EUROVISION 2019: Δεύτερη πρόβα Γαλλίας!

Στη σκηνή μεταφέρονται τώρα ο Bilal Hassani και τα υπόλοιπα μέλη της φετινής γαλλικής αποστολής, όλοι τους έτοιμοι για την δεύτερη τεχνική πρόβα στο κομμάτι “Roi“.

Δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στη σκηνική παρουσία του Bilal Hassani με την πρώτη πρόβα. Τόσο εκείνος όσο και οι χορεύτριες που τον συνοδεύουν είναι ντυμένοι στα λευκά και το τραγούδι αρχίζει με τον προβολέα στραμμένο στο πρόσωπό του. Στα γραφικά απεικονίζονται λέξεις με ηχηρό μήνυμα όπως «ανοχή». Φωνητικά δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα παρά το ότι ήταν κάπως ασταθής στην ψηλή νότα κατά τη δεύτερη δοκιμή.

Στιλιστικά, η ξανθιά περούκα-σήμα κατατεθέν του Bilal Hassani παραμένει και, φυσικά, στο τέλος του τραγουδιού εμφανίζεται η φράση «We are all kings» που αλλάζει και γίνεται «We are all queens». Αυτό που ίσως «κλέβει» την παράσταση είναι η απεικόνιση του καλλιτέχνη να «δακρύζει».

Πάρα πολύ θερμή ανταπόκριση στο press center.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις πρόβες του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! 

Πηγή φωτογραφίας: Dorothée Murail, eurovision.tv 

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάλι θα τα τσεπωσουν για τα καλά η bookers.
    Από τις χώρες που ανέβηκαν στα στοιχήματα ( Αυστραλία Αζερμπαϊτζάν Γαλλία) θεωρώ ότι μόνο η Αυστραλία έχει πιθανότητες 10αδας( κυρίως λόγω επιτροπων).Ενδεχομένως και ο αζερος( η έστω κοντά σε αυτήν) τη Γαλλία τη βλέπω μεταξύ 15ης-20ης θέσης, τώρα που βλέπουν τόσες πιθανότητες νίκης στη συγκεκριμένη συμμετοχή όσοι ποντάρουν σ’ αυτή είναι άξιο απορίας.

    • Είσαι εκτός πλαισίου η Γαλλία θα πάρει την πρώτη θέση διότι ζούμε την εποχή της διαστροφής

  2. Η γαλλία μόλις ανέβηκε 3η στα στοιχήματα και συνεχίζει να ανεβαινει… τι φάση; τόσο πολύ άρεσε;

  3. Πολλές ενστάσεις για αυτή την σκηνική εμφάνιση δε θα τα ξαναπώ
    Δε νομίζω πάντως ότι εντυπωσιάζει σε κάτι η όλη παρουσία και το τραγούδι όλη στίχων είναι κάτω του μετρίου

  4. Να σας θυμίσω Ιρλανδία 2018 & Λιθουανία 2018;Και οι δυο ελάχιστες μερες πριν τον τελικό ήταν στην τρίτη και τέταρτη θέση των στοιχημάτων για τη νίκη και γνωρίζετε ποια ήταν η συνέχεια. Απολαύστε τον διαγωνισμό και την επερχόμενη νίκη της Ολλανδίας.

    • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά θα διαφωνήσω για νίκη της Ολλανδιας ,5 με 7 θέση

  5. γελάμε με τα στοιχήματα απλά..ο πάτος..σε μια μέτρια κατ’ εμέ χρονιά θα το δώσουν στον Ολλανδό και μακάρι, ο οποίος μίλησε σε συνέντευξή του με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα…θα ακολουθήσουν Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία (γνωρίζουμε ήδη ότι δε ψιλοκαίγονται να διοργανώσουν), Μάλτα, Σουηδία κοκ..Ελλαδάρα θέλω να πιστεύω θέσεις 5-10..Κύπρος λογικά κοντά στη δεκάδα..άντε να δούμε..

      • Είναι τόσο ευγενικό παιδί πραγματικά θέλω παρά πολύ να νικήσει!Απλος χωρίς τίποτα πάνω στην σκηνή,μόνο αυτός και το πιάνο του!

      • Αν ο ολλανδος ηταν απλο παιδι, δεν θα εβγαινε γυμνος στο βιντεο κλιπ.
        ΕΙναι η προκληση προσωποποιημενη. Φωναζει. Δειτε με! Δεν το λες απλο παιδι.

      • Φίλε μας κοροϊδεύεις τώρα;Ναι εντάξει θέλεις να νικήσει η Σουηδία όμως δες την συνέντευξη του Ολλανδού και θα δεις ότι είναι απλό παιδί.

  6. είναι μια χρονιά ό,τι να ΄ναι πραγματικά… δίχως ξεκθαρα φαβορί, αδιάφορες οι περισσοτερες συμμετοχές, μέχρι και αυτός ο άφωνος ανέβκε τρίτος στα στοιχήματα.. νομίζω θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις χειρότερες χρόνιες τις eurovision . Επίσης έχω την εντύπωση πως φέτος δεν ασχολούνται γενικά οι περισσότερες χώρες ούτε γίνεται ιδιαίτερος ντόρος ενώ είμαστε μόνο 2 μέρες πριν τον πρώτο ημιτελικό. Να δούμε αν μια Μαντόνα μπορέσει να φέρει την άνοιξη… για μένα ο νικητής θα βγει τυχαία λόγω τύχης. Δε νομίζω να υπάρξει χώρα που να σαρώσει σε 12αρια όπως άλλες χρονιές

    • Εγώ διαφωνώ στο ότι είναι από τις χειρότερες. Μπορεί να μν υπάρχει κανένα τραγούδι που να είναι συγκλονιστικό και να ξεχωρίζει από τα αλλά αλλά έχουμε 12 χώρες με καλά τραγούδια (όχι το ίδιο καλά αλλά πάνω κάτω στην ίδια κατάταξη) που ο καθένας ανάλογα τις περιστάσεις θα μπορουσε να στεφθεί νικητής. Μόνο και μόνο ο ανταγωνισμός αυτός που είναι από τους ψηλότερους που έχω δει ποτέ της δείχνουν άλλη αξία της φετινής διοργάνωσης

  7. Ότι νά ναι εμφάνιση . Η Εκμετάλλευση τής μειοψηφίας έχει καταντήσει καραμέλα κάθε χρόνο … Θεωρώ θα κινηθεί 15-20 στο τέλος από τίς επιτροπές θεωρώ ότι θα πάρει ελάχιστους βαθμούς

  8. Στην αρχη νομιζα εβλεπα το act της Φουρειρα μετα καταλαβα ηταν η προβα της Γαλλιας.Για 15ο καλο ειναι για παραπανω δν το κοβω.Περα απο την πλακα ομως θεωρω το οτι εχει στην σκηνη αυτα τα ατομα με τις οποιες ιδιαιτεροτητες που εγω δν ειμαι αξιος να κρινω αν πρεπει να ειναι εκει ή οχι,θεωρω πως το κανει μονο κ μονο για να στρεψει τα βλεμματα πανω του.Δν μου βγαζει πως το κανει ανιδοτελως οπως π.χ.η Σερβια με το beauty never lies που ηταν ξεκαθαρα η απενοχοποιηση των υπερβαρων γυναικων.Το τραγουδι δν ειναι τοσο κακο αλλα ηθελε καλυτερο ερμηνευτη.

    • Ίσως σε κάποια θέματα δε θυμάμαι να έχουμε διαφωνήσει έντονα αλλά το θέμα Γαλλίας το παρουσίασες καλά ως προς τις προθέσεις τους Αυτό λέω τόσες μέρες για πρόθεσεις

  9. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Γαλλία φέτος διεκδικεί ξαφνικά πρωτιά. Έχει ένα πολύ δυνατό τραγούδι? Όχι. Έχει ο Μπιλάλ καμιά φωνάρα που ακόμα και ένα μέτριο τραγούδι το απογειώνει ερμηνευτικά? Όχι. Έχουν οι Γάλλοι καμιά εξαιρετική σκηνική παρουσία ή τα σούπερ γραφικά ή την σούπερ χορογραφία ή κάτι τελοσπάντων που να δικαιολογεί όλη αυτή την άνοδο στα στοιχήματα? Όχι. Ειλικρινά δεν βρίσκω κάτι που να το κάνει φαβορί για νίκη. Αν είναι μόνο για την διαφορετικότητα του Μπιλάλ ή των χορευτριών νομίζω χάνεται το νόημα του διαγωνισμού.

    • Η όλη ιστορία είναι ο,τι να ναι. Απο τη μία θέλουν να προωθήσουν το γεγονός οτι δεν πρέπει κανένας να αντιμετωπίζεται διαφορετικά και να έχει μειονέκτημα αλλα απο την άλλη βασίζονται στη διαφορετικότητα για να διαφοροποιηθούν και να πάρουν ψήφους.

      Προσωπικά χαίρομαι που με τον ένα η άλλο τρόπο θίγονται κάποια θέματα και μας κάνει να συζητάμε αλλα ως εκεί για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις.

  10. Εγώ ξέρω ότι το 2001 χωρίς Led χώρις να προσπαθούμε για ψηφοθηρικούς λόγους να παρουσιάσουμε την υποτιθέμενη διαφορετικότητα και όλα όλα αυτά με τα λέιζερ και τις εγχειρήσεις καρδιάς εμφανίστηκε μια κοπέλα στη σκηνή της
    Γιουροβίζιον και μάγεψε Και μιλάω για εκείνη την συμμετοχή της
    Δείτε την Έλενα Παπαριζου ως antique το πως μπαινει στην αρχή αλλά και το τέλος της εμφάνισης της

  11. Μαρεσει που παρά πολλοί αναρωτιέστε γιατί είναι πλέον 3η η Γαλλία για να κερδίσει
    Όλοι ξέρουμε γιατί αλλά άμα πω πάλι τους λόγους θα βγουνε όλοι και θα με πούνε ρατσιστή ομοφοβικό και αλλά τέτοια (κάτι που δεν είμαι και δεν δέχομαι να με λένε έτσι)
    Δυστυχώς από τις χειρότερες χρονιές φέτος επιβεβαιώνεται με την νίκη της Γαλλίας που είμαι σίγουρος ότι θα έρθει !
    Θα είναι μια ακόμη καταστροφή του διαγωνισμού αυτό το πράγμα ! Πρέπει ο επιτέλους ο διαγωνισμούς να αφήσει αυτά τα στερεότυπα του πανηγυριού και ότι πιο κουλό βγει να το υποστηρίζουν χωρίς να κοιτάνε τραγούδι εμφάνιση και φωνή έχει ξεφύγει πλέον ο διαγωνισμός από αυτά Πρπει να έχεις αλλά πράγματα για να κερδίσεις
    Το μόνο που έχω να πω είναι κακή επιτυχία στην Ελλάδα και την Κατερίνα που φαίνεται ότι το έχει πάρει σοβαρά και είναι πραγματικά επαγγελματίας σε όλα !

  12. Νομίζω ότι όσο περισσότερο το βλέπω τόσο περισσότερο μ ‘αρέσει. Είναι κάπως κλισέ αλλά είναι καλοφτιαγμένη σαν δουλειά. Το τραγούδι άκουσα ότι το έκαναν revamp αλλά ακόμα δεν έχω βρει την studio version του για να δω τις διαφορές. Μερικούς τους έχει ανάψει φωτιές ο Μπιλάλ από ότι φαίνεται. Από την μια λένε ότι τα στοιχήματα λένε ότι θέλουν και από την άλλη τα κοιτάνε κάθε 1 ώρα. Τι να πω. Απλά πείτε ότι δεν αρέσει σε εσάς το τραγούδι και αφήστε τα χαζά πέρι ψηφοθηρίας. Σε άλλους αρέσει και βλέπουμε γιατί το έχουν τόσο ψηλά.

  13. Η παρουσίαση και το τραγούδι δε μου άρεσαν εξαρχής… Το ίδιο και ο Bilal. Από την άλλη κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση, να συζητιέται η συμμετοχή του και ο τρόπος παρουσίασης του τραγουδιού, θετικά ή αρνητικά!!! Κοινώς συζητιέται πολύ κι ίσως να είναι το ζητούμενο για κάθε συμμετοχή, να προκαλεί σχόλια έστω και διφορούμενα. Δεν το βλέπω να κερδίζει, όταν τόσο πρόσφατα έχει κερδίσει η Κοντσιτα, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε την Γαλλία να μπαίνει στη δεκάδα. Εγώ τα στοιχήματα τα κοιτάω μεν, αλλά δεν μου καθορίζουν το αποτέλεσμα εκτός κι αν είναι κάτι πολύ ξεκάθαρο για πρωτιά!!!

  14. Και τι δεν βλέπουν ήδη τα ματάκια μας στην σκηνή φέτος :
    σαδομαζό αντικαπιταλισμός, τραυματικά παιδικά χρόνια, αναγεννησιακό girl power, pop art μπαράκι, λάζαρεφ x 10…αλλά η Γαλλία που τόσα χρόνια παρουσιάζονταν συμμαζεμένη, τους την φύλαγε…
    Το τραγούδι το βρίσκω αδιάφορο αλλά η παρουσίαση του κατάφερε να μου το κάνει κραυγαλέο, κακόγουστο κι επιτηδευμένο…
    Ωστόσο επειδή ανεβαίνει τρελά η συμμετοχή της Γαλλίας ετοιμαστείτε καλού κακού:
    Μαζί με τα κίτρινα γιλέκα κι η Eurovision στο Παρίσι 2020.

  15. Έβλεπα σε λαιβ στριμ την τελετή υποδοχής των καλλιτεχνών στο πορτοκαλί χαλι που στρωθηκε στο ΤεΛ Αβίβ (παραπομπή ίσως σε νίκη Ολλανδίας άραγε;χαχαχα. Εξάλλου το πορτοκαλι χρώμα είναι το εθνικό τους χρωμα ενώ έγινε σχετικη ερώτηση στον Ντάνκαν άμα τη αφιξει του στην τελετή) κι έχω να παρατηρήσω ότι η κάλυψη του Καν ήταν πολύ κακή… Πλάνα, ήχος, παρουσιαστές, όλα μα ολα μου έβγαζαν μια αμηχανία τρομερή…. Και κόσμος όχι πολύς, ίσως λόγω των μέτρων ασφαλείας. Ο Καν ειπώθηκε πως μετράει μόνο 2 χρόνια ζωής και ανέλαβε τη διεκπεραίωση της Γιουροβιζιον, για την οποία πραγματικά πιστεύουν ότι κάνουν το καλύτερο δυνατόν. Πλανώνται πλανην οικτρά, αφού στα δικά μου μάτια, αλλά πιστεύω κι άλλων θεατών το θέαμα που έβγαινε προς τις κάμερες ήταν πολύ κακό, ενίοτε και ερασιτεχνικό. Το σχόλιο το κάνω γιατι γίνεται λόγος για τα πολύ κακά πλάνα στις παρουσιάσεις των τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας,πολυ μακρινά, λήψεις από άστοχες γωνίες κτλ. Η ίδια σκηνοθετική ματιά επικρατούσε και στην κάλυψη της εκδήλωσης στον εσωτερικό χώρο που ακολούθησε την παρέλαση στο πορτοκαλί χαλί, εκεί όπου η Ντανα Ιντερνασιοναλ έδωσε μια από τις χειρότερες παραστάσεις της. Μου φαίνεται δύσκολο, επομένως, να διορθωθούν τα πλάνα στον διαγωνισμό, αφού φαίνεται πως είναι κάτι που κάνουν κατ εξακολούθηση και ενισχύει τον ερασιτεχνισμο και την αμηχανία του Καν να καλύψει ένα γεγονός όπως η Γιουροβιζιον.

  16. Δουλευουν στο φουλ οι μηχανες των lgbt σωματειων και των οπαδων της διαφορετικοτητας που στοιχηματιζουν για να βρισκεται ψηλα ο Μπιλαλ και να νομιζουμε ολοι οτι αυτο το τραγουδι αρεσει στην πλειοψηφια του Ευρωπαιων. Πολιτικες σκοπιμοτητες παντου. Στο τελος οταν του δωσουν το βραβειο ολοι θα πουμε ε γι’αυτο ανεβηκε στα στοιχηματα γιατι αρεσε στον κοσμο. Καπως ετσι λειτουργουν τα πραγματα πλεον….πολιτικα και κατευθυνομενα

  17. Είσαι εκτός πλαισίου η Γαλλία θα πάρει την πρώτη θέση διότι ζούμε την εποχή της διαστροφής

  18. Έχει πλάκα πάντως η άνοδος του!

    Εξ αρχής-και μάλλον ήμουν απο τους ελάχιστους- είχα υπολογίσει την άνοδο του και οτι το τραγούδι μπορεί να πάει ανέλπιστα καλά, γιατί ο τύπος έχει πρωσοπικοτητα και όλο θα στηθεί πάνω του! Και έτσι έγινε! Πάντα συμφνωνα με αυτό που εκπέμπει και θέλει να μεταδώσει ως καλλιτέχνης και μήνυμα. Επέμενα στην προσωπικοτητα του και στην σκηνική του οντότητα, όταν οι περισσότεροι των απαξίωναν!

    Και τα έχει πάει περίφημα και ας μην είναι κούκλος η φωναρα! Εχει κάνει αίσθηση ως τραγούδι-χωρίς ας είναι σπουδαίο- και έξυπνα οι Γαλλοι το έχτισαν πάνω και γύρω του, με σημαία την διαφορετικοτητα! Αυτό υπολόγιζα!

  19. Συμφωνώ κι επαυξάνω για τα αρνητικά της τελετής έναρξης… δε βλεποταν, ωστοσο όσο κατάφερα να δω ήταν υπέρ αρκετό να με απωθήσει. Τι να πρωτοσχολιασει κάνεις; Τους ανθρώπους που τους έντυσαν πολυφωτα, λαμπατερ κλπ και τους βάλανε να περιφέρονται
    στο χαλί, μαλλον για να κανουν ένα μπούγιο θυμίζοντας λίγο από πατρινό καρναβάλι; Τις αποστολές που κατεφθαναν μία μία λες και ήταν απόκριες; Μπιλάλ με τουαλέτα τρία μέτρα, Τάμτα πάνω σε εικοσαποντα-εικοσιπενταποντα; Τον Κιρκοροφ που ηταν σωστός καραγκιοζης δυόμιση μετρα (βασικά προσβάλλω τον οριτζιναλ) που μου ήθελε και να τον πάρουν και συνέντευξη λες και δεν ήταν πρωταγωνιστής ο Σεργκέι. Σκάει μύτη και και η Νεττα… και λέω οκ ήρθε κι ο βασιλιάς καρνάβαλος.. τη Ντανα, που λες ευτυχώς δεν την είδα. Εντύπωση μου έκανε πάντως που παρουσίασαν με ιδιαιτερη τιμή την Ελπίδα, στο καπάκι και τη Φουρέιρα .. Πολλή ελληνική παρουσία ξαφνικά.
    Άντε να περάσουμε στο κυρίως πιάτο αύριο γιατί με τα ορεκτικά τόσους μήνες πάθαμε τυμπανισμό.

  20. Το να προχωρά η Νετα λες και ήταν η αυτοκρατορίσσα και με έπαρση
    Ντύσιμο ελεεινό ίσως το χειρότερο μετά του Γάλλου ο ποιος για μένα μου φαίνεσαι αντιπαθής με πολλά απωθημένα
    Κιρκοροφ καλά λες και συγνώμη αλλά καλός ο Σεργκευ αλλά χωρίς προσωπικότητα Τον καπέλωσε ο άλλος
    Δυστυχώς οοως έχω πει οι νέοι καλλιτέχνες δεν έχουν κρίση

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ