Eurovision 2019: Ολοκληρώθηκε η πρώτη Dress Rehearsal – Απόψε η Jury rehearsal!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο εδώ στο Expo Tel Aviv, η πρώτη Dress Rehearsal του πρώτου ημιτελικού της φετινής Eurovision. Τόσο η Ελλάδα με την Katerine Duska, όσο και η Κύπρος με την Τάμτα βρέθηκαν για τρίτη φορά επί σκηνής.

Στη 16η και προ τελευταία θέση εμφανίστηκε ως γνωστόν η Ελλάδα. Η Κατερίνα μας πραγματικά ήταν για ακόμη μία φορά ΚΑ-ΘΗ-ΛΩ-ΤΙ-ΚΗ! Η εμφάνιση της πραγματικά έτυχε θερμής υποδοχής τόσο  στο press center όσο και μέσα στο στάδιο! Στην συγκεκριμένη πρόβα η μπάλα η οποία χρησιμοποιήθηκε ήταν μικρότερη σε σχέση με αυτή στις δύο πρώτες τεχνικές πρόβες. Τα πλάνα που είχε ζητήσει η Ελληνική αποστολή πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, και όλα φαίνονται να είναι έτοιμα για την jury rehearsal, που αποτελεί επίσης μια ακόμη γενική πρόβα τζενεράλε.

Όσο αφορά την Τάμτα και την Κύπρο, φαίνεται ότι τα τεχνικά προβλήματα στον ήχο λύθηκαν και σήμερα πραγματικά ήταν η Τάμτα που όλοι γνωρίζουμε. Με άνεση και αυτοπεποίθηση ανέβηκε στην σκηνή για να μας δώσει την καλύτερη της εμφάνιση μέχρι την επόμενη!  Κάποια μικρά σκηνοθετικά προβλήματα υπήρχαν και σήμερα και ήδη η Κυπριακή αποστολή έχει ζητήσει να γίνουν αλλαγές σε κάποια πλάνα. Πραγματικά  όμως σήμερα είχαμε μία εικόνα δεμένη και δουλεμένη όπως πραγματικά αρμόζει στην Κυπριακή αποστολή

Σε γενικές γραμμές όλες οι πρόβες κύλησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Για πρώτη φορά είδαμε και την έναρξη του πρώτου ημιτελικού στον οποίο η περσινή νικήτρια Νέτα ερμηνεύει το νικητήριο τραγούδι του 2018, το οποίο και έφερε τον διαγωνισμό στην χώρα του Ισραήλ. Επίσης, πολλές χώρες έκαναν οικονομία δυνάμεων και δεν έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Αυστραλίας, η οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν έπιασε τις ψηλές νότες του τραγουδιού.

Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για την Jury Rehearsal του πρώτου ημιτελικού σήμερα στις 22:00 το βράδυ. Από αυτό το show θα δοθεί το 50% της συνολικής βαθμολογίας από τις ειδικές επιτροπές κάθε χώρας.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό της Eurovision 2019, στον OGAE Greece!

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλη επιτυχια στην κατερινα και την ελλαδα και φυσικα στην κυπρο μασ ευχομαι ολα να πανε καλα αποψε.
    Και εννοειτε αυριο να απολαυσουμε την συμμετοχη μασ και τον διαγωνισμο πραγματικα δεν το πιστευω ποτε ηρθε η μερα που θα δουμε παλι eurovision!

  2. Γιουροβιζιονάκηδες αράχτε στο καναπέ με ποπκόρν και κοκακόλα και ελάτε να απολαύσουμε την εβδομάδα που όλοι περιμέναμε με αγωνία έναν ολόκληρο χρόνο….☆

    ———–♡EUROVISION WEEK LIVE♡———–

  3. Καλή επιτυχία στην Κατερίνα!!!
    Καλή επιτυχία στην Τάμτα!

    Θα απολαύσουμε και τις δύο και εκτος του ότι κάθε χρόνο το ενδιαφέρον μας στρέφεται σε Ελλάδα και Κύπρο, φέτος (σε αυτόν τον ημιτελικό) είναι και οι 2 καλύτερες συμμετοχές!

  4. Περιμένουμε πολλά και θετικά από την Ελλάδα και την Κϋπρο σήμερα. Στην dress rehearsal τα πήγαν πολύ καλά χωρίς κανένα πρόβλημα και τα φωνητικά τόσο της Τάμτα όσο και της Κατερίνας ήταν αψεγάδιαστα.
    Ειδικά η σκηνική παρουσία της Ελλάδας ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.
    Σε λίγο συνδέονται αρκετά κανάλια μέσω youtube απόπου θα ακούγεται καλά ο ήχος των τραγουδιών κατά την Jury Rehearsal.

    Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Κύπρο!
    Πάμε δυνατά!

  5. Είδα το βίντεο που ανέβασαν οι wiwi για το τοπ 3 τους μετα και την jury… Δεν ανέφεραν τιποτα απολύτως για Ελλαδα και Κύπρο, αντιθέτως εκθείαζαν την Αυστραλία και την Πορτογαλία(?) Οχι οτι οι wiwi κρίνουν το αποτέλεσμα αλλα το οτι δεν μας ανέφεραν καν οχι μονο για τη τοπ 3 αλλα ούτε και στα γενικά σχόλια που έκαναν μετα για τις συμμετοχές.. αυτο κατι λεει.
    Πέρσι θυμαμαι, μετα και την παρουσίαση, η όλη συζητηση ηταν για το αν θα κρατήσει την πρωτιά η Νεττα, οπως έλεγαν τα προγνωστικά ή θα την κατατρόπωνε η fuego Foureira ?

  6. Καλή η Κατερίνα, καλά έγραφε…αλλά απλά ok !

    Δεν έχει τον αντίστοιχο δυναμισμό που να ισορροπεί με την πραγματικά μοναδική σε χροιά (αλλά αδούλευτη) φωνή της.

    Είναι ρούκι…κάπως άνευρη και ψαρωμένη γι’ αυτό και δεν υπήρξε καμία εκτίναξη στα στοιχήματα. Αν είχε τον δυναμισμό και την σιγουριά και την κίνηση θα πήγαινε για πεντάδα.

    Σίγουρα θα πάει σχετικά καλά, θα περάσουμε πιθανότατα στην πρώτη τριάδα (δύσκολα να νικήσουμε στον ημιτελικό) και στον τελικό στην χειρότερη θα είμαστε 12οι και στην καλύτερη 8οι.

    Σίγουρα θετικό θα είναι το πρόσημο, σίγουρα είναι + στα πλαίσια του rebranding, αλλά απαιτούνται ”esc μυαλά” αν θέλουμε να ξαναμπούμε σε διαδικασία σοβαρής διεκδίκησης της νίκης.

    Φυσικά ρόλο σε αυτό θα παίξει και να σταματήσουν οι ταλιμπανισμοί από αυτόκλητους υπερασπιστές ή ”φανς” στο youtube (με τα απαράδεκτα σχόλια προς Έλληνες που δεν γουστάρανε, Κύπριους, Σκοπιανούς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) και στο press room (αλγεεινή εντύπωση…κόβουν κυριολεκτικά κάθε διάθεση για ψήφο στην ελληνική συμμετοχή, θεωρούμαστε με το σπαθί μας χειρότεροι και από τους Ισπανούς).

    Καλή επιτυχία στην Ελληνική και Κυπριακή αποστολή σήμερα και το Σάββατο !~!!

    • Συμφωνώ αν και ποτέ δεν ξέρεις – και η Βελγίδα πριν λίγα χρόνια ήταν τοσο τρακαρισμένη/φοβησμένη αλλα βγήκε 4η.

      • Πάντα υπάρχουν περιέργα Andy…αλλά πραγματικά δεν το βλέπω για την φετινή συμμετοχή, όταν υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 10 τραγούδια μπροστά μας με καλύτερες πιθανότητες ! λόγω καλύτερου συνολικού ”πακέτου”.

        Πολύ περισσότερο δε όταν τα 8 από αυτά πάνε για νίκη άλλο λιγότερο και άλλο περισσότερο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ