EUROVISION 2019: Η Ελλάδα στη 13η θέση εμφάνισης στον τελικό του Σαββάτου!

Πριν λίγο ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης για τον τελικό του 64ου διαγωνισμού της Εurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου. Η σειρά προέκυψε ύστερα από πρόταση της παραγωγής, συγκεκριμένα του Christer Björkman και μετά από έγκριση της EBU. Η Ελλάδα και η Katerine Duska θα εμφανιστούν στην 13η θέση του τελικού, μετά από το φαβορί Ολλανδία  και πριν από το Ισραήλ ενώ η Κύπρος και η Τάμτα θα εμφανιστούν στην 11η θέση.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης στον τελικό του Σαββάτου έχει ως εξής:

1. Μαλτα

2. Αλβανια

3. Τσεχια

4. Γερμανία

5. Ρωσία

6. Δανια

7. Άγιος Μαρίνος

8. Βόρεια Μακεδονία

9. Σουηδια

10. Σλοβενια

11. Κύπρος 

12. Ολλανδία

13. Ελλαδα 

14. Ισραήλ

15. Νορβηγία

16. Ην. Βασίλειο

17. Ισλανδια

18. Εσθονια

19. Λευκορωσία

20. Αζερμπαιτζαν

21. Γαλλία

22. Ιταλία

23. Σερβία

24. Ελβετια

25. Αυστραλία

26. Ισπανία

Ο Τελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ2 το Σάββατο, 18 Μαΐου, στις 22:00 ώρα Ελλάδος.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ BETTER LOVE!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑΜΤΑ ΚΑΙ REPLAY!
Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2019 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 
Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

140 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαζά σχόλια ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα πατωσουν γιατί θα βγουν πριν και μετά το φαβορί σε 3…2…1

    • Μαζί σου και γω. Κάποιοι εδώ μέσα, θα σταματήσουν να κραζουν μόνο αν στείλουμε Αργυρό, Stan, ή Οικονομοπουλό

      • Ρε παιδιά σοβαρευτείτε…
        Για ποια στοιχήματα μιλάμε;
        Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Αζερμπαϊτζάν, Ελβετία ανεβοκατεβαίνουν κάθε μέρα από 5 θέσεις. Είναι προφανές ότι όλα είναι αμφίρροπα και υπάρχουν άπειρα παραδείγματα κάθε χρόνο πως όλα είναι κατασκεύασμα. Απλά κάθε χρόνο κοιτάμε πως θα κράξουμε τη συμμετοχή μας. Ήμαρτον πια…
        Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας!

  2. Τα έγραψα και σε προηγούμενο ποστ του OGAE οπότε θα κάνω μια αναφορά και εδώ.Η σειρά Κύπρος-Ολλανδία-Ελλάδα-Ισραήλ είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για τη χώρα μας,πιο φανερό δε γίνεται.Είναι μεγάλη αδίκια κατά της Ελλάδας,δε γίνεται πραγματικά ρε παιδιά.1)Η EBU και ο συνήθης τύπος που διαλέγει τις θέσεις ΑΠΛΑ δεν γουστάρουν την Ελλάδα,δεν είναι μποϊκοτάζ αυτό;Ποτέ θα πάρουμε απόφαση να φύγουμε από το θεσμό,έχουμε και μια αξιοπρέπεια2)Η Ελλάδα δυστυχώς θα περάσει απαρατήρητη ή χειρότερα θα συγκριθεί με την Ολλανδία οπού υπερέχει και σε τραγούδι μελωδικά και σε σκηνική παρουσία (εφέ) αλλά και η φωνή του Duncan είναι μακράν καλύτερη από της Duska χωρίς να σημαίνει ότι η Κατερίνα μας δεν έχει φωνάρα.3)Πρόβλεψη για τελικό:Έτσι πως μας κατέντησαν οι “φίλοι” μας οι Ευρωπαίοι θέση 18η με 20η θα είναι το ταβάνι μας.Καλή επιτυχία όμως,τι να πούμε άλλο.ΥΓ:Όταν κάνετε αντίλογο εδώ μέσα να μιλάτε με επιχειρήματα.Και ένα μεγάλο ευχαριστώ/μπράβο στον OGAE που αφήνει δημοκρατικά στον καθένα/μία από ‘μας να γράφει τη δική του άποψη.

    • Να μην θεωρούμε εαυτούς έθνος ανάδελφον κ να μην κλαιγόμαστε ….. ας στέλναμε καλυτερο τραγούδι ….. μην μας φταίνε παντα οι αλλοι για τις επιλογές μας ήτοι την δήθεν κουλτούρα της αριστεράς που φανηκε κ φέτος αμπαλάρισμενη υπό μια αξιοπρεπή παραγωγή κ ενα τραγικά άθλιο στήσιμο ….

    • Ότι να ναι διαβαζουμε…ακου η Ολλανδός έχει καλύτερη φωνή από την Ντούσκα…γελάνε και οι πέτρες….

  3. Πιστεύω πως δεν παίζει ρόλο η σειρά εμφάνισης αλλά την προηγείται και έπεται. Οπότε πολύ κακή σειρά εμφάνισης μετά την Ολλανδία. Μια Ολλανδία που αυτή την στιγμή στις αποδόσεις που παίζεται στα στοιχήματα δεν χάνει. Επίσης επειδή συνήθως τις χώρες που πάνε καλά στους ημιτελικούς τις βοηθάνε έχω μια αίσθηση ότι στον ημιτελικό πήγαμε χειρότερα απο ότι περιμέναμε.

  4. Αγαπημένε..Christer Björkman…Την…your precious Σουηδία τοποθέτησες μεταξύ του “αδιάφορου” βόρειου γείτονά μας και της..οκ.. Σλοβενίας..ενώ το Κατερινιώ το χαντάκωσες μετά το απόλυτο φαβορί Ολλανδία..με τις όποιες συγκρίσεις να φανούν άμεσα για το αν πατησει κάποιος το κουμπί να ψηφίσει….Κατά τ άλλα όλα γίνονται για την κανονικότητα της ροής του show..κάθε χρόνο τα ίδια κ τα ίδια..ας το πάρουν μια κ καλή καθε χρόνο οι βόρειες χώρες αφου τόσο καλά το μαγιρεύουν κάθε χρονιά να τελειώνουμε..αφού πέρασαν χθες Δανίες Νορβηγίες που ούτε για δευτερο άκουσμα δεν είναι..

    • Η Νορβηγία είναι αριστούργημα, σε σχέση με την ιγμορίτιδα της Ντούσκα

    • Σχόλιο παρόμοιας γνώμης περί μαγειρεμάτων έγραψα πριν λίγες μέρες σε άλλο post και κάποιος μου απάντησε ότι τα έχω χάσει τελείως και ότι γι’αυτό οι Έλληνες είμαστε από τους πιο μισητούς Eurofan. Στη σύγχρονη Ευρώπη του οικονομικού ντετερμινισμού και των ανισοτήτων πρέπει είτε να εθελοτυφλείς είτε να είσαι αφελής για να μην βλέπεις πως συγκεκριμένες χώρες προωθούνται και ευνοούνται συστηματικά. Η Eurovision είναι μια μικρογραφία του τρόπου λειτουργίας της σύγχρονης Ευρώπης. Οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες είναι μέσα στο παιχνίδι. Διαφορετικά δεν θα είχαν μπει ούτε επιτροπές, ούτε θα καταργούνταν οι κληρώσεις για την σειρά εμφάνισης των χωρών.Οι αλλαγές αυτές στους κανονισμούς εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς και σίγουρα δεν έγιναν τυχαία. Παρ’ολα αυτά θεωρώ ότι η τελευταία θέση του Α’ μισού δεν είναι και άσχημη καθώς και ότι το φαβορί είναι πριν και όχι μετά από εμάς. Καθαρά μουσικά ένα καλό τραγούδι μπορεί να ξεχωρίσει όπου κι αν το βάλεις παρά τις προσπάθειες της ebu για το αντίθετο. Αν λοιπόν το τραγούδι μας πήγε καλά στον ημιτελικό όλα είναι ανοιχτά για τη δεκάδα. Το ότι προφανώς και θα το σηκώσει ο Ολλανδός δεν αναιρεί μια πιθανή δική μας καλή τελική κατάταξη. Οψόμεθα….

  5. Κυπρος-Ολλανδία-Ελλάδα τι σάντουιτς είναι αυτό; η Κυπρος μαλλον στον ημιτελικό βγηκε 4-7

  6. Ανοικτός τελικός….για αρκετές χώρες.
    Προβλέπεται διασπορά ψήφων και σε επιτροπές και σε televoting.
    Υπάρχουν ισχυρά μπλοκ που θα αλληλοψηφιστούν (Σκανδιναβικό, Πρώην Σοβιετικό, μπλοκ των fans).
    Υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας Σερχάτ (βλ. χαβαλέ ψήφος televoting + τούρκικη διασπορά).
    Για πρώτη φορά στο πρώτο μισό τόσα πολλά φαβορί.Πιστεύω ότι θα είναι κοντά τα 5 πρώτα μεταξύ τους. Θα εξαρτηθεί από την ακροαματικότητα (που είναι πολύ πολύ χαμηλή…ποιά 200 εκατομμύρια…μερικές δεκάδες) και ποιοί θα ψηφίσουν…(αν ψηφίσουν πολλοί…τότε ο Ολλανδός ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ).
    Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον anyway.

    Η Ελλάδα…ακύρωσε μόνη της την προσπάθεια rebranding. Οταν είσαι 7ος-8ος πριν τις πρόβες…και κατρακυλάς στα αζήτητα…ζητώντας αλλαγές επί αλλαγών λίγο πριν τον τελικό, προφανώς και δεν κάνει κάτι καλά. Ο ερασιτεχνισμός στο μεγαλείο του για ακόμα μια φορά. Πρόβλεψη (15η – 20η θέση με το πολύ 40 βαθμούς).
    Ο στόχος πλέον είναι να περάσει την 17η θέση του μεγάλου Ρακιντζή.
    Πιστεύω πως ότι πάρουμε θα είναι από Κύπρο, Αλβανία…άντε και κανά ψίχουλο από Σερβία, Αρμενία…και γειά.

    Η Κύπρος σε ελαφρώς καλύτερη θέση.

    Με τις υγείες μας και καλή ακρόαση.

    • Βρε κοπέλα μου τι χαζομάρες λες. Ο ερασιτεχνισμός είναι που ζητήσαμε αλλαγές; Οι μισές χώρες ζήτησαν αλλαγές; Αυτή η λάμπα του Ολλανδού που είναι κ φαβορί άλλαξε 100 θέσεις πριν καταλήξουν που θα μπει. Που φταίει ο ερασιτεχνισμός που ενώ κάνουμε καλές πρόβες έχουμε ένα καλό κομμάτι και μια πολύ όμορφη παρουσία στα στοιχήματα μας περνάει κ η κουτσή Μαρία με χειροτερα τραγούδια από εμάς χωρίς Μα έχουν κτ τρομερο; Και τέλος όταν είμαστε 15οι τώρα στα στοιχήματα δεν σημαίνει ότι μας θεωρούν οι στοιχηματικες ότι θα βγούμε στη θέση 15 αλλά είμαστε 15οι στις πιθανότητες να βγούμε πρώτοι. Έχει τεράστια διαφορά. Πέρσι η Αυστρία δεν ήταν καν στο τοπ 10 κ βγήκε 3 ενώ άλλες που τις είχαν πολύ ψηλά (Λιθουανία Ιρλανδία) δεν πήγαν τόσο καλά. Ας ηρεμήσουμε λιγο κ βλέπουμε..

      • Εντάξει…με την πιπίλα της Αυστρίας.

        Όταν είσαι 7-8 πριν εμφανιστείς με απόδοση 8 και πας 15ος με απόδοση 360…ΠΡΟΦΑΝΏΣ σε είδαν και τρόμαξαν…Τι δεν καταλαβαίνεις.

        Ας σταματήσει ο βαυκαλισμός. Το τραγούδι πάει ΑΠΑΤΟ για λόγους που αφορούν ΕΜΑΣ και μόνο…και ουχί ebu και μαγειρέματα. Έλεος πιά.

        Ένα καλό τραγούδι για ακόμα μια φορά θα πάει άπατο, λόγω κακής ερμηνείας, σκηνοθεσίας, σκηνικής παρουσίας._

  7. Την κάτσαμε τη βάρκα…μετά τη κορυφαίο φαβορί που μας βάλανε….αει στο καλό. Κι αυτό το 13 το γρουσούζικο! Να ρωτήσω…..εκεί κάπου γίνεται διάλειμα; Αν γίνει διάλειμα μετά απο μας, είναι καλό, γιατί το τραγούδι μένει στον κόσμο.

    • To διάλειμμα θα είναι μετά το 9ο τραγούδι (Σουηδία) και το 18ο (Εσθονία).

      • Παιδιά εγώ είμαι από τους μεγάλους fun του ελληνικού τραγουδιού ,μένω στο εξωτερικό και σε όποιον το έβαλα δε πίστευε πως είναι από Ελλάδα ,στο live όμως τα πράγματα άλλαξαν τους χάλασε παρά πολύ το stage και η φωνή δε βγήκε !!!! Το θεώρησαν πολύ παλιομοδίτικο και το διάβασα σε πολλά Γαλλικά site ακριβός το ίδιο ,το να κανείς κάτι θεατρικό στην Ευρώπη έχει ρίσκο μιας και δεν παρακολουθούν θέατρο ,κακά τα ψέματα αν δεν έχεις σπρώξιμο όπως η Ολλανδία η υπερπαραγωγή δεν υπάρχει περίπτωση να πας καλά ,η Ολλανδία έχει καλό τραγούδι αλλά μέχρι εκεί ….για πρωτιά δεν είναι ,καλή μας επιτυχία ,τουλάχιστον το ευχαριστηθήκαμε φέτος και μπράβο στην ΕΡΤ που έδειξε πάλι ενδιαφέρον ,GO GO Katerina GO GO GREECE ????????????

  8. Παναγίτσα μου το είπα χθες!!! Θα βάλει τη ταμτα πριν τον Ολλανδό να την εξαφανίσει να φανεί η ποιοτική διαφορά όπως η ελευθερία ελευθερίου καταστράφηκε από τη Λορέν. Ποια επιτροπή θα ψηφίσει Κύπρο κ Ελλαδα;;; μας διέλυσε η ebu!!! Ειδικά τη Κύπρο. Επίσης διέλυσε Ρωσία Μάλτα. Παιδιά Ισλανδία θα σκίσει την έβαλε ανάμεσα στα χειρότερα χαχαχα. Ελβετια Αυστραλία αλληλοεξουδετερωση. Μέτρια κ η θέση Σουηδίας. Ολλανδία πρώτη και με ρεκόρ βαθμών μάλλον και Ισλανδία Αυστραλία πολύ πολύ ψηλά

    • Ποιό ρεκόρ βαθμών βρε συ Εφη μου ? Ανοικτός διαγωνισμός σε πολλούς με διασπορά βαθμών είναι…

    • Την Loreen περίμενε η Ελευθερίου για να καταστραφεί; Η οποία Ελευθερίου που λες βγήκε 9η στο televoting και 18η στις επιτροπές για αυτό πηρέ την θέση που πήρε. Ας βγούμε και πάλι 9οι και μια χαρά θα είμαστε.

  9. Νομιζω η Κυπρος ειναι σε χειροτερη μοιρα απο εμας.Τουλαχιστον αν το δουμε κ απ την θετικη μερια εμας μας εβαλαν στην τελευταια θεση του 1ου μισου κ μετα το μεγαλυτερο φαβορι.Δν πιστευω σε συγκρισεις κτλ.Αν ημασταν εμεις 12 κ ο Ντανκαν 13ος θα ηταν αλλιως(Freaky Fortune-Conchita)γτ εκει θα μας εξαφανιζε.Επισης δν μπορω ναδεχτω οτι οι Β.Μακεδονια,Ισπανια κ Νορβηγια(αν παμε βαση στοιχηματων)θα πανε καλυτερα απο εμας.Οπως κ να χει καλη επιτυχια στην Κατερινα ειναι πολυ καλη κ μονο κερδισμενη θα βγει απ ολο αυτο ειτε 1η ειτε 21η!Νς περασουμε ολοι καλα το Σαββατο!

      • Νομίζω οτι η Κατερίνα θα βγεί κερδισμένη ακόμα και 26η να έρθει. Είναι επαγγελματίας και οχι ντίβα (βλ. Τερζή) και αν το σκεφτείς ακόμα και το 1% απο όσους την έμαθαν/είδαν την ακολουθήσει μετέπειτα τοτε για αυτή θα είναι επιτυχία.

      • Ρε παιδιά νομίζω ότι ο James εννοεί είτε διαγωνιστεί 1η είτε 21η. Δεν εννοεί που θα τερματίσει. Το παρεξηγήσατε.

      • Κούρασες με τη γκρίνια σου και τον αρνητισμό σου. Είδες ότι μας έχουν χαμηλά στα στοιχήματα και βγάζεις χολή αβέρτα. Έτσι είστε. Κλασικοί Ελληνάρες. Αν πάει κάτι καλά αποθεώνουμε. Αν όχι κραζουμε. Γι’ αυτό κι εγώ τέλος απ’ τον ogae. Εδώ μέσα έχουν μαζευτεί όλοι οι κομπλεξικοί, που αντί να κάτσουν να χαρούν τον διαγωνισμό, κλαίγονται και γκρινιάζουν σαν κατινες της γειτονιάς. Άντε γεια λοιπόν και μην ξεχάσετε να ρίξετε μπόλικο φαρμάκι το Σάββατο. Έτσι κι αλλιώς δεν θα είμαι εδώ για να διαβάζω τα χάλια σας.

      • Εννοω πως δουλεψε σαν επαγγελματιας κ δν θα της καταλογισει κανεις κατι αν δν παει καλα.Ειχε μια ομορφη παρουσια ολη αυτην την περιοδο που μονο καλο μπορει να της κανει!?

  10. παρα πολυ ωραια και χρησιμα σχολια απο ολους …επιτρεψτε μου ομως να πω οτι βλεποντας και τους 2 ημιτελικους υπηρχαν ωραιες φωνες απο πολλες χωρες ομως τα τραγουδια ηταν μετρια και δεν με συγκινησαν….τα φαβορι ειδικα εχουν υπερεκτιμηθει!!το δικο μας και της κυπρου πολυ καλυτερα απο ολλανδια (οκ τα φωνητικα τα σπανε , ο ιδιος ΑΠΛΑ ΚΑΛΟΣ) ή ρωσια.
    πιστευω οτι τα τελευταια χρονια περνανε τραγουδια τα οποια εχουν μηνυματα διεκδηκησης περι δικαιωματων ή υψηλο budget και πολλα εφε!!!, εμεις παντα παμε με τραγουδια για την αγαπη τον ερωτα κατι που τις περισσοτερες φορες δεν συγκινει πλεον παρα τις φωναρες που στελνουμε

  11. Εμένα μου κάνει πολύ καλή σειρά αμέσως μετά το φαβορί, γιατί θα πέσει όλο το ενδιαφέρον στον Ολλανδό και μετά θα ΄ρθει η σειρά της Ελλάδας που θα αναδείξει ένα πλούσιο και πολύχρωμο σκηνικό contrast σε σχέση με το μουντό της Ολλανδίας…
    Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για την Κατερίνα να εμφανιστεί δυνατά με μια γερή φωνητική ερμηνεία και να ολοκληρώσει έτσι μια εντυπωσιακή εμφάνιση.
    Ναι δεν είναι τυχαία η επιλογή, η ΕBU μας θεωρεί φαβορί!
    Αρκεί να ναι χαλαρό το κορίτσι μας και θα γράψει φανταστικά. Μην την αγχώνουμε!

    • Εχεις ένα point. Το ότι μας βάλανε στη 13η θέση ενώ είχανε στη διαθέσή τους από το 1 έως το 13, πάει να πεί ότι μας βάλανε στην τελευταία διαθέσιμή τους. Ετσι σκέφτηκα και γώ ότι είμαστε υπολογίσιμη δύναμη και μάλιστα είπα ότι θα προκριθήκαμε 1οι ή 2οι στον ημιτελικό μας. Αλλά αυτό το μετά την Ολλανδία το φοβάμαι. Περιμένετε μόνο την ώρα και τη στιγμή της σύγκρισης των χειροκροτημάτων που θα βγάζουν μάτι από την Ολλανδική καπάκι μετά στη δικιά μας συμμετοχή. Θα φανεί πολύ, θα είναι άσχημο και θα κάνει μπάμ. Μη ρίξει και την ψυχολογία της Ντούσκα εκείνη την ώρα δεν ξέρω. Βέβαια η Κύπρος είναι σε χειρότερη θέση. Η Ολλανδία βγαίνει μετά απο αυτούς οπότε εκεί είναι που θα ξεχαστούν. Αν τουλάχιστον έχουμε διάλλειμα μετά τη δική μας συμμετοχή που και οι ίδιοι οι παρουσιαστές που εμφανίζονται αμέσως μετά σιγοψιθυρίζουν το τραγούδι που μόλις τελείωσε, αυτό ΟΚ θα ναι θετικό. Ακόμη δεν πήρα σίγουρη απάντηση. Οι απόψεις διίστανται. Πήρα 2 διαφορετικές απαντήσεις παραπάνω που ρωτούσα.

      • Πολλά παίζονται κι από την τηλεοπτική απόδοση της συμμετοχής όπως κι από την ερμηνεία της Κατερίνας.
        Αν το πει χωρίς το άγχος που την επηρέασε αρνητικά στον ημιτελικό και γενικά είναι πιο άνετη, τότε θα γράψει πολύ θετικά στο κοινό.
        Επίσης κάποιες τελείως άκυρες σκηνοθετικές λήψεις επιβαρύναν αρνητικά την τελική εικόνα της συμμετοχής μας. Αν αυτά τα σημεία διορθωθούν και φανεί καλύτερα αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε, τότε θα δέσει εξαιρετικά το σύνολο…
        Ο κόσμος που μόλις θα έχει φάει το κλάμα του Ολλανδού και θα μαυρίσει απτην καταχνιά του σκηνικού, θα ανέβει με τις πανέμορφες αναγεννησιακές εικόνες και την uplifting ερμηνεία της Ντούσκα!
        Ίδωμεν

  12. Νορμάλ κλήρωση έτσι όπως έγινε. Τα πραγματικά μεγάλα φαβορί όλα στο πρώτο μισό, κάπως έπρεπε να το φτιάξουν. Μπορεί η Ρωσία να φαντάζει καταδικασμένη από την 5η θέση, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι από τις 22.00 που θα αρχίσει το όλο show μέχρι και τις 22.45-22.50, ο Sergey θα ξεχωρίσει. Τον έχουν περικυκλώσει από αδιάφορα -για τελικό- κομμάτια, τα λεγόμενα fillers, από το 1 μέχρι το 8 η Ρωσία είναι το μόνο που θυμάσαι! Επιμένω, μην την ξεγράφετε…λογικά όχι νικητήριο, αλλά όχι και 7ο φαβορί! Από εκεί και πέρα φαίνεται να είναι locked η νίκη της Ολλανδίας, κακά τα ψέματα. Και μόνο που αναγκάστηκαν να ρίξουν λίγο πιο πίσω τη Σουηδία λέει πολλά. Η λογική λέει ότι πάμε για Άμστερνταμ 2020 και Στοκχόλμη 2021 🙂 …Η Αυστραλία θα πάει αισθητά πιο άσχημα από αυτό που προβλέπουν οι στοιχηματικές εταιρείες…καθαρά δημιουργημένο φαβορί λόγω staging και σειράς εμφάνισης…

  13. Τα ίδια λέγαμε και για το ότι θα είναι στο α μερος.. Εγώ πάντως θυμάμαι τα τελευταία χρόνια τα φαβορί να εμφανίζονται σχεδόν δίπλα – δίπλα και παίρνουν σχεδόν όλα καλές θέσεις (βλ πχ 2017 Ιταλία – Πορτογαλία) Κακό θα ήταν να εμφανιστούμε από 2-5 για μένα. Ιδωμεν. Εξάλλου, κάποιοι έχουν ήδη καταδικάσει την Ελλάδα σε μια κακή θέση, οπότε τι σκαμε?

  14. Νορβηγία Ισλανδία Αζερμπαϊτζάν πήραν καλές θέσεις. Ο Ελβετοσ θα θαφτεί από επιτροπες τον βάλαν πριν την Αυστραλία… Παιδιά μπορούσαν να μας πετάξουν στην αρχή όπως Μάλτα Ρωσία. Δε θεωρώ ότι πατωσαμε στον ημιτελικό που λέτε. Βαλαν Κύπρο κ Ελλαδα σε 11 κ 13 όταν ήταν οι πιο καλές θέσεις που μπορούσαν να δώσουν αλλά μας κάναν ζημιά που μπήκε ο Ολλανδός ανάμεσα κ θα μας εξαφανίσει ειδικά τη ταμτα. Πάλι καλά που έπεται το Ισραήλ που είναι το χειρότερο όλων φέτος κ ο από πάτος των στοιχημάτων. Πάντως η Αυστραλία βγήκε 1η στον ημιτελικό είναι ολοφάνερο…. Μάλτα Ρωσία πάνε για εκτός 20δας και 8αδας αντίστοιχα.. Τα στοιχήματα είναι μπούρδες. Μόνο ο Ολλανδός είναι σίγουρο ότι θα βγει.

  15. Απαράδεκτο το ίδιο άτομο να καθορίζει τη σειρά εμφάνισης κάθε χρόνο, όμως το ελληνικό τραγούδι θα πήγαινε άσχημα από οποιαδήποτε θέση. Από την πρώτη στιγμή δεν υπήρχε περίπτωση να ξεχωρίσει το συγκεκριμένο άνευρο άκουσμα στον τελικό, στο ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει. Το μόνο που έχει να πουλήσει είναι η ιδιαίτερη φωνή της τραγουδίστριας. Αυτό βέβαια το γνωρίζουν οι σχολιαστές και προεξοφλούν το κακό αποτέλεσμα με την έτοιμη δικαιολογία ότι παίζουμε μετά το φαβορί όπως και το 2014. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί όταν παίρνει την τελευταία θέση του πρώτου μισού, όποιον και να του έχουν βάλει πριν. Το τραγούδι θα κάνει αυτό που ήταν προορισμένο να κάνει εξαρχής. Μπράβο στην Κατερίνα που μπόρεσε να σταθεί πάνω στη σκηνή και να πάρει το εισιτήριο του τελικού αλλά σε καμία περίπτωση δεν έγραψε το αριστούργημα που παρουσιάζουν εν χορώ τα εγχώρια ΜΜΕ.

    Όσο για την Ολλανδία, θα κερδίσει σίγουρα παρά το γεγονός της απόλυτα αδιάφορης σκηνογραφίας με τη λάμπα από τα ΙΚΕΑ που κατεβαίνει από το ταβάνι και τον προβολέα πάνω στη σκηνή. Και η Αυστραλία είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει πολύ χειρότερα από τα προγνωστικά γιατί το τραγούδι είναι ανυπαρκτο παρά το πολύ εντυπωσιακό σκηνικό εύρημα. Το θέαμα βοηθάει αλλά το καλό τραγούδι με την ανάλογη ερμηνεία είναι το παν.

  16. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει θέμα με την αντιμετώπιση των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών και οποιουδήποτε έθνικ στοιχείου από τους σουηδούς παραγωγούς που δίνουν γραμμή και στις κριτικές επιτροπές. Και σε αυτές τις χώρες ανήκει και η Ελλάδα τελικά. Μετά το 2009 ο διαγωνισμός έχει γίνει μια καθαρά δυτική υπόθεση και βεβαίως αυτό επηρεάζει και την τύχη της Ελλάδας.

  17. Αρχικά θέλω να πω πως η φάση είναι περίεργη με μια γρήγορη έρευνα στης θέσης του τελικού τα τελευταία 10 χρόνια (2008-2018) είδα πως η 13 θέση πάει καλά 6/10 τοπ 10 2-3 φορές τοπ 15 και 1 20-22,Αλλά η χώρες που είναι πριν και μετά απο τον νικητή/τρία πανε σχεδον παντα χαλια αυτα περιπου
    Καλή επιτυχία Ελλαδα!!!
    Καλη επιτυχια Κυπρο!!!
    Ας απολαυσουμε το σοου!!!

  18. Πάντως αν το δούμε θετικά από το πρώτο μισό μας έδωσαν τον καλύτερο αριθμό που μπορούσαν …τώρα για την Ολλανδία ίσως την έβαλαν πριν από μας λόγω οπτικού που είναι απλή λιτή ώστε μετά εμείς με το ωραίο σκηνικό να διαφοροποιήσουμε την κατάσταση επάνω στην σκηνή και ίσως αυτο μείνει και εντυπωθεί … ακολουθεί πάλι το Ισραήλ με απλό σχετικά σκηνικό και φωτισμό … τώρα για βαθμούς και θέσεις ποτέ μην λες ποτέ ….εγώ πάντως πιστεύω ότι έστω και οριακά δεκάδα θα μπούμε …καιρός γαρ εγγύς! Οψόμεθα…όλα παίζουν …μηδένα προ του τέλους μακάριζε!!!

  19. Χμμμ πάντως η Ισλανδία κληρώθηκε καλύτερα από όλους… 5 θέσεις μετά το μεγάλο φαβορί της Ολλανδίας και άλλες 5 πριν το άλλο μεγάλο φαβορί της Ιταλίας… Ανάμεσα στα δύο πιο basic γλυκανάλατα κομμάτια του ημιτελικού (Εσθόνια και Ην. Βασίλειο) θα κάνει αισθητή διαφορά… Πιθανώς νίκησε τον ημιτελικό της η Ισλανδία…

  20. Πόσο χάρηκα πάντως που η Ρουμανία δεν προκρίθηκε… Είχαν τόσο ωραίο τραγούδι στον εθνικό τελικό τους και επειδή κάποιοι γκέι (κι εγώ γκέι είμαι) παραήταν κομπλέξικοι με ένα 16χρονο κορίτσι, που δεν έχει διαμορφώσει ακόμα άποψη, η χώρα έχασε μια διακριση…

  21. Εγώ δεν νομίζω ότι μας έβλαψε αντιθέτως την Ολλανδία έβλαψε να είναι στη μέση από δύο τόσο δυνατές συμμετοχές και κάπως την έκανε να χαθεί. Να μην γκρινιάζουμε γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε στη δεύτερη θέση η οποία παραδοσιακά είναι η χειρότερη θέση. Επίσης μετά μας είναι το Ισραήλ. Ναι μεν διοργανώτρια χώρα αλλά πολύ αδύναμο τραγούδι. Για φανταστείτε να ήταν κανένα απο τα φαβορί; Τέλος αν δούμε στα ξένα μπλογκ όλοι είναι ευχαριστημένοι με τη θέση μας, μας υποστηρίζουν και εύχονται να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα και δεν είναι καν Έλληνες. Αυτά να βλέπουμε και να νιώθουμε πιο αισιόδοξοι για το Σάββατο και εμείς και οι Κύπρος που πολύ το χάρηκα που πάμε χερακι χερακι φέτος ακόμα και στην εμφάνιση στη σκηνή. Ελπίζω να παμε μαζί και στην 10αδα!

  22. Ας το πούμε με ευγενια…μας πήδ***ν .Η Κύπρος πρέπει να πάτωσε στον ημιτελικό και εμάς δεν μας βοηθά στο ελάχιστο η σειρά εμφάνισης.
    Η προώθηση της Αυστραλίας και της Ελβετίας είναι φανερή. Η Μάλτα θα πάει επίσης χαμηλά και ο Ολλανδός θα κερδίσει εύκολα (αφού εμφανίζεται κιόλας μετά το καθολου ποιοτικό Replay)

  23. Εγω ρε παιδια σε μια χαρα θεση την βλεπω την ελλαδα … Μετα απο φαβορι με τετοιο τεραστιο κοντραστ τραγουδιων το πιο πιθανο ειναι να αποδυναμωθει η Ολλανδια παρα η Ελλαδα … Μια χαρα μας εβαλλαν . Δεν καταλαβαινω γιατι μερικοι γκρινιαζετε τοσο πολυ ?…

  24. Δυστυχώς η αλήθεια είναι γυμνή παιδιά,πραγματικά θα πρέπει να σκεφτούμε αν θα αποχωρήσουμε από τον διαγωνισμό τελικά.Δεν γίνεται αυτό.Η Βουλγαρία έδειξε τον δρόμο αν και έχει οικονομικά προβλήματα (όχι ότι εμείς πάμε πίσω σ’αυτά) – Δηλαδή από το Voting ως ΕΛΛΑΔΑ θα πάρεις βαθμούς από Κύπρο,Αρμενία και βαριά από Σερβία,Αζερμπαϊτζάν – ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ – Ούτε Αλβανία,ούτε Β.Μακεδονία κ.λ.π. – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΙΤΟΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ – Και θα το δείτε…Η Σκανδιναβία θα μοιράζει στη Βόρεια Ευρώπη,Ο Καύκασος και η Κεντρική Ευρώπη αντίστοιχα – ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ – Προβλέψεις πριν από λίγο σε ένα site Κύπρος και Ελλάδα θα είναι στις θέσεις 18-23 λόγο της κακής θέσης που έχουνε στον τελικό.Είναι άδικο – Είναι κρίμα.Μη πετάτε στα ουράνια μερικοί/ες..Καλή Επιτυχία..ΥΓ:Κάτι μου λέει ότι Ημιτελικό και οι 2 χώρες αμφότερες πήγανε πολύ πιο χάλια από ότι περιμέναμε δυστυχώς.

  25. Κάτι πρέπει να γίνει επειγόντως με την EBU και τον Bjorkman.
    Το μοναδικό έθνικ κομμάτι του τελικού το κατάθαψαν.

    Είναι εμφανές πλέον εδώ και πολλά χρόνια (κυρίως από τότε που καταργήθηκε η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης) ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί για να αβαντάρουν συγκεκριμένες χώρες και κυρίως συγκεκριμένα είδη μουσικής, και αντιστοίχως να θάβουν άλλα που δε γουστάρουν.

    Θέλουν, και το έχουν καταφέρει δυστυχώς, να μετατρέψουν έναν διαγωνισμό τραγουδιού σε ένα αποκλειστικά τηλεοπτικό θέαμα.

  26. Κάτω από 20αδα μας βλέπω και την Κύπρο οριακά στο 15. Επίσης, η Ταμάρα πάει για 10αδα(πιο πάνω θα είναι) και ο Ολλανδός δεν νικάει. Ο νικητής θα είναι “έκπληξη” θεωρώ.

    • Πως βλέπεις την πιθανότητα ελέω τρολλαρίσματος (και ειδικά από τις χώρες που αποκλείστηκαν και αυτές που είναι χαμηλά στα στοιχήματα), τουρκικής διασποράς αλλά και καλτίλας…ο μέγας Σερχάτ να έρθει πρώτος στο televoting ?

      ΠΑΙΖΕΙ !!!!!

  27. Πραγματικα εδω μεσα απο τα χειροτερα τυπου φορουμ που εχω συναντησει! Δεν γινεται να διαβαζω αυτα που γραφουν ορισμενοι. Κριμα καημενοι!

  28. Όλα καλά!
    Η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή σειρά εμφάνισης. Για το πρώτο μισό που κληρωθήκαμε πήραμε το απόλυτο (13η θέση) και επιπλέον δεν είμαστε μετά από διάλειμμα.

    Όσοι κοιτάτε ΜΟΝΟ τα στοιχήματα για να κρίνετε αν είναι καλή ή όχι η σειρά εμφάνισης (κι απ’ ότι βλέπω είστε αρκετοί), τότε το μόνο που έχω να σας πω είναι… περαστικά σας!
    Το ίδιο ακριβώς λέω και σε όσους βάσει στοιχημάτων κρίνουν ΑΝ και κατα πόσο θα πάει καλά μια συμμετοχή!

    Καλή επιτυχία Κατερίνα!
    Καλή επιτυχία Ελλάδα!

    • Πολλοί λέτε για Ελβετία που είναι ωραίο και εμένα μου αρέσει, αλλά τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα τα πάει καλά στις επιτροπές και έτσι θα μπορέσει να διεκδικήσει πρωτιά?!?

  29. Μου αρεσει παρα πολυ η συμμετοχη μας ακομη και τωρα αλλα πλεον δεν πιστευω οτι θα παμε καλα, μια «συντριβη» τυπου Demy μυριζομαι και πολυ λυπαμαι γιατι ειναι κλασεις ανωτερο απο πολλες συμμετοχες! Τωρα ο Bjorkman μισει Ρωσια εμφανως, η Μαλτα δεν θα παει καλα και πρωτη εμφανιζεται και περιεργα κομπλαρισμενη τη νιωθω την κοπελα στη σκηνη, ο Ολλανδος εννοειται θα το σηκωσει, η Ταμτα προφανως πηγε απατη στον ημιτελικο και την εθαψε πριν τον Ολλανδο, νε βαση το pattern του εμεις μπορει να βγηκαμε πρωτοι στις επιτροπες γι’αυτο μας εβαλε στην τελευταια θεση του πρωτου μισου μαζι με τον Ολλανδο. Αυτο εκανε και στο δευτερο μισο, ολα τα φαβορι το ενα μετα το αλλο τα τοποθετησε ενω θα μπορουσε να ειχε χωσει Νορβηγια, Αγγλια ενδιαμεσα! Εγω καπως ετσι το καταλαβα! (Μη συγκρινετε κοντσιτα-freaky fortune με ολλανδια-ελλαδα καμιιιιιια σχεση, πιο πολυ αντιστοιχει στο κυπρος-ολλανδια, ειναι προφανες οτι την Ταμτα θα καταστρεψει αυτη η σειρα εμφανισης, στο κατω κατω ειναι πολυτιμη η τελευταια θεση 1ου μισου, θα μπορουσε να τη δωσει στη Σουηδια που εχει επισης δυνατο staging-ερμηνεια!)

    • Το αντίθετο έγινε με τη Κύπρο… μαννοκικκιρα.. τη Κύπρο ευνοεί όχι τη Ελλάδα

      • Διαφωνω καθετα, πηγαινε δες ολες τις προηγουμενες χρονιες με τις αντιστοιχες περιπτωσεις! Για επιτροπες ουτε για αστειο δεν παιρνει βαθμο η Ταμτα πριν απ’τον Ολλανδο και τη Ντουσκα και μετα απο Ρωσο και Σουηδο που αντικειμενα σε θεμα φωνητικων δυνατοτητων ολοι ειναι πολυ ανωτεροι.
        Θα ξεσηκωσει κοινο, αλλα θα τη σβησει ο Ολλανδος μονο και μονο γιατι υπαρχει η προσμονη μεχρι να εμφανιστει

  30. Προσωπική πρόβλεψη

    1. Malta: Michela – “Chameleon” – (10th to 15th)
    2. Albania: Jonida Maliqi – “Ktheju tokës” (15th -20th )
    3. Czech Republic: Lake Malawi – “Friend of a Friend”(10th – 15th)
    4. Germany: S!sters – “Sister”(20th -25th )
    5. Russia: Sergey Lazarev – “Scream” (top 5)
    6. Denmark: Leonora – “Love Is Forever”(15th-20th)
    7. San Marino: Serhat – “Say Na Na Na”(?) – In top10 of tv
    8. North Macedonia: Tamara Todevska – “Proud”(10th-15th)
    9. Sweden: John Lundvik – “Too Late for Love”(top5)
    10. Slovenia: Zala Kralj & Gašper Šantl – “Sebi”(20th-26th)
    11. Cyprus: Tamta – “Replay”(10th-15th) – in top10 of tv
    12. The Netherlands: Duncan Laurence – “Arcade”(top5)
    13. Greece: Katerine Duska – “Better Love”(15th-20th)
    14. Israel: Kobi Marimi – “Home”(20th-26th)
    15. Norway: KEiiNO – “Spirit in the Sky”(5th-10th) – In top 5 of tv
    16. United Kingdom: Michael Rice – “Bigger than Us”(20th-26th)
    17. Iceland: Hatari – “Hatrið mun sigra”(5th-10th) – In top5 of tv
    18. Estonia: Victor Crone – “Storm”(15th-20th) – In top 10 of tv
    19. Belarus: ZENA – “Like It”(20th-25th)
    20. Azerbaijan: Chingiz – “Truth”(top5)
    21. France: Bilal Hassani – “Roi”(5th-10th)
    22. Italy: Mahmood – “Soldi”(5th-10th) – In top5 of tv
    23. Serbia: Nevena Božovi? – “Kruna”(15th-20th)
    24. Switzerland: Luca Hänni – “She Got Me”(5th-10th) – in top5 of tv
    25. Australia: Kate Miller-Heidke – “Zero Gravity”(top5) – winner of tv
    26. Spain: Miki – “La Venda”(10th-15th)

    Personal fav: Azerbaijan
    Καλύτερες από άποψη επαγγελματισμού παρουσίες στους 2 ημιτελικούς: Russia / Netherlands / Sweden / Australia
    Predicted and so annoying winner: Australia

  31. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην κλήρωση και να αφήσουν κατά μέρος τις που….. Της EBU

  32. Παιδιά οι επιτροπές ψηφίζουν με βάση τα notes που κάνουν μετά από το κάθε τραγούδι. Άρα είτε 1η έβγαινε η Ντούσκα, είτε τελευταία τα ίδια notes θα έκαναν. Αν στα notes γράψουν “πολύ καλή φωνή και επαγγελματίας τραγουδίστρια, θέσεις 5-10” και στον ολλανδό “υπέροχο τραγούδι και μέτρια φωνή θέσεις 3-7” και στο τέλος απλά διαλέξουν την τελική θέση, τι μας νοιάζει;

    Για το televoting λιγότερο συμβαίνει το ίδιο. Μπορεί να πουν ότι ο ολλανδός μας άρεσε πολύ και μετά να πουν και η Ελλάδα αρκετά καλή!

  33. Η Τάμτα έχει πάρει τέλεια θέση. Μετά από δέκα αίσχη τραγούδια θα βγει κ θα ξεσηκωθεί όλο το στάδιο κ το τηλεοπτικό κοινό. Η Ελλάδα κάηκε. Μετά από το απόλυτο φαβορί?????? Κανείς δε θα την θυμάται. Ειδικά στο πρώτο μισό θα εινσι Όλοι με το μυαλό στον Ολλανδό. Πήρε κ γρουσουζικπ 13αρι. Όσο για τους χαζούς που λένε για την Τάμτα σαρώνει σε προβολες

    • Βρε Ανδρέα και οι freaky fortune ξεσήκωσαν το στάδιο κ πατωσαν. Η ταμτα θα θαφτεί από επιτροπες κ κοινό μέτρια προς άσχημα. Προβολές είχε και η ελευθερία ελευθερίου κ πάτωσε που μπήκε πριν τη Λορέν. Το πριν το φαβορί πατώνει αν είναι μέτριο. Και για Ελλάδα σώνεται μόνο επειδή μετά έρχεται το Ισραήλ που θα πατωσει. Αν μας έβαζαν καμία Ισλανδία να βλέπες τι θα πάθαιναμε. Η Ισλανδία πήρε τη καλύτερη με διαφορά θέση. Μάλτα Ρωσία θάψιμο. Ελβετια πάτος σε επιτροπές. Αυστραλία προώθηση ως εκεί που δε πάει. Σουηδία μέτρια αλλά όχι κακή θέση. Θα είναι τοπ 3 σε επιτροπές. Πολύ κακη χρόνια. Με απαίσια τραγούδια τι να λέμε τώρα. Αν η ebu στήριζε σε φωτισμό κ σκηνοθεσία Ελλάδα κ Κύπρο θα μασταν 5αδα κ οι 2 αλλά τώρα θα παλέψουμε για 10αδα..καλα ο Ολλανδός απογειώθηκε δεμ υπάρχει αυτό… μαλλον πήρε ρεκόρ βαθμών χθες;;;

    • Αδρεα επαναλαμβανεσαι….συνεχως…γυρνα και απο το αλλο πλευρο και συνεχισε να κοιμασαι…..

    • Έλα πήγαινε στο ogaecyprus, τέτοιο κόμπλεξ δεν έχω ξαναδεί. Μακάρι να σας περάσουμε για να χεις να γράφεις κανά μήνα. Επίσης το 12αρι μας ούτε για πλάκα. Θα σε έχω στο μυαλό μου όταν ψηφίζω.

      • Σιγά βρε που έχουμε ανάγκη το 12αρι σου…by the way εχεις λεφτά για sms και μας πουλάς και μούρη;Όπου θέλει να μπαίνει να γράφει.Εκτός και αν έγινε μετανομασία στις Πρέσπες και για αυτό απο Ogae Greece σε Ogae North Korea…..

      • Να μας περάσεις αποκλείεται.Και αν δεν αναλάμβανε το styling η ατάλαντη συμπατριώτισσα σας Κατσαίτη η συμμετοχή μας πήγαινε για 3αδα…Αλλά βλέπεις της βγήκε το soft s/m και μετάτρεψε την Τάμτα σε cheap εκδοχή δεύτερης pop star.Το χειρότερο styling της το φύλαγε για την πιο σημαντική στιγμή της καριέρας της.Βρεγμένο μαλλί τύπου δεν πρόλαβα να τα στεγνώσω….κορμάκι που φωνάζει φτήνια….12ποντεςμποτες για μια κοπέλα που μας τα έπρηξε ότι έχει θέμα με την μέση της.Κεκέκτυπο της Maruv,εντελώς λάθος προσέγγιση σε ένα ανάλαφρο pop τραγούδι…..Κατσαίτη εισαι απλά tragic

  34. Έχεις δίκιο λάθος που γκρινιάζουμε για Ελλάδα της έδωσε τη τελευταία θεση που μπορούσε. Εθαψε Μάλτα κ Ρωσία. Ακόμα κ Σουηδία έβαλε χαμηλά. Η ταμτα όντως έπαθε ζημιά αλά ελευθερία ελευθερίου κ freaky fortune ανεβαστικο κομμάτι πριν από φαβορί μπαλάντα διαλύεται…κ κυρίως στην επιτροπή. Οι επιτροπες θα θάψουν κ Ελβετία… Ισλανδία η καλύτερη θέση παιδιά τι να λέμε. Δείτε ποιες την περιβάλλουν. Βλέπω Ελλάδα 9η με 13η και Κύπρο 12η με 15η αχχχ κρίμα με τόσα απαίσια τραγούδια φέτος Σουηδία Αυστραλία Ισλανδία Νορβηγία είναι για γέλια κ για κλάματα δεν ακούγονται καν

  35. Νομιζω υπερβαλλετε. Μια χαρα ειναι η 13η θεση. Και αμεσως μετα την Ολλανδια το απολυτο καταθλιπτικο τραγουδι της χρονιας. Αν φτιαξουν τα πλανα και ανεβασουν λιγο την ποιοτητα του ηχου οι διοργανωτες και λυθει λιγο η Κατερινα οπως ηταν χθες στο παρτυ του wiwibloggs θα τα παμε καλα. Ασχετο, αλλα ειδα το βιντεακι με το τεστ dna που εκανε η Φουρειρα για το my heritage και της βγηκε οτι ειναι 70% Greek/Italian.

  36. Μονοι σας αγχώνεστε, εγω εχω αρκετά μεγάλη πίστη στο live, είδατε την εμφάνιση της Ντούσκα στο wiwi jam; Αν βγει έτσι τον έθαψε τον Ολλανδό. Επίσης δεν πιστεύω ότι είναι τόσο καλή η θέση του Ολλανδού μετά από συνεχόμενο Replay Replay Replay που σου κολλάει. Γιατί κακά τα ψέματα όταν τελείωσαν οι δύο ημιτελικοί δύο φράσεις τραγουδούσα μετά το , Replay και το dirty dancing. Όσο αφορά τη θέση που θα πάρουμε 8-12.

  37. Κάτι που είδα επίσης τώρα είναι ότι σε όλα τα site και τα blogs οι φανς έχουν ΓΡΑΜΕΝΝΗ δυστυχώς την Ελλάδα μας.Όλοι λένε για Ολλανδία,Αυστραλία,Ελβετία,Ισλανδία,Ρωσία,Αζερμπαϊτζάν – Επίσης γίνεται κουβέντα για Μάλτα,Σκόπια,Ιταλία,Γαλλία,Νορβηγία – Πάτο θα πιάσουμε αδέρφια…

  38. Πλέον με τις αποδόσεις στα στοιχήματα,η Ολλανδία δεν το χάνει με τίποτα!!!Και μεταξύ μας το αξίζει κιόλας!!! Από κει και πέρα,η EBU έβαλε ‘ταφοπλακα’ σε Ελλάδα και Κύπρο και πλέον ειμαι αρκετά σίγουρος ότι καμία από τις δύο χώρες δεν θα είναι στη δεκάδα και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο τελικός, δεν αποκλείω τα χειρότερα! Δυστυχώς!!!

  39. Τραγικά comments.Ξαφνικά έγιναν όλοι ειδήμονες, στατιστικολόγοι.Η Ταμτα απο εχθρός του έθνους έγινε σύμμαχος κατά της κακής EBU, της Σουηδίας και της λίμνης του Μαλάουι.Όταν ο Σαρμπελ έβγαινε 7ος όμως με το ανεκδιήγητο “Γεια σου Μαρία” δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.Τώρα που επήλθε η ισορροπία και το televoting που ευνοούσε χώρες με μαζικές ομάδες μεταναστών πήρε πόδι δεν σας πολυαρέσει…..Έχω επιχειρήματα για όλες τις χώρες.Καμοία δεν έχει ειδική μεταχείρηση.Η δε Σουηδία κάνει ολάκερη wannabe Γιουροβίζιον πριν την επιλογή και η επιτυχία είναι έκδηλη.Η Ολλανδία πέρυσι 19η, η Ισλανδία αποκλείστηκε τα τελευταία 3 χρόνια….Που ακριβώς βλέπεται αδικία και σκοτεινούς δάκτυλους.Ελεος με την γκρίνια σας.Φιλικά απο Κύπρο

  40. Αν ισχύει ότι η ΕΒU ανακοίνωσε στις επιτροπές…να μην λάβουν υπόψιν το όλο πακέτο παρά μόνο το τραγούδι…λόγω ”προβλημάτων”

    τότε το χτεσινό τρέμουλο του μεγάλου…προφανώς σημαίνει ότι ΟΛΛΑΝΔΙΑ και ΣΟΥΗΔΙΑ…πατώσανε εκκωφαντικά στο televoting !!!!!!!!!!!!!

  41. Το 2017 είχα δει όνειρο να κάνει ντουέτο η Demy με την Μαρία Έλενα (19η θεση)… Εχθές ονειρεύτηκα 132 πόντους… Αν βγει πρέπει να πάω στον γιατρό…

  42. Οι καλυτερες θεσεις στο πρωτο μισο ειναι 9 με 13 και το απολυτο κοντραστ μετα τον Ολλανδο μονο καλο θα μας κανει. Χθες βοηθηθηκε πολυ η Βορεια γειτονας με τη σειρα αυτη παρα το χαλια φορεμα. Πολυ χειροτερο θα ηταν να μας εβαζαν 1 με 7, διπλα στη Σουηδια η διπλα σε αλλη γυναικα. Η δεκαδα ειναι πιθανη, αλλα γενικα να μην περιμενουμε θεση καλυτερη απο 15 με 20 μεχρι να μπει σε νεα εποχη ο διαγωνισμος. Η μονη που μπορει να φερει νικη για Ελλαδα σε αυτη τη εποχη ειναι η Φουρειρα και το ξερουμε ολοι και σιγουρα το ξερει και η ΕΡΤ. Μπραβο παντως για την πολυ καλη δουλεια που εγινε φετος σε ολα τα επιπεδα.

    • Κάνεις δε μπορεί να φέρει νίκη μόνος του. Αν δε θέλει η ebu… Σε διαλύει με χίλιους τρόπους. Κακή θέση κακός φωτισμός κ κακά πλάνα. Θες κάτι άλλο;; φέτος στηρίζει ολλανδια με τα χίλια και το αξίζει βέβαια αλλά παίρνει τεράστιες βοήθειες.. Που άλλοι δεν τις έχουν. Δεν σημαίνει ότι θέλει ολλανδια γενικά απλά πιστεύει πολύ αυτή τη συμμετοχή. Του χρόνου μπορεί να τη θάψει φυσικά. Μόνο Σουηδία κ Αυστραλία λατρεύει παντός καιρού.

    • Η Φουρέιρα στάθηκε τυχερή γιατί στηρίχθηκε από σουηδική ομάδα και προωθήθηκε πολύ και επίσης ρίξανε πολλά λεφτά για να την φιτάξουν επί σκηνής. Από ρούχα, έως χορογραφία, φωνητικά που χωρίς αυτά δεν θα ακουγόταν. Οπότε μην υπερβάλλουμε παρακαλώ. Αν με το ζόρι πρέπει να στείλουμε κάτι πανομοιότυπο υπάρχει και η Τσαγκρινού που μια χαρά θα καταφέρει. Αρκεί να στηριχθεί από δυνατή ομάδα ειδικών.

      • Ναι οντως, εγω για τη μετα το Fuego Φουρειρα μιλαω που δε χρειαζεται πλεον σουηδοπροωθηση γιατι εχει γινει ηδη ονομα στο διαγωνισμο και μπορει ευκολα να χτισει ενα κλιμα νικης πανω της με οποια χωρα και να παει. Οποιοσδηποτε αλλος θα πρεπει να δουλεψει πολυ σκληρα σε δημοσιες σχεσεις μαζι με την ΕΡΤ αν το ζητουμενο ειναι η νικη. Φετος , περα απο το τραγουδι, φαινεται η προσπαθεια που εχει γινει, η Ντουσκα εχει δειξει προσωπικοτητα, δουλεια, και στυλ και μακαρι να ανταμειφθει με μια θεση στη 13αδα.

  43. Ας πω κι εγώ τα δικά μου. Το ολλανδικό τραγούδι είναι το καλύτερο, όντως. Η παρουσίασή του καλή, αλλά λείπει το κάτι που θα την έκανε αξέχαστη. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό δε θα του στερήσει τη νίκη. Στα δικά μας. Το τραγούδι της Τάμτα και του Ελβετού είναι χαρούμενα, σύγχρονα, μπιτάτα, θα κάνουν επιτυχία άσχετα κατάταξης. Ήδη κάνουν, το replay παίζει παντού, μέχρι κι ο βενζινάς της γειτονιάς μου το έχει στη διαπασών και μας παίρνει τα αυτιά. Δεν είναι παράξενο που έχει τα περισσότερα views. Με μια πιο καλύτερη παρουσίαση και μια λιγότερο (στα όρια της νευρικής ανορεξίας) ταλαιπωρημένη Τάμτα, ωραιότερα ντυμένη κλπ κλπ θα είχε ίσως την τύχη που του άξιζε. Ωστόσο τίποτα δεν αποκλείει να πάει καλύτερα από όσο περιμένουμε. Η Κατερίνα τώρα ενώ ξεκίνησε ως φαβορί και με διθυραμβικές εντυπώσεις από την πρώτη πρόβα, σταδιακά παρουσιάζει μια κάμψη. Λίγο τα στοιχήματα, λίγο η σκηνοθεσία, λίγο που το όλο θέαμα δε βγαίνει τόσο λαμπερό και ονειρεμένο όσο το είχαμε όλοι φανταστεί, λίγο που μας πιάνει η γνωστή μιζέρια, έχουν ρίξει τη συμμετοχή μας. Τίποτα όμως δεν έχει κριθεί, αν δε βγει η χοντρή να τραγουδήσει. Έκφραση, δεν υπονοώ κάτι για την κοπέλα, αν και πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν πχ για το φόρεμα, το βάψιμο, το αχρείαστο σκηνικό με τα άνθη, όταν οι άλλοι κάνουν παπάδες στα γραφικά. Υπομονή μέχρι αύριο και θα δούμε κατά πόσο η φετινή μας πρόταση θα γίνει αποδεχτή. Αν όχι, πάμε για καλύτερα, δε χάλασε κι ο κόσμος. Η αποχή που υποστηρίζετε κάποιοι δεν είναι λύση. Το ζητούμενο είναι ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. Αν το τραγούδι είναι καλό ξεκινάς από κει και κάνεις τα υπόλοιπα. Εγώ μάλλον είμαι από τους λίγους που δε μου άρεσε το περσινό τραγούδι, ούτε σαν σύνθεση ούτε σαν στίχος. Σέβομαι ωστόσο τα γούστα των άλλων. Αν ήταν όντως ένα πολύ καλό τραγούδι, η μπλε μούτζα δε θα ήταν αρκετή να του στερήσει την πρόκριση. Το φετινό είναι καλύτερο τραγούδι, αλλά όχι τέλειο, δεν αγγίζει τους πολλούς, είναι ιδιαίτερο και η φωνή της Κατερίνας σε άλλους αρέσει πολύ και άλλους τους ξενίζει. Οπότε τίποτα σίγουρο δεν είναι. Πήραμε το ρίσκο, να στείλουμε κάτι εναλλακτικό, ας έχουμε υπομονή να δούμε την εξέλιξη χωρίς να το καταδικάζουμε εκ των προτέρων.

    Καλή επιτυχία!

    • Όσον αφορά τα υπόλοιπα τραγούδια:

      Της Ισλανδίας δε το θυμάμαι καν.
      Της Μάλτας, συμπαθητικό, αλλά ατσούμπαλη η κοπελίτσα.
      Της Ρωσίας, κοντοπουλικά αδιάφορο, ήρθε κι ο Φωκάς και το αποτελείωσε με τα παλιακά και πολυφορεμένα σκηνικά.
      Του Αζερμπαϊτζάν συμπαθητικό.
      Της Ολλανδίας εκνευριστικά υπερπαραγωγή, χωρίς τραγούδι.
      Της Σουηδίας νερόβραστο και γλυκερό.
      Της Ιταλίας έχει κάποιο χαρακτήρα.
      Της Νορβηγίας αχαρακτήριστο.
      Της Γαλλίας παρντόν;
      Της Σλοβενίας γλυκό.

      • *Της Αυστραλίας εκνευριστική υπερπαραγωγή, χωρίς τραγούδι.
        (λάθος εκ παραδρομής, σορυ)

    • Συμφωνώ στα γραφικά. Νομίζω οτι περσι χωρίς τα LED η προσέγγιση της Κατερίνας και της Γούση θα έβγαινε καλύτερα. Επίσης, η Τερζή ίσως να είχε καλύτερη πορεία με LED οθόνες αφού και μόνη της θα είχε πίσω καμιά αρχαιοελληνική κολώνα και τα συναφή.

  44. Αν είναι να ξεχωρίσεις και να πας ψηλά, θα ξεχωρίσεις σε ό,τι θέση και να είσαι. Δεν θεωρώ ανέφικτο το να μπούμε 10αδα. Πιστεύω ότι η προσπάθεια όλης της ομάδας θα αντμειφθεί. Αλλά ακόμη κι αν πατώσουμε, όπως λέτε μερικοί, ξέρετε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι 100% αντικειμενικό κι ότι παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες, όχι μόνο μουσικοί. Ας απολαύσουμε τον διαγωνισμό.

    Υ.Γ. Έχω την εντύπωση ότι από την υπερπροβολή ο Ολλανδός θα την πάθει αλά Ιταλία 2017. Φαβορί από τη στιγμή που ανακοινώθηκε και εν τέλει 6η θέση. Θα δείξει.

    • Με την μόνη διαφορά ότι μετά τις πρόβες και τους ημιτελικούς, η Πορτογαλία άρχισε να ανεβαίνει και να είναι πρώτη στα στοιχήματα! Φέτος ο Ολλανδός και μετά τις πρόβες και μετά τους ημιτελικούς, παραμένει πρώτος και αυξάνει κι άλλο τη διαφορά! !!

      • Να μου επιτραπεί να πώ μία άποψη ως πρός τον Salvador,ότι παρόλο που το τραγούδι του Ολλανδού είναι κατά την γνώμη μου καλύτερο από του Πορτογάλου,η ερμηνεία του Salvador στη σκηνή ήταν απλά συγκλονιστική σε σχέση με τον πρώτο χθές ο οποίος ίσως,ίσως να ήταν και λίγο αγχωμένος,άσε κι εκείνη η λάμπα που έμπαινε μπροστά στο πρόσωπό του,΄όχι καθοριστικής σημασία για το τραγούδι απλώς δέν ήταν και ό,τι καλύτερο αισθητικά.!Σημασία πιστεύω πέρα από όλους τους παράγοντες του κόσμου,που όντως μπορεί να επηρεάζουν τα πράγματα και δυστυχώς κάποιοι παράγοντες(όχι όλοι,εξηγούμαι,δέν είμαστε έρμαια,έχουμε σαφώς πάντα και οι ίδιοι ευθύνοι της αποστολής της δικής μας) εξ αυτών να μήν είναι και τόσο με το μέρος μας ή και το μέρος άλλων Χωρών,μετρά πολύ και η αίσθηση,που θα αποκομίσει το κοινό από την δική σου στάση εκείνο το συγκεκριμένο τρίλεπτο,που σου δίνεται η μοναδική ευκαιρία να καταφέρεις να το κερδίσεις,άρα ας χαλαρώσει,λοιπόν,η Κατερίνα,ας κλείσει τα μάτια,ας απολαύσει την μοναδική εκείνη στιγμή που είναι όντως σημαντική για την καριέρα της,το να την δούν και να την μάθουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη,ήδη είναι σπουδαία υπόθεση από μόνο του αυτό και ας τα δώσει όλα ερμηνευτικά,ποτέ τίποτα δέν κρίνεται πρίν το τελευταίο λεπτό,ο τρόπος ερμηνείας αγγίζει κάποιο κόσμο,δέν είναι όλα led και οθόνες,σαφώς είμαι υπέρ όλων αυτών αλλά πρώτα απ’ολα είναι το πώς θα”επικοινωνήσει”τον εαυτό του εκείνη τη στιγμή στο κοινό ο ίδιος ο καλλιτέχνης.Καλή μας επιτυχία και ό,τι είναι να γίνει,θα γίνει anyway!

  45. Θα προσπαθησω να κανω μια ψυχραιμη αναλυση.

    Η αλήθεια είναι ότι η 13η θεση σαν θεση ειναι η καλυτερη δυνατη. Θεωρω οτι στο ενδεχομενο να κληρωνοταν η Αυστραλια 1ο μισο κ η Ελλαδα 2ο, θα βάζαν την Αυστραλια να τραγουδησει 13η, οπότε ας μην παραπονιόμαστε. Τωρα, αυτο που μας εμαθε ο ημιτελικος μας ειναι ότι το act πριν απο μας (το οποιο επαιζε ψηλα) στον ημιτελικο, δηλαδη η Πορτογαλία, αποκλειστηκε εμφανιζομενο πριν την Ντουσκα, οπότε μάλλον η Ντούσκα εντυπωσιάζει τουλαχιστον στις επιτροπες. Επίσης, Ολλανδια οπως και Ελλάδα μας ανακοινωσαν αρκετα νωρις στα αποτελεσματα, θεωρώντας μας τα definete qualifiers. Παρόλαυτα, η γειτνιαση με το απολυτο φαβορι δεν ειναι οτι καλυτερο μπορει να συμβει. Ειμαι αισιοδοξος γιατι η εμφανιση της Ντουσκα εχει 1 εκατομμυριο views ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΤRENDS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πραγμα που σημαινει οτι δεν περασε απαρατηρητο εξω, σε αντίθεση με την Ταμτα που η κυρια πηγη των views της ειναι απο Ελλαδα κ Κυπρο που τρενταρει στο #2 κ #1 αντιστοιχα εδω κ 3 μερες.
    Σαφεστατα δεν περιμενω 10αδα για την Ντούσκα αν και θεωρώ ότι αξίζουμε. Θα ειμαι χαρουμενος με μια θεση 11-15 που εχουμε δεκαετιες να παρουμε.

    Και να κλείσω λέγοντας οτι δυστυχως η Ντούσκα επεσε στην παγίδα να στείλει το πιο Eurovision-friendly τραγούδι που ετοιμαζε για το νεο της δισκο. Θεωρώ ότι αν στέλναμε τραγούδι τύπου One in a million, αυτή τη στιγμή θα συζητάγαμε για τοπ5 και οχι για 15άδα και αν.

    Kαλή επιτυχία Κατερινα και Ταμτα. Αν μη τι αλλο θα ειναι 2 συμμετοχες που δε θα ντρεπομαστε οποιαδηποτε θεση κι αν παρουν.

    • Ένα κανάλι δεν μπορεί να έχει 2 βίντεο στα τρεντ οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πραγματικά εάν τα views δεν προέρχονται από την Ελλάδα. Επίσης το τραγούδι της Ολλανδίας ουδεμία σχέση έχει με της Πορτογαλίας, στη συμμετοχή της οποίας εμφανίστηκαν προβληματα κατά την ψηφοφορία του κοινού οπότε δεν είναι η Ελλάδα ο λόγος που αποκλείστηκε

  46. Ρε παιδιά τώρα αλήθεια τόση διαφορά υπάρχει αν βγει κάποιος 7ος , 10ος , 13ος ή 15ος; Πιστεύετε ότι θα θυμάται μετά κανείς εκτός από κάποιος eurofan τι θέση βγήκε η κάθε χώρα ; Το μόνο που θυμάσαι είναι το νικητή , ίσως το τοπ3 άντε και το τοπ5. Από κει και πέρα το χάος. Η Ήβη Αδάμου το 2012 βγήκε 16η και 7 χρόνια μετά παίζει το τραγούδι στα κλαμπς της Ισπανίας και της Σουηδιας

  47. Να τα πάρουμε λίγο με την σειρά:
    Μάλτα: Μάλλον δεν πήγε και τόσο καλά χθες για να την βάλουν 1η. Νομίζω οτι στο televoting θα ήταν χαμηλά, δεν νομίζω στις επιτροπές
    Αλβανία: Μάλλον χθες πέρασε τελευταία για να τις δίνουν το coffin slot. Τουλάχιστον μπράβο που πέρασαν!
    Τσεχία: Μάλλον ούτε η Τσεχία πήγε πολύ καλά για να της δώσουν την θέση 3, τυχερή όμως που ακολουθεί η Γερμανία
    Γερμανία: Πιστεύω οτι κανονικά ήταν για θέση 2, αλλά όντας η Γερμανία είπαν να μην τους θεωρήσουν εξ αρχής χαμένη υπόθεση
    Ρωσία: Εκ πρώτης όψεως δεν είναι καλή η θέση. Όμως αν δούμε τι προηγείται (Γερμανία) και τι έπεται (Δανία), ίσως δεν είναι και τόσο χάλια τα πράγματα. Σε συνδυασμό με το ότι (κατ εμε) από την έναρξη του show δεν έχει αντίπαλο (οι 4 πρώτες δεν μπορουν να την απειλήσουν-μονο η Μαλτα ίσως στις επιτροπές όμως) αλλά και μετά την Δανία οι αλλες 2 δεν μπορούν να τις κάνουν ζημιά, μάλλον η Ρωσία δεν κινδυνεύει τόσο. Εντούτοις, δεν πιστεύω ότι θα την δούμε νικήτρια αυριο και από αυτό που ειδα χθες δεν ενιωσα winning vibes (αν και μπορεί να φταίει και το πως βγήκε στην tv, δεν έβγαλε τυχαία η EBU αυτήν την ανακοίνωση, δηλ οι επιτροπές να μην λάβουν υπ οψιν τους πώς γράφουν οι συμμετοχές τηλεοπτικά…)
    Δανία: Είναι απο τις συμμετοχές που όππυ και να την βάλουν ο,τι ειναι να γίνει θα γίνει. Το ότι έχουν την αρκουδα πριν δεν βοηθάει αλλά δεν νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα με Σαν Μαρινο μετά
    Άγιος Μαρίνος: Και το που πέρασαν πολύ είναι, εξάλλου η θέση 7 δεν είναι κακή per se
    Βόρεια Μακεδονία: Φέτος αισθάνομαι ένα κάποιου είδος promotion σε αυτήν την συμμετοχή και δεν καταλαβαίνω γιατί. Και άλλες συμμετοχές έχουν μηνύματα να περάσουν και άλλωστε αν ήταν ένα κομμάτι που άξιζε δεν θα με πείραζε, αλλά το να προμοτάρουν μια κόπια του One Last Breath νομίζω είναι too much.
    Σουηδία: Πιο μετά θα ήθελε να την βάλει ο Björkman αλλά είπε να κρατήσει και τα προσχήματα. Εμένα πάντως δεν μου άρεσε χθες, στο Melfest μου άρεσαν πιο πολύ. Νομίζω οτι θα έχουμε και φέτος ενα αποτέλεσμα α λα Σουηδία 2018
    Σλοβενία: Η θέση per se είναι καλή, μακάρι να πήγαν καλά την Τρίτη και να το δούμε ψηλά και το Σάββατο.
    Κύπρος: Η θέση 11 γενικά είναι καλή αλλά με Ολλανδία μετά δεν ξέρω, ίσως η Κύπρος να μην πήγε και τόσο καλά την Τρίτη
    Ολλανδία: Δεν μου άρεσε 100% αλλά ήταν μία από τις (μόλις 2 χώρες φετος) που μου έδωσαν winning vibes. Και 5η να την έβαζαν νομίζω ότι δεν θα την εμπόδιζαν απ την πρωτιά (Σημειωτέον, η άλλη χώρα που μου έδωσε winning vibes και εξεπλάγην γιατί δεν μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η Ισλανδία!)
    Ελλάδα: Θετικό το ότι μας έβαλαν στην θέση 13, πιο μετά δεν μπορούσαν εξαλλου, αλλά το ότι έχουμε Ολλανδία πριν κάπως μου χτυπάει, ανησυχώ δηλ για το πώς πήγαμε την Τρίτη. Απ την άλλη θεωρώ ότι η Κύπρος είναι σε πιο μειονεκτική θέση και είναι καλό το τι ακολουθεί μετά από εμάς
    Τις επόμενες 13 θα τις περιγράψω σε νέο κείμενο

  48. Αφου χαλιέστε γιατι καθεστε και βλεπετε τον διαγωνισμο απορια το εχω. Το μεγαλυτερο μερος των σχολιων ή θα κραζουν την συμμετοχη μας(χωρις επιχειρηματα βεβαια οι περισσοτεροι) ή θα κατηγορουν τη κακια EBU που δεν μας θελει στο διαγωνισμο(γελαω) και ολα ειναι στημενα. Οπως εχω ξαναπει αν για καποιο λογο η Ελλαδα δεν συμμετειχε στον διαγωνισμο το μεγαλυτερο μερος των και καλα fun που σχολιαζουν εδω μεσα δεν θα ειχαν ασχοληθει με το διαγωνισμο καθολου. Επισης(και αυτο αφορα τους δευτερους που ανεφερα) αν ανατρέξετε στις προηγουμενες χρονιες θα δειτε πως χωρες που θεωρουμε οτι εχουν καλη σειρα εμφανισης ειναι αυτες που εχουν παει ψηλα στους ημιτελικους.
    Επισης σε μια πρωτη αναγνωση το οτι ειμαστε μετα την Ολλανδια δεν ειναι και το καλυτερο αλλα σε μια δευτερη αναγνωση οι χωρες απο το 9-15 δεν στηριζονται στο staging(αντε λιγο η Κυπρος) αλλα στα ιδια τα τραγουδια, οποτε μπορεις να πεις οτι ξεχωριζουμε σε αυτο το κομματι οσο αφορα το συγκεκριμενο group χωρων που ανεφερα.
    Επισης τη χειροτερη σειρα εμφανισης εχει η Σερβια

  49. Με δεδομένο ότι πέρυσι οι επιτροπές έφεραν πρώτη την… Αυστρία (!) επειδή δεν ήθελαν να ψηφίσουν dance συμμετοχές (Κύπρος & Ισραήλ):
    1. Είναι ικανές να αναδείξουν πρώτη ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συμμετοχή
    2. Η ΝΑ Ευρώπη δεν έχει οργανωτικότητα και κατ’ επέκταση δύναμη επηρεασμού όσον αφορά τις επιτροπές
    3. Το κοινό -όμως- μπορεί να κάνει θεαματική ανακατανομή στην τελική κατάταξη

    συμπερασματικά τι θεωρώ:
    αν και οι σκανδιναβικές πέρασαν ως μπλοκ στον τελικό, οι επιτροπές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ευρώπης έχουν βρει το φαβορί τους δηλ, την Ολλανδία. Το κοινό ίσως έχει άλλα κριτήρια ειδικά το νεανικό αλλά και γειτονικές διαθέσεις και αναδείξει την Ισλανδία από αυτές τις χώρες.
    Η ΝΑ Ευρώπη, εμείς εδώ κάτω, κοινό & επιτροπή θα ψηφίσουμε γειτονάκια χαχαχα οπότε και θα πλασαριστούμε ως Ελλάδα κάπου στη μέση. Θα υπάρξει διασκορπισμός ψήφων.
    Αν και στο κοινό κάνει το κλικ ο Ολλανδός τότε θα έχουμε έναν δεύτερο Σομπράλ. Σαφώς όμως με λιγότερες ψήφους. Πάλι όμως νικητής.
    Σαφώς θα υπάρξουν εκπλήξεις. Κρατώ μια επιφύλαξη για τον Αγ. Μαρίνο: ίσως χτυπήσει 10αδα. Το στήσιμο είναι αρκετά καλό. Η φώνη χάλι. Τζέρτζελο σκέτο. Οι σκληροπυρηνικοί φανς βλέπετε…

    Η σειρά εμφάνισης δεν παίζει κανένα ρόλο όταν… κάνεις δυναμική performance. Αν η Τάμτα πρώτα και η Κατερίνα μετά εμφανιστούν με δυναμισμό, τότε ειλικρινά είναι ικανές να κόψουν στο κοινό, που θα αυξηθεί η τηλεθέαση σ’ εκείνο το τέταρτο, τον Ολλανδό, ο οποίος με νεύρο στη γέφυρα χτυπά το χέρι του στο αρμόνιο κι αρέσει, με αποτέλεσμα να έχουμε εκπλήξεις…
    Μήπως και ο Μπερκμαν βασίζεται σε αυτές τις δύο για να κάνουν σάντουιτς τον Ολλανδό? χαχαχα… μια άλλη οπτική γωνία.

  50. Ισραήλ: Δεν το λες και τύχη ότι κληρώθηκαν στο 14, όσο πιο μετά γινόταν έπρεπε να κληρωθεί μπας και έχει κάποια τύχη. Νομίζω περίπτωση Νορβηγία 2010, και δεδομένου ότι έκτοτε πέρασαν 9 χρόνια μάλλον το αποτέλεσμα θα είναι πιο χαμηλό
    Νορβηγία: Μάλλον δεν πήγε πολύ καλά χθες, αλλά και η Δανία πέρυσι 15η εμφανίστηκε και καρφώθηκε 10αδα (λόγω televoting βέβαια)
    Ηνωμενο Βασίλειο: Η θέση 16 δεν έχει κερδίσει ποτέ και ούτε φέτος πρόκειται. Η Νορβηγία πριν για μενα είναι πιο δυνατή και σε συνδυασμό με τον “σεισμό” που ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο πάει ξανά για θεση 24. Κρίμα.
    Ισλανδία: Θα εξαφανίσει ό,τι υπαρχει πριν (Ηνωμένο Βασίλειο) και μετά (Εσθονία), αν οχι τόσο στις επιτροπές, σιγουρα στο televoting
    Εσθονία: Θεωρώ ότι πέρασε λογω επιτροπών και θα πρέπει και αύριο να βασιστεί (απόλυτα) σε αυτές για ένα καλό πλασάρισμα, ειδάλλως “a losing game”
    Λευκορωσία: Νομίζω οτι η Λευκορωσία πήγε πολύ καλά στον 1ο ημιτελικο (τουλαχιστον στο televoting), αν μη τι αλλο, ξεχώρισε από τις υπόλοιπες. Στον τελικό υπάρχουν πιο δυνατές συμμετοχές αλλά δεν νομίζω ότι θα πατώσει, εξαλλου και 16ο να βγει θα ειναι τεραστια επιτυχια για τα δεδομενα της Λευκορωσιας. Παντως πιστευω οτι αυριο (απόψε ουσιαστικά) θα θαφτεί απ τις επιτροπές
    Αζερμπαϊτζάν: Αυτος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Λευκορωσία. Την τελευταία φορά που το Αζερμπαϊτζάν εμφανίστηκε 20ο (2013) βγηκε 2ο! Οιωνός; Θα δείξει, πάντως εγώ χθες δεν εντυπωσιάστηκα όσο θα περιμενα (αν και μάλλον φταίνε τα πλάνα…)
    Γαλλία: Δεν ξέρω τι θα γινει στις επιτροπές, αλλά αύριο στο televoting η Γαλλία είναι χαμένη υπόθεση
    Ιταλία: Από το 1 λεπτό που είδαμε χθες δεν εντυπωσιάστηκα. 10αδα ναι, πρωτιά με τίποτα (αν και πρεπει να το δουμε και ολοκληρο)
    Σερβία: Νομίζω ότι την εχουν βάλει σε δύσκολη θεση
    Ελβετία: Πολύ καλή θέση, παει για ψηλα, όχι νίκη όμως
    Αυστραλία: Για να της δώσουν το 25, την Τριτη τερμάτισε ή 1η ή 2η. Σαν τραγουδι δεν μου αρέσει αλλά αυτό που έχουν κάνει επί σκηνής είναι εντυπωσιακό
    Ισπανία: Δεν ξερω αν κρύβει ασσο στο μανίκι του ο Φωκάς (μονο 1′ είδαμε άλλωστε) αλλά βάσει αυτού που είδα η Ισπανία δεν εχει ελπίδες. Νομίζω ότι η Ελβετία πριν θα τους “ρουφήξει” όλο τπ televoting, γιατί στην ίδια δεξαμενη “ψαρεύουν”
    Καλή επιτυχία σε όλους αύριο!

    • Δεν ξερω αν γνωριζεις του κανόνες της Eurovision αλλα στο youtube εχουν ανεβει ολοκληρες οι εμφανίσεις τωμ χωρών του τελικού. όπως και της Ισπανίας

    • Τα αγάπησα τα σχόλια σου να ξέρεις! Πολύ ωραίος λόγος και επιχειρήματα!

  51. μια χαρα μοι φαινεται η σειρα εμφάνισης..βεβαια αρχισαν παλι ο γκρίνιες των γνωστων αγνωστων οτι μας υποβαθμιζουν οτι προωθουν αυτον που θελουν κτλ!δν θα δωσω σημασια σε συνωμοσιολογείες!!προσωπικά θελω να δω ψηλά ιταλία,ισπανια.ολλανδια,σουηδια!!οσο για την ντουσκα μια θεση γυρω στην μεση και παρα πολυ της ειναι…

  52. 1. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι παραγωγός και σκηνοθέτης γνωρίζουν την κατάταξη των χωρών στους ημιτελικούς για να επηρεάσει αυτό το που θα τις βάλουν στον τελικό. Αυτό είναι μια θεωρία συνωμοσίας ή υποψία των φαν. Εξάλλου, γιατί τα αποτελέσματα των ημιτελικών να είναι κρυφά αν ήταν να τα προδίδει η σειρά εμφάνισης;

    2. Γενικά η 13η θέση είναι πολύ καλή , εκεί τοποθετούνται συνήθως φαβορί και δυνατά τραγούδια. Η ιδιαιτερότητα φέτος είναι ότι ακριβώς πριν είναι το μεγάλο φετινό φαβορί. Θεωρώ όμως ότι αυτό δυσκολεύει περισσότερο την Κύπρο που προηγείται, και άρα χάνει άμεσα την καλή εντύπωση που θέλει να αφήσει, παρά την Ελλάδα που έπεται της Ολλανδίας.

    3. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ούτε ο Bjorkman γνωρίζει την κατάταξη των ημιτελικών αλλά μόνο τα στοιχήματα και τα προγνωστικά, η Αυστραλία είναι αυτή που αντιμετωπίζεται ως το μεγάλο φαβορί στο δεύτερο μισό.

    • Αποδειξεις μπορει να μην εχουμε αλλα επειδη το εν λογο συστημα με τον καθορισμο της σειρας εμφανισης απο τους διοργανωτες ισχυει εδω και 6 χρονια υπαρχει ενα μοτίβο.
      α) Οι χωρες που ειναι φαβορι και κληρωνονται στο πρωτο μισο παντα εχουν μια μικρη αποσταση μεταξυ τους και συνηθως με μετριες συμμετοχες γυρω τους ή με χωρες που δεν πηγαν καλα στους ημιτελικους(καμπανακι για την Ελλαδα και την Κυπρο). Και αυτο δεν εχει αλλαξει και φετος αν αναλογιστουμε πως το top 3 του ημιτελικου δυσκολα δεν θα ειναι το Ολλανδια Σουηδια Ρωσια.και αν οχι top 3 σιγουρα και οι 3 ηταν το top 5.
      β) Το δευτερο μισο συνηθως το χωριζουν στα 2. Στις πρωτες θεσεις 14-19 βαζουν οι αδιαφορες χωρες απο τις big 5 ή χωρες που στους ημιτελικους προκριθηκαν απο την 6η θεση και κατω. Παραλληλα θα βαλουν και μια μονο χωρα απο τα φαβορι. Πιστευω πως αν η Ολλανδια ειχε κληρωθει στο δευτερο μισο θα ειχε την θεση της Ισλανδιας.
      γ) Στις 20-26 βαζουν τις υπολοιπες δυνατες συμμετοχες.
      Προφανως και ολα αυτα που ειπα δεν ειναι απολυτα οτι συμβαινει αλλα υπαρχουν αρκετα παραδειγματα που δειχνουν οτι ισχυει. Ειδικα το β) το ακολουθουν με απιστευτη συνεπεια

  53. Από τότε που δεν γίνεται κλήρωση και αποφασίζουν από την ebu δεν το έχετε αυτονόητο ότι τα μαγειρεύουν τα αποτελέσματα τα ίδια γράφεται κάθε χρόνο εδώ μέσα το θέμα είναι να διαμαρτυρηθούν τα κρατικά κανάλια από όλες της χώρες για να αλλάξει πάλι οπός παλιά…
    Και από την άλλη βέβαια διαγωνισμός είναι θα χαρώ παρά πολύ να πάμε καλά δε θα σκάσω και να βγεί τελευταία (που δεν θα βγεί ) μου αρκεί που πέρασε τελικό και είναι αξιοπρεπέστατη…
    Καλή επιτυχία ? Κατερίνα και Τάμτα

  54. Ολοι λετε οτι η Ελλάδα θα χαντακωθει που εμφανίζεται μετα τον ολλανδό, η Κύπρος που θα χαθεί με την εμφάνιση μετα του μεγάλου φαβορί τη σκεφτήκατε?

    • Η Eλλαδα θα παει πολυ καλα στις επιτροπες ,στις πρωτες 3 θεσεις .
      Απο εκει και περα παιζει ρολο καθαρα το televoting .
      Παρακολουθω το διαγωνισμο απο παιδι, και θυμειθητε το , υπαρχουν πολλα
      τραγουδια που φιγουραρανε στην 15η θεση στα στοιχηματα και βγηκαν στη δευτερη κα 3η θεση πχ ολλανδια το 2014 , βελγιο το 2003 ειχαν τη δικη τους ταυτοτητα και ξεχωρισαν .
      Το ιδιο θα συμβει και με την Ελλαδα γιατι ειναι μοναδικη σε στυλ και εμφανιση.
      Νικητης κατα 98 % η Ολλανδια .
      2η η 3η η Ελλαδα.

  55. τραβατε ριξτε μια ματια να δειτε προβολες ο ρωσος στο youtube και τις προβολες του ολλανδου,του ιταλου,ττου σουδηου, του αζερου και του ελβετου… εχουμε ολα τα στοιχηματα να κανουνε πλυση εγκεφαλου. ρωσια και κυπρος σκιζζουνε μεχρι στιγμης σε προβολες δηλαδη επιλογη ανθρωπων με το θελω τους και ΟΧΙ βασει επιλογης στοιχηματικων…

    • μονο που οι προβολές και των δύο προέρχονται κυριως από Ρωσία και Ελλάδα αντίστοιχα

    • Έχεις δει τον πληθυσμό της Ρωσίας? ?? ? Γιατί σου κάνει εντύπωση? ?? ? Επίσης, η Ταμτα έχει viewers από Ελλάδα, Κύπρο και Γεωργία! !! ! Ασε που είναι το πρώτο βίντεο που έχει ανέβει για φέτος! !!

  56. Γράφω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θυμωμενη, ζητώ συγγνώμη από τώρα για τις εκφράσεις, αλλα ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ???? Τρέξανε μερικοί να προλάβουνε?? Θυμαμαι πριν ελαχιστες μερες να λεμε για τη συμμετοχή μας οτι ειμαστε περήφανοι οτι θέση και να πάρει, γιατί η Κατερίνα είναι εξαιρετική, γιατί έχει δουλεψει η ομαδα πολύ, γιατί η ΕΡΤ το πήρε σοβαρα επιτέλους, γιατί έχουμε μια καλλιτεχνικη πρόταση όχι απλά αξιοπρεπη, αλλά που ανεβαζει και τον πηχη ψηλά, και δε μας νοιαζει και να μας χαντακωσουν οι συμμαχιες και τα γνωστα της Eurovision και να μην παμε καλα κλπ κλπ…. Και σήμερα, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, σ όποιο αρθρο και να μπω, έχουν τρέξει διάφοροι πικραμένοι, κι εχει αρχισει την κλάψα και το θάψιμο το ανελεητο στη συμμετοχη μας γράφοντας τις ανοησιες του αιώνα, τις οποιες “θα πρέπει να παραδεχτούμε” κιόλας, ισα ισα προφανως για να παρει αξία (όπως νομιζει βεβαια!!) και προσοχη. Και μας φταίνε ολα, απο τη φωνη της που θελει ντεξαρινα, από τη σκηνικη παρουσια που δεν υπαρχει, απο τη θεση στα στοιχηματα και στη σειρα εμφανισης, απο τις συμμαχιες που δεν εχουμε και θα μπορουσα να γράφω μεχρι το βραδι!… Ας μην αναφερθω καν στις γελοιότητες για τον Ολλανδο που δε θα δει την ψηφο του, και τον λαχανιασμενο Ελβετο που θα βγει πρωτος, δε μ απασχολει καθοτι δεν ειμαι μικρη Ολλανδεζα… Αλλα απο κει που ημασταν ολοι ευτυχεις και περήφανοι κι αγαπημενοι, σημερα σιχαινεσαι να διαβαζεις. ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΣ ΑΛΛΟΥ, ΠΑΙΔΕΣ!!!! Αφηστε εμας που χαιρόμαστε το σωου με τα καλα του και τα κακα του κι εσεις δειτε Master Chef σε επαναληψη η Παπαδοπουλο, αμα είναι να χαλιεστε και τοσο!!! Μου θελετε και καλλιτεχνες φτασμένους, με τόση χολή -για τη χολή- που βγάζετε!!!

  57. Συμφωνώ με τις αναλύσεις σου ESC 8, με μια μικρή επισήμανση: το γεγονός ότι μετά την Ελβετία ακολουθεί η Αυστραλία και η Ισπανί, η μεν με εντυπωσιακή και άκρως memorable παρουσία και η δε με πιασάρικο κομμάτι που ψαρεύει στα ίδια νερά με το ελβετικό, δείχνει ότι μάλλον εκεί στα τελευταία τραγούδια θα υπάρξει κάποια διασπορά ψήφων στο televoting. Και ίσως είνια αυτό που τελικά θα οδηγήσει τη νίκη στην Ολλανδία (προσωπικά η Ολλανδία και η Ελβετία είνια οι μόνες χώρες που μου έβγαλαν winning vibes και ως κομμάτια και ως παρουσίες). Θεωρώ πως Ελβετία και Αυστραλία θα είναι 5αδα ενώ και η Ισπανία θα είναι φέτος μέσα στη 10αδα. Δεν βλέπω δυστυχώς καθόλου καλά τα πράγματα για την Τάμτα (μακάρι να διαψευστώ) που είνια πριν τον Ολλανδό, ενώ η Κατερίνα ίσως αρκεστεί σε μια θέση κάπου 10-13 (προσωπικά πιστεύω ότι για να την έβαλε ο Bkorkman στο τέλος του 1ου μισού, σημαίνει πως πήγε πολύ καλά στον πρώτο ημιτελικό- ίσως να ήρθε και 2η μετά την Αυστραλία), που θα μπορούσε – τηρουμενων των αναλογιών- να θεωρηθεί και ψιλοεπιτυχία. Ρωσία και Ιταλία, Σουηδία, κ Ισλανδία θα είναι κάπους στις θέσεις 5-10, ενώ την 5αδα μάλλον θα αποτελέσουν Ολλανδία- Ελβετία-Αυστραλία- Αζερμπαιτζάν- Ισπανία. Πάντως ο Ολλανδός κατά τη γνώμη μου δεν φαίνεται να έχει και τόσο υπερβολικά εύκολη δουλειά αύριο (δε νομίζω ότι η νίκη του θα είναι αλά Σαλβαδόρ Σομπράλ)

  58. Κλασικοί Ελληναραδες

    Ελλάδα 8η στα στοιχήματα – – > θα πάμε τέλεια, έχουμε τέλειο τραγούδι, φωνάρα και τέλεια παρουσία.. Πολύ ευρηματική

    Ελλάδα 15η στα στοιχήματα – – > απατοι θα πάμε, η φωνή ήταν μέτρια, είχε άγχος η Κατερίνα, δεν ξέρει να κοιτάει στην κάμερα, τα πλάκα μέτρια. Επαγγελματισμος 0

    Οοσο αξιολύπητα ανθρωπάκια είστε κάποιοι. Είναι ένας απλός μουσικός διαγωνισμός και ακόμα και εδώ βλέπουμε το ποιόν ορισμένων. Αλλάζετε άποψη με βάση τα στοιχήματα. Αβουλα άτομα και υποχείρια των στοιχηματικων εταιρειών. Σας λυπάμαι. Αν είναι να πάμε καλά, θα πάμε. Αλλιώς όχι. Αυτό με τις θέσεις πόσο γελοίο. Αν βγεις μετά το φαβορί ή πριν πατώνεις.. Αν σε βάλουν 13ο σημαίνει ότι πέρασες οριακά, όλο βλακειες και παράπονα. Ανιδεα άτομα. Κράξτε όσο θέλετε

  59. Αυτό που σχολιάζουμε με τόση βεβαιότητα τόσο αβέβαια πράγματα(καθορισμός θέσεων στον ημιτελικό, στον τελικό – μόνο ψήφους κάθε τραγουδιού δεν έβγαλαν ορισμένοι)που μπορεί να μην βγουν ούτε στο 1%, μόνο εμένα μου φαίνεται εντελώς παράλογο;

  60. Αυτό το «σκιάξιμο», ο φόβος, το σύνδρομο του φτωχού συγγενή μπροστά σε μια σειρά εμφάνισης εν μέρει τυχαίας, εν μέρει κατόπιν ορισμού δεν μπορώ να το εξηγήσω. Και μάλιστα εξ αιτίας του να προβλέπονται σεισμοί και καταποντισμοί… Μα πραγματικά πιστεύουμε όσοι αγαπάμε τη μουσική, έχουμε μια κάποια μουσική παιδεία ή τέλος πάντων η μουσική είναι μέρος της ζωής μας ότι υπάρχουν 14/19/25 (για να το τερματίσω κι εγώ) τραγούδια καλλίτερα από το δικό μας; Για να μην δημιουργώ στείρες αντιπαραθέσεις αλλά να το θέσω θετικά: θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ανησυχία μάλλον δηλώνει, έστω και ενδόμυχα, την επιθυμία ακόμα κι αυτών στους οποίους δεν αρέσει ιδιαίτερα η συμμετοχή μας, να μην αδικηθεί κάτι που είναι καλό, είναι όμορφο και αξίζει να διακριθεί.

    Με καθαρά τηλεοπτικούς όρους η σειρά προσωπικά μου φαίνεται μελετημένη και σκόπιμη. Στο κέντρο ακριβώς της όλης διοργάνωσης, και στο peak της τηλεθέασης τοποθετούνται τρία από τα κορυφαία και με πολύ buzz κομμάτια. Το καθένα απευθύνεται σε ένα έστω και λίγο διαφοροποιημένο κοινό. Έχουμε δλδ. ένα χορευτικό hit, μια mainstream pop μπαλάντα και τέλος έναν πιο indie/alternative pop anthem. Το πρώτο για τις πιο νεαρές ηλικίες, το δεύτερο και τρίτο κλιμακωτά για τις πιο ώριμες. Τρία τραγούδια δλδ. που στόχο έχουν να καθηλώσουν το κοινό και να του πούνε κάτσε δες τι ποιότητα υπάρχει φέτος, περίμενε για το αποτέλεσμα κι αν θέλεις να συμμετέχεις μπορείς. Το ότι η δική μας συμμετοχή παίρνει lead από το φερόμενο ως φαβορί φέτος δεν είναι καθόλου αρνητικό.

    Προσωπικά έχω την υποψία ότι η EBU στήνει με αυτά τα τραγούδια τη βιτρίνα του διαγωνισμού. Και τα τρία απολύτως σύγχρονα, σε επαφή με τα τρέχοντα ρεύματα και με παρουσίαση τριών προσώπων για τα οποία μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι δεν θα περάσουν σαν κομήτες από τη σκηνή της ΕV. Μου φαίνεται σα να θέλει να φτιάξει μια «κρίσιμη μάζα» δίνοντας τον τόνο άλλα και μια κατεύθυνση στους μελλοντικούς συμμετέχοντες. Δλδ: θέλω συμμετοχές σύγχρονες, ποιοτικές (που δε θα κοροϊδεύουνε το θεσμό –ονόματα μη λέμε-), και με έμφαση στο μουσικό/λυρικό στοιχείο (κι όχι στην κυριαρχία της εικόνας και των εφέ).

    Υποθέσεις… πάντως φόβος και πανικός δε δικαιολογείται… όχι σε μια χρονιά όπου η χώρα μας κατεβαίνει στο στίβο με θάρρος (και θράσος), με μια δήλωση και μια νέα εντελώς πρόταση. Το γεγονός μάλιστα ότι σέβεται πάντα το θεσμό, δεν τον κορόιδεψε ποτέ (ούτε κρατά γινάτι όπως κάτι γείτονές μας) και βρίσκει τις δυνάμεις για να επανακάμψει προσφέροντας μια τέτοια ποιοτική συμμετοχή θα εκτιμηθεί, και τώρα και μακροπρόθεσμα, πιστεύω.

    Καλή ακρόαση σε όλους μας και καλή επιτυχία σε Κύπρο και Ελλάδα.

  61. Ό,τι και λένε, επιμένω πώς κατά τη γνώμη μου η Ολλανδία και η Ελλάδα είναι τα καλύτερα τραγούδια του διαγωνισμού. Η Ολλανδία πολύ δύσκολα θα χάσει τη νίκη και θα την αξίζει αλλά σε ότι αφορά την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην πάει καλά. Προφανώς και οι άλλες χώρες έχουν πιο πολλά λεφτά και κάνουν πιο εντυπωσιακά πράγματα επί σκηνής όμως το δικό μας τραγούδι είναι μακράν καλύτερο από όλα τα άλλα. Και δεν το λέω καθόλου επειδή είναι η χώρα μου. Τα προηγούμενα χρόνια καταλάβαινα απόλυτα τις κακές θέσεις που έπαιρνε η Ελλάδα και εν μέρει δικαίως δεν τα πηγαίναμε καλά. Φέτος όμως στέλνουμε ό,τι πιο σύγχρονο και μοντέρνο υπάρχει σε άκουσμα, με μία τόσο ξεχωριστή φωνή που είναι πραγματικά εγκληματικό να μείνει εκτός δεκάδας. Αδιανόητο απλά το ότι είναι μπροστά από την Ελλάδα κάκιστα τραγούδια όπως Αζερμπαιτζάν, Αυστραλία, Γαλλία, Μάλτα απλά επειδή έχουν όλα αυτά τα κουραστικά εφέ. Αν και φέτος δεν πάμε καλά, που έτσι μάλλον θα γίνει, τότε ίσως πρέπει να καταλάβουμε ότι ο διαγωνισμός δεν είναι πλέον για τα μέτρα μας και πρέπει να αποσυρθούμε. Αν το παν είναι τα εφέ και το θέαμα, τότε συνέχεια θα πατώνουμε. Δεν έχει νόημα να πηγαίνουμε σαν φτωχοί συγγενείς.

  62. Δε μας σαμποτάρουν ούτε οι “κακοί” Σουηδοί που μας …ζηλεύουν(!) και μας βάλανε σε χάλια θέση εμφάνισης, ούτε ο “κακός” σκηνοθέτης που δε μας έκανε περισσότερα κοντινά ή δεν άναψε έναν επιπλέον προβολέα, ούτε οι στοιχηματικές που μας βγάζουν 15ους. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ σαμποτάρουμε τους εαυτούς μας!
    Όπως και πέρσι, δυστυχώς, έτσι και φέτος πήραμε ένα όμορφο ιδιαίτερο τραγούδι πλαισιωμένο με μια αντίστοιχα όμορφη φωνή και το καταστρέψαμε με μια απαίσια σκηνική παρουσίαση. Πέντε άτομα να κάνουν τα δικά τους θεατρινίστικα μπροστά και γύρω από την τραγουδίστρια, παραγκωνίζοντάς την στην ουσία, λες και διαγωνίζονταν οι σκηνοθέτες-χορογράφοι κι όχι οι τραγουδιστές της κάθε χώρας. Όσα χρόνια παρακολουθώ eurovision ποτέ άλλοτε δεν έχω δει τέτοιο καπέλωμα του τραγουδιστή/τριας, που ενώ θα έπρεπε να είναι ο πρωταγωνιστής της σκηνής, τουναντίον μοιάζει σαν να κάνει απλώς vocal support στις χορεύτριες. Αν η κύρια πρόθεση της ελληνικής επιτροπής ανάθεσης ήταν τελικά η διαφήμιση της καλλιτεχνικής δουλειάς της Γούση, ας μην έστελνε τραγουδίστρια κι ας έλεγαν το τραγούδι μόνες τους οι κοπελίτσες των φωνητικών, κρίμα που έκαψαν έτσι ένα τόσο δυνατό χαρτί όπως η Ντούσκα.
    Άντε και του χρόνου με καμιά Josephine ή Stan, γιατί δυστυχώς δε μας έχει μείνει άλλη εκλεπτυσμένη φωνή για να κάψουμε.

    • Καλά ας ανοίξουν οι Ισραηλινοί πρώτα τον ήχο γιατί προς το παρόν αυτή τη φωνή της Ντούσκα δεν μπορούμε να την ακούσουμε. Και ύστερα έλα να μου πεις για το πόσο καλοί είναι οι Σουηδοί και η EBU και πόσο τέλεια είναι η διοργάνωση και το ότι σαμποτάρουμε τον εαυτό μας.

  63. O Thunder και lighting που μας επρηζε οτι θα νικήσει ο Ρωσος που ειναι;;; Χαχαχαααα

  64. Καλησπέρα σε όλους.

    Θεωρώ τον ορισμό της σειράς εμφάνισης ούτε καλό ούτε κακό. Στα θετικά ότι μας έδωσαν την τελευταία διαθέσιμη θέση του πρώτου μισού. Στα θετικά επίσης ότι μετά από μας ακολουθεί το Ισραήλ που εκτός από τους Ισραηλινούς δεν νομίζω να κάνει γκελ το τραγούδι και η εμφάνιση σε πολλούς άλλους. Στα θετικά επίσης ότι η Ολλανδία που προηγείται της εμφάνισης μας ως σκηνική εικόνα είναι το ακριβώς αντίθετο της δικής μας. Εντελώς στατικό με σκοτεινή εικόνα και τίποτα να διαδραματίζεται στα 3 λεπτά. Είναι δύσκολο σε 13 θέσεις να χωρέσεις τα αρκετά φαβορί και να κοιτάξεις να έχεις θέση παρά θέση διαφορετικού είδους τραγούδια. Θεωρώ κάψιμο την εμφάνιση στις 4-5 πρώτες θέσεις και αυτό όχι πάντα αφού το Αζερμπαιτζάν το 2010 εμφανίστηκε 1ο και βγήκε 5ο, η Ουκρανία το 2014 και βγήκε 6η, το Βέλγιο το 2016 και βγήκε 10ο . Το μόνο αρνητικό είναι ότι εμφανιζόμαστε μετά τον νικητή που αν το δει κανείς στατιστικά την τελευταία δεκαετία οι καλύτερες θέσεις είναι η 7η της Τουρκίας το 2012 μετά την Loreen και η 12η της Μάλτας μετά την Τζαμάλα. Έχουμε βέβαια και το 2007 όπου μετά την Σερβία εμφανίστηκε η Ουκρανία και βγήκε 2η ή το 2008 όπου μετά τη Ρωσία βγήκε η Νορβηγία και πήρε την 5η θέση.

    Όπως και να έχει πιστεύω ότι το σύστημα ορισμού πρέπει να αλλάξει. Μια χαρά ήταν ο διαγωνισμός από πλευρά τηλεοπτικού ενδιαφέροντος και όταν οι σειρές εμφάνισης έβγαιναν με κλήρωση. Το νέο σύστημα εκτός του ότι αφήνει υποψίες αφού για παράδειγμα ποτέ η Σουηδία δεν είχε κακή σειρά εμφάνισης σε τελικό όπως 2η, 3η,4η θέση όταν Σουηδός ορίζει τις θέσεις δεν μπορεί να είναι το ίδιο αξιοκρατικό με την κλήρωση που είναι καθαρά θέμα τύχης και όχι ανθρώπινου παράγοντα.

  65. Αυτό που όλοι λέτε καταστροφική σειρά και
    μας χαντάκωσαν και μας πολεμανε εμάς παντα και τέτοιες αηδίες πραγματικά δεν ξέρω τι να πω ??‍♂️??‍♂️??‍♂️
    Άμα έχεις καλό τραγούδι δεν πα να είσαι και πρώτος θα σε θυμούνται και θα σε ψηφίσουν για εμένα δεν παίζει κανένα ρόλο η σειρά εμφάνισης !
    Άμα έχεις δυνατό τραγούδι και ξέρεις ότι ο κόσμος το αγαπάει θα σε ψηφίσουν σε οποία θέση και αν είσαι
    Όλοι είχαμε φόβο μην μας βάλουν σε καμία 4-6 θέση και τελικά μας βάζουν στην καλύτερη 13! Κι βγαίνετε και κάνετε θεωρίες συνομωσίας αν είναι δυνατόν λες και ότι έχουμε την κομματαρα θα βγαίναμε πρώτη και μας χαντάκωσαν ποοο κακό ??‍♂️??‍♂️??‍♂️
    Η προσωπική μ γνώμη είναι ότι η Κατερίνα ειναη απίστευτη φωνητικά λίγο το τραγούδι και παρουσία είναι αδιάφορη όποτε πιστεύω κάπου στο 15-20 θα είμαστε
    Τώρα η Ταμτα έχω πει από την αρχή ότι εκαβε λάθος που πήγε μετά από την φουρειρα με ίδιο στυλ τραγούδι και ίδιο στυλ σκηνοθεσία κρίμα Γτ έχει δυνατότητες την βλέπω να τερματίζει κάπου 10-15
    Τώρα για νικητή ξεκάθαρα ο Ολλανδός που εχθές ήταν απίστευτος ! Οι μονες που θα απειλήσουν είναι Αυστραλία και Γαλλία πιστεύω

  66. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ:
    Μετά τα χθεσινά και την κλήρωση και όλες τι αναλύσεις θα πώ το εξής: Αν έχεις καλό τραγούδι θα πας καλά όσο χάλια και να είναι η σκηνοθεσία. Με άλλα λόγια ένα καλό τραγούδι μπορεί να αδικηθεί π΄χ΄να μην κερδίσει αλλά στην 10αδα θα είναι.
    Η Ελλάδα πάσχει φέτος σκηνοθετικά, χορογραφικά αλλά και απο την τραγουδίστρια η οποία δεν ε΄χει το τσαγανό είτε μας αρέσει είτε όχι. Η σκηνοθεσία χάλια και η χορογραφία φορτωμένη αρκετά με αποτέλεσμα να χάνεσαι. Το τραγούδι μας είναι αξιοπρεπές αλλά υστερούμε σε όλα τα άλλα. Η κοπέλα έχει ΦΩΝΗ αλλά της λείπει η αυτοπεποίθηση.
    Αν βγει να το διασκεδάσει η θέση μας είναι περίεργη. Μπορεί να κάνουμε ζημιά.
    Γιατί θεωρώ οτι ο Ρώσος ευνοείτε από την κλήρωση;

  67. Όσο για τα στοιχήματα να πω ότι βλέποντας τα περσινά που κλείδωσαν λίγο πριν ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τελικού, στην πρώτη θέση ήταν η Κύπρος με 38% πιθανότητες έναντι 24% του Ισραήλ που ήταν 2ο. Στην 4η θέση ήταν η Ιρλανδία που βγήκε 16η, στην 7η η Λιθουανία που βγήκε 12η, στην 8η το Ηνωμένο Βασίλειο που βγήκε 24ο, στην 9η η Νορβηγία που βγήκε 15η.

    Από την άλλη την Ιταλία την έδιναν 11η και βγήκε 5η, την Αυστρία 20η και βγήκε 3η, την Δανία 17η και βγήκε 9η, την Αλβανία 24η και βγήκε 11η και την Μολδαβία 15η και βγήκε 10η.

    Αντίστοιχες ανατροπές στοιχημάτων κάθε χρόνο. Βλέπω δηλαδή ότι το 2016 την Ρωσία πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την έδιναν σε αποδόσεις για νίκη στο 1,3 – 1,8 την δεύτερη στα στοιχήματα Αυστραλία σε αποδόσεις γύρω στο 4 και την Τζαμάλα σε αποδόσεις γύρω στο 15. Στην θέση 18 είχαν την Πολωνία που ήρθε 8η, στην θέση 19 την Λιθουανία που ήρθε 9η, στην θέση 10 την Ισπανία που ήρθε 23η και στην θέση 8 το Ηνωμένο Βασίλειο που ήρθε 24ο

  68. Έχω βαρεθεί τη μιζέρια εδώ μέσα… Αν νομίζετε ότι τραγούδια σαν αυτά που στέλνει η Γαλλία η βόρεια Μακεδονία η Νορβηγία η Ισπανία και δε ξέρω και γω πόσα ακόμα, αξίζουν να τερματίσουν σε υψηλότερη θέση από την ελληνική συμμετοχή τότε τι να πω πάω πάσο….
    Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι τα στοιχήματα δείχνουν τις πιθανότητες νίκης κάθε χώρας! Ποιος θα πόνταρε σε μια χώρα οικονομικά ασταθή με αισχρά αποτέλεσμα τα τελευταία 5-6χρονια;;; Και το 2013 σε πιθανότητες νίκης γύρω στη 13η-14η θέση παιζομασταν,σε αντίθεση με το 2014 που παίζαμε υψηλότερα (9η-10η) θέση στα στοιχήματα και εν τέλει θυμόμαστε που κατέληξαν οι δύο αυτές συμμετοχες!
    Τώρα επειδή ο καθένας κάθεται και λέει το μακρύ του και το κοντό του η σειρά εμφάνισης δε παίζει κανένα ρόλο και άπειρες φορές διαδοχικά εμφανιζόμενες χώρες πήγαν καλά
    Πχ 2012: Σουηδία Τουρκία Ισπανία
    2013: Αζερμπαϊτζάν Ελλάδα Ουκρανία
    Επίσης ναι ο Σουηδός παραγωγος ευνόησε πάλι την Σουηδία κυρίως (έχει κουράσει) και την Ισλανδία( ψοφανε να γίνεται κάθε χρόνο η διοργάνωση στο βορρά απ’ ότι φαίνεται) και λιγότερο την Ρωσία (εντύπωση μου έκανε).
    Αν δείτε λίγο τη σειρά έχει δημιουργήσει μικρά “σάντουιτς” στις χώρες που παίζονται σχετικά ψηλά (εντός 15αδας) στα στοιχήματα. Βλ. Κύπρος Ολλανδία Ελλάδα/ Αζερμπαϊτζάν Γαλλία Ιταλία/ Ελβετία Αυστραλία Ισπανία.
    Και η Αυστραλία να είχε κληρωθεί στο πρώτο μισό και η Ελλάδα στο δεύτερο οι θέσεις θα ήταν τούμπαλιν ( Ελλάδα 25η, Αυστραλία 13η)
    Και για τους λάτρες της στατιστικής από το 2010 ως το 2018(πλην το 2011) χώρα που εμφανίστηκε στη 13η θέση στη χειρότερη τερμάτισε εντός 13αδας.
    Εγώ θέλω να ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία στη Κατερίνα μας!!! Να είναι πιο χαλαρή στο πρώτο κουπλέ και να το απολαύσει! Μαζί της και εμείς!!!! Κακά τα ψέματα η φετινή μας συμμετοχή είτε έρθει πρώτη είτε τελευταία είναι ότι πιο ολοκληρωμένη σα πρόταση στέλνουμε μετά από το 2013. Κάτι το οποιο εύχομαι να το εκτιμήσει η Ευρώπη.
    Πρόβλεψη νικητή: Ολλανδία!
    Πρόβλεψη για Κύπρο: χαμηλά στην 20αδα στις επιτροπες κοντά στη 10αδα η οριακά εντός αυτής στο televoting. Εν τέλει χαμηλά στη 15αδσ.
    Πρόβλεψη για Ελλάδα:6η-10η θέση στις επιτροπές ( ελπίζω) χαμηλά στη δεκάδα η οριακά εκτός αυτής στο televoting. Εν τέλει χαμηλά στη 10αδα η οριακά εκτός αυτής (7η-12η θέση).
    Καλή μας επιτυχία!!

  69. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις συμμετοχές κυρίως σε Ελλάδα και Κύπρο και στο αγαπημένο μου της Ολλανδίας. Οι αναλύσεις και υπεραναλύσεις, το κυνήγι θέσεων, οι θεωρίες συνωμοσίας που μπορεί κάποιες να ισχύουν και κάποιες όχι, όπως οι φιλικές/γειτονικές ψήφοι, η προώθηση κάποιων χωρών από την EBU, οι διαβλητές ψήφοι των επιτροπών κτλ κτλ είναι μέρος του διαγωνισμού καλώς ή κακώς παρόλα αυτά συνεχίζουμε όλοι να τον αγαπάμε, να μας πορώνει για ένα διάστημα κάθε χρόνο και μετά τα ξεχνάμε και ασχολούμαστε με τον επόμενο. Γι΄ αυτό μην πολυσκάτε, μια μέρα έμεινε, χαλαρώστε, αδειάστε από άγχος και προσδοκίες και απολαύστε τον τελικό.

  70. Θεση εμφάνισης αλά Μαρία Έλενα Κυριάκου που τοτε λεγαμε θα παμε καλά, καλη θεση μας εδωσαν….Ο λογος που και φετος μας εδωσαν κακιστη θεση εμφανισης μετά το απολυτο Ολλανδικό φαβορί ειναι ΦΥΣΙΚΑ γιατί δεν πηγαμε καλά στον ημιτελικό μας. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ να σου δωσουν θεση διπλα στο απολυτο φαβορι, αν εχεις σαρωσει στον ημιτελικο σου. Πιθανολογω οτι η ελλαδα στον ημιτελικο της ηρθε απο 6η θεση έως και 9η.

    Οπως εχουμε πει ολοι απο την αρχη, το ελληνικο τραγουδι φετος ειναι αξιοπρεπες αλλα αδιαφορο. Η σκηνικη παρουσια μετρια και παλιακή και δεν ανταποκρινεται σε εναν ΣΥΓΧΡΟΝΟ τηλεοπτικο μουσικο διαγωνισμο. Η φωνη της κατερινας εχει ενδιαφερουσα χροια αλλά τραγουδησε μετρια και αγχωμένα ΚΑΙ οχι με φωνη καμπανα στον ημιτελικο. Η ηχοληψία μας επισης ηταν μετρια όπως και η σκηνοθεσια (τοσους επαγγελματιες εχει η αποστολη μας επανω σαυτους τους τομεις, τι κανουν αραγε?)

    Το πραγμα φαινοταν ήδη απο την αρχη. Με το που αρχισαν οι προβες αρχισε η τρελη κατρακυλα στα στοιχηματα η οποια σταθερά και καθοδικά δεν εχει τελειωμο. Ακομα και πριν τις προβες ομως, δεν ειχαμε καταφερει να ξεχωρισουμε. Σε μια πολυ μετρια χρονια σαν τη φετινη, ημασταν μια 9η θεση τον περισσοτερο καιρο (α ναι κατσαμε και στην 7η θεση για ενα 24ωρο και αυτο ηταν). Μας πρηξατε συνεχεια να λετε να αγνοουμε ΚΑΙ τα στοιχηματα αλλά ΚΑΙ τα πολς γιατι και καλα ολοι μας μισουν και εμεις εχουμε τραγουδαρα και θα φανουν ολα στις προβες. Τελικα εγιναν και οι προβες, εγινε και ο ημιτελικος και τελικα κανεναν δεν εντυπωσιασαμε και κανεις δεν ασχολειται μαζι μας και ειμαστε στα αζητητα.

    Αλλη μια αμφιλεγομενη αναθεση της ΕΡΤ σε μια αγνωστη και απειρη τραγουδιστρια που ΔΕΝ ηταν ετοιμη να παει φετος στη γιουροβιζιον. Εχει πλεον ξεφυγει η ερτ με την εμμονη της να στελνει ΜΟΝΟ με απευθειας αναθεσεις τους δικους τους άσχετους ή αποτυχημενους ή μη πλεον επιτυχημενους ή αγνωστους καλλιτεχνες. Φετος απλα τα εχουμε παρει κρανίο γιατι επεσε πολυ χρημα, εγινε και προμο τουρ, σταλθηκε και μεγαλη κουστωδια στο Τελ αβιβ με ολες τις ειδικοτητες και δοθηκαν μεχρι και σε αγγλικη εταιρια λεφτα για να γινει η κατασκευη μας επι σκηνης. Με τοσο χρημα στελναμε τις Μελισσες στη γιουροβιζιον που θα εσκιζαν και θα εφερναν και χρημα στα κρατικα ταμεια και οχι τη Ντουσκα που εκανε ΜΗΔΕΝΙΚΗ τηλεθεαση στον ημιτελικο και δεν είχε καν μια προγενεστερη εμπειρια με καμερες.

    Στειλτε ονομα και τραγουδι αξιωσεων και να δειτε πως θα ξαναπιασουμε τα 50άρια τηλεθεαση στους ημιτελικους και πως θα ξαναέρθουν πάλι οι διακρίσεις(Άλλωστε νουμερα κάναμε και με καλομοιρα, αλκαιο,λουκα, κοζα μοστρα κτλ που δεν ηταν καν μεγαλα ονοματα αλλά ο κοσμος πιστευε τα τραγουδια που στελναμε. Φανταστειτε τι θα γινοταν και ποσο οφελος θα ειχαμε με το να παει εμπειρος και πετυχημενος καλλιτεχνης φετος ωστε να αναστηθει επιτελους ο θεσμος που η ερτ με τις αδιαφορες συμμετοχες που στελνει τον εχει κανει να αργοπεθαινει και να μην ειναι κερδοφορος).

    Βεβαια η ερτ δεν θα αλλαξει. Ελληνικο τελικο ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ με 10 ή 20 συμμετοχες δεν θα κανει ποτέ διότι θέλει να ελέγχει απολυτο το αν αυτος που θα μας εκπροσωπησει της είναι αρεστος ή οχι. Θα συνεχίσουμε στο τροπάριο άργκο, ντούσκα, τερζή και ό,τι άλλοι άγνωστοι και μη πετυχημένοι καλλιτλεχνες είναι αρεστοί σε συγκεριμένες εφημερίδες και ΜΜΕ (της εκάστοτε κυβέρνησης) ή κύκλους. Εγώ έτσι τα αντιλαμβάνομαι τα πραγματα. Γιαυτό να σταματήσουμε να συμμετέχουμε ώστε να μην πληρώνει ο ελληνας φορολογούμενος τις περίεργες και αδιαφανείς αναθέσεις της Ερτ που τελικά μόνο αποτυχίες και χρέη φέρνουν.

  71. Ο παραγωγός και συνάμα supervisor του Melodifestivalen από το 2002, επίσης αρχηγός της Σουηδικής αποστολής (κάποιες χρονιές) και κριτής σε εθνικούς τελικούς διαφόρων χωρών, είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει για τη σειρά εμφάνισης σε ημιτελικούς και τελικό. Κλαίω με την τόση αξιοκρατία!

  72. Nα θυμισω σε καποιους οτι
    – το 2015 Βαλανε πριν την Σουηδια την νορβηγια και τελικα η νορβηγια χτυπσε 10αδα. Την ιδια χρονια στριμωξανε Ρωσσια αλβανια ιταλια και παρολο που βαλανε ολα τα φαβορι μαζι και φαινοταν οτι η αλβανια χαθηκε η αλβανια τελικα βγηκε 9Η στο ΚΟΙΝΟ!
    – Επισης το 2017 Εβαλαν πριν απο την Βουλγαρια την σουηδια που στον ημιτελικο βγηκε 3η και στον τελικο σαρωσε επισης και πηρε την 5η θεση.
    -Το 2016 Μετα την ουκρανια (που βγηκε 2η στον ημιτελικο) εβαλαν την Μαλτα που ειχε βγει 3η στον ημιτελικο. Επισης την ιδια χρονια πριν την Aυστραλια ειχαν βαλει την πολωνια η οποια την περασε κιολας στο televoting!

  73. Όλα και όλα, μη λέμε και ότι θέλουμε. Το τραγούδι μας είναι ότι πιο μοντέρνο και σύγχρονο σαν άκουσμα. Τίποτα πιο σύγχρονο από αυτό. Η φωνή της Ντούσκα δεν είναι απλά μία καλή φωνή. Είναι μία ξεχωριστή φωνή. Καλές φωνές υπάρχουν πολλές. Ξεχωριστές όμως είναι λίγες. Παραδοσιακή ελληνική γκρίνια. Αν το τραγούδι έπαιζε ψηλά στα στοιχήματα, θα λέγαμε τα αντίθετα. Η σκηνική παρουσία είναι ευφάνταστη αλλά σίγουρα χρειαζόταν καλύτερα πλάνα για να αναδειχθεί. Μπορεί κάποιοι να βρίσκουν το τραγούδι και την παρουσία μας πολύ artistic και είναι κατανοητό το ότι δεν αρέσει σε όλους όμως αντικειμενικά αν έχεις στοιχειώδεις μουσικές γνώσεις καταλαβαίνεις αμέσως την ποιότητα του τραγουδιού μας. Μην ψάχνουμε να βρούμε και ελαττώματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το μόνο τραγούδι που φτάνει σε επίπεδο το δικό μας είναι η Ολλανδία.

  74. πραγματικα παρακολουθωντας τον τελικό της γιουροβιζιον απο αρχές δεκαετίας του 90 θεωρω οτι ενα αξιολογο τραγουδι οπου κ να το βάλεις θα βρει το κοινο του!η ελληνικη συμμετοχη φετος εχει μια εμφανιση εφηβικου σκετς κ ενα μετριο τραγούδι!μια θεση καπου στην μεση κ να ειμαστε υπερευχαριστημένοι!!τωρα πως καποιοι αναμένουν πρωτιά κ πεντάδα ειναι μάλλον αποριας αξιον…μαλλον δν θα εχουν δει τον επαγγελματισμο αλλων αποστολών!!
    βλεπωντας τις προβες ξεχωρισα ιταλία κ ισπανία τις οποιες θελω να δω ψηλά!το γκοσπελ-ποπ τραγουδι του σουηδού κ φυσικά ολλανδία κ ελβετία!

    • Όλα καλά για την άποψή σου για το Ελληνικό τραγούδι, ο καθένας έχει διαφορετικό γούστο και στάνταρ. Σεβαστό αυτό. Αλλά τον επαγγελματισμό στην Ιταλία πού ακριβώς την είδες; Από την πρώτη στιγμή που άκουσα το τραγούδι, ξετρελάθηκα. Ήταν στα ακούσματά μου, σύγχρονο, με “ταυτότητα” και το ήθελα ακόμη και νικητήριο. Μέχρι εκεί όλα καλά. Ο Mahmood, όμως, αποδείχτηκε κακός φωνητικά, ενώ σκηνοθετικά το προσέγγισαν εντελώς λάθος. Έχουν ταλέντο στο να καταστρέφουν σκηνικά τα τραγούδια της. Θυμηθείτε το 2017 με όλο εκείνο το τσίρκο που έφεραν στη σκηνή. Θα προτιμούσα να είχαν παίξει με αλλαγές πλάνων και κοντινά, παρά αυτό.

      • το τραγούδι της ιταλίας εχει νόημα κ ιστορία!αυτο απο μόνο του το ανεβάζει σε αντιθεση με το better love που ειναι ενα ακομη απο τα τρισεκατομυρια τραγουδια που γραφτηκαν με θεμα την αγάπη..η εμφανιση με τους χορευτες επι σκηνής προσωπικα τη βρηκα καλόγουστη κ οτι δενει με το κομμάτι.καθαρα προσωπική εκτίμηση…

      • Πού τον είδες τον επαγγελματισμό στις εμφανίσεις των άλλων αποστολών;;; Ο Φωκάς με τη Ρωσία και την Ισπανία αντιγράφει τον εαυτό του… Η Sacha με Κύπρο και Ελβετία έκανε σκηνικά ότι και πέρυσι με τη Κύπρο….. άλλες χώρες έχουν βάζουν ως εφέ φωτιές και πύρινη βροχή.. ότι πιο κλισέ και βαρετό υπάρχει… ακόμα και το φαβορί βγαίνει με ένα πιάνο και εντελώς σκοτεινός (τουλάχιστον υπάρχει τραγούδι!)

  75. ΡΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝΕ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ.

    • Δε θα το έλεγα για Ρωσία και Κύπρο. Η Ρωσία έχει μεν μία εντυπωσιακή και άκρως επαγγελματική εμφάνιση όμως είναι υπερβολικά σκοτεινό και καταθλιπτικό όλο το θέαμα και λιγάκι επαναλαμβανόμενο. Η Κύπρος θα εξαφανιστεί από το απόλυτο φαβορί Ολλανδία που εμφανίζεται αμέσως μετά και δυστυχώς δείχνει πολύ λίγη σε σχέση με την, παρόμοιας λογικής, Ελβετία. Η Αυστραλία είναι ένα κακό τραγούδι με ένα εντυπωσιακό θέαμα, που δυστυχώς θα είναι στην τριάδα αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι εκεί. Προσωπικά βρίσκω εντελώς αστείο όλο το θέαμα της Αυστραλία. Ολλανδία, Ελβετία, Αυστραλία, Σουηδία θα σαρώσουν κατά τη γνώμη μου στο televoting.

  76. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ξενίζει ο τρόπος τοποθέτησης των τραγουδιών αλλά κακά τα ψέματα από τότε που δεν υπάρχει κλήρωση θέσης ο διαγωνισμός έχει αρχίσει να έχει ενδιαφέρον.

    Το παραπάνω σε συνδυασμό με την διαδικασία παρουσίασης της ψηφοφορίας συμβάλουν στην αναβάθμιση του τηλεοπτικού προϊόντος.

    Και αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλα η EBU εμπιστεύτηκε τη Eurovision στους ανθρώπους που στήνουν το Melodifestivalen. Και ας έρθει ένας να αμφισβητήσει τη διαδικασία και το στήσιμο του. Όλα τα υπόλοιπα εντάσσονται σε υπερβατικές σφαίρες θεωριών συνομωσίας κτλ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ