EUROVISION 2019: Η dress (jury) rehearsal του Δεύτερου Ημιτελικού – Απόψε αποφασίζουν οι επιτροπές για το 50% του αποτελέσματος! [UPDATE]

Σε μία ώρα περίπου από τώρα (22:00), ξεκινά στο Expo Tel Aviv, στο Ισραήλ η dress (jury) rehearsal! Στην πρόβα αυτή το σόου «τρέχει» σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να διορθωθούν οι τελευταίες ατέλειες και να παρουσιαστεί ένα άρτιο αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι απόψε θα κριθεί το 50% του αποτελέσματος. Η πρόβα θα μεταδοθεί μέσω κλειστού κυκλώματος στις 5μελείς επιτροπές των 18 χωρών που συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό καθώς και σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ιταλία που ψηφίζουν επίσης εκείνη την βραδιά. Τέλος το αποψινό σόου θα χρησιμοποιηθεί ως back-up σε περίπτωση σοβαρού τεχνικού προβλήματος την βραδιά του ημιτελικού. Το άρθρο θα ενημερώνεται συνεχώς με τις εμφανίσεις και των 18 χωρών καθώς και με την περιγραφή της έναρξης και του interval act. Στην σελίδα μας στο Facebook θα γίνονται live video με διάφορες χώρες που συμμετέχουν απόψε, μέσα από την αρένα. Μείνετε συντονισμένοι!

ΕΝΑΡΞΗ ΒΡΑΔΙΑΣ

Η βραδιά ξεκινάει με ένα βίντεο σύντομης αναδρομής στον πρώτο ημιτελικό και μια μικρής γεύσης της αποψινής βραδιάς. Οι παρουσιαστές ανεβαίνουν στη σκηνή και το διαγωνιστικό κομμάτι ξεκινάει!

01.ΑΡΜΕΝΙΑ

Πρώτη διαγωνιζόμενη για απόψε η Sbruk. Αρκετά καλή φωνητικά με ίσως μια μικρή αδυναμία στις κορώνες. Χλιαρή αντίδραση στο Press Center. Καμία αλλαγή από προηγούμενες πρόβες.

02.ΙΡΛΑΝΔΙΑ

H Sarah είναι πολύ άνετη στη σκηνή. Η παρουσίαση φαίνεται να δένει με το τραγούδι ωστόσο σε κάποια σημεία του τραγουδιού παίρνει λάθος ανάσα και δεν ακούγεται για λίγα δευτερόλεπτα.

03.ΜΟΛΔΑΒΙΑ

H συμμετοχή του Έλληνα Γιώργου Καλπακίδη διεκδικεί μία θέση στη δεκάδα για την πρόκριση στον τελικό. Φωνητικά η Anna είναι η άψογη, ενώ εντοπίζονται κάποιες αλλαγές από τις πρόβες. Στο δεύτερο ρεφρέν το ολόγραμμά της εξαφανίζεται από τη σκηνή ενώ στο τέλος γράφει τη λέξη “Stay” με κόκκινα γράμματα και αφήνει ένα τριαντάφυλλο. Αρκετά θερμή υποδοχή.

04.ΕΛΒΕΤΙΑ

Πολλά χειροκροτήματα για τον Luca! Φωνητικά είναι αρκετά καλός μέχρι τη μέση του τραγουδιού ενώ στη συνέχεια, ίσως λόγω κούρασης, είναι πιο μέτριος. Σκηνοθετικά φαίνεται ότι κάτι δεν γράφει σωστά. Παίρνει ωστόσο το πιο θερμό χειροκρότημα μέχρι τώρα.

05.ΛΕΤΟΝΙΑ

Μια λιτή παρουσίαση από την Λετονία. Φωνητικά και σκηνικά είναι καλοί αλλά τα χειροκροτήματα λίγα στο τέλος του τραγουδιού.

06.ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Μια δυναμική ερμηνεία από την Ester. Φωνητικά είναι πολύ καλή και σκηνοθετικά αποτυπώνονται πολύ καλά τόσο το πλούσιο backround όσο και οι χορευτικές κινήσεις.
Διακοπή για διάλειμμα. Μικρός διάλογος του παρουσιαστή με τους εκπροσώπους Ιρλανδίας και Ελβετίας.

07.ΔΑΝΙΑ

Επιστροφή από διαφημίσεις και η καρέκλα της Δανίας ανεβαίνει στη σκηνή. Η Leonora είναι καλή φωνητικά και η πολύγλωσση και ήσυχη συμμετοχή της φαίνεται να αρέσει από την αντίδραση του κοινού.

08.ΣΟΥΗΔΙΑ

O John Lundvik είναι ιδιαίτερα άνετος στη σκηνή. Φωνητικά αρκετά καλός ενώ σκηνοθετικά κάποια πλάνα είχαν πρόβλημα. Πολύ μεγάλο χειροκρότημα για ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί του ημιτελικού.

09.ΑΥΣΤΡΙΑ

Μια άψογη φωνητικά ερμηνεία, σε ένα μέτριο κατά πολλούς τραγούδι. Άνετη στη σκηνή και σκηνοθετικά η όλη εμφάνιση γράφει όμορφα.

10.ΚΡΟΑΤΙΑ

H πιο δυνατή και σταθερή αντρική φωνή μέχρι αυτή τη στιγμή. Ο Roko λαμβάνει πολλά χειροκροτήματα και διεκδικεί σοβαρά μια θέση στη τελική δεκάδα.

11.ΜΑΛΤΑ

Η Michaela φαίνεται να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τον φωτισμό και την σκηνοθεσία σε αυτή τη πρόβα. Χρησιμοποιεί ένα τηλεοπτικό εφέ που “πολλαπλασιάζει” τους χορευτές στη σκηνή στο ρεφρέν. Είναι πολύ καλή φωνητικά και λαμβάνει θερμό χειροκρότημα.

12.ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Ιδιαίτερα χαμογελαστός και εκφραστικός ο Jurijus. Αρκετά καλός φωνητικά. Μέτρια υποδοχή στο Press Center.
Ακολουθεί διάλειμμα προκειμένου να στηθεί το σκηνικό της Ρωσίας. Οι παρουσιαστές συνομιλούν με τους εκπροσώπους της Σουηδίας.

13.ΡΩΣΙΑ

Σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση από τον Sergey. Ιδιαίτερα προσεγμένη εμφάνιση τόσο σκηνικά όσο και φωνητικά. Αποσπά πολύ θερμό χειροκρότημα και μοιάζει να έχει την πρόκριση σχεδόν σίγουρη.

14.ΑΛΒΑΝΙΑ

Το δεύτερο μισό του ημιτελικού φαίνεται να είναι γεμάτο με ωραίες φωνές και συμμετοχές. Η Jonida εκτελεί άψογα όλες τις κορώνες του τραγουδιού, και το backround δένει πολύ καλά με το ύφος της συμμετοχής.

15.ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Οι φωνές των Keiino δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους. Πρόκειται για μια χορευτική συμμετοχή που ξεσηκώνει το κοινό στην αρένα.

16.ΟΛΛΑΝΔΙΑ

To μεγαλύτερο φαβορί για απόψε αλλά και τον τελικό σύμφωνα με τα στοιχήματα ανεβαίνει στη σκηνή. Ερμηνευτικά ο Duncan είναι άψογος ωστόσο φαίνεται να λείπει κάτι από τη σκηνική παρουσία. Για άλλους η απλότητα της εμφάνισης είναι ίσως αυτή που του δίνει πλεονέκτημα. Πολύ θερμό χειροκρότημα.

17.ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ακόμα μία άψογη φωνητικά συμμετοχή. Η Tamara είναι πολύ εκφραστική και μεταδίδει απόλυτα το μήνυμα του τραγουδιού της. Επίσης πολύ θερμή υποδοχή και μια αρκετά σίγουρη πρόκριση.

18.ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Ένα αρκετά σύγχρονο άκουσμα για το τέλος του ημιτελικού. Πολύ καλή σκηνική παρουσία και πολύ δυνατή φωνητική ερμηνεία. Ακόμα μία συμμετοχή που θα περάσει μάλλον εύκολα στον τελικό του Σαββάτου.

  • Με την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους οι παρουσιαστές μας εξηγούν τον τρόπο ψηφοφορίας και το televoting ξεκινά.
  • Στο interval act του ημιτελικού θα δούμε τους Shalva Band να ερμηνεύουν το “Million Dreams” ενώ στη σκηνή θα εμφανιστούν και οι Izhar Cohen, Kutiman και ο μένταλιστ Lior Suchard.
  • Οι Ιταλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο θα ερμηνεύσουν τις συμμετοχές τους ενώ αύριο θα δούμε στιγμιότυπα από αυτές τις ερμηνείες.

 

Πηγή φωτό: m-m-pr.com

61 ΣΧΟΛΙΑ

  1. O Αγιος Μαρινος ειναι η προκριση-εκπληξη και η Ουγγαρια ο αποκλεισμος-εκπληξη. Αρα ειναι φανερο για ποιες χωρες αναφερεται.

  2. είχε πρόβλημα η Σουηδία??? κάποιος φούρνος γκρεμίστηκε..δε γίνονται αυτά…μέτριο και χιλιοακουσμένο..!! Ολλανδία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν λογικά και Σουηδία με φουλ προώθηση δυστυχώς θα ξεχωρίσουν από εδώ.!

  3. Απ’ ότι κατάλαβα αύριο θα δούμε ένα μικρό τελικό και όχι ημιτελικό.
    Για να δούμε…

  4. Η μολδαβια την εχει σιγουρη την προκριση! Και παει για νικη! Θα κοντάρο χτυπηθεί για την νικη με το σαν μαρινο και την λευκορωσια

  5. Μόλις παρακολούθησα αποσπάσματα από την τηλεοπτική κάλυψη τραγουδιών του 2ου ημιτελικού. Ασύγκριτα ανώτερος του πρώτου.
    1.Η Ολλανδία θα κερδίσει, έχουν φτιαξει ένα μαγικό πράγμα.
    2. Μάλτα, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν 10 χρόνια μπροστά τεχνολογικά.
    3. Η Μπαπτίστ έκανε απλά ξεπέτα με την Κύπρο (πιθανώς πληρώθηκε και πολύ λιγότερα χρήματα). Η σκηνική προσέγγιση της Ελβετίας είναι σκάλες ανώτερη.
    4. Ως εκ τούτου, μία θέση 12 με 18 θα είναι μία χαρά για Ελλάδα και Κύπρο. Προσωπικά δεν βλέπω πως μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο.

    • Μπα, απλά η Μπαπτιστ και η χορεύτρια θυμόντουσαν τη χορογραφία απο πέρσι και απλα την έδιξαν στο Λούκα και τους λοιπούς.

    • Καλά εσυ τι θα έλεγες ; Και για εξήγησε μας γιατί η Ελβετία έπεσε 6 θέσεις από τότε που πήγαν στο Τελ Αβιβ αφού έχουν τόσο τέλεια σκηνική παρουσία ; Και ναι η Ρωσία είναι πολύ μπροστά τεχνολογικά . Τόσο μπροστά που έχει την ίδια σκηνική παρουσία με τη Βόρεια Μακεδονία . Κάποιοι εδώ μέσα είστε μόνο για να ρίχνετε λάσπη. Απίστευτο

      • Λογικά θα υπάρχουν δύο χρήστες με αυτό το όνομα γιατι ο άλλος Μάριος μετά τα αποσπάσματα των προβών της Ολλανδίας και της Ρωσίας έγραφε εντελώς άλλα για τις σκηνικές παρουσίες. Αυτός εδώ ο Μάριος έχει άλλη άποψη.

  6. Απ’όσο ακουσαμε σήμερα, σιγουράκια για πρόκριση φαίνονται:
    ΕΛΒΕΤΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ – ΜΑΛΤΑ – ΡΩΣΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ – ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    Αρκετά πιθανά για πρόκριση:
    ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ

    Με λιγότερες πιθανότητες πρόκρισης:
    ΔΑΝΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ

    Σίγουρα γι αποκλεισμό από τον τελικό θεωρώ:
    ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ – ΑΥΣΤΡΙΑ

    Για την 10η θέση που οδηγεί στον τελικό φαίνεται ότι θα γίνει σφαγή.
    Είμαι σίγουρος ότι θα χουμε εκπλήξεις παρόμοιες μ αυτές που είδαμε στον 1ο Ημιτελικό επειδή συνωστίζονται αρκετές χώρες με οριακές πιθανότητες πρόκρισης.

  7. Επίσης, ο Ιταλός είναι κάκιστος και φωνητικά και σκηνικά, με ένα αχαρακτήριστο κόκκινο χρυσό πουκάμισο.

  8. Περιμένω Ρωσία και Βόρεια Μακεδονία.Είναι πολλά υποσχόμενες!

    • Αφου ετσι λεγεται η χώρα, πως να την πούμε; Δεν την παλευετε μερικοί εδω μεσα.

  9. Περιμένω πως και πως τον τελικό. Αν και με ενοχλεί που η Ελλάδα δεν είναι 10αδα στα στοιχήματα παρόλα αυτά θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ όμορφη παρουσία εν τέλει κι ας έχει ψεγάδια. Προσωπικά δεν θα μείνω στην βαθμολογία φέτος, απλά θα απολαύσω το σόου.

  10. Αναμένω ανάλογη σφαγή με εκείνη του περυσινου πρώτου ημιτελικού,καθώς το επίπεδο στο δεύτερο ημιτελικό είναι πολύ ανώτερο.
    Ρωσία Σουηδία και Ολλανδία έχουν εξασφαλίσει ήδη τη πρόκριση
    Ακολουθούν: Μάλτα Ελβετία και Αζερμπαϊτζάν
    Από τη θέση 7ως 10 όλες οι άλλες χώρες διεκδικούν τη πρόκριση καθώς όλα είναι ανοιχτά.
    Θα πω όμως ότι πιο πιθανές βρίσκω να προκρίνονται τις: βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία Αλβανία και ως έκπληξη πρόκριση την Αυστρία.
    Νορβηγία και Αρμενία( :/ ) μου βγάζουν απίστευτα shocked non qualifier vibes.
    Για να δούμε ποιοι θα είναι οι διάδοχοι της Γιάννα Τερζή της Sennek και των Zibbz….

  11. Για μένα – ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΝΟΥΝ: Ολλανδία – Σουηδία – Ρωσία – Αζερμπαϊτζάν – Ελβετία – Αλβανία
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ: Λιθουανία – Λετονία – Κροατία – Μολδαβία
    Τα υπόλοιπα: Μάλτα – Ξέρω ότι για πολλούς θεωρείται locked αλλά για μένα είναι 50/50 – η Michela έχει πιθανότητες και σίγουρα θα τα πάει πολύ καλά με τις επιτροπές ΑΛΛΑ, η Μάλτα δεν έχει ακριβώς καλές σχέσεις με το televote (από το 2014 μέχρι σήμερα, μόνο το 2016 είχε πάρει βαθμούς από το televote και αυτό κατα μεγάλο βαθμό επειδή έκλεινε το show – στον τελικό πάτωσε) και πέρσι που είχαν ένα ξεσηκωτικό τραγούδι και ΠΟΛΥ καλό staging βγηκαν τελευταίοι στο televote σε έναν πολύ αδύναμο ημιτελικό οπότε… μήπως η Michela θα πάθει το ίδιο?
    Νορβηγία – Δεν ξέρω ακριβώς πως θα αντιδράσει το κοινό στο Sami part. Προβλέπω ότι θα αρέσει στο κοινό (αν και χαντακώνεται μεταξύ Αλβανίας και Ολλανδίας θα είναι στο top 10), στις επιτροπές? Προβλέπω όχι διότι ο Tom Hugo δεν είναι ακριβώς top singer αλλά και αυτοί έχουν 50/50 πιθανότητες.
    Αρμενία – Η προφορά της ίσως να μην προσελκύσει τόσο τις επιτροπές παρά τη φωνάρα της (βλέπε Ουκρανία 2018), και το γεγονός ότι είναι πρώτη δεν τη βοηθάει και πολύ. Της δίνω 25% πιθανότητα να περάσει.
    Ρουμανία – Στην αρχή την είχα ως πιο πολύ ως απόκλιση, παρόλα αυτά τώρα με έπεισε στις πρόβες και στο jury show ότι μια θέση 7-10 είναι πιθανή. 75% πιθανότητα. Για μένα περνάει.
    Αυστρία – Εγώ είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα περάσει. Το τραγούδι ξεχωρίζει αρκετά σε αυτή τη θέση και οι επιτροπές συνήθως εκτιμούν αυτού του είδους τραγούδια, το televote μπορεί να μην τη βάλει στο top 10 αλλά εκτιμώ θα την έχει 12η και αυτό θα είναι αρκετό να περάσει 8η περίπου. Για μένα περνάει.
    Βόρεια Μακεδονία – Στην αρχή νόμιζα ότι ευνοούνταν ιδιαίτερα από τη 17η θέση, αλλά μετά τις πρόβες άρχισε να μου κάνει περισσότερο για filler μεταξύ Ολλανδίας και Αζερμπαϊτζάν, το concept του τραγουδιού ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχει κάποια απήχηση αλλά θα είναι αρκετή για να περάσει επιτέλους η χώρα στον τελικό? Προβλέπω όχι (και το φόρεμα δεν βοηθάει την κατάσταση)
    Ιρλανδία – Πείτε με τρελό αλλά νομίζω ότι θα καταφέρει να περάσει οριακά! Ένα τραγούδι που δεν ψάχνει να εντυπωσιάσει και αντ’αυτού είναι chill, φιλικό, ζεστό “τραγουδάκι” και το πετυχαίνει! Η Sarah έχει πολύ ωραία φωνή και πολύ επικοινωνιακή παρουσία και το staging βοηθάει πολύ το τραγούδι. Οι επιτροπές θα μπορούσαν να το βάλουν 8η-7η αλλά το κοινό ίσως τη ρίξει. Αλλά αυτό θα είναι αρκετό να περάσει 10η!
    Δανία – Και η Δανία μπορεί να περάσει. Ένα ακόμη τραγουδάκι το οποίο είναι πολύ επικοινωνιακό. Μπορεί να προσελκύσει εξίσου επιτροπές/κοινό. Και αυτό έχει πιθανότητες να βγει 10ο αν και θα κονταροχτυπηθεί με την Ιρλανδία.
    Οι προβλέψεις μου:
    1. Αζερμπαϊτζαν
    2. Ολλανδία
    3. Σουηδία
    4. Ελβετία
    5. Ρωσία
    6. Αλβανία
    7. Μάλτα
    8. Ρουμανία
    9. Αυστρία
    10. Ιρλανδία

  12. Ρε παιδιά κάτι άσχετο ποσο τελεια θα ήταν αν η κάθε χώρα στην εμφάνιση της είχε το δικαίωμα να έχει την δικό της σκηνοθέτη όταν εμφανίζετε και μετά ας είχε και έναν η παραγωγή για τα υπόλοιπα ,δεν θα είχε κανένας παράπονο και όλα θα πηγεναν τελεια !!!!?

  13. Υπαρχει μια φωτο στα Stories της Κ.Γουση κατι γίνεται με την μπάλα που είναι πολύ όμορφο ,0μήπως αυτό ήθελαν να κάνουν αλλά δεν τους βγήκε;;;;την έχω αποθήκευση αλλά δεν μπορώ να την ανεβάσω εδώ!!!

  14. ΕΛΒΕΤΙΑ ??? ελπιζω να μην περάσει αυτος ο πίθηκος με το φτηνιαρικο τραγουδακι

  15. Εντάξει η Ολλανδία έχει νικησει. Εκπληκτική ερμηνεία και στα στοιχήματα ανεβαινει, 31-32%.

  16. Απόσπασμα από τη χθεσινή εμφάνιση της Ολλανδίας, όπως δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της τηλεόραση της Ισπανίας (επομένως θεωρώ ότι μπορεί να δημοσιοποιηθεί). Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι θες κερδίσει. https://mobile.twitter.com/euroPxl/status/1128758855159242752

    Και το πολύ εντυπωσιακό Αζερμπαϊτζάν. https://mobile.twitter.com/euroPxl/status/1128761231119196162

    • Φυσικά και το αμφισβητούν αρκετές χώρες….Σιγά το ακλόνητο ”φαβορί”. Επειδή κάνανε hype μερικοί φανς ?

      Με απόδοση 2 και 3…μόνο ακλόνητος δεν είσαι. Είσαι απλά ένα από τα πολλά φαβορί.
      Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Ιταλία, Ισλανδία…ακόμα και η φούσκα Αυστραλία μπορεί να τον βάλουν από κάτω τους.

    • Απο τα λίγα που είδα, πρώτη φορά με τη τηλεσκηνοθεσία¨
      – Ελβετία – λίγο καλύτερο απο ο,τι περίμενα αλλα η φωνή δεν βγαίνει
      – Μάλτα – θέλει τσαγανό και ενέργεια. Η Ζένα θα το είχε απογειώσει
      – Αζερμπαιτζαν – ειναι οκ αν και λίγο φορτωμένο. Αν δεν είχα διαβάσει οτι και καλά τα ρομποτ φτιάχνουν καινούργια καρδιά κτλ θα ήμουν μπερδεμένος. Επίσης, νομίζω οτι ο τύπος κάνει φωνητικά στα φωνητικά!
      – Ρωσία – καλό σκηνικό, τα πλάνα λίγο μακρινά αλλα τπτ πρωτοπόρο. Νομίζω όπως πολλοι συνδυάζουν Ελλάδα με χορευτικά και τύμπανα/τσιφτετέλια έτσι και τη Ρωσία με κουτιά, βροχή, κεραυνούς.
      – Ολλανδία – οκ παρουσίαση αλλα η λάμπα δεν μ αρέσει που φαίνεται το καλώδιο οταν κατεβαίνει.
      – Σουηδία – έχει τη καλύτερη σκηνοθεσία μαζι με Αυστραλία που βοηθάει τα τραγούδια.

      Γενικά, είναι καλύτερος ημιτελικός απο τη Τρίτη. Σχετικά με το νικητή, δεν θα με εξέπλητε αν είχαμε το 2ο σε επιτροπές και κοινό να νικάει (σαν Ουκρανία) στην οποία περίπτωση θα έλεγα η Σουηδία έχει πιθανότητες.

  17. Πρόβλεψη για ημιτελικό με τυχαία σειρά
    Σουηδία
    Ολλανδία
    Αζερμπαϊτζάν
    Ρωσία
    Δανία
    Σκόπια
    Κροατία
    Νορβηγία
    Ελβετία
    Μάλτα

  18. Τα στοιχήματα δεν πάνε καλά! Η Ολλανδία στο τελικό είναι πρώτη με 33% και στον ημιτελικό έπεσε 4η χάρη στο betfair που την έχει εκτός τελικού!

  19. Σουηδία
    Αζερμπαϊτζάν
    Ρωσία

    οι 3 χώρες που αξίζουν την νίκη…ελέω καλού τραγουδιού, staging και επαγγελματισμού

    Ελβετία
    Κλάψας
    Ιταλία
    Μάλτα

    οι 4 ημιερασιτεχνικές προτάσεις

    σίγουροι…οι 7 !

    και μετά όλοι…παίζουν για 3 θέσεις μα όλοι…ακόμα και η Ιρλανδία

    • Άννα σε κάθε μήνυμα σου βγάζεις έναν κομπλεξικό χαρακτήρα.Ελεος ηρέμησε είναι η Ολλανδία πρώτη στα στοιχήματα με 30% πιθανότητα νίκης και μου κες ότι το Αζερμπαιτζαν είναι καλύτερο.
      Αν δεν νικήσει η Ολλανδία τότε πάμε σε Ρωσία αυτές οι δυο είναι τα φαβορί.

  20. απογειωθηκε πλεον η Ολλανδια. παει για ρεκορ τεραστιο στη νεα εποχη jury+televoting. σας το ειπα. δε χρειαζονται ουτε κατασκευες ουτε χορευτικα τιποτα. μονο φωτισμος και σκηνοθεσια εκει κρινονται ολα. του εκαναν εκπληκτικα πλανα κοντινα και παραμυθενια. με διαφορα το καλυτερο οπτικα. ολα μοιαζουν κιτς μπροστα του. ημουν σιγουρη οτι θα τον εκτοξευσουν σκηνοθετικα. αξιζει εννοειται σα τραγουδι και φωνη αλλα πηρε τεραστια βοηθεια απο ebu. και εμας αν μας καναν τετοια πλανα και ειχαμε τετοιο φωτισμο θα παρουσιαζομασταν ως απολυτο φαβορι. δεν αρκει ενα καλο τραγουδι. πρεπει να σε θελει η ebu για νικητη. ελλαδα + κυπρος πανε για θεσεις 8-14 ελπιζω οχι πιο χαμηλα. κριμα γιατι ειναι καλα τραγουδια και καναν προσπαθεια οι αποστολες μεγαλη. αλλα δεν μας προωθησαν σε σκηνοθεσια και φωτισμο οπως θα πρεπε. βεβαια κανεναν δε βοηθησαν πλην αυστραλιας ισλανδιας σουηδιας αζερμπαιτζαν και φυσικα ολλανδιας. 5 συμμετοχες μονο στηριξαν. απλα τα αλλα 4 ειναι απαισια τραγουδια. ειδικα αυστραλια + ισλανδια δεν ακουγονται καν. μονο η ολλανδια εχει το καλο τραγουδι και θα κερδισει πολυ ανετα!

  21. Παιδιά εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ μα παρά πολύ από πλάνα που ειδα Ολλανδία αζερμπειτζαν Μαλτα και Ιταλία ελπιζω να είναι και αυτή η τετράδα του τελικού και 5 εμείς μακάρι αλλά δύσκολο αν και λατρεύω την φετινή μας συμμετοχή,η Ελβετία έχει ωραίο στήσιμο σαν βίντεο κλιπ είναι αλλά το τραγούδησε χάλια η φωνή ήταν ότι να ναι ,κατά τα αλλά κάτι Γαλλίες Σουιδιες Ρωσίες Ισλανδίες και Αυστραλιες είναι αδιάφορες και δεν θα έπρεπε να είναι δεκάδα αλλά δυστυχώ θα είναι,τέλος πιστεύω και εγώ ότι θα νικήσει η Ολλανδία και το αξίζει!!!

  22. Μετά την διαρροή ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ των χθεσινών προβών, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε νικητή! Και είναι η Ολλανδία. Προσωπικά θα ήθελα Ρωσία, αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω τι λεγόταν για το staging της Ολλανδίας τη προηγούμενη εβδομάδα, αλλά το πράγμα που είδα είναι αριστούργημα. Το σήκωσε επάξια.

  23. Πανάξια θα κερδίσει τον ημιτελικό σήμερα ο Sergey όσο και να προσπάθησαν σίγουρα εχθές οι κριτικές επιτροπές να τον ρίξουν.Αυτο που δυστυχώς δεν θα γλιτώσουμε με τίποτα είναι η σίγουρη πρόκριση του Ελβετού ενός ατομου που κατέβενει με ένα τραγούδι αντιγραφή fuego despacito και φωνητικές ικανότητες αντάξιες της Μπιανκας Κασταφιορε και του Κακοφωνιξ

    • Πολύ καλός ήταν φωνητικά ο Ελβετός χθες, όπως φαίνεται και από το video. Ο Sergey πρέπει να αρχίσει αν συμβιβάζεται με μία θέση λίγο μέσα ή έξω από το top5 το Σάββατο. Από ότι είδα σήμερα σε συνέντευξή τους, Κοντόπουλος και Φωκάς μάλλον το έχουν ήδη καταλάβει.

    • Μπορεί να αποκλειστεί η Ελβετία λόγω της αντιγραφής
      Αν και δεν θέλω να το πιστέψω το διαγωνισμό θα κερδίσει η Ολλανδία γιατί το θέλει το γνωστό μπλογκ και η ίδια η EBU για αυτό μόνο η Σουηδία θα πρόκριθει για να μην υπάρχει άλλη από το σκανδιναβικό μπλογκ
      Επίσης λόγω της «ελευθερίας» που υπάρχει στην Ολλανδία όλο το άλλο μπλογκ που τιμάται φέτος αρκετά θα ψηφίσει Ολλανδία
      Το τραγούδι είναι καλό για νίκη όποτε όλα καλά για EBU

  24. Ένα είναι σίγουρο για την φετινή Eurovision.
    ΔΕΝ θα κερδίσει το “ακλόνητο” στοιχηματικό φαβορί.
    Δεν θα είναι πρώτη ούτε στις επιτροπές, ούτε στο κοινό!

  25. Βλέποντας και τον φετινό διαγωνισμό, αισθάνομαι ότι η Εurovision μπαίνει σε μία νέα φάση, που η Ελλάδα (και η Κύπρος ενδεχομένως) δεν μπορεί πια να ακολουθήσει. Τεχνολογικά και αισθητικά άλματα από πολλές αποστολές που γίνονται μεγαλύτερα από χρονιά σε χρονιά, και εμείς πάμε σαν φτωχοί συγγενείς (ακόμα και με αξιοπρεπή τραγούδια), πουλώντας στην καλύτερη περίπτωση άποψη -και αυτή αμφισβητούμενη- ενώ συχνά δεν έχουμε ούτε καν αυτή. Αρχίζει να μου θυμίζει το κλίμα παρακμής και περιθωρίου που ζήσαμε οι λίγο μεγαλύτεροι τη δεκαετία του ’80 και του ’90. Και το χειρότερο είναι ότι αρχίζουμε και το αποδεχόμαστε.

    • Συμφωνώ εν μέρει γιατί όταν βάζεις στο διαγωνισμό μιά ολόκληρη ήπειρο (βλέπε Αυστραλία) είναι λογικό ότι έχει το χρήμα και μπορεί να κάνει ότι θέλει στη σκηνή. Γι’ αυτό και θεωρώ κάπως άδικη τη συμμετοχή της για της υπόλοιπες χώρες. Μια ήπειρος τώρα που ανταγωνίζεται το Σαν Μαρίνο, την Κύπρο, τη Λετονία.. καθόλου ισάξιο. Παρόλα αυτά δε βλέπουμε ιδιαίτερα προχωρημένα πράγματα ούτε από χώρες που έχουν τη δύναμη (βλεπε Γερμανία Ελβετία Φιλανδία κλπ). Οι κανοτομίες συνήθως περιορίζονται στη Σουηδία και κάποιες φορές στη Ρωσία και τη Σκανδιναβία που όντως έχουν την οικονομική ευχέρεια. Για μένα είναι καθαρά θέμα τραγουδιού και φυσικά αν έχεις τα λεφτά να κάνεις και κάτι προχωρημένο στη σκηνή ακόμα καλύτερα. Ο ολλανδός είναι φαβορί χωρίς σκηνικό, η πορτογαλία και η ουκρανία νίκησαν χωρίς σκηνική παρουσία… Επίσης αν πρέπει να αποσυρθούν όσες χώρες δεν είναι τεχνολογικά ανεπτυγμένες και δεν έχουν λεφτά κλπ τότε οι μισες χώρες θα έπρεπε να αποχωρήσουν. Εκτος και αν θεωρεις ότι πρεπει να συνεχίσουν η Αλβανία, το Σαν Μαρίνο, η Λετονία, η Μολδαβία κλπ και να αποσυρθεί μονο η Ελλάδα και η Κύπρος. χαχα

      • Δεν μίλησα μόνο για τεχνολογική δυνατότητα, αλλά και για εξελιγμένη αισθητική και για πιο σημερινούς τρόπους να την υλοποιήσεις. Για παράδειγμα, αμφιβάλλω ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε κάνει τη σκηνική και σκηνοθετική προσέγγιση της Ολλανδικής συμμετοχής, ακόμα και αν διέθετε εκείνη αυτό το τραγούδι.
        Πάμε είτε με καλές ιδέες που όμως δεν ξέρουμε πως να τις υλοποιήσουμε με τα σύγχρονα τηλεοπτικά δεδομένα, είτε με εξαρχής παλιακές συνταγές.

  26. Επειδή διέρρευσε η εμφάνιση του Ολλανδού πραγματικά δεν το βλέπω να νικάει το Σάββατο!
    Είμαι σίγουρος ότι θα ψηφιστεί από επιτροπές αλλά από κοινό όχι τόσο
    Βλέπω να έχουμε μεγάλη έκπληξη το Σάββατο με καμία Γαλλία ? η ισλανδια ??

    • Πιστεύεις ότι θα αφήσουν την Ισλανία να κερδίσει μέσα στο Ισραήλ, μετά τη κριτική που έχουν ασκήσει για το Παλαιστηνιακό;; Αμφιβάλλω…Μην κοροιδεύομαστε, η Γιουροβίζιον είναι πολιτικός διαγωνισμός. Η Γαλλία όμως προωθείται πολύ.

  27. Βλέποντας κάποια κλιπάκια από τα αποψινά φαβορί έχω να πω τα εξής:
    Ρωσία φοβερή παρουσίαση, ο Σεργκέι απίστευτη φωνή, υπάρχει κάτι το επικό σε όλο το τραγούδι και νομίζω ενδέχεται ο Ολλανδός να φάει τη σκόνη του, στο televoting πάντα, γιατί οι επιτροπές δεν θα αφήσουν ποτέ τη Ρωσία να κερδίσει,επειδή ψηφίζουν και πολιτικά. Η Ολλανδία ωραίο τραγούδι αλλά εξακολουθεί να μη με ενθουσιάζει και δεν ξέρω γιατί όλοι θέλουν να νικήσει. Έχω ξεχωρίσει Αζερμπαιτζάν, Νορβηγία και Ιταλία, πιστεύω θα είναι είναι ψηλά στο televoting. Κατά την άποψή μου, το τραγούδι που αδικήθηκε από τη σκηνική εμφάνιση είναι η Ελβετία. Είχε τόσο catchy song ο Λούκα μακράν καλύτερο από το Fuego και επιλέγεις τη Σάσα να σου το καταστρέψει. Η χορογραφία μοιάζει με αθλητική χορογραφία εμπνευσμένη από αφρικανικό twerking παρά χορογραφία που ταιριάζει σε λάτιν τραγούδι. Θα έπρεπε να ακολουθήσει τη συνταγή του βίντεο. Υπερεκτιμημένη η Σάσα κατ’εμέ. Και πέρυσι το μόνο που έκανε η Φουρέιρα ήταν να τινάζει τα μαλλιά και να κάνει twerking. Κρίμα για τον Λούκα γιατί και φωνητικά δεν ήταν άσχημος αλλά με τέτοια χορογραφία, δεν πας για νίκη.

  28. Δύω εκ των Αλβανία , Ρουμανία και Μολδαβλια θα περασουν αποψε.
    Και στη θεση τους θα μεινουν εξω δυο απο Δανία , Βόρεια Μακεδονία και Νορβηγία.

  29. 35 δημοσιογράφοι – μέλη του press center που παρευρίσκονταν στο χτεσινο Jury Show ψήφισαν τις καλύτερες εμφανίσεις.
    Η δεκάδα είναι:

    Ολλανδία 131 βαθμοί
    Σουηδία 94 βαθμοί
    Ελβετία 56 βαθμοί
    Αζερμπαϊτζάν 55 βαθμοί
    Βόρεια Μακεδονία 44 βαθμοί
    Ρωσία 38 βαθμοί
    Μάλτα 36 βαθμοί
    Νορβηγία 18 βαθμοί
    Αλβανία 16 βαθμοί
    Μολδαβία 11 βαθμοί

    Η Αρμενία τερμάτισε τελευταία χωρίς βαθμό!
    Επίσης πολύ εντυπωσιακό το πλασάρισμα της Ταμάρα πάνω απτον Σέργκει.

  30. Εμένα από την άλλη μου άρεσε όλο αυτό που είδα από την Ολλανδία και μακάρι Σουηδία και Ολλανδία να κάνουν το 1-2 το Σάββατο, γιατί για μένα είναι οι καλύτερες συμμετοχές της φετινής χρονιάς! !!

  31. Δε θα έλεγα εντυπωσιακό αλλά αναμενόμενο αφού τα αντίρωσικα αισθήματα κυριαρχούν λόγω της «ομοφοβίας» της Ρωσίας και τα δεινά που τραβούν εκεί Αν υποτεθεί ότι μέσα στους δημοσιογράφους είναι κάθε είδους wiwi αναμενόμενα
    Απλά γελάω ότι διερεύσαν ΠΛΑΝΑ και όλα αυτά
    Από την EBU διαρρέουν μη τρελαθούμε
    Καλή επιτυχία στις δυο ελληνικές συμμετοχές Ρωσία και Μολδαβία

  32. Είχα γράψει προχθές το βράδυ ότι η Αυστραλία θα χτυπήσει 3αδα, η Ολλανδία θα νικήσει και η Ελλάδα θα καταλήξει κάπου στην 11η με 14η θέση. Και δεν αλλάζω γνώμη έχοντας δει πλέον και το κλιπ της Ολλανδίας. Και κριτήριο μου είναι η τηλεσκηνοθεσία!!! Γι αυτό και θα παίξει ψηλά η Ελβετία ενώ η Κύπρος επίσης κάπου τριγύρω στην 15η θέση.
    Είναι ξεκάθαρο και συμφωνώ κι εγώ ότι υπάρχει ‘σπρώξιμο’ στην σκηνοθεσία σε ορισμένες συμμετοχές.
    Τι να πεις πλέον… υπάρχει τιμοκατάλογος στην τηλεσκηνοθεσία? Έλεος…

    Δυστυχώς, βαδίζουμε σ’ έναν άδικο διαγωνισμό κάθε χρόνο όπου για να ξεχωρίσεις χρειάζεσαι… χρήματα σε όλα!!! Ακόμα και στην ίδια την προβολή. Πρέπει να τα σκάσεις πάντου. Για κάθε λεπτομέρεια. Είτε πλάνα, είτε εφέ, είτε φώτα, είτε pyros ή καπνούς είτε είτε είτε…

    Προτείνω λοιπόν η ESC να διοργανώνεται σε μια σταθερή πόλη κάθε χρόνο με την EBU να έχει το budget να βοηθά ΟΛΕΣ τις συμμετοχές στο στήσιμο και να μη δημιουργεί συμμετοχές πολλών ταχυτήτων. Εξάλλου δεν θα υπάρχει το ‘άγχος της επόμενης διοργάνωσης’.

    Δε γίνεται δηλαδή η Αυστραλία να μην έχει ΜΙΣΟ πλάνο από την αρένα και η κάμερα να ακολουθεί τις κινήσεις είτε της ερμηνεύτριας είτε των χορευτριών επί 3λεπτο ενώ για την Ελλάδα, που κι αυτή έχει μια τηλε-ροή επί σκηνής, τα wide shots δίνουν και παίρνουν…

  33. Για όσους λένε ότι φταίει αποκλειστικά η σκηνοθεσία, κι ότι σαν χώρα δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε τεχνολογικά πιο ανεπτυγμένες, να σημειώσω πως σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με διαγωνισμό τραγουδιού, τουλάχιστον όσον αφορά τη νίκη. Δείτε για παράδειγμα το πανάκριβο υπερθέαμα της Ρωσίας το 2016, δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά.

    Συμφωνώ πως οι επιτροπές τις περισσότερες φορές, δεν ψηφίζουν με τα πιο «αγνά» κριτήρια, απλά κι εμείς σαν χώρα, είχαμε απαξιώσει σε μεγάλο βαθμό τον διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια. Θέλει λίγη προσπάθεια εκ μέρους της ΕΡΤ για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που η ίδια δημιούργησε. Την προηγούμενη δεκαετία, δεν θα είχαμε καν διανοηθεί, ειδικά μετά το 2004, να στείλουμε ένα τραγούδι σαν των Argo ή να παρουσιάσουμε κάποιο με τον τρόπο που παρουσιάσαμε το «όνειρό μου» της Τερζή.

    Δεν θεωρώ ότι η ποπ με έθνικ πινελιές έχει κάνει τελείως τον κύκλο της, άλλωστε αυτή ανέδειξε την Ελλάδα σε μια πετυχημένη χώρα. Απλά, πιο ορθή θα ήταν μια «ισορροπημένη» αντιμετώπιση με διάφορα μουσικά είδη που θα διαγωνίζονται σε ζωντανό εθνικό τελικό. Αν κι απευθείας ανάθεση φέτος, είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, επιτέλους.

    Οπότε, ας κρατήσουμε το θετικό, πως ακόμα και στα χρόνια της πλήρους απαξίωσης, έχουμε ένα ρεκόρ προκρίσεων που μόνο λίγες χώρες το έχουν καταφέρει. Και πως οποιαδήποτε θέση και να πάρουμε στον τελικό, δεν θα έχουμε να παραπονιόμαστε για κακή οργάνωση, κακά φωνητικα κτλ, όλα είναι αξιοπρεπή.

    Συμπέρασμα λοιπόν, πως είναι στο χέρι της ΕΡΤ να επενδύει στον διαγωνισμό κι αν συνεχίσει με την ίδια θέρμη όπως φέτος, σύντομα θα έρθουν πολύ καλά αποτελέσματα, πέρα από το αν θα φέρουμε ή οχι όλο το δελφινάριο στην σκηνή για να καλύψουμε μία μέτρια προς κακή μελωδία, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει κάθε χρόνο. Γι’αυτό και φέτος θα νικήσει η κομψή λιτότητα, με άνεση η Ολλανδία.

    • Η Ρωσία το 16 κέρδισε στο κοινό αλλά την χαντάκωσαν οι επίτροπες άρα δεν ισχύει

    • Η Ρωσία ήταν η πραγματική νικήτρια, είχε βγει πρώτη στο κοινό, τη χαντακωσαν οι επιτροπές.

      • Συμφωνώ ότι κέρδισε στο κοινό, αλλά με το σύστημα που ισχύει, ήθελε και τις επιτροπές. Όπως και η Ιταλία το 2015. Επίσης αν ψήφιζε μόνο το κοινό, πέρσυ θα περνούσαμε, οπότε όσο κ αν δεν μας αρέσει, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την ψήφο των επιτροπών σαν του κοινού.

  34. Βλέποντας τις χτεσινές εμφανίσεις του Ρώσου και του Ολλανδού, πιστεύω ότι και οι 2 έδωσαν εξίσου δυνατές ερμηνείες αλλά και τους 2 τους αδικεί η σκηνική παρουσίαση:
    Δηλαδή ο Ολλανδός θα κερδίσει σκηνικά με το να κάθεται σ’όλη την εμφάνιση του;
    Κι ο Σεργκέι θα μπαινοβγαίνει στα κουτιά του Φωκά κι αυτό είναι θα γράψει εντυπωσιακά;
    Ούτε του Αζέρου τα led και laser δεν βλέπω πως δένουν με το κομμάτι του…

    Μέχρι τώρα δεν έχω δει κάποια εμφάνιση που να με πείσει ότι θα σκίσει στον τελικό.
    Ίσως σήμερα το βράδυ που θα τα δούμε καθαρά όλα να ξεκαθαρίσουν. Αλλά η κάλυψη του 1ου Ημιτελικού ήταν απογοητευτική σε πολλές περιπτώσεις, προβλέπω ότι πάλι θα αδικήσουν με τις λήψεις τους πολλά τραγούδια.
    Στο τέλος θα ευχόμαστε να πάει ο διαγωνισμός πάλι στην Σουηδία μόνο και μόνο για να ΄χουμε μια κατάλληλη εικόνα και ήχο στον διαγωνισμό…

  35. ανυπομονώ να δω τις εμφανισεις απο σουηδία,ολλανδία,ιρλανδία κ νορβηγία!!προσωπικά δν θα ηθελα να περασει η μαλτα και το αζερμπαιτζαν με τίποτα..αδιαφορα τραγουδια με πολυ τεχνολογια .απλά να θυμισω σε κάποιους οτι παρακολουθουμε διαγωνισμο τραγουδιου κ οχι καποια τεχνολογική εκθεση..αυτα στην σιλικον βάλει!

    καλη προβολη αγαπημενοι γιουροφάν!!!

    • Αυτο που λες ισχύει (όντως πρόκειται για διαγωνισμό τραγουδιού). Σκέψου όμως ότι είναι ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ διαγωνισμός τραγουδιού.

      Αυτό το επίθετο λοιπόν – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ – το μέσο αν θες που μεταφέρονται τα τραγούδια σπίτι μας είναι τόσο ισχυρό που έχει υπερβεί τελικά το ρόλο του.

      Και τελικά καταλήγουμε στο δικό σου απευκταίο: η Eurovision Song Contest είναι η μεγαλύτερη έκθεση τηλεοπτικής τεχνολογίας του κόσμου. PERIOD!

  36. Πριν τις προβες θεωρουσα τον δευτερο ημιτελικο πιο ξεκαθαρο σε σχεση με το πρωτο. Μετα τις προβες εχει ανοιξει για τα καλα.
    Σιγουρη προκριση: Ολλανδια Σουηδια Ρωσσια Αζερμπαιτζαν Ελβετια.
    Σιγουρος αποκλεισμος Ιρλανδια(κριμα γιατι ειναι το quilty pleasure μου για φετος) Κροατια Λετονια Λιθουανια.
    Τωρα για τις υπολοιπες
    Μαλτα Δεν τη βαζω στην πρωτη κατηγορια γιατι τα τελευταια χρονια εχει κακες επιδοσεις στο televoting. Επισης χωρες που θεωρουνται borderline πηγαινουν παραδοσιακα καλα στο κοινο.
    Αρμενια Διαγωνιζεται πρωτη με ενα τραγουδι που δεν ξεχωριζει και ηταν και μετρια εχθες. Κατι μου λεει πως θα εχει την τυχη των Αζερων περυσι.
    Νορβηγια Απο την αρχη που μαθαμε τα τραγουδια αυτου του ημιτελικου την θεωρουσα φαβορι για shock non qualifier και αυτο δεν εχει αλλαξει.
    Βορεια Μακεδονια
    Ρουμανια
    Δανια
    Αλβανια
    Απο την αρχη δεν θεωρουσα καμια σιγουρα προκριμενη ουτε αποκλεισμενη. Δινω ενα μικρο προβαδισμα στις 2 πρωτες.
    Αυστρια Πηγαινει παραδοσιακα καλα στις επιτροπες. Επισης σε ημιτελικο με πολλα “κλισε” τραγουδια επειδη ειναι διαφορετικο μπορει να ξεχωρισει. Δινω 20% πιθανοτητα προκρισης
    Μολδαβια Δινω καποιες ελαχιστες πιθανοτητες γιατι και η Αννα ειναι εκπληκτικη και το staging ειναι καλο και βρισκεται σε ευνοικο ημιτελικο απο αποψη συμμαχιων

  37. Το τραγούδι της βόρειας “Μακεδονίας” δεν μοιάζει απίστευτα με το τραγούδι της Μαρίας Έλενας Κυριακού του 2015;; Ακούγονται πανομοιοτυπα. Ειλικρινά ας κερδίσει και ο Σερχάτ αρκεί να μην κερδίσει η Σουηδία. Τοσο υπερεκτιμημένη συμμετοχή και κάθε χρόνο η ίδια προώθηση.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ