EUROVISION 2019 – Jon Ola Sand: «Ένας βαθμός χώρισε τη 10η και 11η χώρα του δεύτερου ημιτελικού»

Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού του 64ου Διαγωνισμού της Eurovision, ο executive supervisor του διαγωνισμού, ο Jon Ola Sand, ξαναχτύπησε με νέο tweet στον προσωπικό του λογαριασμό. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι η διαφορά της 10ης χώρας που προκρίθηκε από την 11η ήταν μόλις ένας βαθμός, ενώ κοινό και επιτροπές συμφώνησαν μόνο σε εφτά χώρες.

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον Μεγάλο Τελικό από τον Β Ημιτελικό, όπως ανακοινώθηκαν χθες είναι οι:

  1.  ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  2.  ΟΛΛΑΝΔΙΑ
  3.  ΑΛΒΑΝΙΑ
  4.  ΣΟΥΗΔΙΑ
  5.  ΡΩΣΙΑ
  6.  ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
  7.  ΔΑΝΙΑ
  8.  ΝΟΡΒΗΓΙΑ
  9.  ΕΛΒΕΤΙΑ
  10.  ΜΑΛΤΑ

Υπενθυμίζουμε ότι και στον πρώτο ημιτελικό η διαφορά μεταξύ της 10ης και 11ης χώρας ήταν ιδιαίτερα μικρή, της τάξεως των δύο βαθμών (δείτε εδώ)

Ποιες χώρες πιστεύετε βρέθηκαν στη 10η και 11η θέση; Πείτε μας στα σχόλια!

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω οτι η διαφορά ενός και δύο βαθμων στους ημιτελικούς επιβεβαιώνει οτι όντως είναι όλα ανοικτά. Θα είναι σαν πριν λίγα χρόνια οπου νομίζω η Ελλάδα (?) με 4 εξτρα ψήφους θα ήταν 4η η κάτι τέτοιο, για όσες χώρες είανι τοπ 10 τουλάχιστον.

    Οπότε θα δώ το διαγωνισμό χαλαρά αλλα αναμένω τρομερό σασπενς στα αποτελέσματα με ανακατάξεις. Σχετικά με την Ελλάδα προτιμώ να είμαστε τώρα 15οι και ας μείνουμε εκει παρα 8οι και μετά να φάμε γερό χαστούκι.

  2. Πάντως μετά την ολοκλήρωση των ημιτελικών υπήρξαν ορισμένες ανακαταταξεις και στα στοιχήματα! !! Η Ολλανδία αυξάνει κι άλλο τη διαφορά και πλέον στο Άμστερνταμ πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν το μέρος που θα γίνει του χρόνου ο διαγωνισμός, η Αυστραλία μόνη δεύτερη με καλή διαφορά από την τρίτη Σουηδία (λογικά κέρδισε τον πρώτο ημιτελικό), επιστροφή της Ελβετίας στη πεντάδα, η Ρωσία παλεύει για την πεντάδα (μέχρι και πριν λίγες ώρες ήταν και έβδομος) και Ελλάδα και Κύπρος έχουν μια πτώση στη 14η και 15η θέση αντίστοιχα! !!

  3. Μην τα πιστεύετε τα στοιχήματα είναι μόνο για να μπερδεύουν τον κόσμο … εγώ πιστεύω η Ελλάδα θα είναι 7-12 θέση και αν μέχρι τον τελικό αλλάξουν λίγο τα πλάνα πιστεύω να έχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα η Ελλάδα και ίσως πάμε και πιο πάνω …

    • Συμφωνώ με το σχόλιο,κι εγώ αυτό θέλω να πιστεύω,όλα είναι ανοιχτά ως το τέλος,αυτές τις διορθώσεις περιμένουμε όλοι γιατι παίζουν όντως όλα τον ρόλο τους αλλά επειδή όλα”φωνάζουν”Ολλανδία δέν σημαίνει ότι θα της το δώσουμε και από τώρα,τα φαβορί ήδη γνωστά,Ολλανδία,Αυστραλία ,Ελβετία, Ισλανδία(χάριν televoting),Σουηδία(χάριν των επιτροπών πιστεύω),,κάποιοι ξεχνούν την Ιταλία,που έχει εξίσου ένα υπέροχο τραγούδι και της αξίζει η νίκη μετά από τόσες εξαιρετικές συμμετοχές τα προηγούμενα χρόνια,Ρωσία πάντως,δέν πιστεύω γιατί μετά απο αυτές τις Χώρες να μήν αξίζει και στην Ελλάδα να είναι κάπου εκεί,καί πιθανολογείται οτι θα είναι πολύ χαμηλότερα,το τραγούδι μας και η ερμηνεύτρια είναι αξιώσεων,αντικειμενικά δέν αξίζουν πολλά τραγούδια μετά τα φαβορί που όλοι γνωρίζουμε,και ειδικά η Σουηδία δέν έχει θεωρώ καλύτερο τραγούδι ούτε από το τραγούδι της Ελλάδας ούτε από τα υπόλοιπα φαβορί,χίλιες φορές το τραγούδι της Νορβηγίας,μιά απλή γνώμη γράφω παιδιά,εύχομαι το καλύτερο για τη συμμετοχή μας και από κεί και πέρα,ό γέγονε γέγονε!

  4. Αποψη για τα χθεσινα
    Δεν θυμαμαι αλλον ημιτελικο που η σειρα εμφανισης να εχει παιξει τοσο σημαντικο ρολο. Περασανε απο το δευτερο μισο οι 7 απο τους 9 ενω απο τους 3 που περασανε απο το πρωτο τα 2 ηταν σιγουρα. Επισης για την δυναμικότητα του ημιτελικου αποφεύχθηκαν οι εκπληξεις καθως δεν θεωρω εκπληξη τον αποκλεισμο της Αρμενιας. Παραλληλα αποδειχθηκε μεχρι κεραιας οτι η σκηνοθεσια φετος ειναι μεγαλο προβλημα. Εφτασε και η χρονια που η Σουηδια δεν ειχε και τα καλυτερα πλανα εχοντας ως μετρο συγκρισης το MF. Η μονη χωρα που εχει καλη σκηνοθεσια ειναι η Αυστραλια που και για να τα λεμε ολα το ολο act ειναι αρκετα ευκολο σκηνοθετικα καθως στηριζεται σε κοντινα κεντρικα πλανα. Η Ολλανδια μαζι με την Αυστραλια ειναι οι μονες χωρες που μου βγαζουν winning vibes. Τελος δεν με εντπωσιασε το Αζερμπαιτζαν ενω οσο αφορα τη Ρωσια δεν ειναι και απο τα καλυτερα staging του Φωκα.

  5. Εγώ λέω 10η Αλβανία λόγω επιτροπών (προσωπικά είναι στα 10 αγαπημένα μου) και 11η η Ρουμανία… Αρμενία μου άρεσε πάρα πολύ αλλά ήταν μόνη στο live και έμοιαζε πολύ άδειο το stage.

  6. Ξεκαθαρα 11η και 12η θεση Μολδαβια Ρουμάνια
    Αχ πολυ κριμα για Μολδαβια πολυ καλη φωμη και σκηνικη παρουσια :/

  7. Στην πρόβα αλλαγές δεν έγιναν..και λογικό,μετά την πρόβα πριν το α ημιτελικό σχεδόν τοτ δεν αλλάζει
    Οπότε κ η Τάμτα μην λέει μπούρδες:εδώ κ 2 μέρες λεει οτι ίσως δούμε κάτι άλλο
    Επίσης στ escunited ειπαν πως για να μας έβαλαν να κλείνουμε το α μισό πήγαμε πλ καλά στον ημιτελικό οπότε λογικά βγήκαμε 1οι ή 2οι πίσω απ την Αυστραλία
    Διάλειμμα δεν έχει πριν απο μας..οποτε μην αγχωνεστε

    Έχει σίγουρα ένα πριν τη Σουηδία…

    Φωνητικά η Κατερινα στην πρόβα ήταν μέτρια
    Ας τς πει κάποιος να κάνει αφωνία μέχρι απόψε κ από απόψε ως αύριο
    Αυριο στν προβα ας μην πιασει καν τ νοτα..προβα ειναι

    • Η Κατερίνα κρατάει δυνάμεις για τις επιτροπές! Δεν ειναι ανάγκη να δίνει συνεχώς το 100% των φωνητικών της δυνατοτήτων στις πρόβες!

  8. Ο ένας και δύο βαθμοί είναι πραγματικά τίποτα με το νέο σύστημα… Ουσιαστικά με το παλιό παίζει να περνούσε η 12η χώρα αντί της 10ης η της 11ης.
    Σε αυτό τον ημιτελικό θεωρώ πως τη δεκάδα έκλεισε η η Δανία η η Νορβηγία ( ακόμα απορώ πως πέρασαν) και μια ανάσα πριν την πρόκριση έφτασε η Ρουμανία η η Αυστρία.

  9. Ξεκάθαρα η Ρουμανία 11η και η Δανία 10η , μάτια βγαζει (και από στατιστικής πλευράς, πολιτικών ψήφων, κλπ).

  10. Χάρηκα για 2 γείτονες αξιζαν να περάσουν. Καλά αυτό που γίνεται με στοιχήματα δεν υπάρχει. Τόσο μεγάλη διαφορά 1ου με 2ου δε θυμάμαι από ποτέ υπήρχε πάλι 1 μερα πριν τον τελικό. Πάντα οι πρώτοι 2 η 3 η 4 ήταν κοντά σχετικά. Αυτό το πράγμα είναι αδιανόητο. Πάει για ρεκόρ βαθμών ο Ολλανδός. Τόσο εύκολη νίκη θα πάρει πια έλεος. Το αξίζει αλλά αυτός το τερμάτισε. Δεν υπάρχει αντίπαλος. Το τονίζω μια μέρα πριν το τελικό οι αποδόσεις ειναι εντυπωσιακές.

  11. Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο!
    Απορώ γιατί είναι φαβορί ο Ολλανδός με σχεδόν 50% στο Eurovisionworld. Οκ καλός είναι αλλά προσωπικά προτιμώ Σουηδία ή Αυστραλία.
    Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είχε τα καλύτερα πλάνα και τον καλυτερο ήχο, τι κανει γκλιν-γκλον;

  12. Και η διαφορά του 1 βαθμού ήταν ο λόγος που με βλεμμα λίγο πριν το εγκεφαλικό δήλωσε ξεψυχισμένα ότι εχουμε ένα εγκυρο αποτέλεσμα; Και βγήκε ξαφνικά και ανακοίνωση από την EBU που απευθυνόταν στις κριτικές επιτροπές να βαθμολογήσουν μόνο βάσει τραγουδιού & ερμηνείας & να αγνοήσουν την σκηνοθεσία και τη συνολική παραγωγή. Άσε μας ρε Jon Ola! Μήπως τελικά είδαν ότι κάποιο από τα φαβορί δεν τραβάει;

  13. Εύχομαι το αντίθετο…
    αλλά τώρα που είδα – άκουσα και τα τραγούδια του 2ου ημιτελικού (φέτος δεν είχα ασχοληθεί – δεν έχω ακούσει τα κομμάτια)…. και με δεδομένο ότι υπάχου ακόμη 6 τραγούδια που δεν έχω ακουσει…
    Φοβάμαι ότι θα δώσουμε “μάχη” ανάμεσα στη δεξιά και αριτερή μεριά του πίνακα…
    Κα η Τάμτα αν εμφανιστεί τόσο αδιάφορα οσο στον ημιτελικό μας, θα είναι πίσω από εμάς…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ