ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Η EBU αρνήθηκε δεύτερη εμφάνιση στην Jury rehearsal!

Κατά την διάρκεια της Jury rehearsal του Μεγάλου Τελικού του 64ου Διαγωνισμού της Eurovision, η Νορβηγία αντιμετώπισε τεχνικές δυσκολίες κατά την εμφάνιση της. Συγκεκριμένα, δύο φορές έπεσε μαύρο στα τηλεοπτικά πλάνα, ενώ άλλη μια φορά ο κάμεραμαν που τραβούσε τα πλάνα της Alexandra έκανε την εμφάνιση του στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ο NRK, ο τηλεοπτικός φορέας της Νορβηγίας, έκανε αίτημα προς την EBU να επαναληφθεί η εμφάνιση των KEiiNO, το οποίο όμως απορρίφθηκε. 

Σε δύο περιπτώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, η οθόνη έγινε μαύρη κατά την διάρκεια παρουσίασης του “Spirit In The Sky”.από τους KEiiNO. Όταν η εικόνα επανήλθε, ο εικονολήπτης βρισκόταν στην εικόνα.

Η Νορβηγία υπέβαλε καταγγελία για τα σφάλματα στους τηλεοπτικούς δέκτες κατά τη διάρκεια της νορβηγικής παρουσίασης. Εδώ, η νορβηγική αντιπροσωπία ενημερώθηκε ότι το λάθος δεν θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις στην ψηφοφορία των κριτών.

Ως εκ τούτου, ο NRK επέλεξε να υποβάλει επίσημη καταγγελία στην EBU. Η EBU απέρριψε επίσης την επίσημη καταγγελία.

Ο αρχηγός της Νορβηγικής αποστολής δήλωσε:

Αυτό ήταν ένα σοβαρό τεχνικό σφάλμα στην παραγωγή. Πιστεύουμε ότι η Νορβηγία αξίζει μια νέα ευκαιρία δεδομένου ότι πρόκειται για μια πρόβα στην οποία ψηφίζουν κριτές. Φυσικά, είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την απόφαση και ελπίζουμε ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής.

Η απόφαση της EBU έρχεται σε πλήρη εναρμόνιση με την κατεύθυνση της προς τις επιτροπές να κρίνουν τις διαγωνιζόμενες συμμετοχές με αμιγώς μουσικά κριτήρια. Ελπίζουμε ότι τα σοβαρά λάθη στην παρουσίαση του τραγουδιού της Νορβηγίας δεν θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

[Πηγή/Φωτογραφία: NRK]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι να πει και η καϊμενη η Kate Ryan το 2006 που είδαμε εικόνα green room και κατι πόδια ξαφνικά μέσα στο τραγούδι της.!

  2. Δεν παιζεται φετος η διοργανωση. Οχι οτι τις αλλες χρονιες ολα ηταν τελεια, αλλα φετος το εχουν τερματισει αρκετα. Ευτυχως υπαρχουν πολλα καλα τραγουδια και γινεται ενδιαφερον show.

  3. ‘Η απόφαση της EBU έρχεται σε πλήρη εναρμόνιση με την κατεύθυνση της προς τις επιτροπές να κρίνουν τις διαγωνιζόμενες συμμετοχές με αμιγώς μουσικά κριτήρια.’
    Εν τέλει έχει υπάρξει τέτοια οδηγία προς τις επιτροπές, και όχι να συνυπολογίσουν και τη σκηνική παρουσίαση; Αναφέρθηκε κάτι τέτοιο από μια Σουηδική εφημερίδα, αλλά δεν θεωρήθηκε αξιόπιστο ως πληροφορία.

  4. Καλως ή κακως οι επιτροπες εχουν ψιλοαποφασισει τι θα ψηφισουν και ενα τετοιο τεχνικο κ οχι ερμηνευτικο λαθος, δεν θα τις επηρεασει. Εαν ηταν ψηφοφορια κοινου πιστευω θα τους επετρεπαν τη 2η εμφανιση. Αυτο δεν δικαιολογει βεβαια τα πλειστα οσα προβληματα φετος.

  5. Δε χρειάζονταν γιατί οι επιτροπές είχαν ήδη ψηφίσει (ειρωνικό είναι).

  6. Καταλάβαμε, άγγιξε το κοινό αυτή η εμφανισάρα και βγήκε πρώτη στον ημιτελικό. Θα στηρίξουμε τον Κότζακ της Νορβηγίας και ευχόμαστε στην Ολλανδία ότι έπαθε πέρσι η Σουηδία.

  7. ενα τραγούδι ακρως παιδικό που φανταζομαι θα παιχτεί φουλ σε εφηβικα parties…προσωπικα δν βρισκω κανεάν ενδιαφέρον στο τραγούδι..και καλά εκανε η ebu!

  8. Μας έπεισε η EBU…

    Δηλαδή οι επιτροπές πέρσι που ψήφισαν τα ποιοτικότερα τραγούδια του διαγωνισμού έκριναν ότι, Αυστρία – Σουηδία – Ισραήλ, είχαν τα 3 καλύτερα από τα 43 του διαγωνισμού ή αν θέλετε από τα 26 του τελικού. Μάλιστα…
    Κάπου εδώ γελάμε και σταματάμε να ασχολούμαστε με τις φαιδρότητες τους και κοιτάμε μόνο να χαρούμε με την παρέα μας την αποψινή βραδιά.

    Και να σας πω και κάτι; Ποιο έντιμο βρίσκω εν τέλει τις συναισθηματικές ψήφους του κοινού, παρα των “ειδικών”… Εννοείται ότι και πάλι θα υπάρχουν (όπως και υπήρξαν) αδικίες σε καλά τραγούδια, τουλάχιστον η ψήφος του κοινού δεν ορίζεται από τις όποιες κατευθύνσεις της EBU…

    Να έχουμε όλοι μια όμορφη και χαλαρή βραδιά και καλή διασκέδαση σε όλους!
    Καλή επιτυχία Κατερίνα!!!
    Καλή επιτυχία Ελλάδα!!!

    • Οι “συναισθηματικοί” ψήφοι μεταναστών είναι έντιμοι; Που χαντάκωσαν ένα σωρό κομματάρες για τα γκαρίσματα των χωρών τους; Φανατίλα στο ζενίθ αντικειμενικότητα στο ναδιρ….Να μας λείπει!!!!

      • Φίλε μου το είπα κι εγώ αυτό ΑΝ είδες…

        Αδικίες υπήρχαν και θα υπάρχουν. Απλά είπα ότι είναι πιο έντιμη η ψήφος του κοινού που ψηφίζει υποκειμενικά (Ελλάδα-Κύπρος, Ρουμανία-Μολδαβία, κ.τ.λ…) παρα αυτό το υποκριτικό “ψηφίζουμε το πιο ποιοτικό τραγούδι…” και στο τέλος βλέπουμε τι, πως και ποιο είναι τελικά αυτό το ριμαδι ποιοτικό τραγούδι που ψηφίζουν οι “ειδικοί”…

        Και στην τελική να σου πω και κάτι που μπορεί να σου διαφεύγει; Γιατί η EBU κάνει αποδεκτή μια κριτική επιτροπή που (συνήθως) τα μισα τουλάχιστον μέλη ΔΕΝ έχουν άμεση σχέση με το τραγούδι;;; (ηθοποιοι – ενδυματολόγοι, κ.τ.λ…) Πως αυτοί κρίνουν την ποιότητα και την αξία ενος τραγουδιού;;;
        Για σκέψου…

        Άποψή μου είναι αυτή δεν σημαίνει ότι πρέπει να ναι αποδεκτή απ’ όλους.
        Καλά να περάσεις απόψε και καλή τηλεθέαση.

  9. Αν όμως ήθελαν αλλαγές στην παρουσία και δεν τις είδαν ποτέ, τότε ήταν πρόβλημα, αλλά δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας…

  10. Τώρα πείτε μου ειλικρινά; Εκεί στις στοιχηματικές τι πίνουν? Έχουν χαζέψει; Πιστεύουν ότι η Δανία με αυτό το σαχλό τραγούδι θα τα πάει καλύτερα από την Ελλάδα;?
    Κλαίωωωω..??

    • Αν εγώ πάω και βάλω όλα μου τα λεφτά στη Δανία οι στοιχηματικές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να ρίξουν την απόδοση. Κάποιοι βάζουν ή βγάζουν λεφτά δεν νομίζω οι εταιρίες μόνες τους να αποφασίζουν

      • Όσο και αν σου φανεί περίεργο οι εταιρείες ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ! Δεν έχει καμία απολύτως σχέση πόσα λεφτά θα παιχτούν και που, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους κοιτάνε και όχι τι είναι δημοφιλή στον κόσμο.
        Αν ίσχυε αυτό που λες (και που πιστεύουν οι περισσότεροι) τότε ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ θα κέρδιζε αυτό που ήταν πρώτο στα στοιχήματα.

      • Συμφωνώ, αναφέρομαι στους ανθρώπους που ποντάρουν εκεί τα λεφτά τους..Δεν πειράζει όμως..σε λίγες ώρες η Δανία θα είναι τελευταία! Remember that!?☘

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ