ΜΟΛΔΑΒΙΑ: “Μας σκοτώνουν το όνειρο”!

Λίγες ώρες πριν τη χθεσινοβραδινή Jury rehearsal του δεύτερου ημιτελικού του 64ου διαγωνισμού της Eurovision 2019, η Kseniya Simonova, η καλλιτέχνις που ζωγραφίζει στην άμμο και συμμετέχει φέτος στη σκηνική παρουσίαση του τραγουδιού της Μολδαβίας “Stay”, ξεσπάθωσε. Συγκεκριμένα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook δήλωσε:

Λοιπόν. Τι μπορώ να πω. Η πρόβα του δεύτερου ημιτελικού τελείωσε και στις 22:00 υπάρχει η πρόβα όπου θα ψηφίσουν οι επιτροπές. Τι μπορώ να πω για την εικόνα; Κοιτάξτε το πρόσωπό μου. Καλύτερα να σιωπήσω. Φαίνεται ότι για τέταρτη φορά κανείς δεν λαμβάνει υπόψιν τις σημειώσεις μας και μπορώ να πω ότι αυτό που γυρίστηκε σήμερα είναι φρικτό! Στη συνέχεια, η τεχνική ομάδα της Eurovision ομολόγησε ότι είχε κάνει λάθη μαζί μας, αλλά παιδιά …. και τι;

Δεν έχω δει ούτε μια κανονική λήψη της Μολδαβίας. Κατέστρεψαν την επίδοση μας σήμερα – κάμερες, φώτα και πλάνα. Τίποτα δεν έφτασε κοντά σε αυτά που τους γράψαμε εκατοντάδες φορές και μετά από κάθε αποτυχημένη πρόβα λαμβάναμε εκατοντάδες υποσχέσεις: “Ναι. Ξέρουμε. Συγνώμη. Την επόμενη φορά θα το διορθώσουμε για σας! “Αλλά η κάθε “επόμενη φορά” αξίζει.

Δεν είναι η πρώτη μου Eurovision, όπως γνωρίζετε, και σε σύγκριση με το Ντίσελντορφ τώρα απλά κατέστρεψαν την παράστασή μας! Είμαι πολύ λυπημένη. Είμαι πολύ θυμωμένη. Δεν ξέρω τι θα σας δείξουν. Dare to dream? Όχι στην περίπτωσή μας. Kill the Dream είναι αυτό που λέω. Συγγνώμη για το ότι γίνομαι σκληρή …. Ήμουν σιωπηλή μέχρι σήμερα, αν και σε όλες (ακόμα και στη 3η) τις πρόβες το έκαναν λάθος. Αλλά αύριο είναι ο ημιτελικός. Σήμερα είναι η βραδιά των επιτροπών. Αχ…

Φαίνεται πως τα όποια προβλήματα σχετικά με την οπτική παρουσίαση του τραγουδιού της Μολδαβίας δυστυχώς παραμένουν και δεν επιλύθηκαν παρά την έξτρα πρόβα που ενέκριναν οι διοργανωτές.

Υπενθυμίζουμε πως η Μολδαβία θα εμφανιστεί στην τρίτη θέση του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision 2019 με το τραγούδι “Stay” που ερμηνεύει η Anna Odobescu.

[Φωτογραφία: Eurovoix]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φαίνεται ότι η EBU σκιάχτηκε πέρυσι με την υψηλότατη βαθμολογία της Μολδαβίας λόγω χορογραφίας του Φωκά και σου λέει κάτσε μην πάθω καμιά ζημιά φέτος και κερδίσει χώρα δίχως budget. Οπότε πέφτει πετσόκομα σε αρκετές χώρες.
    Θυμίζω ότι οι επιτροπές εισήχθησαν στο διαγωνισμό ένα χρόνο μετά τη 2η θέση του ζιμπεν ζίμπεν αλουλού… με σκοπό να κόβουν ‘μη ποιοτικές’ συμμετοχές.

    Ας τελειώνουμε επιτέλους μ’ αυτόν τον κοστοβόρο περιοδεύοντα -δώσε μου λεφτά- θίασο.
    Να διοργανώνεται πλέον σε σταθερή πόλη πχ Βρυξέλλες (έχει υποδομές και ανταπόκριση διεθνώς) και καθεμία συμμετοχή να έχει τον ίδιο προϋπολογισμό συμμετοχής.

    Η ΕΡΤ και ο OGAE και λοιποί φανς πρέπει να αντιδράσουν επιτέλους.

    Εκτός κι αν αφαιρεθεί το διαγωνιστικό μέρος και δεν υπάρχει ψηφοφορία παρά μόνο μουσικό – φεστιβαλικό θέαμα.

    Θυμάται κανείς τους λόγους της αποχώρησης της Τουρκίας???

      • Η Τουρκία αποχώρησε το 2012, δύο χρόνια πριν την κοντσιτα επειδή θεωρούσαν άδικη την βαθμολογία των επιτροπών

    • Oι επιτροπές μπήκαν το 2008 λόγω εντονότατων διαμαρτυριών γιατί την προηγούμενη χρονιά και οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον ένα τότε ημιτελικό (με 28 τραγούδια) ήταν από το λεγόμενο Ανατολικό μπλοκ (κοινώς, αλληλοψηφίστηκαν και πέταξαν έξω τις χώρες της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ευρώπης).

    • αποχωρησε το 2013 διοτι δν συμφωνούσε με τις επιτροπες οι οποίες την απεκλεισαν το 2011..εικάζω οτι εαν περνουσε τοτε δν νομιζω να ειχαν θέμα..πλεον καποιος εβαζε στην θεση της την τουρκια που με τους πολλους μεταναστες που ειχαν κ ψηφιζαν μαζικα τραγελαφικες συμμετοχες τυπου rimi lei 2005..και μεταξυ μας δν μου λειπει καθολου!

  2. τα ιδια κανουν και σε εμας και στις περισσοτερες χωρες….καθε χρονο τα ιδια…..το δικο μας την τριτη ηταν απλα τραγικο…..η κατερινα πηγαινε απο δω και απο κει και οι καμερες εδειχναν οτι να ναι…..ε ντροπη πια! η σουηδια και η αυστραλια να ειναι καλα και ολες οι αλλες χωρες να πανε απο κει που ρθαν…..

  3. Επιτέλους κάποιος συμμετέχων μίλησε! Απαραδεκτη η διοργάνωση του Ισραήλ οσον αφορα σκηνοθεσία και ήχο! Και στην περίπτωση της Ελλάδας και στης Κύπρου έγιναν σημαντικά λάθη που μπορούσαν να κοστισουν στον ημιτελικό (και λογικά θα κοστισουν στον τελικο αν επαναληφθούν).
    Προβλεπω να βγει νικητής ο Γάλλος και κανουν οτι μπορούν γι αυτο.

  4. Δυστυχώς υπάρχουν και θα συνεχιστούν να υπάρχουν αυτά τα “φαινόμενα”…

    Ανεξάρτητα αν μία χώρα έχει ή δεν έχει καλό τραγούδι, ή σκηνική παρουσίαση, το θέμα είναι η σκηνοθεσία να είναι όπως την έχει σκεφτεί η κάθε χώρα. Προφανώς και θα υπάρχουν και κάποιες ατέλειες σε ένα ζωντανό πρόγραμμα, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να μην λαμβάνουν υπόψιν τι έχει ζητήσει η κάθε χώρα για την συμμετοχή της.

    Εαν δεν μπορεί να γίνει αυτό που έχει ζητήσει μία χώρα, το κατανοώ να μην της γίνει το “χατίρι”. Αλλά να ζητούνται αυτονόητα πράγματα να υπόσχονται ότι θα γίνουν και στο τέλος να παρουσιάζεται ότι γουστάρουν, ε… αυτό είναι τραγικό!! (για να μην πω τίποτ’ άλλο…)

    Δυστυχώς έχουμε κι εμείς νιώσει την αδιαφορία τους ουκ ολίγες φορές…

  5. ξεκίνησαν πάλι οι συνωμοσιολαγνείες και η αποποίηση ευθυνών…οταν εχεις ενα τοσο αδιαφορο τραγουδι οπως εχει η μολδαβια πρεπει καπου να ριξουν την ευθυνη..ε τι πιο ευκολο να στοχοποιησουν τα πλανα τον ηχο την σκηνοθεσία και την λεσχη μπιλντεμπεργκ…ελεος…
    οσο γι τις επιτροπες καλα κανανε κ μπηκανε διοτι πριν μπουνε το 2007 περασαν ολες οι πρωην κομμουνιστικες χωρες κ αφησαν απεξω αξιολογοτατα τραγουδια τυπου valentine lost,comme ci comme ca,danca con migo κτλ κτλ!

    • Όποιος δηλαδή διαμαρτύρεται για τα αυτονόητα, σημαίνει για σενα ότι υπάρχει αποποίηση ευθυνών. Μάλιστα… το “μάθαμε” κι αυτό…

    • Πλάκα κάνεις? του Ολλανδου είχε τέλεια σκηνοθεσία..Νορβηγια και Σουηδία επισης…

  6. την κυπρο που την καταστρεψανε με το βιντεο της δευτερης προβας γιατι δε βγηκε κανεις να την υπερασπιστει??? οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. αν αρεσει εναα τραγουδι θα ψηφιστει ΤΕΛΟΣ. Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες τυπου τις κοντης @ της φταινε οι τριχες. εμα πιααααααααααα

  7. Tα έχουμε πει 100 φορές. Όποιον θέλει η ebu αυτός κερδίζει. Φέτος θα σαρώσει ο Ολλανδός. Έχει ωραίο τραγούδι αλλά αν του κάναν τα πλάνα που κάναν σε άλλες συμμετοχές θα έπεφτε κ αυτός. Του χουν το καλύτερο φωτισμό κ σκηνοθεσία. Εμάς μας χαντακωσαν όπως κ τη Κύπρο φέτος. Γενικά όλους τους ρίχνουν εκτός Αυστραλίας Σουηδίας Ολλανδίας Ισλανδίας φέτος αλλά εκτός Ολλανδίας οι άλλοι έχουν μπαρούφες τραγούδια δεν απειλούν την Ολλανδία. Είναι αίσχος τα τραγούδια αυτά. Αντίθετα οποια ήταν επικίνδυνα τα ρίχνουν.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ