EUROVISION 2019: Τα αποτελέσματα του Α’ Ημιτελικού!

Με ένα φαντασμαγορικό τηλεοπτικά show η EBU άνοιξε την αυλαία των τριών επίσημων βραδιών με την διεξαγωγή του πρώτου Ημιτελικού της Eurovision 2019 στο EXPO Tel Aviv, στο Tel Aviv. 

Η βραδιά ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Ελλάδος ακριβώς, με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό video που έδειχνε σαν ένα παραμύθι τη ζωή της Netta από τα παιδικά της χρόνια μέχρι τη στιγμή που κατάφερε μόλις πέρυσι να κερδίσει τη πρώτη θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού. Με την ολοκλήρωση του video, η Netta εμφανίστηκε στη σκηνή παρουσιάζοντας μία remix εκδοχή του “Toy” η οποία κυριολεκτικά ξεσήκωσε το παρευρισκόμενο κοινό.

Αμέσως μετά, στη σκηνή εμφανίστηκαν οι παρουσιαστές της βραδιάς Erez Tal, Bar Refaeli, Assi Azar και Lucy Ayoub οι οποίοι καλώς όρισαν τους θεατές και το κοινό στο Τελ Αβίβ και στο Ισραήλ.

Χωρίς πολλές καθυστερήσεις, ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς. Δεκαεπτά χώρες διαγωνίστηκαν στον αποψινό, πρώτο Ημιτελικό με την Κύπρο να ανοίγει την αυλαία του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς και με τον Άγιο Μαρίνο να την κλείνει. Η Ελλάδα, εμφανίστηκε στη θέση #16.

Αφού ολοκληρώθηκαν και οι δεκαεπτά εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων χωρών ακολούθησε το καθιερωμένο recap video μέσω του οποίου ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας για το κοινό. Για τις ανάγκες του διαλείμματος, η νικήτρια του διαγωνισμού του 1998 Dana International εμφανίστηκε στη σκηνή ερμηνεύοντας μία διασκευή της μεγάλης επιτυχίας του Bruno Mars “Just the way you are”. Αμέσως μετά, η Lucy Ayoub πήρε μία σύντομη συνέντευξη της νικήτριας της Junior Eurovision 2018 Roksana Węgiel.

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Ημιτελικού, κοινό και θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν μαγνητοσκοπημένες αποσπάσματα από τις εμφανίσεις των Ισπανία, Γαλλία και Ισραήλ, χώρες που ενώ συμμετέχουν απευθείας στον Τελικό είχαν δικαίωμα ψήφου στον αποψινό Ημιτελικό.

Έπειτα από την συνδυαστική ψηφοφορία των επιτροπών και του κοινού ανακοινώθηκαν από τους παρουσιαστές οι δέκα χώρες που κέρδισαν το χρυσό εισιτήριο για τον Τελικό. 

Με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον Τελικό από τον αποψινό Πρώτο Ημιτελικό ήταν:

  1. ΕΛΛΑΔΑ
  2. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
  3.  ΣΕΡΒΙΑ
  4.  ΚΥΠΡΟΣ
  5.  ΕΣΘΟΝΙΑ
  6.  ΤΣΕΧΙΑ
  7.  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
  8.  ΙΣΛΑΝΔΙΑ
  9.  ΆΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
  10.  ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Το… όνειρο που προκάλεσαν οι Εβραίοι να τολμήσουν να κάνουν φέτος οι καλλιτέχνες, σταματάει για τους εκπροσώπους του Μαυροβουνίου, της Φινλανδίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, του Βελγίου, της Γεωργίας και της Πορτογαλίας.

Εμείς ως OGAE Greece μεταφέρουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια τόσο στην Ελληνική όσο και την Κυπριακή αποστολή για τις προκρίσεις τους στον Τελικό γύρο.

Συνέντευξη Τύπου

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του Πρώτου Ημιτελικού, ξεκίνησε η Συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων των δέκα χωρών που κατάφεραν να προκριθούν στον Τελικό γύρο.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης Συνέντευξης Τύπου πραγματοποιήθηκε η σχετική κλήρωση μέσω της οποίας αναδείχθηκε σε ποιο από τα δύο μισά του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς του Τελικού θα εμφανισθεί η κάθε χώρα. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μισό, καλύπτει τις θέσεις 1-13 ενώ το δεύτερο μισό καλύπτει τις θέσεις 14-26 του Τελικού. Η ακριβής θέση εμφάνισης της κάθε χώρας θα καθοριστεί αργότερα, από την Ομάδα Παραγωγής της Eurovision.

Αναλυτικά λοιπόν:

1.  Ελλάδα – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)

2.  Λευκορωσία – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)

3.  Σερβία – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)

4. Κύπρος – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)

5.  Εσθονία – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)

6.  Τσεχία – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)

7.  Αυστραλία – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)

8.  Ισλανδία – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)

9.  Άγιος Μαρίνος – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)

10.  Σλοβενία – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό της Eurovision 2019!

Πηγή Φωτογραφιών: eurovision.tv 

 

245 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σκίσαμε.Ελλαδα,Κύπρος και Αυστραλία τα καλύτερα για σήμερα!Κραξτε τώρα αν μπορείτε.

    • Φυσικά και θα την πω την αλήθεια για την Κύπρο δεν έχω να πω κάτι αρνητικό από την αρχή μου άρεσε .Η Ντουσκα τελικά πέρασε πράγμα που το περίμενα αλλά όπως έχω πει το ταβάνι είναι η 15 θέση στον τελικό οπότε τζάμπα τα πανηγυρια

      • κλάψε κλάψε δεν θα την δεις την νίκη του σερ-γκέι που ζητείς δεν θα την δεις δεν θα την δεις την νίκη αυτή που ζητείς… τα μελε το Σαββάτο λατρεία μου μεγάλη εσύ!!!!!

      • Είχες πει δεν περναμε τελικό. Προφανώς λάθος εκτίμηση… Ετοιμάσου για άλλη μία το Σαββατο…
        Καλή επιτυχία στον συμπατριώτη σου…

      • τι το περίμενες ρε; Εσύ δεν έλεγες ότι θα έχει τη τύχη της Τερζή; Κλάψε τώρα

      • Thunder χαχαχαχα σου άρεσε η Τάμτα και όχι η Ντουσκα;Τραγικός φιλαράκο.Γιατι δεν πας στην Ρωσία να μείνεις που σου αρέσει κιολας;

      • Φίλε ο Σεργκει άνετα δεν περνάει την Πέμπτη. Άνετα. Αν θέλεις σου εξηγώ και το σενάριο. Κουκλαρα και υπέροχη φωνή από την Κατερίνα Ντουσκα όπως εξαιρετική και η Ταμτα. Η Κατερίνα χαλαρά πρωτιά χθες. Κρίμα που δεν πέρασε η Φιλανδία και η Ουγγαρία

  2. Σοκαριστηκα με το Σαν Μαρινο, τι εγινε εδω ρε παιδια;
    Και δεν ξερω αλλα δεν μου πολυαρεσε που ανακοινωθηκαμε πρωτοι, κατι μου λεει οτι δεν τα πηγαμε καλα στο televoting
    Χαιρομαι που περασαμε και εμεις και η Κυπρος, καλη μας επιτυχια το Σαββατο

    • Βρε το 2008 μας ανακοίνωσαν και πάλι πρώτοι και είχαμε κερδίσει τον ημιτελικό!

    • Σαν Μαρίνο ήταν σιγουρακι αν και άθλιο τραγούδι δεν θα τον άφηναν δεύτερη φορά παραπονεμενο

    • Υποθετω πως για την προκριση του Αγιου Μαρινου επαιξε μεγαλο ρολο το reddit. Το τελευταιο διαστημα ο Serhat εκει εχει διαφορα ψευδωνυμα, οπως god ή daddy.

  3. Η Κατερινα η καλυτερη φωνη. Δεν τρελαθηκα με την εμφανιση. Πιστευω ειμασταν 3οι στον ημιτελικο μας

  4. Συγχαρητήρια σε Ελλάδα και Κύπρο.
    Ελπίζω να έτσουξε όσους έλεγαν ότι καμία από τις δύο χώρες δεν θα περάσουν.
    Α ΠΑΡΤΕ ΤΟ.

    Για τη Λευκορωσία ήμουν σίγουρος ότι θα περάσει. Ήταν ξεσηκωτικό και μπράβο στη Ζένα.

    Αντί για Σαν Μαρίνο, ήθελα Πορτογαλία με τα χίλια. Στο Instagram του διαγωνισμού όλοι λένε “Portugal was robbed”.

    Όπως και να ‘χει, τα λέμε το Σάββατο και, για να μην ξεχνιόμαστε, ξυδάκι στους φαρμακόγλωσσους.

    • Τα κοστούμια τραγικα και το μπαλέτο απαράδεκτο . Η επιλογές χρωμάτων ( άσπρο με κίτρινο !) ατυχέστατες . Θα μπορούσε να παει καλυτερα η Ελλάδα

      • Είναι κουκλαρα φίλε και έχεις φοβερή φωνή και πολύ έξυπνη κοπέλα . Αυτό φτάνει. Κακά τα ψέματα μου θύμισε λίγο Demy σε κάποια στιγμή. Αξίζει την δεκάδα άνετα

      • Να στείλουμε εσένα του χρόνου, ως joke entry. Πιστεύω χτυπάς πρωτιά άνετα.

  5. συγχαρητηρια στα κοριτσια !!! το περίμενα παντως ! η κυπρος ωραίο θέαμα αν και δεν εδειχναν καθολου τη χορογραφία και γενικά ελειπαν τα κοντινά, στην ελλάδα τωρα παλι ελειπαν τα κοντινα στην ντουσκα και νομιζω τα φωνητικά στην κορώνα ακουγονταν πιο πολυ απο την κορώνα ή κανω λάθος;;

  6. ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΝΑ ΜΙΝΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΟΙ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ. ΧΑΧΑΧΑ
    Συγχαρητήρια στην Κατερίνα και σε ολη την ομαδα! Την άξιζε την πρόκριση και με το παραπάνω! Επίσης πολλά μπραβο και στην Κύπρο, τους ξεσήκωσε ολους η Ταμτα.
    Ασχολίαστη η πρόκριση του Σαν Μαρίνο, οπως δεν περίμενα και την πρόκριση της Εσθονιας. Εκπληξη και ο αποκλεισμός της Πορτογαλιας.
    Γενικά ο 1ος ημιτελικος είναι η απόδειξη οτι τα στοιχήματα δεν είναι να τα πολυπιστευεις.

  7. Δόξα και τιμή στο συγκρότημα απο την Ισλανδία που όταν ανακοινώθηκε οτι προκρίθηκαν στον τελικό δεν σήκωσαν ούτε 1 βλέφαρο , δεν έκαναν ούτε την παραμικρή κίνηση ή έκφραση . Ειναι γίγαντες ! Και μεγάλο RESPECT στον τύπο που κυμάτιζε στην αερένα λιγο πιο δίπλα απο την ελληνική σημαία μια σημαία της ΤΟΤΤΕΝΑΜ !!! Είναι απίστευτος ! Δεν υπάρχει ! Του χρόνου θα σκάσω μύτη με σημαία ΑΕΚ στην αρένα !

    • Καλυτερα να μην πας πουθενα
      εισαι και αεκ κριμα
      τετοιους φιλαθλους δεν τους θελουμε στην αεκ μας
      επισης που κολλαει η eurovision με ομαδα ποδοσφαιρου
      μερικοι εχετε πραγματικό πρόβλημα

  8. Εκεί στον OGAE είστε..δημοκράτες οπότε ελπίζω να περάσει τουλάχιστον αυτό το σχόλιο,έτσι και αλλιώς θα γίνει χαμός από σχόλια.Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στη Κύπρο.Ήταν εύκολος ο 1ος ημιτελικός.Στον 2ο θα είχαν σοβαρό πρόβλημα και οι 2 χώρες.Για τον τελικό να ‘μαστε προσγειωμένοι και ταπεινοί,θα είναι δύσκολα τα πράγματα για κάποια διάκριση και για Ελλάδα και για Κύπρο.ΥΓ:Είδατε τι παίζει με τα στοιχήματα,μη μας ζαλίζετε τον έρωτα πήγε ο κουβάς σύννεφο.Σαν Μαρίνο και τα μυαλά στα κάγκελα.Καληνύχτα σας.

  9. Μπράβο!!!!
    Ξεκίνησαν και οι μαντεψιές τώρα…ααα καλαα..Προφανώς για κάποιους κέρδισε το Σαν Μαρίνο και η Εσθονία που ανακοινώθηκαν πιο αργά ??

  10. NAIIIIIIIIIIIIIII μετα απο 4 χρονια η νότα βγήκε 🙂

    Ισλανδια… η Φιλανδία του 2016???

  11. άρα δε βγήκαμε πρώτοι στον ημιτελικό..τέσπα..ήταν εξαιρετική τουλάχιστον…ελπίζω να τύχουμε στο 2ο μισό..
    γελάω με Σαν Μαρίνο χαχαχα
    το ευχαριστήθηκα για τον Πορτογάλο..ποτέ δεν μάρεσε..
    Αυστραλία ναι οκ ωραία εμφάνιση..αλλά το τραγούδι δε με πείθει..από ένα σημείο και μετά το βαρέθηκα…θα φάει τρελή προώθηση δυστυχώς..
    Κύπρος..καλή η Τάμτα..σίγουρα εκτός δεκάδας στον τελικό όμως..
    Σερβία, Τσεχία αναμενόμενο…
    Εσθονία χάλια..προτιμούσα Ουγγαρία..η οποία σπάει και αυτή το σερί προκρίσεων..
    Λευκορωσία μάρεσε παρότι ήταν έκπληξη..
    γενικά όμως πολύ μέτριος τελικά ο ημιτελικός..μετά τη Τάμτα απλά βαρέθηκα…
    καλή μας τύχη…τη Πέμπτη θα χει περισσότερο σασπένς..επίσης άσχετοι καμεραμάν..πολύ μέτρια διοργάνωση..

    • Δεν έχετε κατά καταλάβει ακόμα γιατί πέρασε το Σαν Μαρίνο??? Πολύ απλά γιατί έχουν αρχίσει να ψηφίζουν για τα καλά και οι Μουσουλμάνοι της Ευρωπης στον θέαμο, είναι τυχαίο ότι ο ερμηνευτής κούναγε το τουρκικό σημαιακι με την ημισεληνο?

  12. Θαυμάσια η εμφάνισή κ της Κατερίνας κ της Ταμτας…Κ να σας πω κ μια κρυφή μου αμαρτία: χάρηκα που πέρασε το Σαν Μαρίνο

  13. Πέρασε Άγιος Μαρίνος και Λευκορωσία αλλά όχι η Ουγγαρία οκ… Κρίμα για τον Joci . Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο. Όσο για ποιος κέρδισε τον ημιτελικό;; Από ότι είδα από τις αντιδράσεις η Αυστραλία αντιμετωπίζεται πλέον σαν φαβορι ακόμα και για νίκη στον τελικό.

  14. H Eλλαδα φετος εχει την καλυτερη συμμετοχη γιατι ξεχωριζει και εχει δικη της ταυτοτητα . Πολυ καλη και ιδιαιτερη και η Σλοβενια , λιτη και αληθινη.
    Μακαρι φετος η Ελλαδα να κερδισει αλλα δεν νομιζω
    Συγχαρητηρια και για την Κυπρο , αδικηθηκε η Πορτογαλια.

    • Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας για αρχή!
      Ο αποκλεισμός της Πορτογαλίας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία του θεσμού.
      Συνεχίζω…
      Ειλικρινά απορώ για την παράνοια και για το πόσο σοβαρά παίρνουν τα στοιχήματα άτομα που υποτίθεται ασχολούνται με τη Eurovision, λες και δεν ξέρουν ότι όλα είναι κατασκεύασμα. Επίσης, τα στοιχήματα δίνουν σε ποια θέση βρίσκεται η κάθε χώρα από θέμα πιθανοτήτων να κερδίσει το διαγωνισμό. Δε δίνουν ποια θέση πρόκειται να κατακτήσει η χώρα.
      Και για όσουν λένε πως πατώσαμε επειδή ανακοινωθήκαμε πρώτοι… και η Καλομοίρα πρώτη είχε ανακοινωθεί!
      Stop hating και απολαύστε την εβδομάδα!

  15. Νομιζω πως αποδείχθηκε πως αυτος ο ημιτελικος ηταν πιο ανοιχτος απο τον δευτερο.
    Η Κατερινα φανερα αγχωμενη δεν ηταν η καλυτερη της εμφανιση χωρις να ειναι κακη. Επισης το staging χωρις να ειναι κακο δεν λειτουργει καλα τηλεοπτικα.
    Νομιζω η καλυτερη εμφανιση της Ταμτα. Ομως θεωρω πολυ κακο το εφε με το replay.
    Εκπληξη η προκριση του Σαν Μαρινο και της Λευκορωσιας αλλα δεν τις ειχα ξεγραμενες.
    Της Εσθονιας τις εκανε καλο το γεγονος που ηταν αναμεσα στις 2 πιο ιδιαιτερες συμμετοχες του ημιτελικου.

  16. Τωρα στοχος να μην κληρωθουμε στο 1ο μισο! Που το φοβαμαι οτι εκει θα ειμαστε!

  17. Παδιά πυροβολήστε με αν θέλετε αλλά η Ελλάδα μας δε με τρέλλανε ούτε φωνητικά ούτε σκηνοθετικά. Μόνο η κορόνα της Κατερίνας μου άρεσε, το υπόλοιπο ήταν λίγο, λίγη φωνή. Η δε σκηνική παρουσία νομίζω δε γράφει και τόσο καλά στην κάμερα. Τέλος πάντων, αφού περάσαμε, όλα τα άλλα είναι περιττά. Ας έχουν και η Ελλάδα και η Κύπρος καλή επιτυχία το Σαββάτο αλλά νομίζω ότι από τον σημερινό τελικό η Αυστραλία ήταν αυτή που με κέρδισε χωρίς να μου αρέσει το τραγούδι της ιδιαίτερα.

    • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σπυ αν και στηρίζω πολύ την συμμετοχή μας φέτος απλά σήμερα δεν ξέρω δεν μ φάνηκε τόσο δυνατή όσο το περίμενα
      Όσο για την Αυστραλία εντάξει το τραγούδι τέρμα αδιάφορο μόνο η σκηνική παρουσία αξίζει αλλά όχι κάτι τρελό που λέγανε όλοι !

  18. Αρχικά συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την πρόκριση και τις εμφανίσεις τους !
    Συγνώμη άμα προσβάλω κάποιον αλλά ρε παιδιά τι ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε σήμερα;;ήταν ένα freak show που το μόνο που προβάλλονταν ήταν το gay pride και άντρες ντυμένοι γυναίκες (Γαλλία)
    Δεν είμαι ομοφοβικός αλλά είπαμε ρε να υπάρχει ένα όριο κάπου κάπου φυσικά έχουν δικαιώματα όσοι είναι ομοφυλόφιλοι επιλογή τους δνε μπορεί κανείς να πει κάτι αλλά όχι σε ένα τέτοιο show να προβάλεται μόνο αυτό !! Βάλτε ένα όριο και κάπου ! Ειδικά στην εμφάνιση της ντανα έλεος ! Χίλια συγνώμη άμα προσβάλω κάποιον αλλά δεν το θέλω ! Απλά μου φαίνεται υπερβολικό το πως το προβάλουν τόσο πολύ που έχει καταντήσει σε ένα gay pride show!Δηλαδη το έβλεπα με τους θείους μ σήμερα μαζεμένοι όλοι δε ένα σπίτι και απορήσαμε με αυτό που βλέπαμε!
    Είμαι φανατικός με την Eurovision έχω φάει πολύ δούλεμα και καλά Γτ το βλέπω αλλά ναι μου αρέσει δεν έδινα σημασία αλλά σήμερα ξεπέρασε το όριο

    • Το όριο νομίζω πως ξεκίνησε να ξεπερνιέται από τον “επιδραστικο” παρουσιαστή κ την ιστορια της ζωης του που ήθελε να “πουλησει”

      • Πραγματικά δεν με πείραξε καθόλου αυτό που είπε!
        Αλλά όλα τα αλλά που δείξανε μετά ήταν εκτός του ορίου δηλαδή εντάξει κάπου να υπάρχει ένα στοπ! Συνεχίζει να επιβεβαιώνει όσους κράζουν τον διαγωνισμό ότι είναι μόνο για φρικια και gay
        Πραγματικά θα ειναη η πρώτη φορά μετά από το μακρινό 2003! Που δεν θα δω τον τελικό Γτ δεν αξίζει με όλα αυτά που δείχνει να ξεπερνούν τα όρια

    • Συμφωνώ με το σχόλιο σου. Γενικά όλο αυτό το diversity concept έχει κουράσει πια στη Eurovision..

    • Έχει δίκιο. Εξάλλου εάν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, δεν χρειάζεται ποτέ να προβάλλεις κάτι ή να θες να πείσεις για κάτι.

    • Οταν τραγουδουσε η Dana Είδαμε και straight ζευγάρια να φιλιούνται και γκει. Πρέπει κάποια στιγμή να αποδεχτουμε το γεγονός ότι η αγάπη δεν έχει φύλο και είναι οκ και φυσιολογικό. Επίσης το ποιο είναι ανδρικό και ποιο γυναικείο ντύσιμο είναι κοινωνικό κατασκευασμα. Ας αφήσουμε τους άνθρωπους να εκφραστούν όπως θέλουν και ας ασχολουμαστε με την ουσία που είναι η μουσική, ας μην σπαταλάμε άλλη φαιά ουσία στο ποιον φιλησε ο Βαγγελης και γιατι φορεσε φορεμα ο γιωργος!!! Συγχαρτηρια Ελλάδα, Συγχαρητηρια Κύπρο για την πρόκριση!!!

      • George συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !
        Αλλά η γνώμη μου είναι ότι έχει κουράσει όλο αυτό το divercityy και μόνο να προβάλουμε τους gay
        Θέλω να πιστεύω πτι ο κόσμος το έχει ξεπέρασει πια αυτό και ότι ειναη πιο ανοιχτοί
        Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πτι προβάλλεται σε υπερβολικό σημείο και σε ακραίο πράγματα !!! Δεν είναι τρ λογικό να προβάλλονται τόσο πολύ δεν κάνει καλό στον ίδιο τον διαγωνισμό !
        Όσο για την ουσία που αναφέρεσαι δεν είναι πλέον η μουσική είναι το ποσό gay θα δείχνεις και τα πολιτικά μηνύματα που θα περνάς
        Πρέπει να σταματήσει πια αυτό το πράγμα να προχωρήσει Ο διαγωνισμός να ανοίξει ! Καη να προβάλει και αλλά πράγματα

      • Σου αρέσει δηλαδή τα νεαρά αγόρια να φοράνε δωδεκάποντα γιατί βρε παιδί μου τα ρούχα είναι κοινωνικό κατασκεύασμα;;; υπάρχει τύπος στο εξωτερικό που ενώ είναι 60+ του αρέσει να ντύνεται σαν 5χρονο κορίτσι….αλλά εσένα σου φαίνεται φυσιολογικό….εγώ το βρίσκω γελοίο πάντως όλο αυτό.

      • Την υποκρισία δεν αντέχουμε φίλε…. ειδικά οταν μερικά ατομα που εμφανιζονται με φορέματα…. λόγω εκλογών φοράνε κουστούμια…. ΕΚΕΙ ειναι Υποκρισία και είναι κρίμα να μην το αντιλάμβανεται κανείς….

        Στο κάτω κάτω σε κάθε χώρο και περίσταση υπάρχει και ενα dress code… πχ δεν μπορεί να κυκλοφορείς με εσώρουχα στο δρόμο….

    • Πως προβάλλεται μόνο αυτό; Σε ένα σόου όπου από τις 17 αποστολές οι 16 ήταν τελείως family friendly και δεν είχαν τίποτα το ομοφυλοφιλικό πάνω τους; Ότι θέλετε βλέπετε μερικοί. Υπήρξε ένα πεντάλεπτο που προωθήθηκε όλο αυτό και το κάνετε θέμα.

    • @ Black Panther
      Λες βλακειες. Χιλια συγνωμη αμα σε προσβαλω αλλα δεν το θελω!
      Αν δεν σ αρεσει να φιλιομαστε εμεις οι γκει, οπως φιλιεστε κι εσεις οι στρειτ, τοτε να πας να ζησεις σε αλλο πλανητη. Ο χρονος δεν γυριζει πισω. Συνηθησε το.

      • Οκ Νικόλας. Να το συνηθισουμε. Αλλα και εσυ συνηθισε στην ιδεα οτι καποιοι εχουν αντιθετη αποψη και σε πολλους δεν αρεσει αυτο που θεωρεις εσυ φυσιολογικο, που τυχαινει να ειναι και πλειοψηφια του κοσμου.

      • Σε λίγο θα μας κράζουν όσοι ήμαστε straight εκεί υο πάνε ! Βγήκα όλα τα αγγλακια να κράξουν την. Ταμτα επειδή φορούσε το φορεματακι και ήταν πολύ σαξουαλικο ??‍♂️
        Άμα όμως ήταν άντρας μα φορεματακι θα λέγανε ουαου τέλειο καη τέτοια ! Αυτή είναι η διαφορά φίλε μ φαν υπάρχει ισότητα Γτ εσείς οι ιδιοι με τις πράξεις και τον ρατσισμό την καταργείτε !

    • Tha sumfwnisw kai egw s auto, parolou pou eimai gay, oi Israilinoi prospathontas na deiksoun oti einai laos ekleptismenos, kseperase ta oria…

      • Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση φίλε που πολλοι δεν καταλαβαίνουν τι θέλω να πω !

    • Ευτυχως που δεν είσαι ομοφοβικος. Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα έλεγες αν το δηλωνες κιολας. Ναι, εδώ βγαίνουν και περιγράφουν με κάθε λεπτομερεια πως σκότωνε τα θύματα του ο serial killer στην Κύπρο, “πατέρες” βιαζουν και εκδίδουν τα παιδιά τους και σας πειραξαν τα γκει φιλια και η Ντανα. Υποκριτες.

  19. Νομίζω μεταξύ Ελβετιας Ισλανδίας η πρωτιά . Outsider: Δανια . Δεν βλέπω να πιάνει με τίποτα δεκάδα η Ελλάδα( ουτε15αδα) , κυρίως ενεκα του οτι τα κοστούμια ειναι απαράδεκτα και οι επιλογές της σκηνικής παρουσίας ( χρώματα , μπαλέτο , κλπ ) τραγικές . Οριακά εκτος δεκάδας η Κύπρος . Διχνει «κουρασμένη» η Τάμτα. Το τραγουδι της Ρωσίας αν το τραγούδαγε μια οποιαδήποτε άλλη χώρα θα έκανε τριάδα . Τωρα , λόγο αντιρωσικού μένους πολλών , θα παει προφανως πιο χαμηλά .

    • Με τίποτα πρώτη η Ελβετία, είναι σχεδόν ίδιο με της Φουρειρα, η Ισλανδία επίσης δεν θα τα πάει τόσο καλά στις επιτροπές, οπότε μπορεί να καταφέρει μια καλή θέση αλλά όχι τη πρωτιά.

  20. εαν διαβασετε τα ελευθερα σχολια σε ολα τα σαιτ στα σοσιαλ της ελλαδας τα σχολια για την ντουσκα δεν ειναι καθολου καλα. λενε οτι τραγουδαει σαν νταλικερης και οτι η ολη εμφανιση ειναι πολυ φορτμενη και κιτες. σε τοσο χαλια ημιτελικο περιπατο εκανε. εδω περασε τον σαν μαρινο με το ναν αναναναννανανανανα και δεν θα περναγε αυτη? στο τελικο πολυ δυσκολα. πολυ κιτς εικονα

    • μάλιστα…ωω μέγα κριτικέ ανδρεα για πες μου εάν βγω με λεοπαρ φούστα και κόκκινη μπλούζα στο Μοναστηράκι θα θεωρηθώ πολύ κιτς… να μου πεις όμως μιας και τόσο καλά ξέρεις να ξεχωρίζεις το κιτσαριο… ΑΑΑ και να μου γράψεις τα σάιτ που τα λένε αυτά τα σχόλια να τα δω και γω…ciao Bonitaaaaa

  21. Η Κατερίνα πολύ καλή φωνητικά σε ενα πολυ απαιτητικό τραγούδι. Η εικόνα όμως ήταν ίσως η πιο θαμπή όλων-κάτι που αδικεί το τραγούδι. Οι περισσότερες χώρες είχαν όμορφα γραφικά που χωρίς αυτά αμφιβάλλω εάν θα περνουσαν (πχ Σαν Μαρινο, Τσεχια) και είναι κρίμα που η ελληνική συμμετοχή δεν έχει κάτι ανάλογο να απογειώσει το τραγούδι της. Όπως και να έχει συγχαρητήρια σε Ελλάδα και Κύπρο και καλή επιτυχία στα δύο κορίτσια στον τελικό γιατί το αξίζουν! Κατά τα άλλα εκπλήσομαι που δεν πέρασε η Πορτογαλία. Περίμενα να περάσει η Ισλανδία αλλά χίλιες φορές Lordi παρά αυτά τα ουρλιαχτά.ρε παιδιά. ΥΓ. Πάρα πολύ όμορφη κ κλασάτη η Κατερίνα στην καρτ ποστάλ.

  22. Συγχαρητήρια σε Ελλάδα και Κύπρο!!! Επιτέλους τα καταφέραμε!! Εκπληκτική η Κατερίνα!! Το μόνο που θα άλλαζα είναι κάποια πλάνα αλλά γενικά βγήκε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα!! Μπράβο σε όλη την ομάδα!!
    Η Κύπρος με απογοήτευσε λιγο.. και φωνητικά κι τα πλάνα μου φαίνονταν σε κάτι φάσεις κάπως ασυγχρονίστα..
    Οπως κάθε χρόνο έτσι κι φετος υπήρξαν κι οι εκπληξεις ( κλασική Eurovision).. Κρίμα για Πολωνία, Ουγγαρία και Πορτογαλία ήταν οι εκπλήξεις της βραδιάς όπως και η πρόκριση του Σαν Μαρινο, της Λευκορωσίας (πραγματικά αν κι το τραγούδι είναι φθηνό η zena τα έδωσε όλα) κι της Εσθονιας.. επίσης είχα μια ελπίδα ότι θα κοβόταν η Σλοβενία.
    Γενικά σαν διοργάνωση ήταν καλή με πολύ δυνατή εισαγωγή, ωραία σκηνή και συμπαθητικούς παρουσιαστές.
    Πάμε τώρα χωρίς άγχος για τον Β ημιτελικό να δούμε ποιες θα είναι κι εκεί οι εκπλήξεις!!

  23. Έχοντας περάσει, δεν είναι κακό να γράψουμε τι δεν μας άρεσε… κούβεντα να κάνουμε… όσοι δεν αντέχουν ας μην διαβάσουν…. (αντέδρασα στην επιλογή της, αλλά μετά την ανακοίνωση του τραγουδιού είπα οτι μου αρέσει το κομμάτι κτλ…. . )
    Από όλη την εμφάνιση μας δεν μπόρεσα να αντιληφθώ τι ρόλο έχει η μπάλα… νομίζω είναι άσχετο ως στοιχείο .. γνώμη μου είναι σε σχέση με αυτό που είδα.

    Νομίζω η Κατερίνα ΄ήταν λίγο κουμπωμένη… ας την ξε-αγχώσουν λίγο την κοπέλα… απλά να πω ότι εκεί στο recap ας δείξει λίγο άνετη – θερμή με το κοινό…. σήκωσε απλά το ποτήρι με το κρασί …. ούτε καν προς τον κόσμο δεν το έκανε….. δεν είμαστε Ισλανδία (που παίζουν έναν ρόλο)

    Αυτά….

    ΥΓ με την Γαλλία διαφωνώ και εγώ, άσχετα εάν θέλει να με πείσει για κάτι άλλο…. ως συμμετοχή την βρίσκω ΄ότι αντιπροσωπεύει την Υποκρισία της Εποχής μας!!!

    • Ναι ρε παιδί μου. Πολύ σοβαρή, πολύ “αγγούρι”. Δείξε λίγο αλλεγκρία. Προκριθηκε και αντί να πετάει, απλά χαμογέλασε και σηκώθηκε αμέσως να παει στο stage. Θυμάμαι και την αντίδραση του Σουηδού της Εσθονίας που έκανε σαν τρελός και λεω, να διαφορά. Καλά ίσως αυτός να μην το περίμενε, δεν ξέρω.

    • Πολύ κακό αυτό φοβάμαι ότι θα βάλουν την Ελλάδα στην πρώτη 6αδα ! Καη την ταμτα κάπου στην 11 θέση

  24. Παρακολούθησα το σόου με άτομα που δεν είχαν ξανακούσει τα τραγούδια για να πάρω καλύτερη ιδέα. Από τα σχόλια δεν εκπλήσσομαι που δεν πέρασε η Πορτογαλία. Τους άρεσε πολύ το τραγούδι της Ελλάδας και οκ το σκηνικό ενώ η Κύπρος τους θυμησε το περσινό.

    Στο ζουμί ωστόσο,
    – ποσο σπρώξιμο η Αυστραλία από το BBC, κάθε λίγο μας την ανέφεραν σαν πιθανό νικητή.
    – Ο Γάλλος αρχίζει να με κουράζει που σε κάθε πρόταση αναφέρει τη διαφορετικότητα κτλ (το έκανε στη συνέντευξη με το BBC και με τους παρουσιαστές στο green room)

      • Στο BBC γενικά θετικά σχόλια. Ότι είναι ένα από τα φαβορί του ημιτελικού και ότι ο ενας συνθέτης/ δημιουργός ήταν το γνωστό παλικάρι (δεν θυμάμαι το όνομα του). Μετά την ερμηνεία ότι μια πολύ καλή φωνή μπορεί να ξεπεράσει το άγχος (η κάτι τέτοιο περίπου). Επίσης την είχαν καλέσει και σε ένα βίντεο μαζί με Σουηδία, Νορβηγία, Τσεχία και Φινλανδία (ξεχωριστά η κάθε χώρα σε ένα αυτοκίνητο) όπου ήταν σαν το karaoke carpool .

  25. Παιδια το 2017 στον 1ο ημιτελικο η μολδαβια ανακοινβθηκε 1η και βγηκε 3η στον τελικο
    Το 2018 στον 1ο ημιτελικο η αυστρια ανακοινωθηκε 1η και βγηκε 3η στον τελικο
    Το 2019 στον 1ο ημιτελικο η ελλαδα ανακοινωθηκε 1η ……..ΔΕΝ ΞΕΡΩ

  26. Μερικά λόγια γι απόψε:
    Το σόου ήταν καλό, καλύτερο από το αντίστοιχο περσινό, αλλά η ποιότητα του ήχου χάλια!
    Γι αυτούς που προκρίθηκαν:
    Ελλάδα: συγχαρητήρια Κατερίνα! Το αξίζαμε. Θα είμαι ειλικρινής, αισθανόμουν ότι κάτι δεν ήταν σωστό. Ακόμα δεν ξέρω τι, αλλά μπράβο μας που περάσαμε. Ευελπιστώ να τα πάμε καλά και στον μεγάλο τελικό! Καλή μας επιτυχία!
    Λευκορωσία: Αυτό που είδα απόψε (με το που το είδα) με έπεισε. Μόλις είδα την εμφάνισή τους είπα ” η Λευκορωσία θα περάσει”, αν και το είχα υποψιαστεί καιρό πριν, απλώς το preview video τους δεν ενέπνεε, το τραγούδι ήταν πάντα catchy αλλά στο video τους φαινόταν σαν φτωχος συγγενής. Μπράβο στην Zena!
    Σερβία: Απλά αναμενόμενο
    Κύπρος: εχω την εντύπωση οτι πολλά πραγματα πηγαν λαθος αποψε, κυριως στα πλάνα. Δεν ήταν αυτο που περιμεναμε, αλλά απ την άλλη, ειχα πει οταν ειχαν βγει τα τραγούδια ότι αν υπαρχει μια χώρα που ειναι 100% εγγυημένο οτι θα περασει αυτη ειναι η Κύπρος…
    Εσθονια: δεν το περιμενα να περασει, αλλά δεν δυσαρεστήθηκα κιόλας, αδιάφορη συμμετοχή, τα προηγούμενα του Rästa πολύ καλύτερα. Νομίζω παντως πως η πρόκριση ήταν δουλειά των επιτροπών
    Τσεχία: τα στοιχήματα το είχαν πει, εγω δεν ήθελα να το πιστεψω. Δεν μου αρεσει αυτο το τραγούδι, όμως είχε ωραία πλανα
    Αυστραλία: ήταν σίγουρο ότι θα πέρναγε
    Ισλανδία: δεν ειμαι και μεγαλος φαν του κομματιού αλλά άξιζε τελικό
    Αγιος Μαρινος: wtf??? Ήταν παντελώς άφωνος, και σιγα το τραγούδι. Δεν καταλαβα πως εγινε αυτό, αδικία για άλλες χώρες
    Σλοβενία: τελικά η απλότητα κερδισε! Πολύ χαρούμενος γι αυτό

  27. Να αναφέρω επίσης κάτι και αναρωτιέμαι σε τι δρόμους μπαίνει ο θεσμός της Eurovision.Τι χάμος έγινε με το Gay Pride σήμερα ρε παιδιά;Σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ τους ομοφυλόφιλους,ούτε συζήτηση να ‘ναι καλά τα παιδιά,όλοι άνθρωποι είμαστε όμως ξεπέρασε κάθε όριο το σημερινό,βλέπανε και μικρά παιδιά εκείνη την ώρα τι να τα εξηγήσεις,δεν είναι ακόμα ώριμα για να καταλάβουν.Έτσι πως πάει το πράγμα σε λίγα χρόνια ο διαγωνισμός αυτός δε ξέρω που θα καταλήξει πραγματικά…

    • Ποσό δίκιο έχεις ρε φιλαράκι τα είπα και εγώ αυτά λίγο πιο πάνω !
      Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αυτοί εκεί πέρα
      Βλέπαμε οικογενειακά σήμερα τον διαγωνισμό και αγανάκτησαμε με αυτά που βλέπαμε λέμε πως έχει γίνει έτσι ο διαγωνισμός μόνο μουσικός δεν είναι !
      Πρέπει να μπει ένα στοπ με όλη αυτή την προώθηση του gay pride στην Eurovision Γτ μόνο κακό κάνει.Εχει καταντήσει ενα freak gayshow.
      Λυπάμαι πραγματικά πολύ αλλά χανει όλο και πιο πολλούς θεατές κάθε χρόνο και τρ κατάλαβα τον λόγο!

    • Πως ακριβως “σέβεσαι” κάτι όταν γυρνας και λες “βλέπουν και μικρα παιδάκια;”. Τι κακο θα πάθουν τα παιδάκια αν δουν 2 ανθρώπους που αγαπιούνται; Κι εγώ είμαι της αποψης οτι ειδικα η συμμετοχη της Γαλλίας τραβάει απ τα μαλλιά το θέμα της διαφορετικότητας αλλά αναλογικά με τις ας πούμε “συμβατικές” συμμετοχες οι ιδιαιτερες είναι μετρημένες στα δαχτυλα του ενος χεριού.
      Με ολο τον σεβασμο στην αποψη σου:)

    • Αχαχάχα δεν είναι ώριμα να καταλάβουν γιατί άτομα σαν και σένα τους το αποκλείουν ως μη φυσιολογικό. Αν από μικρά εβλεπαν ανθρώπους να φιλιούνται τότε θα το θεωρουσαν φυσιολογικό. Ας πάμε να διαγωνιστούμε σε κανένα διαγωνισμό μαζί με το Ιράν και να αφησουμε τη eurovision γιατί δεν βλέπω διάφορες ως προς την οπισθοδρομικοτητα μας με αυτές τις χώρες της Ασίας!!!!

    • Βλέπαν και μικρά παιδιά ; Και ήταν αυτό που είδαν και δεν έπρεπε να δουν δύο ανθρώπους να φιλιούνται ; Εάν το όλο κονσεπτ ήταν να φιλιούνται μόνο στρέιτ ζευγάρια δεν θα λεγόταν τίποτα περί αυτού του θεματος. Ξεκολληστε τα μυαλά σας , είσαι ομοφοβικος/κη και μάλλον δεν γνωρίζεις ότι σίγουρα στη ζωή σου υπάρχει κάποιο άτομο που αγαπάς πολύ και είναι gay αλλά δεν το ξέρεις! Και δεν θα το μάθεις ποτέ αν έχεις αυτές τις απόψεις απλά θα τον προσβάλεις άθελά σου με αυτά που λες γιατί δεν ξέρεις τίποτα γιαυτον. Την επόμενη φορά που θα μιλήσεις λοιπόν γι’αυτό το θέμα συγουρεψου ότι δεν προσβάλεις με αυτά που λες άτομα που αγαπάς και μετά όλους του υπολοιπους. Ανοίξτε τα μυαλά σας δεν υπάρχει διαφορετικότητα όλοι ίδιοι είμαστε , και όσο αυτό θα ονομάζεται διαφορετικότητα θα συνεχίσει να υπάρχει και ρατσισμος.

      • Περί διαφορετικότητας και άποψης έχεις απόλυτα δίκιο αλλά αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι ότι έχουν καταντήσει τον διαγωνισμό με τις πράξεις του σε ένα gayshow
        Πήγαινε ρωτά άμα θες παρά έξω ανθρώπους που δεν ασχολούνται να δεις τι θα σου πούνε με την μια!
        Τόσο καιρό εγώ έλεγα ρε εσείς εντάξει μην το κάνετε τόσο τραγικό δεν είναι αλλά μετά από αυτά που είδα εχτές άλλαξα γνώμη!το παρουσιάζουν σε υπερβολικό σημείο ρε φίλε πράγμα που Δεν είναι ωραίο !πρπεει να αλλάξει λίγο ο διαγωνισμός Γτ Δεν ξέρω και εγώ τι άλλο θα δείχνει μετά !
        Μόλις βγαίνει μια γυναίκα με μινι και τέτοια αμέσως όλοι να την κράξετε αλλά μόλις βλέπεται δυο ανθρώπους να φιλιούνται οοοοοο αυτό είναι το σωστό μπράβο και τέτοια
        Οι χειρότεροι ρατσιστές προς τηβ κοινωνία έχουν γίνει οι ομοφυλόφιλοι που ακόμα έχουν πρόβλημα με τους εαυτούς τους και Πολεμανε τους πάντες χωρίς λόγο !

  28. Ό,τι καλύτερο για απόψε: Ελλάδα και Αυστραλία. Και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τις υπόλοιπες 15 συμμετοχές.

    Η Κύπρος τελικά με απογοήτευσε.
    Η φαιδρότητα της Πορτογαλίας ευτυχώς δεν πέρασε.

    Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η Ελλάδα θα είναι πολύ-πολύ ψηλά το βράδυ του Σαββάτου.
    Πολλά μπράβο στην Κατερίνα και σε όλη τη φετινή ομάδα!!!

  29. Παιδια η κληρωση μας πολυ καλη.

    Δεν εχουμε κανενα φαβορι μαζι μας μεχρι στιγμης.Μονο τις χωρες τους 2ου ημιτελικου που θα δειξει ποια φαβορι θα ερθουν απο εκει

  30. Στο 1ο μισό Ελλάδα και Κύπρος.Ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα παιδιά.Δυστυχώς να ‘μαστε ρεαλιστές ΤΑΒΑΝΙ και για τις 2 χώρες η 15άδα,να μη πω 20άδα και γίνω τζάμπα κακός.Κάπου εδώ δυστυχώς τελειώνει η τύχη μας για φέτος.

    • Μα καλα τι λες? Επειδή είναι 1ο μισό σημαίνει ότι τον ηπιαμέ? Ουτέ καν? Δεν ξέρεις καν αν σε ποια θέση είμαστε, οπότε τι βασανίζεσαι? Η γκαντεμιά θα ήταν να βγούμε 1οι-4οι και ίσως 5οι-6οι αλλά από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απολύτως ικανοποιητικά.

    • Πάντως θυμίσου (δεν το λέω για εμάς) οτι τις πιο πολλές φορες οι νικητές βγαίνουν από το πρώτο μισο..

  31. Καλημέρα λίγη ζάχαρη για σας που συνεχίζεται να γράφεται άσχημα σχόλια συνεχίστε η Κάκια θα σας μείνει Μπράβο Ελλάδα Μπράβο Κύπρο καλή επιτυχία το Σάββατο ?????????????????????????

  32. Μπραβο στην Κατερινα μας ηταν καθηλωτικη.Η αληθεια ειναι βεβαια πως μαλλον η Αυστταλια κερδισε τον ημιτελικο αλλα ηταν εντυπωσιακη κ πρεπει να ειμαστε αντικειμενικοι.Τωρα αυτα που λετε πως επειδη μας ανακοινωσαν πρωτους σημαινει πως δν πηγαμε καλα δν στεκει.Εγω δινω 2 ερμηνειες.Α)πως ειμασταν βεβαιοι για προκριση οποτε δν υπηρχε λογος να μας αφησουν στο τελος κ Β)οντως πηγαμε καλα!Η Κυπρος λυπαμαι που θα το πω γτ αγαπω την Ταμτα αν ηταν 1η στον αλλον ημιτελικο δν περνουσε σε καμια περιπτωση.Οσο για το Σαν Μαρινο μην ξεχνατε την χωρα καταγωγης του Σερχατ κ την θεση εμφανισης που παιζει ρολο.Χαρηκα παρα πολυ για την Σλοβενια ημουν βεβαιος πως θα παρασει!!!Μακαρι να κληρωθουμε στο β μισο γιαβτον τελικο γτ εκει θα δωσουμε μαχη.Αλλα κ καλα να μην παμε φετος(που δν το αξιζουμε)χαιρομαι που παιρνω ενα αισθημα πως η Ελλαδα κανει come back.Οπως εχω ξαναπει γιναμε απο ενα σημειο κ μετα μισητοι γτ περναμε καλες θεσεις χωρις να το αξιζουμε παντα αλλα σιγα σιγα αυτο θα αλλαξει αν το αξιζουμε πραγματικα.Οπως κ εμεις ετσι κ οι Σουηδια,Αζερμπαιτζαν κ Αυστραλια πληρωνουν τωρα το τιμημα να πλασσαρονται ψηλα χωρις να το αξιζουν παντα…Καλη επιτυχια το Σαββατο!

  33. Συγχαρητήρια για την Κατερίνα και την εξαιρετική ομάδα της, η εικόνα που μας δώσανε ήταν κλάσεις ανώτερη από τα τετριμμένα που μας σερβίρονται στον διαγωνισμό!
    Μπράβο και στην Τάμτα που κατάφερε μέσα στα τυποποιημένα περιθώρια της εμφάνισης της να δείξει την pop art κουλτούρα της.
    Και οι 2 συμμετοχές έγραψαν πολύ όμορφα, φάνηκε ότι άνετα περνούσαμε στον τελικό.
    Πολύ μέτριες συμμετοχές γενικά και δεν απόρησα καθόλου που αποκλείστηκε η δηθενιά της Πορτογαλίας το άνευρο Βέλγιο, η εκνευριστική Πολωνία.
    Εντυπωσιάστηκα από την φρεσκάδα της Ζένα που κατάφερε μαζί με την δυναμική εμφάνιση της ομάδας της να ανεβάσει ένα μετριότατο τραγούδι και να προκριθεί.
    Ο Ούγγρος περίμενα να περάσει αλλά τελικά πολύ μοιρολόι για τα στάνταρ του διαγωνισμού.
    Τι να πει κανείς για τον Σερχάτ, το πιο μαύρο άτι, ποιος τον περίμενε πραγματικά, τελικά η μεγαλύτερη έκπληξη του Α’ ημιτελικού!

    Πάμε δυνατά το Σάββατο!!!

  34. Συγχαρητήρια Ελλάδα. Αυστραλία καταπληκτική. Κύπρος απογοήτευση. Ισλανδία ΕΜΕΤΙΚΗ

  35. Η Αυστραλία θα χτυπήσει 3αδα.
    Η Ολλανδία θα νικήσει.

    Η Ελλάδα 11η-14η θέση.

    Τα λέμε στο Σάββατοοοοοοο…. ???

  36. Τα θετικά: Καλή η Κατερίνα, αλλά θέλει βελτίωση και πιο σταθερή ερμηνεία (ομοίως και κάποια πλάνα που δείχνουν τις χορεύτριες να τρέχουν να προλάβουν τα πολλά που πρέπει να κάνουν).
    Το (αναμενόμενο για εμένα) φιάσκο της απίστευτης ανοησίας της Πορτογαλίας, για την οποία έγινε τόση πλύση εγκεφάλου.
    Η αποκάλυψη της κοπελίτσας από τη Λευκορωσία.
    Η κλασάτη σερβική συμμετοχή.

    Τα αρνητικά: Η Κύπρος, δεν μου άρεσε τίποτα.
    Η πρόκριση της ουρανομήκους μπούρδας του Αϊ Μαρίνου.
    Ο αποκλεισμός της Πολωνίας.

    Το show εν γένει καλό. Μην τολμήσει να ξαναπει κανείς ότι οι οθόνες LED δεν παίζουν ρόλο.

  37. Η Κύπρος δεν πέρασε λόγω φωνής. Φωνητικά ήταν πάλι μέτρια η Τάμτα. Η σκηνική παρουσία και το hype λόγω 2018 το έσωσε. Όσο για την Ελλάδα, η εικονα δεν φαινόταν καθαρά. Μπορεί να φταίει το ίντερνετ που έχω αλλά σαν να μην έκανε η κάμερα σωστό ζουμ. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Ο ήχος δεν ήταν στο φουλ, λες και ήταν τα μικρόφωνα σε χαμηλή ένταση και η μελωδία επίσης. Το περίμενα πιο δυνατό και κρυστάλλινο. Και πιστεύω ότι στο πάτωμα αντί για τις κοπέλες καλύτερα να είχαν κάποιο εφέ. Αυτά είναι τα αρνητικά. Το θετικό είναι ό,τι πέρασαν αλλά για μια καλύ θέση στον τελικό πρέπει να διορθώσουν τα λάθη.

  38. Ο Διαγωνισμός απόψε με το σπρώξιμο του Gay έχει καταντήσει αηδία. Απλά λόγια. Ναι στην διαφορετικότητα αλλά όχι να μου το παρουσιάσεις και ως γενίκευση.
    Ελλάδα δεν είναι κιτσ αλλά δεν κολλάει παιδιά Δεν βγάζεις νόημα. Η Ντούσκα στην αρχή κουμπωμένη μετά λύθηκε. Το λέγαμε ότι θα είμαστε τελικό αλλά εκεί δύσκολα τα πράγματα
    Κύπρος το πήρε η Ταμτα μόνη της – έγραψε καλά στο φακό – όλα τα άλλα χορογραφίες πλάνα χάλια. Το είναι στο τελικό είναι οτι γράφει το πρόσωπό της ωραία
    Αυστραλία και Εστονία είχαν την καλύτερη σκηνοθετική κάλυψη με κοντινά πλάνα. Για Αυστραλία το περίμενα αλλά οταν στο εισαγωγικό είπαν οτι ο τραγουδιστής είναι ‘Σουηδός ήμουν σίγουρος
    Ισλανδία τα τέρατα του 2006 θα πάνε καλά στο κοινό. Το ΚΚΕ θα πάρει το τραγουδι για υμνο του
    Πορτογαλλία καλά να πάθει αρκετά
    Βελγιο ηταν αδύναμος σαν την τερζή περυσι (όχι τόσο χάλι πάντως)
    Στο πρώτο μισό θα είμαστε , Δε ξέρω αλλα τα φαβορί μηπως πανε 2ο και ειναι καλύτερα?

    • Έλεος με το ναι μεν συμπαθώ τους γκει αλλά… Δεν ήταν γενίκευση όπως είδαμε γκει ζευγάρια να φιλιουνται έτσι είδαμε και straight. Get over it

  39. Εάν κοιτούσε την κάμερα και λίγο, θα άγγιζε την τελειότητα η εμφάνισή μας. Μόνο αυτό να διορθώσουμε!

  40. Εμενα γιατι μου φενεται οτι βγηκαμε 1οι? γιατι στην αρχη ετσι πως το ανακοινωσαν ηταν σαν να λενε βγηκε πρωτη αλλα το διορθωσαν καπως.. μπορει και η ιδεα μου να ηταν.
    Παντως και το 2017 την Βουλγαρια πρωτη την ανακοινωσαν και ειχε κερδισει τον ημιτελικο με διαφορα
    Επισης και το πρωτο μισο δεν ειναι κακο. Αντιθετως!
    Ολα τα φαβορι μαζευτηκαν στο 2ο μισο και αν παει και η Ολλανδια και καμια Ρωσία Αζερμπαιτζαν ή Σσουηδια θα αλληλοφαγωθούν ενω στο πρωτο θα ειναι λιγα τα καλα

    προβλεψη: Η ελλαδα βγηκε μαλλον 1η στον ημιτελικο (2η επιτροπες,κοινο)
    Στον τελικο : 8-12 θεση

    Κυπρος: μαλλον βγηκε 3-5 στον ημιτελικο
    Στον τελικο 12-17 θεση

  41. Να γράψω και γω την ταπεινή μου γνώμη. Ελλάδα και Κύπρος ήταν τα μόνα που ξεχώρισαν. Όλα τα υπόλοιπα ήταν από αδιάφορα μέχρι αποκρουστικά. Κάποια μάλιστα θύμιζαν και τσίρκο. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα πάει ψηλά, χωρίς όμως να νικήσει. Όσο για τη Κύπρο, ένα τραγούδι που μου άρεσε από την αρχή, με διαφορετική παρουσίαση, θα χτυπούσε άνετα πρωτιά. Τώρα το βλέπω για 10-12 θέση. Ισπανία τη βλέπω πεντάδα. Όσο για το νικητή: Ρωσία. Ανεξαρτήτως αν μου αρέσει ή αν πιστεύω ότι το αξίζει…

  42. Μία διαπίστωση….
    Φουρέιρα ,2018 : Είπε Ευχαριστώ στα Ελληνικά αφού τελείωσε
    Τάμτα 2019: Tα ίδια με Ελένη

    τραγουδιστές με ελληνική καταγωγή, λένε Thank you …

    Τελικά τον ΣΕΒΑΣΜΟ κάποιοι τον κερδίζουν με απλά πράγματα…. εκτός κιαν η Ελένη και η Τάμτα είναι εθνικίστριες …..

  43. Συγχαρητήρια στα κορίτσια! Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι δεν θα περνούσαμε!

    Η Ταμτα βγήκε πολύ καλύτερη απο όλες τις πρόβες, λαμπερή, φωτογενής έμπειρη, με πολυ ωραία κοντινά και κοφτά πλάνα! ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΦΩΝΗΤΙΚΑ! Θα πάει καλά στον τελικό!

    Η Ντουσκα απίθανη! Η αίσθηση που άφησε όλο το στήσιμο μοναδικό! Σαν παραμύθι! Είχα ένα θέμα με κάποια πλάνα που δεν ήταν τόσο κεντραρισμενα όσο θα ήθελα, άλλα και πάλι ήταν εξαιρετικό ως εικαστικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα!

    ΧΑΡΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ που η σάχλα της Πορτογαλίας, που δεν ήξερε τι ήταν μουσικά, κόπηκε! Αμάν με την μπαρούφα…Και…είχα πει οτι το Σαν Μαρινο θα κάνει την έκπληξη-γιατί το φοβόμουν-και οτι θα φάει κάποια θεση από τα υποτιθέμενα φαβορί της δεκάδας! Τσεχία η Εσθονία ειχα πει!

    Τελικα έμειναν εξω δυστυχώς η Ουγγαρία και το Βέλγιο, που δεν με πείραξε κιόλας! Η Λευκορωσσα το απογείωσε το τραγουδάκι και φωνητικά έσκισε!

    Θεωρώ οτι στον ημιτελικό μας, η Ελλάδα βγήκε 1η η 2η και η Κύπρος 3η η 4η! Αυστραλία και η ηχορύπανση/αηδία της Ισλανδίας θα βρίσκονται στην 1η τετράδα!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ! Αξιες!

    Υ.Σ Χάρηκα περισσότερο για το Σαν Μαρινο, γιατί Ελληνας επιμελήθηκε την χορογραφία και το στήσιμο και μπράβο του! Χαίρομαι στον διαγωνισμό να έχουμε Ελληνες! Ειτε είναι Dream team, είτε χορογράφοι, είτε συνθετες κ.α! Μακάρι να περάσει και της Μολδαβίας την Πέμπτη που το έχει συν-γράψει Ελληνας! Και μακάρι να σκίσει της Ρωσιας! και να πάει και καλά και η Ισπανία ! Θελω οι Ελληνες να διαπρέπουν στον διαγωνισμό! Το αξίζουμε!

  44. Πρώτο σχόλιο από μένα για φέτος. Αρχικά ένα τεράστιο συγχαρητήρια από μένα στην Ελλάδα μας και στην Κατερίνα για την πρόκριση στον τελικό. Φωνητικά ήταν άψογη για ακόμα μια φορά. Είμαι ήμουν και θα είμαι υποστηρικτής της φετινής μας συμμετοχής όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά δεν έμεινα σκηνικά ικανοποιημένος σήμερα. Παρά το γεγονός ότι εκτιμώ τα μέγιστα την δουλειά που έγινε φέτος και τις όμορφες αισθητικά ιδέες πίστευω ότι κάπου όλο αυτό δεν έδεσε.Νιώθω ότι το αποτέλεσμα ήταν λίγο μπουκωμένο και φορτωμένο αλλά παρ’όλα αυτά κάτι έλειπε. Σε ένα τραγούδι που είναι σίγουρα στα 5 καλύτερα του θεσμού φέτος, νιώθω ότι σε αντίθεση με πέρυσι κάναμε υπερπροσπάθεια για κάτι καλό και ίσως γύρισει λίγο μπουμερανγκ. Μακάρι να είναι τελείως δική μου υποκειμενική όλο αυτό. Επίσης έρχονται πολύ δυνατές συμμετοχές απο τον β ημιτελικό που θα κληρωθούν στο πρώτο μισό που έχει ακόμα 7 θέσεις οπότε θα γίνει σφαγή. Για μένα τον διαγωνισμό πρέπει να ανοίξει η Τσεχία. Μακάρι να πάνε όλα καλά το Σάββατο. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΡΑ ΣΟΥ, ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΟΥ.

  45. Κληρωθήκαμε στον 1ο μισό του Τελικού μαζί με Κύπρο, Σαν Μαρίνο, Γερμανία, Τσεχία.
    Υποτίθεται ότι είναι καλύτερα στο 2ο μισό αλλά αν η εμφάνιση ξεχωρίζει τότε δεν έχεις πρόβλημα όπου και να’σαι!

  46. Το λοιπόν,
    1) Διοργάνωση κονσέρβα που με κλειστά μάτια δεν δυσκολεύομαι να την βρω ως την χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας.
    2) Παρουσιαστές που τους συνέβη ένα κάποιο “Μπράβο Ρούλα” και πάσχιζε να αποδείξει ο ένας στον άλλο πόσο πιο νάρκισσος και κρυόκωλος μπορεί να γίνει.
    3) Ο Assi Azar δε τόσο cringy και awkward που μερικές φορές γινόταν και τόσο ενοχλητικός.
    4) Αμ το άλλο με την Netta την nana την banana που της έτυχε το κακό και έπαθε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς Ελένεθ Βλαχάκοου που τέτοιο πράγμα είχα να δω από την 67η φορά που γύρισε η Μπια Μπέκου στην Πυρκαγιά. Επίσης από πέρυσι θέλω να εκφράσω την προσωπική μου άποψη για το πόσο καρικατούρα και αντιπαθή την βρίσκω.
    5) Η Τάμτα φίλες και φίλοι δεν βαριέται. Έτσι είναι πάντα. Καλή ήταν μωρέ αλλά όπως είπε και μια φίλη μου, κάπου εκεί που τραγουδούσε το 3λεπτό της βαρέθηκα. Εμένα μου άρεσε εξ αρχής το τραγούδι και μου αρέσει η vinyl εκδοχή της Τάμτα. Βελτιωμένη σε σχέση με το αμήχανο second rehearsal αλλά 10άδα ούτε με ξόρκια από τους Hatari.
    6)Οι Hattari περισσότερο για flap μου μυρίζεται παρά για 10αδα. Προσωπικά μου αρέσει όλο αυτό που συμβαίνει μαζί τους και μου είναι η φετινή μου guilty pleasure. Ok ας είμαστε ειλικρινής, είναι φουλ ερασιτεχνικό στα όρια του αστείου συχνά πυκνά .Γενικά περνάνε και δεν ακουμπάνε. Αλλά άμα περάσουν θα σηκώσουν τα μπούτια τους στο ταβάνι όπως όταν ανακοινώθηκαν ότι περνάνε στον τελικό και εγώ αυτό το αγαπώ.
    7) Η Ελλάδα μόνο θετικές εντυπώσεις μου αποσπάει και γενικά θεωρώ ότι ήταν από τις πιο άρτιες συνολικά εικόνες. Μπράβο! Καλοδουλεμένο, καλοφτιαγμένο αλλά μέχρι εκεί. Για εμένα εκτός δεκάδες στον τελικό. Σε καμία περίπτωση νικητής ημιτελικού.
    8) Νικητής με το χέρι στην καρδιά η σαρωτική Αυστραλία που πάει καρφί για 5άδα. Ή μάλλον top3 και μπορεί να παίξει και για πρωτιά που βέβαια δεν θα πάρει. Πολύ mainstream εικόνα ενός υπέροχου fast food τηλεοπτικού προϊόντος για κατανάλωση πάσης ηλικίας, και αυτό είναι το πιο σημαντικό φίλες και φίλοι. Γιατί δεν είναι guilty pleasure αλλά pleasure σκέτο. Και πως να το κάνουμε, έχει τρελό hype. Και για εμένα δεν είναι τυράκι στους bookmakers η Αυστραλία.
    9) Μια σύντομη αναφορά στο μικρό διαμαντάκι της Σλοβενίας.
    10) Στα των qualifiers ξεκάθαρη νίκη των uptempo ήχων σε ένα ημιτελικό που κοιμόσουν ήθελες δεν ήθελες. Σοκ για την Ουγγαρία (κρίμα). Προσωπική δικαίωση για την Πολωνία που την έβρισκα από την ενορχήστρωση του τραγουδιού μέχρι την σκηνική της παρουσία ενοχλητική. Κανένα σχόλιο για το αναμενόμενο για εμένα αποτέλεσμα της Πορτογαλίας. Η Λευκορωσία μου ήταν εύλογη απορία γιατί (!) την είχαν εκτός 10άδας στο ημιτελικό με μια τόσο δυνατή εμφάνιση και μια μ@@νάρα Zena που ok παιδιά το σκίζει το κομμάτι. Του Εσθονού του εξηγούν ακόμα πως πέρασε αλλά χαλάλι γιατί ο Victor είναι κουκλάκι.
    11) Ευχαριστώ Σαν Μαρίνο που έκανες ενδιαφέρουσα την βραδιά μου. Ήσουν κακόγουστο αλλά γέλασα πολύ όταν πέρασες για κάποιον ανεξήγητο λόγο που ούτε εσύ δεν μπορείς να ερμηνεύσεις. Good communication skills Serhat, αυτό είναι που νομίζω ότι σου εξασφάλισε το qualification.
    12) Η απανθρακωμένη εικόνα της playback Dana International από τα πιο λυπηρά στιγμιότυπα της βραδιάς. Ήταν η ηχώ της Dana ήταν τα ξαδέρφια της, όχι σίγουρα η International που ξέρεις. Βλακώδης άσχετη επιλογή του Bruno Mars και χαζοΑμερικανιές με Kiss Cam moments που ήρθαν και έδεσαν με το όλο ανέμπνευστο χνότο του Ισραήλ. Έλα παιδιά, σαν να έβλεπα τον Τροχό της Τύχης ένιωθα ανά στιγμές. Καλέ τι μας τι κάνατε την Eurovision μας και με έχετε κάνει να υστεριάζω;
    13) Ο Bilal Hassani εξαιρετικός. Νομίζω ο πιο καλοντυμένος της βραδιάς.

    • Άνετα το καλύτερο comment ώς τώρα! Συμφωνώ με όλα, αν και μετά τα περσινά (Μολδαβίες, Νορβηγίες, Αυστρίες κτλ στην δεκάδα από εκεί που τους είχαν για την δεξιά μεριά του πίνακα) τα περιμένω όλα, ίσως η Ελλάδα να καταφέρει να ακουμπήσει την 10αδα με αυτά και με εκείνα.

    • Εισαι πολυ μικρος για να μιλησεις για την Ντανα αγορι μου.Η Ντανα ηταν ειναι και θα ειναι η αιωνια βασιλισσα του ισραηλ που αλλαξε μια χωρα και την μετετρεψε σε γκει παραδεισο αυξανοντας τον τουρισμο.Ακους εκεις λυπηρα θεαματα.Και ψιθυριστα να το ελεγε δεν μας πειραζε,ειναι Ντιβα.Στο Ισραηλ κανεις δεν ασχολειται με την φωνη της Ντανα (που φυσικα εχει χαθει),εχει ξεφυγει απο την λεξη τραγουδιστης.ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ.ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΓΚΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΑΝΑ.

  47. Να σας πω εγώ τι γίνεται και δεν σας αρέσει το στήσιμο της ελληνικής συμμετοχής. Δείτε την κάλυψη της συμμετοχής μας ξανά και ξανά. Θα δείτε ότι ΠΟΤΕ η Κατερίνα δεν κοιτάει την κάμερα. Δεν έχει καμία επαφή με αυτή. Όσα παιδιά είναι Ισραήλ πείτε το στην ελληνική συμμετοχή: επαφή με την κάμερα. Δεν τραγουδάει για τα 7000 άτομα του σταδίου. Κανείς δεν θα την ψηφίσει από αυτά. Τραγουδάει για τους τηλεθεατές.

    • η κοπελα δεν ξερει να κοιταξει καμερα. ξερεις ποσες καμερες την τραβανε ταυτοχρονα? βλεπει απεναντι της 10 φωτακια απο καμερες και ειναι απειρη. λογικο να ειναι αγχωμενη. η ταμτα που ειναι εμπειρη μια χαρα παιζει με την καμερα και κλεινει ματακι κ κανει κ τσαχπινιες.

      • Χαλάρωσε λίγο με το κόμπλεξ Ελλαδα-Κύπρο που έχεις. Νομίζεις μετά από τόσες πρόβες δεν θα τις είχαν πει που να κοιτάει; Και ένα μωρό να ήταν θα το είχε μάθει. Ότι να ναι είσαι πραγματικά.

  48. Χαχα ο Gasper ο Σλοβένος θεουλης… Αν κι ακούστηκε αγενής λέγοντας πως είναι τόσο βαρετές αυτές οι ερωτήσεις κι ότι προτιμάει να πάει να ξεκουραστεί, έδωσε όμως παράλληλα τέρμα σε αυτήν τη συνέντευξη τυπου-παρωδια.. τι να πρωτοσχολιασει κανεις… Πριν καλα καλά συνειδητοποιήσουμε τι είπε ο τυπάς σχεδόν οι μισοί και παραπάνω ειχαν σηκωθει όρθιοι, ο δε Ισλανδός έφυγε πρώτος τρέχοντας, σφεντόνα χαχαχα κι έμεινε η άκυρη συντονίστρια σα χαζή να λέει “τι; Αυτό ήταν;” Νταξει, ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Κάντε άρθρο να γελάσουμε από κάτω!

    • Νομιζω πως ο Gasper μας χαρισε μια απο τις πιο απολαυστικες στιγμες στον διαγωνισμο τα τελευταια χρονια.Γενικα λατρευω τον anti-social χαρακτηρα που βγαζουν οι Σλοβενοι.

      • Όντως! Και η Zala, σαν άλλο τρολακι, τη ρώτησαν πως αισθάνεται και είπε ότι την ενοχλεί αφόρητα το κλιματιστικό ?

  49. Συγχαρητηρια σε Κατερινα και Ταμτα. Κατερινα σχεδον κακη τηλεοπτικσ. Σφιγμενη, αγχωμενη, με κακο μακιγιαζ λες και ποναγε. Καλο σχεδον σκηνοθετικα….και ασταθεια φωνητικη στο πρωτο μισο που εβγαζε αυτια. Πολυ καλη η κορωνα αλλα μην χανουμε το υπολοιπο. Καλη η χορογραφια, κοστουμια και φωτα. Απαιτειται μεγαλη διορθωση και περισσότερη χαλαροτητα για να μπει δεκαδα. Ταμτα στην καλυτερη εμφανιση της εως τωρα. Απαιτειται και για αυτην βελτιωση για να μπει δεκαδα. Η Ισλανδια παιζει μετρια το παιχνιον αλλα τσιμπα κοσμος. Αυστραλια θα φλοπαρει στον τελικο.

    Κακιστη οργανωση, ερασιτεχνικη, ειδικα στον ηχο που δεν ακουγοντουσαν οι φωνες. Κακο mood και απο τον κοσμο. Αποθεωση της βλακειας απο παρουσιαστες περήφανους ημετέρους και υμετερους. Ελεος !!!

    Και κακες συμμετοχες !!!

    Καλη επιτυχια στα κοριτσια το Σαββατο.
    Υγ μοναδικη αδικια ο αποκλεισμος της Ουγγαριας. Η τουρκικη διασπορα τελικα θα ψηφισει Αγ. Μ.

  50. Ενδεικτικό σχόλιο για Ελλάδα (που βέβαια δεν είναι πάνω από δύο σειρές διότι όλοι ασχολούνται κυρίως με Αυστραλία, Ισλανδία και Τσεχία σήμερα μετά το τέλος του ημιτελικού):

    Greece great song awful staging looked a mess, she hardly made eye contact to camera once.

    Ακόμα και σε αυτούς που αρέσει το κομμάτι, δεν τους φαίνεται impactful το δικό μας staging και η παρουσία και νομίζω ότι είναι εμφανές αυτό. Στα στοιχήματα δε, αν και νωπες οι μνήμες του ημιτελικού μας, δεν λέμε να ανέβουμε. Μετά την Πέμπτη η Ελλάδα στα στοιχήματα για νίκη θα είναι κάπου 14 με 15 και την βλέπω στον τελικό κάπου 17η. Του χρόνου με καλύτερο staging που να προσιδιάζει με τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό, με πιο έμπειρη τραγουδίστρια να ξέρει να σταθεί μπροστά σε κάμερες και με έναν άνθρωπο να ξέρει να κάνει γραφικά σκηνής που είναι καλαίσθητα αλλά εντυπωσιάζουν κιόλας. Λιγάκι χαοτική θεατραλε η εμφάνιση μας η οποία θα ήταν πολύ οκ για μια μικρή θεατρική σκηνή αλλά δεν κάνει για έναν μεγάλο τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό. Επειδή κάποια πράγματα μπορούν λιγάκι να αλλάξουν, ας δουνε λίγο ακόμα τα πλάνα στην ελληνική αποστολή και ας κάνει μια προσπάθεια και η Κατερίνα η Ντούσκα να κοιτάξει τη σωστή κάμερα και να χαμογελάσει και λίγο στους τηλεθεατές, το τραγούδι για αγάπη μιλάει άλλωστε.

    Συγγνώμη για την Κύπρο και την Τάμτα αλλά θεωρώ πως η δεύτερη ήταν ένα ξυλάγγουρο που τραγούδησε και ξεψυχισμενα ένα πολύ μπιτατο τραγούδι που είχε τα φόντα να ξεσηκωσει και να πάει ψηλά. Η άθλια ενδυματολογικη επιλογή της Τάμτα μαζί με την αμήχανη κινησιολογια της, αποτρεπει το θεατή από το να χαρεί και να χορέψει το τραγούδι. Δεν έχει καμία τύχη για δεκάδα η Κύπρος.

    Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία και στις δύο χώρες και πολλά συγχαρητήρια στην υπέροχη Αυστραλία που εκτός από φωνάρα είχε και μια άκρως επικοινωνιακή με το φακό ερμηνεύτρια που ξέρει ότι συμμετέχει σε τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό. Ήρθε πρώτη με διαφορά για μένα σήμερα(όπως και για τους περισσότερους). Επίσης και το τραγούδι από την πρώτη στιγμή που το άκουσα μου άρεσε και θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που είναι 5 αδα στα στοιχήματα τελικού και όλοι μιλάνε για αυτήν σήμερα. Ακόμα όμως και να μη δεχτούμε τη δικιά μου υποκειμενική θέση για το ίδιο το τραγούδι της Αυστραλίας, σαν μουσική και σύνθεση, το ότι ήταν στα στοιχήματα καμία δεκαριά θέσεις κάτω από την Ελλάδα (πριν τις πρόβες και τον ημιτελικό) και τώρα έχει μπει πεντάδα τελικού ενώ η Ελλάδα κατρακυλάει, κάτι λέει αυτό. Καλη επιτυχία σε όλες τις χώρες και κυρίως σε Ολλανδία και Αυστραλία που το αξίζουν.

    • Έλα καλό μου, πάνε για ύπνο. Θα λυσσάξουν αύριο οι πελάτες σου στο Κακουργιοδικείο.

    • Συμφωνώ τα μάλα αγαπητέ.

      Διαφωνώ μόνο στα περί Αυστραλίας. Το κομμάτι…δεν είναι καν κομμάτι. Αν δεν υπήρχαν οι στύλοι…δεν θα πέρναγε.

      Κάκιστη esc, κάκιστη οργάνωση, ερασιτεχνισμός στο μεγαλείο του.

  51. Καταρχάς συγχαρητήρια στην Κατερίνα και την Τάμτα!
    Τώρα όσο αναφορά το τι έγινε…
    Ελλάδα: Αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα. Είμαι και εγώ σε αυτούς που περίμεναν κάτι λίγο πιο δυνατό γιατί είμαι σίγουρος ότι μπορούσαμε να το έχουμε, δεν είχαμε και τόσο αυτή την wow στιγμή που καθηλώνει (ίσως να έφταιγε ότι έλειπε το γραφικό στο πάτωμα που είχε τρελάνει τους πάντες). Όμως παρόλα αυτά είχαμε την 2η καλύτερη παρουσίαση για σήμερα (μετά την Αυστραλία ) και το καλύτερο τραγούδι/φωνή. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε αυτό που είδα και πιστεύω ότι βγήκαμε ή 1οι ή 2οι στον ημιτελικό.
    Κύπρος: Εμφανώς καλύτερη από τις πρόβες, μου άρεσε αλλά δεν ήταν σε καμιά περίπτωση αυτό που περιμέναμε όταν ανακοινώθηκε η Τάμτα. Το εφέ χάλια, καλύτερα να έλειπε. Ελπίζω το Σάββατο να είναι ακόμα καλύτερη!
    Αυστραλία : Απλά υπέροχη! Ακόμα και το τραγούδι σου φαίνεται καλύτερο μέσα από αυτή την παρουσίαση. Η μόνη που είχε αυτό την wow ευροβινιζιακή στιγμή που περιμέναμε. Λόγω του τραγουδιού ίσως να τερμάτισε 2η πίσω από εμάς. Θα δείξει.
    Λευκορωσία : Η έκπληξη της ημέρας. Η μικρή μου φάνηκε άνετη, ξέρει να δίνει ένα σόου και νομίζω ότι ήταν ότι πρέπει ενδυματολογικά, σκηνικά κτλ για το νεανικό κοινό που στοχεύουν.
    Τσεχία : Είχε πλάκα αυτό που ετοίμασαν, δεν σε άφηνε να βαρεθείς και αυτό μου άρεσε.
    Σλοβενία : Λιτή και όμορφη όπως το τραγούδι, θα στεναχωριόμουν αν δεν περνούσε.
    Όλες οι άλλες ήταν απλά μέτριες ή χάλια, τίποτα το ιδιαίτερο.
    Ισλανδία, ΑΙΣΧΟΣ, ότι χειρότερο έχω δει ποτέ στον θεσμό.

    Πάμε δυνατά το Σάββατο για 10αδα (και ναι δεν το θεωρώ απίθανο, εδώ πέρσι η Αυστρία από εκεί που την είχαν με το ζόρι να περνάει βγήκε 3η, ποτέ δεν ξες)!

  52. Βγαίνει η Ολλανδία και νομίζεις ότι έχεις πάει στη Κόλαση του Δάντη (όχι του Χρήστου :p) Και βγαίνει μετά η Κατερίνα και νομίζεις ότι είσαι στον παράδεισο. Δεν διάβασα τα σχόλια, δεν μ’ ενδιαφέρει τι θέση θα πάρει, μου αρκεί ότι μετά από πολλά χρόνια είχα να νιώσω συγκίνηση με την συμμετοχή μας. Αν φτιάξουν τα ρημαδοπλανα (οικτρα) θα χαρώ ακόμα περισσότερο. Φωναρα, τραγουδαρα, εμπνευσμένη και οργανωμένη σκηνικη παρουσία, ερμηνεύτρια με προσωπικότητα. Εύγε Κατερίνα! Go girl!!! We love you!

  53. *Ισλανδια, σορυ. Δεν φταίω εγώ. Το λιβανι που γέμισε το σπίτι ενάντια στα ισλανδικα δαιμονια φταίει ?

  54. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας!!
    Ήταν εξαιρετικές!! Η Κατερίνα ντάξει το έσκισε το κομμάτι και η Τάμτα νομίζω έκανε την καλύτερη της εμφάνιση!!
    Στα ευχάριστα της βραδιάς για εμένα η πρόκριση της Λευκορωσίας που από το πρώτο άκουσμα την είχα πιστεύσει και η Εσθονία η οποία σήμερα ήταν από τις λίγες χώρες που μου έμειναν!
    Για τη Σερβία τα λόγια περισσεύουν απλά υπέροχη!
    Η Ισλανδία έχει ένα ιδιαίτερο κομμάτι και ξεχωρίζει από όλα τα άλλα. Θα προτιμούσα να κερδίσει αυτό από το χαζοτράγουδο της Σουηδίας που παίζει ψηλά.
    Αν και την Πορτογαλία δεν την είχα στην 10αδα μου θα μου άρεσε να περάσει διότι ήταν κάτι διαφορετικό. Στη θέση της Τσεχίας θα την προτιμούσα λόγου χάρη.
    Η πρόκριση του Σαν Μαρίνο με εξέπληξε αλλά ούτε χάρηκα ούτε στεναχώρηθηκα που πέρασε αυτό αντί για κάποιο άλλο. Αν μπορούσα να τα αλλάξω ίσως έβαζα τη Γεωργία λόγω της δυναμικής εμφάνισης.
    Η Αυστραλία εξαιρετική και πρωτότυπη σκηνική παρουσία με ένα συμπαθητικό τραγούδι.

    Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Τελικό του Σαββάτου και να βρεθούμε όσο ψηλά γίνεται!!!

  55. Καλό σόου ,ο ήχος ήταν λίγο αδύναμος παρότι το είδα στη Γερμανική τηλεόραση όπως κάθε χρόνο που έχει αγωγή εικόνα και ήχο χωρίς διαφημίσεις και με τον Perer Urban πάντα λιτό και καυστικό.
    Μπράβο σε Ελλάδα και Κύπρο αν και η ελληνική εμφάνιση ήταν αλλου για αλλού..Ένας αχταρμας που δεν έκανε καθόλου καλή τηλεοπτική εντύπωση..Όταν ολοκληρώθηκε η παρουσίαση όλων των τραγουδιών είχα μέχρι και αμφιβολία αν θα περάσουμε …Τέλος καλό όλα καλά..
    Τώρα με εξαίρεση το Σαν Μαρίνο που δεν μπορώ να καταλάβω αυτός ο Σερχατ πως το παίζει τραγουδιστής!!!Μαλλών ο ίδιος χρηματοδοτεί τις εμφανίσεις του με το Σαν Μαρίνο γιατί ούτε τραγουδιστής είναι ,τίποτα δεν ειναι-που έχει πει και η Βιτάλη για Ρέμο!!!!
    Ήθελα Πορτογαλία δαγκωτο..κρίμα.
    Μόνο το Σαν Μαρίνο και τη Λευκορωσία δεν είχα προβλέψει για Πορτογαλία και Ουγγαρία..Αλλά τώρα που το ξανασκέφτηκε αρκετά με τον Μαγυαρο-Δεν είναι κάθε μέρα Λαμπρή..
    Με καραεντυπωσιασε η Αυστραλία..Όταν έβλεπα φωτογραφίες από τις πρόβες έλεγα αρκετά με το Τσίρκο Medrano…,
    Αλλά όταν το είδα ζωντανά με αφόπλισε.Φωνητικα αψωγη και δύσκολα σε μια τέτοια κατασκευή κάνεις τέτοιους αγωγούς λαρυγγισμους..Έχει ταλέντο στα Χείλη η Αυστραλή
    Στον τελικό δεν θέλω με τίποτα Ολλανδία. Ας το πάρει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τη βαρεμάρα της Ολλανδίας..

  56. 1. Ελλαδα. Σαφως το καλυτερο τραγουδι αποψε. Πολυ καλη εκτελεση. Ομως η Κατερινα ηταν αγχωμενη/δεν χρειαζεται. Το λουκ της Κατερινας θα μπορουσε να ηταν καλυτερο/θεατρικο μεν, αλλα καλυτερο. Λογικα βγηκε 1η η 2η.
    2. Αυστραλια. Το καλυτερο σοου μακραν. Το τραγουδι αστα να πανε. Λογικα 1η η 2η.
    3. Ισλανδια. Υπεροχο θεαμα/πολυ μπροστα. Αδυνατη στα φωνητικα. Λογικα περασε 3η.
    4. Κυπρος. Κριμα για την Ταμτα. Δεν της ταιριαζει το τραγουδι. Ασταθης φωνητικα/επρεπε να ειχε 2, 3 γυναικες στα φωνητικα, αντι 4 μαντραχαλους. Το ενδυματολογικο, μαλλι, μακιγιαζ, δεν την κολακευε. Πολυ γυμνια, αχρειαστο.
    5. Σερβια/ανετη προκριση.
    Τσεχια/δροσερο, νεανικο/ανετη προκριση.
    Εσθονια/ανετη προκριση/πολυ χαρισματικος καλλιτεχνης/απεδωσε σωστα το τραγουδι.
    Σλοβενια/ανετη προκριση.
    Σαν Μαρινο/πολυ ενδιαφερον/ευχαριστο θεαμα/αδυνατος στα φωνητικα.
    Λευκορωσια/καλο, αλλα θα προτιμουσα Βελγιο (ομως θα επρεπε να ειχαν στειλει καλυτερο τραγουδιστη).
    6. Η διοργανωση χαλια. Υπερεβη τις 2 ωρες. Ανεμπνευστα αστοια. Αμηχανοι παρουσιαστες. Χαλια αγγλικα. Χαλια ηχος. Καμια αμεσοτητα των τραγουδιστων με το κοινο. Το χειροτερο κοινο εβερ. Χαλια σκηνοθεσια. Νοσταλγω τα απιστευτα πλανα απο Γιουροβιζιον Κοπενχαγη 2014…..-((
    7. Ισραηλ/βαρετο, υπερβολικο. Ισπανια/φρεσκαδουρα, συμπαθητικο. Γαλλια/μου βγαζει διαφορετικοτητα με σκοπο να παρει ψηφους.

      • Για να μην παρεξηγηθω. Οπως μου αρεσε περυσι η Φουρειρα, ετσι μου αρεσει φετος και η Ταμτα. Νομιζω ομως οτι καποια πραγματα οπως ειπα πιο πανω δεν της βγηκαν.
        Για του χρονου θελω Ταμτα και Φουρειρα μαζι να εκπροσωπησουν την Ελλαδα.

    • Συμφωνώ τα μάλα Νικόλα.

      Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ esc της 15ιας…φουλ επιτηδευμένη και ψάχνω να βρω ένα μικρό θετικό και δεν βρίσκω.

      Μια διαφορά μόνο….η παρουσία μας η τηλεοπτική ήταν μέτρια προς το κακό (ίσως η πιο αντιτηλεοπτική παρουσία τραγουδιστή μας). Νόμιζε ο μέσος θεατής ότι πονούσε η Κατερίνα ή της κάνανε ενέσεις…Πιστεύω ότι πρέπει να είμασταν πολύ χαμηλά στο televoting…6οι και ίσως χειρότερα. Δεν ξέρω πως πήγε χτες στις επιτροπές, αλλά δεν νομίζω ότι ήμασταν στο top3 του τελικού. Λογικά 4οι-5οι θα περάσαμε.

      Το ταβάνι μας…η 10η θέση…ο πάτος μας…η 15η.

    • Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να έχει κερδίσει τον ημιτελικό. Από τα σχόλια μέχρι τα στοιχήματα, η αίσθηση δεν είναι αυτή.
      Επίσης, αυτό που παρουσίασε η Ισλανδία είναι 25 χρόνια πίσω, μέσα δεκαετίας ΄90, και όχι “πολύ μπροστά”.

      • Χαιρομαι που συμφωνεις Αννα.
        Μαριε, μπορει και να εχεις δικιο. Δεν το ξερω, απλα αυτο πιστευα, αυτο εγραψα. Οσον αφορα τα σχολια των ξενων, ειναι αποτελεσμα των απαισιων σχολιων που συνηθως κανουν οι ελληνες. Οποιος ξενων πει κατι αρνητικο, τον περνανε οι δικοι μας γεννεες 14.
        Για τα στοιχηματα τωρα. Παλι δεν ξερω. Νομιζω ομως οτι η διαφορα της 11ης Ελλαδας απο τη 10η Μαλτα ειναι γελοια μεγαλη σε αναντιστοιχια με την ποιοτητα των τραγουδιων.
        Εχουμε ομως τελειως διαφορετικη αποψη για την Ισλανδια. Το λατρευω, οποτε ισως να μην ειμαι αντικειμενικος, αλλα αυτο πιστευω.

  57. Μπράβο σε Κατερίνα και Τάμτα. Πέτυχαν τον πρώτο και βασικό στόχο που ήταν η πρόκριση στον τελικό ώστε να δούμε φέτος με διπλό ενδιαφέρον την βραδιά. Τώρα ας χαλαρώσουν και ας το απολαύσουν και ό,τι έρθει.

    Καθόμαστε και σχολιάζουμε τα πάντα και είμαστε τόσο αυστηροί και επικριτικοί με τις ελληνικές συμμετοχές και μετά βλέπεις την Ευρώπη να περνάει στον τελικό τον Σαν Μαρίνο με αυτού του επιπέδου τραγούδι και με την ανύπαρκτη φωνή του Σερχάτ ή τυποποιημένα ανέμπνευστα ντανς με καλλιτέχνες περιορισμένων φωνητικών δυνατοτητων σαν της Εσθονίας ή παρωδίες σαν της Ισλανδίας ή generic ποπ σαν της Λευκορωσίας. Αν στέλναμε εμείς τέτοιες συμμετοχές τι θα διαβάζαμε εδώ μέσα. ΄Κρίμα για όσα άκουσαν τόσο καιρό Ντούσκα και Τάμτα. Ήταν αξιοπρεπέστατες και αν τις περάσουν συμμετοχές σαν του Αγίου Μαρίνου ή της Εσθονίας δεν είναι δικό τους φταίξιμο.

    Κρίμα για κάποιες συμμετοχές που έμειναν έξω.

    • Θα αστοιευεσαι. Ο σουηδος τραγουδιστης της Εσθονιας εχει σαφεστατα καλυτερες φωνητικες δυνατοτητες απο την Ταμτα. Ηταν αλανθαστος. Σε αντιθεση με την Ταμτα. Κριμα.

      • AΑλάνθαστος φωνητικά ο Εσθονός;;;;; Είσαι σίγουρος ότι είδες την σωστή Eurovision;

      • Γενικά μου αρέσουν πολύ και οι 2 απλά να πω ότι ο εσθονος είπε στη συνέντευξη ότι ήταν πολύ ασταθής φωνητικά και θα βελτιωθεί

      • Nikola-Sweden, o “Esthonos” eitane out of tune se polla simeia, alla I alitheia einai, ot me to pou teleiwse, oloi ekei pou to blepame, se bar sto Belgio, kserame oti tha, perase, I monadikei xwra de pou xasame eitane I Ougkaria

      • Εγω που δεν εχω μουσικες γνωσεις και δεν σκαμπαζω και πολυ απο τονους και τελειες λολ…εβλεπα τον εσθονο να το λεει αβιαστα με ανεση και οπως και εσεις ηξερα οτι θα περασει, παρολο που το τραγουδι δεν ελεγε τιποτα. Σε αντιθεση με την Ταμπα που σε πολλα σημεια δεν ακουγοτανε. Αν το ριπλει δεν ηταν καλο τραγουδι, η Κυπρος δεν θα περναγε με αυτη την εκτελεση. Αυτο εννουσα. Και επαναλαμβανω οτι η Ταμτα μου αρεσει πολυ.

    • Αυτό ακριβώς!! Άθλια τραγούδια σε αυτό τον ημιτελικό. Εσθονία για γέλια Σαν Μαρίνο ούτε που μπορείς 20 δευτερόλεπτα να τ ακούσεις Ισλανδία απαίσιες φωνές Αυστραλία μια ξινή σοπράνο χωρίς νόημα κ Μελωδια μουσικη και φυσικά το χειρότερο όλων Λευκορωσία. Απλά δεν υπάρχει αυτό. Κιτς ποπ 1998. Κριμα γιατί η ebu δε μας θέλει καθόλου φέτος. Σκηνοθεσία απαίσια φωτισμός χάλια. Κύπρος κ Ελλαδα με διαφορά τα καλύτερα απόψε αλλά τα θαψαν.

  58. Μπράβο στην Κατερίνα Ντούσκα!!! Μπράβο στην Τάμτα!!! Μπράβο φυσικά και σε όλους όσους βρίσκονται μέσα στις αποστολές Κύπρου και Ελλάδας!!!
    Πολύ καλές φωνές, πολύ καλές σκηνικές παρουσίες, όλα ήταν τέλεια!
    Όσο για τα υπόλοιπα αποτελέσματα, πολύ μεγάλη έκπληξη η πρόκριση του Άγιου Μαρίνου. Δεν το περίμενα καθόλου.
    Χάρηκα πολύ για την πρόκριση της Τσεχίας, της Σερβίας και της Σλοβενίας!
    Θα ήθελα όμως να περάσει στον τελικό και το Βέλγιο. Κρίμα..
    Η φετινή διοργάνωση έχει πολύ φτωχά και περίεργα πλάνα και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο…

  59. Από τη στιγμή που σας ενοχλεί το gay στοιχείο σημαίνει ότι δεν το έχετε αποδεχθεί ακόμα… Και τα συγγνώμη κλπ τα ακούω βερεσέ.
    Οι εμφανίσεις μας ήταν μέτριες … Κρίμα !!! Τις Τάμτα τελείως σκοτεινό και με λανθασμένα πλάνα, η φωνή σε πολλά σημεία μέτρια και της Κατερίνας ο ήχος της φωνής πολύ κάτω και η θεατρική σύλληψη της Γούση με την τηλεσκηνοθεσία δεν έδεσε. Κρίμα ειδικά για την Ελλάδα διότι αυτό το τραγούδι όντως αξίζει, είναι αυθεντικό αλλά το vision δεν το πετύχαμε καθόλου. Δυστυχώς εκτός 10 αδας προβλέπω και για την Κύπρο και Ελλάς.
    Καληνύχτα

  60. Χάλια η τηλεσκηνοθεσια για Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης ο φωτισμός περίεργος. Κρίμα. Θα παλέψουμε και οι 2 για μια θέση στη 10αδα. Αξίζαμε πολύ παραπάνω. Απόψε ήταν όλα χάλια εκτός Ελλάδας κ Κύπρου. Τραγούδια χωρίς νόημα και μελωδία. Πολύ σπρώξιμο σε Αυστραλία οκ…για πλάκα θα το πάρει ο Ολλανδός τα λέγαμε εδώ και καιρό..

  61. Εδώ στο γουρουνοστάσιο ψηφίσαμε 4 γουρούνια (κυριολεκτικά αφού καταβροχθίσαμε όλες τις πίτσες).
    Η βραδυά δεν μας ξετρέλλανε ομολογώ (μουσικά)… Ωραία τα εισαγωγικά κλιπάκια.
    Πιάσαμε 8 στα 10
    Η γουρούνα της παρέας ψηφισε Σερβία και Εσθονία (μάλλον τους ωραίους της βραδιάς). Οι άρρενες ομοφωνα ψηφίσαμε ως καλύτερη συνολικά παρουσία την Ελλάδα με μικρές ενστάσεις στην τηλεοπτική κάλυψη. Και πριν χαρατηριστούμε “ελληνάρες” να πω ότι στον έναν να πω ότι δεν του άρεσε καθόλου το τραγούδι κι εγώ ήμουν χλιαρός όταν πρωτοπροβλήθηκε. Εντούτοις μείναμε γενικά αρκετά ικανοποιημένοι.
    Αλλά επειδή το προσόν να γκρινιάζουμε δεν λείπει από το DNA μας κάποια (καλοπροαίρετα) σχόλια (όσο μετρά η άποψη 4 eurofan χοίρων):
    Φωνητικά λίγο κοψοχόλιασα στο live for the mess αλλά μετά μια χαρά…
    Tο κοσνεπτ με τη μπάλλα δεν το κατάλαβαμε…
    Το τρικ με γραφικό στο δάπεδο που θεωρήθηκε wow στις πρόβες (αλλά εμείς οι κοινοί θνητοί ποτέ δεν θα δούμε) ίσως κακώς δεν μπήκε τελικά. Θα το προτιμούσα από τις κοπέλες στα πατώματα – αλλωστε ο λωτός έγραψε ωραιότατα στην οθόνη…
    Θέλαμε όλοι μας λίγο καλύτερα πλάνα της Κατερίνας κι επαφή με την κάμερα…
    Κι αυτό που εμένα και μόνο έκανε έξαλλο ήδη από τις πρόβες (και θα μείνω με την απορία): βρε παιδιά (όσοι ξέρετε το φλαμανδό ζωγράφο…) τον Ιερώνυμο Μπος ΠΟΥ στο καλό τον είδανε; γιατι εγώ ακομα το προσπαθώ αλλά δεν…
    Σίγουρα υπάρχει μια σκηνοθετική άποψη πίσω από ότι είδαμε, αλλά το θεωρώ ακόμη και τώρα λάθος της ελληνικής αποστολής που κρατά την ερμηνεία ανοιχτή στη φαντασία του καθενός. Διότι γράφτηκαν και φαιδρά περί …προφυλακτικού και πολλοί αδυνατούν πλήρως να κατανοήσουν τα δρώμενα (οι γνώστες το βλέπουν απλά ως συνέχεια του βιντεοκλιπ). Δεν είναι θεατρική παράσταση που μπορείς να επεξεργαστείς λεπτομέρειες με το πάσο σου. Είναι ένα τρίλεπτο θέαμα σ’ενα καταιγισμό εναλλασόμενων εικόνων κι ακουσμάτων και καλο έιναι να σε προετοιμάζουν στο τι θα δεις. Θυμηθείτε την άκρως θεατρική παρουσία του Αζερμπαϊτζαν με το Skeletons. Αλήθεια πόσοι το καταλαβαν;;; Ανέδειξε ή όχι το τραγούδι τελικά;;
    Για τα λοιπά:
    Ουδείς εξ’ημών δεν ξετρελλάθηκε με την Αυστραλία για την οποία γράφτηκαν τα μύρια όσα, εξυμνηθηκε από bloggers και τιμήθηκε από τους bookmakers. Φωνητικά ήταν όντως καλή (κι η Ελίνα πέρσι άψογη ήταν αλλά δεν…). Τώρα τι γοήτευσε επειδή κουνιόταν πέρα δώθε με φόντο το διάστημα απορώ… Πρωτοπόρο σαν σκηνική παρουσία; κάτι ανάλογο θυμάμαι στο Melodifestivalen οπότε εγω τουλάχιστον δεν έκανα wow… Κάποια πλάνα ήταν έξυπνα και έδιναν μια ιπτάμενη διάσταση αλλά πέραν τούτου το τραγούδι δεν μας συγκίνησε.
    Η Ταμτα μια χαρά έγραφε στον φακό. Προσωπικά την έχω συνηθίσει με άλλο styling αλλά επιλογές είναι αυτές. Ένα θέμα με τον ήχο στα φωνητικά είχα δεν ξέρω τι έφταιγε…
    Η Ισλανδία (που την υπεραγαπώ ως χώρα, να πάτε κανά ταξίδι κατά κει συμφορουμίτες μου) μου βγήκε πολύ “κόκκινη”. Τόση κοκκινίλα που σχεδόν δεν τους έβλεπες. Κι εδώ θέματα με τον ήχο, δεν άκουγα τον Matthias (όχι ότι βέβαια θα έχανα κάποια κορώνα του). Θεωρώ καλύτερες τις εμφανίσεις στον εθνικό τελικό τους.
    Από τους χαμένους παραδόξως θα ξεχωρίσω την Πορτογαλία, παρότι ποτέ μα ποτέ δεν έκανα “κονέ” με το κομμάτι. Νομίζω ότι οι στυλιστικές του επιλογές του ήταν το μέγιστο σφάλμα του (ήταν πολύ καλύτερος στον εθνικό τελικό). Εμείς (παραδόξως ) το είχαμε νο 6 για πρόκριση!!!! (κουφό;;)
    Ο τρισάθλιος ερμηνευτικά Σερχάτ (που κυριολεκτικά το εκτέλεσε το κομμάτι), στην ψηφοφορία μας ήταν ο απόλυτος πάτος μαζί με το Μαυροβούνιο. Έχω πολύ μεγάλη περιέργεια σχετικά με την αναλυτική ψηφοφορία και κυρίως ποιός έφτασε στην πηγή και νερό δεν ηπιε…

  62. Το αίσχος η ισλανδια ανέβηκε στην 6η θέση στα στοιχήματα πραγματικά ενός μ αρέσει πολύ και την υποστηρίζω πολύ την συμμετοχή μας φέτος φοράμε ότι δεν θα ήμαστε μέσα στην 10αδα ,μακάρι βέβαια να ήμαστε!!!!
    Για εμένα πάντως Γαλλία Ισλανδια Αυστραλία δεν αξίζουν να είναι μέσα στην δεκάδα υπερεκτιμημένα με κακα τραγούδια

    • Συμφωνώ για Γαλλία, Ισλανδία, Αυστραλία. Πιθανών η Ισλανδία να είναι πολύ ψηλά στο κοινό, λόγω της διαφορετικοτητας του κομματιού και η Αυστραλία πολύ ψηλά στις επιτροπές. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ αυτές τις χωρες καλύτερες από τη δικιά μας..

  63. Πιστεύω ότι από το κοινό στον δικό μας ημιτελικό πρώτη βγήκε ειτε η ισλανδια, η η Ελλάδα η Κύπρος

  64. Μάλιστα.
    Δηλαδή, σοβαρά τώρα, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω (televoters και κυρίως μέλη «κριτικής» επιτροπής), που θεώρησαν (και ψήφισαν) ότι σε έναν μουσικό, δλδ καλλιτεχνικό διαγωνισμό, ξενέρωτες πατάτες τύπου Εσθονίας, σαχλοποπάκια του σωρού τύπου Λευκορωσίας και παραφωνίες (στην κυριολεξία όμως) τύπου Σαν Μαρίνο (ο άνθρωπος ήταν εκτός τόνου τουλάχιστον στο μισό τραγούδι), άξιζαν να περάσουν στον τελικό σε βάρος τριών έθνικ (τι σύμπτωση!!!) τραγουδιών με πραγματικά καθηλωτικές ερμηνείες.
    Δεν ξέρω αν κάποιοι το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά τα καλύτερα φωνητικά χθες έμειναν έξω.
    Κάθε χρόνο τα ίδια δυστυχώς.

  65. Μπραβο μας αρχικα.
    Η Κατερινα ειχε πολυ αγχος και οι πρωτες νοτες της εφυγαν τελειως…παρολα αυτα ηταν αντικειμενικα μια απο τις καλυτερες εμφανισεις στον ημιτελικο.
    Μπραβο και στην Λευκορωσια θα πω που παρα την μηδενικη προωθηση και το hate ιστσελιδων και προγνωστικων περασε.
    Τα φαβορι για τον τελικο ασφαλως και θα ειναι Αυστραλια,Ισλανδια.
    Καλη συνεχεια

  66. Μπράβο στην Κατερίνα και στη Τάμτα. Οτι θέση και να καταφέρουν να πάρουν είναι καλοδεχούμενη. Εγώ θα μείνω στην άθλια διοργάνωση και στην άθλια σκηνοθεσία. Υπήρχαν χώρες που πραγματικά τις “έσφαξε” ο σκηνοθέτης και θεωρώ ότι μια απ αυτές ήταν κι Ελλάδα. Το κομμάτι μας θα ήταν κλάσεις ανώτερο οπτικά αν τα πλάνα κι ο φωτισμός ήταν καλύτερος. Κρίμα πραγματικά. Ενω απ την αλλη χώρες όπως η Αυστραλία ήταν άψογες σκηνοθετικά. Γενικά πολύ μέτριος φέτος ο διαγωνισμός. Το αποκορύφωμα θα είναι να νικήσει καμία Γαλλία για να γίνει από μέτριος ένας απ τους χειρότερους.
    Υ.Γ. Η μεγαλύτερη αδικία για μένα που δεν πέρασε η Ουγγαρία.Αξιζε την πρόκριση με το παραπάνω.

  67. πολύ περίεργα αποτελέσματα!πέρασε η εσθονία και ο αγ.μαρίνος και αποκλείστηκε η ουγγαρία με την εξαιρετικη ερμηνεια του josi και το ιδιαιτερο κομμάτι της πορτογαλίας!τι να πείς!!χάρηκα με την πρόκριση ελλάδας κ κύπρου!η ντουσκα και η εμφάνιση της δν με επεισαν..δν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα..κοίταζα απλά μουδιασμένος και αναρωτιομουνα τι θέλει να πει ο ποιητής..ευχομαι τα καλύτερα πάντως!Η τάμτα ξεσήκωσε με το ανεβαστικο κομμά τι της κ μπράβο της!χάρηκα για σερβία κ σλοβενια το αξιζαν με το παραπανω…οσο για ισλανδία κ αυστραλία και την τρελη προωθηση του ουδεν σχόλιον δεν θελω να γινω πικρόχολος..ευχομαι να παρουν οτι τους αξιζει απ οτ ο κοινό το σάββατο!

    • χαλια μαυρα! τραγουδια που δε τα θυμασαι οσες φορες και να τ ακουσεις ειναι κατορθωμα! τοσο σπρωξιμο σε αηδιες! ελεος πια! γαλλια αυστραλια ισλανδια εσθονια λεκορωσια σαν μαρινο για γελια πραγματικα και θα δειτε που η αυστραλια θα σκισει σε επιτροπες χαχαχαχα… παλι καλα που θα το παρει ανετα ο ολλανδος αλλα κριμα για ελλαδα και κυπρο, αν τις βοηθουσαν λιγο οπως τους αλλους θα ηταν χαλαρα 5αδα. τα μονα μελωδικα τραγουδια. αλλα η σκηνοθεσια και τα φωτα τις θαψαν. απο τα υπολοιπα εκτιμω τη σερβια και τη σλοβενια. μου βγαλαν αληθεια σε αυτο που καναν. αλλα νισαφι με αυστραλια και ισλανδια. μιλαμε για μεγαλες μπουρδες…τετοια προωθηση δεν υπαρχει σε σκηνοθεσια και φωτα. ολα για παρτη τους! ντροπη!

      • gia την ντούσκα θεωρώ οτι το προβλημα δν ηταν τα πλάνα αλλα η σκηνικη παρουσια και το μετριότατο τραγούδι!η ταμτα εχει χορευτικο τραγούδι και ειναι στο στοιχείο της στο στιλ της,η μονη ενσταση που χω ηταν η αμφίεση της το φορεματάκι απλά απαράδεκτο….
        θα συμφωνησω οτι ισλανδια κ αυστραλία ηταν ευνοημενες αλλα και οι επιτροπες αναρωτιεμαι πως ψηφισαν τραγουδια χαμηλης αισθητικης τυπου μαρινου,ισλανδιας κ λευκορωσιας!!υποτιθεται οτι μπηκαν για να κρατανε μια καποια ποιοτητα στο διαγωνισμό…τι να πω….
        πάντως ειναι κρίμα που αποκλειστηκε η ουγγαρία!ο γιοσι επρεπε να ειναι στον τελικο λογω φωνης κ ερμηνειας!

  68. Παιδια μονο εμενα μου φανηκε η ποιοτητα του ηχου σε εμας πολυ χειροτερη σε σχεση με το snippet της 2ης μας προβας?… ας μου απαντησει καποιος…

    • Και σε εμενα επίσης, η Ντουσκα είχε άγχος, αλλά ένιωσα ότι δεν φταίει μόνο αυτό…

  69. Η κλήρωση για Ελλάδα Κύπρο είναι καλή και θα γίνει καλύτερη αν Ρωσία ΟΛλανδια πάνε στο δεύτερο μισό όπου έχουν μαζευτεί ένα σωρό
    Αν τραγουδήσουν με αέρα και με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους θα πάει καλά
    Βέβαια η δίκη μας χορογραφία πολύ φορτωμένη και από άποψη ότι τρέχουν στην κυριολεξία οι κοπέλες για να την βγάλουν
    Τα πλάνα άθλια σε όλες τις συμμετοχές πλην δυο Αυστραλίας και Εστονιας
    Θα το λέω στνεχεια ότι γουστάρει η Σουηδία γίνεται και ας πείτε ότι θέλετε
    Δε βλέπει νίκη η Ρωσία γιατί η Σουηδια δεν θέλει
    Η Ισλανδια αρχίζει να έχει λίγο άρωμα lordi αν και θα θαφτεί από επιτροπές

    • το 2006 υπήρχε μόνο το televoting. Αν υπήρχαν και οι επιτροπές δεν θα είχε νικήσει η Φινλανδία.

  70. Θα πω και τη δικιά μου τη γνώμη, καθώς ο καθείς έχει κι από μια… Κατ αρχήν ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ και στα δυό τα κορίτσια για την πρόκριση!! Και λέω στα δυο κορίτσια, γιατί θεωρώ και με συγχωρειτε οτι αυτές πηραν πάνω τους τις συμμετοχές και τις προκρίσεις. Ομως επιτέλους είμαστε και οι δυό τελικό περήφανοι με αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις και μπράβο μας και ζήτω μας και “ουφ επιτελους”!!! Για να ψειρίσουμε τη μαιμου λιγάκι, καθοτι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν άπειρα:
    Η Ταμτα μου φάνηκε με τρομερό αέρα η ίδια, πολύ καλή σε σχέση μ αυτό που ακουγαμε τόσες μέρες, λαμπερή, όλο το άλλο …αόρατο, (χορογραφία, σκηνοθεσία, ήχος), ή τραγικο (εφε ριπλει)… Το πρόσωπο, η κορμάρα και η ενέργεια της λοιπόν πηρε την πρόκριση, παρά το ..λαδωμενο μαλλι…
    Η Κατερίνα πάλι, εμφανώς αγχωμένη στην αρχή, το στρωσε αμέσως όμως προς τιμήν της και μετά όλα τέλεια, όπως όλες τις μερες και μπράβο της… Επιτέλους η κορώνα βγαίνει και παει η καρδιά μας στη θέση της, και το θεωρούμε και δεδομένο… Οι εκφράσεις της με τα κλειστά ματια και το πρόσωπο σα να πονάει που είπαν πιο πριν και το χέρι πανω κάτω χρήζουν βελτίωσης, αλλά αν αυτό πρέπει να κάνει για να τραγουδήσει καλά…την αφήνω!! Το ευρημα με τη μπαλα…δε λειτούργησε ποτέ. Πολύς χρόνος που την κρατάει ωσαν τον επιτάφιο η κοπέλα στη σκηνή, και τελικά ….τίποτα! Ενα γκελ στην άκρη και τέλος, και ειναι κρίμα γιατί αν “δούλευε” θα ηταν πολύ ωραιο, δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα να βαλουν στον κόσμο ατομα που θα βοηθήσουν την κίνηση της… Σκηνοθετικά δε μας προσέξανε καθόλου μα καθόλου, είχε μια αίσθηση ότι να ναι, καθώς και ηχητικά, δε γίνεται να προσπαθεις ν ακους την Κατερίνα πάνω απ τα φωνητικά, ακόμα και στην κορώνα… Γενικά όμως, παρά τις…κακουχίες, όπως είπα, επιτελους ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!! Η σκηνοθεσία και ο ηχος μου φάνηκαν κάκιστα όχι μόνο στις δυο συμμετοχές μας, αλλά νομίζω σε όλη ΣΧΕΔΟΝ (γκουχ γκουχ!) τη βραδια… Οσο για τ αποτελέσματα, τα ειχα μαντέψει σχεδον όλα (ακομα και την Εσθονία, τον αγαπώ για τη χαρά του!), μου ξεφυγαν δύο! Αλλα ήθελα Βελγιο μέσα και Ισλανδία έξω (ω ναι!), προσωπικά σιχαίνομαι -και μη ριξετε γιαουρτια- και την Αυστραλία και την Ισλανδια παροτι πλασαρονται ψηλα!!… (καλά και το Ρωσσο σιχαινομαι, αλλά αυτος ειναι αλλουνου ημιτελικού ευαγγελιο!!) Τελικά πάντως ο Ντάνκαν θα το πάρει αερα πατέρα, τι να πουμε παραπανω!!… ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! Οτι θέση και να πάρει όμως, όπως είπα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!!

  71. Όσο κι αν προσπαθώ να μην βάζω το μυαλό μου σε υπόνοιες και σκέψεις απλά δεν γίνεται! Δεν μπορώ να καταλάβω πως τραγούδια σαν της Αυστραλίας και της Ισλανδίας είναι στα στοιχήματα πάνω από Ελλάδα, ακούγεται ότι ίσως κέρδισαν στον ημιτελικό μας, υποστηρίζονται φανατικά από WiWi, Press Center κτλ. Δε σταματούν να εκθειάζουν τις συμμετοχές αυτές. Πέφτει σπρώξιμο, ντε και καλά να μας πείσουν για το πόσο ωραίες είναι. Ναι η Αυστραλία έχει μια από τις πιο εντυπωσιακές σκηνικές παρουσίες ever το τραγούδι όμως είναι τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά εκνευριστικότατο.Η δε Ισλανδία ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ! Αν η Ελλάδα έστελνε κάτι αντίστοιχο δε μπορώ καν να φανταστώ τι κράξιμο θα έπεφτε. Η σημαία παίζει ρόλο αν για παράδειγμα η Σουηδία έστελνε το τραγούδι μας θα ήταν σίγουρα top 3 με όλους να λένε: Πωπω πόσο φρέσκο, ραδιοφωνικό, καλαίσθητο, για άλλη μια φορά η Σουηδία δείχνει ότι ξέρει από μουσική κτλ. Ελπίζω να διαψεύσουμε τους πάντες να βγήκαμε πρώτοι στο televoting και στον τελικό να πιάσουμε 5αδα γιατι δε θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι τραγούδια σαν της Ρωσίας (παλιακό, σαν να το έχουμε ξανακούσει, ξεπερασμένος Κοντόπουλος) της Γαλλίας ( που απλά λόγω παρουσίας πλασάρεται στην 3αδα, δε λέω ωραίο το μήνυμα που περνάει αλλά πολύ επιτηδευμένο το τραγούδι σαν τραγούδι είναι κάτω του μετρίου όποτε τι να κάνουμε….ας υμνήσουμε τη διαφορετικότητα) της Σουηδίας δεν με ενθουσιάζει τελικώς Ολλανδία, Ιταλία οι μόνοι από όλους αυτούς που πραγματικά αξίζουν μια υψηλή θέση.

    • Α καλά εσύ το έχεις χάσει τελείως… Είσαι κινητό παράδειγμα γιατί όλη η Ευρώπη μισεί τους έλληνες γιουροφανς…

  72. Η μεγάλη έκπληξη στον τελικό…θα είναι η Εσθόνια (ήδη είναι πρώτο στα itunes). Απλά γιατί είναι τελείως copy-paste…από διάφορα κουπλέ των ONE DIRECTION.

    Αναθεώρηση για πιθανή θέση Ελλάδας (12η-20η).

      • @Foti…Ο,τι θέλει θα γράφει ο καθένας! Δημοκρατία έχουμε νομίζω, εσύ γράψε ότι θα βγει πρώτη για να εκτεθείς, αλλά δεν θα μας απαγορεύετε να γράφουμε την άποψη μας.

      • Κανείς δεν σου απαγόρευσε να μιλήσεις (σε όλα τα ποστ γράφεις 100 μηνύματα) όμως σχόλια τέτοιου τύπου μόνο κακιά δείχνουν.Εσυ μπορείς να πιστεύεις ότι θα νικήσει η Ιταλία δικαιωμα σου όμως να μην ανοίγουμε ένα στόμα και πετάμε ότι να ναι.

  73. Ατυχία η κλήρωση στο 1ο μισό… για όλους εσάς που λέτε ότι ίσως είναι και καλό γιατί μπορεί να μαζευτούν όλα τα φαβορί στο 2ο μισό, 5 θέσεις έχουν ήδη καταληφθεί απο big 5 και άλλες 5 περίπου από τον 1ο ημιτελικό, 2-3 θέσεις έχουν μέινει κενές!!! Και έχουμε Ολλανδία, Αζερμπαιτζάν, Μάλτα, Σουηδία, Ελβετία, Αρμενία κλπ

  74. Για μένα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία σε ποια θέση θα εμφανιστουμε, ενα τραγούδι αμα είναι να αναδειχθεί θα αναδειχθει. Δυστυχώς όμως εχω αρχίσει να πιστεύω οτι θα πάμε απατοι για αλλη μια χρόνια αν και απο την αρχή ημουν και είμαι φαν της ελληνικής συμμετοχης.

    • καλα εκανες και μεις πιστευαμε οτι θα σκισουν και οι 2 κοπελες μας. αλλα βλεπεις τι γινεται πλεον. η ebu τ αποφασιζει ολα με τη σκηνοθεσια τον φωτισμο και τον ηχο. να δειτε που θα θαφτουν και αλλα στον β ημιτελικο. τον ολλανδο θα τον προβαλλουν απιστευτα. εκει δε χρειαζεται τιποτα. θα εχει τα τελεια φωτα τον τελειο ηχο και πλανα κοντινα και ονειρικα..ο τι θελουν κανουν πλεον. δε μετραει πως στηνει καθε συμμετοχη τη παρουσια της, αλλα πως θα προβληθει απο την ebu. και μονος να πας χωρις τιποτα στη σκηνη αν θελουν να σε βγαλουν θα σε βγαλουν. σαφως και η ολλανδια εχει καλο τραγουδι, αλλα μη τρελαθουμε με τα χθεσινα. η αυστραλια δεν εχει τραγουδι δεν υπαρχει αρχη μεση τελος και τη παρουσιαζουν θεικα λες και ειναι δε ξερω και γω τι. μια μπουρδα σκετη. η ισλανδια το ιδιο. τους αλλους τους θαψανε τους περισσοτερους. μαζι και εμας. στον β ημιτελικο θεωρω πως θα θαψουν πολλους επισης. μονο τον ολλανδο και τον σουηδο θα απογειωσουν με τελεια πλανα και τελειο φωτισμο…ο τι να ναι πια. περσι μολις καταλαβαν οτι η νετα κινδυνευει αν συγκρινετε ημιτελικο και τελικο η εμφανιση ο ηχος και τα πλανα αλλαξαν προς το πολυ καλυτερο για το ισραηλ προκειμενου να κερδισει. δε λεω οτι δε το αξιζε αλλα πηρε βοηθειες που αλλοι δεν παιρνουν. ελλαδα και κυπρος φετος αξιζουν 5αδα αλλα δυστυχως 10αδα με το ζορι πλεον αν μπει καποια απο τις 2. η ebu επηρεαζει πλεον παρα πολυ το αποτελεσμα. εχει ολα τα μεσα να το κανει. δεν αρκει το τραγουδι. θελει υποστηριξη απο ebu. μπορουν να θαψουν η να ανεβασουν αυτον που θελουν.

      • Αν μιλάμε για υποστήριξη απο την EBU ισως αυτη και οι επιτροπές να μας σωσουν και σε καμία περίπτωση δεν υποτιμαω τη δουλεια της ελληνικης ομάδας κάθε άλλο. Θεωρώ οτι φέτος μετα απο τους Κόζα Μόστρα στείλαμε κάτι πολυ αξιοπρεπές. Το κοινο απλα θα μας κάψει, οι ψήφοι πάνε κάθε χρονο σε συγκεκριμένες “σημαίες”.
        Του χρονου ή πρεπει να το παρουμε πολυ ζεστα το θέμα και να διοργανώσουμε έναν ανοιχτό εθνικό τελικο ή απλα να αποσυρθουμε μιας και οι Ευρωπαιοι θεωρούν οτι ως Ελληνες πρεπει να στέλνουμε μονο μπουζουκια και ξενερωνουν με οτιδηποτε μη ελληνικό.

  75. Από χθες προσπαθώ να δω κσι να δω βίντεο κλιπ από το χθεσινό ημιτελικό αλλά κανένα δεν παίζει για Αμερική .Ουτε τς επίσημα ούτε τ ανεπίσημα . Εσείς μπορειται να τα δείτε ; Μηπως υπάρχει κάπου κάποιο λινκ στο you tube η κσι στο IG?

  76. Μην υπολογιζετε τα στοιχηματα παιδια. και το σαν μαρινο και την λευκορωσια εκτος τελικου τα ειχανε και περασανε. σημασια εχει τι ψηφιζει ο κοσμος και οχι οι στοιχηματικες. αν αρεσει ενα τραγουδι οτι θεση να το βαλουνε να εμφανιστει,οτι λενε τα στοιχηματα αυτο θα παει καλα.

  77. συγχαρητήρια στα κορίτσια αλλά μην το ζορίζουμε και πολύ ο γάλλος θα το σηκώσει και θα παιχτεί ντέρμπυ με Σουηδία ολλάνδία οι δικές μας κάπου στην μέση θα καταλήξουν

    • O Γάλλος είναι τυράκι των στοιχηματικών. Όπως ανέβηκε στα στοιχήματα έτσι ξεφούσκωσε σιγα σιγα. Το ίδιο έγινε με Αζερμπαιτζαν και Αυστραλία.

      • έχει Τραγουδάρα μαζι με τον σουηδό Αυστραλία μόνο εφε Ολλανδία αοσμο τελείως

  78. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΙΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ELLAS ΧΩΡΙΣ ΤΟ {Η} ΟΧΙ GREECE

    • Από που και ως που να λεγομαστε ELLAS? Greece ειναι η ονομασία μας στα αγγλικά. Σιγα μην αλλάξουμε ονομασία σε 42 χώρες να ειναι ο καθενας Suomi, Squiperia και ο,τι αλλο στην εθνική του γλώσσα. Μάθε και λιγο πριν γράψεις τη βλακεία σου.

  79. Επειδη εκατσα και ξαναειδα τον ημιτελικο θελω να κανω καποια σχολια. Αρχικα να πω πως η σκηνοθεσια σχεδον σε ολες τις συμμετοχες ηταν τουλαχιστον μετρια.
    Κυπρος Οπως ειπα και εχθες τα pop-dance κομματια δεν ταιριαζουν στην Ταμτα. Το οξυμωρο ομως ειναι πως η ιδια η Ταμτα ανεβαζει την συμμετοχη.Φωνητικα η καλυτερη της εμφανιση.
    Προβλεψη τελικου 11-15
    Μαυροβουνιο Αδιαφορο απο την αρχη ως το τελος.
    Φιλανδια Προτιμουσα την εμφανιση του εθνικου τελικου με το κουτι.
    Πολωνια Τα ιδια με το Μαυροβουνιο.
    Σλοβενια Απο τις αγαπημενες μου συμμετοχες φετος και χαρηκα που περασε.Λιτο οπως επρεπε.Το μονο παραπονο που εχω ειναι πως ο μπλε φωτισμος εκανε καποιες φορες την Zala να φαινεται λιγο creepy.
    Προβλεψη τελικου 16-20
    Τσεχια Ενα παραδειγμα για το πως μπορεις να ανεβασεις μια συμμετοχη χωρις να χρησιμοποιεις εφε και led οθονες. Απο τους καλυτερους της βραδιας ο Albert σε μαι απο τις λιγες καλα σκηνοθετημενς συμμετοχες φετος.
    Προβλεψη τελικου 16-20
    Ουγγαρια Στηρίχθηκε αποκλειστικα στο Joci και το τραγουδι.Το θεμα ειναι πως το φετινο τραγουδι ειναι πολυ χειροτερο απο το Origo.Εκπληξη ο αποκλεισμος αλλα δεν με ενοχλησε.
    Λευκορωσια Το τραγουδι μπορει να ειναι “φθηνο” αλλα η Zena στη σκηνη φαινεται σαν εμπειρη τραγουδια παρα σαν κοριτσι 17 ετων. Δεν απεφυγε μως το παραφόρτωμα που εχουν οι Λευκορωσικες συμμετοχες τα τελευταια χρονια. Η συμμετοχη απευθυνεται σε συγκεκριμενο target group οπου απο αυτο στηριχθηκε και προκριθηκε.
    Προβλεψη τελικου 21-26
    Σερβια Απο τις συμμετοχες που εχει ανεβει αρκετα στην εκτιμηση μου απο την μερα που βγηκε μεχρι σημερα. Εκπληκτικη η Nevena φωνητικα την ηθελα ομως πιο συναισθηματικη στη σκηνη.
    Προβλεψη τελικου 16-20
    Βελγιο Αδυναμη σκηνικη εμφανιση αδυναμος φωνητικα ο Ελιοτ σε ενα υποτιμημένο τραγουδι. Δυστυχως δικαιος αποκλεισμος.
    Γεωργια Εκπληκτικος ο Οτο σε ενα κακο τραγουδι που και το staging δεν ηταν οσο εντυπωσιακο οσο περιμενα και ειχα ακουσει και διαβασει.
    Αυστραλια Αρχικα να πω πως το τραγουδι στην αρχη με εκνεύριζε αλλα με το καιρο το συνήθισα και ειμαι οκ. Το οπτικο κακα τα ψεματα ειναι οτι πιο εντυπωσιακο εχουμε δει ever στο διαγωνισμο. Αλλα θεωρω πολυ λαθος να παει καλα η Αυστραλια καθαρα λογο των LED οθονων. Γιατι το ολο act κοστιζει αρκετα οποτε δημιουργει αθέμιτο ανταγωνισμο που ναι μεν υπαρχει τα τελευταια χρονια αλλα εδω ειναι πιο εντονο.
    Προβλεψη τελικου 2-5
    Ισλανδια Καθαρα love it or hate it συμμετοχη. Θα παει αρκετα ψηλα στο κοινο ενω και στις επιτροπες θα τα παει καλυτερα αποτι αναμενουν οι περισσοτεροι.
    Προβλεψη τελικου 6-10
    Εσθονια Κλσσικο pop τραγουδι της σειρας που περιμενα να προκριθει κυριως επειδη η σειρα εμφανισης που ειχε ημουν σιγουρος πως θα λειτουργουσε υπερ του. Επισης το εφε με την καταιγιδα ηταν καλυτερο στο εθνικο τελικο αποτι εχθες.
    Πορτογαλια Cringe οπως αναμενοταν και χαρηκα που δεν περασε.
    Ελλαδα Οπως ειπα και εχθες συνολικα οχι και η καλυτερη εμφανιση της Κατερινας. Ομως νομιζω πως η Ελλαδα ειναι το μεγαλυτερο θυμα της κακης σκηνοθεσιας που υπηρξε. Να το πω ξεκαθαρα δεν λειτουργει το act που θελει να παρουσιασει η Γουση τηλεοπτικα. Επισης αχρείαστη η μπαλα. Νομιζω πως οτι ψηφους πηρε εχθες και θα παρει και το Σαββατο θα οφειλεται καθαρα στην ιδια την Κατερινα και το τραγουδι
    Προβλεψη τελικου 11-15
    Σαν Μαρινο Πολυ κακος ο Serhat που προκριθηκε ξεκαθαρα λογο της Τουρκικης διασπορας και της αναγνωρισιμοτητας που εχει. Για μενα η μονη αδικη προκριση εχθες.
    Επισης το show εχθες αδιαφορο λογο καλυτερο απο περυσι. Γενικα οσο και να κραζουμε τους Σουηδους σε αυτο το κομματι ειναι μανουλeς και δυσκολα θα δουμε καλυτερη διοργανωση απο αυτη το 2016

  80. Τα καλύτερα σχόλια για τις συμμετοχές εχθες τα έκανε ο Μουτσινάς στην εκπομπή του για Αυστραλία ειπαι είναι κάτι κοπέλες που τις καρφώσανε σε κάτι καλαμάκια και πηγενουν πέρα δώθε έλιωσα ?????

  81. ρε παιδια εγω εχω μια απορια , πως γινεται χθες μετα τον ημιτελικο οι αποδοσεις για την ελλαδα να πεφτουν σε σημειο να πλησιαζει να ανεβει παλι στην 10αδα και μεσα σε ενα βραδυ η αποδοση να ξαναανεβαινει τοσο πολυ ωστε να πεσουμε 12οι ? τι μεσολαβησε σε ενα βραδυ ?

  82. Έχετε παρακολουθήσει της συνέντευξης της Ελληνίδας εκπροσώπου Κατερίνας Ντουσκα που είδατε όλα αυτά που γράφετε η ίδια απαντάει σε όλες της ερωτήσεις με απόλυτη ειλικρίνεια στους δημοσιογράφους (όλα εξαρτώνται από την οργάνωση της παραγωγής και σκηνοθεσίας στη φετινή Γιουροβίζιον και τα μαγειρέματα που που έχουν προηγηθεί πριν την έναρξη της φετινής διοργάνωσης της Γιουροβίζιον Η Ελλάδα ?? και η Κύπρος ??έκαναν ότι καλύτερο για να περάσουν στον τελικό και τα κατάφεραν μην τα βάζετε με την Κατερίνα και την Τάμτα Με την παρουσία τους. Στην σκηνή της Γιουροβίζιον ομόρφυναν την χθεσινή βραδιά και γι’αυτό και ξεχώρισαν και γι’αυτό δεν μας άφησαν Και εκτός τελικού θα ήταν σκάνδαλο για τον μουσικό διαγωνισμό πού λέγεται Γιουροβίζιον γιατί άξιζαν να είναι στο τελικό η Ευρώπη ψήφισε εχτές Ελλάδα ???? ?????? Κύπρο ?????????? Καλή επιτυχία Ελλάδα ?? Καλή επιτυχία Κύπρο ??

  83. Οι χώρες που ξεχώρισαν από χθες είναι ξεκάθαρα η Ισλανδία και η Αυστραλία και είναι κατ’εμέ οι μόνες του ημιτελικού που μπορούν δυνητικά να κυνηγήσουν πρωτιά. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι το σημαντικότερο στη Eurovision δεν είναι να έχεις καλό κομμάτι αλλά να έχεις κομμάτι που να ξεχωρίζει. Οι δύο αυτές χώρες μπορεί να μην έχουν καθολική αποδοχή αλλά θα τις θυμούνται ΟΛΟΙ και θα εστιάσουν την προσοχή τους. Δεν έχει καμία σημασία πόσους haters έχει η Ισλανδία γιατί η ψήφος είναι θετική και όχι αποδοκιμαστική.
    Η Ελλάδα είχε μια μέτρια εμφάνιση. Το staging μου άρεσε, έχει όμορφη αισθητική αλλά η Κατερίνα ήταν πολύ αγχωμένη και ειδικά στις πρώτες νότες ήταν χειρότερη από ποτέ. Θεωρώ γενικά ότι μια θέση από 7-10 είναι ότι καλύτερο μπορούμε να ελπίζουμε αν και μάλλον η πιθανότερη κατάληξη θα είναι γύρω στις θέσεις 12-17.
    Οι έλληνες φανς για άλλη μια φορά δείχνουν σε όλα τα σάιτ πως είναι ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΦΑΝΜΠΕΙΖ ΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ. Τρελά σενάρια συνωμοσίας, όλοι εναντίον μας και φυσικά πλήρης έλλειψη αυτογνωσίας για το τραγούδι μας. Πίστευα κάποιοι θα έβαζαν μυαλό μετά τα περυσινά αλλά τίποτα.

  84. Πρόβλεψη αποτελέσματος 1ου ημιτελικου:

    1.)Αυστραλία
    2.)Ισλανδία
    3.)Σερβία
    4.)Τσεχία
    5.)Κύπρος
    6.)Εσθονία
    7.)Ελλάδα
    8.)Σλοβενία
    9.)Λευκορωσσία
    10.)Σαν Μαρίνο

  85. Καλά όσο εσείς οι παντογνώστες θα συνεχίσετε να κάνετε προβλέψεις (ανούσιες κατά την γνώμη μου γιατί πέρυσι η Αυστρία βρισκόταν στα τάρταρα στοιχήματα το ίδιο και η Δανία και η Μολδαβία μια χαρά τρύπωσαν στην δεκάδα) εγώ έχω να σχολιάσω δύο πράγματα…
    1ον το τραγούδι έχει αγαπηθεί η Κατερίνα και η ομάδα της είναι εξαιρετική θέλει όντως δουλειά στα πλάνα
    2ον ΤΙ ΜΑΝΟΥΛΟΜΑΝΑΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΊΝΑΣ!!!! Τρελάθηκα και έχει στιλ και αισθητική που με εξιτάρει την ρουφιανα… you’re a womanizer baby
    “jesuistheon” ινστα κορίτσια τρέχουμε

  86. Για τα σχόλια διαφορών που και καλά μας παρουσιάζουν ότι μας αδικούν οι σκηνοθετες ενώ άλλους τους προμοταρουν απλά να σας αναφέρω ότι Ουγγαρία,Γεωργία, Πόρτογαλια αν και είχαν αψογη σκηνοθεσια με κοντινά καθαρότατα πλάνα και αψεγάδιαστες φωνές απλά δεν άρεσαν στη μεγάλη μερίδα και δεν πέρασαν.
    Το Σαν Μαρίνο που ήταν φωνητικά για κλάματα πέρασε..Δεν είδα και καμιά τρελή σκηνοθεσία ..Άρεσε και πέρασε..Απλά τα πράγματα.
    Δηλαδή η Μαντώ που ήταν ίσως η καλύτερη φωνητική εμφάνιση της χώρας μας με κοντινα καθαρά πλάνα γιατί χαντακωθηκε?
    Δεν υπάρχει κανόνας..Αν αρέσει το τραγούδι ,αν βγάλει κάτι στο κοινό θα πάει..
    Αυτά ότι θέλει παραπάνω φώτα η Ντουσκα και η κάθε Ντουσκα είναι ιστορίες για άγριους..
    Η τέχνη δεν έχει χρονόμετρο και μεζούρα όπως ο στιβος .. Δεν υπάρχει η απόλυτη δικαιωσυνη..
    Η Μαντόνα που είναι η πιο επιτυχημένη ποπ τραγουδίστρια στην ιστορία δεν νομίζω ότι είναι και η καλύτερη φωνή στην ιστορία!!!!
    Οπότε χαλαρώστε και απολαύστε το διαγωνισμό..
    Νικητής είναι οποιο τραγούδι σας κάνει κλικ ..
    Παρακολουθώ το θεσμό από το 1978 στην αρχή σε ασπρόμαυρη τηλεόραση σε ένα ορεινό χωριουδάκι της Κρήτης και ξέρω τι σας λέω…Σπάνια το νικητήριο τραγούδι ήταν το αγαπημένο μου τις κάθε χρονιάς..
    Αγαπηστε κάποια τραγούδια και εστιαστε σε αυτά ..Αυτό είναι η Eurovision . Τραγούδια που κάποια μας αρέσουν και κάποια όχι…

  87. Ας πω και γω δυο λόγια για το χθεσινό πρώτο ημιτελικό…
    Αρχικά το σόου ήταν ωραίο,είχε καλή ροή και δε κούραζε ( σίγουρα καλύτερο από πέρυσι και προπερυσι). Το επίπεδο των τραγουδιών ήταν άθλιο με ελάχιστα να ξεχωρίζουν, δυστυχώς.
    Η Τάμτα ήταν καλύτερη φωνητικά αλλά ακόμα το εφέ με το replay και το τράβηγμα των ρούχων δε μου κολλάνε.
    Η Κατερίνα αν και λίγο αγχομενη στο πρώτο κουπλέ μετά το απέδωσε πολύ καλά! Τηλεοπτικά θέλει λίγο δουλίτσα για να φαίνονται όλα καθαρά καθώς κάποια πλάνα πρέπει να αλλάξουν. Τα δρώμενα επί σκηνής μου άρεσαν καθώς διαρκώς γινόταν κάτι. Αυτό που πρέπει να δουν,αν και νομίζω σε αυτό φταίνε οι διοργανωτές είναι ο ήχος που σε πολλά κομμάτια η μουσική ακουγόταν πιο δυνατά από τις φωνές.
    Αυστραλία: εντυπωσιακή παρουσία αλλά το τραγούδι εξακολουθεί να μη με πείθει.
    Ισλανδία: αν και βρίσκω ένα ενδιαφέρον στο κομμάτι επί σκηνής ήταν άθλιο και χυδαίο.
    Εκτός από Ελλάδα Κύπρος Αυστραλία Ισλανδία ξεχώρισα και Σλοβενία με Σερβία και ευτυχώς όλα πέρασαν.
    Στα αποτελέσματα: δε περίμενα να προκριθεί η Εσθονία,η Λευκορωσία και ο Άγιος Μαρίνος (7/10 έπιασα στις προβλέψεις) ενώ θεωρώ άδικο τον αποκλεισμό της Ουγγαρίας και της Πολωνίας,και δευτερευόντως της Γεωργίας.
    Θεωρώ ότι περάσαμε στη τριάδα του ημιτελικού.
    Στο τελικό αφού κληρωθηκαμε στο πρώτο μισό ( δε μας θέλει να εμφανιστουμε μια φορά μετά την 21η θέση μάλλον) πιστεύω ότι θα μας βάλουν μεταξύ 6ης-10ης θέσης. Ελπιζω τουλάχιστον οι επιτροπές να τιμήσουν τη φετινή μας πρόταση και να πάρουμε κάποιους ψήφους από το κοινό.
    Πρόβλεψη: οριακά εκτός η εντός 10αδας(8η-12η θέση)
    Πρόβλεψη για Κύπρο: 12η με 17η θέση
    Πρόβλεψη για νικητή: Ολλανδία και ας βγάζουν τα στοιχήματα κάθε μέρα από καινούριο αουτσάιντερ που γίνεται φαβορί ( βλ. Γαλλία Αζερμπαϊτζάν Αυστραλία Ισλανδία)
    Πραγματικά στο δεύτερο ημιτελικό νομίζω θα δούμε αρκετές εκπλήξεις-αποκλεισμους….

    • Και να προσθεσω οτι στα στοιχηματα μια χωρα που εχει μεγαλη αλλαγη στις αποδοσεις ειναι η Ολλανδια που την προηγουμενη εβδομαδα παιζοταν γυρω στο 3.50 (σε καποιες εταιριες και στο 4) και τωρα εχει πεσει γυρω στο 2.50 και πεφτει. Αν μετα το δευτερο ημιτελικο αυτο δεν αλλαξει και ο δευτερος παιζεται σε αποδοσεις πνω του 5.50 η Ολλανδια δεν χανει

  88. μ αρέσει που κάποιοι αρχισαν ηδη τις φτηνες δικαιολογιες!φταίει η σκηνοθεσια τα φωτα το μαλλί και το γκρο πλαν!ας σοβαρευτουμε αν ενα τραγουδι ειναι καλό και ερμηνευμενο σωστα δν το πιάνει απολυτως τιποτα!η ντουσκα εχει ενα απλο τραγουδάκι κ παρουσιαζεται επι σκηνής ψιλοαδιαφορα μην περιμενετε θαυματα!!και που περασε στον τελικο οφειλεται στο χαμηλο επιπεδο αλλων συμμετοχών…οποτε καποιοι πορωμενοι φαν ας παραδεχτουnε τα αυτονοητα και να μην ριχνουν ευθυνες,ψαχνουν συνομωσιες κ κυνηγανε μαγισσες!ελεος πια με τη συνομωσιολογεία!το τραγουδι θα παει εκει που πρέπει να παει!

    • Ναι γιατί στην Γιουροβίζιον η κάθε συμμετοχή παίρνει πάντα αυτό που της αξίζει όπως το Σαν Μαρίνο για παράδειγμα που άξιζε τελικό και πήγε σε σχέση με άλλες συμμετοχές. Να σου θυμίσω πολύ καλύτερες συμμετοχές, τραγούδια, φωνές και εμφανίσεις που έμειναν εκτός ή πάτωσαν σε σχέση με άλλες που πέρασαν και δεν κατάλαβε ποτέ κανείς γιατί και πώς? Το Αζερμπαιτζάν το 2011 κέρδισε γιατί ήταν το καλύτερο τραγούδι και πήρε αυτό που του άξιζε? Ήταν το Don’t come easy της Αυστραλίας που μπήκε 10αδα καλύτερο τραγούδι ή εμφάνιση από το Blackbird της Φινλανδίας που δεν πέρασε τελικό? Ήταν το Face the Shadow της Αρμενίας καλύτερο από το N’oubliez pas της Γαλλίας? Ήταν το Lonely Planet της Αρμενίας καλύτερο από άλλα εκείνης της χρονιάς? Και τόσα άλλα παραδείγματα.

      • δν λεω οτ ι δν γινονται αδικίες,γινονται κ με το παραπάνω. κ πιστεψε απο το 1992 που παρακολουθω φανατικα τον διαγωνισμο εχω δεί κ υπερτιμησεις τραγουδιών κ καταφωρες αδικιες εις βαρος αλλων..αυτο συμβαίνει οπως σε ολους τους τομείς της ζωής και σε ολους τους διαγωνισμούς!!αυτο που θελω να πω ειναι πως μια συμμετοχη δν κρινεται απ οτα φωτα τα πλάνα και τα χρωματα.αλλα παιζουν καθοριστικο ρόλο!!η συμμετοχη της ντούσκα ευθυς εξαρχης ηταν ενα μετριο τραγούδι κ καποιοι εδω μεσα προσπαθουσαν να μας πεισουν οτι προκειται για την ελληνιδα amy κ lana del ray και οπoi oς ελεγε κατι αντιθετο δεχοταν μετωπικες επιθεσεις….τωρα αν εσυ νομιζεις οτι το better love ειναι το απολυτο αριστουργημα και του αξιζει το βραβείο τι να πω ουδεν περαιτερω σχόλιο!ψαξε να βρεις τις ευθυνες στα φωτα κ στα ντεκόρ με τα λουλούδια!ελεος…

  89. Eρώτηση προς τους ειδικούς: γιατί η Κύπρος (και αναφέρομαι στη χθεσινή εμφάνιση) έχει με διαφορά τα περισσότερα views στο youtube;

    • γιατι εχει ξετρελανει κοσμο. το κοινο μεσα στο σταδιο ακους πως ουρλιαζει;;; και σκεψου ειναι η πρωτη που βγηκε. που να ειχε και ζεσταμενο κοινο τι θα γινοτανε. σκατα σκατα μην την ματιασω αλλα δειχνει να εχει τεραστια αποδοχη. δεν θα εκπλαγω καθολου αν μαθω οτι στον ημιτελικο βγηκε πρωτη στις τηλεφωνικες κλησεις και να την δω και τοπ10 στον τελικο. ειναι εξαιρετικα καθαρη ομορφη και συγχρονη εικονα με ενα τραγουδι που θες δε θες σε τετοιους διαγωνισμους ειναι φετιχ.

      • Ανδρεα κι υστερα ξυπνησες η Ταμτα περασε στις θεσεις 7-10 χθες και την δεκαδα την βλεπει με το κυαλι….τα Views δεν λενε τιποτα….ο λογος ειναι το hype που υπαρχει γυρω απο την Κυπρο απο την περσινη επιτυχια κι επισης το οτι η Ταμτα ειναι ονομα στην Ελλαδα και τα views κατα 80% ερχονται απο τους ελληνες φαν της Ταμτα……αυτα…..γυρνα και απο το αλλο πλευρο τωρα να συνεχισεις τον υπνο σου

    • Γιατί πολύ απλά το video της ανέβηκε ΠΡΩΤΟ!

      Και άσε τον από κάτω να λέει..

      • Εντελώς άστοχο επιχείρημα. Ανέβηκε πρώτο και μετά ανά 5-10 λεπτά ανέβαιναν τα υπόλοιπα

    • Γιατί πολύ απλά είναι το μόνο τραγούδι που μπορείς να ακούσεις ευχάριστα για πάνω από μια φορά . Και κακά τα ψέματα μόνο αυτό και αυτό της Ελβετιας θα ακουστούν και μετά το διαγωνισμό σε club κλπ

    • ανεβηκε μια ωρα περιπου πριν το ελληνικο και μπηκε στις τασεις στην Ελλαδα. Ομως δεν μπορει να μπει δευτερο βιντεο στις τασεις απο το ιδιο καναλι και ετσι της Ελλαδας δεν μπορεσε να μπει αφου ήταν ηδη της Ταμτα.Προφανως αφου ειναι στις τασεις τα views εκτοξευονται με περισσοτερη ευκολια.

    • Δεν νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε αυτό.. Έχει μπει στις τασεις σε Ελλάδα Κύπρο γεωργία που σημαίνει ότι μεγάλο ποσοστό των προβολών είναι από αυτές τις χώρες.. Ίσα ίσα αυτό δεν είναι καλό.. Αντίθετα πχ η Ελλάδα δεν είναι στις τάσεις στην Ελλάδα που σημαίνει ότι έχει πολλά views από εξωτερικό.. Αυτό είναι που έχει σημασια..

  90. Πρώτα θα ήθελα να σχολιάσω τη χυδαιότητα που υπήρχα σήμερα από τους Ισραηλινούς περί διαφορετικότητας εχτές απλά το ξεφτιλισανε το θέμα περί gay εντάξει είπαμε κάπου να υπάρχει ένα όριο !
    Δεύτερον Αν μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα, βλέποντας κιόλας πως λειτουργεί και η Eurovision από μέσα, είναι πως τα στοιχήματα, οι απόψεις στο YouTube και των προσκείμενων στον διαγωνισμό ιστοσελίδων είναι μονάχα ορισμένων ανθρώπων που δεν αντιπροσωπεύουν τις χιλιάδες του ευρωπαϊκού κοινού που ψηφίζει. Οποιαδήποτε συμμετοχή μπορεί να πάει στην κορυφή, αν κάποιος ρίξει ένα τεράστιο ποσό στο εκάστοτε σάιτ. Αυτές οι γνώμες δεν είναι πανάκεια για προσέγγιση των αποτελεσμάτων. Αναγκαστικά, οι εκπλήξεις θα αυξάνονται, οι αναπάντεχα χαμηλές/ υψηλές βαθμολογίες θα υπάρχουν μαζί με την κάθε Λευκορωσία που θα ξεχαστεί σε μερικά χρόνια ανάμεσα στα δεκάδες ποπ τραγούδια του διαγωνισμού και όσα θα προκύψουν από τον Β΄ Ημιτελικό, την Πέμπτη.

    • Σε ότι αφορά το gay στοιχείο νομίζω ότι είναι τουριστικός κράχτης. Δεν είναι άγνωστο ότι το Τελ Αβιβ ανταγωνίζεται προορισμούς σαν την πιο gay friendly πόλη της Μεσογείου για να προσελκύσει το συγκεκριμένο κοινό (αν έχουν τα φράγκα διότι το Ισραήλ το θεωρώ δυσανάλογα ακριβό για τις παροχές του).
      Σε ότι αφορά τους bloggers και τους διάφορους youtubers που ξεφυτρώσανε σαν τα μανιτάρια, πιθανότατα μόνο μια μερίδα των eurofans τις παρακολουθεί. Εγώ τους περισσότερους που γνωρίζω ακούνε τα κομμάτια πρώτη φορά στις ζωντανές μεταδόσεις.
      Τα στοιχήματα είναι μια άλλη υπόθεση που προσωπικά με θλίβει γιατί μετατρέπει ένα μουσικό γεγονός σε άγριο τζόγο και μόνο όπου μετρά το κέρδος κι όχι ίσως η μουσική.
      Δεν ξέρω με ποιό τρόπο η EBU μπορεί να ελέγξει το αδιάβλητο των επιτροπών, πόσο η ίδια επηρεάζεται πολιτικά ή οικονομικά, μπορεί να προμοτάρει ή να μποϊκοτάρει μια συμμετοχή σε επίεπδο τηλεοπτικής κάλυψης, πάντως κάτι που θα άλλαζε τα δεδομένα θα ήταν να αποδεσμευτεί η σχέση νικητή/υποχρεώσης διοργάνωσης. Να εκδηλώνεται ενδιαφέρον διοργάνωσης από διάφορες χώρες ασχέτως του νικητή και μάλιστα αρκετά νωρίτερα χρονικά. Δεν είμαι υπερ της κατάργησης των επιτροπών (θα προτιμούσα όμως να εχουν περισσότερα μέλη) διότι η εμπειρία του αμιγούς televoting μας έχει δείξει ότι πολλές χώρες ψηφίζουν με προφανή τρόπο: βλεπε Ελλάδα/Κύπρος. Ρουμανία/Μολβαδία, Βαλτικές, Σκανδιναβικές, exYug (θυμάμαι εκείνες τις εποχές σχεδόν ήξερα από πριν που θα πήγαινε το 12αρι κάποιων χωρών)
      Στο δε telovoting θεωρώ λάθος το δικαίωμα 20 ψήφων και μάλιστα για το ίδιο τραγούδι. Ή θα κρατούσα τον αριθμό αυτό αλλά για διαφορετικά τραγούδια (αν έιναι τεχνικά εφικτό) ή θα επέτρεπα ως 3 ψήφους. Έτσι κάπως ανακόπτονται οι κατευθυνόμενες ψήφοι των expat.

      • Το ότι το Ισραήλ είναι τοπ προορισμός για τους gay δεν με ενοχλεί καλά κάνουν αλλά είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται και να το δείχνουν τόσο πολύ σε ένα show που παίρνει ήδη πολλές αρνητικές κριτικές για αυτό το πράγμα ! Ίσως έχουν δίκιο κ κάπου πρέπει να μπει ένα όριο
        Τώρα για τα αλλά θα θεωρήσω απόλυτα σωστό το comment σου έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα τα στοιχηματα έχουν μπει στο διαγωνισμό και προσωπικά πιστεύω ότι του έχουν κάνει απόλυτα κακό όσο και τα blogs kai oi youtubers που χρηματοδοτούνται να προωθούν συμμετοχες(ένα παράδειγμα η Πορτογαλία που την προωθούσαν πολύ και ήταν και καλά στα τοπ τους αυτή η αηδία και μουσικά αλλά και στην σκηνή ήταν αίσχος )
        Προσωπικά πιστεύω είναι τέλειος απροοπτος ο διαγωνισμός φέτος αλλά πιστεύω ότι είναι ικανοί να βγάλουν τον/την Γάλλο για τους προφανείς λόγους

  91. Καλή επιτυχία ΕΡΤ καλή επιτυχία Ελλάδα ????????? καλή επιτυχία Κατερίνα ????????????????? Καλή επιτυχία Κατερίνα καλή επιτυχία ΕΡΤ καλή επιτυχία Ελλάδα ????????????? Καλή επιτυχία ΕΡΤ καλή επιτυχία Κατερίνα καλή επιτυχία Ελλάδα ??????????????? Καλή επιτυχία Κατερίνα καλή επιτυχία ΕΡΤ καλή επιτυχία Ελλάδα????????????????????????? (βΤο Σάββατο το βράδυ αφού δεν σας αρέσει η ελληνική παρουσία στην
    σκηνή της Γιουροβίζιον μην μας δείτε θα μας δεί η Ευρώπη και η Αυστραλία και οι απανταχού ομογενείς πού είναι περισσότερο Έλληνες από εσάς που γράφεται τόσο άσχημα για την φετινή μας παρουσία στο Ισραήλ στη σκηνή της Γιουροβίζιον θα έπρεπε να ντρέπεστε για τη χολή στα γραπτά σας θα έχετε απόθεμα ψυχικής κακίας εώςτην Κυριακή. μην εξαντληθειτε. Κρατήστε και για του χρόνου ) Είμαστε Ελλάδα ??????? αγαπάμε Ελλάδα ??????????? καλή επιτυχία Ελλάδα Στο Τελ Αβίβ το Σάββατο το βράδυ στην σκηνή της Γιουροβίζιον Στο Ισραήλ ??????????????????

    • Αν εχεις ενα πολυ όμορφο τραγουδι δεν χρειάζεσαι ρούχα λούσα εφέ μονο ερμηνεία !!!! Βλέπε Salvador !όλα τα αλλα ειναι απλά περιττά και εξυπηρετούν αυτο το πανηγυρακι χαβαλέ ! Εχει ξεφύγει το μέτρο ! Σε λίγα χρονια θα βλέπουμε να έρχονται σητν σκηνή με ελικόπτερο! Θέαμα για να ευχαριστιούνται τα πλήθη και να κραυγάζουν!!! Εμένα της Αυστραλίας μου προκάλεσε απλά κατάπληξη και μου έδειξε οτι αυτος ο θεσμός , όσο κι αν ειναι συναρπαστικός, ειναι εν τελει πολυ πολυ κακόγουστος και κιτς! Επίσης τα περισσότερα τραγούδια ξέρουμε οτι εχουν ελπίδες μονο εκεί και πουθενά αλλου! Και ειναι η πλειοψηφία δυστυχώς

  92. Η σκηνική παρουσία παίζει ρόλο είτε μας αρέσει είτε όχι. Συμφωνώ ότι αν ένα τραγούδι αρέσει θα ψηφιστεί. Ωστόσο η Αυστραλία εντυπωσίασε με την σκηνική της παρουσία και δεν υπήρξε κανένα μακρινό πλάνο αλλά όλα κοντινά που όντως εκεί απορείς. Η Εστονία με τον σουηδό τραγουδιστή με ένα πιασάρικο τραγούδι με την σκηνική παρουσία το απογείωσαν. αν είχε μακρινά πλάνα δε θα πέρναγε.
    Το ελληνικό τραγούδι είναι καλό αλλά τόσο τα πλάνα αλλά και η σκηνική του παρουσία το αδικούν αρκετά ή καλύτερα το αποδυναμώνουν σε συνδυασμό με την κουμπωμένη Ντούσκα η οποία πάντως έχει φωνή η κοπέλα! Ελπίζω να χαλαρώσει και να απολαύσει τον τελικό για ΤΗΝ ΙΔΙΑ γιατί είναι μια μοναδική εμπειρία. ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ!!!
    Κύπρος = ΤΑΜΤΑ και μετά το χάος. Ότι κατάφερε το κατάφερε μόνη της. Χορογραφία ανύπαρκτη και φυσικά οι χορευτές ντυμένα άθλια ούτε καν διέκρινες πρόσωπα.
    Στο δεύτερο ημιτελικό ίσως έχουμε αποκλεισμό έκπληξη (Ελβετία;;;)
    Σαν Μαρίνο εγώ το περίμενα όταν το είδα χθες. Δε ξέρω έτσι όπως ήταν η ροή των τραγουδιών η Ελλάδα του έδωσε ώθηση. Ήταν σίγουρο ότι θα έπαιρνε ψήφους από το κοινό (τούρκους) και ίσως υπήρξε μια χαλαρή ψήφος των επιτροπών.
    Η ΝΕΤΑ άθλιο ντύσιμο (κράξτε όσο θέλετε αλλά υπάρχει και γούστο και τα περί ακομπλέξάριστη κλπ κλπ τα ακούω βερεσέ. Ας έβγαινε έτσι πέρυσι αν τόλμαγε!!)
    ΝΤΑΝΑ πως ήταν έτσι ρε παιδιά…… Χρόνος χρόνος χρόνος
    Μας τα έπρηξαν με τα οικογενειακά του παρουσιαστή και την “θυσία” να δώσει στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων τα λεφτά. Λυπάμαι αλλά πόση υποκρισία πια. Ας τα έδινε στα παιδάκια στην ΥΕΜΕΝΗ ή κάπου που πεινάνε και πεθαίνουν παιδάκια. Τον έπιασε η ευαισθησία για την κοινότητα; Σε συνέχεια το μέτρο χάθηκε φέτος. Ναι στη διαφορετικότητα αλλά δεν μπορείς να μου το γενικεύεις. Είναι μεγάλη κουβέντα. Ο γάλλος εμένα μου είναι αντιπαθής με πολλά απωθημένα το παιδί. Δε ξέρω τι θα κάνει μετά την eurovision γιατί καριέρα δε θα κάνει
    Γενικά ο διαγωνισμός έχει πάρει την κατιούσα. Για πείτε μου ποιος ειναι ο τελευταίος καλλιτέχνης με διεθνή καριέρα και το τελευταίο τραγούδι που έγινε επιτυχία μεγάλη αλλά μεγάλη.
    Ακούστηκε ότι οι Αμερικανοί σκέφτονται να κάνουν κάτι παρόμοιο.

  93. τείνω να συμφωνήσω με όσους λένε ότι αυτό που ετοίμασε η Ελλάδα δεν αποδόθηκε σωστά. Ίσως η Γούση θα έπρεπε να καταλάβει ότι εφ’όσον δεν θα είναι η ίδια σκηνοθέτης και δεν θα διευθύνει τα πλάνα, τότε κάποιος άλλος δεν θα μπορέσει να αποδώσει 100% αυτό που είχε στο μυαλό της. Πιστεύω ότι θα μπορούσε το σκηνικό να είναι εμπλουτίζεται με διάφορα led εφέ πολύ κοντά στο πνεύμα του βίντεο, με τις δύο κοπέλες να κάνουν κάποια ανάλογη χορογραφία και τις κοπέλες στα φωνητικά μόνο στα φωνητικά και όχι συμμετέχουσες τόσο ενεργά και τόσο δίπλα στην Κατερίνα και φυσικά όχι μπάλες….Το τραγούδι θέλει μεγαλύτερη σύνδεση μεταξύ του τραγουδιστή και του τηλεθεατή. Θα ήθελα να βλέπω και πολύ κοντινά πλάνα της Κατερίνας. Ειδκικά εκεί που λέει won’t you lean on me…you can lean on me….θα ήταν ωραίο να απευθύνεται στην κάμερα και να το ζητάει από τους τηλεθεατές, δηλαδή να γίνει πιο διαδραστικό και προσωπικό. Αλλά τελικά, είναι τόσες πολλές οι κοπέλες δίπλα της που η Κατερίνα χάνεται, και όλο το αποτέλεσμα φαίνεται αποπνικτικό. Νομίζω αυτή η κοπέλα χρειαζόταν πιο απλά πράγματα και περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Για το styling δε, προτιμώ χωρίστρα στο πλάι και μακιγιάζ οπως στο βίντεο που ήταν τέλειο και boho φόρεμα. Παρά είναι όλα αναγεννησιακά, λίγη μοντέρνα πινελιά δεν θα έβλαπτε.

  94. Μετα το τελος του 1ου ημιτελικου εχω να σχολιάσω τα εξής,
    Αρχικά όσο αφορά την διοργανωση γενικοτερα, χθες βραδυ ειδα ενα σόου που ενιωθα πως το κυριο μηνυμα και θεμα του ήταν η “και καλα επιτειδευμένη διαφορετικότητα” και αυτο ειναι άμεσα λαθος αφου στην τελική το να είσαι στρειτ, με ούτε υπερβολικα λεπτο αλλα ουτε χοντρο σώμα θα θεωρείσαι “αφύσικος”! Καπου να υπαρξει και ενα μετρο νομιζω..
    Για την Κύπρο τώρα, απο τα καλύτερα τραγούδια της βραδιάς και το μονο ανεβαστικό μαζι με τη Λευκορωσία.
    Η Τάμτα ομως εχω να πω πως ηταν λίγο στατικη στις κινήσεις της και δεν σου προκαλούσε τοσο το αισθημα που σου προκαλούσε περσι η Φουρέιρα (δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, απλως τα 2 κομμάτια ειναι του ιδιου ύφους).
    Περιμένω να τα δώσει όλα στον τελικό και να μπει στην 10αδα γιατι με τόσα αθλια τραγούδια το αξίζει φέτος.
    Η Ελλάδα τώρα, πολυ πολυ καλη φωνητικα η Κατερινα Ντουσκα, το περιμενα εχω να πω σιοτι φαινοταν πως ειναι ξεχωριστη σαν φωνη, η σκηνικη παρούσια παραμυθένια μεν, άκυρη η είσοδος της χορευτριας με το μπαλόνι δε.
    Ευχομαι επισης να μπει στην 10αδα διοτι επισης το αξίζει.
    Χάρηκα για την απρόσμενη προκριση της Λευκορωσίας που για μενα δεν ηταν απροσμενη αφου την ειχα σιγουρη αναμεσα σε τοσες βαρετες μπαλαντες ξεσηκωσε και της αξιζε. Πολυ καλη φωνητικα.
    Χαρηκα επισης για Σλοβενία.
    Ισλανδία,Σαν Μαρίνο για μενα αίσχος.
    Απο όσα δεν πέρασαν το μονο που άξιζε ηταν αυτο της Ουγγαρίας..κριμα για τον Joci Papai.

    Καλη επιτυχια σε Κυπρο και Ελλάδα!!! Αναμενουμε την σειρα εμφανισης μας, ας ευχηθω να ειναι απο 10 εως 13 και οχι πιο πριν…

  95. Θα ήθελα να κάνω ενα σχόλιο σχετικα με την “υπερπροβολη” κατα πολλούς της lgbt κοινότητας στον χθεσινο ημιτελικό.
    Παιδιά καλώς ή κακώς το να είσαι γκέι ειναι κατακριτέο απο την πλειοψηφία της κοινωνιας. Αν δεν βγει κάποιος να πει ξέρω γω “Ε είμαι κι εγώ εδώ και θέλω τα ισα με εναν στρέιτ” δεν θα υπάρξει καμια αλλαγή.
    Πέρα απ αυτό όμως θα φέρω και ενα παράδειγμα: Ακόμα και “κραγμενος” να μην είναι κάποιος και ακομα και αν το τραγουδι του δεν είχε ΚΑΝ σαν θεματολογία την ομοφυλοφιλία του, ο κόσμος θα εστίαζε σε αυτό και θα μιλούσε για υπερπροβολή των γκει (δεν κάνω αναφορα καν στον Γαλλο γιατί κανει μπαμ τι πλασαρει).
    Επίσης σε καμια περίπτωση δεν υπήρχε ΥΠΕΡπροβολη των γκέι χτες. Αρχικα ποιο τραγουδι ειχε σαν θεματολογία τους γκέι; Κανένα; Επειδή η kiss cam επιασε ενα ζευγαρι ανδρών να φιλιουνται; Ουαου. Ή επειδή ο παρουσιαστής είναι γκέι παντρεμένος και είπε 2 κουβέντες για τους γκέι;
    Προφανώς δεν θέλω να αλλάξω γνώμη σε οποιον έχει διαφορετική άποψη αλλά δεν γίνεται εν έτει 2019 να συζητάμε ακόμη τα αυτονοητα. Οκ για κάποιους η ομοφυλοφιλία δεν θα είναι ποτε αρεστή και φυσιολογική και το σεβομαι γιατι Δημοκρατία εχουμε δεν γινεται ΟΛΑ να μας αρεσουν, αλλά επειδή υπάρχει δεν σημαίνει οτι αναιρείται η στρέιτ κοινότητα. Ο καθένας ζει τη ζωή του όπως γουσταρει και η Γιουροβίζιον αυτό προωθεί, το δικαίωμα στον καθένα να εκφράζεται όπως ποθει. Και οχι ουτε εμένα μαρεσει το κιτσαριο της Γαλλίας, ουτε η Κοντσιτα με τρέλανε, ουτε σε gay pride πηγαινω για να προλαβω κάποιους.
    Αυτά. Peace and love.✌

    • Τα λόγια σου χαλάς, δεν καταλαβαίνουν ότι για να φτάσει στο σημείο η κοινωνίας μας να μην το “υπερπροβαλει” και το κατηγοριοποιεί πρέπει πρώτα να περάσει από αυτό το στάδιο όπου θα βγουν άνθρωποι να μιλήσουν για αυτό (ακόμα και αν γίνεται με έντονο τρόπο όπως στην περίπτωση του Μπιλαλ). Έτσι έχει γίνει με όλα τα μεγάλα κινήματα και αλλαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αν δεν υπήρχαν πχ γυναίκες να παλεύουν για τα αυτονόητα δικαιώματα τους σήμερα ούτε καν θα ψηφίσανε.

  96. Το να προβάλεις η να τάσσεται κανεις τοσο φανερά υπερ μοας ομάδας πχ στην συγκεκριμένη περίπτωση των γκει , αυτομάτως εσύ τους διαχωρίζεις απο την μάζα και τους ταξινομεις με βάση τον σεξουαλικο προσδιορισμό! Σορρυ αλλα το 2019 θα έπρεπε να μας αφορούν αλλα πράγματα πιο ουσιώδη , οπως το οτι ο διαγωνισμός γίνεται 100 χιλιόμετρα μακριά απο ναρκοπέδια και εκατόμβες νεκρών! Όποτε για ποια δικαιώματα μιλάμε ;;; Απλά να το πω απλά ο διαγωνισμός κατάντησε η καρικατούρα του γκει με την πολυ κακή εννοια! Να βλέπεις κατι άτομα να κραυγάζουν σαν 7 Χρονα! Ο Χατζιδάκης ήταν γκει αλλα κανεις δεν στάθηκε εκεί! Το δέχτηκαν ως κατι αυτονόητο ! Λάθος αντιμετώπιση χτες και πολυ φάουλ! Η υπερπροβολή καταντά απλά τσίρκο! Καί δεν τιμά την κοινότητα των γκει αυτο, να βλέπεις κατι παιδουλες 60 χρόνων να τσιρίζουν σα μικρά παιδαρελια! Μην ξεχνάμε επίσης οτι οι γκει εχουν πέσει και θύμα εκμετάλλευσης σε αυτο το φεστιβάλ, που μια μικρη κοινότητα αυτών γελοιοποιούν το σύνολο και εξυπηρετεί και ξενοδοχεία κλάμπς κλπ γιατι κάθε χρόνο υπάρχει ο άγραφος νόμος: ελάτε να ξεσσαλωσετε!

  97. Good morning to everybody!!
    Λοιπόν,μία ταπεινή άποψη καί απο μένα,το San Marinο πιθανόν στηρίχθηκε από το κοινό,ήταν τελευταίο στην σειρά εμφάνισης,πιστεύω πως καί αυτό σε κάποιες περιπτώσεις παίζει τον ρόλο του,είχε μία συμπαθητική παρουσίαση,το κομμάτι κατα γενική ομολογία μετριότατο μέν ρυθμικό καί ανάλαφρο δε οπότε ίσως για όλα αυτά να βρέθηκε στον τελικό,τον ευνόησε σαφώς και το οτι ο συγκεκριμένος ημιτελικός δέν είχε πολλά φαβορί!.Στεναχωρήθηκα με τον αποκλεισμό της Ουγγαρίας,δέν τρελάθηκα με την πρόκριση της Τσεχίας αλλά είναι χάρισμα να έχεις τόση άνεση στην σκηνή,να επικοινωνείς με το κοινό απο κάτω(έστω το συγκεκριμένο άνευρο-επιεικώς -κοινό)αλλά καί τον τηλεθεατή,φωτεινό οπτικά το staging,νεανικό,ένα μέτριο,λοιπόν, τραγούδι με μία συμπαθητική σκηνική παρουσία μπορεί να κόψει το νήμα της πρόκρισης ενός καλύτερου τραγουδιού,που μπορεί να χαντακωθεί από μία κακή εμφάνιση,δυναμική η εμφάνιση της Λευκορωσίας,εξαιρετική η Zena καί οι χορευτές της!Η Τάμτα ΠΟΛΥ καλύτερη κατ’εμέ από τις πρόβες,έδειχνε οτι απολάμβανε τρελά τη στιγμή καί αυτό έβγαινε πρός τα έξω(όπως λένε καί οι ηθοποιοί όταν περνάνε καλά στα παρασκήνια!)η Αυστραλία,της οποίας το τραγούδι από την αρχή δέν μου άρεσε ντίπ για ντίπ που λένε,ήταν οπτικό υπερθέαμα,το οποίο φοβάμαι οτι θα είναι ίσως καί στην τριάδα άν όχι πιο ψηλά,όσο ψηλά δηλαδή ήταν ανεβασμένη καί τραγουδούσε η συμπαθέστατη κατα τ’άλλα Katie,συμπαθής τα μάλα ο Εσθονός παρά το generic τραγούδι,επίσης το καταπληκτικό led graphic(ελπίζω έτσι να το λένε και να μήν έγραψα καμιά μπαρούφα) με την καταιγίδα “έγραψε” υπέροχα στην τηλεοπτική οθόνη,αναμενόμενη για μένα η μή πρόκριση της Πορτογαλίας άν καί ως μία διαφορετική μουσική πρόταση θα έπρεπε να υπάρχει στον τελικό,το τραγούδι της Σλοβενίας από τα αγαπημένα τραγούδια φέτος,δικαίως προκρίθηκε!Για την Ελλάδα μας θα πώ οτι ήταν υπέροχα τα χρώματα,αισθητικά μου άρεσε πολύ,μου έβγαζε μία αύρα παραμυθιού,μία ρομαντική,θετική ενέργεια που σε κέρδιζε,η φωνή της Κατερίνας αρχικά αγχωμένη(λογικό)αλλά στη συνέχεια καταπληκτική,αυτό το ρημαδολούλουδο που λένε όλοι,δέν ειναι κακό πιστεύω έστω καί στο παρά ένα να κάνουν κάποιες διορθωτικές αλλαγές ως πρός τα τηλεοπτικά πλάνα άν όντως κάτι καλύτερο αυτά προσδώσουν στην σκηνική μας παρουσία, στον τελικό.Επίσης ούτε εμένα μου άρεσε τόσο που η Κατερίνα δέν κοίταζε στην κάμερα έτσι ώστε να απευθύνεται περισσότερο στο τηλεοπτικό κοινό,σαφώς και δέν είμαστε σκηνοθέτες αλλά δικαιούμαστε με βάση αυτό,που παρακολουθήσαμε να γράψουμε την γνώμη μας άλλωστε μόνο βοηθητικά πρός την αποστολή μας το κάνουμε και εντελώς καλοπροαίρετα,γενικά πάντως η συμμετοχή μας μου αφήνει μία πολύ όμορφη αίσθηση,η κοπέλα αυτή αξίζει να πάει ψηλά και μακάρι αυτό παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό καί κάποιες πολύ δυνατές συμμετοχές,να συμβεί,άλλωστε οι εκπλήξεις του διαγωνισμού όπως γνωρίζουμε όλοι,δέν είναι διόλου απίθανες.Viral η στιγμή όπου το παγωμένο κοινό του σταδίου παρακολουθούσε αποσβολωμένο την εμφάνιση της Ισλανδίας,η οποία πιστεύω όπως και οι περισσότεροι από εμάς οτι θα είναι ψηλά στο televoting.Ως πρός την τελική κατάταξη τώρα των”φαβορί”,όλα αμφίρροπα παρόλο βέβαια που ο Ολλανδός έχει όντως εξαιρετικό τραγούδι!Καλή συνέχεια σε όλους και βέβαια ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!

  98. Τι στο καλό? Όλα τα χρυσαυγουλα έχουν μαζευτεί στο φόρουμ? Κι όχι τπτ άλλο. “Καρφωνεστε” και από τον τρόπο γραφής. Σιγά εσείς, σιγά.. που είδατε τη Γιουροβιζιον με τα παιδιά σας και τους κλεινατε τα μάτια και αυτά έκλαιγαν γοερα που είχαν ένα γκει ζευγάρι να φιλιεται και έπαθαν σοκ και έβγαζαν αφρους από το στόμα. Αν φοβαστε τόσο πολύ για την ψυχική υγεία των παιδιών σας, θα πρότεινα να κλείσετε τη τηλεόραση, γιατί υπάρχουν πολύ χειρότερα θεάματα. Αν δε, έχετε υπονοιες πως η θέαση της Γιουροβιζιον μπορεί να επηρεασει την ψυχικη τους υγεία, θα έλεγα να πάτε αφενός να ξεστραβωθειτε γτ είναι θέμα βιολογίας το συγκεκριμένο θέμα και όχι επιλογής. Επίσης, μπορείτε να πάτε σ’ ένα ψυχολόγο να λύσετε το θέμα σας, γιατί υπο κανονικές συνθήκες, κάποιος που ξέρει τι θελει αυτό που έχει μέσα στο εσώρουχο του, δεν τον απασχολεί τι κάνουν οι αλλοι στο κρεβάτι τους, ούτε σοκαρεται μ’ ένα φιλί που μόνο αγάπη δηλώνει. Να ήταν τουλάχιστον το pride που όντως μερικοί ξεφευγουν, να πω “οκ, σοκαριστηκαν” Αλλά για ένα φιλί? Ντρέπομαι για τη μισανθρωπια σας, ειλικρινά. Τώρα, στα του διαγωνισμού: Ναι, η Κατερίνα είχε άγχος. Και είναι και λογικό με τόσα που έχει ακούσει και που πιστεύει πως θα ακούσει. Αλλά στα σοβαρά, να σχολιάζουμε ότι δεν βγήκε να κάνει σαν τη μαιμου και απλά σήκωσε το ποτήρι? Δηλ οι άνθρωποι που ψηφίζουν, ψηφίζουν όποιον το χαίρεται πολύ και κάνει χαριτωμενιες στο φακό? Είστε καθόλου σοβαροί? Είπαμε να κραξετε. Εσείς το χετε πάει σε άλλο λεβελ. Το αν η σκηνοθεσία ήταν κακιστη, δεν είναι ευθύνη της ελληνικής ομάδας αλλά της σκηνοθεσίας, που δεν είναι δική μας υπενθυμιζω. Η μπάλα πάντως, αν δεν το προσέξατε, είναι το εφε που προκαλεί ενθουσιασμό. Έβγαινε μόνη της, τη λέγατε αγγουρι και ότι θα είναι “γυμνή” στη σκηνή. Έχει τα πάντα, λέτε “παραφορτωμενο”. Αναποφασιστους σας βρίσκω. Φωνητικά δεν ήταν πολύ καλή μέχρι το μισο. Από το δεύτερο κουπλε κι έπειτα, το έσκισε. Γενικότερα οποιος είναι στοιχειωδως αντικειμενικος βλέπει πως στη χειρότερη περίπτωση μας αξίζει 10αδα. Για τις υπόλοιπες συμμετοχές: Κύπρος – συγχαρητήρια που πέρασε αλλά δυστυχώς άφησε πολύ χλιαρες εντυπώσεις. Χάρηκα απίστευτα πολύ για τη Σλοβενία, γιατί είναι και εξαιρετικό τραγούδι και αυτοί αντισυμβατικοι, έστω κι αν το κράζουν πολλοί το στυλ τους. Λευκορωσία guilty pleasure. Αθλιο σκηνικά και απελπιστικά επαναλαμβανομενο αλλά η κοπέλα “το’χει” απίστευτα. Προσωπικά θα προτιμούσα Πορτογαλία ή Ουγγαρία από Εσθονια αλλά οκ, γούστα είναι αυτά κι η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση “κουνουπιδι” έφαγε την χώρα της Ιβηρικης. Γενικά, μέτρια διοργάνωση. Έχω την αίσθηση πως έχουν αλλάξει και φωτογραφία. Αυτά και καλή μας επιτυχία το Σάββατο. Το ότι κληρωθηκαμε στο α μισο, δεν είναι απαραιτητως κακο. Τέλος, το ότι κάνουμε σενάρια για το ότι ανακοινωθηκαμε πρώτοι και το συνδεουμε με τη θέση που πήραμε, με ξεπερνάει.

    • Ναι, ναι ! Όσοι διαφωνούμε με την δικτατορία του πολιτικά πρωκτού, είμαστε όλοι χρυσαύγουλα, ακροδεκσυοί και φασίστες.
      Νισάφι πιά με την δικτατορία δυναμικών μειοψηφιών ! Enough !!!

      • Ασε μας κοπέλα μου που σε πείραξε το φιλι των γκει και δεν σε πειράζουν οι στρειτ πατέρες που βιαζουν και εκδίδουν τα παιδιά τους ή κερατωνουν τις γυναίκες τους με άλλες γυναίκες, (ιεροδουλες ή μη) ή είναι κρυφογκει κ πηγαίνουν με αγορακια (και μετά κράζουν και τους γκει) Νισαφι αντίστοιχα με τον φαρισαισμο της δηθεν εναρετης πλειοψηφίας. Θα αλωσει τα χρηστα ήθη ένα φιλί ή να περπατησουν δυο άνθρωποι μαζί. Μισανθρωποι υποκριτες.

      • καταρχας και μόνο το σχόλιο σου περι πολιτικου πρωκτου δειχνει την αισθητικη κ το επίπεδο σου!δν αξιζει ουτε σε διάλογο να μπω μαζι σου…κ με κατι τετοια σχόλια βαθια ομοφοβικα κ διχαστικά σκεφτομαι ποσο σημαντικοι ειναι οι αγωνες των ομοφυλοφιλικων κινηματων ανα τον κόσμο απεναντι στον αναχρονισμο και στα σκουριασμένα μυαλά!

  99. @spyros83

    ότι του φανεί του Λωλοστεφανή

    έχεις μεγάλο πρόβλημα ψυχιατρικής φύσεως !!!

  100. Χωρίς να μαρεσει να βάζω ετικέτες σε άτομα, δυστυχώς οι γκει φίλοι μου ειναι τοσο νορμαλ που δεν προβάλουν κάθε τοσο τηβ σεξουαλικη τους προτίμηση , λες και μονο αυτο καθορίζει έναν άνθρωπο ουτε συμπεριφέρονται σαν ξεκουδουνα 8 Χρονα οπως βλέπουμε κάθε φπρα στην Eurovision! Αλκοόλ πάρτυ και ξεσσαλωμα !!! Και δεν με αφορά αν ειναι γκει η μη, γενικά να βλέπω 50 χρόνους να κανουν ετσι , μονο σοβαρότητα δεν τους προσδίδει και μονο σοβαρά δεν μπορώ να τους πάρω !!! Παμε παρακάτω λοιπόν, δεν χρειάζεται τοσο πολλη προβολή για κατι που θα επρεπε να ειναι αυτονόητο! Εμένα προσωπικά δεν με προσέβαλε καθόλου που φιλήθηκαν το ερωτευμένα παιδιά !!! Εμένα με προσβάλουν να βλέπω κατι 60 Χρονά στη χ αρένα να κανουν ολα σαν να εχουν πάρει έκσταση!

  101. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ogae δεν δημοσίευσε το σχόλιό μου στη φίλτατη Άννα. Δεν ήταν πιο προσβλητικό από το δικό της, ούτε υβριστικό. Κακώς. Από κει και πέρα, φίλη Νάντια, λίγο περίεργα μας τα λες. Από τη μια έχεις γκει φίλους και είσαι άνετη, από την άλλη κράζεις 60χρονους που κάνουν σαν παλαβοί. Πως ένας open minded άνθρωπος μπορεί να “χαλιέται” τόσο; Δεν διαφωνώ πως και μένα μου φαίνονται πολλά υπερβολικά, συμφωνώ πως από κάποιους υπερπροβάλλεται από τη συμπεριφορά τους (και όχι από τα βίντεο) κτ που απλά δεν χρειάζεται να γίνεται σημαία αλλά για όνομα του Θεου. Ποιος είμαι εγώ και εσύ και ο οποιοσδήποτε που θα κράξω έναν άνθρωπο επειδή έτσι γουστάρει να διασκεδάζει και να πανηγυρίζει; Βλάπτει κανέναν; Δεν συμμετέχω απλά στον τρόπο με τον οποίο χαίρεται και that’ s all. Δηλαδή θέλετε να μας πείσετε πως βλέπετε γιουροβίζιον (και χρόνια μάλιστα) και σοκάρεστε (ή αηδιάζετε ή ό,τιδήποτε άλλο σας προκαλείται) για 30” που μπορούν να δείξουν τέτοιες περιπτώσεις; Προφανώς και είναι αυτονόητο ότι ο καθένας μπορεί να είναι ό,τι θέλει, όχι γιατί το λέει το Σύνταγμα και οι υπέρτεροι αυτού νόμου αλλά γιατί πρακτικά δεν βλάπτει κανέναν. Αν δηλ βάλει κάποιος κάποιους στρειτ να δουν για 3 εβδομάδες γιουροβίζιον ή αν δουν τα βίντεο που έπαιξαν θα γίνουν γκει; Μα είμαστε σοβαροί; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στα σοβαρά συζητάμε τέτοια πράγματα, ιδίως εδώ μέσα. Σα να πάω πχ σε σαιτ της Πειραικής Εκκλησίας και αρχίσω να διατυπώνω αντιρρήσεις θεολογικού περιεχομένου. Ξέρετε πολύ καλά τι είναι η Γιουροβίζιον. Αν δεν σας αρέσει, μην τη βλέπετε. Αν τη βλέπετε όμως, μην κράζετε ανθρώπους. Πραγματικά, δεν σας τιμά καθόλου. Όχι γιατί αναφέρεστε σε πράγματα αυτονόητα αλλά γιατί κανένας δεν είναι τέλειος.

  102. Η Γιουροβίζιον εχει άτυπα καρπωθεί απο την γκει κοινότητα ως φεστιβάλ ξεσσαλωματος κάθε χρόνο ! Γιατι δνε τα λεμε με το όνομα τους ; Το τι γίνεται στα ξενοδοχεία μετα και στα κλαμπ ειναι απλά γελοίο σε ενα διαγωνισμό που πρωταρχικό στόχο εχει να προβάλει τις διαφορετικές κουλτούρες εντός Ευρώπης! Πλέον βλέπουμε μόνο αυτο καο Οχι 10 άτομα να κάνουνε σαν παιδουλες ! Μου φαινεται αφύσικο ρε παιδι μου να βλέπω σε ενα τέτοιο διαγωνισμό να κανουν σαν παιδαρελια και να γενικεύουν μια κοινότητα που εχει και μόρφωση και καλλιτεχνικές ευαισθησίες και δεν αυτοπροσδιορίζεται μονο απο τη ψ περούκα στα μαλλιά τύπου Bilal ή το είδος των ρούχων κλπ κλπ παρα ειναι ιδιαιτέρως ευαίσθητοι σε θέματα δικαιωμάτων , σε θέματα ανισότητας , σε θέματα παραβίασης ουσιαστικών δικαιωμάτων! Αν απο δω και πέρα γίνεται απλά αυτος ο διαγωνισμός για να εκφραστεί χωρίς θυμικό αυτή η κατηγορία ατόμων και να το σφετεριστούν ως κεκτημένο τους , ενα τέτοιο διαγωνισμό καταντά απλά μονότονο και χωρίς ενδιαφέρον ! Το πολυ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο Παπάς ! Ναι έχω φίλους γκει και συζητάμε για τέχνη για την άνοδο της Ακροδεξιάς για την γενιά των νέων μορφωμένων που μεταναστεύουν , για πολλα και αυτοί βλέποντας αυτο το τσιρκολικι ντρέπονται ! Δεν ειναι το φεστιβάλ στο Βέλγιο που ολοι κάτω ειναι μαστουρωμένοι, θποτιθεται ειναι μουσικός διαγωνισμός της Ευρώπης ! Εμείς πλέον παρακολουθούμε κατι άτομα που έκαναν καραμέλα τα δικαιώματα των γκει και την εχουν δει πρεσβευτές τους προκαλώντας για να προκαλέσουν , και ευχαριστημένο το ναρκωμένο πλήθος άπο κάτω που τρέφονται οι ορέξεις του να κραυγάζει χωρίς ουσία!

  103. Αλιμονο αν μια κοινότητα προσδιοριζεται από τη Γιουροβιζιον. Το ότι υπάρχουν στερεοτυπα, τα οποία ενδεχομένως τροφοδοτουνται ετι περαιτέρω, δεν σημαίνει πως παυουν να είναι στερεοτυπα. Τουτέστιν, καθένας έχει δική του προσωπικότητα. Δεν με εκφράζει ούτε εμένα αυτό το στυλ. Αυτό δεν σημαίνει πως μου δίνει κάποιος το δικαίωμα να εκφραστω με αγενεια γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Σε τελική ανάλυση ξέρω πολλούς στρειτ που κάνουν πολύ χειρότερα καφριλικια. Δεν είναι θέμα φύλου αλλά ανθρώπου. Απλά στους στρειτ επικρατεί ο κοινωνικός αυτοματισμος του “οι άνδρες ωριμάζουν αργά” Αν δεν έχετε καταλάβει αυτό το ελάχιστο, θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω κατά πόσο έχετε αποδεχτει τους φίλους σας (το λέω με πολύ θετική διάθεση) Πολύ το φιλοσοφησαμε όμως και είναι κρίμα. Απλά κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν πως οι σύγχρονοι γκει δεν είναι απαραιτητως η καρικατουρα του Γιάννη των “Απαραδεκτων” (το αναφέρω γτ οι σχολιαστές εδώ μέσα δεν διεκριναν σε θηλυπρεπεις, καρικατουρες ή μη. Μίλησαν και για το φιλι που σαν εικόνα ήταν αξιοπρεπεστατο) Σε κάθε περίπτωση, κάθε άνθρωπος αξίζει σεβασμού. Αν αυτό ήταν κεκτημένη αντίληψη, να είστε σίγουρη (οι) πως τόση “προπαγανδα” όπως τη βαφτιζετε εσείς, δεν θα ήταν απαραίτητη. Όταν κατηγορείται η ελάχιστη εκδήλωση συντροφικοτητας, όπως το φιλι ή το αγγιγμα το χεριών (που για τους στρειτ είναι αυτονόητη)ναι, προφανώς και ομιλίες σαν του παρουσιαστή θεωρούνται χρήσιμες.

  104. Το κούρασαμε πολυ! Κάθε χρόνο στην αρένα βλέπω μασκαρεμένους !να λυσσάνε να τσιρίζουν !!! Και μετα την εκδήλωση να γίνεται το έλα να δεις! Δεν με ενοχλεί το οτι ειναι γκει με ενοχλεί τι οτι βλέπω ανώριμα άτομα σε μια εκλδηλωση που δνε αρμόζει! Κατάντησε Love Parade!!! Καταλαβαίνω οτι το να τονίσεις τηβ σεξουαλικη ισότητα, πολλες φορές σημαίνει να μπορείς να ντυθείς η να συμπεριφερθεία οπως θέλεις αλλα το να εκπροσωπείται στα μίντια καο σε τέτοιες εκδηλώσεις να προβάλεται αυτή η κοινότητα παντα ως εκπρόσωπος όλων των ομοφυλοφίλων ειναι αφύσικο και οχλοποιεις τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά !!!! Αυτο θα πρέπει κάποτε να πάψει !! Καο δεν ειναι μονο δικη μου άποψη αλλα καίω των φίλων μου !!!! Αυτο βγαίνει παντα προς τα έξω λες και ειναι μοα ειδική ομάδα ατόμων ! Όλο λάθος !!! Πάρτε το αλλιώς γοα να υπάρχει αποδοχή με σεβασμό στην διαφορετικότητα του ανθρώπου που δεν χρειάζεται παντα να διαφέρει η να επιδίδεται σε υπερβολές !!! Ας αποδεχθούμε πλέον οτι αν δεν υπάρχει κάποιος συνειρμός στον κάθε εκπρόσωπο τραγουδιού σε σχέση με την ομοφυλόφιλη κοινότητα δνε παίρνει βαθμούς εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που βγήκαν πραγματικά τραγούδια οπως Salvador euphoria

  105. Μεταξύ μας ναντια, εξακολουθώ να αμφιβάλλω αν έχετε γκει φίλους. Λιγο μουφα μου φαίνεται. Αν όντως πάντως είναι γκει και λένε τέτοια για τους υπόλοιπους, που υφιστανται την ίδια καταπίεση μ’ αυτούς, μάλλον πολύ μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους. Επίσης, μιλάμε για μια υπόθεση 10 sec συνολικά σε κάθε συμμετοχή. Τι με νοιάζει εμένα τι γίνεται μετά? Αν θέλουν να μασκαρευτουν ή να κάνουν “άλλα” δικαίωμά τους. Εσάς τι σας κοφτει? Στο κρεβάτι τους είμαστε και θα πρεπε να μας απασχολεί? Σοβαρευτειτε λίγο. Και στη τελική, επαναλαμβάνω. Αν δεν σας αρέσει η Γιουροβιζιον (που δεν έγινε τώρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ lgbtq friendly – απλά τώρα μπορούν να εκφράζονται πιο άνετα οι άνθρωποι γενικότερα), απλά μην τη βλέπετε. Δεν σας υποχρεώνει κανείς νομίζω.

  106. Θεωρώ υποκρισία το οτι έγινε η Eurovision 1) τσίρκο μιας ομάδας γκέι που μονο αυτή προβάλεται προς τα έξω 2) οτι πάνω στη σκηνή παρουσιάζεται τοσο έντονα το δικαίωμα στη σεξουαλικη ελευθερία με τοσο λάθος τροπο και γινετια εκμετάλλευση για να χει προβολή, όσο πιο ακραίο τοσο το καλύτερο και πιο πλούσιο το θέαμα !!! Τέλος συζήτησης και ναι έχω φίλους γκει και πάνω κάτω συμφωνούν με τος απόψεις μου! Αυτοί μάχονται για την ισότητα στο εργασιακό χώρο, στον έγγαμο βίο κλπ με απόλυτη σοβαρότητα και Οχι καραγκιοζιλίκια ! Μάλιστα η αισθητική τους ειναι πολυ ανώτερη απο αυτο το τσίρκο που εμείς ασχολούμαστε τοσο !!! Γιαυτο ειναι ανώτεροι και τους θαυμάζω! Τελεια και παύλα !

  107. α) Όποιος δεν θέλει, δεν παρακολουθεί το τσιρκο. Μη ξαναλέμε τα ίδια πράγματα.
    β) δυο άνθρωποι που φιλιουνται είναι προκλητικός τρόπος? Από πότε? Δηλ τι θα έπρεπε να κάνουν?
    γ) Αχ, γιατί κόβετε τη συζήτηση? Πάνω που έχω αρχίσει και διασκεδαζω. Έχω αρχίσει δε να πιστεύω πως δεν είστε και πολύ “ναντια” αλλά είτε κάποιος από τους πάνω σχολιαστές ή είστε απλά τρολ. Ό, τι και να’στε πάντως, σίγουρα δεν έχετε τους φίλους που διατεινεστε πως έχετε. Γιατί αν κάποιος θεωρεί πρόκληση ένα φιλί, τότε και οι γκει φίλοι του είναι στη καλύτερη περίπτωση “στη ντουλαπα”, οπότε σίγουρα δεν μάχονται για τα δικαιώματα τους. Πως μάχονται? Με τον αέρα τον κοπανηστο?

  108. Όταν απευθεινεστε προσωπικά σε κάποιον , και είστε έτοιμος να βγάλετε και δικαστική απόφαση , σας συμβουλεύω να δοαβαζετε προσεκτικά τι γράφω! Είπα λοιπόν οτι για μένα δεν ειναι κατακριτέο το να φιλιούνται δυο ερωτευμένα παιδιά αλλα το τσιρκολικι κάτω !!!! Καληνυχτα και βρείτε τα με τον εαυτό σας πρωτα ! Δνε ειναι κανό να πούμε Οτι το επίπεδο το σημερινό κατήντησε σε μεγάλο βαθμό απο την άκριτη υπερπροβολή μιας τρανς κοινότητας που ενώ στην κοινωνία εχει πιο μισή απήχηση απο όλη την ομοφυλόφιλη κοινότητα ,στην Eurovision λύνει και δένει και εχοε κανει τσιφλίκι της ενα θεσμό που θα επρεπε να προβάλει εκατό αλλες ιδέες , ρεύματα , μουσικές επιλογές !!!! Σορρυ, αλλα αν μιλήσετε με την κοινωνία , πολυ λίγοι θα παρουν σοβαρά έναν παιδούλα 60 χρόνο ντυμένο απο αλλο πλανήτη , χοροπηδώντας έξαλλα να μάχεται και να πρεσβεύει την ομοφυλόφιλη κοινότητα και επίσης με φιλτραρισμένη σκέψη θα δεχτεί κατι δημοσιογραφίσκους παρουσιαστές να μάχονται με περισση συγκίνηση και σθένος υπέρ των ομοφυλοφίλων απο τις οθόνες, εξυπηρετώντας μονο και μονο το θέαμα και το πλήθος ναρκωμένο απο κάτω !!!!!σορρυ αλλα δνε θα πάρω , η κριτικη μου σκέψη παει πιο κάτω και μονο συμφέροντα οικονομικά εξυπηρετεί αυτο το τσίρκο!!!! Καληνυχτα και πολυ το ζάλισαμε και οι δυο μεταξύ μας! Ναντια ειμαι και οχι δεν ψηφίζω Ακροδεξιά αλλα την απεχθάνομαι , και Οχι δεν σοκάρομαι όταν βλέπω ερωτευμένους αντρες χέρι χέρι να περπατάνε ! Άν ειναι ειλικρινές και όμορφο το επικροτώ !

  109. Συγνώμη, δεν κράτησα πρακτικά για την δικαστική μου απόφαση, έχετε δίκιο. Ίσως γιατί δεν έδωσα βάση στα λεγόμενα σας, όταν βλέπω να διαρρηγνυετε τα ιματια σας για τα παρτυ, τα οποία δεν φαίνονται που-θε-να, ώστε να ισχυριζεστε πως υποβιβαζουν τον διαγωνισμό. Δεν διαφωνώ ως προς το περιεχόμενο της αποψης σας. Διαφωνώ με το κράξιμο. Ούτε με τη δική μου αισθητική συναδουν τα συγκεκριμένα παρτυ και το όλο πανηγύρι αλλά α) δεν καταλαβαίνω που αλλοιωνουν τον θεσμό (καθώς περαν των φανς, ο μέσος θεατής δεν έχει ιδέα γι’ αυτά), β) δεν βλάπτουν κανέναν, γ) δεν με εκφράζουν, δεν με αναγκάζει κανένας να συμμετάσχω, απεχω απ’ αυτά αλλά δεν χρειάζεται κραξω κανέναν. Αν κάποιος 60 χρονών γουστάρει να βάλει μποα, αυτός ξεφτιλιζεται, ούτε εγώ, ούτε ο θεσμός. Ταυτόχρονα όμως, δεν μου πεφτει λογος ώστε να τον “θαψω”. Τόσο απλά. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ μια χαρά τα έχω βρει με τον εαυτό μου ΕΥΤΥΧΩΣ, εδώ και κάποια χρόνια, γι’ αυτό και έμαθα να μην κραζω κάποιον που έχει απλά διαφορετική αισθητική από μένα, ακόμα κι αν με ξενιζει σαν θέαμα. Αν όντως απεχθανεστε την ακροδεξια, σκεφτείτε μήπως τυχόν ολισθαινετε κ εσείς σ’ αυτό που κατηγορειτε. Όποιος κατηγοριοποιει ανθρώπους, δεν απεχει και πολύ από τον ρατσισμο. Τέλος, θα επαναλαβω πως ελπίζω να είστε η Ναντια και όχι κάποιος κομπλεξικος ή κρυφός γκει, γιατί – για να είμαι ειλικρινής – τα λόγια σας προς τα εκεί με οδηγούν. Ιδιαιτέρως δε, σε συγκεκριμένους σχολιαστές εδώ μέσα. Anyway. Καλή σας μέρα.

  110. Ειδικά η τελευταία πρόταση σας μου αποδεικνύει ποσο εσεις κατηγοριοποιείτε τους ανθρώπους και είστε ειδήμων ώστε να βγάλετε και ψυχιατρική εκτίμηση !!!! Όλο αυτο που γινετια κάτω στην αρένα τα τελευταία χρονια εχοε αντίκτυπο στηβ ποιότητα των τραγουδιών και στο τσίρκο που γίνεται και επι σκηνής !! Στην Γιουροβίζιον αν δεν εχεις στην συμμετοχή σου συνειρμούς τέτοιους συνήθως δεν πας παρακάτω ! Όποτε ναι , υπάρχει μια δικτατορία και μονόπλευρη παρουσίαση σε ενα υποτίθεται επίσημο καλλιτεχνικό διαγωνισμό Ευρώπης !!! Ο,τι και να μου πείτε δεν με πείθετε αγαπητέ μου ! Κατηγορείστε αδιάκοπα τον κώδικα αξιών μου , την αισθητική μου !! Το κανετε αβασάνιστα και τοσο επαγγελματικά ! Μπράβο σας !!!

  111. Συνεχειστε ετσι , ο,τι δεν σας εκφράζει να το χτυπάτε ! Και κοιμηθείτε επίσης ησύχως, γιατι αυτο το πανηγυρακι δεν εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα εκμεταλλεύοντας και παραμορφώνοντας άτομα με ομοφυλόφιλο σεξουαλικο προσδιορισμό, αλλα εχει βάλει στόχο να αμβλύνει τις ανισότητες και να γίνει θεσμός πρεσβευτών των ανθρωπινων δικαιωμάτων με τοσο όμορφο τροπο!

  112. Και επειδή θα μου απαντήσετε και παλι κατηγορώντας με ως ρατσίστρια, φάντασμα και πλαστογράφο σας λέω προκαταβολικά , δίνοντας σας την ευχαρίστηση να έχετε το τελευταίο λόγο: έχετε σε ολα δίκαιο ,προσυπογράφω , επικροτώ και καλη σας μερα!!

  113. παροτι ο ogae δημοσιεύει επιλεκτικά τα σχόλια (αγνοώ το λόγο, εφόσον δεν είναι επουδενι υβριστικα ή προσβλητικα) εγώ θα πω τα ίδια. Είστε τρολ κυρία μου (ή ό, τι άλλο είστε) Αν παρακολουθειτε όντως τον διαγωνισμό, θα έπρεπε να γνωρίζετε πως από το 2014 (από την Κοντσιτα – που σαν θέαμα δεν ήταν το καλύτερο μου αλλά το δέχομαι κι επίσης ήταν τραγουδαρα) δεν έχει κερδίσει (ούτε καν τοπ 5 για την ακρίβεια) τραγούδι με αυτή τη θεματική. Γι’ αυτό άλλη φορά, πιο διαβασμένη! (άμα έχετε εσείς φίλους γκει, ο Billal έχει τρια εξωγαμα στη Κουαλα Λουμπουρ) Και τώρα θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ ξανα. Έχω πιο σημαντικά πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με τρολ. Α! Ελπίζω αυτή τη φορά ο ogae να δημοσιευσει το σχόλιο.

  114. Αυτό το πράγμα που όταν κάποιος άλλος όταν εχει αλλη επιχειρηματολογία να αντιμετωπίζεται ως εξωγήινος και τρολ με ξεπερνά και μου δείχνει για μια αλλη φορά την δικτατορία απόψεων Οχι μονο απο τα άτομα πρώτης γραμμής του διαγωνισμού αλλα και απο την πλειοψηφία των φανς του ! Πάντως αυτο με το τρολ κλπ κλπ ειναι στη φύση του νεοέλληνα να βαφτίζει απατεωνιά και να βλέπει συνομωσίες , φαντάσματα να κρίνει τοσο αβασανιστα ο,τι δεν συμφωνεί απόλυτα με τον δικό του κόσμο αξιών!!

  115. Ειδικά άτομα που μάχονται υπέρ της διαφορετικότητας, όταν βλέπεις να ειναι έτοιμοι να κατασπαράξουν τον αλλο που εκφράζεται αντίθετα σε όλη τη λογική και αισθητική αυτού του διαγωνισμού , που εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό σε προτεκτορατο μιας τρανς κοινότητας , βάζοντας ως στόχο να γινει εκπρόσωπος μιας ολόκληρης κοινωνίας, η ειναι έτοιμος να ταπεινώσει προσωπικά τον αλλο επειδή στο όνομα της διαφορετικότητας που μάχεται ο δε , οξύμωρο όμως όταν κάποιος διαφωνεί με την ομάδα του να εναντιώνεται σαν αγρίμι , μου φανερωνει περίτρανα ποσο δήθεν ειναι όλο αυτο που γινετια σε αυτο το διαγωνισμό για την ισότητα όλων των ατόμων !!! Aν δεν ειναι αυτο φασισμός απόψεων τοτε τι ειναι !!!

  116. Κάθε διαγωνισμός θα πρέπει να του δίνουμε την αξία που του αρμόζει και Οχι να μεταλλάσσεται υπουλως σε βήμα έκφρασης ιδεών περί ισότητας ! Όταν κάποιος υποτίθεται μάχεται σοβαρά υπέρ θα πρέπει με ητν δέουσα σοβαρότητα να το κανει , κάτω άπο αλλο πρισμα , σε αλλο περιβάλλον και όταν βλέπει προς τα που παει αυτο το πανηγυρακι , δλδ να εκμεταλλευτεί άτομα , δικαιώματα , ιδέες κλπ και να τα χρησιμοποιεί τοσο αβίαστα , σε ενα κατα τα αλλα διασκεδαστικό ( ουτε καν ψυχαγωγικό ) διαγωνισμό , θα πρέπει το λιγότερο να ενοχλείται και Οχι να το επικροτεί !!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ