EUROVISION 2019: Η dress (jury) rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού – Απόψε αποφασίζουν οι επιτροπές για το 50% του αποτελέσματος! [UPDATE]

Σε μία ώρα περίπου από τώρα (22:00), ξεκινά στο Expo Tel Aviv, στο Ισραήλ η dress (jury) rehearsal! Στην πρόβα αυτή το σόου «τρέχει» σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να διορθωθούν οι τελευταίες ατέλειες και να παρουσιαστεί ένα άρτιο αποτέλεσμα το βράδυ της Τρίτης. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι απόψε θα κριθεί το 50% του αποτελέσματος. Η πρόβα θα μεταδοθεί μέσω κλειστού κυκλώματος στις 5μελείς επιτροπές των 17 χωρών που συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό καθώς και σε Γαλλία, Ισπανία και Ισραήλ που ψηφίζουν επίσης εκείνη την βραδιά. Τέλος το αποψινό σόου θα χρησιμοποιηθεί ως back-up σε περίπτωση σοβαρού τεχνικού προβλήματος την βραδιά του ημιτελικού. Το άρθρο θα ενημερώνεται συνεχώς με τις εμφανίσεις και των 17 χωρών καθώς και με την περιγραφή της έναρξης και του interval act. Στην σελίδα μας στο Facebook θα γίνονται live video με διάφορες χώρες που συμμετέχουν απόψε, συμπεριλαμβανομένου Ελλάδας & Κύπρου φυσικά, μέσα από την αρένα. Μείνετε συντονισμένοι!

ΕΝΑΡΞΗ ΒΡΑΔΙΑΣ

O 64ος διαγωνισμός της Eurovision ξεκινάει με ένα εισαγωγικό βίντεο. Η μικρή Netta βλέπει με τους γονείς της τον διαγωνισμό του ’98 που κέρδισε το Ισραήλ. Εμπνευσμένη από αυτό ξεκινάει μαθήματα χορού και μουσικής και κάπως έτσι καταλήγει στο σήμερα. Εμφανίζεται στη σκηνή μέσα από μία κατασκευή που ανοίγει. Είναι ντυμένη με ασημί φόρεμα με ασπρόμαυρες λεπτομέρειες. Οι χορεύτριες που την πλαισιώνουν φορούν το ρούχο της στον περσινό τελικό. Ερμηνεύει μία διασκευή του νικητήριου “Toy”.  Στη συνέχεια στη σκηνή ανεβαίνουν οι 4 παρουσιαστές του διαγωνισμού που μας καλησπερίζουν. Μαύρο κουστούμι για τους άντρες , λευκό και ασημί φόρεμα για τις γυναίκες.  Εμφανίζονται τα νούμερα στα οποία θα μπορούμε να ψηφίσουμε την Τρίτη το βράδυ και το διαγωνιστικό κομμάτι ξεκινάει!

01. ΚΥΠΡΟΣ

Πολύ δυναμική έναρξη για τον πρώτο ημιτελικό. Η Τάμτα κάνει την καλύτερή της πρόβα μέχρι σήμερα. Τόσο φωνητικά όσο και σκηνοθετικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πολύ θερμή υποδοχή και κατά τη διάρκεια και στο τέλος της ερμηνείας. Η πρόκριση φαίνεται σχεδόν σίγουρη!

02. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Οι D Mol είναι καλοί φωνητικά σε ένα όχι και τόσο δυναμικό τραγούδι ωστόσο. Χλιαρή αντίδραση τόσο στο Press Center όσο και στην αρένα.

03. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

O Sebastian έχει την καλύτερη πρόβα του φωνητικά. Τα πλάνα είναι βελτιωμένα και εστιάζονται στην κοπέλα που χορεύει δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

04. ΠΟΛΩΝΙΑ

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι Tulia. Άψογες φωνητικά και ο κόσμος τις υποδέχεται θερμά. Προσεγμένη σκηνοθεσία όπου φαίνονται και οι ίδιες. Η συμμετοχή αυτή αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισής της μέρα με τη μέρα.

05. ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Μια ιδιαίτερα απλή και λιτή εμφάνιση σε ένα ιδιαίτερο τραγούδι. Οι δύο καλλιτέχνες δεν σταματούν στιγμή να κοιτούν ο ένας τον άλλο και αυτό σε συνδυασμό με τα προσεγμένα γραφικά και τον φωτισμό δημιουργούν μια ερωτική ατμόσφαιρα.

06. ΤΣΕΧΙΑ

Ιδιαιτέρως χαρισματικός ο τραγουδιστής των Lake Malawi. Το συγκρότημα γέμισε τη σκηνή και κέρδισε και το κοινό που χτυπά ρυθμικά παλαμάκια μαζί του. Η πιο θερμή υποδοχή μετά την Κύπρο.
Διακοπή για μικρο διάλειμμα. Η κάμερα μεταφέρεται στο green room για μια μικρή συνέντευξη με την Τάμτα και έπειτα τις Tulia.

07. ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Ακόμα μια καλή ερμηνεία απόψε από την Ουγγαρία. Η “χρυσή” σκηνή φαίνεται να δένει απόλυτα με το τραγούδι και τις άψογες φωνητικές ικανότητες του Joci. Επίσης θερμή υποδοχή.

08. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Με την Λευκορωσία φτάνουμε περίπου στη μέση του διαγωνιστικού μέρους. H Zena δεν κάνει την καλύτερη της πρόβα ως σήμερα αλλά καταφέρνει να ξεσηκώσει τόσο το Press Center όσο και την αρένα αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

09. ΣΕΡΒΙΑ

Η Nevena εμφανίζεται σχετικά αγχωμένη στη σκηνή. Το γραφικό με το φόρεμά της και τον πάγο δεν φαίνεται να λειτουργεί στο 100%. Έχει όμως μία από τις καλύτερες γυναικείες φωνές για φέτος και το τραγούδι φαίνεται να αρέσει πολύ στην αρένα. Η πρόκριση και εδώ φαντάζει εύκολη.

10. ΒΕΛΓΙΟ

Αδύναμος φωνητικά ο Eliot ειδικά στο σημείο με την κορώνα. Η όλη εμφάνιση δεν φαίνεται να γεμίζει τη σκηνή.

11. ΓΕΩΡΓΙΑ

Πολύ καλή ερμηνεία από τον Oto. Ιδιαίτερη χρειά φωνής και πολύ εκφραστικός. Ωστόσο φαίνεται σαν κάτι να μη δένει σωστά στην συνολική εμφάνιση.

12. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Με διαφορά η πιο θερμή υποδοχή μέχρι αυτή τη στιγμή. H Kate είναι φωνητικά άψογη και το εφέ με το υποτιθέμενο πέταγμα αυτής και των φωνητικών γράφει πολύ καλά στην τηλεόραση. Και εδώ θεωρούμε πως η πρόκριση είναι σχεδόν σίγουρη.
Διακοπή για ένα μικρό διάλειμμα. Η κάμερα μας μεταφέρει στο Green Room και στη συνέχει η Bar συνομιλεί με το κοινό.

13. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Οι Hatari έρχονται στη σκηνή. Σκηνοθετικά φαίνεται να υπάρχουν κάποια slow motion εφέ κατά τη διάρκεια του τραγουδιού. Φωνητικά είναι καλοί και γενικότερα δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα. Χλιαρή αντίδραση στο Press Center.

14. ΕΣΘΟΝΙΑ

To εφέ με την καταιγίδα και τα σύννεφα επιτέλους λειτουργεί. Φωνητικά  o Victor είναι αρκετά καλός και σκηνοθετικά η όλη εμφάνιση είναι αρκετά καλή. Χλιαρή υποδοχή από την αρένα.

15. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Καλή ερμηνεία τόσο φωνητικά όσο και σκηνικά από τον Conan. Λαμβάνει καλή υποδοχή από την αρένα. Επόμενη συμμετοχή η Ελλάδα!

16. ΕΛΛΑΔΑ

Μια πολύ δυνατή ερμηνεία από την Κατερίνα και απόψε. Χρησιμοποιείται και πάλι η μεγάλη μπάλα σε αντίθεση με τη μεσημεριανή πρόβα. Φωνητικά είναι εξαιρετική τόσο στη κορώνα όσο και στο υπόλοιπο κομμάτι. Σκηνοθετικά δεν υπάρχει καμία διαφορά από την προηγούμενη πρόβα. Λαμβάνει πολύ θερμό χειροκρότημα στο στάδιο. Καλή επιτυχία Ελλάδα!

17. ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Οι eurofan φαίνεται να αγαπούν ιδιαίτερα τον Serhat. Χτυπούν παλαμάκια και χορεύουν κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του. Ο ίδιος λίγο αδύναμος φωνητικά αλλά καταφέρνει να μεταδώσει το μήνυμα του τραγουδιού. Και κάπως έτσι ολοκληρώνεται το διαγωνιστικό κομμάτι.

  • Οι παρουσιαστές μας λένε ότι οι γραμμές της ψηφοφορίας έχουν ανοίξει και βλέπουμε το πρώτο recap.
  • Το recap ολοκληρώνεται και στη σκηνή ανεβαίνει η προηγούμενη Ισραηλινή νικήτρια Dana International και ερμηνεύει το “Just the way you are“. Είναι ντυμένη με ένα μακρύ κόκκινο φόρεμα και στο λαιμό της υπάρχουν μικρά κόκκινα φτερά. Παράλληλα στο στάδιο ξεκινάει το “kiss cam”. Όπως και στους αμερικανικούς αγώνες football έτσι και εδώ, όποιο ζευγάρι δείχνει η κάμερα πρέπει να φιληθεί.
  • Ακολουθεί βίντεο που δείχνει αποσπάσματα από τα γυρίσματα των Postcards. Έπειτα βλέπουμε το δεύτερο recap.
  • Στη σκηνή ανεβαίνουν, κατά σειρά εμφάνισης, η Ισπανία, Η Γαλλία και το Ισραήλ για να ερμηνεύσουν τις συμμετοχές τους. Οι χώρες αυτές ψηφίζουν σε αυτό το ημιτελικό και αύριο θα δούμε αποσπάσματα από αυτές τις εμφανίσεις. Ολόκληρες οι ερμηνείες θα είναι διαθέσιμες στο Youtube του eurovision.tv κατά τη διάρκεια του αυριανού σόου.
  • Λόγω τεχνικών προβλημάτων ο Miki θα ερμηνεύσει για άλλη μια φορά την ισπανική συμμετοχή.
  • Πολλά τεχνικά προβλήματα έχουν κάνει την πρόβα να κυλήσει πολύ παραπάνω από ότι αναμενόταν με περίπου μία ώρα καθυστέρηση.
  • Στα εικονικά αποτελέσματα στον τελικό περνούν: Βέλγιο, Ελλάδα, Άγιος Μαρίνος, Κύπρος, Λευκορωσία, Σερβία, Πολωνία, Γεωργία & Φινλανδία.

 

Πηγή φωτό: m-m-pr.com

146 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτέλους άρχισε η ομορφότερη εποχή του χρόνου!!
    Μπράβο σε όλη την συντακτική ομάδα.. τελικά όταν αγαπάς κάτι, σου βγαίνει αυθόρμητα προς τα έξω!! Εύχομαι να γίνεται υγιή πρότυπα για όλα τα νέα παιδιά, και για μας που λατρεύουμε αυτόν τον θεσμό σαν παιδί μας❤️❤️?

    • Αδυναμο το θεωρησες εσυ αυτο;αψογη ηταν φωνητικα και εγινε χαμος στο press center αλλα και στο σταδιο,πολυ καλες εντυπωσεις αφησε στους κριτές

    • Πόσο hater της Κύπρου και της Τάμτα πρέπει να είσαι εσυ… έχεις γράψει το ίδιο σχόλιο και σε άλλες ξένες σελίδες. Έλεος. Κατά τα αλλά είμαστε αδέλφια

  2. Ισχύει ότι κάπου εκεί στο 2.30 η Τάμτα παραπάτησε;;; anyway..
    Εύχομαι επιτυχία στις κοριτσάρες <3

    • Όντως, παραπάτησε για δευτερόλεπτα, στην στροφή που έκανε, όταν έχει προχωρήσει μπροστά από τους χορευτές! !Το έσωσε αμέσως και προχώρησε κανονικά! Ήταν πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα! Θεωρώ άνετη την πρόκριση και στην 4αδα του 1ου ημιτελικου!

      Η Ντουσκα ήταν επίσης εξαιρετική και όλα πήγαν ρολόι! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στα κοριτσα μας αύριο!

  3. Επιτέλους ήρθε η ώρα να ξαναδούμε τον αγαπημένο μας διαγωνισμό ποσό γρήγορα πέρασαν οι μέρες!
    Καλή επιτυχία στην Κύπρο και στην Ελλάδα ελπίζω να τα πάνε καλά στις επιτροπές !
    Κάτι άκυρο με το σημερινή ημιτελικό αλλά ρε παιδιά αλλά μόνο σε εμένα φαίνεται το τραγούδι της Ιταλίας πολύ καλό τραγούδι!! Σύγχρονη ποπ με νόημα στους στίχους δίχως να είναι χαζοτραγουδο αλλά από ότι είδα δεν έχει και την καλύτερη σκηνική παρουσία όποτε δεν ξέρω άμα έχει ελπίδες να νικήσει

    • Ναι είναι ωραίο καμμάτι του Ιταλού….Σύγχρονο ραδιοφωνικό ραπ-ποπ με πιασάρικους στίχους….αλλά το ‘stage’ είναι παλιομοδίτικο τραγικό! Και το χειρότερο από όλα είναι το πουκάμισο τύπου χαβάη που φοράει…λες και πάει σε κοκτέιλ μπάρ στην παραλιακή!! Έλεος!!!

      #Η Ιταλία μας φέτος μας απογοήτευσε σκηνικά.

    • ναι το παρατήρησα στο λαιβ που έκανε ο ogae..και νόμιζα οτι ήταν ιδέα μου..τεσπα. δεν είναι και τόσο μικρά τα τακούνια που φορά χαχα έσκισε πάντως..
      επίσης πολύ κακόγουστο αστείο αυτό για τη Κύπρο που είπε ο δημοσιογράφος στο green room μιλώντας στη Τάμτα..τραγικοί το λιγότερο..

      • είπε χαριτολογώντας..η Κύπρος σχεδόν κέρδισε πέρσυ..αλλά στο τέλος δεν κέρδισε…πιο κρύο και από τους πόλους το αστείο.. μας έπρηξαν..το έχουν ξαναπεί νομίζω..>_<

  4. εξαιρετικη φωνητικα!!!ευγε ταμτα μακαρι να εισαι ετσι κ αυριο και οσσο για τις φαρμακογλωσσες εδω μεσα σκατα σκατα σκατααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!! την εχετε φαει την κοπελα!!!!! ταμτα με τη νικη εισαι θεααααααααααααααααααααααααααααααα

    • Την Ταμτα την εκαψε η Κυρρος με το ολο κονσεπτ δυστυχως…….μια τραγουδιστρια που θα μπορουσε να ειναι τοπ 3 τωρα με το ζορι θα περασει στον τελικο …..αυτα παθαινεις οταν κανεις κοπια το κονσεπτ της Φουρειρα και το πασαρεις στην Ταμτα…κριμα….

      • ελα μαριε πλησιαζει και η ελλαδα!ειμαι σιγουρος οτι θα σου αρεσει πολυ και δεν θα κραξεις καθολου….δεν εισαι και τετοιος τυπος

      • Ναι όντως με το ζόρι θα περάσει στον τελικό. Θα δώσει μάχη με το Μαυροβούνιο…

  5. Η Κατερίνα ήταν υπέροχη,είμαι πολύ χαρούμενος για τη χώρα μου φέτος…Καλή μας επιτυχία!!!

    • Η Κατερίνα ήταν καλή, αλλά αγχωμένη. Είχε αστάθειες, ήταν στο όριο να φαλτσάρει σε πολλά σημεία. Το concept είναι σεβαστό, αλλά πιστεύω ότι ήθελε άλλη προσέγγιση ακόμα και πάνω στην ίδια ιδέα.

  6. Αυτό με τη μπάλα που μια είναι μεγάλη μια μικρή τι φάση?? Χαχα
    Μήπως είναι η ίδια μπάλα απλά ήθελε λίγο φούσκωμα???

    • Έλα ντε. το μόνο αρνητικό αν μπορείς να το πεις όπως με το χέρι πέρυσι μια μπλε μια άβαφτο

  7. το βιντεο της ταμτα μολις κατεβηκε λογω δικαιωματων του χρηστη ebu.

  8. Η Τάμτα καλύτερη από τη δεύτερη πρόβα αλλά ακόμα ακούγονται μικρό αστάθειες, το “εεε” το βρήκα λίγο άκυρο και το εφέ με το Replay κάπως πρόχειρο και φθηνό. Ας έλειπε καλύτερα.
    Η Κατερίνα για ακόμα μια φορά ήταν πολύ καλή φωνητικά και ελπίζω να πέτυχαν/πετύχουν τα πλάνα που θέλουν.
    Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι οι Έλληνες φανς…Στα βιντεάκια που γινόταν live streaming έκαναν πάλι την εμφάνιση τους τα γνωστά σχόλια”Greece is the best””winner” και φυσικά οι μπλε καρδούλες.
    Για να μη μιλήσω για το press room που όλοι χειροκρότησαν την Ελλάδα αλλά οι Έλληνες που βρίσκονταν εκεί έκαναν σαν αουγκανοι καθόλη τη διάρκεια της ερμηνείας της Κατερίνας. Μέχρι και πάνω στις κορώνες τραγούδαγαν,σε σημείο να θέλω να κλείσω το βίντεο.
    Παιδιά δεν είναι κακό να υποστηρίζουμε τη συμμετοχή μας αλλά αυτά είναι ακραία και άκρως ενοχλητικά! Κοινώς… Τέτοιες συμπεριφορές πρήζουν μπάλες, συγγνώμη κιόλας! (και όχι δεν εννοώ αυτές που πετάει η κοπέλα των φωνητικών!)
    Τέλος πάντων…
    Τοπ 3 επιτροπων: 3. Σερβία 2. Ελλάδα 1. Αυστραλία
    Τη Τάμτα νομίζω θα την έχουν γύρω στην 6η-8η θέση.
    Πάντως φαίνεται να περνάμε και οι δύο χώρες στο τελικό.
    Καλή μας επιτυχία!!!

    • τραγικοι .οντως τα ακουγα και εγω. μονο κακο κανουν αυτα οι φανατισμοι

    • Πόσο δίκιο έχεις με αυτό το κωλοελληνικό fandom!!! Πραγματικά ούτε σε αγώνα ποδοσφαίρου έτσι. Εδώ ενας/μια ηλίθιος/α σπάμαρε ΔΙΑΡΚΩΣ το ivestream των ESCUnited (οι οποίοι παρεπιπτόντως αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συζήτηση τους λόγω των fans, φαντάσου), δλδ υποστηρίζω την Ελληνική συμμετοχή (υγεινή υποστήριξη, don’t worry) αλλά έχω φτάσει σε σημείο να θέλω να ψιλοδώ να κάνει flop καθαρά και μόνο για να δω τα μούτρα του κάθε 5χρονου πνευματικά ελληνάρα. Ε.Λ.Ε..Ο.Σ.!!!

  9. δεν ξέρω αν όντως το κατέβασαν το βιντεάκι της Κύπρου, πρόλαβα όμως και είδα και τα δύο και το μεγαλύτερης διάρκειας και το πιο σύντομο! ήταν θεάρα! μου άρεσε πάρα πολύ, αυτή η εμφάνιση είναι εμφάνιση για δεκάδα στον τελικό! μπράβο στην Τάμτα, τα πήγε πάρα πολύ καλά! Δυστυχώς ακόμη δεν έχω δει κάτι για εμάς, ελπίζω να καταφέρουμε να δούμε κάτι και από τη δική μας εμφάνιση!

  10. Ακρως απογοητευτικο το βιντεο της Ταμτα…εαν εχει μια ευκαιρια να περασει ειναι γιατι ειναι σε αδυναμο τελικο αλλα δυστυχως η εικονα της καταρρεει…..πολυ κακη φωνητικα και η εμφανιση ακρως χλιαρη……θα τολμησω να πω πως θα μπορουσε να ειναι socking non qualifier……πολυ κριμα για την Ταμτα….

  11. Ελλάδα, Κύπρος και Αυστραλία. Μετά όλες οι άλλες…

    Μπράβο στην Κατερίνα και στην Τάμτα! Ανυπομονώ να τις απολαύσω άυριο. Θα παρακολουθήσω τον ημιτελικό χωρίς άγχος για πρόκριση, τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου!

    Καλή επιτυχία!!!

  12. Μια χαρά ήταν και η Τάμτα και η Κατερίνα μπραβοοοο και στις δυο περνάνε σίγουρα τελικό το μόνο που δεν μου άρεσε από τα επίσημα πλάνα που ειδα που διέρρευσαν ήταν το Ρίπλεϊ εφέ δεν μου άρεσε στην συγκεκριμένη κίνηση που το έκαναν, τώρα φωνητικά για το συγκεκριμένο τραγούδι μια χαρά το ειπαι η Τάμτα,θα ήθελα πολύ να δω και τις Κατερίνας κάποια πλάνα πως φαίνεται

    • αυτό είναι βρε από την απογευματινή πρόβα την dress rehearsal και είναι ερασιτεχνικό.. σαφώς και η κοπέλα έχει φωνάρα και το έσκισε, φαίνεται! αλλά δεν είναι από την αποψινή jury rehearsal!

      • Εγω τωρα το ειδα και το βαλα 🙂
        Ειδα και την διαφημιση του Ρακιντζη…. για τα Princles 🙂

  13. Ρε παιδιά ιδέα μου είναι ή τα τηλεοπτικά πλάνα που έχουμε δει έως τώρα δείχνουν πολύ πιο ερασιτεχνικά και φτωχά από προηγούμενους διαγωνισμούς ;

    • Η αλήθεια είναι και σε μένα κάτι δεν φαίνεται καλά στη σύνθεση των πλάνων..

      Hint: Οι φετινοί τηλεσκηνοθέτες ΔΕΝ είναι Σουηδοί.

  14. ρε παιδια ειμαι ο μαναδικος που τρεμει στη ιδεα να χτυπησουν οι τζιχαντιστες με ρουκετες οπως απειλησαν σε βιντεο που ανεβασαν ? σε μια τετοια περιπτωση τι μετρα ασφαλειας θα μπορουσαν να το αποτρεψουν ?

  15. Σε poll που έγινε από το ΟΙΚΟΤΙΜΕS πριν λίγο κατά το jury show, οι χώρες που περνάνε στον ημιτελικό είναι:
    Κύπρος
    Ελλάδα
    Πολωνία
    Σλοβενία
    Τσεχία
    Ουγγαρία
    Σερβία
    Αυστραλία
    Ισλανδία
    Πορτογαλία

  16. Μπράβο και στην Κατερίνα και στην Τάμτα πρωτίστως για τη σκληρή δουλεια που έχουν ρίξει και οι 2 τους τελευταίους μηνες. Ανεξαρτήτως αποτελεσματος ας χαρουμε τις συμμετοχές μας χωρίς να τρωγομαστε, είναι παρα πολυ κριμα.
    Επισης χαίρομαι που δεν υπαρχουν πλάνα της Κατερίνας, κρατιεται αμείωτο το ενδιαφέρον για αύριο!

  17. Πολύ χάλια η εικόνα της Ταμτα…που τα ρουχα τα ωραια που φορουσε….ενα κακετυπο της φουρειρα την κατηντησαν και επισης λες και εγινε αφωνη….τσιριζει..παραπαταει…..κριμα…..ελπιζω να περασει αλλα και να περασει εκτος 15αδας θα ειναι…την εκαψαν με τις επιλογες τους

  18. Καλά σταματήστε ορισμένοι εδώ μέσα να βγάζετε χολή. Η Τάμτα ήταν εξαιρετική, καθώς επίσης και η Κατερίναι και εννοείται και οι 2 είναι στον τελικό από τώρα! Μπράβο και στις 2 για τις καταπληκτικές εμφανίσεις απόψε που απέσπασαν μόνο θετικά σχόλια (τουλάχιστον από κόσμο που είναι αντικειμενικός και δεν επηρεάζεται από προσωπικές απόψεις…).

    Όσον αφορά την εμφάνιση της Τάμτας, καταπληκτική ήταν και φωνητικά πολύ σταθερή και μπράβο της που βελτιώθηκε. Τελικά τα τεχνικά προβλήματα που είχε ανακοινώσει το ΡΙΚ δεν ήταν απλά δικαιολογία, αλλά βέβαια αυτοί που κάτι τέτοια έλεγαν μετά της 2η πρόβα τώρα δεν έχουν κάτι να πουν.

    Πάμε γερά Τάμτα και Κατερίνα, κλείστε τους τα στόματα!

    Άντε και καλή επιτυχία και στις 2!! 😉

  19. Ασ δούμε και καμία αντικειμενική κριτική για Ελλάδα.. Πριν παραθέσω ενδεικτικά 2 κριτικές, να αναφέρω ότι στο βίντεο που έκαναν 4 συντάκτες του wiwibloggs και είπαν τα 3 καλύτερα τραγούδια του jury show του πρώτου ημιτελικού, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είχε στα 3 καλύτερά του (από τις σημερινές εμφανίσεις του jury show) την Ελλάδα. Και καπάκι από άλλο σαητ διαβάζω και αυτές τις δύο κριτικές για Ελλάδα:

    Πρώτη κριτική: If the reaction of the gang of Greek reporters’ in the Press Centre is anything to go by, they’re already planning Athens 2020. Katerine sings beautifully and it all looks good. I had this down to win this semi-final originally, but now I think a more mid-table placing. It’ll still get through, how could it not? She is brilliant!

    Δεύτερη κριτική: Greece is all about woman power this year. Flowers and blossoms on the stage, all in all not bad, but wasn’t the best of the night as I expected a few weeks before.

    Συμπέρασμα δικό μου : μας βλέπουν αξιοπρεπείς αλλά δεν εντυπωσιάζουμε ούτε καν στον αδύναμο πρώτο ημιτελικό. Η δεκάδα του τελικού φαντάζει ανέφικτος στόχος για ακόμα μια φορά. Καλύτερα τραγούδια εύχομαι να στέλνουμε στο μέλλον και ας βάζουμε και κάποιον άνθρωπο να μας φτιάχνει ένα επαγγελματικό και καλαισθητο γραφικο να παιζει στις led οθόνες του φόντου πίσω αλλά και του πατώματος. Δέκα χρόνια τώρα η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει ποτέ γραφικό της προκοπής. Και ναι υπάρχουν και καλόγουστα γραφικά με αισθητική που δημιουργούν ατμόσφαιρα. Οι περισσότερες χώρες υπέροχα γραφικά έχουν. Η Ελλάδα με το Μαυροβούνιο πάλι, κάτι μωβ λαμπάκια.

    Καλή επιτυχία σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.

    Υγ: Την Κύπρο τη συμπαθώ και την εκτιμώ σαν χώρα γενικώς αλλά πάντα μα πάντα έλεγα ότι η Τάμτα είναι μια πολύ αδιάφορη ερμηνεύτρια και performer και κάτι μου λέει ότι θα επιβεβαιωθώ. Από την κατηγορία “ποπ εμπορική ή τσιχλοφουσκα ή παρωχημένη ποπ ντεκαντάνς” μόνο η Φουρέιρα μπορουσε να παει καλα στο διαγωνισμο γιατι ειναι σκυλι στη δουλειά και όταν πατάει στη σκηνή σού επιβάλλει την παρουσία της. Όλες οι άλλες επιπέδου Τάμτα, Ντέμη κτλ είναι σε φάση ” Αχ μου έσπασε το νύχι”… Και σιγά τη διαφορά πια τη φωνητική που έχει η φουρειρα σε ένα ποπ χορευτικό τραγούδι από την Τάμτα για παράδειγμα. Πολύ καλύτερη φωνητικά η φουρειρα πέρσι από τη φετινή (ξυλάγγουρο) Τάμτα.

    Τέλος πάντων, γίνεται να κερδίσει κάποια από τις δικές μας χώρες, δηλαδή Ελλάδα ή Κύπρος? Μακάρι. Και ποιος δεν θα το ήθελε. Μακάρι όμως η Κύπρος να μην παρατήσει την προσπάθεια ώστε σε κάνα δυο χρόνια να κερδίσει. Για την Ελλάδα θα χρειαστούν τουλάχιστον 10-15 Χρόνια για να ξανακερδίσει και δεν έχω και τη σιγουριά ότι θα γίνει έστω και τότε….

    • Και τί έπρεπε να κάνουμε για να εντυπωσιάσουμε κάτι κομπλεξικούς ‘φαν’ του διαγωνισμού? Μέχρι τώρα είχαμε τις περισσότερες προβολές στο youtube, τα περισσότερα like και τα λιγότερα dislike. Εξακολουθώ να το θεωρώ από τα καλύτερα φέτος. Με λίγα λόγια: Tί πρέπει να κάνουμε για να εντυπωσιάσουμε όταν όλα είναι ήδη εξαιρετικά?
      Επίσης τραγούδια μετριότατα όπως αυστραλία που τα έκραζαν και τώρα τα αποθεώνουν.

    • Φίλε και οι επιτροπές δεν θα σε ψηφίσουν. Χολή βγάζουν για να παρασύρουν fans. Είμαι σίγουρος ότι η Ντουσκα έχει την καλύτερη φωνη φέτος στον διαγωνισμό, απλώς θέλουν να λανσάρουν είτε την Αυστραλία στο είδος της Ελλάδας είτε δικές τους χώρες. Η Ταμτα εντυπωσιακή περίμενα χειρότερο το τραγούδι. Είχε και άγχος φάνηκε εκεί που φώναξε αιντε. Κουκλαρα όπως πάντα και εντυπωσιακή. Η Ελλάδα θα νικήσει σήμερα την Αυστραλία στηβ μαχη του ημιτελικού γιατί η δική μας είναι πανέμορφη και πολύ γλυκιά. Είναι σαν κορίτσι της διπλανής πόρτας που λέμε καο αυτό θα αρέσει πάρα πολύ. Οι Ευρωπαίοι δεν γουστάρουν να πάμε καλά γισ αυτό μιλάνε έτσι, μην σας παρασύρουν ρε. Αυστραλία στηρίζουν γιατί αν νικήσει ο διαγωνισμός θσ γίνει στην Γερμανία κτλ. Πάμε Ελλαδαρα και Κύπρο

    • Για ποιον λόγο να μην έχουμε πιστη σε ό,τι δημιουργούμε ως χώρα; Γιατί λίγο πριν την μεγάλη βραδιά να σκεφτόμαστε έτσι ; ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ! ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΔΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ! ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ HATERS ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝ ΤΗΣ! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΛΟΙ!

      • ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΤΑ( ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ!?)

        ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

        ΔΕΛΤΑ

    • Πολύ σωστά τα είπες όλα. Δυστυχώς φαίνεται λίγο flat το συνολικό αποτέλεσμα της εμφανισης μας! Γλυκουλικο αλλά μέχρι εκεί. Τελικό λογικα παμε για θέση 13-16. Δεν πειράζει αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και φωνάρα.

    • Το πρόβλημα δεν είναι το γραφικό αλλά το τραγούδι που ήταν χλιαρό και χωρίς χαρακτήρα από την πρώτη στιγμή. Αυτό συμπαρασύρει και όλα τα υπόλοιπα παρά την πολύ φιλότιμη προσπάθεια της Κατερίνας και της ομάδας της (με αρκετή οικονομική στήριξη είναι η αλήθεια).

      Αντί για αυτό οι έλληνες φαν(ατικοί) έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικοτητα και βαυκαλίζονται από την πρώτη στιγμή το τραγούδι αυτό είναι “πολύ καλό για Eurovision”. Νομίζουμε οτι όλοι θα υποκλιθούν αν παρουσιάσουμε μια καλή προσομοίωση “ποιοτικης” βρετανικής ποπ. Θυμάμαι άλλες πολύ καλύτερες συμμετοχές (βλέπε Κόζα Μόστρα και Αγάθωνας) που οι φαν τις αντιμετώπιζαν πιο συμπλεγματικά γιατί “τι θα σκεφτούν οι ξένοι για μας”…

      Αυτά. Ελπίζω η Κατερίνα και η Τάμτα να περάσουν και να τα πάνε καλά στον τελικό αν και η δεκάδα πια φαντάζει δύσκολη υπόθεση. Και του χρόνου να γίνει μια προσπάθεια για σοβαρό εθνικό τελικό. Και να ψαχτούν και για άντρες καλλιτέχνες ή συγκροτήματα, έτσι για αλλαγή.

    • Έχεις κουράσει. Κάθε φορά γράφεις ένα κατεβατό για να μας πείσεις ότι δεν είμαστε καλοί. Άλλη δουλειά δεν εχεις; Άσε μας να ευχαριστηθουμε τον διαγωνισμό και σταματά τη γκρίνια.

  20. Η Κατερίνα ήταν καλή αλλά νευρική και ασταθής σε σημεία (προφανώς η απειρία) . Τα φωνητικά ομοίως, ήθελαν μεγαλύτερη ενίσχυση αντί οι δύο κοπέλες να ήταν απλά χορεύτριες. Όπως έχω πει, θα προκριθεί, αλλά ο πήχης των προσδοκιών είναι πια χαμηλότερα.

    • Αυτή την καραμέλα με την απειρία θα την κοψετε ποτε;; Η κοπελα κανει λαϊβ εμφανίσεις αρκετά χρονιά για να θεωρειται άπειρη! Σιγουρα τωρα θα την δουν πολλα εκατομμυρια θεατες, αλλά το άγχος σε αυτή την περιπτωση μπορεί να συμβεί στον καθένα. Μην λέμε κι οτι θέλουμε.

    • Ποια απειρια; Επειδη πολλοι δεν τη γνωριζατε καν ως υπαρξη δεν σημαινει οτι η κοπελα δεν δουλευε, δεν εκανε live, δεν ειχε επαφη…
      Εγω προσωπικα που την ειδα πριν 1 χρονο σε live σε μαγαζι ειχα σοκαριστει! Απιστευτη, φωνη, παρουσια και ενεργεια! Γι’αυτο καταλαβαινω κιολας πως η ολη σταση της στη σκηνη εξυπηρετει το «ρολο» της στο consept!

  21. Κάποιοι βλέποντας την εξαιρετική εμφάνιση της Ντούσκα και της ομάδας της, τώρα τα γυρνάνε: αντί γι αποκλεισμό τώρα θα περάσει στον τελικό αλλά θα είναι λεει χαμηλά.
    Πολύ τους ενοχλεί κάποιους που η Ελλάδα πετυχαίνει και στην Eurovision… γιατί άραγε…

  22. Μία ερώτηση παρακαλώ.

    Εάν κάποια παραθέσει σχόλια που εκθειάζουν την Ελληνική συμμετοχή, που υπάρχουν εκατοντάδες στο διαδίκτυο, πως θα αντιδρούσες;

    Νομίζω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη καλή ενέργεια και περισσότερη αισιοδοξία, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα.

    Καλημέρα σε όλους και καλή επιτυχία στα κορίτσια μας σήμερα!

  23. Σε μια σειρά από μακροσκελή σχόλιά μου, σε άλλες αναρτήσεις προσπάθησα να αναδείξω την ευρύτερη σημασία και σηματοδοτήσεις τις φετινής μας συμμετοχής. Θεώρησα ότι είχα ολοκληρώσει αλλά αυτή η εικόνα, https://www.youtube.com/watch?v=rgAw-tfDlZg από την συνέντευξη τύπου μετά την δεύτερη πρόβα, με παρακινεί να γράψω λίγα ακόμα, τα τελευταία. Tι βλέπουμε; Όλες αυτές τις ωραίες, νέες, δημιουργικές, γυναίκες στην καλύτερή τους ώρα συντελεστές μιας ομαδικής δουλειάς με στόχο το αρτιότερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Σε μια περίοδο κατά την οποία το #metoo και το #speakup έχουν επιφέρει μια κοσμογονία στον χώρο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας αλλά όχι μόνο, η πρωτοβουλία των ανθρώπων του δημόσιου φορέα μας αλλά συνεκδοχικά της χώρας μας να εμπιστευτεί και να ορίσει σε θέση οδηγού τις γυναίκες αυτές, δείχνει άμεσα αντανακλαστικά, έγκυρη συμμετοχή της Ελλάδας στο διάλογο που έχει ανοίξει παγκοσμίως και κατάθεση της δικής της ισότιμης πρότασης. Πόσα στερεότυπα δεν σπάει και πάλι η συμμετοχή του team Greece για την πατρίδα μας.

    Συνοψίζω: 1. Τα κέρδη είναι πολλά και σε τομείς ή χώρους μη άμεσα ορατούς σε πρώτη ματιά.
    2. Το τονίζω, για όσους τη γνωρίζαμε και την παρακολουθούσαμε από το ξεκίνημα ελπίζαμε και αναμέναμε να έρθει η στιγμή της. Φαίνεται ότι ήρθε, κι από ένα δρόμο που δεν μπορούσαμε να τον φανταστούμε!
    3. Προς τιμήν της έχει δηλώσει ότι αποτελεί εκπρόσωπο μιας σκηνής όχι τόσο γνωστής ακόμα και στο ελληνικό κοινό. Η σκηνή αυτή, το έχω πει κι αλλού, είναι ένα χρυσορυχείο. Αποδεικνύει με εμφατικό τρόπο ότι στην Ελλάδα υπάρχει αστείρευτο ταλέντο, νέοι καλλιτέχνες με τεράστια γνώση, δημιουργικότητα και θέληση για δουλειά. Είμαι σίγουρος πως αν ξένοι, ιδιαίτερα αγγλόφωνοι, ήξεραν τι συμβαίνει κάτω από την κορυφή του παγόβουνου που ονομάζεται ΚΝ, δεν θα δίσταζαν να μιλήσουν για το «New Greek Wave», κατ’ αναλογίαν με το «Weird Wave» των νέων σκηνοθετών μας. Το ίδιο ισχύει και για την Έφη Γούση και το χώρο ή μάλλον τους χώρους απ’ όπου προέρχεται. Απέφυγα γιατί δεν θεώρησα σωστό σε «νήματα» που μιλάμε για την ΚΝ να παραθέσω ονόματα παρά μόνο ελάχιστα και αυτό για λόγους τεκμηρίωσης, αλλά με χαρά μου να επανέλθω μετά το τέλος του διαγωνισμού. Στον εντωμεταξύ μη κάθεστε, ψάξτε και θα δείτε… η ανταμοιβή είναι απολαυστική!!
    4. Φυσικά, δεν είμαστε αθώοι, ξέρουμε ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία διψά για νέα πρόσωπα, νέα «φάτσες», νέες φωνές και οι ΚΝ πληροί όλους τους όρους για να συγκαταλεχτεί ανάμεσα τους. Ευχή όλων μας είναι να μην υποστείλει τη σημαία της ελευθερίας και ιδιοπροσωπίας της, να μη χάσει τον έλεγχο της καλλιτεχνικής της παραγωγής.
    5. Δεν νομίζω πως όλοι εμείς που αγαπάμε την καλή μουσική, την ακούμε με ανοιχτά αυτιά και μυαλά (και χωρίς να θέλουμε να ανοίξουμε τα κεφάλια όσων έχουν μια άλλη άποψη) περιμένουμε να μας πουν για την ποιότητα της ΚΝ η χλωρίδα και η πανίδα που παρασιτεί στις όχθες του ΕSC ή οι τζογαδόροι.
    6. Τέλος: το παραπάνω δεν αναιρεί βέβαια ότι το γεγονός ότι δέχτηκε η ίδια να συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό, πράγμα που σημαίνει ότι δούλεψε σκληρά και με την επιθυμία να διακριθεί η ίδια, να δικαιώσει τους κόπους της αλλά και την χώρα που την επέλεξε. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω αποδείξεις για το πόσο εργάστηκε για αυτό μέχρις τώρα. Κέρδισε το δικαίωμα να αναμένει από όλους εμάς τους φίλους που μαζευόμασταν εδώ σ’ όλη αυτή την ωραία διαδρομή τις καλύτερες και πιο θερμές μας ευχές για καλή επιτυχία.

  24. Έχω την εντύπωση πως ακόμα κι οι ξένοι ανταποκριτές είναι επιφυλακτικοι με τη συμμετοχή της χώρας μας, επειδή καταλαβαίνουν πως πράγματι η Κατερίνα και κυριως το τραγούδι μας ειναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με όσα στέλναμε στο παρελθόν και έτσι το αντιμετωπίζουν. Είχαμε δημιουργήσει ένα στερεότυπο συμμετοχών, κοινώς μια συνήθεια στυλιστικη, με κάποιες εξαιρέσεις 2011 και 2013 που έτυχαν θερμής ανταπόκρισης και δικαίωσαν το “ρίσκο” επιλογής εκείνων των χρονιων. Μια τέτοια επιλογή είναι και η φετινή. Είναι αξιοπρεπής, υποστηρίζεται από μια εξαιρετική φωνή και αντίστοιχη σκηνική παρουσία. Απλά μπορεί να ξενίζει, αφού ενδεχομένως τους εκπληξαμε φέτος κι έτσι οι ανταποκριτές επιλέγουν να ασχολούνται με πιο “συμβατικές “στα ακούσματα τους συμμετοχές. Όπως και να έχει εύχομαι πραγματικά το καλύτερο για μας κι η φετινή μας συμμετοχή να προκαλέσει μόνο γόνιμους συλλογισμους για τη μετέπειτα πορεία μας στον διαγωνισμό. Την καλημέρα μου σε ολους/ες σας!!!

  25. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι θα πάει καλά. Οτι κι αν ειπωθεί εδώ μέσα ή όπου αλλού, όσο κι αν το υποκειμενικόν του πράγματος επιτρέπει διχογνωμίες που είναι άλλωστε και υγιείς ως ένα βαθμό, το αντικειμενικό πάντα υπάρχει. Κάτι που είναι καλοστημένο, συνήθως χρήζει γενικευμένης αποδοχής. ΟΚ ειπαμε υπάρχουν και οι παραπλευρες φωνές που οπωσδήποτε κάτι θα βρίσκουν και ίσως και κάτι να μη λειτουγεί εν τέλη άψογα στο όλο stagging. Αλλά η συμμετοχή μας φέτος είναι αξιώσεων και το κυριότερο μια διαφορετική πρόταση από μας. Πρωτόγνωρη για τα δικά μας ιστορικά δεδομένα. Αλλάζουμε εποχή, γυρνάμε σελίδα να δειξουμε προς τα έξω και μια άλλη Ελλάδα πιο alternative. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

  26. Ειδα το κλιπακι της Ταμτα που δεν ειναι απο κινητο αλλα direct και επιβεβαιωσα για μια ακομη φορα οτι ζωντανα δεν μπορει να τραγουδησει. Η φωνη της ειναι περιορισμενων δυνατοτητων και μαλιστα ακουγεται χειροτερα και απο τη Φουρειρα. Το Replay σαφως ειναι πιο δυσκολο τραγουδι απο το Fuego για να το πεις χορευοντας ταυτοχρονα. Προφανως η Ταμτα δεν μπορει να το κανει. Αυτα μονο η Παπαριζου τα εκανε

    • Οπως ειπες τα εκανε γιατι σαν εμφανιση στην σκηνη η παπαριζου πια δεν ειναι για πολλα πολλα.Σαν την Φουρειρα δεν θα βγει αλλη τετοιο γκελ στην σκηνη δυσκολο να το ξαναδουμε απο ελλαδα η κυπρο.(ουτε η παπαριζου στα καλα της δεν μπορουσε να πουλησει ετσι ενα τραγουδι).

      • Η Φουρειρα ειχε πολυ ευκολο τραγουδι, σε καποια σημεια μαλιστα πιο πολυ μιλουσε παρα τραγουδουσε και ειδικα εκει που επρεπε να κανει τα πιο δυσκολα χορευτικα δεν τραγουδουσε καθολου. Σε αντιθεση με την Ταμτα που εχει πιο απαιτητικο τραγουδι, το οποιο προφανως δεν ειναι φτιαγμενο για τις φωνητικες δυνατοτητες της. Η Παπαριζου ειτε χορευει ειτε οχι, εχει φωναρα. Ουτε η Φουρειρα ουτε η Ταμτα μπορουν να την ανταγωνιστουν

    • Αλλα εγραψα.Ηταν ποτε η παπαριζου φοβερη σε χορευτικα;;;Αν ηταν θα ειχε κερδισει απο το 2001 που ειχε καλυτερο τραγουδι.Σαφως ειναι φωναρα αλλα ποτε δεν ειχε φοβερη κινηση και τωρα πια δεν εχει καθολου.Μπορεις να στειλεις πλεον την παπαριζου με χορευτικο τραγουδι στην γιουροβιζιον;;;Πιο καλα θα παει η Στικουδη.

    • Παροτι οντως δεν ειναι πολυ καλη στο live θεωρω υπερβολικο το δεν μπορει να τραγουδησει. Η Ταμτα ειναι περισσοτερο τραγουδιστρια παρα perfomer οποτε ειναι φανερο πως δεν μπορει να αποδοσει σε pop-dance τραγουδια. Και εδω ειναι το λαθος της Κυπριακης αποστολης καθως εφοσων ηθελε να στειλει την Ταμτα επρεπε να της δωσει ενα mid-tempo τραγουδι.Επισης αν κανω λαθος να με διωρθωσει καποιος πρωτα γαρφτηκε το τραγουδι και μετα επιλεχτηκε το ατομο που θα το εκπροσωπήσει που ειναι τελειος λαθος σαν σκεψη γιατι δεν ταιριαζουν ολα τα τραγουδια σε ολους ειδικα απο την στιγμη που δεν ειναι ραδιοφωνικος ο διαγωνισμος οποτε μετραει και η εικονα.

    • πραγματικα τωρα αυτη η εικονα και τα κραξιματα απ τις καργιες των φωνητικων ειναι καλο;;; για εμενα η γιαννα τερζη ηταν σκαλες ανωτερη απ αυτο που ειδα. χαλια μαυρα η εικονα της ντουσκα , τα φωνητικα ασχημες φατσες να κανουνε σα κορακια. εντελως κιτς.

      • Βρε συνονόματε, κάνεις αυτό για το οποίο κατηγορείς τους άλλους όταν γράφουνε “”άσχημα” για τξν Κύπρο….δεν χρειάζεται.
        Ευτυχώς η εμφάνιση είναι όμορφη πολύ! Και τα κοράκια είναι λαρυγγισμοί, αρκετά δύσκολοι να αποδοθούν κια οι.κοπέλες το καταφέρνουν.
        Όταν μεγαλώσεις (κια δεν το λέω υποτιμητικά, πίστεψε με), θα καταλάβεις ότι αντιδράς πολύ παρορμητικά λόγω ηλικίας. Το έχουμε κάνει όλοι.

        Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας σήμερα, για Ελλάδα και Κύπρο!

      • Πραγματικά δεν με ενοχλεί καθόλου που δεν σου αρέσει η συμμετοχή της Ελλάδας εξάλλου γούστα είναι αυτά αλλά πραγματικά το ότι χαρακτηρίζεις ανθρώπους και την προσωπικότητα τους με επίθετα τύπου καργιες χωρίς να τους γνωρίζεις με ξεπερνά εδώ φαίνεται ότι υπάρχει πραγματική εμπάθεια και ζήλια και όχι απλά ότι δεν σου αρέσει η ελληνική συμμετοχή,εγώ θα σου δώσω μια συμβουλή γίνε καλύτερος άνθρωπος και get a life!!!?

  27. ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΚΑΣΕ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ: 1Η Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 7Η Η ΚΥΠΡΟΣ!
    Η ΚΩΛΟΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΦΑΓΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ.

    • Που το ειδες αυτο;οντως η ελλαδα θα σαρωσει στις επιτροπες φετος το πιστευω

      • Αν οντως ειναι ετσι τοτε χαιρομαι πολυ κ ειδικα για Κυπρο γιατι πολυ μιλησαν αρνητικα για τα φωνητηκα , την Καερινα την ειχα σιγουρη.

    • Δεν νομίζω να ισχύει. Οι στοιχηματικές που ξέρουν σίγουρα τα αποτελέσματα, έχουν φτάσει τις αποδόσεις της Αυστραλίας για νίκη στον ημιτελικό, ίδιες σχεδόν με της Ελλάδας.

      • ρε φιλε τα στοιχημα πλεον καθοριζονται απο τι πονταρει ο κοσμος, ετσι καθοριζονται οι τασεις σε οποιαδηποτε μορφη στοιχηματος……καμια πληροφορηση δεν εχουν οι στοιχηματικες

      • ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΞΩ,ΠΕΡΣΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ.Η EBU ΔΕΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΩΝ.ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ,ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΛΕΟΝ.ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ.Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ,ΤΙΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΑΝΕ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ EBU. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΠΕΡΣΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΥ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΚΟΥΒΑ.Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΣΚΙΣΕ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ…Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ 1Η ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ.

    • Δεν παίζει να σκάσει διαρροή, κάθε χρόνο τα ίδια λέτε όμως και δεν εκπλήσσομαι που το ξανακούω… Θα μάθουμε επίσημα το Σάββατο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν είναι να μαντεύουμε τα αποτελέσματα… 😛

    • O ο Μάλλης λέει τις ίδιες ασυναρτησίες από το 2004, ότι τάχα διέρρευσε και γνωρίζει τη βαθμολογία των επιτροπών, μπας και τσιμπήσουν τηλεθέαση οι εκπομπές του. Δεν τον μάθατε ακόμα;

  28. Να προσθέσω….όλα τα σημάδια είναι καλά. Πέραν όλων των άλλων….τα σημάδια είναι αμιγώς καλά. Τουλάχιστον για τη σημερινή πρόκριση, μετά δεν ξέρω. ΚΑΙ σε καλή θέση εμφανιζόμαστε, ΚΑΙ μπρός και πίσω μας (δηλαδη 15η και 17η χώρα) είναι συμμετοχές χλιαρές και αμφιλεγόμενες ΚΑΙ λιγότερες χώρες συμμετέχουν στον δικό μας ημιτελικό σε σύγκριση με τον δευτερο (ας είναι καλα η Ουκρανία που αποχώρισε, χα χα), οπότε θα περάσουμε. ΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ! ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ!

  29. Παντως στο στοιχημα πεφτουμε και πιο πολυ η κυπρος και ανεβαινει η αυστραλια που σημαινει κερδισε τον ημιτελικο και μαλλον θα κερδισει και ολο τον διαγωνισμο(χρονια προσπαθουν να την βγαλουν νικητρια φετος με μετριο τραγουδι αλλα φοβερη φωνη και το πιο ωραιο θεαμα πιστευω θα βγει αν και δεν το θελω.Δεν μας εχουν δωσει ποτε ουτε ενα ποντο.

    • Καλα ηρεμηστε με την Αυστραλια. Και το 2016 ειχε τετοια αποδοχη εχοντας και τοτε καταπληκτικο staging αλλα και καλυτερο τραγουδι απο φετος. Επισης δεν ειναι μεγαλο φαβορι για την νικη η Ρωσια αλλα η Ολλανδια οποτε μου φαινεται κουλο να θελει η EBU να βγαλει νικιτρια την Αυσταραλια.

    • Μη λέτε πράγματα που δεν ισχύουν. Κανείς δεν ξέρει ποιος κέρδισε τον ημιτελικό. Απλώς τόσο στον πολύ κόσμο που υπάρχει πια μέσα στο στάδιο όσο και από τα αποσπάσματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, η Αυστραλία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και πολλοί πλέον ποντάρουν σε αυτή.

  30. Από τα βιντεάκια με τα επίσημα πλάνα που διέρρευσαν (Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Αυστραλία, Ισλανδία), έχω να πω τα εξής.

    • Γαλλία: καλοδουλεμένη και δυναμική τηλεσκηνοθεσία που δινει δυναμισμό στο τραγούδι, αλλά, παρ’ όλα αυτά, το παιδί δεν το χει με το τραγούδι. Δεδομένου αυτού αλλά του άνευρου σχετικά τραγουδιού, δεν ξέρω πώς θα τα πάει.

    • Ελλάδα: Σαφώς βελτιωμένη τηλεσκηνοθεσία με εμφανή τον περιορισμό των άκυρων μακρινών πλάνων. Φωνητικά, άψογη, ίσως καλύτερη κι από τη studio version. Λογικά 1η θέση επιτροπών στον ημιτελικό.

    • Ισπανία: Το τραγούδι παραμένει, εκτός του ρεφρέν, λίγο άνευρου, ΟΜΩΣ στα συν η επίσης προσεγμένη τηλεσκηνοθεσία, η χορογραφία και το staging του Φωκά, αλλά και ο ίδιος ο τραγουδιστής που έχει δυναμισμό και φαίνεται να μπορεί να “ανεβάσει” το κοινό. Μπορεί να κάνει έκπληξη και να τα πάει αρκετά καλά.

    • Αυστραλία: Το Staging εντυπωσιακό, το είδαμε από τις πρώτες πρόβες. Ωστόσο, μετά από μισό λεπτό περίπου που το βλέπεις, αρχίζει και γίνεται όλο και πιο περίεργο σαν θέαμα. Όταν αρχίζει, δε, τις κραυγές της όπερας (συγχωρέστε με, δεν ξέρω την ακριβώς ορολογία, αν υπάρχει), βγάζει κάτι πάρα πολύ περίεργο και awkward σαν παρουσίαση. Έχω την εντύπωση θα τα πάει πιο κάτω απ’ ό,τι δείχνουν τα στοιχήματα γιατί το τραγούδι ως πρώτη ύλη παραμένει, για μένα τουλάχιστον, κακόγουστο και άσχημο.

    • Ισλανδία: Δεν γνωρίζω πολλά από αυτό το είδος μουσικής, αλλά μπορώ να πω ότι η σκηνική παρουσία είναι διαφορετική και δυναμική, όμως όλο αυτό το σκληρό BDSM theme της παρουσίας τους νομίζω ξενίσει τους τηλεθεατές και θα τους κάνει να νιώσουν άβολα.

    Ό,τι και να γίνει, καλή επιτυχία σε όλους και καλή Eurovision Week!!

  31. Πολλοι εκει στο διαγωνισμο και διαφοροι μπλογκερς προωθουν πολυ την Αυστραλια και Ισλανδια και ενω ξερουμε οτι ειναι χαλια και τα δυο τραγουδια προσποιουνται οτι ειναι εξαιρετικα. Σορυ κιολας αλλα εδω δεν κερδισε η Εστονια με τραγουδαρα και φωναρα που ειχε και θελουν να μας πεισουν οτι αξιζει να κερδισει η Αυστραλια….

    • Η Αυστραλια μονο απο τις επιτροπες θαναι τοπ3 γιατι ετσι θελει η EBU,βαλε οτι εχουν ισως την καλυτερη εμφανιση στην σκηνη(κατι που δεν εχουμε δει ξανα)εχει πολλες πιθανοτητες.Η Αυστραλια δεν μας δινει ποντο ποτε γιατι το καναλι που την δειχνει την γιουροβιζιον δεν το βλεπουν ελληνες και γενικα προωθει σκανδιναβια.(συχνα τα 12αρια σουηδιας αυστραλιας).Δεν πιστευω οτι κερδιζει ο καλυτερος πολλα ειναι στημμενα και αναλογα το ποια χωρα το θελει πολυ διαθετει και τα χρηματα την προωθουν(βεβαια να εχει και καποια απηχηση το τραγουδι).Η Μονη ελπιδα να μην κερδισει η αυστραλια ειναι να μην την ψηφισει ο κοσμος οπως περσυ γιατι βαρεθηκαν την προωθηση της καθε χρονι απο τις επιτροπες με οτι και να εστελνε.

      • Σύμφωνω απόλυτα! Βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι το κανάλι της Αυστραλίας προωθεί Σκανδιναβία, θεωρώ… Η EBU είναι γεμάτη από Σουηδούς παραγωγούς οι οποίοι στην ουσία στηρίζουν την Αυστραλία και στις πλάτες τους συμμετέχει η Αυστραλία, ας μην κοροϊδευόμαστε… Άρα η συχνή ανταλλαγή υψηλών πόντων μεταξύ των 2 χωρών μόνο ως αναμενόμενη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… 😉

    • Η συμμετοχή της Αυστραλίας δεν έχει καμία σχέση με την Ισλανδική γελοιότητα.
      Προβλέπω μάχη Ολλανδίας και Αυστραλίας το Σάββατο.

  32. αν κ δν ειμαι φαν της ελληνικης συμμετοχης θα ευχηθώ καλη επιτυχια διοτι καλως η κακώς μας εκπροσωπεί!η ταμτά με αρεσε περισσοτερο επι σκηνής αν κ το τραγουδάκι παραμένει κλασικο κονσερβοτράγουδο!θελω να δω τελικο ουγγαρία κ σλοβενία οπωσδηποτε!θα χαρω αν αποκλειστει η αυστραλία διοτι δν εχει καμια θεση στην γιουροβίζιον κ την προμοτάρουν συνεχεια κ ακαταπαυστα!
    επισης εχω κολλήσει ασχημα με ισπανία και το la venda ya cayooooooo!!νομίζω ειναι το επόμενο καλοκαιρινο χίτ

  33. Ποσό χαίρομαι ! Έφθασε επιτέλους η ώρα για μια από τις πιο εντυπωσιακές και γεμάτες εβδομάδες της χρονιάς . Τουλάχιστον για εμάς τους Eurovision fans . Καλή Eurovision λοιπόν και κσλη επιτυχία στην Ελλάδα και Κύπρο !

  34. Ρε σεις συνέλθετε. Σιγά μην ξέρει η Καινούριου τι ψήφισαν οι επιτροπές. Εδώ δεν ξέρουν άλλοι κι άλλοι. Μην μασάτε. Μουφες είναι αυτά. Μακάρι να ήταν αληθινά, αλλά δύσκολο.

  35. Βλέπω τον διαγωνισμό με άλλα κριτήρια και όχι με το κυνήγι θέσεων και τον απολαμβάνω περισσότερο. Το να κερδίσεις τις εντυπώσεις, την αναγνώριση ότι παρουσίασες κάτι άρτιο φωνητικά και οπτικά, ότι έστειλες ένα καλό τραγούδι και μια καλή φωνή παίζουν σημαντικότερο ρόλο από τις θέσεις οι οποίες καθορίζονται και από άλλα όχι αμιγώς καλλιτεχνικά κριτήρια και τα οποία δεν με αφορούν όπως τις στοιχηματικές, τους δημοσιογράφους, τις πολιτικές σκοπιμότητες και και και. Φέτος εμένα η συμμετοχή μας μου αποπνέει μια υγεία και μια ποιότητα και επαγγελματισμό. Αν αυτό αποτυπωθεί σε ψήφους και καλή θέση καλώς αν όχι δεν θα πάψω να πιστεύω ότι είχαμε μια άψογη συμμετοχή. Δεν πρόκειται να θεωρήσω την φετινή συμμετοχή αν έρθει 15η ή 20η στον τελικό χειρότερη από το Yassou Maria ή ίδιας αξίας με το Aphrodisiac. Όπως συνεχίζω να θεωρώ υπέροχες συμμετοχές το Blackbird της Φινλανδίας ή το Skeleton του Αζερμπαιτζάν που έμειναν εκτός τελικού ή εκτος 10αδας και όχι το “I’ ve been waiting of this night της Λιθουανίας ή το What the pressure του Βελγίου ή το Τικ Τοκ της Ουκρανίας που μπήκαν 10αδα ή 6αδα. Καλές οι θέσεις αν έρθουν αλλά για μένα δεν είναι αυτοσκοπός ή κριτήριο αρτιότητας μιας συμμετοχής.

  36. Βαθμοί ελληνικής κριτικής επιτροπής (πληροφορία από μέσα):

    12 Αυστραλία, 10 Σερβία, 8 Κύπρος…

    Η Κύπρος πρέπει να γίνει ακόμη καλύτερη για να περάσει, γιατί βγήκε 7η με διαφορά 20 πόντων από το 11ο… Που σημαίνει ότι σήμερα μπορεί να βγει κι εκτός… Επίσης, την ψήφισαν αναγκαστικά όπως μου είπαν, αλλιώς δε θα τις έδιναν πάνω από 3-4 βαθμούς… Φωνητικά δεν τους άρεσε καθόλου και έχασε πολλές ψιλές…

    Επίσης, η Ισπανία ζήτησε να ξαναπαρουσιάσει το τραγούδι της και το δέχτηκαν οι υπεύθυνοι

  37. https://youtu.be/iO-mv8G4PRM
    Στο βιντεάκι εδώ ολόκληρο το χτεσινό Jury Show της Ταμτα.
    Αν κι ερασιτεχνική λήψη, φαινεται καθαρά μια πολύ καλή Τάμτα τόσο φωνητικά όσο και σαν show. Τα γραφικά φαίνονται εντυπωσιακά και πιστεύω ότι θα δείξουν ακόμα καλύτερα στο γυαλί.

    Κυκλοφορεί έντονα η φημολογία ότι η Ελλάδα χτες ψηφίστηκε πρώτη και με διαφορά από την Αυστραλία που ήρθε δεύτερη. Αυτό το διέρρευσαν μέλη της Ισπανικής επιτροπής.
    Πιστεύω ότι καλλιτεχνικά η Ελλάδα φέτος ξεχωρίζει και δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν τελικά ισχύει ότι ήρθαμε 1οι στην ψηφοφορία των επιτροπών.
    Αν τα πάμε καλά και στο televoting, πιστεύω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην 1η πεντάδα.

    Σίγουρες για πρόκριση μετά την χτεσινή εμφάνιση:
    Ελλάδα-Κύπρος-Αυστραλία-Σερβία-Τσεχία-Ουγγαρία
    Σίγουρος αποκλεισμός για:
    Σαν Μαρίνο-Μαυροβούνιο-Φινλανδία
    Κάποια προγνωστικά θα πέσουν έξω. Σήμερα θα έχουμε τουλάχιστον 2-3 απρόσμενους αποκλεισμούς. Κάποιες απ’τις Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισλανδία, Σλοβενία πιστεύω ότι θα μείνουν εκτός.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

  38. Παιδιά και το τραγούδι της Ελλάδας και της Κύπρου ειναι χάλια, μη παραμυθιαζόμαστε… σε μια καλη παρουσίαση ελπίζαμε κατι που η Ελλαδα καταφέρνει αλλα το πολύ -κλασικό/κουλτούρα- χωρίς βε δίνει κατι καινούριο ή σύγχρονο στο κοινό. Όσο για την Κύπρο… οτι να ναι, τη βλέπω να περνάει λόγω αδύναμων αντιπάλων στον τελικό αλλα να τερματίζει στις πολύ τελευταίες θέσεις… καπου εκει γύρω στη 15η βλέπω και την Ελλαδα. Οπως και να χει ας απολαύσουμε τον διαγωνισμό και τη χαρά της συμμετοχής

  39. Πάντως αν ισχύει η διαρροή τι σόι ειδικοί της μουσικής είναι όταν βάζουν το Βέλγιο που έχει ένα από τα καλύτερα και πιο ραδιοφωνικά τραγούδια της χρονιάς εκτός δεκάδας και βάζουν πιο πάνω Σαν Μαρίνο (!) και Λευκορωσία (!)
    Αλλά εδω θα μου πεις εδω δεν ντράπηκαν να βάλουν περσι στη δεκάδα την Μολδαβια

  40. https://youtu.be/sRV758sH624 Βρήκα αυτό το βιντεάκι στο youtube που μάλλον είναι αυτό που θα δούμε στους δέκτες. Συνεχίζουν να μην μου αρέσουν αυτές τα κραξίματα που ακούμε. Ακούγεται άσχημο και καλύτερα οι κοπέλες στα φωνητικά να μην το έκαναν. Επίσης, καλύτερα τις κοπέλες από τα φωνητικά να μην τις είχαν μαζί με την Κατερίνα αλλά κάπου πιο μακριά, γιατί μπαίνουν στα πλάνα πιο πολύ και από την Κατερίνα και για να είμαι ειλικρινής δεν έχουν και την καλύτερη εμφάνιση. Το σκηνικό ενώ χρησιμοποιεί φωτεινά χρώματα δεν μου φαίνεται τόσο φωτεινό. Το περίμενα πιο φαντασμαγορικό.

    • Κάτσε ρε παιδί μου γιατί θα τρελαθώ, αυτά τα κραξιματα λέγονται λαρρυγγισμοι και πίστεψε με είναι πολύ δύσκολο να αποδοθούν live, τα κορίτσια αυτό το κατάφεραν. Επίσης το σκηνικό είναι μια χαρά τι θέλετε δηλαδή να φέρουμε? Ελέφαντες ή μήπως κλόουν! Συνέλθετε λίγο και Στείλτε θετική ενέργεια στα κορίτσια ου προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο! Επικοινωνώ με παραγωγό της σκηνής και μου λέει ότι η ομάδα μας επειδή έχει έρθει κοντά με την ελληνική αποστολή είναι άκρως επαγγελματική και κάνουν το καλύτερο! Καλη επιτυχια!

      • μπράβο τους που το κατάφεραν. δεν παύει όμως στα αυτιά του μέσου τηλεθεατή να ακούγονται σαν κραξίματα. και ο μέσος τηλεθεατής δεν είναι δάσκαλος φωνητικής για να εκτιμήσει την προσπάθεια των κοριτσιών.

    • Αυτό που διαβάζω ότι δεν έχουν εμφάνιση τα φωνητικά και έπρεπε να είναι κρυμενα πίσω ποσο ρατσιστικό σχόλιο ,να υποθέσω εσείς είστε μοντέλο της Victoria Secret ,έχουμε δει τόσο και τόσα στην Eurovision αυτό μας πείραξε ,του χρόνου νε ξέρει η ΕΡΤ να κάνει κάστινγκ για τα φωνητικά παρακαλω!!!δεν έχουμε τι σοβαρό να σχολιάσουμε και κοιτάμε να βρούμε κάτι μου φαίνεται!!!

      • δεν είπα να είναι κρυμμένα πίσω αλλά όχι δίπλα στη Ντούσκα και να βρίσκονται στα πλάνα πιο πολύ και από τη Ντούσκα. Επίσης, η εμφάνιση πάντα μετράει, ειδικά στη μουσική βιομηχανία. Θες να το αποδεχθείς ή όχι, δικαίωμά σου, αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

      • Νομίζω πλέον στην εποχή μας όχι δεν μετράει τόσο ,δες πόσοι καλητεχνες έχουν κάνει καριέρα και ειδικά στο εξωτερικό που ούτε πεντάμορφοι είναι ούτε αδύνατοι και στο κάτω κάτω γούστα είναι αυτά,αν το δούμε ετσι και η Νετα πέρσι και Πορτογάλος πρόπερσι δεν θα έπρεπε να συμμετάσχουν στην Γιουροβίζιον η γενικός να τραγουδάνε,τεσπα άποψη σου είναι απλά εμένα δεν μου φάνηκε ωραίο ετσι όπως το είπες.

  41. – Ελλάδα: πολυ καλή φωνή, διαφορετικό τραγούδι, χαίρομαι που πήγε ανεξαρτήτως αποτελέσματος,θα ήθελα πιο δυναμικό staging.
    – Κυπρος: αρκετα καλο τραγουδι, αρκετα καλη φωνη, θα ήθελα μια πιο φρέσκια σκηνικη προσεγγιση.
    – περσινη Κυπρος: καλο,μη απαιτητικο φωνητικα τραγουδι, εξαιρετικη σκηνικη παρουσια, ολα προσαρμοσμενα πανεξυπνα στις δυνατοτητες της πολυ εργατικης Φουρειρα (κουραστικη η συνεχης συγκριση με Ταμτα η οποια δεν υπολειπεται σε φωνητικες δυνατοτητες αλλα δεν εχει τοσο καλο staging ουτε το στοιχειο της εκπληξης οπως περυσι).
    – σκηνοθετικά πλάνα: υποδεεστερα των προηγουμενων ετων. Αδικουνται σχεδον ολες οι συμμετοχες κ απορω πως η EBU το επετρεψε.
    – Λειπει το τραγουδι που θα κανει εντυπωση. Απο πλευρας νικητη ο διαγωνισμος εχει αγωνια, αλλα απο πλευρας συμμετοχων ειναι μαλλον χλιαρος.
    – Απογοητευτηκα με την σκηνικη παρουσια της Ιταλιας αλλα συνεχιζω να την πιστευω.
    – Η Ολλανδια εχει ομορφο τραγουδι αλλα οχι το αριστουργημα. Ελπιζω να παρουσιαστει με την απαιτουμενη αισθαντικοτητα.
    – Η Ρωσια δεν εχει το φοβερο τραγουδι, εχει ομως καλο κ εργατικο ερμηνευτη. Αν δεν μας αρεσει το τραγουδι ας το πουμε αλλα μην βριζουνε ορισμενοι τον τραγουδιστη γιατι ειναι αξιολογος και μη συγκρισιμος με Ρουβά κτλ.
    – Και φετος η πιο δεμενη σκηνικα παρουσια ειναι μαλλον της Σουηδίας. Χωρις να παρουσιάζουν κάτι το εξεζητημένο, κυλλάει αβίαστα και γράφει όμορφα.
    – Η πιο υπερτιμημένη συμμετοχή για μένα είναι της Γαλλίας. Το τραγούδι είναι αδιάφορο ό.τι και να του βαλουν στη σκηνή.
    – Πιστεύω η πεντάδα φετος θα είναι: Σουηδία, Ολλανδία, Ρωσία , Ιταλία και μια χώρα εκπληξη με χαρούμενο τραγούδι (Ισπανία, Αυστραλία ακομη και Δανία).

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ