν ότι ήταν το κλίμα στραβό, τό ‘φαγε κι ο γαίδαρος….

      • Συμφωνώ ως προς τα πολιτικά παιχνιδια και το όλο θέμα με την βαθμολογία των Σκοπίων.Στο θέμα της Ντούσκα οι γνώμες απέχουν.

  6. Του χρόνου θα στείλουμε Sin Boy ft. Ελευθερία Ελευθερίου με ένα τραγούδι σαν το Mama ? και το Bonita. Επίσης, προτείνω να αλλάξουμε και το όνομα μας σε Νότια Αίγυπτο μήπως μας εκτιμήσουν οι επιτροπές.

  7. Η Νορβηγία τερμάτισε το televoting!
    Αυτά θέλει η Ευρώπη φίλε…

    Ελλαδάρα μην χαλιόμαστε με τέχνη και ερμηνείες, να στέλνουμε disco καρέκλες με τραγουδιστές από talent show και πολύ τους είναι…

    Μπράβο στην Ολλανδία, τουλάχιστον θα δούμε εναν διαγωνισμό της προκοπής από κει.

  8. OΚ Η Ντούσκα δεν θα πήγαινε καλά το καταλάβαμε, το τραγούδι είναι υπέροχο αλλά το στήσανε ψυχρο, καμία επαφή με το κοινό, οι 32 βαθμοί του κοινού για την Κύπρο είναι ένα μεγάλο σοκ αλλά … για ακόμα μια φορά το αγαπημένο μου τραγούδι της χρονιάς βγήκε δεύτερο αλλά και της Ολλανδίας δεν με χαλάει, ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΧΑΖΟΤΡΑΓΟΥΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ ΑΠΑΤΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΕΖΙΛΙ; ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΙΑ ΌΛΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ

  9. Κατά τα άλλα οι επιτροπές ψηφίζουν αντικειμενικά..ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ…Τα Σκοπια 2η θέση…ντροπή σας…αίσχος..διαφήμιση του τραγικού ονόματος…να ναι καλά το κοινό..επίσης..δεν ακουστηκαν γιουχαισματα όταν αντάλλασσαν δωδεκάρια οι βόρειοι..εμείς τους φταίγαμε..ντροπή..μπράβο στην Ισλανδία που σήκωσε σημαία της Παλαιστίνης..πρέπει να αποσυρθούμε από τον διαγωνισμό..καλό θα μας κάνει..η Ολλανδία το άξιζε και ευτυχώς βγήκε αυτή..!! Καημένε Λαζάρεφ..τρίτος και καταιδρωμένος! Να ναι καλά το κοινό..μόνο αυτό Σουηδία και Αυστραλία πήραν αυτό που άξιζαν από το κοινό ευτυχώς!!!..οι επιτροπές να φύγουν τέλος!! κρίμα για Ελλάδα και Κύπρο..άξιζαν παραπάνω!

    • Συμφωνώ – ειναι αθλιο το κόνσεπτ- κάθε χρόνο προωθούν ότι θέλουν – Απόσυρση κι αξιοπρέπεια –

    • Πολύ γελάω με όλους εσάς που κράζετε τις επιτροπές και τους κακούς Ευρωπαίους, μόνο κόμπλεξ κατωτερορητος δείχνετε, όσο για τα Σκόπια είχαν καλό τραγούδι τι να κάνουμε δεν μου αρέσει η νέα ονομασία αλλά εδώ ειναι γιουροβιζιον τι να κάνουμε δηλαδή

  10. Αυτή είναι η eurovision και το επίπεδό της… Σταμάτησα να ασχολούμαι από τον αποκλεισμό της Γιάννας και μετά… Απ τη στιγμή που τραγούδι όπως το Όνειρό μου δεν κέρδισε το διαγωνισμό δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανένα τραγούδι στα χέρια και την κρίση της Ευρώπης.. Και για τα τωρινά.. Δυστυχώς από την αρχή της διαδικασίας (eurovision 2019) ξέραμε ότι έχουμε ένα μέτριο κομμάτι.. Τι παραπάνω περιμέναμε.. Θα ήθελα εδώ να σημειωσω ό,τι φέτος η Ελλάδα απέσπασε 81 Ποντους από επιτροπές και televoting. Η Γιάννα πέρσι αποκλείστηκε με 81 Ποντους… Αυτά… #Yianna #oniromou #winner #Forever ??

    • 81 πόντους συγκέντρωσε στον τελικό η Ντουσκα. Στον ημιτελικό ήταν 5η με πάνω από 150 πόντους.

    • Ναι αλλά πρέπει να κανείς σύγκριση ημιτελικό με ημιτελικό και όχι ημιτελικό με τελικό..στον ημιτελικό φέτος πήραμε 185 πόντους δηλαδή 100+ παραπάνω από περυσι !!

  11. Μέτριο εως κακό το τραγούδι της Ολλανδίας. Με προβλήματα στην ερμηνεία ο τραγουδιστής , και με άθλια σκηνική παρουσία . Θλιβερό . Αλλα όπως γράψανε αρκετοί χτες έπρεπε να δωθεί στη Ολλανδία φέτος , είχε σειρά . Τα φιλιά μου

  12. Χίλια μπράβο στην Ολλανδία της άξιζε η νίκη πραγματικά!!! Χάρηκα επίσης πάρα πολύ για την Ιταλία και το πάτο της Σουηδίας στο televoting….

    Για εμάς δεν μπορώ να πιστέψω πως τραγούδια όπως του Σαν Μαρίνου, της Δανιας, της Ισλανδίας ήταν πάνω από εμάς. Αλλά από ότι φαίνεται δεν αρεσαμε ούτε σε επιτροπές αλλά ούτε κ στο κοινό.
    Το βλέπαμε μεγάλη παρέα τον διαγωνισμό και διαφωνήσαμε πολύ μεταξύ μας για την Ελλάδα. Στους μισούς άρεσε και οι άλλοι μισοί το βρήκαν πολυ κακό κ κυρίως στον ήχο κ υπήρξαν και πολλές συγκρίσεις πάνω σε αυτό με τον Ολλανδό που ήταν πριν από εμάς….. Όπως και να έχει συγχαρητήρια στο Κατερινάκι μας! ❤️ Εγώ την απόλαυσα!

  13. ενα τραγουδι που ακουει τοσα καλα ολο αυτον τον καιρο, μια ντουσκα που ολοι μιλανε για τη φωνη της, καταληγει κατω απ το Σαν Μαρινο την Εσθονια και τη Δανια, ε τοτε κατι δεν παει καλα με τη δυναμικη μας ως χωρα…..
    Οτι εχει γινει και με την Ισπανια που οτι και να στειλει παει χαλια.

  14. Αρχικά μπράβο στην Ολλανδία άξιζε τη νίκη και με το παραπάνω
    Τώρα η Ελλάδα είχε μια αξιοπρεπή εμφανιση αλλά δεν νομιζώ τόσο δυνατή για δεκάδα αλλά δεν αξιζαμε την 21η θέση. Θεώρω πώς το λάθος μας για φέτος ήταν και πάλι η σκηνική παρουσία γιατί είχαν “μπουκωσει” τη σκηνή περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Πάντως δεν περίμενα με τίποτα την 21η θέση και μαλίστα ότι το σαν Μαρίνο θα ήταν πιο πανώ. Η Τάμτα ήταν πολύ καλή και άξιζε λίγο παραπάνω απορώ πως τα πήγε καλύτερα στις επιτροπές και το ίδιο και η Μάλτα.
    Επίσης αν καταλάβατε καλά ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ TELEVOTING (!!!!!!!!) Δε λέω ήταν πολύ καλή αλλά όχι και για πρωτιά. Η Ισπανία γιατί τόσο χαμηλά ;; Περίμενα καλύτερα ειδικά από το κοινό.
    παρά λίγο θα 2η συνεχόμενη χρονιά οι επιτροπές να βγάζανε έναν άκυρο νικητή και φυσικά αναφέρομαι στα Σκόπια αλλα εντάξει η Ταμάρα ήταν καλή σήμερα χωρίς ωστόσο να με ενθουσιάσει
    Αυτά από μενα. Στεναχωριέμαι τώρα που τελειωσαμε και για φετος…

    • ΥΓ: αξίζει να ρίξετε και μια ματα στα αποτελέσματα των ημιτελικών θα εκπλαγειτε Η Κύπρος τερμάτισε 9η και η Ελλάδα 5η και μάλιστα παρατήρησα ότι χώρες που μας εδώσαν 12αρια στον ημιτελικό δεν μας ψήφισαν καν στον τελικό…

  15. Η Γαλλία πιό πάνω απο εμάς στις επιτροπές?????? Υποτίθεται ότι οι επιτροπές έχουν μια στοιχειώδη μουσική γνώση.Μετα απο αυτή την βαθμολογία των επιτροπών που είδα να λέμε “Πάλι καλά” που προκριθήκαμε. Απο τα σχόλια που διάβαζα η Κατερίνα δεν τα πήγε καλά σήμερα αλλα όπως και να έχει είχαμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση.Λολ , πολύ φορτωμένη μεν αλλα αυτό δεν αναιρεί οτι η Κατερίνα ήταν αξιοπρεπέστατη.
    .Συγχαρητήρια στην Ολλανδία για τη νίκη της -αν και καλό κομμάτι για μένα δεν ήταν ΤΟ κομματι-.Και η βαθμολογία αποδεικνύει οτι δεν έκανε περίπατο και ας το παρουσιαζαν έτσι .

  16. Μπράβο στην Ολλανδία!!
    Για Ελλάδα και Κύπρο τι να πω;Κρίμα
    Μπράβο όμως και στς 2!
    Δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό
    Πρέπει λίγο η EBU να δει τι γίνεται..δεν μπορεί η Σουηδία μετά το περσινό φιάσκο να είναι πάλι 1η στς επιτροπές..δεν γίνεται να γιουχάρουν την Ελλάδα κ την Κύπρο για τα 12αρια και όχι τς Βόρειες χώρες
    Δεν γίνεται να είχαν την Νορβηγία τόσο χαμηλά(εμένα δεν μου άρεσε) αλλα πρέπει να γίνεται σεβαστό αυτό που θέλει ο κόσμος
    Ας μειωθεί το ποσοστό των επιτροπών σε 30%
    Ας ανακοινώνουν πρώτα τς βαθμολογίες του κόσμου που μας αφορά και περισσότερο και μετά το 30% των επιτροπών..

  17. Μια διόρθωση μονο. Οι χαμηλότερες επιδόσεις της Ελλάδας είναι οι 2 μη προκρίσεις της σε τελικό. Κατά τα άλλα πολύ ωραίο σόου, άξιος ο νικητής. Και του χρόνου να είμαστε καλά να παρακαλουθησουμε πάλι την αγαπημενη μας διοργάνωση.

  18. Συγχαρητήρια στην Ολλανδία για την νίκη! Την άξιζε, αν και δεν βγήκε πρώτη σε καμία από τις δύο ψηφοφορίες!!! ! Επίσης, συγχαρητήρια και στην Ιταλία που για λίγο έχασε την νίκη και που έστειλε για άλλη μια χρονιά μια εξαιρετική συμμετοχή! !!Η Ρωσία αιώνια τρίτη με τον Σεργκέι,Η Νορβηγία πρώτη στο κοινό (μετά το χθεσινό σκάνδαλο κάτι μου βρωμάει εδώ), ενώ η Σουηδία όπως όλοι περιμέναμε κέρδισε στις επιτροπές και έφαγε κόμπλεξ από το κοινό! !! ! Για τα Σκόπια δεν το σχολιάζω καν! !! ! Τέλος, οσον αφορά εμάς και την Κύπρο έχω να πω δυο πράγματα:1)Τελικά ήμασταν κακοί εμείς που για άλλη μια χρονιά λέγαμε την ωμή αλήθεια? ? Και 2) ) Καλό θα ήταν ορισμένοι να προσγειωθειτε και να είστε πιο αντικειμενικοι!!! Μας πέρασε ο Σερχατ στη βαθμολογία! !! ! Αυτό τα λέει όλα! !!Στο τέλος της ημέρας κέρδισε το καλύτερο τραγούδι! !!

    ΥΓ…Το ρεκόρ του Σαλβαδόρ και της Πορτογαλίας με 758 βαθμούς δύσκολα θα σπάσει! !!!

    • Επίσης! !!ΤΙ ΈΚΑΝΑΝ ΟΙ ΘΕΟΤΡΕΛΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ? ?? Σηκωσαν κασκόλ που έγραφε ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΗ! !!ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΜΑΓΚΙΆ! !!

      • να σου πω κάτι.. για μένα είναι μάγκες του κώλου! πότε το σήκωσαν το πανό.. αφότου τραγούδησαν, μην κοπούν κιόλας, μην τους ακυρώσουν και αφότου πήραν την τελική τους θέση. που ήταν οι μάγκες όταν έπαιρναν τα δωδεκάρια να το σηκώσουν? που ήταν όταν τραγουδούσαν στη σκηνή? κότες! την καριέρα τους κοιτάνε να προωθήσουν είναι πολύ πιο έξυπνοι απ όσο φανταζόμαστε.. μια χαρά κάναν και την επανάσταση τους εκ του ασφαλούς και τη θεσούλα τους την πήραν

    • Φίλε μου αν ήτανε τόσο ωραίο το τραγούδι της Πορτογαλιας θα γινόταν και επιτυχία !!!!!!! Πήγε άπατο μετά αυτό λέει πολλά ,δε δικαιολογείται εκείνη η βαθμολογία .Αν είναι να με λυπούνται για να μας μας ψηφίσουν να μας λείπει

  19. Η απόλυτη απογοήτευση και φέτος.
    Η Σουηδία πρώτη στις κριτικές επιτροπές και φέτος (και στο λάδωμα προφανώς).
    Το κιτσαριό της Αυστραλίας μέσα στην δεκάδα και η μετριότητα της Νορβηγίας πρώτη στο κοινό.
    Το Σαν Μαρίνο με τον άθλιο “τραγουδιστή” πάνω από την Ντούσκα.
    Η βορεια Μακεδονία ήταν καλή αλλά όχι και για δεύτερη στις κριτικές επιτροπές, άξιζε την δεκάδα όμως.
    Επίσης τι φάση με την Δανία/Ουράνιο Τόξο, ότι πιο cringe ήταν….
    Αδικήθηκαν πολύ η Ελλάδα, η Εσθονία, η Ισπανία, το Ισραήλ και η Γαλλία.
    Ελπίζω να απέχουμε του χρόνου από τον διαγωνισμό, χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα επειγόντως.

  20. Έλα Thunder που είσαι; Αφού είχες προτείνει να βάλουμε όλοι από 50 ευρώ του χρονου να μας εκπροσωπήσει ο Sergey σου, καλύτερα μάζεψε τα μόνος σου τα λεφτά να του πληρώσεις την ψυχική οδύνη για την τρίτη Θέση. Ααααχ ο καημένος ο ρωσσος. Πέρασε και δεν ακούμπησε.

  21. Συγνώμη για ποιον ακριβώς λόγο άξιζε την νίκη η Ολλανδία. Τρίτη βγήκε στις επιτροπές και δεύτερη στο Televoting. Από καραμπόλα βγήκε νικήτρια…. καλύτερα να το έπαιρνε η Σουηδία ή η Νορβηγία, τουλάχιστον αυτές βγήκαν πρώτες σε ένα από τα δυο αποτελέσματα…. και στους ημιτελικούς δεν νίκησε ούτε στο Televoting ούτε στις επιτροπές ….. ίσως εσκεμμένη η χαμηλή βαθμολογία της Νορβηγίας στις επιτροπές

    • Μεγάλε εσύ θες μαθήματα αριθμητικής επειγόντως, άκου λογική γιατί κέρδισε αφού δεν ήρθε πρώτος σε κανένα από τα δύο!

  22. Χαλια μαυρα! Τελικά δεν μας στήριξαν ούτε επιτροπές ούτε κοινό! Δεν πέρασε τίποτε! Δεν τους άγγιξε και μάλλον τους φάνηκε ξένο και κιτς! Τολμήσαμε και αποτύχαμε!

    Του χρόνου να βρούμε καμιά Καλομοίρα, Φουρειρα ( που πάλι ΕΣΚΙΣΕ πρέπει να πω) κανενα Κακουριωτη (πως διάολο τον λενε) ή και εγω δεν ξέρω τι! Δεν μας άξιζε η 21η θεση! Ούτε η 15η στην Κυπρο!

    Απο την άλλη, οι βόρειοι γείτονες μας έσκισαν απο τις επιτροπές (υπερβολικό κάπως) που τους καλωσόρισαν και επισήμως με την νέα τους ονομασία! Η αλήθειά βέβαια ειναι οτι η Ταμαρα ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ στην ερμηνεία της και πέρασε ο,τι έλεγε το τραγούδι!

    Μπράβο στην Ολλανδία, αλλα ήθελα καλύτερα Ιταλια η Ρωσια για νικη τελικά! Οχι Σουηδία και Αυστραλία! Χάρηκα που βγήκε 10η η μπαρούφα της Ισλανδίας! Πιο κατω επρεπε!

    Του χρόνου με κάτι αναλαφρο και ποπ! Ελληνικό τελικο να κανουμε!

    Αφήστε Τερζες και Ντουσκες! Δεν περνάει! Χαριτοδηπλομενο με εθνοποπ τυπου Lost in the night να στείλουμε! Νορβηγιας στυλ! !

    Και του χρονου παιδες! Καλα περασαμε και φετος!

  23. Και αδικήθηκαμε και οχι διοτι το τραγουδι ηχητικα σιγουρα άξιζε παραπανω αλλα σκηνικα και απο αποψη σκηνοθεσιας ηταν το χειροτερο απο ολα για εμενα , και η σκηνικη παρουσια παιζει ρολο δες αυστραλια απο χαμηλα που ξεκινισε στα στοιχηματα πηγε ψηλα

    Δεν κατακρινω κανεναν η ντουσκα ηταν εξαιρετικη και του χρονου ελπιζουμε με το βραβειο καλο βραδυ

  24. αισχος πια με τις επιτροπες και την σουηδια….αηδια εχει καταντησει πια…..και τον ταμπακη με τον κατμαν να στειλει παλι πρωτη θα βγει στις επιτροπες…..ευτυχως ο κοσμος της δινει οτι της αξιζει…..

  25. Συγνώμη για ποιον ακριβώς λόγο άξιζε την νίκη η Ολλανδία. Τρίτη βγήκε στις επιτροπές και δεύτερη στο Televoting. Από καραμπόλα βγήκε νικήτρια…. καλύτερα να το έπαιρνε η Σουηδία ή η Νορβηγία, τουλάχιστον αυτές βγήκαν πρώτες σε ένα από τα δυο αποτελέσματα…. και στους ημιτελικούς δεν νίκησε ούτε στο Televoting ούτε στις επιτροπές ….. ίσως εσκεμμένη η χαμηλή βαθμολογία της Νορβηγίας στις επιτροπές.

  26. Κρίμα για την 21η θέση! Δεν την αξίζαμε! Ίσως θα ήταν το καλύτερο για μας να αφήσουμε την Eurovision για κάποιο διάστημα μέχρι να ξαναφτασουμε ψηλά; Κάθε χρόνο η Ελλάδα στον πάτο!

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ:

    1. ΣΤΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ!

    2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΜΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

    3. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ ΤΗΣ ΝΤΟΥΣΚΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!

  27. Συγνώμη για ποιον ακριβώς λόγο άξιζε την νίκη η Ολλανδία. Τρίτη βγήκε στις επιτροπές και δεύτερη στο Televoting. Από καραμπόλα βγήκε νικήτρια…. καλύτερα να το έπαιρνε η Σουηδία ή η Νορβηγία, τουλάχιστον αυτές βγήκαν πρώτες σε ένα από τα δυο αποτελέσματα…. και στους ημιτελικούς δεν νίκησε ούτε στο Televoting ούτε στις επιτροπές ο Ολλανδός ….. ίσως εσκεμμένη η χαμηλή βαθμολογία της Νορβηγίας στις επιτροπές.

  28. Για μια φορά ας μιλήσουμε σοβαρά εδώ μέσα χωρίς να πούμε υπερβολές και ανοησίες.Έφτασε η ώρα όπου η Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ να ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ από τον θεσμό της Eurovision ΤΩΡΑ,πλέον έχει φτάσει η κατάσταση εκτός ορίων.1)Δεν θα πω λέξεις “Τσίπρας,Συμφωνία των Πρεσπών,Οικονομικά,Πολιτική κ.λ.π.” υποτίθεται ότι ο διαγωνισμός είναι ΜΟΥΣΙΚΟΣ.2)Ρωτώ:Το Σαν Μαρίνο ήταν καλύτερο ως ΤΡΑΓΟΥΔΙ από την Ελλάδα;3)Ρωτώ:Οι επιτροπές που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ψηφίζουν με ΜΟΥΣΙΚΑ και ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ κριτήρια είχαν πιο πάνω την Ισλανδία και τη Τσεχία από την Ελλάδα,γιατί;4)Ναι “φίλοι” μας ευρωπαίοι ανταλλάζουμε 12άρια με τη Κύπρο,ίδια γλώσσα,ίδιο εθνικό ύμνο τι να κάνουμε το αίμα νερό δε γίνεται.Εσείς ως Σκανδιναβία τι κάνατε σήμερα;Σουηδία πάλι πρώτη ε;Πρώτα θα γιουχάρετε τους ευατούς σας και τη ΚΛΙΚΑ που έχετε φτιάξει και μετά εμάς.5)Να ενημερώσετε ως OGAE στα ΜΜΕ της χώρας μας την άποψη των πολλών πλέον fans ότι δεν θέλουν να γίνεται άλλο η ΕΛΛΑΔΑ μας το κορόϊδο χωρίς λόγο της Ευρώπης.ΥΓ:Ξέρω είναι δύσκολο για όλους μας να φύγουμε,υπάρχει η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

    • Προσυπογράφω απόψε ήταν ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ το τί συνέβη. Αποχώρηση, δεν μας θέλουν με τίποτα! 5οι στον ημιτελικό! Και πάλι τέτοιο “μαύρισμα “στον τελικό δεν το αξίζαμε! ΟΧΙ πάντως για Τσεχία και North M. και δη από τις επιτροπές παρακαλώ, που υποτίθεται ότι εισήλθαν στον διαγωνισμό για να κρατήσουν τις ισορροπίες και να ενισχύουν τις καλές φωνές και τα ποιοτικά τραγούδια Ε όχι, λοιπόν ,
      είναι fake όλες τους, ανεξαρτήτως staging ,που σηκώνει ίσως πολλή συζήτηση καί τη φωνή της Κατερίνας καί το τραγούδι είτε σου αρέσουν είτε όχι, μη ποιοτικά ΔΕΝ τα λες πάντως με τίποτα!! Ας μείνουν με αυτούς

    • Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!! Κάποιος πρέπει επιτέλους να διαμσρτυρηθεί επίσημα!! Γιουχάρουν εμάς μόνο!! Χθες βράδυ που αντάλλαζαν τις βαθμολογίες οι σκανδιναβοί μεταξύ τους οι πρώην σοβιετικές μεταξύ τους οι πρώην γιουγκοσλαβικές μεταξύ τους δεν άνοιξε μύτη!! Που ξέραμε από τα πριν τι θα ψηφήσουν! Ξερνάω δηλαδή! Και βαλτε και ρουμανία με μολδαυβία φέτος δεν ήταν τελικό! Συμφωνώ με την απόσυρση. Αν αυτό είναι πλέον ο θεσμός τότε όχι. Καλύτερα να αποσυρθούμε. Να μένει μόνη της η Σουηδία με την αυστραλία να ανταλλάζουνε τις πρωτιές! Συγχαρητήρια στην Ολλανδία! Ήταν μαζί με την Ιταλία οι αγαπημένες μου! Όποια και να κέρδιζε οκ θα ήμουν! Ψήφισα Κύπρο ολλανδία ιταλία ισπανία. Ισπανία γιατί κι εκείνοι αδικούνται σχεδόν κάθε χρονιά και για το χαμόγελο του μίκι! Κάθε χρόνο οι επιτροπές με τη σουηδία και την αυστραλία στα όρια του εμετού! Ακόμα δεν πήραν το μάθημα τους! Ο κόσμος κάθε χρόνο τους φτύνει!! Φέτο βγάλανε πρώτη τη νορβηγία από αντίδραση επειδή θεώρησαν άδικη τηστάση της ebuκαι εκδικίθηκαν! Τοποθέτησαν ευτυχώς αυστραλία βόρειο γείτονα και σουηδία εκεί που άξιζαν! Η ελλάδα φέτος έκανεμια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Όλοι δούλεψαν πολύ! Μόνο περηφάνεια για την εκπροσώπηση μας! Δε ντρέπομαι για την 21η θέση αν και θλίβομαι.. όπως και να το δεις εσθονία αγιος μαρίνος και 2-3 ακόμη με τίποτα δεν ήταν καλύτερες! Χθες βράδυ δεν είμασταν καλά όμως..δεν ήταν η κατερίνα στην καλύτερητηςστιγμή.. τα πλάνα τόσο άθλια!! Σχεδόν κατέστρεψαν τη συμμετοχή μας. Ασε που στο ρικαπ δεν εδειχναν το δυνατό μέρος με το λωτό να ανθίζει αλλά επέλεξαν από το πρώτο μισό! Θεωρώ ότη αξίζαμε μια θέση σίγουρα στο 15. Οκ δε μιλάω για δεκάδα χθες είχαμε θέματααλλά η σκηνοθεσία τους ήταν η χειρότερη και από τις πρόβες και από τον ημιτελικό. Η Κύπρος μεγάλη προσπάθεια η Τάμτα αξιοπρεπέστατη! Επρεπε να είναι στη χειρότερη12η.. έκαναν όμως κι εκείνοι τα λάθη τους.. νομίζω τα συνειδητοποίησαν.. δεν έπρεπε φέτος να ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο δεν έπρεπε να στείλουν φέτοςτην Τάμτα.. έπρεπε να προσπαθήσουν κάτι άλλο και ίσως με άντρα τραγουδιστή και ας έστελναν την Τάμτα τουχρόνου.. όπως και να έχει αξιοπρεπέστατες συμμετοχές και οι δύο, μόνο περηφάνεια! Καλημέρα σε όλους και αν πάνω στον ενθουσθασμό μου πίκρανα καποιον από εσάς, με το ίδιο νικ έμπαινα πάντα, ζητώ την κατανόηση και τη συγγνώμη σας.

      • Ακριβώς !Αποχώρηση τώρα! Το γράφω με πικρία ειλικρινά γιατί μεγάλωσα αγαπώντας αυτόν τον διαγωνισμό σχεδόν φανατικά. Αλλά είναι φοβάμαι γεγονός παιδιά, σαν να υπάρχει ένα ρεύμα, μία τάση εναντίον μας ή τουλάχιστον όχι υπέρ μας έναντι άλλων Χωρών τα τελευταία χρόνια και ειδικά από το κοινό της Ευρώπης, δεν μας υπολογίζουν καθόλου, πάει
        τραγουδά στην Ισπανία, κάνει γενικά ένα αξιοπρεπέστατο promo tour, στην πλειοψηφία τα σχόλια Ευρωπαίων θεατών είναι σχεδόν διθυραμβικά και την αποθεώνουν και την ώρα του διαγωνισμού απλά μας μαυρίζουν κανονικά επειδή δεν δουλέψαμε τα led graphics όπως σαφώς βεβαίως μπορούσαμε; Πάντα κάτι δεν τους αρέσει, πάντα κάτι τους φταίει, πάντα κατι”δεν διαθέτουμε “,δεύτερη Γερμανία κοντεύουμε να καταντήσουμε στις..πολικές ψήφους του κοινού, πιστεύω δηλ πια πως καί τέλεια να ήταν χθές η Κατερίνα σε ερμηνεία, σκηνική παρουσία κλπ(οχι,δεν δικαιολογώ τα Όποια λάθη της δικής μας αποστολής), ίσως πάλι να έπαιρνε απλά κάτι παραπάνω και πάλι δεν θα μας ήθελαν στην δεκάδα,γνώμη μου.

    • Λοιπόν εσύ Fate κσι όλοι που λέτε για το γιούχα Ελλάδος Κύπρου, πείτε μου ένα ζευγάρι χωρών που ανταλλάσσουν συστηματικά δωδεκαρια,όχι βόρειες χώρες λόμπι και γενικότητες τέτοιες, ένα ζευγάρι χωρών που το κάνει συστηματικά για πάνω από 30 χρόνια, μην κουράζετε δεν θα βρείτε ΚΑΝΕΝΑ, πολύ καλά κάνουν και κράζουν λοιπόν

  29. Μαύρο χάλι η Ολλανδία , με πολλά προβλήματα στην ερμηνεία , και με τραγούδι πολύ μέτριο . Αλλα όπως πολλοί απο εσας γράψατε χτες , ήτανε δωσμενο στην Ολλανδία απο πριν ξεκινήσει . Μου αρέσει που μερικοί κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή με την συμμετοχή του Κόκκαλη στα ψηφοδέλτια . Αθώα γατάκια είναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην EBU

  30. ΤΟ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΑ 20 ΠΡΩΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΠΟΨΕ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ EBU. ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ

  31. ΑΙδώς ! Ως που θα φτάσει αυτή η κατάσταση ;
    Ήταν η Ολλανδία για να μπει στην δεκάδα ;;
    ΕΛΕΟΣ ! Απαράδεκτο τραγούδι !

  32. Πολλά ΜΠΡΑΒΟ σε όλη την Ελληνική αποστολή και κυρίως την Κατερίνα Ντούσκα. Στείλαμε μια όμορφη φωνή και παρουσία και ένα υπέροχο τραγούδι. Οι κριτικές επιτροπές και ο κόσμος μας μαύρισαν ακόμα μια φορά και μας κατέταξαν στην 21η θέση που δεν αξίζαμε.
    Το Σαν Μαρίνο κατετάγη πιο πάνω από εμάς με αυτό το τραγούδι, αυτή την σκηνική παρουσία και αυτή την φωνή και εμείς καθόμαστε και χαλάμε τις καρδιές μας για το αν η Κατερίνα ή ο κάθε εκπρόσωπος μας χάσει καμιά νότα ή αν πρέπει να στέλνουμε ποιότητα ή γνωστούς τραγουδιστές ή τι φόρεσαν κτλ. Ξαναλέω οτί η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΣΕΡΧΑΤ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ και πολλές άλλες χώρες. Επίσης η ΤΣΕΧΙΑ με αυτό το κομμάτι σάρωσε στις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. Ξαναλέω όχι στο κοινό στις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. Και στο κοινό πήρε 7 πόντους. Αν στέλναμε εμείς τέτοια τραγούδια θα κράζατε αλλά πήγαν καλά. Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ μέσα από τόσες τραγουδάρες κέρδισε το ΤΕΛΕΒΟΤΙΝΓΚ με αυτό το κιτς τραγούδι και στήσιμο. Δεύτερη η Βόρεια Μακεδονία στις επιτροπές. Ναι φωνάρα η Ταμάρα αλλά με ένα τραγούδι τόσο κλισέ και παλιομοδίτικο. Επίσης η ΣΟΥΗΔΙΑ και κάποιον να διαβάζει το τηλεφωνικό κατάλογο να στείλει στις επιτροπές θα είναι 3αδα. Καλά κάνει και την μαυρίζει το κοινό. Το ίδιο και η Αυστραλία.

    Τεσπά βλέπουμε ότι κάτι πάει στραβά. Ό,τι και να στείλει η Ελλάδα δεν ψηφίζεται τα τελευταία χρόνια. Και Παπαρίζου να στέλναμε εκτός δεκάδας θα ήμασταν. Δυστυχώς φτασμένοι καλλιτέχνες με τις θέσεις που παίρνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν νομίζω να δεχτούν. Μάλλον θα προτιμήσουν Κύπρο που τα πάει καλύτερα και την βλέπουν με μεγαλύτερη συμπάθεια οι Ευρωπαίοι.

    5η στον ημιτελικό μας 9η η Κύπρος.

    Τέλος πανάξιος νικητής η Ολλανδία. Με έναν τραγουδιστή τριτοτέταρτο σε ένα τάλεντ σόου σαν και τα δικά μας που δεν θυμάται κανένας ποιός βγήκε 4ος στο προπέρσινο Voice, χωρίς κανένα άλλο τραγούδι στο ενεργητικό του, που βγήκε με ένα πουκάμισο και παντελόνι τύπου Ζάρα, και με σκηνική παρουσία μια λάμπα και πλήκτρα. Αν ανακοίνωνε η ΕΡΤ ότι θα πάει κάπως έτσι θα την σταυρώνατε. Όσο για τα στοιχήματα που τόσο αγαπάτε δείτε που είχαν την 12η Δανία, την 11η Τσεχία, την 8η Βόρεια Μακεδονία και που την 9η Αυστραλία, την 5η Νορβηγία, την 16η Μάλτα και την 22η Ισπανία του Φωκά.

    Κλείνοντας μην σκάτε και μην αναλώνεστε σε τόσες υπεραναλύσεις και κριτική για την Ελλάδα όταν βλέπουμε τέτοια αποτελέσματα.

  33. Έκανε το θαύμα της η EBU παλι ! Αφού δεν βγάλανε αυτό της Σλοβενίας πρώτο παλι καλά ! ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ !

      • Επειδή δώσανε την πρώτη θέση σε ενα ΑΘΛΙΟ τραγούδι μρ βαφτίζεις «αδικημένο» ;;; Αδικημένο ως προς τι φίλε Έλληνα ; Έγραψα οτι η Ελλάδα άξιζε να κερδίσει ; Γράφω οτι παλι καλά που δεν βγάλανε πρώτη την Σλοβενία ( που ήταν το μόνο χειρώτερο τραγουδι απο το Ολλανδικό ) . Και να επαναλάβω κατι : Κύριοι της EBU : ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ

  34. Για να πούμε κάποια πραγματάκια.
    1. Να πω ότι σας τα έλεγα για την Ελλάδα; Σας τα έλεγα. Ένα καλό τραγούδι καταστράφηκε σκηνικά. Όλο και εξαρχής ήταν λάθος, και ας υπήρξε δουλειά αυτή τη φορά από πίσω. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Και η όντως ενδιαφέρουσα φωνή της Ντούσκα ζωντανά γίνεται υπερβολικά ιδιότροπή για ένα ευρύ κοινό. Αλλά όταν δεν την γνωρίζει κανείς ως τώρα, κανείς δεν μπορεί να το συνεκτιμήσει όταν της αναθέτει να διαγωνιστεί σε έναν διαγωνισμό που πρέπει να τραγουδήσει ζωντανά. Kαι ήρθε και η εμφανής έλλειψη εμπειρίας και αποτελείωσε το πράγμα.
    2. Όταν την Τάμτα την περνάει ακόμα και το Σαν Μαρίνο στον ημιτελικό της, κάτι δεν έχει γίνει καλά. Ξαναζεσταμένο φαί λέγεται αυτό.
    3. Η γελοιοποίηση μιας ολόκληρης χώρας μόνο και μόνο για να καταλάβει μία 10θέση δεν αξίζει τον κόπο. Το κρατικό κανάλι της Ισλανδίας είχε προειδοποιηθεί πάμπολλες φορές από την EBU για τη συμπεριφορά των κρετίνων που επέλεξε. Η Ισλανδία θα πρέπει να αποκλειστεί για του χρόνου. Η EBU θα πρέπει να κόψει το βήχα τώρα.

    • Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω βομβαρδίζουν την Παλαιστίνη. Όχι φίλε μου, όταν θα θες πολιτική που σου ταιριάζει (ΛΟΑΤΚΙ κτλ) θα δέχεσαι και την πολιτική της ανθρωπιάς (πόλεμος, πείνα). Είτε θα έχεις πολιτική είτε δεν θα έχεις. Πρώτοι μάγκες οι ισλανδοί και όλοι αυτούς θα θυμούνται.

      • Το να υπερασπίζεσαι στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συστήματα και κοινωνίες που καταπατούν καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα, των γυναικών, των ομοφυλόφιλων των αλλόθρησκων, είναι άλμα της λογικής και της ηθικής.
        Από την ασφάλεια των δυτικών κοινωνιών όλοι γίνονται εύκολα επαναστάτες. Ας πάνε οι Hatari να ζήσουν στην Παλαιστίνη ως αυτό που είναι να δούμε για πόσα 24ωρα θα προλάβουν να επιβιώσουν πριν λιντσαριστούν. Αυτά λέγονται τζάμπα μαγκιές. Εντυπωσιακό το πως μερικοί χάφτεται εξόφθαλμα εμπορικά τρικ για να διαφημίζοντας καριέρες.

      • Πολύ σωστά!!!!!! Σ αυτή τη γιουροβίζιον το μνμ των Ισλανδών θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας…

      • Το δίκαιο είναι αυτά τα δύο κράτη να συνυπάρξουν. Το γιατί η Παλαιστίνη δε δέχτηκε την ύπραξη του Ισραήλ από την αρχή και έως σήμερα ταλαιπωρείται, αυτό είναι ένα ζήτημα που πολλοί αγνοούν. Το Ισραήλ δεν πρόκεται να εξαφανιστεί από εκεί και αυτό είναι κάτι που οι Παλαιστίνιοι πρέπει να το αποδεχθούν ώστε επιλέλους να επέλθει η ειρήνη. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να λυθεί η διαμάχη για να μην υπάρξουν και άλλα θύματα και στις δύο πλευρές.

        Σίγουρα αυτό πο έκαναν οι Ισλανδοί ήταν τολμηρό, όμως είναι η μισή αλήθεια. Αν συγκρίνουμε τα δύο κράτη, προφανώς το Ισραήλ είναι η πιο φιλελεύθερη χώρα της Μέσης Ανατολής. Είναι σχεδόν μια ευρωπαική χώρα μέσα στη Μέση Ανατολή η οποία συνυπάρχει με χώρες που εφαρμόζουν το Σαρία, τον πιο σκοταδιστικό ισλαμικό νόμο που κανονικά θα έπρεπε να απαγορευτεί σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα.

    • Επίσης και άλλα μας έλεγες. Να σου θυμίσω ότι έλεγες ας βάλουν ένα μεγαλύτερο πιάνο στον Ολλανδό γιατί φαίνεται γελοίος. Οι Ισλανδοί που έκραζες μπήκαν δεκάδα. Άρα θα ήσουν οκ να στέλναμε κάτι τέτοιο που θα έφερνε δεκάδα αφού κρίνεις την επιτυχία με τις θέσεις? Ή κάτι σαν την Τσεχία? ‘H την Νορβηγία που επίσης έκραζες. Επίσης και τον Ιταλό έκραζες και βγήκε 2ος. Και την Ρωσία έκραζες και βγήκε 3η. Η Αυστραλία έλεγες πάει για νίκη και πάτωσε στο κοινό. Η Λευκορωσία σου άρεσε και βγήκε προτελευταία. Για να ξέρουμε και τι λέμε.

      Μια χαρά τραγούδησε η Ντούσκα. Σίγουρα καλύτερα από τον Σερχάτ και πολλούς άλλους που την πέρασαν. Μια χαρά έκανε και την έστειλε η ΕΡΤ. Και στην τελική θέλω να ακούσω τις προτάσεις σου για καλλιτέχνη και ποιό τραγούδι από αυτά που κυκλοφορούν θεωρείς ότι θα άρεζε στην Ευρώπη. Έτσι για να δω τι θεωρείς καλό και κατάλληλο για Eurovision. Η Ντούσκα πάντως περισσότερη εμπειρία από τον Ολλανδό είχε που ήταν παντελώς άγνωστος χωρίς δισκογραφία και απλώς είχε συμμετάσχει σε ένα τάλεντ σόου στο οποίο και ήταν καν τριάδα.

      • Δεν ήταν καλή η Ντούσκα χθες. Να λέμε την αλήθεια. Πήραμε μόλις 24 βαθμούς από το τηλεοπτικό κοινό και αυτό δείχνει κάτι. Κράζεις τον Σερχάτ ο οποίος όντως δεν είχε φωνή, το Σαν Μαρίνο είχε όμως όλα τα υπόλοιπα. Catchy ενορρχήστρωση, δυνατά φωνητικά, ζωντάνια, επικοινωνία με τον τηλεοπτικό φακό, εφέ. Εμείς από αυτά τα υπόλοιπα δεν είχαμε τίποτα και ελπίζαμε ότι φωνητικά θα το εκτοξεύσει. Ε δεν έγινε αυτό όμως. Και τα κορίτσια στα φωνητικά δεν ήταν καλές. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με τόσους καλούς τραγουδιστές δεν μπορεί να βρει καλούς back vocalists. Κάθε χρόνο τα ίδια .

  35. Δεν θα μείνει στην ιστορία ως η χαμηλότερη μας επίδοση για τον απλούστατο λόγο ότι δύο φορές δεν περάσαμε τελικά και γιατί πάντα έχει σημασία ο λόγος της τελικής μας θέσης με το σύνολο των χωρών που συμμετέχουν. Π.χ 10/11 vs 21/40

  36. Θα γράψω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ. Συμφωνώ για τις επιτροπές. Συμφωνώ ότι έπεσε τρελή προώθηση στο νέο όνομα και με αυτό τον τρόπο καλοσώρισε η Ευρώπη διαφήμισε τη νέα χώρα, η οποία έχει σκοπό να μπει στην ΕΕ. Συμφωνώ ότι οι επιτροπές ψηφίζουν πολιτικά και το έχουν ξεφτιλίσει. Συμφωνώ για το γλείψιμο που πέφτει στη Σουηδία κάθε χρόνο από διάφορες βαλτικές, ανατολικοευρωπαικές χώρες και όχι μόνο. Όσο για την Ελλάδα, παιδιά η Κατερίνα δεν ήταν καλή σήμερα. Η φωνή έβγαινε από τη μύτη. Το τραγούδι γενικά δεν είχε την απαραίτητη ένταση. Ο ήχος δεν είχε την ίδια ποιότητα που είχαν τα τραγούδια όπως της Σουηδίας ή της Νορβηγίας. Τα φωνητικά ήταν πολύ ερασιτεχνικά. Δεν εμπλούτιζαν ούτε τη φωνή της Κατερίνας ούτε το τραγούδι. Και οι τρεις φωνές μαζί δεν δημιούργησαν ένα εύηχο αποτέλεσμα. Το styling της Κατερίνας από την αρχή δεν μου άρεσε. Ήταν πολύ φορτωμένο, πολύ αναγεννησιακό. Ήλπιζα ότι θα άλλαζαν το μακιγιάζ αλλά την είδα πάλι με την ασημί σκιά και τα στρας κάτω από τα μάτια. Πιστεύω ότι το Better love ήθελε μια Κατερίνα πιο άνετη με απλό μπόχο φόρεμα, κόκκινα χείλη, ανέμελα μαλλιά, χωρίς πολλές χορογραφίες, πολύ πιο εύηχη ενορχήστρωση του τραγουδιού, πολύ δυνατά φωνητικά που να ταιριάζουν στη “μαύρη” φωνή της και απλώς εφέ στις led οθόνες και θα ήταν στο τοπ 10.

    Του χρόνου θέλω ελληνικότατο τραγούδι με ελληνικό στίχο και περισσότερο επαγγελματισμό. Να καταλάβουμε επιτέλους ότι η Eurovision είναι τηλεοπτικό προιόν, άρα ήχος και εικόνα πρέπει να είναι high quality.

    • για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πόσο δίκαιος είναι ο διαγωνισμός κέρδισε πάλι το φαβορί γελάνε και τα πατζούρια

  37. Θα είμαι σκληρός όχι γιατί βγήκαμε 21 αλλά για το άγχος της Ντουσκα και της κάθε Ντουσκα
    Δε δικαιολογείται με τίποτα και η Παπαριζου το 2001 μικρή ήταν Πατε να την δείτε να ξεστραβωθείτε κάποιοι και κάποιες
    Η χορογραφία το έλεγα είναι βαριά όχι κιτς αλλά βαριά
    Για Κύπρο την περίμενα πιο πάνω
    Για Σκοπιά για μένα έτσι θα είναι και σε ποιον αρέσει απλά για να προωθήσουν την ονομασία μας τα έπρηξαν καο την έβγαλαν 2 στις επιτροπές ; Έλεος Η ΚΥΡΙΑΚΟΥ που είχε το ίδιο τραγούδι που είχε καταλήξει θυμάστε ;
    Σουηδία άλλο αυτό σκάνδαλο αλλά όχι το 12 το δικό μας ενοχλει
    Υποκρισία σε όλο το μεγαλείο
    Ρωσία αδικήθηκε παρά πολύ όποτε βλέπω να αποχωρεί
    Μην ακούσω να λέτε πάλι για το τραγούδι του Σεργκευ και αυτές τις αηδίες γιατί δείτε την Σουηδία

  38. Σοκ με τα αποτελεσματα των ημιτελικων. Η Ταμτα 9η στο συνολο ενω η Κατερινα 5η

  39. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον μου για τον διαγωνισμό έχει μειωθεί δραστικά. Φέτος νομίζω ήταν η χαριστική βολή. Τί να πρωτοσχολιάσω. Για τα γιουχαίσματα κατά της ελλάδας λες και άλλες χώρες δεν ανταλάζουν βαθμολογίες με τους γείτονες παρόλο που μιλάμε για επιτροπές; για την άδικη θέση της ελλάδας, της ισπανίας και άλλων χωρών; για το απίστευτο πλασάρισμα της βορειας μακεδονίας μόνο από τις επιτροπές ενώ από τον κόσμο καταποντίστηκε; είχα γράψει ότι η ντουσκα θα έρθει κάπου 13η αλλα 21η ,όχι, αυτό είναι άδικο και δεν σηκώνω κουβέντα.
    Επίσης σκηνοθετικά ήταν από τις χειρότερες eurovision που έχω δει. Ακόμα και όταν τραγουδούσε η Εστονία η κάμερα έδειξε και τον καμεραμαν και το πάτωμα… περίμενα καλύτερη διοργάνωση από μια χώρα πρότυπο στην Μέση Ανατολή. Όσο για την Madonna σκότωσε φωνητικά το like a prayer αλλά δεν περίμενα πολλά από μια γυναίκα τόσο μεγάλης ηλικίας ούτως ή άλλως. Παρόλα αυτά το σόου της ήταν ωραίο.
    Προσωπικά δεν θα ξαναασχοληθώ με τον διαγωνισμό ούτε θα ξοδέψω ώρες ακούγοντας τραγούδια, διαβάζοντας άρθρα κλπ. Δυστυχώς θα έβρισκα θετικό η Ελλάδα (ή και η Κύπρος) να ακολουθήσει τα βήματα της Τουρκίας και να απέχει από τον διαγωνισμό.

    Λυπάμαι

  40. Απογοήτευση… Για ακόμα μία χρονιά…
    Και όταν λέω απογοήτευση, δεν εννοώ ούτε τη θέση της Ελλάδας και της Κύπρου, ούτε ποιος κέρδισε, ούτε ποιος κατέλαβε τις υπόλοιπες θέσεις. Η απογοήτευση που νοιώθω είναι αποκλειστικά και μόνο για το γεγονός ότι για ακόμα μία χρονιά αυτός ο διαγωνισμός αποδεικνύει πόσο πολιτικο-οικονομικός είναι. Ελάχιστο ρόλο (έως και καθόλου) παίζει το τραγούδι και η συνολική εμφάνιση.
    Είναι δυνατόν τα Σκόπια στη δεύτερη θέση των επιτροπών και μάλιστα οριακά από την πρώτη θέση; Καλό το τραγούδι, δεν λέω, αλλά τόση υστερία πια; Να πέφτουν τα 12άρια σαν βροχή; Και δεν καταλαβαίνω και τον λόγο… Το νέο όνομα; Η Συμφωνία των Πρεσπών; Η εν όψη ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.; Και πάλι βέβαια δεν μπορώ καταλάβω, δεν μπορώ να έχω απάντηση… Νομίζω βέβαια ότι το κοινό έδωσε την καλύτερη απάντηση.
    Κατά τα άλλα, Ελλάδα και Κύπρος αδικαιολόγητα χαμηλά, αλλά δεν δίνω δεκάρα σε έναν τέτοιο φτηνιάρικο και κάλπικο διαγωνισμό.
    Η Αυστραλία, και κυρίως η Σουηδία, για ακόμα μία χρονιά προκάλεσαν το κοινό αίσθημα και τη νοημοσύνη του κόσμου, με τις αδικαιολόγητα υψηλές θέσεις των επιτροπών.
    Στα θετικά της βραδιάς (ναι βρήκα και τέτοια) η νικήτρια Ολλανδία, που όσο και εάν δεν λάτρεψα αυτό το τραγούδι, είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι που άξια κέρδισε, παρόλο που θα προτιμούσα την Ελβετία και κυρίως την Ιταλία.
    Επιπλέον ότι, μετά από αρκετά χρόνια, τα φετινά τραγούδια τα βρήκα σχεδόν όλα πολύ καλά και σε πολύ ανεβασμένο επίπεδο. Μου άρεσαν τα περισσότερα και δεν ένοιωσα στιγμή να βαριέμαι, όπως συνέβαινε εδώ και κάποια χρόνια.
    Άντε και του χρόνου λοιπόν! Ολλανδία 2020!

    • Όταν πάει καλά η Ελλάδα ο διαγωνισμός είναι μία χαρά και τα αποτελέσματα δίκαια. Όταν δεν πάει καλά είναι στημένος και “πολιτικο-οικονομικός”. Πρέπει κάποια στιγμή να ωριμάσετε.

      • Από τότε που πήγαινε καλά η Ελλάδα άλλαξαν πολλά πράγματα και κυρίως ο τρόπος που την βλέπουν οι έξω. Γιατί είναι η μόνη χώρα που γιουχάρετε όταν παίρνει βαθμούς από την Κύπρο την στιγμή που όλο το σκανδιναβικο, πρώην ανατολικό και πρώην Γιουγκοσλαβικό μπλοκ αλληλοψηφίζεται? Γιατί φέτος με το νέο όνομα η Βόρεια Μακεδονία σάρωσε τα 12αρια στις επιτροπές? Όχι 10 ή 8 βαθμούς αλλά 12 για να ακούγεται το όνομα. Για ένα τραγούδι τόσο κοινότυπο και παλιακό στο στυλ του One Last Breath που πάτωσε. Και η Σερβία παρόμοιο στυλ και εξισου φωνάρα είχε και πάτωσε ή η Αλβανία. Πόσο καλύτερο είναι το Spirit of the night της Νορβηγίας από το Aphrodisiac ή το Friend of a Friend από το Rise Up. Σίγουρα όχι τόσο θεαματικά καλύτερα. Πόσο χειρότερο ήταν της Ισπανίας από του Αγίου Μαρίνου?

        Θέλω να καταλήξω ότι τα κριτήρια δεν είναι καθαρά αξιοκρατικά για να κρίνουμε την αξία μιας συμμετοχής από την θέση που πήρε. Η ελληνική επιτροπή έβγαλε 6ο τον Σερχάτ και 12ο τον Ντάνκαν. Για ποιά κριτήρια επιτροπών μιλάμε?

      • Θα συμφωνήσω μαζί σου αλά όχι σε όλα αυτό παρά ήταν στημένο φέτος…

      • Μάριε, παρακολουθώ Eurovision από το 1998. Δεν έχει υπάρξει χρονιά που να μην θεωρώ ότι ο διαγωνισμός είναι στημένος, με τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα να κυριαρχούν και όχι τα τραγούδια. Τα προηγούμενα χρόνια είχα γράψει εδώ μέσα, ότι ακόμα και η Ελλάδα που κέρδισε το 2005, υπήρχαν τέτοια συμφέροντα και δεν κέρδισε μόνο το τραγούδι.
        Η άποψή μου για τον διαγωνισμό, ήταν, είναι, και θα είναι, ότι είναι στημένος και τα πάσης φύσεως οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα παίζουν καθοριστικό ρόλο. Και αυτή μου η άποψη δεν έχει αλλάξει, ούτε και πρόκειται να αλλάξει όποια και να είναι τα αποτελέσματα κάθε χρόνο.

      • Ποτέ τα κριτήρια στην τέχνη δεν είναι “καθάρα αξιοκρατικά”. Μα ποτέ, είναι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μας μισούν και είναι όλοι εναντίον μας. Ούτε έχει νόημα να συγκρίνουμε διαφορετικές χρονιές με διαφορετικά τραγούδια. Ξαναλέω ωριμάστε.

  41. Κάποιες σκέψεις μετά το σημερινό:

    1) Τραγική η 2η θέση που πήραν στις επιτροπές τα Σκόπια (γιατί Σκόπια θα είναι για πάντα, τουλάχιστον για μένα). Φανερά υποκινημένη ψηφοφορία με στόχο να φανεί ότι η Ευρώπη δέχτηκε τη νέα ονομασία, και ήταν ένας τρόπος να διαφημιστεί το όνομα. Καλή ερμηνεία, μέτριο τραγούδι. Αν το έστελνε καμία Γερμανία, τελευταία θα έβγαινε. Αλλά γ@μω τις Πρέσπες.

    2) Ελλάδα και Κύπρος αδικημένες. Από την αρχή υποστήριζα το τραγούδι μας και μου άρεσε πολύ. Πίστευα πολύ σε αυτό. Βλέποντας όλο το σόου, ισχύει πως η σκηνική παρουσία δεν λειτούργησε και δεν “συγκίνησε”. Ό,τι έγινε, έγινε. Εξακολουθώ να το θεωρώ καλό τραγούδι και φαίνεται κι απ’ τα charts αυτό. Ένας νέος δρόμος ανοίγεται για την Κατερίνα.

    3) Η Φουρέιρα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Είναι η μόνη που μπορεί να φέρει το βραβείο στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον. ΕΡΤ, απλά κάν’ το.

    4) Ο νέος τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων είναι πολύ πιο ενδιαφέρον εν τέλει. Μου άρεσε πολύ και σε κρατάει στην τσίτα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

    5) Καπουτζίδης ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει σε εκφωνητής. Τα έχωσε για τα καλά σε Σουηδία – EBU. Το παιχνιδάκι τους έχει κουράσει. Πρέπει κάτι να γίνει επειγόντως.

    6) Για κάποιον λόγο, γούσταρα πολύ που οι Ισλανδοί έδειξαν σημαίες Παλεστίνης. Μέσα σε όλα τα φώτα και τα σόου ξεχάσαμε τι πραγματικά συμβαίνει. Οι Ισραηλινοί δημιούργησαν έναν διαγωνισμό προβάλλοντας το όνειρο και την ενότητα, καταστρέφωντας παράλληλα οποιοδήποτε όνειρο στην Παλαιστίνη και σπέρνοντας μίσος και διχόνοια.

    7) Ο Ιταλός άψογος φωνητικά σήμερα. Σήμερα στην ψηφοφορία ένιωσα ότι ήθελα να το πάρει. Κρίμα για 2η φορά για την Ιταλία.

    8) Συγχαρητήρια στον Ολλανδό. Είχα αμφισβητήσει σε προηγούμενο σχόλιό μου τη σημερινή του νίκη, αλλά σήμερα νίκησε η πραγματική μουσική, στην πιο αγνή της μορφή.

    9) Είμαι σχεδόν σίγουρο ότι του χρόνου θα έχουμε έναν άψογο διαγωνισμό, απ’ όλες τις απόψεις.

    Τα λέμε του χρόνου, κι ελπίζω με Φουρέιρα!!

  42. Παιδια εγω θελω να πω ενα μαγαλο μπραβο στην Κατερινα… Φετος τολμησαμε να κανουμε κατι εναλλακτικο μακρια απο τα ακουσματα της Eurovision και βαλαμε το λιθαρακη μας σε αυτο τον πολυ ομορφο τελικο… Η Eurovision ειναι ενας διαγωνισμος οποτε ειναι και αναμενομενο να υπαρχουν αδικιες και δικαιωσεις… Κατερινα μου το ονομα σου μολις ακουστηκε και τωρα σου εχει δωθει η ευκαιρια να το εδραιωσεις… Απο εδω και περα θελουμε να συνεχισεις να προβαλεις και να προωθεις αυτον τον πολυ ομορφο χωρο τον οποιο εκπροσωπεις με αυτη την πανεμορφη φωνη που εχεις… Σε ευχαριστουμε για ολα και μας εκανες και θα μας κανεις υπερηφανους !

  43. Ότι τώρα θέλουν να πιστέψουμε ότι η Νορβηγία πήρε τόσους βαθμούς με αυτό το απαίσιο τραγούδι και ότι τα Σκόπια βγήκαν δεύτερα στις επιτροπές… ΝΑΙ ΝΑΙ Μ’ΑΚΟΥΤΕΕΕ????? Πόσο μαγείρεμα πόντων έχει πέσει και πόσο στημένο έχει καταντήσει το σόου. και η Ελλάδα 21?? έλα ρε παιδιά δεν αξίζαμε τόσο. Η Κατερίνα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε το είδαμε όλοι αυτό αλλά δυστυχώς δεν της άξιζε η eurovision. τα θετικά είναι ότι κέρδισε η Ολλανδία και δεύτερη ήταν η Ιταλία …Μακάρι να μην πάρουμε μέρος του χρόνου ότι και να κάνουμε δεν πάμε μπρος.. Τι να κάνω η ρουφιάνα να πάω στην ΕΡΤ και να φωνάζω από κάτω να μην πάρουμε μέρος ?? Πολύ φοβάμαι πως δεν θα χαμπαριάσουν και μας βλέπω του χρόνου 26ους

    • 1Μου αρέσει που κράζετε τις επιτροπές Ελλγναρες μου, επειδή έβγαλαν 2α τα Σκόπια, ενώ το 2017 που σάρωσε στις επιτροπές το παρατράγουδα από την Πορτογαλία οι επιτροπές τότε δίδαξαν μουσικό κριτήριο!

  44. Σε όλα μέσα έπεσα και με κράζατε όλοι σας. Ντούσκα είπα κάτω από 15αδα, Νορβηγία τραγουδάρα είπα (βγήκε πρώτο), Ταμάρα σας είπα 10αδα δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι ακούστε τους άλλους και μετά ξεκινήστε την επίθεση σας, ή κάντε αντίλογο. Δεν κερδίζω κάτι, ούτε username έχω ούτε τίποτα, τελευταία φορά βλέπετε αυτό το username. Το τραγουδάκι μας ήταν αδιάφορο και η Ντούσκα τραγούδησε άθλια. Τα λέγαμε όλη την βδομάδα, αλλά κλασικά θα εξαφανιστείτε εσείς που κράζατε επειδή δεν μας άρεσε η φαρυγγίτιδα. Αφήστε τις Ντούσκες και τις λοιπές ξενιτεμένες, στείλτε ονόματα που πουλάνε τώρα στην Ελλάδα, αυτοί θα πάνε καλά. Τα λέμε του χρόνου, α και μην ξεχάσω…οι Ισλανδοί κέρδισαν σήμερα, κανείς δεν θα θυμάται τον Ολλανδό, απλά θα πάμε Άμστερνταμ του χρόνου.

    • με μια “σκουριασμένη” μπαλάντα από την δεκαετία του 80 από τα σκόπια και με μια μελωδία copypaste των Coldplay είστε ευχαριστημένος; Σίγουρα το ελληνικό δεν ήταν καλό , αλλά με την μύτη τραγούδησε και ο Ιταλός – Τα σκόπια τα προώθησαν οι επιτροπές για να διαφημίσουν την ελεεινή συμφωνία … χιλιοακουσμένο και βαρετό κομμάτι. Μαγειρεμένα αποτελέσματα από τις επιτροπές… ο άφωνος από το Σαν Μαρίνο, ο Τσέχος, η Μαλτέζα, ο Αζέρος… ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΥΡΟ – ΔΕΝ ΑΞΊΖΕΙ να συμμετέχουμε στο ξεφτιλοπανύγηρο της Σουηδίας….και όχι της Ευρώπης…

  45. Παρακολουθω τον διαγωνισμο σχεδον 20 χρονια αλλα το σημερινο με ξεπρασε.Οι επιτροπες για αλλη μια φορα σπρωξαν Σουηδια οσο δν παει κ προμοταραν την χωρα με το νεο ονομα ετσι για να το καταλαβουμε βρε αδελφε.Η Νορβηγια τι φαση;Ωραιο τραγουδι αλλα πρωτο στο κοινο;Κατι περιεργο παιζει ειδικα μετα τα χθεσινα.Η Μαντονα τζαμπα κ η αναμονη.Γελασα παρα πολυ με την βαθμολογια της Λευκορωσιας προφανως τους ειπαν”ψηφιστε ολες τις χωρες που δν θα ψηφισουν οι υπολοιποι”.Οσο για την Κατερινα οπως ειχα πει κ προχθες ακομα κ 21η να βγει(δν το περιμενα πως θα πεσω μεσα)ηταν αξιοπρεπης κ της αξιζουν πολλα μπραβο.Το προβλημα δν ηταν αυτη αλλα η χωρα.Λυπαμαι πολυ που θα το πω αλλα νομιζω ειναι η ωρα να φυγουμε κατι που θα επρεπε να κανει επισης κ το Η.Β.που δν του αξιζε η τελευταια θεση αλλα κ η Ισπανια που οτι κ να στειλει ειναι παντα αδικημενη.Μπραβο στην Ολλανδια το αξιζε αν κ δν κερδισε σε καμια ψηφοφορια κατι που δν περιμενα.Τα λεμε του χρονου στο Αμστερνταμ!!!

  46. Μπράβο στην Ολλανδία. Μπράβο στην Ελλάδα. Ειλικρινά αισθάνομαι περήφανος. Χίλιες φορές να στέλνουμε τραγούδια σαν κι αυτό και να βγαίνουμε 21οι πάρα σαν του Σαν Μαρινο και ας πήγε καλύτερα από εμας. Το αγαπημένο μου τραγούδι που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον διαγωνισμό πήρε την χειρότερη θέση που έχουμε πάρει. Δεν πειράζει! Θα εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου!

  47. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι έχουμε χάσει την δυναμική μας στο televoting όπου μας ψήφισε μόνο η Κύπρος, η Αλβανία και το Σαν Μαρίνο….

    • Σωστό, δυστυχώς σχεδόν σαν να μήν υπήρξαμε,πλήρης απαξίωση!! Σαν να ακούνε τις ελληνικές συμμετοχές και να βγάζουν όλοι αναφυλαξία,συγγνώμη αλλά απλώς έξαλλη με το όλο πανηγύρι(ψηφοφορία).Ό,τι ίσως και να στέλναμε σε αυτή τη φάση,(καί τον Duncan ακόμα!), Ελλάδα μή αρεστή εκ προοιμίου!
      Μήπως τελικά οι Ολλανδοί έπεσαν
      διάνα; Μήπως Hatrid mun sigra και η Ευρώπη είναι δύο ταχυτήτων ακόμη καί σε έναν κατά τα άλλα; τόσο ωραίο διαγωνισμό,ο όποιος θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά διαγωνισμός Μουσικής και θεάματος,κριμα,τραγικό,αδικο.

  48. Δεν θα αναφερθώ επιμέρους στα αποτελέσματα κάθε χώρας (ίσως άλλη στιγμή) Αυτα που εχω να πω:
    1. Το σοου μου άρεσε παρα πολύ
    2. Η Ολλανδία το άξιζε και είναι λυπηρό που είναι νικήτρια από σπόντα (δεν κέρδισε ούτε στις επιτροπές ούτε στο κοινό)
    3. Δεν αξίζαμε τόσο χαμηλή θέση, αν και για να πω την αμαρτια μου, το αισθάνθηκα όταν μας έβαλαν μετά την Ολλανδία. Απ την άλλη, στον ημιτελικό ήμασταν 5οι κι αυτό κάτι δείχνει. Το ότι ήμασταν χαμηλότερα στο televoting δείχνει ότι ήταν λάθος μας να στείλουμε κομμάτι που θα βασιζόταν εν πολλοίς στις επιτροπές. Θα τα πούμε άλλη ώρα αυτά, πιο ψύχραιμα αλλά μην ξεχνάμε οτι οι επιτροπές έχουν να μας βάλουν 10αδα απο το 1993. Εγω θα πω ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Κατερίνα!!
    4. Δεν εξεπλάγην με την πρωτιά της Σουηδίας στις επιτροπές, αλλά η παρ ολιγο πρωτιά (στις επιτροπές) της Βόρειας Μακεδονίας μου φαίνεται καθαρά πολιτική. Μάλλον τελικά οι επιτροπές πολιτικοποιούν τον διαγωνισμό , οχι το televoting. Επίσης, είχα πει οτι το Proud το θεωρώ κόπια του One Last Breath και αυτό συνεπάγεται είτε ό,τι το One Last Breath δεν άξιζε την 19η θέση των επιτροπών το 2015 ή ότι το Proud δεν αξίζει την 2η θέση των επιτροπών φέτος. Ουσιαστικά το ίδιο κομμάτι είναι, δεν ξέρω γιατί ήταν τόσο χαμηλά το ’15 και τόσο ψηλά τωρα. Μήοως η Κυριάκου ήταν τόσο μπροστά απ’ την εποχή της και δεν το ξεραμε;….
    5. Σοκ η πρωτιά της Νορβηγίας στο televoting. Είμαι περίεργος από πού μάζεψε αυτους τους 291 πόντους, αναμένω τα αναλυτικά αποτελέσματα του televoting
    Αντε και του χρόνου Άμστερνταμ! Για την ώρα καλή ξεκούραση!

  49. Ειχα προετοιμαστει για δυσκολη βραδια αλλα οχι και ετσι. Και κυριως ξενερωσα με την αποδοχη που ειχαμε απο τις επιτροπες. Εν τελη μπραβο στην Κατερινα και σε ολη την αποστολη. Προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο. Οσο για την Κυπρο την περιμενα ψηλοτερα στο κοινο.
    Αξια νικητρια η Ολλανδια. Την Ταμαρα περιμενα οτι θα την εχουν ψηλα η επιτροπες αλλα σιγουρα οχι 2η. Η νικη της Νορβηγιας στο televoting ειναι οτι πιο κουλό εχω δει στο διαγωνισμο.
    Επισης βγηκαν και τα αποτελεσματα του ημιτελικου, τον πρωτο το κερδισε η Αυστραλια με την Ελλαδα 5η και την Κυπρο 9η.

    • H χειρότερη και πιο κιτς … και ειδικά στο θέμα του βαρετού τραγουδιού των σλαβοσκοπιανών για πρόώθηση του νέου όνόματος – ρόζ / κίτρινη διοργάνωση σουηδών αβανταδόρων – ευτυχώς που κέρδισε ένα υπέροχο τραγούδι … του χρόνου ΑΠΟΧΗ από το στημένο σόου της Σουηδίας…έλεος!

  50. ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
    Και κάπου εδώ τελειώνει το μαγικό αυτό ταξίδι που λέγεται Εurovision*♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

  51. Συγχαρητήρια στην υπέροχη Κατερίνα! Είχα να νιώσω χρόνια περήφανος από συμμετοχή μας. Νομίζω ήρθε η ώρα να αποχωρήσουμε..
    Θα παραβλέψω τη Σουηδία που κάθε χρόνο στις επιτροπές είναι τοπ 5 με basic γλυκανάλατα τραγούδια. Η Βόρεια Μακεδονία μου αρεσε πάρα πολύ αλλά σε καμία περίπτωση δεν άξιζε 2η στις επιτροπές και πάνω από Ολλανδία, Ιταλία. Ευτυχώς στο τέλος είχαμε νικητή τον Ολλανδο που ήταν το αγαπημένο μου τραγούδι και δεύτερο τον Ιταλό. Ήρθε η ώρα να φύγουμε… Οι επιτροπές αλλοιώνουν τόσο τα αποτελέσματα..

  52. Λέτε κάποιοι “τα λέμε του χρόνου στο Άμστερνταμ” – Πολύ αμφιβάλλω αν θα είμαστε του χρόνου εκεί.Πρώτη φορά βλέπω τόσους πόλλους fans να έχουν αηδιάσει πραγματικά με το σημερινό και να μη θέλουν ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ (προς τιμήν τους και μπράβο τους γιατί ως fans θα στεναχωρηθούν) να ξαναστείλουμε τραγούδι στον θεσμό.Κάτι δείχνει.Η Βουλγαρία έδειξε το δρόμο παιδιά (αν και για οικονομικούς λόγους) – Υπάρχει και η τιμή,η αξιοπρέπεια,μας τα πήραν όλα,δε θα μας πάρουν και αυτά.Δεν λέω ότι η Ντούσκα ήταν φοβερή αλλά 21η δεν άξιζε με ΤΙΠΟΤΑ να βγει κάτω και από Σαν Μαρίνο! – Ήμαρτον υπάρχουν και κάποια όρια.Πρέπει να αποχωρήσουμε από τον διαγωνισμό άμεσα κιόλας.Τρώμε και γιουχαρίσματα κιόλας όταν αυτοί κάνουν χειρότερα.Δεν με ενδιαφέρει η διαφήμηση των Σκοπίων με το νέο της όνομα η ΕΡΤ.Μου το κάνατε και τραγουδάρα.Βάλτε ρε της Κυριάκου το “One Last Breath” να ακούσετε και να ξυπνήσετε κάποιοι εδώ μέσα – ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΕΙΝΑΙ – Όμως επειδή είναι Ελλάδα πάτωσε,αν ήταν άλλη χώρα κυρίως από την Βόρεια Ευρώπη θα ήταν σίγουρα 5άδα.ΑΝΤΕ!

  53. Πρέπει η Ελλάδα επειγόντος να φύγει από τον διαγωνισμό της Eurovision.Μετά το σημερινό συνεχίζετε κάποιοι/ες να κοιτάτε το δέντρο και να χάνετε το δάσος.Και τον Justin Bieber να στείλουμε ως Ελλάδα π.χ. τελευταίοι πάλι θα βγούμε.

  54. Και το περσινό και το φετινό κομμάτι της Ελλάδας έγραφαν ερασιτεχνικά στο φακό. Ο φωτισμός και των δύο ήταν σαν να τελείωσε το διαγωνιστικό μέρος και άναψαν τα γενικά φώτα στο στάδιο. Επίσης εν έτη 2019 στη eurovision είναι καταδικαστικό το να μην χρησιμοποιείς τις LED οθόνες στο πάτωμα και στο background σε όλη τη διάρκεια του κομματιού. Σκηνικές παρουσίες μόνο με φωτάκια στο βάθος που αναβοσβήνουν και static floors ανήκουν στο 2007.

    • Εχεις δίκιο για τον ερασιτεχνισμό στο φακό. Ολοι μας είχαμε δει προβλήματα. Και γω υποστήριζα την Ελλάδα αλλά είχα αναφερθεί σε πολλά θέματα. Και εν τέλη δεν είναι μόνο πολιτικά τα παιχνίδια γιατί τοτε κάθε χρόνο θα το παιρνε η ίδια χώρα που λεει ο λόγος. Και η Κύπρος πέρσυ έφτασε 2η. Αρκει αυτό που παρουσιάζεις να πιάσει, να έιναι η χρονιά του, να κάνει γκελ που λέμε. Θα πω ότι και τα φωνητικά μας στο τέλος του τραγουδιού, εκείνα τα ούα ούα από τις γαλιάντρες ηταν ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ. Τι τα θέλανε; Στο τραγούδι όπως ήταν αρχικά, όπως είχε παρουσιαστεί στο βίντεο κλιπ, αυτά δεν υπήρχαν. Μιλάμε πονεσαν τ αυτιά μου. Αυτή η μπάλα που πέτaγαν τι ήταν; Τι σκοπό εξυπητετούσε; Τι συμβολισμό, ποιά συσχέτιση με το better love; Ποιό μυαλό τα σκέφτηκε αυτά; Εντελώς αστόχαστα ήταν. Αρτιστίκ παρουσίαση και πίτσες μπλέ! Μας έφαγε η πολλή “΄τεχνη” φέτος παιδιά!!!!

  55. Απολογισμος τελικου:
    1. Κερδισε το απολυτο φαβορι απο την 1η μερα κυκλοφοριας του τραγουδιου. Συγχαρητηρια. Ωστοσο ουτε στο κοινο ουτε στις επιτροπες βγηκε 1ος ο Ντανκαν. Μπηκε κατα λαθος το γκολ δηλαδη.
    2. Η Κορομηλα των Σκοπιων σαρωσε φετος ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ στις επιτροπες, οπως και η Σουηδια. “Ολως τυχαιως”.
    3. Ελλαδα και Κυπρος εφαγαν γιουχαρισμα για ΔΥΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙΑ, την στιγμη που πρωην Γιουγκοσλαβια, πρωην Σοβιετικη ενωση και Σκανδιναβια κανουν ακριβως τα ιδια και λιιιιιγο χειροτερα. Εμενα τουλαχιστον ως Ελληνιδα αυτο με προσβαλλει. Η αποχωρηση απ τον διαγωνισμο πρεπει να ληφθει σοβαρα υποψη.
    4. Οι Hatari μας επανεφεραν στην πραγματικοτητα αποτομα μοστραροντας προκλητικα την σημαια της Παλαιστινης ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. Φοβαμαι οτι θα υπαρξουν κυρωσεις ωστοσο.
    5. Αξιζει να γελοιοποιουμαστε στο μεγαλυτερο πολιτικο παρτυ της Ευρωπης και να τερματιζουμε (αδικως κατ’ εμε) 21οι και χωρες οπως το Σαν Μαρινο και η Δανια πιο πανω απο εμας; I THINK THE FUCK NOT, SUSAN.
    6. Σε αλλα νεα πιο αναλαφρα η Φουρειρα επισκιασε ακομη και την Μαντονα. (Ειδες τι ειχες στα χερια σου τοσα χρονια ΕΡΤ; Ε παρτο!)
    7. Συγχαρητηρια και για την Κατερινα Ντουσκα και για την Ταμτα. Αξιζαμε κατι καλυτερο αλλα δεν με χαλασε καθολου η 21η και η 15η θεση αντιστοιχα. Οι παρουσιες και των 2 χωρων μας ηταν αξιοπρεπεστατες αλλα δεν περιμενα κατι καλυτερο μιας και πλεον μιλαμε καθαρα για ενα στημενο παρτακι.

    Αποχωρηση του χρονου η μονη λυση κυριως για την ελλειψη σεβασμου και τα boo-hoo που μονο εμεις και η Κυπρος εισπραξαμε. Ή ας στειλουμε κανενα τραγουδακι που θα τους αδειαζουμε οπως οι Hatari φετος. Μονο αυτο τους αξιζει.

    • Τα είπες όλα τόσο ωραία και δομημένα. Αδυνατούσα να το κάνω αυτή την στιγμή. Καλύφθηκα σε όλα.

  56. Μικρός Απολογισμός

    Μια ακόμα Eurovision ολοκληρώθηκε και μας άφησε με γλυκόπικρες αναμνήσεις.

    Το show σαφώς ήταν το καλύτερο των τελευταίων ετών. Κύλισε γρήγορα, με εναλλαγές που σου κρατούσαν το ενδιαφέρον.

    Κορυφαία στιγμή η εμφάνιση της Φουρέιρα. Η γυναίκα το χει. Αξίζει να τη δούμε νικήτρια σε επόμενη διοργάνωση και της το εύχομαι ολόψυχα.

    Οι θέσεις που κατέλαβαν στον πίνακα κατάταξης η Ελλάδα και η Κύπρος σαφώς και απογοήτευσαν όλους μας. Πιστεύω ότι άξιζαν καλύτερης τύχης.

    Όσο για τις επιτροπές, ένα σχόλιο νομίζω είναι αρκετό: Πιο στημένες δε γίνεται!

    Ψήφισαν Σουηδία και Σκόπια. Δηλαδή ένα τραγούδι εντελώς αδιάφορο από τη μια και μια αλλαγή ονόματος ενός υβριδικού κρατιδίου. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δυο χώρες πάτωσαν στο κοινό.

    Τέλος για το νικητή. Προφανώς δικαίως το πήρε. Ωστόσο αύριο δε θα τον θυμάται κανείς. Ούτε αυτόν, ούτε το τραγούδι του.

    Συνοψίζοντας, είναι καιρός να κρατήσουμε μια απόσταση από το διαγωνισμό. Και εμείς και άλλες χώρες. Μέχρι η EBU να αποφασίσει να αλλάξει πολλά πράγματα σε αυτόν…

    ΥΓ: Η Ισπανία γιατί πήγε τόσο χάλια?

  57. ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ: Το τραγουδι μας ηταν πολυ ομορφο και η Κατερινα φωναρα!Το στησιμο επρεπε να ηταν πιο γιουροβιζιονικο……σαφως και επεσε πολυ μαγειρεμα στις βαθμολογιες……ΑΛΛΑ εχουμε μια πεμπτη θεση στον ημιτελικο που κατι λεει!Επισης να πουμε οτι η Κατερινα φετος ειχε πολυ δυσκολο εργο !Καταφερε να κανει την Ελλαδα και παλι να συζητιεται και επισης μας περασε με ανεση στον τελικο!Οποτε θεωρω οτι ειναι κερδισμενη!Οπως επισης και η εικονα της Ελλαδας που εστειλε ενα δυτικοπρεπες ευρωπαικο κομματι και θεωρω οτι σε αυτη την κατευθυνση πρεπει να κινηθει και του χρονου!

    Ως προς την Κυπρο:Δυστυχως το αποτελεσμα ειναι κακιστο για την Ταμτα-της εχει κανει κακο η συμμετοχη της!15η θεση για Ταμτα ειναι πανωλεθρια!Εχασε και δεν κερδισε!Γιναν πολλα λαθη!Η Κυπρος πιστευε οτι θα μπορουσε να κερδισει φετος αλλα δυστυχως στραπατσαρισαν την εικονα της Ταμτα
    …η 15 θεση θα ειναι ενα μελανο σημειο στην καριερα της!Μπραβο και στις δυο!Και του χρονου!

  58. Ποσο δικιο εχεις Μεγα Serhat
    1. Η Ολλανδια και μπραβο της αντεξε, κεφαλαιοποιησε την πρωτια στα odds, ξεχωρισε, πλασαριστηκε δικαια ψηλα κ κερδισε οπως η Jamala, εφοσον γενικα ολα τα τραγουδια εκκινουνταν στο ιδιο υφος
    2. Εμεις σαν φτωχοι συγγενεις φωναζουμε για δηθεν αδικια με μια εξαιρετικη παραγωγη που ομως μεταφερθηκε επι σκηνης με πομπωδη τροπο και φτωχαδιαρικο τροπο πλην με ενα αμπαλαζ ψευδο κουλτουρας – δικαιη η καταταξη μας – κακη η Ντουσκα σημερα με αγχος εναντι του ημιτελικου ….
    3. Τα εθνικ ποπ Νορβηγια κ Ελβετια σαρωσαν οπως κ εμεις το 2011 και η Ουγγαρια το 17 δειχνοντας τον δρομο για αυτο που πρεπει να στελνουμε ειδικα απουσης της Τουρκιας
    Οχι αλλη ψευδο κουλτουρα, φυσικα αυτο απαιτει αλλαγη πλευσης κ οχι ανθρωπους που δεν αγαπανε τον θεσμο – τα τελευταια χρονια οι αριστεριστικες ψευδο κουλτουριαδηδες του κυβερνωνοντος κομματος το εχουν περιτρανα αποδειξει αυτο με τις απαραδεκτες εκπροσωπησεις μας
    4. Ο Αγιος Μαρινος παριχε διασκεδαση – κατι που δεν παρειχε ουτε καν η Μαντονα με την τραγικη της εμφανιση ……
    5. Πολτικη υπηρξε κ στις επιτροπες οχι τοσο για την αναμενομενη πρωτια της Σουηδιας αλλα για το νεο ονομα της γειτονος και για τον κατα το ημισυ εξ αιματος Ιταλο που επρεπε να τον υποστηριξουν εν οψει ευρωεκλογων ως αποψη εναντι της πολιτικης Σαλβινι…..(στο κοινο η Ιταλια εχει παντα ρευμα ειν γνωστο αυτο καθε χρονο ο,τι κ αν στειλει)

  59. Ποσο δικιο εχεις Μεγα Serhat
    1. Η Ολλανδια και μπραβο της αντεξε, κεφαλαιοποιησε την πρωτια στα odds, ξεχωρισε, πλασαριστηκε δικαια ψηλα κ κερδισε οπως η Jamala, εφοσον γενικα ολα τα τραγουδια εκκινουνταν στο ιδιο υφος
    2. Εμεις σαν φτωχοι συγγενεις φωναζουμε για δηθεν αδικια με μια εξαιρετικη παραγωγη που ομως μεταφερθηκε επι σκηνης με πομπωδη τροπο και φτωχαδιαρικο τροπο πλην με ενα αμπαλαζ ψευδο κουλτουρας – δικαιη η καταταξη μας – κακη η Ντουσκα σημερα με αγχος εναντι του ημιτελικου ….
    3. Τα εθνικ ποπ Νορβηγια κ Ελβετια σαρωσαν οπως κ εμεις το 2011 και η Ουγγαρια το 17 δειχνοντας τον δρομο για αυτο που πρεπει να στελνουμε ειδικα απουσης της Τουρκιας
    Οχι αλλη ψευδο κουλτουρα, φυσικα αυτο απαιτει αλλαγη πλευσης κ οχι ανθρωπους που δεν αγαπανε τον θεσμο – τα τελευταια χρονια οι αριστεριστικες ψευδο κουλτουριαδηδες του κυβερνωνοντος κομματος το εχουν περιτρανα αποδειξει αυτο με τις απαραδεκτες εκπροσωπησεις μας
    4. Ο Αγιος Μαρινος παρειχε διασκεδαση – κατι που δεν παρειχε ουτε καν η Μαντονα με την τραγικη της εμφανιση ……
    5. Πολτικη υπηρξε κ στις επιτροπες οχι τοσο για την αναμενομενη πρωτια της Σουηδιας αλλα για το νεο ονομα της γειτονος και για τον κατα το ημισυ εξ αιματος Ιταλο που επρεπε να τον υποστηριξουν εν οψει ευρωεκλογων ως αποψη εναντι της πολιτικης Σαλβινι…..(στο κοινο η Ιταλια εχει παντα ρευμα ειν γνωστο αυτο καθε χρονο ο,τι κ αν στειλει)

  60. Το καρακιτσαριο της Βόρειας Μακεδονίας πάνω από τη σαρωτική εμφάνιση της Αλβανίδας και την άκρως καλοδουλεμένη Αυστραλία. Η Νορβηγία με κόπια της περσινής φινλανδικής συμμετοχής πρώτη στο τελεβοουτινγκ, ψηλότερα από το σκληρά αληθινό τραγουδι της Ιταλίας και το άκρως επαγγελματικό αποτέλεσμα της Ολλανδίας (που σαν τραγουδι δεν μου πολυαρεσε, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως έπεσε δουλειά). Η Σουηδία σκανδαλωδώς ευνοημένη με ένα τραγούδι παλιακο. Τι να πω πια, έχω πάθει σοκ με αυτά που βλέπω….

  61. Αναμενόμενος ο νικητής (άλλωστε ουδέποτε κλονίστηκε από την πρώτη θέση των στοιχημάτων). Χάρηκα για την Ιταλία. Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει την ύπαρξη επιτροπών και τηλεψηφοφορίας. Φανταστείτε να είχαμε μία νίκη της Σουηδίας ή της Νορβηγίας; Εκεί θα τραβάγαμε τα μαλλιά μας.
    Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι στα αναλυτικά αποτελέσματα (televoting κυρίως) είμασταν γενικά στις 2-3 τελευταίες θέσεις που σημαίνει ότι το τραγούδι δεν είχε καθόλου απήχηση από τον μέσο ευρωπαίο ψηφοφόρο. Αν δεν υπήρχε η Κύπρος και η ρωσική/αζέρικη επιτροπή (λόγω ελληνικής εμπλοκής) τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα.
    Αξιολογώ θετικά πως έγινε μια καλύτερη προσπάθεια από την ΕΡΤ φέτος, αν και τελικά δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα (που αρχικά φαίνονταν πολύ αισιόδοξα). Αυτο δεν στερεί την καλλιτεχική αξία της Κατερίνας.
    Άντε και του χρόνου. Δεν πιστεύω στις θεωρίες συνομωσίας με εξαίρεση την εμπάθεια των επιτροπών προς την Ρωσία ή σε ξαφνική λατρεία των επιτροπών λόγω αλλαγής ονόματος της βορείου γείτονος. Ούτε η αποχώρησή μας θα ήταν λύση. Σάμπως θα τους λείψουμε αν δηλώσουμε ότι μποϋκοτάρουμε τον διαγωνισμό; Με αυτή τη λογική θα έπρεπε πρώτα Η.Β., Γερμανία και Ισπανία να αποχωρήσουν… Αυτοί κι αν δεν πίνουν το πικρό ποτήρι κάθε χρόνο σχεδόν.

  62. Καλησπέρα παιδιά. Μην παραπονιέστε για την Ελλάδα, ήταν αναμενόμενο. Πολύ σκηνοθετικό, ψυχρό στιλιζάρισμα-μηδέν συναίσθημα. Δε χρειάζεται να φύγουμε από το διαγωνισμό, δεν είναι δα και τόσο σημαντικός για να θίγεται και τόσο η αξιοπρέπειά μας. Τι να πει η αξιοπρέπειά μας όταν, για παράδειγμα, ανεχόμαστε να ζούμε σε μια χώρα στην οποία δε μπορούν να κυκλοφορήσουν άνθρωποι με αναπηρία; Η Eurovision μας μάρανε; Και του χρόνου με καλύτερο τραγούδι (το Better love, σε συγκριση με άλλα που έχει πει η Ντούσκα, είναι το πιο αδιάφορο) και πιο συναισθηματικά δοσμένη σκηνοθεσία. Ωραίες οι ξιφομαχίες αλλά ποιον αφορούσαν τελικά; Όπως αποδείχτηκε κανέναν.

  63. Αυτό το πράγμα που σας ενόχλησε ο Άγιος Μαρίνος ο οποίος και σκηνικά το προσπάθησε πάρα πολύ (από τις πιο επαγγελματικές παρουσιάσεις φέτος) και το όλο concept μόνο χαλαρότητα και καλή διάθεση βγάζει (κι ας μην έχει φωνή – οι κοπέλες μαζί του ήταν καταπληκτικές) εμένα με ξεπερνάει. Δηλαδή πραγματικά μπορείτε να εκνευριστείτε μαζί του, εσείς δεν το διασκεδάσετε καθόλου όταν το βλέπατε; Για την ελληνική συμμετοχή τα λέγαμε από την αρχή, το τραγούδι ήταν ένα παντελώς αδιάφορο συνονθύλευμα από επιρροές της βρετανικής ποπ χωρίς κοινό-στόχο, ούτε διασκέδαση έβγαζε αλλά ούτε και συναίσθημα. Η κοπέλα που το τραγουδάει έχει μια πολύ ιδιαίτερη φωνή που διχάζει. Δεν είναι η «φωνάρα» που θα τρέξουν να ψηφίσουν οι επιτροπές όπως η Ταμάρα (με ένα πολύ παρωχημένο άκουσμα κατά την άποψή μου αλλά πολύ μετρημένη και σωστή ερμηνεία). Και μέσα σε όλα ήρθε η βαρυφορτωμένη και καλά «θεατρική» σκηνική παρουσίαση σαν μίνι τελετή των ολυμπιακών αγώνων. Μήπως να μελετούσαν πως τα πήγαν όσοι δοκίμασαν κάτι ανάλογο όπως το Αζερμπαϊτζάν το 2017 και η Σερβία το 2016; Μήπως να τους μελετούσατε εσείς που γράφατε διθυράμβους για μια κοπέλα που είχε βγάλει έναν δίσκο πριν από έξι χρόνια και τώρα στα τριάντα της προσπάθησε να επανέλθει με μια ανάθεση της ΕΡΤ από το πουθενά και τεράστιο σπρώξιμο από διάφορες ιστοσελίδες συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης που ξαφνικά ανακάλυψαν τον διαγωνισμό που έβριζαν τόσα χρόνια; Εσείς που παριστάνετε τους φίλους του διαγωνισμού αλλά είστε μόνο οπαδοί μιας σημαίας;

    Συγχαρητήρια στην Ολλανδία που είχε το καλύτερο τραγούδι φέτος. Δεν έκανε περίπατο λόγω της πολύ φτωχής σκηνικής της παρουσίας αλλά ήταν τυχερή που ο πιο κοντινός ανταγωνιστής (η Ιταλία) επίσης δεν διακρίθηκε σκηνικά. Αντίθετα η Ρωσία απέδειξε ότι ο Φωκάς παραμένει πολύ καλή επένδυση όταν έχει τους κατάλληλους πόρους στη διάθεσή του. Μπορεί να μην τα πήγε τόσο καλά με το αδύναμο κομμάτι της Ισπανίας, αλλά έκλεψε αρκετές ψήφους από το latin pop κομμάτι του ελβετού για να του στερήσει την τρίτη θέση.

    Συγχαρητήρια στο Ισραήλ για το πολύ ωραίο σόου που μας παρουσίασε και το χρόνου να είμαστε καλά και να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, κατά προτίμηση χωρίς φανατίλες και παρωπίδες.

  64. Νικητής της Βραδιάς ήταν και πάλι η Ελένη Φουρειρα οπως και πέρσι!!
    Η πρώτη τριάδα μια χαρά ήταν . Πολυ καλοί και οι τρεις τους. Θα προτιμούσα την Ιταλία για Βραβείο αλλά και της Ολλανδίας άξιζε!!!
    Τώρα όσοι απορείτε εδώ μέσα για το Σαν Μαρίνο, σκεφτείτε ότι ήταν συμμετοχή της Τουρκιάς και οι ψήφοι της διασποράς… άρα ευτυχώς που υπάρχουν οι επιτροπές!!! Αλλα πρώτη η Νορβηγία από το κοινό ??? Ευτυχώς που υπάρχουν οι επιτροπές!!! 7 μόνο πόντους στην Τσεχία από το κοινό ??? Ευτυχώς που υπάρχουν οι επιτροπές!!!

  65. Αυτο ειναι το πρωτο και το τελευταιο σχολιο που κανω φετος για τον διαγωνισμο. Αρχικα να πω οτι η Κατερινα ηταν πααααααρα πολυ καλη. Με τιποτα δεν της αξιζε η 21η θεση, πιο κατω απο το Σαν Μαρινο, δηλαδη ενταξει. Της Ταμτας οκ ειναι η θεση δεν ηταν για παραπανω. Δεν μπορω να καταλαβω πως χωρες σαν τη Δανια και το Σαν Μαρινο μας περασαν, αληθεια, απλα τραγικο. Τι να πω για τη νικη της Νορβηγιας στο κοινο; Δεν εχω σχολιο απλα αισχος. Τι να πω για τη 2η θεση της Βορειας Μακεδονιας στις επιτροπες, τι να πω αληθεια. Τι να πω για τη νικη της Σουηδιας στις επιτροπες. Πραγματικα αισχος. Και οι δυο χωρες πατωσαν στο televoting. Οποτε και εγω με τη σειρα μου προτεινω αποχη απο τον διαγωνισμο για καποια χρονια, φαινεται οτι δεν μας χωραει αλλο αυτος ο διαγωνισμος. Οτι και να στειλουμε παει χαλια. Μια γιουχαρουν ενω αλλοι κανουν τα ιδια και χειροτερα. Πραγματικα οτι χειροτερο. Εχω χασει το ενδιαφερον μου για τον διαγωνισμο. Ευτυχως ημουν απο τους τυχερους που γνωριξα την Κατερινα πριν την eurovision και χαιρομαι για αυτην, γιατι τωρα εχει την ευκαιρια να απευθυνθει σε ενα πολυ μεγαλυτερο κοινο, να προωθηθει το album της που θα βγει φανταζομαι το καλοκαιρι(ηδη απο τον Νοεμβρη ειχε πει σε ενα live της στη Θεσσαλονικη οτι θα βγαλει καινουριο album, αλλα το ανεβαλε λογω eurovision φανταζομαι και καλα εκανε), μια χαρουλα, μονο κερδισμενη ειναι.. αυτα τα λιγα απο εμενα, καλη ξεκουραση!!!! Καλα να περναμε!!!

  66. an δεν το καταλαβατε 100 κομεντ το καθεενα λεει διαφορετικο…αλλοι υπερ των σκοπιων, αλλοι λενε οτι ευνοηκε λογω ονοματο..αλλοι υπερ επιτροπων αλλοι κατα…ο καθενα το δικο του..καθαρα υποκειενικα ολα

  67. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί απορούν με το αποτέλεσμα της Ελλάδας, για εμένα η πρόκριση στον τελικό και η 21η θέση ήταν θαύμα! Η Ντούσκα έχει φωνή με ιδιαίτερη χροιά όπως και ο Ηλίας Ψινάκης, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλή τραγουδίστρια. Στον τελικό και ειδικά στον ημιτελικό ήταν πολύ κακή, οι χαμηλές έλειπαν, ήταν εκτός τόνου και σε πολλά σημεία ακούγονταν πολύ περισσότερο τα φωνητικά. Γενικά ακούγονταν σαν να είχε χρόνια ρινίτιδα και ταυτόχρονα είχε καταπιεί βάτραχο που της έμεινε στο λαιμό και την έπνιγε.
    Σκηνικά ήταν τραγική…. ήταν αμήχανη, χωρίς λάμψη και χωρίς επαφή με το κοινό-κάμερες, ντυμένη με ένα κολάζ από σεμεδάκια, πλαισιωμένη από κίτρινα αγγελάκια-μπομπονιέρες και ροζ ξιφομάχους που φορούσαν τακουνάκια και βρακάκια με βολάν! Πολύ μπούκωμα, πολύ κιτς! Η σκηνική παρουσία εκτός από όλα αυτά ήταν και ασυνάρτητη.
    Για το τραγούδι το είχαμε πει πολλοί όταν το πρωτακούσαμε, είναι άνευρο και με γλυκανάλατους στίχους που έρχονται σε κόντρα με το κρώξιμο της Ντούσκα.
    Θα το ξαναπώ, η 21η θέση ήταν κατόρθωμα!

    Δεν μπορώ να καταλάβω και όσους λένε ότι ο “ιταλός” ήταν άψογος φωνητικά, έχει φωνάρα κτλ. Πάτε καθ’ όλου καλά; Ούτε φωνή έχει, ούτε σωστή άρθρωση…. και πως να έχει σωστή άρθρωση όταν τραγουδάει με μισόκλειστο στόμα. Η φωνή δεν ήταν το ατού της Ιταλίας.

    • Χάλια μαύρα ήμασταν χθες. Σκηνική παρουσίαση βαριά φωτισμός κ πλάνα χάλια ερμηνεία μέτρια. Αλλά αξίζαμε 15η θέση όχι τόσο πάτο. Το ίδιο κ η ταμτα. Απλά ήταν πιο λαμπερή και είχε πιο καθαρά χρώματα κ φωτισμό. Δε παίξαμε καθόλου με τα led. Θεωρώ ψεύτικο το televoting που δήθεν κέρδισε η Νορβηγία. Επίσης τα σκοπια ήταν μεν πολύ καλά με τη κοπέλα αυτή σε ερμηνεία αλλά όχι κ 2η σε επιτροπές. Σουηδία κ Αυστραλία ο περιγελος. Σας το πα είναι άθλια τραγούδια. Πατωσαν ευτυχώς στο κοινό. Ελλάδα Ισπανία οι πιο αδικημένες. Πάντως του χρόνου ας πάει η καλομοίρα που το θέλει ή η φουρειρα αν τη πείσουν.

      • Η Νορβηγία βγήκε πρώτη και στο televoting στον ημιτελικό όπου οι επιτροπές το είχαν εκτός 10αδας οπότε Μόνο στημένο δεν ήταν. Η Σουηδία και η Αυστραλία ήταν στο τοπ 10 του κοινού οπότε ούτε αυτές πατωσαν και η Αυστραλία δεν ήταν καν τόσο ψηλά στις επιτροπές

    • Επιτέλους….πέστα dudu χρυσόστομε….μπερδέψανε την χροιά την ιδιαίτερη…με την φωνάρα…που δεν έχει.

      Και πολύ μας ήταν….

  68. Βαγγέλη ούτε κόμμα δεν άλλαζα. Την φωνάρα της Ντούσκα που την ακούσανε όλοι ρε παιδιά;

    • Είστε τραγικοί μερικοί. Οι κωλοτούμπες πιο ψηλές και από της Ζήνας. Τόσο πολύ σας έτσουξε το αποτέλεσμα που βγήκατε να κράξετε χωρίς να έχετε την παραμικρή αντικειμενικότητα; Ότι έχει φωνάρα το παραδέχθηκαν όλοι, μα όλοι όσοι άκουσαν το τραγούδι. Βρες μου ένα, ΕΝΑ reaction βίντεο που δεν αναφέρονται στο πόσο ωραία και μοναδική είναι η φωνή της. Πείτε ότι δεν σας άρεσε το τραγούδι, δεν σας άρεσε η σκηνοθεσία, το στήσιμο, δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.. αλλά να επικρατήσει η στοιχειώδης λογική. Μην τα κάνουμε όλα ένα με το πάτωμα για μια 21η θέση. Είπαμε…

  69. Το σόου ήταν αρκετά καλό σε γενικές γραμμές πάω κατευθείαν στα αποτελέσματα! Με δύο λόγια απλώς τραγικά… Ας μου πει ένας ότι τραγούδια σαν αυτά της Εσθονίας του Αγίου Μαρίνου της Δανίας και δε ξέρω και γω πόσα ακόμα άξιζαν να τερματίσουν σε υψηλότερη θέση από το better love.
    Οι ψήφοι των ειδικών επιτροπών ακόμα πιο αψυχολογητες… Πριν 4 χρόνια το δικό μας “one last breath” τους ξυνιζε ενώ φέτος εντυπωσιάστηκαν με το “proud”. Τα άλλα περί Αυστραλίας και Σουηδίας νομίζω ότι πια έχει κουράσει, και βογκητα τα στείλουν πάλι 5αδα θα ναι….
    Ειδικές επιτροπές που δεν μπορούν να αξιολογήσουν τραγούδια διεθνών προδιαγραφών πρώτη φορά βλέπω….
    Λυπηρό που για ακόμα μια φορά τους ενόχλησε μόνο η ανταλλαγή δωδεκαριων Ελλάδας Κύπρου. Μάλλον με την Ελλάδα και τη Κύπρο σαν χώρες έχουν το θέμα….
    Για το televoting τι να πω; Νικήτρια η Νορβηγία με το πιο κλισέ Eurovisionικο τραγούδι… Τραγικό.
    Από την άλλη όταν βλέπεις τόσο ψηλά συμμετοχες σαν του Αγίου Μαρίνου και της Ισλανδίας στο televoting αντιλαμβάνεσαι γιατί από πολλούς η Eurovision αποκαλείται πανυγήρι. Γιατί πανηγύρι και πολιτικοοικονομικος διαγωνισμός έχει γίνει πλέον. Πραγματικά λυπηρό να νιώθω σχεδόν αηδιασμένος για ένα τόσο όμορφο-στο παρελθόν- διαγωνισμό.
    Η νικήτρια ευτυχώς ήταν αξιόλογη και επιβεβαίωσε το τίτλο του φαβορί,αν και στην ουσία είχαμε νίκη τύπου Jamala.
    Τη Κύπρο πάνω κάτω εκεί τη περίμενα να τερματίσει αλλά πραγματικά η Ελλάδα ήταν ίσως η πιο αδικημένη σήμερα. Ο,τι το better love ήταν χειρότερο από άλλες χώρες που τερμάτισαν υψηλότερα η χειρότερο από το “this is love” τον”one Last breath” και το “rise up”. Τραγικό και θλιβερό…. Από το 2014 έχουμε στείλει κυριολεκτικά τα πάντα και τίποτα δεν ικανοποιεί τους Ευρωπαίους, ενώ αντιθέτως χώρες όπως η Σουηδία ό,τι και αν στείλει έχει περαση.
    Κατά τα άλλα οι επιτροπές κρίνουν αντικειμενικα! Μας πείσατε και φέτος!
    Πλέον θεωρώ ότι η μόνη λύση είναι η αποχώρηση για 2-3 χρόνια μήπως μάθουμε και εμείς τι μπορεί να αρέσει στους Ευρωπαίους μπας και μας ψηφίσουν… Α! Ίσως μια νέα ονομασία για τη χώρα μας;….
    Επική στιγμή όταν οι Ισλανδοί έβγαλαν τη σημαία της Παλαιστίνης. Αφού δεν είχαμε δίπλωματικο πάλι καλα αλλά σίγουρα θα υπάρξουν κυρώσεις.
    Καληνύχτα Eurovision….

  70. Πέρα απο την θέση που πήρε η Ελλάδα φέτος θέλω να πω ενα συγχαρητήρια στην Κατερίνα Ντουσκα για την προσπαθεια της τόσο καιρό και για την εμφάνιση της στην σκηνη.Αλλά εγώ προτείνω να απεχουμε του χρονου απο την Eurovision γιατί κάθε χρόνο πάμε και χειρότερα οποτε πιστεύω οτι μια αποχή 1-2 χρόνια θα μας κανει καλό ώστε να αρχησουμε δυναμικά όταν ξανά συμμετέχουμε

  71. Αρχικά μπράβο στην Ολλανδία!Ομως έχω να πω τα εξής:
    Fyrom δεύτερη θέση στις επιτροπές;Αλήθεια τώρα.
    Νορβηγία πρώτη θέση στο televoting?
    Όπως αναμενόταν οι ψήφοι στο Televoting μοιράστηκαν.

    Νομίζω ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το διαγωνισμό.

  72. 7η αποτυχία σε 7 χρόνια. Ούτε είναι ανεξήγητες, ούτε φυσικά κάποιοι μας εχθρεύονται.
    Σε όλες τις περιπτώσεις ο κοινός παρανομαστής της αποτυχίας λέγεται ΕΡΤ.
    Όταν βάζεις υπεύθυνους ανθρώπους άσχετους με τον διαγωνισμό είναι λογικό ότι δεν θα ξέρουν τι θέλει ο διαγωνισμός και πως πρέπει να του το δώσεις. Με αποτέλεσμα ακόμα και καλά τραγούδια, όπως το περσινό και το φετινό, να μην μπορούν να αναδειχθούν στη σκηνή της Eurovision.
    Η Γούση έκανε αυτό που ξέρει να κάνει. Αλλά αυτό που ξέρει να κάνει, που μπορεί να είναι πολύ εύστοχο και αποτελεσματικό για μια θεατρική σκηνή, πιθανώς να μην είναι κατάλληλο για τις ανάγκες μίας τηλεοπτικής υπερπαραγωγής. Εκεί μπαίνει η ΕΡΤ και φιλτράτει, κατευθύνει, επεξηγεί. Αλλά ποια ΕΡΤ, αυτή που έχει πλήρη μεσάνυχτα και η ίδια για το προς τα που πάει ο διαγωνισμός;
    Ομοίως και για την περίπτωση της Κατερίνας. Καλλιτεχνικά κατανοώ την επιλογή της από τον Παπαδημητρίου. Όμως η απλά ενδιαφέρουσα χροιά της στο studio γίνεται ένα υπερβόλικα ιδιότροπο και βαρύ πράγμα στο live που δεν μπορεί να πιάσει το ευρύτατο κοινό που χρειάζεται μία καλή θέση στη Eurovision. Δεν βάζει λοιπόν τον Παπαδημητρίου για αποφασίζει για το συγκεκριμένο ζήτημα που δεν κατέχει, ή δεν βάζεις μόνο τον Παπαδημητρίου.
    Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρξει επιστροφή στους εθνικούς τελικούς, όπου ξέρουμε τι ακούμε και τι βλέπουμε στο live και υπάρχει ένα περιθώριο επιλογής. Μία χαρά ήταν η συνεργασία με το MAD. Έξαλλου, καμία από τις τελευταίες επιλογές της ΕΡΤ δεν δικαιολογούσε την απευθείας ανάθεση.

  73. Η Ολλανδία άξιζε την νίκη και χάρηκα που κέρδισε…Όμως το να βρεθεί η Ελλάδα στην 21η θέση είναι αδιανόητο…Και δε μπορείς να βρείς τον λόγο που πήγαμε τόσο χαμηλά,γιατί όλα ήταν πολύ καλά και το τραγούδι και η ερμηνεία,και η σκηνική παρουσία…Δε μπορώ να ανεχτώ να μας περνάνε χώρες όπως Σαν Μαρίνο,Εσθονία,Αλβανία,Δανία…Επίσης η Κύπρος 15η;;;;Είναι ξεκάθαρα πλέον ένας μουσικός διαγωνισμός καθόλου αντικειμενικός,αλλά ένας διαγωνισμός μόνο συμμαχιών της κάθε χώρας…

  74. Συμπεράσματα.

    1. Η Ολλανδία το άξιζε και δε το άξιζε. Το τραγούδι καλό η παρουσίαση χλιαρή, ο σκηνοθέτης έκαψε και την καλύτερη στιγμή του που χτυπάει το πιάνο. Όμως η τύχη τον βοήθησε.Για καλό νομίζω, κέρδισε ένα τραγούδι με μελωδία και χωρίς κραυγαλέα εφέ.

    2. Η Ιταλία με κέρδισε και θα ήθελα να τη δω να κερδίζει. Δε πειράζει ήταν πολύ κοντά και μια όμορφη έκπληξη θα έσωζε τα προσχήματα.

    3. Η μεγαλειώδης σκηνική παρουσία της Αυστραλίας δεν κέρδισε τελικά το κοινό. Άρα αν δεν έχεις τραγούδι, παπάδες να κάνεις δεν κερδίζεις.

    4. Τώρα πώς η Νορβηγία κέρδισε το τελεβόιτινγκ θα παραμείνει ένα από τα άλυτα μυστήρια όλων των εποχών. Ένα ρεφρέν που ηχούσε “γνώριμο” και ασφαλώς αρκετά δωδεκάρια από τις γειτονικές χώρες να αποτελούν κάποια εξήγηση.

    5. Πού είναι η Γαλλία Οέο; Και η επίκληση της διαφορετικότητας έχει τα όριά της.

    6. Η δεκάδα αναμενόμενη, καμία έκπληξη. Τα Σκόπια τι φάση; Μια καλή ερμηνεία σε ένα τραγούδι που δε μπορείς καν να το ανακαλέσεις. Αν κέρδιζαν του χρόνου θα έκαναν Γιουροβίζιον ντυμένοι αρχαίοι Μακεδόνες, το γλυτώσαμε.

    7. Η Κύπρος χαμηλά. Δε μπορείς όμως να περιμένεις ψήφους όταν την ίδια τραγουδά και χορεύει η Φουρέιρα στη σκηνή. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη, όταν το τραγούδι σου οι εννιά στους δέκα το θεωρούν κόπια του fouego. Η Τάμτα το πάλεψε. Οι συνθήκες δεν ήταν με το μέρος της. Ούτε η στυλίστριά της.

    8. Και τέλος η Ελλάδα. Δεν αδικήθηκε όσο κι αν μας πικραίνει. Δεν ήταν πολύ καλή. Το τραγούδι και η ιδιαίτερη χροιά της δεν έκαναν γκελ. Σεβαστό. Όμως στόναρε αρκετά και τα φωνητικά επίσης. Η παρουσίαση δεν ήταν επιτυχημένη. Φανταστείτε την Κατερίνα να τραγουδά με το ροζ τούλινο φόρεμα της και να κοιτά το φακό ενώ πίσω της τα γραφικά να σχηματίζουν κάτι ευφάνταστο. Η εποχή της Καλομοίρας με το λουλουδένιο βιβλίο πέρασε. Επιπσης αποτυχημένη επιλογή χρωμάτων και μακιγιάζ. Δεν κολάκευε καμία τους. Όσο όμορφο φαινόταν στο βίντεο κλιπ τόσο απωθητικά έγραφε στην οθόνη, κρίμα. Εφόσον δεν άλλαξαν κόνσεπτ έπρεπε να κρατήσουν και την ίδια αισθητική. Όμως αυτά είναι τελικά λεπτομέρειες. Το παν είναι το τραγούδι να κάνει γκελ και η φωνή να μπορεί να το υποστηρίξει.

    9. Το θέμα της αποχής. Σε κανέναν δε θα λείψουμε. Αλλά αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο να υπάρχει και αντίστοιχη ανακοίνωση. Και να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Δε μπορείτε να γιουχάρετε την Ελλάδα όταν οι επιτροπές σας οι ίδιες προμοτάρουν εξόφθαλμα την Σουηδία και όλες οι χώρες ψηφίζουν τις γειτονικές τους.

    10. Η Φουρέιρα ήταν όλα τα λεφτά. Και μπράβο της. (70% ελληνίδα έδειξε το τεστ dna της, χαχα να σκάσουν οι οχτροί της)

    • Εγώ δεν ξέρω καμία 70% Ελληνίδα να κανει τον αλβανικό αετό, πεστα σε κάναν άλλο αυτά!

  75. οσον αφορα τα χθεσινα αποτελεσματα ειμαι ευχαριστημένος διοτι αξιολογες συμμετοχες τυπου ιταλιας,ολλανδίας.ελβετιας ειχαν ανταποκριση τοσο σε κοινο οσο κ σε επιτροπές!!αυτο ειναι που ελεγα οτι ενα καλοτραγουδι δν θα χαθεί καπως καπου κάποτε θα εκτιμηθει!
    οσο για την εμφανιση της ντουσκα λυπαμαι αλλα αυτη η θεση της αξιζε αυτην πήρε..δειτε τα πραγματα αντικειμενικά κάποιοι και μην φοράτε παρωπιδες(που ελεγε κ ο ισπανος)χαχα..το better love ηταν ενα αδιάφορο κομμάτι παρουσιασμένο ερασιτεχνικά κ ανούσια..καλη η φωνη της ντουσκα αλλα η χθεσινη βραδια ηταν φουλ στις ωραίες φωνές…
    την ταμτα περιμενα καπως ψηλοτερα στο κοινό…οσο για τα σκόπια πηρε οτι τα αξιζε απο το κοινό!επισης η γερμανία πηρε οτι της αξιζε 0 βαθμους δλδ!χαχαχα

    και του χρονου ελπιζω η ερτ να στειλει κατι αξιολογο,δυνατο κ ελληνικο!!οχι αλλα better love

  76. Λίγα πράγματα για χθες:
    1) Τα συγχαρητήρια μου στην Ολλανδία. Πολύ όμορφο τραγούδι και θεωρώ ότι της άξιζε η νίκη παρόλο που στο televoting και στις επιτροπές ήταν Jamala 2.0
    2) Πολλά συγχαρητήρια και σε Τάμτα – Ντούσκα. Είχαν και οι δύο μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Η Ελλάδα πιστεύω αδικήθηκε πολύ. Ήταν καθαρό ότι η δεκάδα δέν ήταν πλέον εφικτή αλλά κανείς νομίζω δεν θα έλεγε ότι θα καταλήγαμε στην τελευταία πένταδα. Είναι κρίμα πραγματικά γιατί φέτος πίστευα ότι όντως μπορούσαμε να κάνουμε ένα comeback. Τελικά γίναμε σαν την Ισπανία που ότι και να στείλει βγαίνει 22η.
    3) ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Το είπαν και οι υπόλοιποι από πάνω γι’ αυτό δεν θα επεκταθώ. Πρέπει να μειωθεί ΔΡΑΣΤΙΚΑ η επηρέαση των επιτροπών στο τελικό αποτέλεσμα έως και να φύγουν τελείως. Δεν γίνεται 200 άνθρωποι να έχουν την ίδια δύναμη με 200 εκατομμύρια ανθρώπους.

    Αυτά από μένα. Καλό καλοκαίρι και τα λέμε του χρόνου στην Ολλανδία.

  77. Ένας ακόμη όμορφος διαγωνισμός έφτασε στο τέλος του. Ευχαριστούμε το Ισραήλ για το άκρως απολαυστικό και χορταστικό show που μας προσέφερε αλλά και τους τέσσερις παρουσιαστές που ειλικρινά θεωρώ ότι ήταν οι καλύτεροι από κάθε άλλη διοργάνωση. Όσο αναφορά τα αποτελέσματα τα τραγούδια που εγώ προσωπικά είχα ξεχωρίσει ήταν η Ολλανδία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Νορβηγία και τα: Βέλγιο και Αρμενία που δυστυχώς κόπηκαν στα ημιτελικά. Η νίκη της Ολλανδίας θεωρώ πως ήταν δικαιότερη καθώς το τραγούδι ήταν άπαιχτο και χωρίς καμία ιδιαίτερη σκηνική παρουσία επένδυσε πάνω στην φωνή και το τραγούδι. Η Ιταλία νομίζω ότι ήταν η καλύτερη της φορά και το τραγούδι ειλικρινά ήταν ξεσηκωτικό και τέλειο. Η Νορβηγία υπέροχη κατάφερε τον απόλυτο θρίαμβο στην τηλεψηφοφορία κάτι που το περίμενα. Όσο αναφορά την Σουηδία χαλαρό κομμάτι που σου μένει νομίζω το ρεφρέν έντονα βοήθησε έντονα από τις επιτροπές αλλά δεν τα πήγε καλά ισομερώς και στο televoting ήταν αρκετά καλό κομμάτι με εύθυμο χαρακτήρα. Την Βόρεια Μακεδονία εγώ προσωπικά την περίμενα ψηλά λόγω της εξαιρετικής φωνής της Ταμάρα ενώ την Αυστραλία ποτέ δεν κατάλαβα που αποσκοπούσε όλο αυτό το θέαμα που όμως ήταν εντυπωσιακό όπως και του Αζερμπαϊτζάν που ως τραγούδι ΟΚ. Η Δανία θεωρώ ότι ήταν η μεγάλη έκπληξη καθώς την περίμενα από τις τελευταίες ενώ μια από τις ομορφότερες φωνές της φετινής διοργάνωσης η Αλβανία αδικήθηκε με την 18η θέση. Τον Σαν Μαρίνο νομίζω ότι έσπασε ρεκόρ με τον Σερχατ πού νομίζω κανείς δεν το είχε ότι θα περνούσε στον τελικό με ένα μέτριο κομμάτι και μια αδιάφορη και λίγο ενοχλητική φωνή πλασαρίστηκε σε θέση πιο υψηλή από κάποιες άλλες χώρες που άξιζαν περισσότερο. Θεωρώ τέλος ότι και η Σερβία αδικήθηκε ενώ η Ισλανδία με αυτό που έκαναν με την Παλαιστίνη καθώς και την 10η θέση που έφεραν νομίζω ότι ήδη θεωρούνται ευχαριστημένοι και πολυσυζητημένος.

    Όσο αναφορά την Ελλάδα τώρα. Άξιζε ξεκάθαρα πολύ περισσότερο καθως η φωνή της Κατερίνας ήταν μοναδική, υπέροχη και το τραγούδι ήταν ένα εντελώς διαφορετικό άκουσμα που πίστευα ότι θα αποσπάσει περισσότερους βαθμούς. Σίγουρα η 21η θέση δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα για την δουλειά, για την ερμηνεία αλλά και για το ταλέντο της Κατερίνας που είναι αναμφισβήτητα και προμηνύεται ένα λαμπρό μέλλον στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας αρκεί να το κυνηγήσει.

    Αν και ποτέ δεν ήμουν φαν του κυπριακού τραγουδιού θεωρώ ότι η Τάμτα έδωσε ότι μπορουσε σε ένα τραγούδι, συγγνώμη που θα το πω αδύναμων, που δεν αντικατόπτριζε τις φωνητικές της δυνατότητες και ικανότητες αλλά νομίζω ότι την δυσκόλευε κιόλας. Τεσπά η φωνή της ήταν μοναδική και σίγουρα άξιζε περισσότερο από την 15η θέση.
    Πάντως μπράβο και στα δύο κορίτσια για την προσπάθεια και για την συμμετοχή γιατί μόνο η συμμετοχή άξιζε πολλά.

    Συγχαρητήρια πολλά και στον Ολλανδο που μάγεψε με την τραγουδάει του.

    Σημασία έχει η χαρά η συμμετοχή και η μουσική και όχι οι κόντρες.

    Τα λέμε Άμστερνταμ!!!!

  78. Ένας ακόμη όμορφος διαγωνισμός έφτασε στο τέλος του. Ευχαριστούμε το Ισραήλ για το άκρως απολαυστικό και χορταστικό show που μας προσέφερε αλλά και τους τέσσερις παρουσιαστές που ειλικρινά θεωρώ ότι ήταν οι καλύτεροι από κάθε άλλη διοργάνωση. Όσο αναφορά τα αποτελέσματα τα τραγούδια που εγώ προσωπικά είχα ξεχωρίσει ήταν η Ολλανδία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Νορβηγία και τα: Βέλγιο και Αρμενία που δυστυχώς κόπηκαν στα ημιτελικά. Η νίκη της Ολλανδίας θεωρώ πως ήταν δικαιότερη καθώς το τραγούδι ήταν άπαιχτο και χωρίς καμία ιδιαίτερη σκηνική παρουσία επένδυσε πάνω στην φωνή και το τραγούδι. Η Ιταλία νομίζω ότι ήταν η καλύτερη της φορά και το τραγούδι ειλικρινά ήταν ξεσηκωτικό και τέλειο. Η Νορβηγία υπέροχη κατάφερε τον απόλυτο θρίαμβο στην τηλεψηφοφορία κάτι που το περίμενα. Όσο αναφορά την Σουηδία χαλαρό κομμάτι που σου μένει νομίζω το ρεφρέν έντονα βοήθησε έντονα από τις επιτροπές αλλά δεν τα πήγε καλά ισομερώς και στο televoting ήταν αρκετά καλό κομμάτι με εύθυμο χαρακτήρα. Την Βόρεια Μακεδονία εγώ προσωπικά την περίμενα ψηλά λόγω της εξαιρετικής φωνής της Ταμάρα ενώ την Αυστραλία ποτέ δεν κατάλαβα που αποσκοπούσε όλο αυτό το θέαμα που όμως ήταν εντυπωσιακό όπως και του Αζερμπαϊτζάν που ως τραγούδι ΟΚ. Η Δανία θεωρώ ότι ήταν η μεγάλη έκπληξη καθώς την περίμενα από τις τελευταίες ενώ μια από τις ομορφότερες φωνές της φετινής διοργάνωσης η Αλβανία αδικήθηκε με την 18η θέση. Τον Σαν Μαρίνο νομίζω ότι έσπασε ρεκόρ με τον Σερχατ πού νομίζω κανείς δεν το είχε ότι θα περνούσε στον τελικό με ένα μέτριο κομμάτι και μια αδιάφορη και λίγο ενοχλητική φωνή πλασαρίστηκε σε θέση πιο υψηλή από κάποιες άλλες χώρες που άξιζαν περισσότερο. Θεωρώ τέλος ότι και η Σερβία αδικήθηκε ενώ η Ισλανδία με αυτό που έκαναν με την Παλαιστίνη καθώς και την 10η θέση που έφεραν νομίζω ότι ήδη θεωρούνται ευχαριστημένοι και πολυσυζητημένος.

    Όσο αναφορά την Ελλάδα τώρα. Άξιζε ξεκάθαρα πολύ περισσότερο καθως η φωνή της Κατερίνας ήταν μοναδική, υπέροχη και το τραγούδι ήταν ένα εντελώς διαφορετικό άκουσμα που πίστευα ότι θα αποσπάσει περισσότερους βαθμούς. Σίγουρα η 21η θέση δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα για την δουλειά, για την ερμηνεία αλλά και για το ταλέντο της Κατερίνας που είναι αναμφισβήτητα και προμηνύεται ένα λαμπρό μέλλον στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας αρκεί να το κυνηγήσει

    Αν και ποτέ δεν ήμουν φαν του κυπριακού τραγουδιού θεωρώ ότι η Τάμτα έδωσε ότι μπορουσε σε ένα τραγούδι, συγγνώμη που θα το πω αδύναμων, που δεν αντικατόπτριζε τις φωνητικές της δυνατότητες και ικανότητες αλλά νομίζω ότι την δυσκόλευε κιόλας. Τεσπά η φωνή της ήταν μοναδική και σίγουρα άξιζε περισσότερο από την 15η θέση.
    Πάντως μπράβο και στα δύο κορίτσια για την προσπάθεια και για την συμμετοχή γιατί μόνο η συμμετοχή άξιζε πολλά.

    Συγχαρητήρια πολλά και στον Ολλανδο που μάγεψε με την τραγουδάει του.

    Σημασία έχει η χαρά η συμμετοχή και η μουσική και όχι οι κόντρες.

    Τα λέμε Άμστερνταμ!!!!

  79. Παρακολουθώ Γιουροβίζιον από το 1991. Είναι η πρώτη φορά που αηδίασα τόσο με τα αποτελέσματα που πλέον θεωρώ απαραίτητο να αποχωρήσουμε. Όχι γιατί δεν παίρνουμε καλές θέσεις πλέον (κάποιες άλλωστε το άξιζαν) αλλά γιατί μετά τα φετινά γιουχαίσματα δείχνουν πόσο δεν μας θέλουν. Θα μου πείτε, γιουχαίσματα υπήρχαν πάντα. Ναι, με τη μόνη διαφορά πως σπανίως στέλναμε και οι δύο χώρες αξιόλογα τραγούδια. Φέτος, τόσο η Τάμτα, όσο και η Ντούσκα ήταν αξιοπρεπέστατες συμμετοχές. Δεν είμαστε bad losers (όπως είδα να διατείνεται συγκεκριμένος – μονίμως κακοπροαίρετος- σχολιαστής) Απλά, όταν όλες οι βαλκανικές αλληλοψηφίζοται, όταν όλες οι Σκανδιναβικές πριμοδοτούν η μία την άλλη (εδώ κατέληξε η παντελώς αδιάφορη Δανία 12η!) και δεν τις κράζει κανείς αλλά κράζουν με πάθος μόνο εμάς, ε, νομίζω είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά! Να είστε βέβαιοι δε, πως με όποιο τραγουδιστή (ακόμα και φτασμένο και λαικό και γενικότερα το “10 το καλό μας”) να πηγαίναμε, δεν θα τερματίζαμε πάνω από 11η θέση. Αφού δεν μας θέλουν λοιπόν, δεν καταλαβαίνω γιατί να λαμβάνουμε μέρος. Μια αποχή κι ας χαρούν το πανηγυράκι μόνοι τους. ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ: προσωπικά νιώθω υπερήφανος για τη φετινή μας συμμετοχή. Το τραγούδι το βρίσκω πολύ πιο πάνω από τα στανταρ του διαγωνισμού ενώ θεωρώ πως φέτος έγινε πολύ σοβαρή δουλειά, η οποία δεν αξίζει το θάψιμο αλλά τουλάχιστον τον σεβασμό. Δεν ξέρω αν μπορούσαμε δεκάδα (και εγώ όταν είδα τις υπόλοιπες συμμετοχές, που με τα led ήταν όντως εντυπωσιακές – ακόμα και το αδιάφορο τραγούδι της Ελβετίας μου τράβηξε την προσοχή) αλλά -για όνομα του Θεού- 21οι; Κάτω από τον serhat; Ντροπή, κυρίως στις επιτροπές, που προφανέστατα και πριμοδότητησαν μια συνηθισμένη μπαλάντα όπως αυτή της Ταμάρα, ως “δωράκι” για τη νέα ονομασία. Που “φούσκωσαν” πάλι προκλητικά τη βαθμολογία της Σουηδίας. Δεν θεωρώ ότι το televoting βγάζει πάντα σωστά αποτελέσματα αλλά αυτή η προώθηση συγκεκριμένων χωρών έχει παραγίνει. Κάθε χρόνο μαντεύουμε ποια χώρα θα ψηφίσει την άλλη και πως η Σουηδία έχει καπαρωμένη μια θέση στη δεκάδα ό,τι και να στείλει. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω. Τι τους προσφέρει μια επίπλαστη δεκάδα όταν ξεφτιλίζονται από τέτοιες χαοτικές διαφορές κοινού – επιτροπών; Τέλος, άξιος νικητής για μένα ο Ολλανδός, πολύ συναισθηματικό κομμάτι και μια ακόμη φορά που η απλότητα νίκησε. Αυτό αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ούτε μεγάλα ονόματα για να κερδίσεις, ούτε μεγάλα bugdet απαραιτήτως. Χάρηκα για την Ιταλία (που κάθε χρόνο στέλνει όμορφα κομμάτια) αλλά δεν ήταν καλός στο live να λέμε τη μαύρη αλήθεια. Αιφνιδιάστηκα από την τελευταία θέση της Ισπανίας που θεωρώ πως φέτος μπορούσε 15αδα. Ξεκάθαρα δεν της άξιζε. Για τη Μαντόνα τι να σχολιάσω. Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να σέβονται οι ίδιοι το μύθο τους και να μην αυτοεξευτελίζονται. Αυτά. Δεν θα πω καλή γιουροβίζιον του χρόνου γιατί πραγματικά χαλάστηκα φουλ φέτος και θεωρώ πως η αποχή (προσωρινή, διαρκής ή μόνιμη, δεν ξέρω) είναι η μόνη λύση σ’ αυτό το φιάσκο. Το οποίο παρεμπιπτόντως εξαιρετικά σχολίασε ο Καπουτζίδης και μπράβο του.
    υ.γ γι’ αυτόν(ους) που λένε για τους Hatari: Εγώ θα πω μπράβο τους που το έκαναν. Θα μπορούσαν βέβαια να το κάνουν νωρίτερα αλλά και η άποψη “το έκαναν για να προωθήσουν την καριέρα τους” (που; στην Παλαιστίνη;; Ή έχει τόσους ένθερμους υποστηρικτές ανα την Ευρώπη που θα σπεύσουν να πάρουν τα cds των Ισλανδών;) είναι τουλάχιστον παιδική. Ούτε ο Νετανιάχου δεν θα την έλεγε.

  80. Eγω παρακολουθω παρα πολλα χρονια τον διαγωνισμο.
    Πραγματικα ειναι η πρωτη φορα που αηδιαζω και θελω να αποχωρησουμε.
    Ακομα και με τις κακες μας αποδωσεις εβρισκα την εξηγηση και την λογικη σε καποια πραγματα αλλα φετος ολα ηταν μια φαρσα
    Λιγα τα λογια ας αποχωρησουμε του χρονου και εμεις και ελπιζω να ακολουθησουν το παραδειγμα μας και αλλες χωρες και να μεινει η ebu με 30 χωρες του χρονου οπου θα βγαζει ελευθερα πρωτες τις αγαπημενες τους σουηδια και ”βορεια μακεδονια” που με κοπια του One last breath κοντεψε να κερδισει τις επιτροπες

    Συγχαριτηρια στην ολλανδια αλλα θα προτιμουσα να κερδιζε ρωσια ή νορβηγια (που δικαιωματικα αξιζε λογο televoting)

  81. Η Ελλάδα δεν αρέσει πλέον δυστυχώς. Η χώρα χρειαζεραι απεγνωσμένα rebranding (το οποίο γενικά η ΕΡΤ προσπαθεί με “εναλλακτικές” προτάσεις τύπου Τερζη κ Ντούσκα αλλά δεν της βγαίνει).

    Το τραγούδι ήταν σαφώς ανώτερο του αποτελέσματος αλλά άντε να βγάλεις άκρη όταν τα Σκόπια είναι δευτερα στις επιτροπές για πολιτικούς λόγους κ το Καρναβάλι της Νορβηγίας πρώτο στο televote. Στα εμετικά της βραδιάς επίσης η ξεδιάντροπη προώθηση της Σουηδίας που έχει κουράσει τον κόσμο.

    Νομίζω κ γω όπως πολλοί άλλοι ότι πρέπει να απέχουμε για μερικά χρόνια και να το πάρουμε λίγο από την αρχή.

    Και για όσους λέτε να πάει η Φουρειρα, η Παπαρίζου κλπ ξεχάστε το. Προφανώς δε θα πάνε γιατί δεν είναι χαζές να κατέβουν με μια χώρα που εκ των πραγμάτων δεν έχει δυνατότητα να παει καλά μιας κ δεν είμαστε δημοφιλής (δυστυχώς).

    Είναι σα να σου δίνουν μια BMW (Σουηδία), ένα Toyota (Κύπρο) και ένα σαραβαλο (Ελλάδα) κ να σου λένε διάλεξε,.Προφανώς η Παπαρίζου θέλει να πάει με Σουηδία αλλά στη χειρότερη θα πάει με την Κύπρο που έχει μια μικρή πιθανότητα να πάει καλύτερα.

    • Η Παπαρίζου που λες είπε ότι θέλει να πάει με Ελλάδα ξανά (σε πολύ πρόσφατη συνέντευξη ) απλά θέλει να είναι σίγουρη πως το τραγούδι θα είναι πολύ δυνατό.

  82. Κάτι άσχετο που παρατήρησα. Η Ελληνική κριτική επιτροπή δεν έδωσε ούτε μια ψήφο στην Ολλανδία; Ενώ έδωσε 6 στον Άγιο Μαρίνο και 4 στην Σλοβενία; Τραγικοί απλά! Παίζει να είμαστε και οι μοναδικοί που δεν δώσαμε ούτε μια ψήφο στην Ολλανδία!

    • *Από τις ελάχιστες βασικά που δεν δώσαμε ούτε μια ψήφο στην Ολλανδία.

  83. Θέλησα να ηρεμήσω λίγο πριν κάνω κάποιο σχόλιο αλλά τελικά κάθε χρόνο δεν έχουμε τέτοια κουλά αποτελέσματα ?? Ίσως αυτό κάνει και τόσο γοητευτικό τον θεσμό , ως Έλληνας του εξωτερικού ,ζω στο Μονακό ,θα σας πω την αντιμετώπιση των φίλων μου που είναι Μονεγάσκοι,Γάλλοι Άγγλοι και Ολλανδοί. Δεν άρεσε το τραγούδι μας ,δεν της βγήκε φωνητικά και το stage ήτανε άθλιο και παλιομοδίτικο ,λουλούδια πάνω στη σκηνή είναι όντως κάτι πολύ μακρινό ,βλέπαμε το διαγωνισμό στο Γαλλικό κανάλι και οι σχολιαστές πριν βγει η Ντουσκα στη σκηνή είπανε ότι παίρνει μεγάλο ρίσκο φωνητικά και ήτανε περίεργοι αν θα της έβγαινε . Εγώ θα πω ένα μπράβο στην ΕΡΤ γιατί έδειξε ενδιαφέρον και πως εμένα προσωπικά το τραγούδι μας μου άρεσε και συνεχίζει να μου αρέσει ανεξάρτητα του αποτελέσματος ,τώρα αν θελουμε την πρωτιά η Φουρειρα είναι το δυνατό μας χαρτί ,το χει το κορίτσι και το θέλει και όλοι μας το θελουμε !!!!!!!! Δε θέλω να κουράσω και να αναφερθώ σε κάθε χώρα ξεχωριστά θέλω μόνο να κάνω ένα σχόλιο στον thunder!!!!!! Ο Sergay είναι νικητής !!!! Με ένα τόσο κακό τραγούδι το πήρε όλο επάνω του ,όποτε 3 θέση είναι πολύ σπουδαίο πράγμα . Θα αναφερθώ επίσης στη ?Madonna ,είμαι μέγας fun και έχω δει 2 συναυλίες της ,στην Αθήνα και πριν λίγα χρόνια στο Λονδίνο ,θλίψη και μόνο θλίψη !!!!!?αν έχει θέλει να σώσει ότι με κόπο έφτιαξε τόσα χρόνια πρέπει να αποσυρθεί και να δεινει εμφανίζεται μόνο σε κάποια φιλανθρωπικά gala.
    Το ταξίδι για φέτος έφτασε στο τέλος του φίλοι μου και πάντα για μένα από το παιδικά μου χρόνια ανεξάρτητα αν τα αποτέλεσματα ήτανε γλυκόπικρα η επόμενη μέρα του διαγωνισμού είναι μελαγχολική ,σε αναμονή λοιπόν της νέας Eurovision φίλοι μου ,να είμαστε όλοι καλά με υγεία .

    • Πάνο (συγνώμη για τον ενικό) σε νιώθω απίστευτα, αυτή η επόμενη μέρα με κάνει να θέλω να κλαίω 🙁

      • Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις και καλά κανείς που μου μιλάς στον ενικό .παρακολουθω Eurovision από το 1978 ,με άτομα που σήμερα δεν είναι εν ζωή και προσπαθούσαν να με κάνουν να καταλάβω τι είναι Eurovision και πως είναι ο πίνακας των αποτελεσμάτων ,εποχές που το μόνο μέσω ενημέρωσης ήτανε η ραδιοτηλεόραση ,οχι rehearsals δε γνωρίζαμε αλλά και ποτέ ήτανε η ημερομηνία της Eurovision σε χρονιές που δε συμμετείχαμε .

      • Ααα τότε και πάλι συγνώμη για τον ενικό,αν και εντάξει ακόμη είστε νεότατος!! Εύχομαι και του χρόνου να στε γερός, δυνατός και δραστήριος να απολαύσετε τον διαγωνισμό όπως φέτος ??

      • Εύχομαι να τον δω live του χρόνου από την αρένα ,απλά θέλω να έχουμε δυνατή συμμετοχή ,σε άλλη περίπτωση δε το κάνω

  84. Κάποιες σκέψεις της επόμενης μέρας:

    1. Η πρωτιά της Νορβηγίας στο televoting, τι μας λέει;
    Eurovision είχε πάντα μεγάλη τηλεθέαση αλλά σπάνια η ποιότητα επιβραβεύονταν από το κοινό.. Μην μπερδεύεται λοιπόν η ποιότητα μιας συμμετοχής με την επιτυχία στον διαγωνισμό.

    2. Η νίκη της Ολλανδίας τι μας είπε;
    α. Η Ολλανδία τα τελευταία χρόνια στέλνει ποιοτικές+πιασάρικες (catchy) συμμετοχές με τραγουδιστές που αποδίδουν καλά στο live. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν να πέσει στα χέρια τους ένα τραγούδι που θα κέρδιζε τον διαγωνισμό.
    β. Επιβεβαίωσε- μετά τον θρίαμβο της Πορτογαλίας το 2017 – ότι ένα τραγούδι που συγκινεί ΔΕΝ έχει ανάγκη περίπλοκης σκηνικής παρουσίας και φοβερών εφέ, αντιθέτως εδώ παίζει το “less is more”

    3. Η νίκη της Σουηδίας στις επιτροπές:
    Η Σουηδία δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή των επιτροπών. Η Σουηδία θυμίζει το σπασικλάκι στο σχολείο που δεν το χωνεύει κανένας γιατί έχει καταπιεί τον Πατάκη και ξέρει όλες τις απαντήσεις νεράκι όταν οι άλλοι ιδρώνουν.
    Μήπως η Σουηδία έχει την πιο επαγγελματική και σοβαρή προσέγγιση στον διαγωνισμό μέσω του Melodifestivalen?
    Μήπως κι η Ιταλία που έχει έναν εξαιρετικό διαγωνισμό όπως το San Remo, καταφέρνει να στέλνει τραγούδια που διακρίνονται ΚΑΘΕ χρόνο;

    4. Η θέση 21 της Ελλάδας.
    Τα σχόλια πάνω από μένα τα λένε όλα: Αδικηθήκαμε… Είναι έτσι;
    Φέτος η ΕΡΤ έριξε χρήμα για να φτιάξει ένα εντυπωσιακό videoclip και να στηρίξει μια συμμετοχή με ποιοτικά χαρακτηριστικά… ΠΟΙΟΥΣ συμβουλεύτηκε; Ειδήμονες και μουσικούς παραγωγούς όπως τον σπουδαίο Γιάννη Πετρίδη.
    Μπορεί το τραγούδι μας να είχε ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά σαν concept δεν έγραφε καθόλου στο live, δεν ξεχώριζε ανάμεσα σε 26 συμμετοχές.

    5. Απόσυρση της Ελλάδας από τον διαγωνισμό.
    Το είχα προτείνει εδώ πέρυσι μετά το φιάσκο της συμμετοχής της Τερζή.
    Θεωρούσα ότι χρειαζόταν να απέχουμε για να επανασχεδιασουμε την προσέγγιση μας στον διαγωνισμό.
    Τώρα πια και μετά κι από την φετινή αποτυχία, φαίνονται ξεκάθαρα δύο επιλογές:

    Α. Απόσυρση επ αόριστο από τον διαγωνισμό, κάτι που δεν πρόκειται όμως να συμβεί γιατί η συμμετοχή μας στην Eurovision, συνδέεται με την προώθηση του τουριστικού μας προφίλ και αυτό είναι πάγια πολιτική απόφαση

    Β. Η λύση ενός μουσικού διαγωνισμού που θα στηθεί με επαγγελματικά χαρακτηριστικά κατά τα πρότυπα αντίστοιχων πετυχημένων εθνικών διαγωνισμών άλλων χωρών.
    Μέσα από ΄μια τέτοια διαδικασία μπορεί να διασφαλιστεί και μια έστω μερική χρηματοδότηση των εξόδων της ΕΡΤ για την στήριξη του εγχειρήματος, από πώληση εισιτηρίων, διαφημιστικά δικαιώματα κτλ.

    Αυτά τα λίγα.
    Αν θέλουμε κάθε χρόνο “να κλαίμε πάνω απ’το χυμένο γάλα”, τότε ας συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια.

    Ραντεβού στο Άμστερνταμ!

  85. 1. Παρουσιαστές,βιντεάκια, έναρξη, ροή, interval acts ηταν καλά. Εκτος απο τη Madonna που δεν ηταν καλη αλλα οπως κ κα χει ηταν επιτυχια που την φερανε.
    2. Καμεραμεν-πλάνα: υπηρχαν θεματα.
    3. Νικητης αξιοπρεπής και όμορφο τραγουδι χωρις να ειναι κατι που θα μας μεινει στο μυαλο.
    4 Αδικιες οσον αφορα στις χωρες Ολλανδια, Ιταλια, Ρωσια, Ελβετια δεν νομιζω πως υπηρχαν. Ηταν σταθερες στην αποδοση τους σε κοινο κ επιτροπες τοσο σε ημιτελικο οσο κ σε τελικο.
    5. Λογικο η Ισλανδια να ειναι ψηλα στον κοσμο κ οχι τοσο ψηλα σε επιτροπες. Η μαγκια με τη σημαια λιγο περιττη καθωτι αν θες να διαμαρτυρηθεις μπορεις να απεχεις ολοκληρωτικα.
    6. Η Β.Μακεδονια ειχε ομορφο τραγουδακι που μιλουσε πολυ πιο ουσιαστικα για αυτο που λεμε γυναικεια ενδυναμωση απο κτ Γαλλιες κλπ. Ισως λιγο υπερτιμημενη η 2η θεση στις juries αλλα οχι οτι κ στον κοσμο πηγε και ασχημα.
    7. Πραγματι καθε χρονο εχουμε μεγαλο boost στη Σουηδια αλλα φετος πηγε αρκετα καλα και στον κοσμο και ειχε καλοδουλεμενο κομματι.
    8. Ελλαδα-Κυπρος δεν αρεσαν πολυ στον κοσμο. Τι να κανουμε; Τυχαινει. Μην μιλαμε για αδικιες με επιτροπες διοτι εαν ηταν μονο θεμα κοσμου κ οι δυο οριακα θα περνουσαμε στον τελικο. Αξιοπρεπεις και οι δυο κοπελες. Η ελληνικη συμμετοχη θεωρω οτι ειχε πολυ θαμπη παρουσιαση.
    9. Η Ιταλια ηταν η αγαπημενη μου. Θα μπορουσαν να εχουν κερδισει εαν ειχαν καλυτερο staging θεωρω.
    10. Αδικημενη η Ισπανια απο επιτροπες. Γιατι τελευταια; δεν ηταν κακη. Θα πρεπει να διαμαρτυρηθει.
    11. Η Νορβηγια μου αρεσε και εκανε πολυ γκελ στον κοσμο. Δεν μου κανει εντυπωση που πηγε τοσο ψηλα. Ηταν αρκετα εμφανες εαν εβλεπες το διαγωνισμο ανεπηρεαστος κ χωρις να εχεις στο μυαλο σου φαβορι και στοιχηματα.
    12. Τα γραφεια στοιχηματων θεωρω σιγουρο οτι εχουν εσωτερικη πληροφορηση μεσα απο ebu-αυτους που παιρνουν τα αποτελεσματα ημιτελικων.
    13. Το Σαν Μαρινο δημιουργουσε χαρουμενη και cult διαθεση κ δεν μου κανει εντυπωση που στον κοσμο ηταν τοσο ψηλα.
    14. Δεν υπαρχουν συνταγες. Ας μην γκρινιαζουμε καθε χρονο. Καποια πειραματα θα μας βγουν κ καποια οχι. Κατ’εμε τα τραγουδια που πανε καλα ειναι αυτα που κανουν connection με θεατη ή/και αυτα που δεν παιρνουν τον εαυτο τους τοσο σοβαρα. Το καλο staging ειναι απαραιτητο αλλιως χαντακωνεται το τραγουδι. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

    • Τα Σκόπια πήραν μόλις 58 βαθμούς από το κοινό. Που το είδες ότι δεν τα πήγαν άσχημα στον κόσμο

  86. — Μια ακόμη συμφεροντο-βίζιον ή παρασκηνιο-βίζιον έλαβε τέλος!
    — Μια ακόμη ψηφοφορία των “επιτροπών” με έντονα τα πολιτικά στοιχεία, τη γειτνίαση όμορων χωρών, την προώθηση συμμετοχών άνευ μουσικού αντικρύσματος.
    — Ένα televoting που κανείς δε γνωρίζει πόσος κόσμος από κάθε χώρα συμμετέχει. Πονηρευτείτε! Πόσοι ψήφισαν στις σκανδιναβικές και πόσοι στον Αγ. Μαρίνο ή το Μαυροβούνιο για παράδειγμα. Κι αν δεν ψηφίσουν οι τηλεθεατές τότε το αποτέλεσμα είναι το… ίδιο με της “επιτροπής”??? Για ψάξτε το…

    Η ESC έχασε οριστικά το μουσικό – φεστιβαλικό της στοιχείο. Και δεν γυρίζει πίσω. Αποτελεί πλέον μια δαπανηρή διοργάνωση με πάρα πολύ μεγάλα συμφέροντα. Στοιχηματικές, “bloggers” χωρίς μουσικές γνώσεις ή δημοσιογραφική επάρκεια δημιουργούν “κλίμα”. Ένα κλίμα που κατά τη γνώμη μου επηρεάζει τις… “επιτροπές” και όχι το κοινό. Κι ο νοών νοείτω…

    Σε όλο αυτό το περιβάλλον η ΕΡΤ πρέπει να αναθεωρήσει. Ως προς τη συνδρομή της στην EBU, ως προς τη κοστοβόρα συμμετοχή της στην esc. Κι αναρωτιέσαι πλέον το ΛΟΓΟ να συμμετέχουμε?
    Τα χρήματα ΟΛΩΝ μας που πέφτουν στο κενό από τη στιγμή που δε στέλνουμε συμμετοχές με ελληνικό ηχόχρωμα (όχι απαραιτήτως έθνικ) και στίχο ώστε να προβάλλουμε τουλάχιστον το ελληνικό τραγούδι και νέους έλληνες καλλιτέχνες όπως κάνει πχ η Πορτογαλία. Γιατί η Ελλάδα δεν αρέσει όταν πιθηκίζει δυτικά ακούσματα.

    Διαφορετικά η Ελλάδα, συμμετέχουσα από τα παλιά και νικήτρια, να αποχωρήσει με κρότο καταγγέλοντας το παρασκήνιο που επικρατεί, ώστε να πλήξει την ‘αξιοπιστία’ -όποια απέμεινε- του διαγωνισμού και όλους όσους συντηρούν αυτή την κατάσταση.-

    ΥΓ. Μην περιμένετε ΜΟΥΣΙΚΟ διαγωνισμό ούτε στο Άμστερνταμ ούτε στο Κισινάου.
    ΥΓ2. Τη Μαντόνα τι την ήθελαν? Το κερασάκι στην τούρτα της τηλε-προβολής άνευ μουσικής…

  87. χαχαχαχαχχαχα καλα να παθετε εδω μεσα! ελληνας ειμαι και το ελεγα απ τη πρωτη στιγμη. η κοπελα ειναι χαλια και δεν θα παει καλα. που ειστε τωρα εσεις που λεγατε κυρια γουση κυρια γουση κυρια γουση… αχ κυρια γουση. που ειστε εσεις που λεγατε σπουδαια συμμετοχη;; που ειστε κρυφτηκατε;;; καταντια. οσο η ερτ επιλεγει με πολιτικο κριτηριο τον εκπροσωπο της χωρας τοσο χαλια θα πηγαινουμε. η ντουσκα και οι αργκο κ η τερζη ηταν καθαρα πολιτικες επιλογες. ειδικα αργκο και ντουσκα. αργκο=τσακνης και ντουσκα=παπαδημητριου. ξεφτιλα συριζοερτ. φτου σας. ολος ο κοσμος εκραξε και ειπε οτι ειναι σαν να τραγουδαει ανδρας με βουλωμενη μυτη και για την εμφανιση οτι ειναι σαν μπομπονιερα μπολιγουντ. εκτος ομως της καθαρα πολιτικης βυσματικης επιλογης της αγνωστης ντουσκα με το ετσι θελω, εφαγε καλο κραξιμο η ελλαδα απ τα 12αρι κυπρου και εκατερωθεν. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΡΑ. Σε εναν διαγωνισμο που οι επιτροπες επιλεγουν με πολιτικα κριτηρια, που η νορβηγια σαρωσε στο κοινο κ πατωσε στις επιτροπες, που ενα ψευδοκρατος σκοπιων παει να εδραιωθει μεσω της προβολης στην eurovision η ελλαδα δεν εχει καμια θεση. χθες πηραμε την 21η θεση, την χειροτερη θεση που πηρε ποτε η ελλαδα. ουτε οι ”σοβαρες” επιτροπες δεν τιμησανε την ελλαδα. μεχρι και το σαν μαρινο παραπανω απο την ελλαδα πηγε. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!! ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROVISION ΤΩΡΑ. Ντουσκα, μην ανησυχεις, ο θειος τσιπρας και ο φιλος σου ο παπαδημητριου ή θα σε διορισουνε μονιμη στο δημοσιο ή θα γίνεις υπουργος. Για μενα η eurovision πεθανε. ειμαι 31 και την παρακολουθουσα φανατικα απ τους αντικ κ μετα. τα τελευταια 4 χρονια ξεφτιλα καταντια. Ειχα ενδιαφερον να δω μοο για φουρερια και ταμτα. τις ειδα και τις δυο ηταν χαρμα οφθαλμων ΤΕΛΟΣ. Δε προκειται να ξαναδω ποτε!!!!! ΑΝΤΙΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΙΛΗ Eurovision

    • Φίλε δεν είναι τόσο σοβαρό ηρέμησε. Ακόμα είναι μια σπουδαία συμμετοχή, το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει πάντα μια δουλειά ειδικά αν αυτή έχει να κάνει με την τέχνη που είναι πιο υποκειμενική. Η ΕΡΤ έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Δεν πέτυχε, so what? Σιγά μην κάνουμε και συλλαλητήρια έξω από την βουλή για να διαμαρτυρηθούμε. Άλλωστε εσύ δεν ήσουν που έγλυφες την συμμετοχή της Κύπρου από πάνω μέχρι κάτω; Ούτε αυτή δικαιώθηκε οπότε δεν είσαι σε θέση να μιλάς. Τώρα που τελείωσαν όλα ας τα δούμε πιο ψύχραιμα, μακριά από πολιτικά, φανατισμούς και χαζομάρες του στυλ ” σας τα λέγαμε”, σώπα ρε μαντάμ Ζαίρα, την άλλη φορά θα σε βάλουμε να μας πεις τα νούμερα του τζόκερ. Ούτε να φύγουμε χρειάζεται ούτε να μαλώνουμε μεταξύ μας. Του χρόνου να δουν τι πήγε στραβά και να το διορθώσουν με μια ακόμα πιο δυνατή συμμετοχή που αυτή την φορά θα αγγίξει και το ξένο κοινό. Τόσο απλό.

      • Όχι, η ΕΡΤ δεν έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, αν δεν το έχετε καταλάβει έχει πια αναπτύξει το μοναδικό ταλέντο να καταστρέφει σκηνικά ότι τραγούδι της πέσει στα χέρια, ακόμα και τα καλά. Ακριβώς το αντίθετο από 10 χρόνια πριν.

    • Για την Τάμτα δε λες τίποτα όμως που την εκθιαζες και έλεγες πήγαινε για το βραβείο κλπ μόνο κράζεις έτσι???

  88. Thunder and lighting and its getting exciting
    18 Μαΐου 2019 at 13:44
    Σε λίγες ώρες από τώρα θα δείτε τον Sergey να κερδίζει την φετινή eurovision όπως έχω προβλέψει εδώ και τόσο καιρό .Θέλω να δω μετά τι θα λέτε όλοι όσοι με χλευαζατε όταν έλεγα για την επερχόμενη νίκη της Ρωσιας.Οσο για την Ελλάδα το έχω ξαναπεί άπειρες φορές η μέγιστη δυνατή θέση είναι η 15η .

    Κρύφτηκε στο λαγούμι του μετά την ανωτέρω βαρύγδουπη δήλωσή του περί νίκης της. Ρωσίας. Δυστυχώς γι’αυτόν έπεσε έξω. Φιλική συμβουλή προς Thunder : το να είσαι απόλυτος και φανατισμένος πολλές φορές σε “τυφλώνει” και σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Λίγη μετριοπάθεια δεν βλάπτει.

    • Έπεσε μέσα για Ελλάδα όμως που τα έλεγε
      Η Ρωσία δε θα κέρδιζε γιατί δεν θέλουν απλά τα πράγματα
      Η ψήφοι της επιτροπής σε Σουηδία και στα Σκοπιά δείχνουν ποσό καθοδηγημένα είναι όλα και ας λένε μερικοί ότι δεν ισχύει και πως γίνεται να συντονίσεις τις επιτροπές
      Γίνεται γιατί αυτό γίνεται με Σουηδία επι δυο συνεχόμενες χρονιές αλλά το ξεχνάμε
      Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει όχι για την θέση πιυ πήραμε γιατί για εκεί είμασταν τελικά άντε λίγο παραπάνω αλλά για τα κακώς κείμενα και το ότι αδιαφορούμε και εμείς σαν ΕΡΤ
      Η ΜΑΝΤΟΝΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

      • Δεν έπεσε μέσα στην Ελλάδα γιατί πολύ απλά το έλεγε από κακιά και όχι γιατί έβλεπε ότι δεν αρέσει το αποτέλεσμα. Αν όντως ήταν αντικειμενικός τότε θα λέγαμε ότι ναι είδε κάτι που δεν είδαμε οι υπόλοιποι. Αλλά μην στεναχωριέστε θα βγει από το λαγούμι του σε λίγο να κράξει την Κατερίνα, εμάς, τις επιτροπές, τα ζώδια, τον ανάδρομο Ερμή, τον καιρό, τον cameraman, τους γείτονες του και όποιον άλλον θα θεωρήσει ότι στέρησε από τον αγαπημένο του Σεργκέι την νίκη.

  89. Πάτε καλά κάποιοι? Άξιζε η Ολλανδία να κερδίσει απλο πού και ως πού ? Τριτοδεύτερη βγηκε και κέρδισε απο καραμπόλα. Την Ουκρανία το 2016 την κράζατε που κέρδισε έτσι . Για μενα ο πιο αδιαφορος νικητης τα τελευταια χρόνια. Η νικητρια εχθες ηταν η Νορβηγία άσχετα που επισης δεν μου αρεσει καθολου. Οι επιτροπές πρέπει να φυγουν , εχουν καταστρεψει τον διαγωνισμο.

    • Και εγώ το ίδιο νιώθω, δεν μου άρεσε η Νορβηγία αλλά αυτή έπρεπε να κερδίσει.. Τεράστια αδικία όπως είχε γίνει το 2015 και το 2016..

  90. Κρατάω πάντα αυτό που μου μένει μετά την λήξη του διαγωνισμού. Ικανοποίηση λοιπόν για φέτος, αφενός γιατί νίκησε το καλύτερο κατ’ εμέ τραγούδι κι αφετέρου γιατί η ελληνική συμμετοχή ήταν αξιοπρεπέστατη άσχετα απ το τελικό αποτέλεσμα. Το σόου μπορεί να κράτησε πάνω από 4 ώρες αλλά δεν ένιωσα ότι με κούρασε. Και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές γι αυτό. Γενικά πολύ καλοί παρουσιαστές και οι postcards έξυπνες! Τελικά το νέο σύστημα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του telovoting ήταν καλό, αν και δεν το περίμενα. Μείνανε όλοι με την αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή!

    Και μερικά λόγια για τις συμμετοχές…

    Ολλανδία: Εξαιρετικός o Duncan! Χάρηκα που η καλή μουσική και η απλότητα κέρδισαν! Περίμενα, βέβαια, να βγει πρώτος με διαφορά. Δεν πειράζει όμως γιατί απέκτησε πολύ ενδιαφέρον η ψηφοφορία. Ίσως η πιο δραματική ψηφοφορία της τελευταίας δεκαετίας μαζί με αυτή το 2016.

    Ιταλία: σταθερή αξία αυτή η χώρα! Χάρηκα με τη θέση μιας και ήταν το δεύτερο αγαπημένο μου. Ο Mahmood ήταν όπως έπρεπε να είναι. Μετέδωσε κι αυτός έναν δυναμισμό χωρίς υπερβολές.

    Ρωσία: αναμενόμενο πλασάρισμα. Καλός ο Sergey αλλά το έχασε λίγο στις κορώνες.

    Ελβετία: δεν ήμουν ποτέ πολύ φαν αλλά καταλαβαίνω γιατί άρεσε γενικά. Η σκηνική παρουσία πολύ καλή.

    Νορβηγία: δεν περίμενα με τίποτα ότι θα ήταν το αγαπημένο του κοινού. Πολύ μεγάλη έκπληξη. Εγώ το βρήκα απλά συμπαθητικό.

    Σουηδία: αναμενόμενη η προτίμηση των επιτροπών. Προσωπικά μου άρεσε και το τραγούδι και η ερμηνεία.

    Αζερμπαϊτζάν: Καλό αλλά υπερτιμημένο. Βασικά χάσει σαν τραγούδι στο λαιβ. Σκηνικά δεν ήταν κάτι εντυπωσιακό.

    Σκόπια: απρόσμενη η 2η θέση στις επιτροπές αλλά άξιζε μια θέση στη δεκάδα. Απ’ τις πιο δυνατές ερμηνείες και όμορφο τραγούδι!

    Αυστραλία: μέτριο τραγούδι με πολύ καλή ερμηνεία και εντυπωσιακή παρουσία!

    Ισλανδία: αναμενόμενη απήχηση στο κοινό. Προκάλεσαν και πέτυχαν αυτό που ήθελαν…

    Τσεχία: μέτριο τραγούδι, καλή παρουσίαση.

    Δανία: μου φαίνεται υπερβολικά καλή η 12η θέση παρόλο που δεν το θεωρώ κακό τραγούδι.

    Σλοβενία: λιτό και όμορφο!

    Γαλλία: επιτηδευμένη παρουσίαση. Δεν ανταποκρίθηκαν ούτε το κοινό, ούτε οι επιτροπές. Καλό τραγούδι, κακή ερμηνεία.

    Κύπρος: καλύτερη εμφάνιση από αυτή του ημιτελικού. Το τραγούδι όμως ήταν πολύ συνηθισμένο για να ξεχωρίσει.

    Μάλτα: μου άρεσε και περίμενα να τα πάει καλύτερα αν και η εμφάνιση ήταν λίγο αμήχανη.

    Σερβία: καλή ερμηνεία. Μόνο αυτό!

    Αλβανία: αναμενόμενη κατάληξη αν και καλό τραγούδι.

    Εσθονία: τίποτα το ιδιαίτερο.

    Σαν Μαρίνο: προφανώς στηρίχτηκε απ την τουρκική διασπορά.

    Ελλάδα: καλό τραγούδι, φωνάρα η Κατερίνα. Υπερβολική παρουσίαση και κάπως ασύνδετη με το τραγούδι εκ πρώτης όψεως. Δεν πειράζει όμως ήταν μια διαφορετική πρόταση!

    Ισπανία: το περίμενα ότι δε θα έκανε αίσθηση. Δεν ήταν καλό τραγούδι.

    Ισραήλ: κάπως υπερβολικός ο ισραηλινός.

    Γερμανία: δεν ήταν κακές αλλά περίμενα ότι θα βρεθούν πολύ χαμηλά.

    Λευκορωσία: η πρόκριση μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία.

    Ηνωμένο Βασίλειο: αδιάφορο!

    Αναμένουμε την επόμενη διοργάνωση με μεγάλες προσδοκίες απ την Ολλανδία!

  91. Εγώ προσωπικά θεωρώ όπως κ οι περισσότεροι πως η δική μας εμφάνιση ήταν μία από τις καλύτερες όλα αυτά τα χρόνια.
    Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Κατερίνα κ σε όλη την ελληνική αποστολή για το άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα που παρακολουθήσαμε!!! Δυστυχώς, όμως οι περισσότεροι επέλεξαν να ψηφίσουν με άλλα κριτήρια (μάλλον πολιτικά). Επίσης το να γιουχάρεις μία χώρα την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων το θεωρώ τουλάχιστον χυδαίο κ ενώ είναι μια συμπεριφορά που δεν ταιριάζει σε χώρες της Ευρώπης. Πλέον νομίζω πως η αποχή από τον διαγωνισμό είναι η καλύτερη απάντηση από την πλευρά μας!

    • Η εμφάνιση δεν ήταν καλή μα είμαστε αντικειμενικοί και χθες δεν ήταν και πολύ καλή η Κατερίνα
      Όλοι το λέγαμε από την αρχή για σκηνικό κλπ κλπ
      Δυστυχώς η υποκειμενικότητα δεν μας αφήνει για είμαστε αντικειμενικοί Και γω από τον ημιτελικό νόμιζα ότι η Κύπρος θα πήγαινε καλά αλλά τελικά δεν πήγε ούτε ατον ημιτελικό
      Το ίδιο ψιλό πίστεψα και για Ελλάδα ότι αν είμαστε καλοί ίσως δούμε 10αδα παρά το ότι όπως είχα πει είχαμε φορτωμένη χορογραφία
      Γενικά υπάρχει έλλειψη σύνθεσης στην Ελλάδα και τραγουδιστών με τσαγανό θα το λέω συνεχώς
      Πρέπει να αποχωρήσουμε για τα κακώς κείμενα του διαγωνισμού και ίσως για μεγάλο διάστημα

  92. Για τα λεφτά γελοιοποιήθηκε η Μαντόνα
    Στα 60 φεύγα ήρθε να γελοιοποιηθεί για το χρήμα
    Το 1/3 έφυγε μετά την Μαντόνα άλλη ξεφτίλα
    Σπρωξίμο στα σκόπια με το ζόρι
    Σουηδία μια από τα ίδια όπως πέρυσι
    Δε γίνεται είτε μας αρέσει είτε όχι η Νορβηγία να έρχεται πρώτη στο κοινό και να την καταποντίζουν στις επιτροπές
    Δεν λέμε ότι σώνει και καλά να έβγαινε πρώτη αλλά όχι και τόσο κάτω βγάζει μάτια
    Οι Σουηδοί είναι οι νταβατζηδες του θεσμού και στο δείχνουν
    Έχει γίνει η πιο αντιπαθής χώρα αλλά η αλαζονεία δεν τους αφήνει

    • Συμφωνώ στα υπόλοιπα comments, αλλά οχι οτι η Μαντόνα με 800 εκ. περιουσία και μια στρατιά ατόμων πίσω της πήγε στη eurovision για τα χρήματα! 1,5 εκ. για εκείνη, είναι σαν να δίνει ένα τάλιρο στην κόρη της να πιει καφέ! Συμβολικά το έκανε πιστεύω και μια χαρά ήταν, φαν δεν ήμουν ποτέ αλλά έχει αποδείξει πολλά όπως κι αν είναι

      • Άλλο διαγωνισμό είδες μάλλον
        Εκτός τόνου καο τόπου ήταν ούτε τα σκαλιά δεν μπορούσε να κατέβει
        Ευτυχώς τι λένε όλοι
        Λίγη αντικειμενικότητα δε βλάπτει
        Αν δεν έχει ανάγκη τα λεφτά να τα δώσει ατα Παιδακια ατηννΥεμενη αλλά φάω τα τσεπώσει κανονικά
        Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α

  93. Οι 14 βαθμοι του κοινου απο Κυπρο και Ελληνες Αλβανιας (οι επιπλεον 10 απο Σαν Μαρινο προερχονται απο αλγοριθμο αφου δεν εχουν ψηφοφορια) ειναι πολυ σκληρη εικονα. Ειναι ξεκαθαρο πως οι ξενοι μας θελουν μονο για χαβαλε, οπως πχ τη Μολδαβια. Αυτο σημαινει πληρη εγχωρια απαξιωση του διαγωνισμου αφου μας επιβαλλεται να παρουσιαζουμε χαζοτραγουδα και πανηγυρια και να παρουσιαζομαστε σαν καρικατουρες εμεις οι ιδιοι… Η μουσικη παραγωγη του τραγουδιου φετος ηταν τοπ5, τα υπολοιπα στοιχεια ειναι συζητησιμα παντως ασχημα δεν ηταν, και δεν αξιζε να αγνοηθει ετσι απο τις επιτροπες. Οι παραδοσιακες συμμαχιες με Σαν Μαρινο και Αζερμπαιτζαν μας εσωσαν παλι απο το bottom 5. Η αποσυρση απο το δαιγωνισμο ειναι μια λυση, αλλα αν γινει ας γινει με μια ιδιαιτερη σκληρη ανακοινωση περι παρασκηνιου και αρχιερεων που αν δεν ξεκουμπιστουν εμεις δεν επιστρεφουμε.

    • Επισης θλιβερο, Ελλαδα και Ισλανδια πηραν τις περισσοτερες τελευταιες θεσεις αναμεσα σε ολους τους κριτες μετα το Σαν Μαρινο…

    • Ας κοιτάξουμε πρώτα νσ καθαρίσουμε την ΕΡΤ από τα άσχετα κομματοσκύλα, γιατί εκεί είναι η αιτία των κακών θέσεων.

    • Δεν θα ξεκουμπιστούν ,σύνελθε. Και δεν θα βάλουν την γάτα τους να κλαίει, δεν βαράς εσύ το νταούλι. Έλεος πια με τους αριστερούληδες

      • Όχι και αριστερούλης, παρακαλώ πολύ. Δεν το χει μόνο η Ελλάδα το πρόβλημα με δαυτους. Ακόμα και οι αθάνατοι της ΔΟΕ βγαίνουν σε σύνταξη… Σου θίξαμε τα τζοβενα Σαντ και Μπιορκμαν που κάθε χρόνο τους τρώμε στη μάπα λες και δεν υπάρχουν άλλοι και καλύτεροι.

      • Δεν έχει televoting το Σαν Μαρίνο αφού έχει τηλέφωνα Ιταλίας. Έχουν βρει μια λύση όπου δίνει βαθμούς με κάποιο αλγόριθμο που δεν μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα για νικητή. Διακοσμητικό δηλαδή το δεκαρι. Το ίδιο έγινε με την επιτροπή της Λευκορωσίας που αποβλήθηκε και κατέληξαν να δώσουν το 12αρι τους στο Ισραήλ…

    • Γιώργο, το τραγούδι μας ήταν για το τοπ 5 εάν είχε το ηχητικό και φωνητικό αποτέλεσμα της Ολλανδίας, της Σουδηίας, και της Νορβηγίας. Δεν είχε όμως. Η Κατερίνα τραγούδησε χάλια, τα πίσω φωνητικά επίσης. Όλο το στήσιμο του τραγουδιού ήταν μέτριο. Αν θες να ανταγωνιστείς σε αυτό το είδος δυτικές μουσικοβιομηχανίες και να πεις ότι και η Ελλάδα μπορεί, πρέπει τότε να έχεις ανάλογο αποτέλεσμα. Εσύ το είδες αυτό το αποτέλεσμα πουθενά;; Εγώ δεν το είδα πάντως.

    • Μπορείς αν θέλεις να διαμαρτυρηθείς να κάνεις και καμιά απεργία πείνας

  94. πρεπει καποια στιγμη να σταματησουμε να επηρεαζομαστε απο τα στοιhήματα…απορουν πολλοι με την νορβηγια που βγηκε πρωτοι..αν δεν ηταν στοιhήματα, δεν θα απορουσε κανεισ απλα αυτα επηρεαζουν (υποσυνειδητα) πολλουσ…

  95. ΟΧΙ
    Λυπάμαι.Μια αξιοπρεπής εμφάνιση δεν αρκεί. Για να κερδίσεις τόσα εκατομμύρια τηλεθεατών πρέπει να έχεις κάτι καλύτερο, από αξιοπρέπεια, πχ τραγούδι, καθηλωτική ερμηνεία, συναίσθημα. Θυμηθείτε λίγο το Γιώρκα που ανέβηκε στη σκηνή κι έκανε σκόνη τα φαβορί. Ή τους άλλους με το alcohol is free, πώς έπαιζαν με την κάμερα και μαγνήτιζαν την οθόνη. Ας ψάξουμε λοιπόν αυτό το κάτι αν θελουμε να πηγαίνουμε καλύτερα.
    Δε θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα για την ΕΡΤ η διοργάνωση ενός μουσικού προγράμματος με συμμετοχές. Και τηλεθέαση και έσοδα και πιο επιτυχημένες αναμεταδόσεις στους τελικούς, αφού ο κόσμος θα έχει ήδη εθιστεί.
    Υπάρχουν τρόποι.
    Το να αποχωρήσεις από ένα τέτοιο τηλεοπτικό γεγονός που διαφημίζεις το μπραντ σου δεν είναι η καλύτερη λύση. Φτάνει να του δίνεις τη σοβαρότητα που αρμόζει, σαν διαφημιστικό προϊόν και μόνο.

    • ποια διαφημιση εχει η ελλαδα;;; μας δουλευεις;;; που πιανουμε πατο σαν την αγγλια; καταντησαμε ελλαδα ισπανια αγγλια γερμανια να ειμαστε οι στανταρ χωρες που θα παρουνε τις τελευεταιες θεσεις. παρτε το χαμπαρι στην ευρωπη δε μας υπολογιζουνε. ουτε εμας ουτε την κυπρο. η τουρκια και η βουλγαρια πραξανε το ορθο. ηρθε η στιγμη ελλαδα και κυπρος να φυγουνε. ετσι να δει η ebu την μαζικη αποχωρηση χωρων και ας κρατησει μονο τις σκανδιναβικες να αλληλοψηφιζονται.

      • Εσύ μας δουλεύεις. Λιγότερο φανατισμό παρακαλώ. Αν δε μπορείς να εννοήσεις την έννοια της συμμετοχής σε μια γιορτή ή ένα πανηγύρι, όπως θες πες το, που καθηλώνει εκαττομύρια τηλεθεατές παγκοσμίως δε μπορώ να συζητάω μαζί σου.
        Πόσο νοήμων πρέπει να είσαι για να δεις αποστασιοποιημένα ένα γεγονός και να αντλήσεις τα συμπεράσματα σου; Αν είναι όλοι να κραυγάζουμε ΟΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ, ΔΕ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΜΑΣ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΚΑΤΩ Η ΣΟΥΞΔΟΙ, τότε καλά μας κάνουν. Όσον αφορά τη Σουηδία παρεπιπτόντως το κοινό τους μας ψήφισε αρκετά υψηλά.

    • Συμφωνώ σε όλα. Όπως επίσης οτι δεν πρέπει να αποχωρήσουμε αλλά να διεκδικήσουμε. Γιατί μπορούμε εάν θέλουμε.

    • Σιγά τον Γιωρκα ρε παιδιά που γκαριζε, που συνδυαζε το ζειμπεκικο (που το χορευε και ατσαλα) με το χιπ χοπ και που πιο φοκλορ background από τους κιονες δεν γινόταν να έχει.. Σιγά! Γιατί να παραμείνουμε? Τι είδους διαφήμιση δηλ κάνουμε? Που τολμαμε να ανταλλάξουμε δωδεκαρια με τη Κύπρο και πεφτει το γιουχο του αιωνα ενώ ΟΛΟΙ κάνουν το ίδιο? Σορυ αλλά ειδικά χθες εγώ εκνευριστηκα όσο καμία άλλη φορά γιατί και τα δυο τραγούδια ήταν αξιοπρεπεστατα. Εντάξει, δεν μας συμπαθουν,το ξέρουμε. Αλλά να μας κράζουν έτσι, δε νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να το δεχόμαστε.

      • Δεν ξέρω αν γκάριζε, ξέρω ότι σου μετέδιδε ένα συναίσθημα κι αυτό δε πέρασε απαρατήρητο. Όσον αφορά τον εκνευρισμό, το δέχομαι, όλοι εκνευριστήκαμε με τα γιούχα.

      • Γκαριζε ο Γιωρκας;; Παραμενει εως σημερα απο τις αγαπημενες συμμετοχες των ξενων φανς. Φωναρα το παιδι και με αποστευτο χαρισμα πανω στη σκηνη. Καποιοι να παρουν μαθηματα τι σημαινει να εισαι καλλιτεχνης

      • Opa19. Υπάρχει ξέρεις, κάτι που λέγεται υποκειμενικη άποψη. Οπότε υποδείξεις για το ποιος πρέπει να μάθει μουσική και ποιος όχι, λίγο περιττές δε νομίζεις?

  96. Απλα να γραψω κατι και εγω….
    Απο την αρχη ο τροπος επιλογης της ΕΡΤ ηταν απαραδεκτος… τα τελευταια χρονια το αποφασιζομεν και διατασσομεν πατωσε…
    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.
    Ετυχε να εχει η επιλογη τους ενα καλο τραγουδι το οποιο τελικα εκτελεστηκε… εμφανιση που μας εκαναν να πιστευουμε οτι ειναι αναγεννησιακη…. ρε μαγκες τι δουλεια εχουμε εμεις με αυτα;;

    Δεν θα πω αλλα για την τραγικη εμφανιση μας αλλα και οι φαν της εξαφανιστηκαν.. του χρονου θα εχουμε αλλους φαν να μας σπανε τσ νευρα εδω μεσα….

    Για τα Σκοπια…απαραδεκτο και στημενο οσο δεν παει μαζι με την Σουηδια.
    Οσο για το που απορουν μερικοι για την νικη της Νορβηγιας στο τηλεβοτινγκ… ειναι απλο… εστειλαν ενα δικο τους ΕΘΝΙΚ τραγουδι…. αυτο θελουν οι τηλεθεατες… οποτε στειλαμε εμεις αμερικανιες πατωσαμε….

    ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ… για μενα λογω ΕΡΤ…με τετοια ΕΡΤ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ

    • ΑΚΡΙΒΩΣ!!! ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝΕ ΟΙ ΦΑΝ ΤΗΣ ΝΤΟΥΣΚΑ. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΕΑ ΘΕΑ ΑΧ Η ΚΥΡΙΑ ΓΟΥΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΣΕΦ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ. ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ LIVE ΕΡΜΗΝΕΙΑ KAI OXI ME ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΧΩΡΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

      • Μη λέτε βλακείες. Η Τουρκία αποχώρησε λόγω νίκης Κοντσίτας και η Βουλγαρία λόγω λεφτών… Επίσης και να φύγουν Κύπρος και Ελλάδα δε νομίζω να ενοχλήσει κάποιον…

        Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πηγαίνουμε με αξιοπρεπείς παρουσιές και να μη παίρνουμε τόσο σοβαρά αυτό το διαγωνισμό…και ας μη μάς ψηφίζουν. Επίσης νομίζω ότι μεγάλοι και γνωστοί τραγουδιστές πρέπει να σταματήσουν να πηγαίνουν γιατί όπως βλέπουμε η eurovision πλέον αποτελείται από ατόμα 16-25 κυρίως και νομίζω ότι είναι άδικο για τους καλλιτέχνες μάς να πηγαίνουν και να ´´ξεφτυλίζονται´´ (Ντέμη, Τάμτα, Ευδρυδίκη, κλπ).Ας πηγαίνουν αυτοι του voice και του xfactor που δεν εχουν κάτι να χάσουν ή να κερδίσουν…

    • εε όχι και δεν έχει η Ελλάδα δουλειά με την αναγέννηση, ιστορικά, λογοτεχνικά, αρχιτεκτονικά, από όπου και να το πιάσεις η Ελλάδα είναι παρούσα … Εγώ δεν είδα φανς να εξαφανίζονται απλά αρκετοί έκαναν κολωτούμπα γιατί ως γνωστόν το αποτέλεσμα αλλάζει πολύ εύκολα την γνώμη των φαν.. Εγώ θα το λεώ πάντα, η Κατερίνα ήταν πολύ καλή και εγώ χάρηκα πολύ που την γνώρισα σαν καλλιτέχνη, ότι δεν απέδωσε στο ξένο κοινό είναι άλλο θέμα.

    • Πάντως και ο Ολλανδος με ανάθεση πήγε. Να τα λέμε κι αυτά. Επίσης, εθνικ της Νορβηγίας επειδή είχε τη διάλεκτο? Κλασικό europopακι της πλάκας ήταν. Δηλ αν ήταν αυτό εθνικ, η jonida τι ήταν? Τώρα, το κόλλημα με τον εθνικό διαγωνισμό το έχουμε ξανασυζητησει, οπότε μην αναλωθουμε πάλι στα ίδια (και συγνώμη αν σε πρηζω κιόλας)

    • Καλα κρασια… τοσο στημενο που ξεπερναει και το θεμα με την Σουηδια…. tragic

  97. Μια πιο αναλυτικη αποψη για εχθες και γενικα για την φετινη διοργανωση.
    – Το show ηταν το καλυτερο των τελευταιων 3 χρονων. Μοναδικη παραφωνία η Μαντονα.
    – Καπουτζιδης μεχρι να πεθανει ο highlander.
    – Σκηνοθετικα η χειροτερη διοργανωση που θυμαμαι.
    Για τον φλέγον ζητημα των κριτικων επιτροπων.
    Ημουν ειμαι και θα ειμαι υπερ της υπαρξης τους. Το θεμα ειναι πως ειδικα φετος ψηφιζουν πιο πολιτικα και απο το ιδιο το κοινο. Γενικα θεωρω αδικο 200 ατομα να εχουν την ιδια επιρροη με εκατομμύρια τηλεθεατες. Οπως ειπα θελω να μεινουν αλλα με μικροτερο ποσοστο στο καθορισμο της τελικης ψηφοφοριας
    Για την Ελλαδα
    Φετος δεν στηριχθηκε καθολου απο το κοινο. Και στον ημιτελικο 8οι μαζι με την Κυπρο ειμασταν και λογο των κριτικων επιτροπων(οπου ειμασταν 2οι) δεν ειχαμε θεμα με την προκριση. Που οι ιδιες επιτροπες που μας εδωσαν υψηλη βαθμολογια στο τελικο δεν μας εδωσαν τιποτα.
    Θα συνταχθω και εγω με τους περισσοτερους που λενε να αποχωρήσουμε απο το διαγωνισμο. Για μια ακομα φορα αποδειχθηκε πως για σε ψηφιζουν οι επιτροπες πρεπει
    α) Να εισαι χωρα την κεντρικης και βορειας Ευρωπης
    β) Να εισαι χωρα της πρωην Σοβιετκης Ενωσης για να παρεις την στηριξη των εκάστοτε επιτροπων.
    γ) Το τραγουδι σου να ειναι Σουηδικης παραγωγης.
    Και θελω να σταθω στο γ) γιατι τα τελευταια χρονια ολες οι χωρες που επιλεγουν Σουηδους δημιουργους στις επιτροπες ειναι δεκαδα η κοντα σε αυτη.
    Και λεμε για τα δικα μας αλλα τι να πουν και οι Ισπανοι που εχουν στειλει τα παντα και προκοπη δεν εχουν δει.
    Για τα υπολοιπα αποτελεσματα
    – Αξια νικητρια η Ολλανδια αποδεικνυοντας για 2η φορα τα τελευταια 3 χρονια πως για να κερδιζεις το μονο που χρειαζεσαι ειναι τραγουδι και καλο ερμηνευτη.
    – Για την Ταμαρα συμφωνω με οτι εχει ειπωθεί.
    – Χαρηκα για την Ιταλια που πηγε και στις επιτροπες καλα που συνήθως την σνομπαρουν.
    – Φετος η νικη της Σουηδιας στις επιτροπες δεν με πειραξε γιατι ηταν απο τα αγαπημενα μου. Συμφωνω ομως πως αυτη η συνεχόμενη στηριξη εχει καταντησει γελοια. Παντος θελω αυτο να γινεται καθε χρονο ετσι για να βλεπουν και στην EBU ποσο γελοιο ειναι αυτο που συμβαινει
    – Ρωσια καλυτερα απο οτι περιμενα
    – Αζερμπαιτζαν Ελβετια καμια εκπληξη
    – Ανεξήγητο η νικης της Νορβηγιας στο κοινο

    • Να προσθεσω πως η Ελλαδα δεν παιζει να αποχωρησει απο το διαγωνισμο. Μην ξεχναμε οτι ο μονος λογος που συμμετεχει η ΕΡΤ ειναι οτι παραμενει το καλυτερο τηλεοπτικο γεγονος που εχει. Και ο φετινος τελικος δεν ηταν εξαιρεση καθως χτυπησε 50αρια στα ποσοστα τηλεθεασης.

      • του χρονου τοτε η ΕΡΤ να παει να ζητησει απευθειας εκπροσωπο απο τη νεολαια ΣΥΡΙΖΑ

  98. Για μένα η Νορβηγία ήταν χθες νικήτρια. Πρώτη στο televoting άρα το άξιζε όπως ο Σεργκέι το 2016. Τις επιτροπές τις έχω γραμμένες γιατί ψηφίζουν πολιτικά και θα έπρεπε να καταργηθούν. Φωνητικά το νορβηγικό τρίο ήταν πολύ καλό. Το τραγούδι πολύ δυνατό και συναρπαστικό. Με ωραία εφέ και με ωραία σκηνοθεσία. Ωραία τηλεοπτικά πλάνα. Και οι τρεις καλή επικοινωνία με το φακό, ειδικά ο ξανθός και η κοπέλα. Αυτό το viking vibe έπεισε το κοινό και είναι ένδειξη ότι στο κοινό πάντα θα αρέσει το έθνικ στοιχείο.
    Για μένα είναι σκάνδαλο ότι τα Σκόπια ψηφίστηκαν από τις επιτροπές πιο πολύ και από την Αλβανία, τη Ρωσία, την Ολλανδία, τη Σερβία.
    Όσο για την Ελλάδα, δεν απορώ καθόλου για τη θέση που πήραμε. Πήραμε μόλις 24 βαθμούς από το τηλεοπτικό κοινό και κάτι λίγο παραπάνω που τις επιτροπές που ψηφίζουν με πολιτικά κριτήρια με το αποκορύφωμα το δωδεκάρι της Κύπρου. Όταν πρωτοβγήκε το τραγούδι μου άρεσε. Όμως αυτό που είδαμε στη σκηνή ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου για τα δεδομένα της Eurovision από άποψη φωνής, ήχου, σκηνικής παρουσίας, styling, εφέ και αυτό αποτυπώθηκε στην ψήφο του κόσμου. Η εμφάνισή μας δεν ήταν διεθνών προδιαγραφών σε καμία περίπτωση. Ας είμαστε αντικειμενικοί και μην εκθειάζουμε τη συμμετοχή μας όταν δεν το αξίζει. Πέρυσι η Ελλάδα ήταν καλύτερη και ας μην πέρασε στον τελικό. Φέτος υποτίθεται ότι τα είχαμε όλα και αυτό που είδα ήταν πολύ μέτριο.
    Όσο για τον φετινό διαγωνισμό γενικότερα, έπεσε υπέρμετρο promotion της “διαφορετικότητας” και των δικαιωμάτων της lgbt κοινόνητας. Ένας μουσικός διαγωνισμός έχει μετατραπεί σε πολιτική αρένα. Η πιο κακόγουστη εμφάνιση της βραδιάς με διαφορά η Κοντσίτα που ντύθηκε σαν YMCA σε γκέι μπαρ της Αμερικής τραγουδώντας we are the heroes. Δεν είναι τυχαίο ότι το Ισραήλ επέλεξε να κάνει φέρει στη σκηνή ως παλιές συμμετοχές, μόνο lgbt icons όπως η Ντάνα, η Κοντσίτα και η Βέρκα Σερντούτσκα και έχωσε άλλα δύο τραγούδια, μόνο Σουηδικά φυσικά (το κυπριακό πέρυσι ήταν ξεκάθαρο σουηδικό σε όλα),,,,,άλλο promotion και αυτό…..όπου τη σκυτάλη πήρε ο Mans με το “ιστορικό” και καλά τραγούδι Fuego και φυσικά η λατρεμένη του wiwibloggs και της lgbt κοινότητας Φουρέιρα που αρκέστηκε στο πλέιμπακ lasha tumbai δείχνοντας τις χορευτικές (μόνο) ικανότητες. Και το κερασάκι στην τούρτα…η άφωνη Μαντόνα και τρελή οπαδός της Kabbalah και του Ισραήλ γενικότερα και world peace fighter…εδώ γελάμε…Από τα highlight της βραδιάς οι Ισλανδοί, τα αγόρια είχαν κότσια….οι Ισραηλινοί δεν θα τους το συγχωρέσουν ποτέ.

  99. Υπέροχος διαγωνισμός ειδικά στις έξτρα εμφανίσεις μετά από την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους..Δεν βαρέθηκα ούτε λεπτό.Μπραβο στους διοργανωτές..
    Η Μαντόνα εντελώς άφωνη ,δεν μπορούσε βγαλει ούτε τις εύκολες νότες του Like a prayer.Στο Δεύτερο κομμάτι που ήταν φυσικά φουλ playback ρεφαρισε..
    Όπως εξελίχθηκε η πρώτη ψηφοφορία με δεδομένο ότι δεν ήθελα με τίποτα Ολλανδία για νικητή έλπιζα σε πρωτιά από Σουηδία, Βόρεια Μακεδονία η Ιταλία
    Δεν έγινε , τουλάχιστον η Ολλανδία μετά από τόσα χρόνια και με δεδομένη την αγάπη της για το θεσμό δεν με χάλασε που το πήρε..
    Αν δείτε τα σχόλια μου στο Δεύτερο ημιτελικό είχα ξεχωρίσει Νορβηγία και Β.Μακεδονια και δεν με διέψευσαν στον τελικο.
    Η Τάμτα ήταν αλάνθαστη και η εμφάνιση της ήταν εκπληκτική.
    Η Ντουσκα με όλο το σεβασμό δεν έπειθε ..Δεν χαμογέλασε καθόλου και έδειχνε αγχωμενη.
    Οπότε μην μας τρελάνει η τελική κατάταξη.
    Τώρα για τα γιουχαισματα για να την ανταλλαγή 12 πόντων σε εμάς και την Κύπρο τα βρήκα σωστότατα.Ας δίναμε δέκα πόντους αμφότεροι..
    Απλά έχει ξεφύγει η διάρκεια του σόου που από τρεις ώρες το τράβηξαν σε 4.10.Υπερβολικο..Ευτηχως που είχα προγραμματίσει το σκληρό δίσκο να γράψει πολλές ώρες..αλλιώς θα έχανα την βαθμολογία του televoting..το είδα όπως κάθε χρονιά λόγο δουλειάς σε μαγνητοσκόπηση..

  100. Αρχικά, ας σταματήσουμε να θεωρούμε τέλος του κόσμου το αποτέλεσμα. Ο διαγωνισμός έχει αποδείξει διαχρονικά ότι όλες οι χώρες είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Επίσης, ας σταματήσουμε να βλέπουμε παντού δράκους και συνωμοσίες. Τέλος, ας καταλάβουμε ότι το μέσο (ΤV) που μεταδίδει τον διαγωνισμό είναι πανίσχυρο και τις περισσότερες φορές υπερισχύει του περιεχομένου (SONG).

    Αν και το αποτέλεσμα για εμάς δεν ήταν καλό, θεωρώ ότι φέτος στείλαμε κάτι που ενδεχομένως μπορεί να είναι η αφετηρία για μία διαφορετική προσέγγιση: σύχρονη, πολύ μακριά από το folk/ethnic pop που παρουσιάζουμε κατ’ εξακολούθηση, αυθεντική, με καλή παραγωγή και indie προσανατολισμό.

    Έφτασε επιτέλους η στιγμή να προσδιορίσουμε εμείς το περιεχόμενο και να μην αναλωθούμε σε ένα νέο κύκλο συμμετοχών αναπαραγωγής των στερετύπων που θέλουν να βλέπουν από εμάς.

    Η λύση δεν είναι άγνωστη, ο τρόπος είναι εξίσου γνωστός.

    Αυτό που πραγματικά πρέπει να αναθεωρήσουμε είναι ο τρόπος επιλογής ώστε να συμβάλει στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Εξηγούμαι: Δεν αρκεί ένας live τελικός σε εμπορικά κέντρα, με δύο μικρόφωνα και μία drums.

    Πρέπει να παρουσιάζεται ένα οπτικοποιημένο αποτέλεσμα, ίδιο με αυτό που θα παρουσιάζαμε στο stage της Eurovision: από το concept, το creative έως την τηλεσκηνοθεσία και το cuepilot. Έχουμε δει ότι η διαδικάσία επιλογής τραγουδιού, ΜΕΤΑ ενα videoclip, ΜΕΤΑ η συγκρότηση ομάδας, ΜΕΤΑ το concept της παρουσίασης δεν δουλεύει. Δεν χρειάζεται να στήσουμε Melodifestivalen για να τα κάνουμε αυτά.

    Ηρεμία, λογική και καθαρό μυαλό παιδιά. Λίγο περισσότερο ρεαλισμό και ας μην μεγαλοποιούμε την πραγματικότητα!

    • να και μια φωνή ψυχραιμιας κ λογικής!συγχαρητηρια για το αρθρο σου φίλε!μακάρι ολοι να το εβλεπαν ετσι…η ντουσκα δν αρεσε απλά..τα αποτελεσματα τα δειχνουν ολα…δυστυχως κάποιοι αρνουνται να δουνε την αληθεια κ λατρευουν μυστικα,παρασκηνια κ συνομωσιες..κ αν δν υπάρχουν αυτα τα εφευρισκουν..

  101. ‘Ημουν σίγουρος πως οι περισσοτεροι θα έβριζαν την ΕΡΤ σήμερα, ενώ μεχρι χθες ήταν περήφανοι για την Κατερίνα Ντούσκα και το αισθητικό της αποτέλεσμα. Πάρτε το χαμπάρι ότι πρώτον είμαστε μια χώρα χωρίς λεφτά για να κάνουμε υπερθεάματα στη eurovison και δεύτερο κανείς δε μας υπολογίζει ιδιαίτερα. Ούτε οι ίδιοι μας οι γείτονες όπως φάνηκε χθες. Ότι και να λέτε για ΕΡΤ και για Ντούσκα ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν άξιζε τέτοιο πάτο.

    Χθες το βραδυ φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι επιτροπές είναι στημένες, τα τζεπώνουν, κλπ. Τόσο ψηλή βαγμολογία στα Σκόπια λογω νέου ονόματος. Τόσο ψηλή βαθμολογία στη Τσεχία που φαντάζομαι λάδωσε κανονικά για να καταφέρει αυτό το τραγουδάκι να πάρει τόσα 12αρια και 10ρια, ενώ φυσικά στο κοινό πάτωσε κανονικά. 8 βαγμούς μας έδωσε το Σαν Μαρινο και εμείς 6 στον ανεκδιηγητο Σερχατ που δε πάτησε ούτε σε μια νότα. Η Σουηδία γιΑ ακόμα μια φορά σάρωσε στις επιτροπες τυχαία… Ρε παιδιά έλεος είναι όλα καραστημένα.

    Ακόμα και το ότι βγήκε η Νορβηγία πρωτη στο televoting μου φαίνεται περίεργο. Τόση απήχηση είχε αυτό το τραγούδι και σάρωσε 12αρια? από πότε?

    Η νικη της Ολλανδιας μου αρεσει γιατι αν και δεν είναι κατι wow το τραγούδι σε μια μέτρια χρονιά νομίζω ήταν ο καλύτερος. Η Ιταλία υστερούσε πολύ φωνητικά και το staging ήταν αδιάφορο. Η Ελβετία ευτυχώς που δε νίκησε, θα ήταν πολύ άδικο για την Ελένη να νικήσει η απομίμηση της.

    • ο ολλανδος τι ακριβη παραγωγη ειχε στη σκηνη? ενα σκαμπο ενα πιανο και μια λαμπα? ελεος που φταιει το χχρημα και το σκηνικο. μυαλα σοβαρα στην ερτ δεν υπαρχουνε και αναθετουνε με πολιτικο βυσμα την συμμετοχη μας.

  102. καταρχας συγχαρητηρια για την χθεσινη βραδιά!ηταν απο ολες τις πλευρές υπέροχη!την απηλαυσα δεοντως!θεωρω δικαιη την πρωτια της ολλανδίας!αν και προτιμούσα να κερδισει η ιταλία η οποία ηταν η ευχαριστη εκπληξη!χαρηκα για σουηδία κ ελβετία και για την ανταποκριση που ειχαν τα κομμάτια τους!
    οσο για εμάς τα ελεγα εδω κ καιρό κ δεχομουν επιθεσεις..ειχαμε ενα θλιβερα μετριο κομμάτι ερμηνευμενο διεκπαιρετωτικά!η δε σκηνικη παρουσία ηταν απλα αδιαφορη..που να συναγωνιστει τις τραγουδάρες κ την υψηλη αισθητικη αλλων χωρών?η 21η θεση δν με εξεπληξε…τωρα οτι κάποιοι παλι αναζητατε συνομωσίες,στοες κ καπου να ριξετε την ευθυνη τι να πω καλο ειναι να ειμαστε σοβαροί κ αντικειμενικοί!
    αν για μια χωρα λυπηθηκα αυτη ειναι η ισπανια!δν της αξιζε αυτη η θεση!ειχε ενα τοσο ανεβαστικο κομμάτι που επρεπε να ειναι ψηλοτερα…

    ελπίζω του χρόνου να ειμαστε συγχρονοι δυναμικοί κ σοβαροί εντος διαγωνισμου!κ να κανουμε εθνικο τελικό!!!οχι αλλες σκανδαλωδεις αναθεσεις ..

  103. Δίκαια πρώτη η Ολλανδία.Ωραία τραγούδια από Ιταλία,Σλοβενία.Μάγκες οι Ισλανδοί μέσα στο Ισραήλ και μπράβο τους.Εμείς χειρότερα θα πηγαίναμε μόνο αν στέλναμε την Μαντόνα…

  104. Ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision ανήκει πια στην ιστορία. Μερικά σχόλια:

    1.Το show σε γενικές γραμμές ήταν ωραίο και απολαυστικό (αν εξαιρέσουμε φυσικά κάποια τεχνικά προβλήματα. Η Netta κατάντησε καρικατούρα, η Conchita ήταν ένα έκτρωμα και κάνει μπαμ από το διάστημα ότι έχει βαρεθεί να υποδίεται αυτόν τον ρόλο και προσπαθεί να τον αποτινάξει από πάνω της. Όσο για τη Madonna, πεταμένα χρήματα. Η Φουρέιρα θεά (αν και συνεχίζει να μη μου αρέσει σαν καλλιτέχνιδα).

    2.Η Ολλανδία μετα από 44 χρόνια μετράει την 5η της νίκη. Αν και το τραγούδι ήταν φαβορί από την κυκλοφορία του, δεν κατάφερε να κάνει περίπατο όπως πολλοί περίμεναν. Βγήκε 3ο στις επιτροπές και 2ο στις ψήφους του κοινού. Και εδω μπαίνει ένα ερώτημα, κατα πόσο είναι ηθικό το νικητήριο τραγούδι να βγαίνει από σπόντα. Για να ειμαι και ακριβοδίκαιος, ο Duncan, πέρα από την υπέρχη φωνή του, δεν είχε τον αέρα του νικητή, δεν βγάζει star quality και γενικά η όλη παρουσίαση ήταν λίγη. Σε σημείο που είχα κι εγώ τους ενδοιασμούς μου κατα πόσο μπορεί όντως να κερδίσει. Λίγο πριν τον τελικό η EBU δημοσίευσε συνέντευξή του (εντελως αντιεπαγγελματική και αναξιοκρατική ενέργεια), στην οποία ο ίδιος έκανε γνωστό σε όλους τον σεξουαλικό του προσανατολισμό (έλεος, λες και ενδιαφέρει στον καθένα αν κοιμάσαι με την Helga η τον Μπάμπη). Για την ιστορία, το μεγαλύτερο χειροκρότημα πέρα του Ισραήλ, που έπαιζε εντός έδρας, το πηρε η Ελβετία και η Ισπανία.

    3. Τα συν της δικής μας συμμετοχής: πολύ καλό τραγούδι, τραγουδίστρια με εξαιρετικές και ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες. Tα μείον: απειρία και άγχος της ερμηνεύτριας, θεατρική σκηνική παρουσία που στο φακό φαινόταν βαριά. Κατανοώ την αισθητική που προσπάθησε να περάσει η Έφη Γούση, αλλά δυστυχώς ο διαγωνισμός παραείναι τηλεοπτικός για τέτοιες προσεγγίσεις. Τουλάχιστον ο σκηνοθέτης απέτυχε να αναδειξει αυτό που του ζητήθηκε.

    4.Όποιος προσπαθήσει να κάνει ανάλυση των αποτελεσμάτων καταλήγει με νεκρά εγκεφαλικά κύτταρα. Για μια ακόμη φορά, φέτος μάλιστα ακόμα πιο απροκάλυπτα, αχρηστευτηκαν όλοι οι μαθηματικοί κανόνες. Πέρνοντας ως παράδειγμα τη χώρα μας θα δούμε ότι επιτροπές χωρών που της έδωσαν 12, 10 ή 8 στον ημιτελικό την αγνόησαν εντελώς στον τελικό τοποθετώντας την ακόμα και στις τελευταίες θέσεις ως ένα απο τα χειρότερα τραγούδια ή γινόταν το ακόμη πιο τραγελαφικό, να δίνουν παραπάνω βαθμούς σε χώρες στον τελικό, ενώ στον ημιτελικό τους δώσαν μικρότερους. Πέρα από τα εφέ, υποτίθεται πως κάθε κριτική επιτροπή (δηλαδή άτομα που έχουν σχέση με τη μουσική) κρίνει με συγκεκριμένα κριτήρια, συν ότι φέτος λόγω των αρκετών παραπόνων πάνω σε τεχνικά θέματα βγήκε ανακοίνωση της EBU που καλούσε τα μέλη των επιτροπών να κρίνουν αποκλειστικά βάσει της σύνθεσης, της φωνής και της ερμηνείας. Για την ακρίβεια 19 χώρες κατέταξαν την Ελλάδα στις θέσεις 22-25, τουτέστιν 6 χώρες κατεταξαν την Ελλάδα ως το χειρότερο τραγούδι του τελικού. Σε στελνουν στο Δαφνή με τη μια.
    Άσχετο, ο Ιταλός που στο jury rehearsal δεν σταύρωσε νότα ήρθε 4ος στις επιτροπές.

    5.Πέρα από τα χάλια με τις επιτοπές, τα οποία τα έχουμε όλοι αναλύσει χιλάδες, πάμε και χάλια του televoting. \Televoting που διαρκεί μια ολόκληρη ώρα (ο Καπουτζίδης είπε 50 λετπά) μόνο αλλοιωμένα αποτελέσματα μπορεί να δώσει. Ποιος φωστήρας αποφάσισε κάτι τέτοιο; Τι άρεσε στο κοινό φαίνεται από το πρώτο μπαμ, δηλ 10 ή μαξιμουμ15 λεπτά είναι υπέρ αρκετά. Μετά αρχίζει η αλλοίωση. Ειδικα στις μέρες μας με τόση προηγμένη τεχνολογία αυτό είναι παιχνιδάκι.Και για να σταθώ πάλι στην Ελλάδα, η χώρα μας πήρε από το κοινό 12 απο Κύπρο, 10 από Αγιο Μαρίνο και 2 από Αλβανία. Τον Άγιο Μαρίνο τον βγάζουμε απ’ έξω γιατί πρόκειται για την βαθμολογία της εποτροπής μιας και το κρατίδιοα αδυνατεί να κάνει televoting, άρα μένουμε μόνο με την Κύπρο και την Αλβανία. Δε θα προσπαθήσω να αναλύσω το αποτέλεσμα ή ποιός ήταν ο λόγος αυτού του αποτελέμσατος, αλλά θα πω πως και εδώ κάτι βρωμάει.

    6. Μιας και αναφέρθηκα σ αυτόν παραοάνω, να σημειώσω επίσης ότι ο Καπουτζίδης έχει ξεφύγει πολύ. Τα αστεία του κατανταν σε σημεία άκρως βαρετά, κατα τη διάρκεια της ψηφοφορίας δε, μου έσπασε τα νεύρα. Επίσης τον βαριέμαι κάθε φορά που προσπαθεί να περάσει κι αυτός την προπαγάνδα του, πχ να βαθαίνει τη φωνή του και να μιλάει για το πόσο σημαντικός έιναι αυτος ο παρουσιαστης που ειναι παντρεμένος με Ισπανό και ειναι ανοιχτός με την ομοφυλοφιλία του……κούρασες Γιώργο! Του αναγνωρίζω όμως το χώσιμο εκανε για τα γιουχαισματα, για τη Σουηδία και για την EBU.

    7. Να το ξεκαθαρίσουμε: στην Κύπρο ζουν Έλληνες και οχι Νορβηγόί. Ελλάδα και Κύπρος είναι δυο χώρες που αποτελούνται από το ίδιο έθνος, σε αντιθεση με τους Σκανδιναβούς ή τους πρώην Σοβιετικούς που ούτε ίδιο έθνος είναι ούτε μιλούν την ίδια γλώσσα. Άσε που η μουσική σκηνή είναι κοινή. Δηλ ειναι δυνατόν η Τάμτα να μην έπαιρνε το 12 από το ελληνικό κοινό; Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το κόμπλεξ και ας κοιτάνε οι άλλοι τα δικά τους χάλια. Από το 2015 που συμμετέχει η Αυστραλία δίνει κάθε χρόνο 12 στη Σουηδία. Εδώ δεν έχει ού; Ή μήπως να μιλησουμε για την αηδιαστική μεταχείρηση της Σουηδίας και πάλι από τις επιιτροπές; Μια μέτρια και συνάμα παλιομοδίτικη gospel συμμετοχή που σε παρεπέμπει σε φεστιβαλ στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ εκανε τις επιτροπές να παραληρήσουν και πάλι γιατί απλά π΄ροκειται για τη Σουηδία. Συμμαζευτητε! Γίνεστε ρεζίλι απο μόνοι σας!

    8. Τα Σκοπια στην 2η θέση στις επιτροπές, μολις 2 βαθμους πίσω από την 1η…….χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα…..εδω ε΄χει εξαντληθεί η κάθε έννοια της γελοιότητας.

    9.Όπως πολυ σωστα ανέφερε και ένας φίλος παραπάνω, η eurovision έχασε οριστικά το μουσικό και φεστιβαλικό της στοιχείο. Αποτελεί πλέον μια δαπανηρή διοργάνωση με πάρα πολύ μεγάλα συμφέροντα που κυριαρχεί η χαρά της αδερφής. Το σλόγκαν κοινό κάθε χρόνο: ελάτε να ξεσαλώσετε. Στοιχηματικές εταιρίες και αργόσχολα άτομα που δηλώνουν bloggers χωρίς να έχουν μουσικές γνώσεις, δημοσιογραφική επάρκεια και να γνωριζουν την ιστορία του διαγωνισμού να το παίζουν ειδήμονες και να δημιουργούν κλίμα (όχι μόνο σε κοινό, αλλά και σε επιτροπές, οι οποίες επίσης φηφίζουν κάτω από το μεγάλο μάτι του αφεντικού) βάσει του πολύ συγκεκριμένου γούστου τους και των συμφερόντων τους. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα.

    10. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η χώρα μας θα πρέπει να μείνει σε απόσταση από το διαγωνισμό για ένα διάστημα. Όχι με τη λογική “φεύγω γιατί δε με ψηφίζουν”, ούτως ή άλλως σε κανέναν δε θα λείψουμε, καημένοι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση. Πρέπει να κάνουμε θορυβο και να χτυπήσουμε εκει που πονάει. Στο κάτω κάτω αυτό που έχει σημασία γι αυτούς είναι το χρήμα, πως θα πουλήσουν και εμείς δεν ειμαστε αναγκασμένοι να αγοράσουμε. Ειδικά όταν γενικά η εικόνα μας προς τα έξω δεν είναι και η καλύτερη και αυτό έχει δυστυχώς τον αντίκτυπο της. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο restart.

  105. Δεν θα κάνω και εγώ με τη σειρά μου wall of text αφού βλέπω οι περισσότεροι τα έχετε πει πολύ σωστά.

    Λυπάμαι την καημένη την Νορβηγία που βγήκε πρώτη και στους ημιτελικους και στο τελικό και την σαμποταράνε την Παρασκευή στα Jury’s Rehearsals (ούτε καν την αφήσανε να ξανατραγουδήσει στο τέλος) ενώ ήταν άξια νικητρία. Έπεσε σήμα στις επιτροπές να την θαψούνε για να μην κερδίσει και φάνηκε και από τις δηλώσεις του τριμπούρδελου του Όλα Σάντ.

    Τέλος για την Έλλαδα, αυτό που έχω να πω μόνο είναι ότι πρέπει γίνει ΜΕΓΑΛΗ δουλειά στα παρασκήνια και να κινεί να νήματα κάποιος με μεγάλη εμπειρία και δημοσίες σχέσεις (όσο έιχαμε τον Καλημέρη η Ελλάδα πάντα εμπαινε 10αδα και δεν ειναι καθόλου τυχαίο αυτό, μόλις έφυγε ξεκινησε η κατρακύλα).

    Απλά κοιτάξτε τον Κιρκόροφ της Ρωσίας κάθε χρόνο και θα καταλάβετε τι σημαίνει δουλειά στα παρασκήνια.

  106. Σχόλια
    1. Περί ελληνικής συμμετοχής:
    α.) Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Όταν η σοβιετικού τύπου ειρτ, συνεχίζει τις απευθείας αναθέσεις σε άγνωστους ημιερασιτέχνες ”πχιοτικούς” ημέτερους,
    β) Όταν πας να πουλήσεις δήθεν ”αναγέννηση Μεδίκων” με φόντο ροζ και μουσταρδί ugly faces παρανυφάκια ανακράζοντα που παραγεμίσανε τα πιάτα τους με μουστάρδα στο γαμήλιο γλέντι,
    γ) Όταν βγαίνεις live αλά Σταύρος Παράβας με εκφράσεις πόνου και χαμόγελο τζόκερ,
    δ) Όταν σε κάθε εμφάνισή σου από το Άμστερνταμ μέχρι και τον τελικό….κοκκινίζεις τα στοιχήματα,
    ε) Όταν έχεις στην φωνή σου χροιά περίεργη (όπως και ο Ψινάκης που ειπώθηκε σωστά)…αλλά όχι φωνάρα (όπως νόμιζαν οι απαίδευτοι γενικώς ελληνάρες)…και δη ενοχλητική για τους περισσότερους (ακούστηκαν σχόλια από χροιά νταλικέρη…μέχρι το γνωστό με τον βάτραχο στο λαιμό), τραγικά αδούλευτη, ασταθή και φάλτσα χωρίς χαμηλές καθόλου και με κάκιστες λάθος αναπνοές (η μόνη δουλειά ήταν πως θα βγει η κορώνα…που και αυτή μέτρια βγήκε, δεν σχολιάζω καν το κάκιστο τελείωμα),
    στ) Όταν ο ήχος…δεν βγαίνει και η σκηνοθεσία επικεντρώνεται στην μπάλλα στο κέντρο…με την τραγουδίστρια στα πλάγια,
    ζ) Όταν ένας άγνωστος ημιεπαγγελματίας των 50.000 views στο youtube και των live σε μπουάτ των 100 ατόμων, καλείται να αποβάλλει νεύρα, τρακ και κόψιμο φόβου επί σκηνής….και αυτό με τα παπαγαλάκια των ημέτερων media το ονομάζεις σκληρή δουλειά (χαχαχα),
    η) Οταν το παραδοσιακά δυνατό σου χαρτί, το ενεργητικό staging….γίνεται συνεχόμενα…το καμμένο σου χαρτί (χτες είμασταν μακράν….η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στον τελικό),
    θ) Όταν τα τρολλς των 0,60 ευρώ…και οι ελληνάρες φανς με ανορθογραφία που βγάζει μάτια, ξενικά nicks και αγγλικά του lower προσπαθούν να πιάσουν τάσεις εν Ελλάδι…(λολ) με σχόλια του τύπου θεάρα, slay, omg, τι φωνή, Athens 2020, το πήραμε ήδη, περήφανοι (sic), κακιασμένοι ευρωπαίοι, 50 ευρώ η ξαπλώστρα, νικήτρια της καρδιάς μας….εναντιούμενοι με κατάρες σε κάθε άμοιρο Ελληνα ή ξένο…πει κακό λόγο για την θεάρεστη γκρηκ έντρυ…
    ι) Όταν το brand Ελλάς…είναι στα χειρότερά του…και σε θεωρούν ούγκανο, αστείο, γραφικό…σε φτύνουν και εσύ νομίζεις ότι βρέχει,
    κ) Όταν κάνεις επίδειξη κρομανιονισμού και νεαντερνταλισμού…κατά την διάρκεια της ελληνικής συμμετοχής, είτε στο press room (με αποτέλεσμα να σχολιάζεται πολύ άσχημα από τους διαμορφωτές κοινής γνώμης-γνωστά παραμάγαζα κυρίως του αδελφάτου…που ήταν σημειωτέον καθόλα φιλικά προς την συμμετοχή μας), είτε στην arena (έχει αρχίσει το κομμάτι…και ακούγεται η κραυγή αγωνίας….”Κατερίννναααααα”),
    λ) Και εν γένη όταν είσαι ένα failed state και ένας αστείος λαός. χωρίς παιδεία, όραμα και προοπτική…έχοντας χάσει κάθε σχέση με αξίες και ιδανικά που μεγάλωσαν γενεές και έχεις αλλοιώσει κριτήρια και αισθητική…ή απλά παραμένεις πιστός στα ιδανικά της σοβιετίας, του πολιτικά ορθού (sic) και του κρατικοδίαιτου κατπιταλισμού,
    Το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ θα είναι πάντα NQ ή πάτος !!! ._

    2. Περί Κυπριακής συμμετοχής:
    α) Καταρρακώθηκε από την 2η κακή πρόβα που δυσφημίστηκε κυρίως από έλλαδίτες-τρολλς.
    β) Σαφώς καλύτερη εμφάνιση…αλλά το fuego meme κυριάρχησε και αδίκησε την Τάμτα.
    γ) Κακό το staging….σε όλα του (στυλιστικά, πλάνα, γραφικά κ.λ.π.)., μέτρια φωνητικά (καλύτερα στον τελικό).
    γ) Αποτυχία, αλλά στα όρια της αξιοπρέπειας.

    3. Περί Ολλανδίας και λοιπών:
    α) Πουθενά δεν βγήκε πρώτος, όπως και στον ημιτελικό, αλλά τελικά νίκησε και σε τελικό και ημιτελικό…Σχετικά δίκαια, αν και ο Ιταλός με λίγη περισσότερη σοβαρότητα σε όλα του θα κέρδιζε.
    β) Η Σουηδία ξέραμε ότι θα βγει 1η στις επιτροπές και θα φλόπαρε στο κοινό…που έχει μαυρίσει το brand Σουηδία (δικαίως με αυτά που κάνει τόσο εξώφθαλμα τα τελευταία χρόνια).
    γ) Η Αυστραλία…έδωσε τα μεγάλα κέρδη στους μπουκς…λες και δεν ξέραμε ότι τα και καλά opera song δεν φλιπάρουν ή δεν ξέραμε ότι δεν θα πάει καλά και στο televoting….ως θέαμα τσίρκου.
    δ) Η Ιταλία και η Ρωσία πήγαν εκεί που αναμενόταν…δικαιολογώντας τον φόβο της EBU.

    4. Περί Βόρειας Μακεδονίας:
    α) Σαφώς και υπήρχε ένα welcome…αφού υπερτιμήθηκε από τις επιτροπές πέραν του δέοντος.

    5. Περί Οργάνωσης:
    α) Κάκιστη παραγωγή, απαράδεκτη σκηνοθεσία, κακός ήχος, πεσμένο mood γενικότερα.
    β) Μου άρεσε το concept με τους και καλά legends αλλά ήταν κακές οι διασκευές. Μου άρεσαν οι ξινισμένες φάτσες…όταν κάποιοι χορευτές της Μαντόνα (αν συμμετείχε θα κοβότανε από τον τελικό…τελείωσε πλέον) εμφανίστηκαν στην πλάτη με μια σημαία της Παλαιστίνης και μία του Ισραήλ, όπως και οι Ισλανδοί με τα κασκόλ της Παλαιστίνης.
    γ) Το τερμάτισαν…στον ημιτελικό με την gay περηφάνια….διότι αδυνατούν οι δυναμικές μειοψηφίες που υποτίθεται διεκδικούν δικαιώματα….΄ότι είναι άλλο πράγμα να διεκδικείς κάτι δίκαιο και άλλο να προσπαθείς να επιβάλλεις την δικιά σου πετριά στην πλειοψηφία (ότι κάνανε πάντα οι ολοκληρωτικοί κάθε είδους…οι λεγόμενοι φασίστες όπως είναι της μόδας να λέγονται, ανεξαρτήτου χροιάς).
    δ) Αν δεν αλλάξει ο τρόπος televoting (μόνο με κινητό από εφαρμογή και όλη την γκάμα ψήφων, δικαίωμα μιας αποστολής κάρτας, με αποκλεισμό της διασποράς να ψηφίζει την χώρα καταγωγής της κ.λ.π.) και ψηφοφορίας των επιτροπών (με πιο συγκεκριμένα κριτήρια)…και δεν απαγορευτούν τα promo από τα παραμάγαζα-influencers μανιτάρια καθώς και τα στοιχήματα, ο διαγωνισμός θα πιάσει πάτο.
    Είναι που είναι ΔΙΑΤΡΗΤΟΣ….Δεν είναι δυνατόν να αγοράσουμε fake hype μέσα σε λίγες μέρες για τον νικητή επειδή φοβόμαστε μην νικήσει η ”μισητή Ρωσία” ή η ”μισητή Ιταλία”…να διαμορφώνουμε τα στοιχήματα, να προμοτάρουμε με τα παραμάγαζα και με τα wow και τα χειροκροτήματα του press room…και τελικά να μανιπουλάρουμε την κοινή γνώμη να προσέξει το ”φαβορί” (συνεπικουρούμενο από τους κρατικούς σχολιαστές κάθε κρατικού καναλιού, κάθε χώρας…που αντί να είναι ουδέτεροι….προσπαθούν να κατευθύνουν προσοχή σε συγκεκριμένα τραγούδια).
    Αυτό το πράμα που ξέρουμε τον νικητή ή ΄έστω τον δεύτερο ή την τριάδα μήνες πριν…είναι ΑΗΔΙΑ !!!
    ε) Θα έπρεπε να μάθουμε κάποτε…πόσοι ψηφίζουν….γιατί από τηλεθέαση…γιόκ. Είναι δεδομένο ότι ψηφίζουν οι ”fans” (που αγοράζουν το hype του φαβορί από νωρίς και επηρεάζουν τις στοιχηματικές…που με την σειρά τους επηρεάζουν τους televoters), ςυτοί που τζογάρουν ακούγοντας τα μαγαζάκια επιρροής (θα έπρεπε να απαγορευτούν να παρίστανται κατά τις 2 πρώτες πρόβες), η διασπορά (κυρίως ανατολικών, Τούρκων)…και ελάχιστοι ”απλοί θεατές”….που θα πάρουν το κινητό τους για να ψηφίσουν.

    Αυτά τα ολίγα, συγγνώμη αν κούρασα ή πίκρανα…αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Μιλάνε μόνα τους εκ των αποτελεσμάτων.

    Και καλά μυαλά…γιατί δεν μας βλέπω να σηκώνουμε κεφάλι σε κάθε επίπεδο για την επόμενη δεκαετία.

    • μονο κ μονο για το σχολιασμο σου για την ελληνικη μας καταντια και αποστολη σου φιλαω τα χερια. εισαι θεος/α δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.,

    • Σύγχυση.. αν και μάλλον ταιριάζει άλλη λέξη για όλο αυτό!

      Just a tip: Διαχειρίσου τον συναισθηματισμό, περιόρισε τους βερμαλισμούς, πάτα γερά στη γη και δώσε στα γεγονότα την σημασία που τους αναλογεί.

  107. 1. If Madonna was competing in second semifinal she wouldn’t qualified for the final
    2. Netherlands song was better than UK’s song, ONLY.
    3. We have no secure info if the Slovenia’s couple they suicide just after finished singing. They looked so ready !

  108. Καλησπέρα. Εδω και μήνες παρακολουθώ τα οσα γραφετε εδω μεσα και ειπα τωρα να πω και εγώ την άποψη μου. Οσον αφορά την Ελλάδα, ήμουν σιγουρος για την αποτυχια. Μπορεί το τραγούδι να μας άρσε εντ΄ςο συνόρων, ίσω και εκτός, όμως η παρουσία ήταν τραγική. Για πολλούς προχωρημένους το ολο σκηνικό. Πια αναγέννηση και μαλακιες, ποιος θα το καταλάβαινε από το κοινό.. ελάχιστοι έως και κανένας μπορει. Πολύ κιτς, η μπαλα ασχετο εφε, τα κακαρισματα των κοριτσιων ηχούσαν απαίσια… την Ντουσκα ελαχιστα την βλεπαμε..κριμα. Η κυπρος θα μπορούσε να παει καλυτερα, από τα λίγα τραγούδια που σου έμενε το ρεφρεν και η ταμτα πιστευω ηταν πολύ καλή. Πιστευα πολυ στη Νορβηγία και το χαρηκα με την 5η θεση. Σωστη καταταξη για Ρωσία, Ελβετια.. Τραγική η αναμενομενη στηριξη στη Σουηδια, το χαρηκα οταν ανακοινωθηκαν οι βαθμοι του κοινου την αντίδραση του τραγουδιστη τους!!!Οσον αφορα την Ολλανδια, συμπαθητικο τραγουδι, είχε ωραια μελωδια, προτιμουσα ομως ιταλια… κριμα… για 20 βαθμους κριθηκε η πρωτια. Για αυτοςυ που θελουν αποχωρηση.. ολα αυτα τα βρισκω βλακειες. γαιτι να αποχωρησουμε… σας εφταιξε η 21η θεση;, ας στελναμε κατι καλυτερο. Πως περσι η Κυπρος βγηκε 2η που παραδοσιακα αρκετοι χρονια γραφεται οτι δεν εχει συμμαχους. Απλα,η φουρειρα ηταν εντυπωσιακη και ψηφιστηκε. Λετε για τις συνεχομενες σερι αποτυχιες; ειχαμε δηλαδη τραγουδι που να αξιζει; Αργκο, Ελευθεριου, Κυριακου, Φορτσουν, Ντέμυ; Βγαζω την τερζη, γιατι θεωρω ότι άξιζε με το παραπάνω να περασει, αλλά ας οψετε για το οτι συνεβη περσι (αληθειες ψεμματα, δεν ξερω… εγω που εχω μιλησει με την τερζη, απλα μου ειπε οτι ήταν εντελώς μονοι τους, δεν είχαν την παραμικρη στηριξη από την Ερτ γιαυτο βγηκε ετσι οπως βγηκε) . Αυτα λοιπον… ευχομαι σε καλυτερες επιλογες στο μέλλον!!!

    • Σου προτείνω να ακούσεις το ONE LAST BREΑTH της Κυριακου που κατηγορείς και το Proud που θεοποιήσαν χθες οι επιτροπές
      Η Σουηδία για εξήγησε μου τι αριστούργημα ήταν πέρυσι και φέτος
      Πεσ στην Τερζη ότι σε όλους ο Θεός μας έδωσε μυαλό και κρίση. Τα γκρι μπλε χέρια δε τα είδε; Το βλέμμα αλλού για αλλού που είχε ποιος φταίει;; Και που ήταν η φωνή της γιατί δε μπορεί σε μουσικό διαγωνισμό να σχολιάζεσαι από παντού απο τις πρόβες οτι δε βγαίνει ο αμανές. Στα παραπάνω (΄χερια και φωνή)δε φταίει η ΕΡΤ
      Φυσικά και είχε ένα απο τα καλύτερα τραγούδια μας αλλά το κατέστρεψαν
      Πρέπει να αποχωρήσουμε ε΄να θέλουμε να γίνουμε σοβαροί. Δε πειράζει θα ζήσουμε και χωρίς eurovision για κάποιο διάστημα
      ΥΓ μεταδίδεται και απο τα άλλα κανάλια οπότε δε την χάνουμε αν δεν την δείχνει η ΕΡΤ2 αν και παλιά έπαιζε ΕΡΤ1 . Ναι όλα μετράνε

  109. Τελικά εκείνη η ξύλινη κατασκευή σε σχήμα προφυλακτικού είχε κάποιο συμβολισμό; Γιατί στο τέλος του τραγουδιού γέμιζε με πλαστικά λουλούδια; Η μεγάλη φούσκα τι συμβόλιζε;
    Όποιος κατάλαβε ας εξηγήσει παρακαλώ.
    Μια τελευταία ερώτηση… η Ντούσκα ήταν κρυωμένη ή είναι πάντα έτσι η φωνή της;

    • Έτσι είναι πάντα. Δηθενιές από δήθεν ανθρώπους. Όπως την μάθαμε σε μία νύχτα έτσι θα την ξεχάσουμε.

    • το προφυλακτικο συμβολιζε το ……. που θα τρωγαμε απ τη βαθμολογια. μας σκισανε με προφυλακτικο παντα. αχ κυρια γουση ολα τα ηξερες

  110. Οι περισσότεροι έχουν τοποθετηθεί πολύ σωστά επι του θέματος κάποιοι άλλοι αλλού γι αλλού! Άλλοι πάλι κράζουν την Ντουσκα! Τι να πω, δε θα προχωρήσω σε ανάλυση των χθεσινών αποτελεσμάτων γιατί αν τα πάρω ένα ένα δε τελειώνω ούτε τον άλλο Μαη! Τέλος πάντων κάναμε φιλότιμη προσπάθεια η οποία δεν εκτιμήθηκε! Μπράβο στα παιδιά! Αν θέλουμε να πάμε ξανά καλά στο διαγωνισμό προτείνω να απέχουμε για λίγο καιρό! Καλό θα μας κάνει, δεν είναι ωραίο να “καίμε” έτσι ταλαντούχους ανθρώπους! Καλό καλοκαίρι!!

    • ναι καψαμε την ταλαντουχα του συριζα. να αναψει λαμπαδα που την εμαθαν και 5 10 ατομα γιατι μεχρι πριν δεν την ηξερε ουτε ο γειτονας της στην πολυκατοικια που μενει. ψωναρα ολκης που νομιζει οτι ειναι και η νεα amy.

      • Δε το νομιζει! Ίσα ίσα που λέει ότι δε θέλει να την συγκρίνουν με θρύλους! Για πες μας λίγο για την Τάμτα εσύ! Που μας έλεγες ότι θα φέρει το βραβείο κλπ! Τουλάχιστον με την Κατερίνα δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό σαν χώρα Και ας μην πέρασε στον κόσμο! Λοιπόν έχω διαπιστώσει ότι πρέπει να έχεις πολύ μεγάλο κόμπλεξ από τα λεγόμενα σου να το κοιτάξεις και να το φτιάξεις όσο μπορείς (φιλικά πάντα)!!

      • Ρε το καταλαβαίνεις ότι αν η αγαπημένη σου Τάμτα δεν είχε Ελλάδα και Γεωργία στον ημιτελικό θα είχε κοπεί στεγνα;

  111. CommentΩραία διοργάνωση και σόου ήταν η φετεινή Γιουροβίζιον, πιο ωραία από ότι περίμενα! Το αιώνιο παράπονο από τα πολιτικά και καθόλου μουσικά κριτήρια της ψηφοφορίας των επιτροπών επανήλθε και πάλι βέβαια, κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα καλύτερα είναι να κρίνεται από το κοινό! Οι θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου ήταν χαμηλότερες από ότι περιμέναμε, ας μην γκρινιάζουμε όμως, του χρόνου μπορεί να πάμε πιο καλά! Έτσι κι αλλιώς δεν αδικηθήκαμε μόνο εμείς…Από τις επιτροπές κυρίως αδικήθηκαν κάποια καλά τραγούδια…

    • Ότι και αν λέμε για τις επιτροπές, έχουν ανεβάσει το επίπεδο ποιότητας του διαγωνισμού. Αν θυμηθούμε ποιο ήταν το γενικότερο άκουσμα και τι κέρδιζε τον διαγωνισμό στις αρχές και στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 2000, και ποιο είναι το επίπεδο των συμμετοχών και των νικητών των τελευταίων ετών, θα δούμε ότι υπάρχει σαφέστατη βελτίωση.

  112. Και κάτι για τον OAGE. Δεν ξέρω ποιοι Έλληνες ήταν οι παριστάμενοι στο press center, αλλά φέτος έκαναν πραγματικά κάκιστη εντύπωση. Ούρλιαζαν και χτυπιώντουσαν σε κάθε πρόβα της Ελληνικής συμμετοχής, για επουσιώδη πράγματα που για αυτούς ήταν τα εντυπωσιακότερα του κόσμου. Δείξαμε και εκεί τον Ελληνάρα που έχουμε μέσα μας. Αν βλέπατε με τι ειρωνεία και αποδοκιμασία κοίταζαν του Έλληνες οι ανταποκριτές ιστοσελίδων που έκαναν ήρεμα τη δουλειά τους, θα ντρεπόσασταν.
    Δεν υπονοώ ότι ήσασταν εσείς αυτοί, αλλά πρέπει με κάποιον τρόπο να μεταφέρεται στους υπόλοιπους Έλληνες εκεί ότι αυτές οι υστερικές συμπεριφορές ξεχωρίζουν αρνητικά γρήγοra, επισημαίνονται από τους υπόλοιπους και βλάπτουν την προσπάθεια της έκαστης Ελληνικής αποστολής.
    Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που επιμένω ότι οι απλοί φαν πρέπει να φύγουν από το press center και αυτό να λειτουργήσει ως αυτό που είναι παντού, κέντρο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

  113. Εμμονή σας έχει γίνει ο συριζα σε ορισμένους. Φορουμ για τη Γιουροβιζιον είναι εδώ μέσα. Όχι το “πρώτο θέμα”. Καλό θα ήταν να ηρεμησετε και να πάψετε επιτέλους να στοχοποιειτε και να χαρακτηριζετε πολιτικα μια τραγουδιστρια που και αξιοπρεπής είναι και δεν έχει δώσει δικαιώματα για να την πιάσετε στο στόμα σας. Λίγη αυτοσυγκρατηση δεν βλάπτει.

    • Και πολύ ασχολήσε μαζί τους..

      Διαχρονικό πρόβλημα που τώρα έχει βγει εκτός ελέγχου. Δεν υπάρχει σωτηρία!

    • ΣΩπα καλε?την ηξερες και απο εχθες εσυ την ντουσκα οτι ηταν και αξιοπρεπης; αξιοπρεπης θα ηταν αν ειχε ενεργη καταξιωμενη παρουσια ως ονομα 10+ χρονια (βλεπε φουρειρα ταμτα) και τοτε και μονο τοτε δεχοτανε να παει με απευθειας αναθεση. αλλα οταν εχεις βυσμα την ερτ και τον παπαδημητριου και ολο το πολιτικο συστημα της ερτ λογικο ειναι να πας απευθειας σε εναν διαγωνισμο χωρις να σε ξερει η μανα σου. επι συριζα γινονται μονο απευθειας αναθεσεις και μαλιστα καθαρα πολιτικες. ακομη και με την τερζη βρηκανε τροπο και διωξανε τους αλλους υποψηφιους και κραατησανε την κορη τερζη. γι αυτο σου λεω. αλλο να κανεις απευθειας αναθεση σε βανδη και βισση και αλλο σε ντουσκα και αργκο. οσο ειναι ο συριζα και τα στελεχη του συριζα στην ερτ σε αυτο το ξεφτιλοπανηγυρι παντα θεση 19 -20 θα ειμαστε. χαιρομαι πολυ παντως που τετοιες αισχρες τακτικες αναθεσεων χαστουκιζονται απο τον κοσμο και την ευρωπη. το τι γελιο εχω ριξει σημερα σε ολα τα σχολια στα ελευθερα σαιτ και οχι εδω μεσα δε λεγεται. μονο εδω μεσα λετε καλα λογια. μπειτε και διαβαστε σχολια στο facebook κατω απο ανρτησεις για την ντουσκα και θα σας λυθει το εντερο απ το γελιο. ετσι για να δειτε οτι η κρατουσα αποψη ειναι των πολλων και οχι η δικη σας που εδω μεσα τοσους μηνες λεγατε αχ katerine αχ katerine. την λεγατε και katerine τρομαρα σας λες και ηταν ξενη. ακου katerine. ας επιστρεψει τωρα στον καναδα να συνεχισει την καριερα της η amy. εδω δεν την θελουμε.

      • Η καταξιωμένη Τάμτα, με πιασάρικο ποπ τραγουδάκι, Σουηδικό team και φουλ χρήμα από Ρικ έλαβε στο τελεβόουτινγκ:

        12 από Ελλάδα και Γεωργία
        7 από Άγιο Μαρίνο, που δεν είναι κανονικό τελεβόουτινγκ
        1 από Ηνωμένο Βασίλειο.

        Δηλαδή χάλια.

        Άμε για ύπνο τώρα.

      • Ούτε εσένα σε θελουμε αλλά θα συνεχίσεις να γράφεις δυστυχώς. Να σου θυμίσω όμως ότι η Τάμτα χωρίς τα δυο δωδεκαριά της Ελλάδας και της Γεωργίας θα ήταν ακόμα πιο χαμηλά στο televoting και από την Ντουσκα. Έπαιξε τα κράξιμο που έφαγε η ταμτα στο ισπανικό twitter ούτε στον εχθρό της. Μια ισπανική εφημερίδα της έδωσε μάλιστα τα βραβείο χειρότερου ντυσίματος. Άντε τώρα στη καλύβα σου..

      • θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου εκτός από δύο. Η Τερζή είχε ένα από τα καλύτερα τραγούδια των τελευταίων ετών που όμως δεν μεταφέρθηκε σωστά επί σκηνής και φωνητικά δεν αποτυπώθηκε η συγχορδία που είχε το studio version, κοινώς δεν είχε καλά back vocals. Πλην όλων των άλλων προβλημάτων ήχου που είχε. Οικονομικά δεν στηρίχθηκε ωστόσο, κάτι που έπαιξε ρόλο γιατί κανένας δεν θα έρθει να σου κάνει τη δουλειά δωρεάν.
        Όσο για την Κύπρο, τόσο ντόρος πια τα τελευταία δύο έτη που φέτος ξεφούσκωσε αφού η Τάμτα δεν είναι Φουρέιρα. Η Φουρέιρα από την άλλη στάθηκε τυχερή γιατί πήγε με την Κύπρο και όχι με την Ελλάδα. Εαν πήγαινε με την Ελλάδα, δεν θα είχε πρώτον το τραγούδι και δεύτερον τη σκηνική παρουσία που είχε με την Κύπρο, σίγουρα δεν θα φορούσε τα ρούχα του Βρεττάκου, ούτε θα είχε τη Σάσα χορογράφο, ούτε τη σουηδική παραγωγή και στήριξη, ούτε τη στήριξη των μπλόγκερς, ούτε φυσικά θα μπορούσε να πουλήσει το στόρυ της αδικημένης τραγουδίστριας που δεν την ήθελε η ρατσιστική Ελλάδα και αυτές οι ιστορίες πουλάνε πολύ στην Ευρώπη. Όμως τη διάλεξε η Κύπρος και της άλλαξε την καριέρα.
        Όσο για την Τάμτα, έχει αδύναμη φωνή και δεν μπορεί να τραγουδήσει λαιβ. Είναι γνωστή στην Ελλάδα για τα πετυχημένα playback που παρουσιάζει στα Mad και για τις ανατρεπτικές και καλά ενδυματολογικές επιλογές, εμπνευσμένες από την Κάρι του Sex and the city.
        Θα πρέπει να είσαι αντικειμενικός και να κράξεις και τις δύο χώρες γιατί και οι δύο ήταν χάλια.

      • @ανδρεας. Ναι, την ήξερα από χθες. Έχουμε διαφορετικά ακούσματα ΑΝ μας επιτρέπεις βεβαίως. Ούτε φυσικά η αξιοπρέπεια μετριεται σε χρόνια καριέρας αλλά προφανώς και το αξιακο μας σύστημα διαφέρει, οπότε τι να συζητάω? Και μετά από αυτό σου το παραληρημα, επιτρεψε μας να συνεχίσουμε χωρίς να ασχολούμαστε με τις μικροκομματικες σου τοποθετησεις. Καλύτερο θα ήταν να τις βάζεις στα σχετικά σαιτ και όχι εδώ μέσα.

      • Τότε φίλε Ανδρέα πρέπει να μιλήσουμε και για την ΑΝΑΘΕΣΗ του NPO στον Duncan, τον νικήτη ξέρεις!

        Ο οποίος δεν είναι αυτό που λέμε established artist στην χώρα του. Φαντάζομαι μπορείς να τα συσχετίσεις και να βγάλεις συμπεράσματα. Ξέρεις από αυτά τα δικά σου, τύπου Frankenstein, που μπορεί να “προσθέτεις” μήλα με πορτοκάλια και το αποτέλεσμα να είναι αβοκάντο.

        Get a life!

      • Μόλις μίλησα με Τάμτα και μου ζήτησε να σου πω ότι δεν θέλει πια να την υποστηρίζεις. Μέχρι κι αυτή ντράπηκε μ’ αυτά που γράφεις. Άντε τώρα να πάρεις αυτόγραφο απ’ τον Ρουβα και μετά γρήγορα υπνο. Έχεις και σχολείο αύριο.

      • Spyros83 ή οπως σε λένε τέλος πάντων σε έχω καταλάβει και σε έχουν καταλάβει κι άλλοι. Ανοιγεις διάλογο με τον εαυτό σου και τον υποστηριζεις με random ψευδώνυμα, επιτίθεσαι σε όποιον διαφωνεί μαζί σου και πολλές φορές τους επιτίθεσαι και πάλι με random ψευδώνυμα. Σου έχει κάνει παρατήρηση ήδη μία φορά ο OGAE, τους έβγαλες γλώσσα όπως κάνεις σε πολλούς και άρχισες να λες κάτι άσχετα για την ψυχική σου υγεία και ότι θα κάνεις ό,τι θες εσύ.Το θυμάμαι σαν να είναι χτες. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί στο παρελθόν σου, φαντάζομαι κάτι σοβαρό, αλλά να σου πω κάτι ρε φίλε δεν μας νοιάζει κιόλας. Ίσως να νομίζεις ότι το forum εδώ είναι μια μεγάλη οικογένεια, αλλά δεν είναι η οικογένεια σου. Random τύποι είμαστε από όλες τις ηλικίες που βρήκαν ένα τρόπο να ξεχνιούνται από την καθημερινότητα, να πούνε κάνα αστείο, να βγάλουνε λίγο την ένταση της ημέρας και να επιστρέψουν στις ζωές τους. Μπορείς αν θες να τους το διαλύσεις αυτό και να τους το στερήσεις όπως έκανες σε μένα πάρα πολλές φορές τις τελευταίες μέρες αλλά αργά ή γρήγορα σε σένα γυρνάει. Αυτοί θα πάνε σπίτια τους θα συνεχίσουν τις ζωές τους. Εσύ τι θα κάνεις? Μόνος με τον εαυτό σου και τις άμυνες σου. Οι ψυχικές παθήσεις δεν είναι αστεία και αν δεν ενδιαφερθείς μετατρέπονται σε μούχλα που αχρηστεύουν πρώτα πρώτα εσένα. Εμείς όπως είπα θα κλείσουμε την μύτη μας κάθε φορά που σε συναντάμε στα σχόλια και θα προχωρήσουμε εσύ όμως ως πότε θα αντέξεις? Για αυτό υπάρχουν οι ειδικοί ψυχικής υγείας για να σε καθαρίσουν να σε κάνουν καινούργιο και να σε υποδεκτούμε με πραγματική αγάπη και σεβασμό από του χρόνου γιατί και τις γνώσεις τις έχεις και μια χαρά θα πίναμε καπουτσίνο όπως λες στα σχόλια μαζί σου. Φρόντισε μόνο να μην μας βγει πικρός κρίμα είναι.

  114. Είχα πολλά να σχολιάσω αλλά θα αρκεστώ μόνο στα εξής.

    1ον. Άρχισε πλέον επι της ουσίας να ξεφτίζει η Eurovision. Όχι μόνο λόγω των κατευθύνσεων της ebu, αλλά κυρίως λόγω των “φαν” της… Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω εως και φυσιολογικό το γεγονός αυτό, αφού μεταλάχθηκε ο διαγωνισμός σε show, έτσι και οι καινούργιοι “φαν” αντιδρουν αναλόγως…, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Αυτό που με κάνει να αηδιάζω είναι η απύθμενη κακία τους. Φυσικά δεν μιλώ για τις υγιείς διαφωνίες (έστω και τραβηγμένες κάποιες φορές), αλλά για τα σχόλια που φτάνουν στο όριο του μίσους…

    2ον. Όσον αφορά τη φετινη συμμετοχή μας έχω να πω ότι ήταν πάρα πολύ καλή και άξια συγχαρητηρίων απ’ όλες τις απόψεις και προς όλους τους συντελεστές της!
    Μπράβο Κατερίνα! Μπράβο σε όλους σας!

    Τέλος θα θελα να πω και ένα μπράβο σtον ogae greece για την έγκαιρη και ποικίλη πληροφόρηση που μας παρείχαν!

  115. https://youtu.be/-5pDGH9ktNo Εάν πήγαινε αυτό το τραγούδι, έτσι όπως το ακούω και βλέπω, τόσο απλό και υπέροχο, με ωραία εφέ, με αυτή τη φωνή και μουσική, με αυτή την ποιότητα ήχου, με αυτή την υπέροχη ελληνική γλώσσα, πιστεύετε ότι η Ελλάδα δεν θα ήταν στα τοπ;;
    Η Ελλάδα είναι η χώρα με τόσο πλούσιο πολιτισμό και παράδοση, με τόσο υπέροχη μουσική γλώσσα και όμως για κάποιο λόγο αυτός ο πλούτος δεν ταξιδεύει εκτός συνόρων.

    • Αν δεν κάνω λάθος το συγκεκριμένο τραγούδι είναι μετεφρασμένο ή παραποιημένο από κάποιο βουλγάρικης καταγωγής, όπως και τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκυλάδικα “τραγουδάκια”… Θα μας έκαναν disqualification για plagiarism όπως κάνανε φέτος την Ουγγάρια (https://eurovisionworld.com/esc/hungary-song-disqualified-from-a-dal-2019). Δεν είναι τυχαίο που αν εξαιρέσουμε τον Γιώρκα, δεν επιλέγονται τέτοια.

      Μουσικός πλούτος υπάρχει σε αυτή τη χώρα αλλά όχι σε αυτές τις κατηγορίες.

      • Την μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο Δημήτρης Δέκος και τους στίχους η Ρένα Καμάρη. Οπότε είναι ελληνικό και όχι διασκευή του βουλγάρικου. Επίσης δεν είναι σκυλάδικο. Και είναι και καλύτερο από πολλά που έχουμε στείλει στο διαγωνισμό.

    • Δεν ξέρω αν είσαι άντρας ή γυναίκα, πάντως είσαι μερακλής/μερακλού.
      Μας ταξίδεψες….μας έφτιαξες τη μέρα

  116. μεhri το βραδυ του τελικου πλειοψηφια ηταν τα κομμεντ ολων αυτων που ηταν κατα του τραγιουδιου..ξαφνικα μετα την 21η θεη εμφανι στηκαν ολοι αυτοι με τα σεναρια συνωμοσιασ και απορουν με αυτην ενω δεν… θυμουνται μαλλον οτι ακομα και εδω, οτι πριν τον τελικο εδω περα τα πιο πολλα κομμεντ ηταν αρνητικα…

  117. Έχοντας ήδη αναρτηθεί πολλά σχόλια δεν έχω παρά να συμφωνήσω με αρκετά από αυτά..
    – Η Ολλανδία θεωρώ πως άξιζε απόλυτα την νίκη της και μάλιστα πολύ περισσότερο από τους νικητές των επιτροπών και του televoting.
    – Με μεγάλη πικρία κι για ακόμη μια φορά συνειδητοποίησα πόσο στημένες είναι επιτροπές αφενός για τον καταιγισμό ψήφων στους γείτονες μας κι αφετέρου για την νίκη της πολυαγαπημένης τους Σουηδίας που έχει πλέον καταντήσει απλά μονότονο κι προβλέψιμο χωρίς καν να το αξίζει πολλές φορές.. Ο δε χαμός που έγινε για την ανταλλαγή βαθμών με την Κύπρο τουλάχιστον αξιολύπητος!! Ποιος κοροιδεύει ποιον!!
    – Όσο για τη θέση που καταλήξαμε.. ναι τη θεωρώ άδικη από τη στιγμή που ο φετινός διαγωνισμός ήταν εξαιρετικά αδύναμος σε επίπεδο τραγουδιού τουλάχιστον.. μας πέρασαν τραγούδια που ήταν πολύ πιο αδύναμα. Παρόλα αυτά προσωπικά είμαι υπερήφανη για την φετινή αξιοπρεπέστατη συμμετοχή μας.
    – Η Φουρειρα για ακόμα μια φορά έσκισε!! Σε αντίθεση με την αντιεπαγγελματική εμφάνιση της πολυαναμενόμενης Μαντονα που πραγματικά ήταν τουλάχιστον ερασιτεχνική!!
    – Ένα γενικό συμπέρασμα: Ο διαγωνισμός έχει ΧΑΛΆΣΕΙ! Το επίπεδο είναι εξευτελιστικά χαμηλό.. οι περισσότερες χώρες είναι σαν να στέλνουν τραγούδια από αγγαρεία.. για να μην αναφερθώ στην τυποποίηση του, στο τι προβάλει κι προωθεί μονίμως κι στο πόσο έχει πλεόν πολιτικοποιηθεί! Εύχομαι κάποια στιγμή να περάσει σε μια νέα εποχή γιατί αυτή των τελευταίων + χρόνων έχει κουράσει!!

  118. Έχοντας ήδη αναρτηθεί πολλά σχόλια δεν έχω παρά να συμφωνήσω με αρκετά από αυτά..
    – Η Ολλανδία θεωρώ πως άξιζε απόλυτα την νίκη της και μάλιστα πολύ περισσότερο από τους νικητές των επιτροπών και του televoting.
    – Με μεγάλη πικρία κι για ακόμη μια φορά συνειδητοποίησα πόσο στημένες είναι επιτροπές αφενός για τον καταιγισμό ψήφων στους γείτονες μας κι αφετέρου για την νίκη της πολυαγαπημένης τους Σουηδίας που έχει πλέον καταντήσει απλά μονότονο κι προβλέψιμο χωρίς καν να το αξίζει πολλές φορές.. Ο δε χαμός που έγινε για την ανταλλαγή βαθμών με την Κύπρο τουλάχιστον αξιολύπητος!! Ποιος κοροιδεύει ποιον!!
    – Όσο για τη θέση που καταλήξαμε.. ναι τη θεωρώ άδικη από τη στιγμή που ο φετινός διαγωνισμός ήταν εξαιρετικά αδύναμος σε επίπεδο τραγουδιού τουλάχιστον.. μας πέρασαν τραγούδια που ήταν πολύ πιο αδύναμα. Παρόλα αυτά προσωπικά είμαι υπερήφανη για την φετινή αξιοπρεπέστατη συμμετοχή μας.
    – Η Φουρειρα για ακόμα μια φορά έσκισε!! Σε αντίθεση με την αντιεπαγγελματική εμφάνιση της πολυαναμενόμενης Μαντονα που πραγματικά ήταν τουλάχιστον ερασιτεχνική!!
    – Ένα γενικό συμπέρασμα: Ο διαγωνισμός έχει ΧΑΛΆΣΕΙ! Το επίπεδο είναι εξευτελιστικά χαμηλό.. οι περισσότερες χώρες είναι σαν να στέλνουν τραγούδια από αγγαρεία.. για να μην αναφερθώ στην τυποποίηση του, στο τι προβάλει κι προωθεί μονίμως κι στο πόσο έχει πλεόν πολιτικοποιηθεί! Εύχομαι κάποια στιγμή να περάσει σε μια νέα εποχή γιατί αυτή των τελευταίων + χρόνων έχει κουράσει!!

  119. Από που την ξέρατε την Δουσκα; Από τον έναν δίσκο που έβγαλε το 2015; Ένα τίποτα είναι η κοπελίτσα, ένα βυσματάκι

    • Ενώ εσύ που λες ένα άνθρωπο που προσπάθησε “ένα τίποτα” πίσω από ένα γελοίο ψευδώνυμο τι είσαι;

      • Τα είπες όλα. Συγχαρητήρια στην Κατερίνα για την προσπάθειά της όλους αυτούς τους μήνες καθώς και για την αξιοπρέπειά της.

  120. Απορούμε ολοι για το αποτέλεσμα της χωρας μας. Θα επρεπε ομως;;;

    Ναι πολυ καλή και δεδομενης αισθητικής ποπ το τραγουδι μας αλλα αδιαφορο στο ευρυ κοινο και ειδικα το ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ!!!!!!! ΓΙΑΤΙ:::::
    1) Η σκηνική παρουσία δεν είχε καμία σχέση με τα συγχρονα μεσα οπτικοποιησης και παρουσίασης ενός τραγουδιού που προβάλλεται τηλεοπτικά (ενδεικτικά φαίνονταν ακόμα και οι ρόδες από την κατασκευή που υπήρχε στην σκηνή!!!!!!!) και μην μου πειτε για της Αυστραλίας διότι ήταν σχεδόν γελοία εικόνα να ιπταμαι σε πασσαλους και γιαυτο δεν ειδε 5αδα αλλωστε!!!

    2) Η κατερινα δεν είχε ενα πλανο με ενα ζεστο βλεμμα στην καμερα ωστε να επικοινωνησει αυτο που ταργουδούσε στον κοσμο. ηταν απλα διεκπεραιωτική δεν υπήρξε ψυχικος δεσμος ερμηνευτη και κοινού

    3)Τα υπολοιπα (π.χ. διεθνεις σχεσεις Ελλαδας κλπ ) πολυ δευτερεύοντα!!.

    ΣΕ εναν καλλιτέχνη-ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ ο κοσμος θα ανταποκριθεί από όποια χωρα κι αν προερχεται!!!!

    Και ναι του χρονου μια Στικουδη θα ηταν δυνατη επιλογη αλλα και μια ελεονωρα ζουγανελη

    Ευχαριστω

    • Αυτό που είπες εσύ, το σκέφτηκα και γω 500 φορές. Οτι η Στικούδη δεν το επικοινώνησε το τραγούδι. Δεν το πέρασε στον κόσμο. Οτι οταν η κάμερα της εκανε κοντινό, αυτή ήτανε αλλού ντ αλλού, στον κόσμο της, ή με κλειστά μάτια, μια φορά πάντως, την κάμερα ουδέποτε την κοίταξε. Αλλα ερχομαι και λεω. Εκεινη της Σλοβενίας που κοίταγε τον γκομενο το Χαρρη Ρώμα (χα χα) και αγγιζόντουσαν, ειδε καθόλου κάμερα; Σαν παραλυμένη καθόταν. Δεν μετακινήθηκε ούτε αυτή ούτε αυτός, ένα εκατοστό! Θα μου πεις ήτανε το consept τετοιο; Εμεις αφού αποφασίζαμε να κινηθούμε επρεπε να κινηθούμε κατάτι σωστότερα; Μα πραγματικα δεν ξερω πια τι να πω. Είδες που κατετάγη η Σλοβενία όμως και που εμεις.
      Εκείνο που έχω καταλήξει εγώ, είναι ότι η χρονιά η καλή φαίνεται. Φαίνεται, όπως τότε με την Παπαρίζου που κερδίσαμε που βλεπαμε όλοι ένα άψογα στημένο τραγούδι. Εβγαινε επαγγελματισμός. Δεν υπήρχανε παραπλευρες φωνές. Το πράγμα μίλαγε! Αυτές οι χρονιές οι αδιαμφισβήτητες, πότε θα έρθουν ξανά;

  121. Μαρίζα ριζου , βουλγαρακη , μαρίνα σαττι, μουζουρακης ντουέτο με Μαραβέγια ( στα πιο τρέλα όνειρα ) ,, Πέννυ μπαλτατζη , gadjo dilo, tango with the lions , μέλισσες , imam baildi, όνειρο μου: μαλαμας με μανου τσάο ( και μετα ξύπνησα) !!! Αλλα κατι μου λέει με στρατη και Στικούδη και ευχαριστημένοι θα μαστε !

  122. Και η ζωή συνεχίζεται… στο κάτω κάτω ένας μουσικός διαγωνισμός είναι που συνήθως οι μεγάλοι καλλιτέχνες δε του δίνουν καμιά αξία. Γι αυτό πλέον βλέπουμε να εκπροσωπούν τις χώρες κυρίως πιτσιρίκια που βγαίνουν από ριαλιτι.
    Τώρα καλοκαιράκι, ξεγνοιασιά. Κάτι μου λέει ότι θα ακουστεί αρκετα το replay και το she got me και ίσως δούμε κάτι και στα MAD.

    Και όσο για το ποιός θα μας εκροσωπήσει κλπ ας το αφήσουμε για 7 μήνες μετά. Ούτως η άλλως ουτε η Ελλάδα ούτε και η Κύπρος μπορούν εύκολα να νικήσουν έτσι όπως έγινε η eurovision, ούτε είμαστε χώρες με δύναμη για να μας δίνουν βροχή τους βαθμους (γιατι κάπως έτσι πάει). Τουλάχιστον να στέλνουμε συμμετοχές που μας αρεσουν εμάς! Αυτο έχει σημασια. Εγώ φέτος πέρασα καλα με Ντούσκα και Τάμτα αν και αντικειμενικά καμια από τις δυο δεν ήταν κάτι wow. Σίγουρα άξιζαν κάτι καλύτερο αλλά οκ ούτε οι μοναδικοί είμαστε που αδικουμαστε, ούτε ήταν η πρώτη φορα που έγινε και ούτε αξίζει να χαλιόμαστε για ένα πανηγράκι!

    Μου αρκεί που τουλάχιστον κέρδισε μια χώρα που η τελευταία φορα που το πήρε ήταν το 1975 και όχι μια από τις Σκανδιναβικές χώρες. Και σίγουρα θα δούμε ένα πολύ ωραίο διαγωνισμού του χρόνου στην Ολλανδία.

  123. Βλέπω στα σχόλια προτασεις… Καταρχάς, αποκλείεται ένας έντεχνος καλλιτέχνης να πάει στην Eurovision, είναι σαν να πάει ένας μοναχός σε τζαμί. Την μισούν, όχι να πάνε κιόλας. Αν πάει η Στικουδη, θα λένε α, η Φουρειρα και τέτοια. Εδώ τα έλεγαν για την Ταμτα που δεν έχουν κανένα κοινό. Αν είναι να πάμε με στυλ Φουρειρα, να πάμε με την ίδια σε 2-3 χρόνια αν το θέλει φυσικά έπειτα από αποχή. Πολλές χώρες έπειτα από αποχή τα πάνε καλύτερα, Ουκρανία, Σερβία έτσι κέρδισαν π.χ. Τα πράγματα δεν είναι καλά για την Ελλάδα στην Ευρώπη, είμαστε ανεπιθύμητοι. Η τα χρόνια της κρίσης, ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΑΜΕ σε όλους. Θέλει χρόνια να αλλάξει (εάν αλλάξει). Αν αρχίζω να στέλνω άρθρα από επίσημους αξιωματούχους διαφόρων χωρών της Ευρώπης, θα ντραπείτε για όσα έλεγαν, ήμασταν και είμαστε το σύγχρονο ανέκδοτο της Ευρώπης. Αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο παντού… Οπότε, είναι ώριμη απόφαση να αποχωρήσουμε και να δούμε σε 1-2 χρόνια, τι θα στείλουμε, τι θα κάνουμε, και να πάμε με μια ισχυρή πρόταση… Άξιος νικητής ο Ολλανδός αν και το τραγούδι δεν έκανε αίσθηση, είναι ωραίο αλλά μέχρι εκεί. Ευτυχώς, που ο Duncan είναι απίστευτα αξιοπρεπής και δεν έκανε Ουκρανία 2016, Πορτογαλία 2017, Ισραήλ 2018…

  124. Ζω στη Γερμανία αρκετα χρονια , αν στείλουμε Στικούδη αυτοκτονούμε! Η λογική δεν ειναι πιο σαχλό τοσο το καλύτερο μονο καο μονο επειδή γράφει στη κάμερα !!! Οι ελληνες ειναι καλοί στο ελληνικό τραγουδι!!! Αλλα απο άτομα έμπειρα με καλη φωνη και προπαντός καλο πρώτος υλικό! Όταν στο εξωτερικο οι μουσικοί πάνε στο ενα φεστιβάλ μετα το αλλο , με ρεύματα ποικίλα , οι ελληνες πίνουν ουίσκια και ρίχνουν λελουδα στα μπουζούκια ! Ε ας στείλουμε ενα όμορφο ελληνικό με όμορφη παρουσίαση !!!! Η τερζη ειχε ενα τραγουδι όμορφο αλλα δνε ξεχώρισε , η ίδια φωνητικά ητνα πολυ πολυ αδύναμη!!! Πχ τέτοιο τραγουδι ακούγεται εδω αυτο το καιρό :

    https://youtu.be/wBqILCSE70c

    Θέλετε να μου πείτε οτι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τέτοια κομμάτια και να παράγουμε και οι ίδιοι ;;; Οχι !!!! Το ποπ δνε το κατέχουμε !!! Το κανουν άλλοι πολυ καλύτερα απο μας!

    • Νάντια ωραίο τραγούδι αλλά δεν νομίζω να κέρδιζε τον διαγωνισμό. Η Eurovision έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν αρκεί μια καλή παραγωγή και μερικές φορές δεν παίζει καν ρόλο. Αυτό ακριβώς δεν καταλαβαίνει η Γερμανία κι εκεί την πατάει σχεδόν κάθε χρόνο. Νομίζω οι χώρες οι οποίες καταλαβαίνουν την Eurovision καλύτερα από τον καθένα τα τελευταία χρόνια είναι η Ουκρανία, η Ιταλία και η Ρωσία. Με μικρές αστοχίες βεβαίως αλλά σχεδόν κάθε χρόνο δίνουν στο κοινό αυτό που δεν γνωρίζει καν ότι ζητάει. ΥΓ Συμφωνώ απόλυτα ότι οι Έλληνες είναι άψογοι στο ελληνικό τραγούδι το οποίο πάει καλά στη νότια ευρώπη και στα βαλκάνια. Θα έπρεπε να στέλναμε μια τέτοια συμμετοχή καθαρά για να πειραματιστούμε κάποια στιγμή. Θα ήθελα πολύ Μαζωνάκη (ο οποίος ήταν συμπαθέστατος επικοινωνιακά στο yfsf) και να μας έδιναν ένα τραγούδι του Σαμπάνη ένα του Μεθ και ένα του Φοίβου (Αυτός γιατί δεν έχει κάνει Eurovision ποτέ by the way?) για να επιλέξουμε το καλύτερο. Ξέρω άπιαστο όνειρο αλλά…dare to dream.

  125. Το χθεσινό ήταν άλλο ένα σατανικό σχέδιο της Κοντής!! Εγώ λέω να τη σκοτώσουμε για παραδειγματισμό!!

  126. Τις προάλλες έκανα μια μεγάλη συζήτηση με μια φίλη από Λιθουανία. Θεωρώ έχει ενδιαφέρον να την μοιραστώ μαζί σας μιας και οι χώρες της βαλτικής και πως σκέφτονται παραμένουν μυστήριο για μας πολλές φορές. Αρχικά είπε ότι αυτά που λέμε οι Έλληνες ότι η υπόλοιπη Ευρώπη μας μισεί και γι αυτό δεν μας ψηφίζει είναι χαζομάρες. Σε κάθε περίπτωση είπε είναι καλύτερα που ασχολούνται τουλάχιστον μαζί μας έστω και αρνητικά, γιατί με αυτούς δεν ασχολείται κανείς (άουτς). Επίσης είπε να μην επικεντρωνόμαστε τόσο σε αυτούς που δεν μας γουστάρουν αλλά πιο πολύ σε αυτούς που μας γουστάρουν και είναι πολλοί εκεί στο νότο. Το τραγούδι μας μπορούσε και άξιζε να πάει πολύ καλύτερα και πιστεύει ότι ήταν πολύ professional η Κατερίνα, αλλά με το να κλαιγόμαστε και να λέμε για αδικίες και ότι θα φύγουμε για εκδίκηση προσβάλλουμε τις 15+ χώρες που πήγαν χειρότερα από εμάς και αυτές που δεν πέρασαν καν. Εμείς τουλάχιστον κερδίσαμε και μια φορά και ήμασταν και δεκάδα συνέχεια, ενώ οι Λιθουανοί που η καλύτερη τους συμμετοχή είναι η 6η τι να πουν (και πολλές άλλες χώρες το ίδιο). Αυτοί έχουν χάσει κάθε ελπίδα για νίκη, πιστεύουν ότι ο εθνικός τους τελικός είναι ότι πιο διεφθαρμένο υπάρχει, εναντιώνονται στην Σουηδοποίηση τους (δεν το περίμενα ομολογώ) και ελπίζει ότι μια μέρα θα στείλουν κάτι στην γλώσσα τους γιατί μην ξεχνάμε έχουν και μια από τις αρχαιότερες γλώσσες στην Ευρώπη. Η συζήτηση με έκανε να δω πολλά από αυτά που μερικές φορές συζητάμε εδώ μαζί σαν γνωστικά σφάλματα και μου έδωσε μια λίγο καλύτερη οπτική και πολλά καινούργια Λιθουανικά τραγουδάκια που δεν τα ξερα και πιστεύω θα μπορούσαν να πάνε καλά στην Eurovision. Ελπίζω να βοήθησε κάπως και σας το μήνυμα μου αν όχι πάρτε ένα δυο λινκ με Λιθουανικά τραγουδάκια με δικό μου προσωπικό αγαπημένο το πρώτο ! Περιμένω απόψεις!

    https://www.youtube.com/watch?v=2KvxlFR9Mo8

    https://www.youtube.com/watch?v=N2KGQv0hX7o

    https://www.youtube.com/watch?v=6cTUdTfor0M

  127. Καλησπερα σε ολους

    Επειδη δεν μου αρεσει να η κριτική χωρις προταση απλα να αναλογιστουν ΚΑΠΟΙΟΙ αρμόδιοι
    Η στικουδη απεδειξε οτι δεν είναι μια ακομα απλη κουκλα στο yfsf . η κοπελα μπορει να τα πει κιολας και προσωπικα δεν της το ειχα. Ανετα στεκεται στην γιουροβιζιον με ευρηματικο ποπ κομματι (οχι μονο να λικνιστει προς τερψη οφθαλμων που δεν χαλαει και κανενα αλλωστε!!)
    Επισης απο αντρες αυτος που πληροι το πακετο για μενα ειναι ο Γιωργος Σαμπανης. Μακαρι να το ξανασκεφτει και να τον δελεασουν!!! τραγουδοποιος με στιχους (βραχαλη) ωραια ποπ και ο ιδιος τραβαει σαν μαγνητης. Ενα ποπ γρηγορο ποπ αντιστοιχο με το πιο κατω τραγουδι θα σαρωνε!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=7e0_CJ9wnu0

    Το ιδανικό ντουετο οι ανωτερω 2 για γιουροβιζιον (Στικουδη και Σαμπανης)!!!!! Φρεσκα παιδια με φοβερες δυνατοτητες!!!!

    • Λογικά η Στικούδη θα θέλει κάτι χορευτικό οπότε δεν θα μπορέσει να τραγουδήσει ζωντανά. Δεν έχει εύρος στη φωνή της. Ξεχώρισε λίγο όταν έκανε την Κοντσίτα και γιατί ήταν στατική και έτσι μπόρεσε να έχει έλεγχο της φωνής. Στο χορευτικό δεν θα τα καταφέρει. Εγώ σήμερα το έψαξα και νομίζω αυτή που μπορεί να πάει καλά είναι η Αθηνά Μανουκιάν. Η κοπέλα είναι νέα, έχει φωνή και ξέρει να χορεύει. https://youtu.be/mss-Bh_z38A δες εδώ

      • τώρα τι προσπαθείς να αποδείξεις με το σχόλιό σου;; Όχι δεν είμαι η Αθηνά και έχω αυτιά και μπορώ να ξεχωρίσω αν κάποιος έχει φωνή ή όχι. Και αυτή η κοπέλα έχει. Για του λόγου το αληθές ορίστε το live https://youtu.be/8A2rfwJ424o
        Αν μου βρεις ποια ποπ τραγουδίστρια στην Ελλάδα, εκτός από την Παπαρίζου, έχει φωνή και μπορεί να τραγουδήσει έτσι live ενημέρωσέ με παρακαλώ….Επίσης, δεν είναι κακό να κάνουμε προτάσεις. Την κοπέλα ούτε την ξέρω προσωπικά, ούτε με ξέρει. Απλά είπα την άποψή μου.

  128. Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΙΣΙΝΩΝ .(AND THE 12 POINTS GO TO CYPRUS). Όπως λέμε and the job goes to karanikas.Προσλαμβάνεται δηλαδή παρά τω πρωθυπουργώ ,αντί για καμιά άλλη θέση σε δημόσια υπηρεσία με τα προσόντα που έχει.Ας πούμε καθαριστής με το ένα τρίτο του μισθού σε δημόσια βιβλιοθήκη να διαβάσει επί τη ευκαιρία και κανένα βιβλίο του Πασκάλ Μπρικνέρ.Μετά την εισαγωγή αυτή θα καταθέσω την ταπεινή μου άποψη για φέτος. Το τραγούδι μας το βρίσκω εξαιρετικό και σαφώς κατάφωρα αδικημένο ,σε αντίθεση με το περσινό για το οποίο και είχα ενστάσεις κυρίως ως προς τον στίχο. Το θέμα είναι ότι όπως και πολλές άλλες ελληνικές συμμετοχές της τρέχουσας δεκαετίας δεν ήταν καλά σκηνικά παρουσιασμένο.Φαίνεται λοιπόν ότι εκεί στην ΕΡΤ δεν καταλαβαίνουν ότι η γιουροβίζιον δεν είναι τόσο ένας διαγωνισμός τραγουδιού όσο ένα show festival και υπάρχει μια σχετική αμέλεια ως προς την οπτική παρουσίαση.Πράγμα που δε καταλάβαιναν και παλιότερα και που πήρε αρκετό χρόνο και κόπο στην Δάφνη Μπόκοτα ας πούμε , να τους δώσει να καταλάβουν και στην συμβολή της οποίας χρωστάμε τα πολύ καλά πλασαρίσματα της περασμένης δεκαετίας ασχέτως αν πετάχτηκε σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Αυτά συμβαίνουν στο Ελλάντα της λαμογιάς και της αχαριστίας.Δεν ξέρω αν το θέμα είναι μόνο οικονομικό και δεν γίνεται χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας νομίζω πως όχι.Φέτος κι άλλες χώρες που δεν νομίζω ότι είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση όπως τα Σκόπια κι άλλες , έκαναν χρήση των δυνατοτήτων των led οθονών , εγώ εντυπωσιάστηκα σε πολλές περιπτώσεις και είναι κάτι που δεν φαινόταν από τις πρόβες. Εμείς ήμασταν κάτι σαν φτωχός συγγενής.Εν πάσει περιπτώσει επειδή είχαμε μια ευπρόσωπη παρουσία δεν με ενόχλησε τόσο η χαμηλή θέση.Εκεί όπου έχω σοβαρή διαφωνία είναι με τον τρόπο που ψήφισε η ελληνική κριτική επιτροπή.Για άλλη μια φορά γίναμε ρεντίκολο με τις αλλαξοκωλιές στην βαθμολογία με την Κύπρο και πιστεύω ότι κάνουν πολύ καλά και μας κράζουν, υπάρχει όμως απίστευτη αναισθησία και απύθμενος εγωισμός εξ ημών ( δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα σε αυτό το ημών) .Είναι όπως λέμε γέλαγαν όλοι με μένα, εμείς όμως στην κοσμάρα μας ,καμια επαφή με την πραγματικότητα.Ας ξεκαθαρίσω κάτι . Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που λέμε σκανδιναβικό μπλόκ, τουλάχιστον στην έκταση που πιστεύουν οι περισσότεροι. Υπάρχει ένα friendly voting ας πω ανεκτό ως ένα σημείο από μένα μεταξύ γειτόνων.Αυτά περί σκανδιναβικού μπλόκ είναι προφάσεις εν αμαρτίαις για να δικαιολογήσουμε τις δικές μας τις πομπές , για λόγους δηλαδή εσωτερικής κατανάλωσης και αποενοχοποίησης.Εγώ δεν λέω να μην ψηφίζουμε την Κύπρο ,είναι πολύ προκλητικό και γραφικό ( so pathetic που έλεγε και ο άγγλος τηλεσχολιαστής )να παίρνει κάθε φορά 12 πόντους ,ας πάρει ένα 10 ή 8 ή 6 καμια φορά , δεν είναι και προς θάνατον (κυρίως σε χρονιές που το τραγούδι δεν είναι τόσο καλό.) .Νομίζω ότι είναι 1- 2 φορές την τελευταία εικοσαετία που δεν πήρε 12αρι στον τελικό και άλλες τόσες στον ημιτελικό ( μια από αυτές πέρσι στην Φουρέιρα , καλά εκεί στην ΕΡΤ είναι τελείως στόκοι έπρεπε να βγάλουν το μένος τους και το κόμπλεξ τους εναντίον της , λες και έφταιγε αυτή που δεν εκπροσώπησε την Ελλάδα , δεν τους έπαιρνε βέβαια να το επαναλάβουν στον τελικό και επίσης έπρεπε πέρσι στον ημιτελικό να στηριχθεί με την μέγιστη δυνατή βαθμολογία το Αζερμπαιτζάν του οποίου η πρόκριση ήταν αμφίρροπη και η απώλεια έστω και 2 πόντων , αν έπαιρνε π.χ 10αρι μπορεί να απέβαινε καθοριστική ) Με το να δίνει η Ελλάδα κάθε φορά το δωδεκάρι στην Κύπρο ( όπως και η Κύπρος στην Ελλάδα αντίστροφα) έχει καταφέρει να μετατρέψει ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια του διαγωνισμού όπως η ανακοίνωση της βαθμολογίας σε μια εντελώς προβλέψιμη διαδικασία ,χωρίς σασπένς, ΄κάτι σαν θρίλερ που ξέρεις από την αρχή τον δολοφόνο.Και σαφώς οι Σκανδιναβοί δεν κάνουν το ίδιο και δεν ισχύει αυτό που είπε φέτος ο Καπουτζίδης και που ενστερνίζονται πολλοί υποθέτω, ότι εμείς είμαστε 2 και εκείνοι περισσότεροι.Αν ήταν έτσι θα έπρεπε η Σουηδία π.χ να δώσει την μια χρονιά 12 στην Νορβηγία ,10 στην Φινλανδία 8 στην Δανία, την άλλη χρονιά να τις πριμοδοτήσει με διαφορετική σειρά , εφόσον μετέχουν όλες στον τελικό , πάλι με την μέγιστη δυνατή βαθμολογία(όπως κάνουμε εμείς με την Κύπρο) , αυτό όμως δεν συμβαίνει, είναι πολλές οι φορές που η μια δεν ψηφίζει την άλλη καθόλου ή της δίνει χαμηλή βαθμολογία ή που το 12αρι μιας Σκανδιναβικής χώρας καταλήγει εκτός Σκανδιναβίας. Η Νορβηγία έδωσε φέτος 12αρι στην Τσεχία π.χ και η Σουηδία στην Ολλανδία. Είναι λοιπόν άλλο πράγμα η ανταλλαγή βαθμών και άλλο η συνεχής ανταλλαγή 12αριών .Τις αλλαξοκωλιές που κάνουμε εμείς με την Κύπρο τις κάνουν μόνο κάτι Αζεροτουρκίες( όσο μετείχαν και οι δυο χώρες στον διαγωνισμό ) και κάτι Ρουμανομολδοβλαχίες ,όλες οι τριτοκοσμικές δηλαδή , οι τελευταίες όπως και πολλές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης το έχουν περιορίσει τώρα τελευταία . Το ότι το συνεχίζουμε εμείς δεν νομίζω ότι μας τιμά ιδιαίτερα.Την χρονιά που η Κύπρος έδωσε 8 στην Κύπρια Κυριάκου δεν πήρα χαμπάρι αν εκλήθη ο Κύπριος πρέσβης να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ή αν βάλαμε προσωρινό εμπάργκο στο χαλούμι.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό παρακαλείται να με ενημερώσει,αν έχει την ευγενή καλοσύνη , έστω και ετεροχρονισμένα.Ας σταματήσουν λοιπόν αυτά περί Σκανδιναβικού ή Σοβιετικού μπλόκ , πρόκειται για ηθελημένη στρέβλωση ή για επιλεκτική μνήμη. Όπως λένε και οι ψυχολόγοι, πολλά άτομα τείνουν να επαναφέρουν στην μνήμη τους εκείνα τα πράγματα που ενισχύουν ένα στερεότυπο ευκολότερα σε σχέση με εκείνα που το καταρρίπτουν ή το αμφισβητούν.Γενικά ένας ψυχαναλυτής μπορεί να είναι χρήσιμος σε πολλές περιπτώσεις.Αν όμως δώσουμε μια χαμηλή σχετικά βαθμολογία στην Κύπρο υπάρχει περίπτωση την άλλη χρονιά να μας απαντήσει ανάλογα και με αυτούς τους λιγότερους πόντους στην βαθμολογία να έχουμε χαμηλότερη κατάταξη , λογική εντελώς μπακαλίστικη.Με το να γινόμαστε όμως αντιπαθείς στους Ευρωπαίους η απώλεια των βαθμών μπορεί να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το όφελος αυτό όμως δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό.Κι αυτό όχι μόνο σε σχέση με την βαθμολογία προς την Κύπρο, στον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουμε δεν διακρίνω έναν πλουραλισμό , μια ισορροπία και μια διπλωματία είμαστε αρκετά εμμονικοί και μονολιθικοί . Καλώς ή κακώς ο τρόπος με τον οποίο ψηφίζουν οι juries δεν είναι μόνο αποτύπωση των προτιμήσεων στα τραγούδια αλλά και έμμεσος τρόπος δημοσίων σχέσεων.Συνέβαινε πάντοτε , συμβαίνει και τώρα με διαφορετικό τρόπο.Εμείς σε θέματα διπλωματίας θεωρώ ότι είμαστε τελείως στουρνάρια όπως ο Ηλιόπουλος στην ταινία με την Βλαχοπούλου . Δεν ξέρουμε να κρατάμε πισινή. Πισινή όπως έλεγε η αθάνατη Ρένα σημαίνει διπλωματία .Όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι κρατάνε πισινή .Είναι η εποχή των πισινών. Τόσες δεκαετίες αργότερα η φράση αυτή διατηρεί την επικαιρότητά της.

    • Το σκανδιναβικό μπλόκ υπήρχε και υπάρχει ακόμα. Λογικό βέβαια γιατί ήταν κάποτε ένα ενιαίο κράτος. Η ένσταση δεν είναι στο γιατί μας κράζουν αλλά γιατί κράζουν μόνο εμάς και όταν το κάνουν άλλοι όλοι είναι μες στην τρελλή χαρά και χειροκροτούν. Αν δεν γουστάρεις τα αλληλοψηφίσματα να γιουχάρεις όλους τότε και όχι μόνο την Κύπρο και την Ελλάδα. Θα συμφωνήσω όμως ότι τις χρονιές που τα τραγούδια μας δεν αξίζουν το δωδεκάρι είναι απαράδεκτο να τα παίρνουν, όπως έγινε φέτος. Γιατί δεν άξιζαν τόσο υψηλό βαθμό. Απλά φοβάμαι ότι ακόμα και τις χρονιές που θα αξίζουν το δωδεκάρι πάλι οι έξω θα έχουν θέμα. Γιατί έχει γίνει κάτι σαν παράδοση να γιουχάρουν τις δύο χώρες όταν αλληλοψηφίζονται. Κανονικά η Ελλάδα θα έπρεπε να κάνει παράπονα στην EBU για την ασεβή συμπεριφορά κάθε χρόνο των φανς ή τουλάχιστον να κάνει γνωστό το θέμα στα media και απλά να καταγγείλει ότι οι περισσότερες επιτροπές των χωρών ψηφίζουν τους φίλους και συμμάχους, οπότε να αφήσουν ήσυχη την Ελλάδα και την Κύπρο.

    • Ίσως το μεγαλύτερο μήνυμα που έχω δει ποτέ
      Απλά σε όλο αυτό το κατεβατό οι σκανδιναβικές χώρες φυσικά και δεν αλληλοψηφιζονται κατά σειρά απλά από πριν αποφασίζουν πια θα προωθηθεί
      Βέβαια επειδή καταφέρεσε κατά της τακτικής της Ελλάδας δε είδα να λες τίποτα για τη θέση της Σουηδιας στις επιτροπές
      Και αφού έχει γίνει ο νταβάς εκτός από τις σκανδιναβικές έχει και άλλες χώρες δορυφόρους
      Πάντως όντως δεν υπάρχει σκανδιναβικό μπλογκ άλλωστε φάνηκε από τη ψηφοφορία των επιτροπών
      Ο στίχος σε ενόχλησε εσένα πέρυσι

    • Ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής με ειδίκευση στην ψυχανάλυση και χρόνια πρακτικής στη Σουηδία, με φώναξε κανείς? χαχα Συμφωνώ Πάνο με αυτό που λες. Είναι η θεωρία των σχημάτων ή αλλιώς schema therapy μπορείς να το κοιτάξεις περισσότερο. Πολύ ωραία αναφορά με την Βλαχοπούλου αν και νομίζω ζούμε στον καιρό της υποκρισίας πιο πολύ ειδικά στις βόρειες χώρες γι αυτό και αντιδράνε και οι περισσότεροι εδώ. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν αλλεργία στην υποκρισία, μπορείς να το δεις και στα δημοφιλή ριάλιτι τι αντιμετώπιση έχουν οι υποκριτές με τα double standards κτλ και τι οι ντόμπροι οι ξηγημένοι που ακολουθούνε την καρδιά, δεν υπακούν σε νόρμες και κλίκες (νικάνε και γίνονται λαικοί ήρωες). Οι Έλληνες θα δώσουν το δωδεκάρι εκεί που αγαπάνε πραγματικά, στην οικογένεια τους και ας το πληρώσουν. Λογικό? Όχι αλλά ποιος είπε ότι τα συναισθήματα είναι λογικά? (Υπαρχει βέβαια εξήγηση λόγω κουλτούρας, ιστορίας, θρησκείας κτλ αλλα δεν θέλω να επεκταθώ). Υπάρχει λοιπόν συνεχώς μια σύγκρουση ανάμεσα στην καρδιά και το μυαλό γι αυτό και τέτοια σύγχυση στους περισσότερους γιατί από την μία θέλουν να κάνουν αυτό που γουστάρουν από την άλλη ο πολύς πολιτισμός της Ευρώπης τους δημιουργεί δυστυχία. Βέβαια αν καταπιέζεις τα συναισθήματα σου εκδηλώνονται αλλού και πολλές φορές σε αρρώστιες ψυχικές και μη. Σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη λύση είναι ο συμβιβασμός και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι αφού ζητάνε υποκρισία, υποκρισία θα τους δώσουμε. Από εδώ και στο εξείς 12άρια στον ημιτελικό και 10 στον τελικό. Και μεγάλη διαφορά δεν κάνουν οι δύο πόντοι και εμείς κάνουμε ότι μας αρέσει και οι Ευρωπαίοι είναι χαρούμενοι. ΥΓ ξέχασες το Μαυροβούνιο με το 12άρι στην Σερβία. YΓ2 Αν φοβάστε ότι οι βοριοευρωπαίοι θα κοιτάξουν τα αποτελέσματα μετά τον τελικό και θα αντιληφθούν την κομπίνα και θα γίνουμε ρεζίλι να σας πω απλά οτι η Σουηδέζα κοπέλα μου ψήφισε 10 φορές την Σουηδία… εντός Σουηδίας… μπροστά μου …νομίζω αυτό τα λέει όλα χαχα

  129. Σιγουρα αυτή η ανταλλαγή πρέπει να σταματήσει. Εκτός των άλλων παρουσιαζόμαστε ως «άνευ κρίσης» – μήπως όμως πραγματικά είμαστε;

    Ακομη, νομίζω ότι αποδεικνύει το μέγεθος του οπαδισμού (μπορεί και σκοταδισμού) που διακατέχει μεγάλο μέρος της μάζας, που χωρίς κριτική σκέψη αναζητά ταγούς, ενθουσιάζεται με καθρεφτάκια και τελικά τρώει τα μούτρα over and over.

    Κυρίως όμως, δεν μπορεί να διακρίνει το μείζων από το ελάσσων με αποτέλεσμα να αναλώνει τη σκέψη του (;) στα επουσιώδη.

    Μεγάλη συζήτηση!

    A! Και respect στη Σουηδέζα! ✊

    • Η μάζα ειναι όλοι αυτοι οι φαν στην αρένα που καταχειροκτοτούσαν τα σκόπια με την υποτιθέμενη τραγουδάρα ή τη Σουηδία και Τσεχία.
      αυτο ειναι μάζα

  130. Νομίζω είναι ώρα να σταματήσετε τους παραλογισμούς. Μια μέρα μετά τη ευροβιζιον έχετε ξεκινήσει να ψάχνετε για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει του χρόνου προτείνοντας ακόμα μέχρι και Στικούδη. Λες και οποία μπορεί να χορέψει θα γίνει η καινούργια Φουρειρα ή λες και πάνε οι μέλισσες είναι σίγουρα ότι η Ευρώπη θα μαγευτεί. Έλεος ! Το ποιο σημαντικό είναι το τραγούδι και το στήσιμο και τα λεφτά που δυστηχχως δεν υπάρχουν . Και ναι μπορεί η Ολλανδία να νίκησε με ένα απλό σκηνικό αλλά αυτό δεν είναι το σύνηθες και ούτε έχουμε τη δυναμική χωρών της βόρειας Ευρώπης. Επίσης να σας ενημμερωσω ότι ο Ολλανδός δεν είναι γνωστός στην Ολλανδία. Δεν έχει σχέση πάντα το πόσο διάσημος είναι ο καλλιτέχνης . Ούτως η άλλως πλέον πάνω μόνο πιτσιρίκια κυρίως. Νομίζω χαλαρώστε και σε 7’μηνες αποφασίζετε εσείς οι ειδικοί ποιος θα πάει .

  131. @spyrelo1821tout arsi-varitas μήπως είσαι εσύ το τρολ που χρησιμοποιουσε το ψευδώνυμο μου? Γιατί αν είσαι εσύ, εχεις πολύ μεγάλο θέμα. Αν πάλι δεν είσαι και ασχολείσαι τόσο πολύ με τα δικά μου σχόλια που σου επηρεάζουν τόσο πολύ, ώστε να γράψεις όλο αυτό το κατεβατο για τις απόψεις μου, θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτεις και ίσως αναθεωρησεις για το ποιος έχει πρόβλημα ή όχι 😀

  132. Τελικά διαπιστώνω ότι πολλοί Έλκηνες έχουν τεράστιο κόμπλεξ κατωτερόητος,για πείτε μου ρε Ελληναράδες μου που δεν σηκώνετε μύγα στο σπαθι σας και δε ανέχεστε το γιούχα στην συναλλαγη Ελαδος Κυπρου πιυ έδωσσε το 12αρι της η Σουηδία? ΣΤΗΝ ΔΑνια στην Ισλανδια ή μήπως στην Νορβηγία? Στην Ολλανδία το έδωσε ευθοκτοι ελληναραδες μου και ξερετε γιατί? Επειδή πιστευουν στην αξιοκρατία και όχι στο ρουσφετι οπως εσύ που νομίζετε οτι λετε εξυπναδα αλλά κανετε την χειρότερη δυσφήμιση για την Ελλάδα κακομοίρηδες ε κακομοίρηδες!

    • Κανένα δημόσιος υπάλληλος θα σαι εσυ ή τρεμεις στη ιδέα Μηοως αποχωρήσουμε και δε θα χεις με τι άλλο να ασχοληθείς
      Φωτοβολίδες που γράφεται με ένα σωτο αλλά ονόματα

      • Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις μεγάλε, λες μια παρόλα και καθάρισες για την ουσία τίποτα, πάνε για ύπνο τώρα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ