EUROVISION 2019: Η σειρά εμφάνισης των “Big Five” (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)!

Η αυλαία για τις δεύτερες τεχνικές πρόβες των 41 χωρών που διαγωνίζονται στο φετινό 64ο Διαγωνισμό της Eurovision ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 12 Μαΐου, με τις δεύτερες δοκιμές των “Big Five” (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία) και του Ισραήλ που είναι η οικοδέσποινα χώρα.

Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε των προβών, οι πέντε αυτές χώρες που προκρίνονται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό, επέλεξαν, μέσω κλήρωσης, σε ποιο «μισό» της βραδιάς θα διαγωνιστούν.

Γαλλία | 2ο μισό [Θέσεις: 14-26]

Ισπανία | 2ο μισό [Θέσεις: 14-26]

Ιταλία | 2ο μισό [Θέσεις: 14-26]

Ηνωμένο Βασίλειο | 2ο μισό [Θέσεις: 14-26]

Γερμανία | 1ο μισό [Θέσεις: 01-13]

Το Ισραήλ υπενθυμίζεται ότι θα εμφανιστεί στη 14η θέση του τελικού όπως κληρώθηκε κατά τη συνάντηση των Επικεφαλής των Αποστολών, που διεξήχθη τον Μάρτιο στο Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζουμε πως από τις 19:00 μέχρι και τις 22:00 θα διεξαχθεί η επίσημη Τελετή Έναρξης του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision με όλες τις αποστολές να παρελαύνουν από το περιβόητο “Κόκκινο Χαλί” (το οποίο για φέτος είναι χρώματος πορτοκαλί!) χαιρετώντας τον κόσμο που θα τους τιμήσει με τη παρουσία τους αλλά και δίνοντας συνεντεύξεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που θα βρίσκονται εκεί.

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία 2ο μισό… για να δούμε και τα υπόλοιπα! Ελπίζω να είμαστε τυχεροί να είμαστε κι εμείς δεύτερο μισό στον τελικό (θεωρώ δεδομένη την πρόκριση).

  2. πολλά φαβορί μαζεύονται στο 2ο μισό και δεν μ’ αρέσει… τελειώνουν οι καλές θέσεις

  3. Ολοι στο 2ο μισο θα παν? Ελεος…. μειωνονται οι θεσεις στο β’ μισο και με ανησυχει αυτο..

  4. Εν τω μεταξύ σχεδόν κάθε ο χρόνο ο νικητής είναι στο πρώτο μισό, αλλά σας ανησυχει που έχει λίγες θέσεις στο πρώτο. Χαλαρώστε

  5. Τι θα γίνει;
    Θα καλυφθούν οι θέσεις του δεύτερου μισού από τις Big Five + Israel???
    Να μείνει κάτι και για τις άλλες χώρες

  6. Στη 3η θέση η Γαλλία που προσπέρασε την Ρωσία και πάει να γίνει το Dark Horse της διοργάνωσης! !! ! Πραγματικά αν κάνουν το λάθος και τσιμπήσουν και βγάλουν αυτό το στημένο πράγμα νικητή, θα είναι άνετα μια από τις χειρότερες χρονιές!!!

  7. 7 θέσεις έμειναν για το β’ μισό
    Άρα οι περισσότερες χώρες και πολλά φαβαρί ίσως στριμωχτούν στο α’ μισό

  8. Φανταστειτε και οι αλλες 7 θεσεις να παν στα υπολοιπα ”φαβορι”…. σφαγη
    Παντως μια απο αυτες τις χωρες μαλλον θα κλισει τον τελικο γιατι τα τελευταια χρονια απο το 2014-2018, (με εξαιρεση το 2016 που εκλεισε η αρμενια αλλα η αγγλια ηταν 25) καθε χρονο στο νουμερο 26 ειναι μια big-5 χωρα
    Απο αυτα που κρινω φοβαμαι οτι θα μπει καμια Γαλλια.. αυξανοντας ετσι τις πιθανοτητες καλης θεσης
    Οψομεθα…. 5 μερες εμειναν σχεδον

  9. Να θυμίσω βέβαια το 2017 η Πορτογαλία νίκησε και με τεράστια διαφορά στο κοινό αν και ήταν στο πρώτο μισό (11η θέση)

  10. Φέτος είναι το ακριβώς αντίθετο από περσυ. Πιο εύκολα μπορείς να προβλέψεις τι θα ψηφίσουν οι επιτροπές παρά το κοινό. Λόγικα θα βγάλουν πρώτη τη Σουηδία και δεύτερη την Ολλανδία. Δεν ξέρω όμως κατά ποσό η Ολλανδία μπορεί πλέον να πάει τόσο καλά στο κοινό για να πάρει τελικά και την πρωτιά…

  11. Για τα στοιχηματα
    1) Τα στοιχηματα του τελικου μπορει να δινουν μια ταση αλλα αυτη την στιγμη δεν λενε και πολλα. Εμπειρικα μιλωντας θα δουμε αρκετες αλλαγες μετα τους 2 ημιτελικους. Συνηθως μετα τους ημιτελικους βλεπουμε χωρες απο το πουθενα να ανεβαινουν στα στοιχηματα γιατι πηγαν πολυ καλυτερα στους ημιτελικους αποτι αναμενοταν(Ελλαδα 2013 Ολλανδια 2014 2 παραδειγματα), ή επειδη λειτουργουν σαν “τυρακια” των εταιριων(Ιρλανδια περυσι)
    2) Μην ξεχναμε πως ο διαγωνισμος ονομαζεται eurovision SONG contest.Ναι μεν ειναι τηλεοπτικο γεγονος οποτε η εικονα παιζει σημαντικο ρολο αλλα με εξαίρεση το 2015 δεν θημαμαι αλλη χρονια που η καλυτερη εικονα εδωσε νικη.
    3) Σε συνεχεια του 2 αποδοσεις αυτη την στιγμη αυξομειωνονται αποκλειστικα και μονο λογο του staging και της φωνητικής αποδοσης των τραγουδιων.
    4) Κατι κοινο με περισυ.Το Ισραηλ ηταν το απολυτο φαβορι για νικη. Μετα τις πρωτες προβες ομως βλεπαμε την αποδοση για νικη να ανεβαινει καθως ολο το hype το ειχε παρει η Κυπρος. Εν τελη ομως κερδισε. Κατι παρομοιο συμβαινει και φετος με την Ολλανδια.Οποτε οπως ειπα και πιο πανω περιμενετε να γινουν οι ημιτελικοι γιατι πολλα πιθανόν θα αλλαξουν
    5) Η Γαλλία τα τελευταια χρονια ειναι απο τις χωρες που βρισκεται ψηλα στα στοιχηματα και εν τέλη πηγαινει χειροτερα. Επσισης ενας αγραφος καονονας στην Eurovision ειναι πως πρεπει η συμμετοχη σου να μην περναει αδιαφορη. Οποτε δεν μου κανει καμια εντυπωση αυτη η αποτομη ανοδο στα στοιχηματα ειδικα απο την στιγμη που εχει επιτιδευμενο staging.Αυτη την στιgmhη πιστευω πως η Γαλλια δεν μπαινει ουτε top 5.

    • Όπως τα λες είναι συγχαρητήρια!!! Το είπα κ γω κάποιες χώρες είναι τυράκια κ ψεύτικα ψηλά τώρα. Όλα τα τα κρίνουν οι ημιτελικοί. Όσο κ να πλησιάσει η Σουηδία την Ολλανδία δύσκολα θα χάσει η 2η.

  12. Νομίζω ότι από τότε που μπήκαν οι επιτροπές με ποσοστό 50% στην διαμόρφωση του νικητή μετριάστηκε αρκετά η επίδραση της θέσης εμφάνισης στο τελικό αποτέλεσμα. Όσο ήταν μόνο τελεβότινγκ οι συμμετοχές του β μισού είχαν ένα κάποιο πλεονέκτημα αφού έμεναν εντονότερα στην μνήμη του κοινού πριν αρχίσει η ψηφοφορία από ό,τι αυτές που εμφανίζονταν πολύ νωρίς. Μεγαλύτερη σημασία πιστεύω έχει να αποφύγεις να εμφανιστείς στις 5 πρώτες θέσεις εμφάνισης και κυρίως τι προηγείται και τι έπεται μετά από σένα. Αν για παράδειγμα όλες οι δυνατές συμμετοχές στριμωχτούν στο β μισό κάποιες θα αλληλοεξοντωθούν και πιθανόν οι 3-4 δυνατότερες συμμετοχές του α’ μισού να ξεχωρίσουν περισσότερο.

  13. από τότε που ψηφίζουν πάλι οι επιτροπές και μάλιστα ανακοινώνουν τη βαθμολογία μαζεμένη και όχι αναλυτικά όπως ήταν παλιά, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι παίζεται στο παρασκήνιο. Ποιος μου λέει ότι η EBU δεν προσθέτει κάτι παραπάνω στις συμμετοχές που θέλει να προωθήσει. Δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στις εθνικές επιτροπές που ψηφίζουν πιο πολιτικά και από τους τηλεθεατές. Και εννοείται πως δεν έχω εμπιστοσύνη στην EBU.

    • Το αναποδο ισχυει.Του κοινου ανακοινωνεται μαζεμενη και των επιτροπων αναλυτικα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ