EUROVISION 2019: Η πρώτη εκπρόσωπος του Ισραήλ στον Μεγάλο Τελικό!

Ακόμη δύο γνωστά ονόματα της Eurovision θα κάνουν την εμφάνισή τους στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision στις 18 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Τελ Αβίβ, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των καλεσμένων ισραηλινών καλλιτεχνών στους τέσσερις.

Η πρώτη εκπρόσωπος του Ισραήλ

Η Ilanit ήταν η πρώτη εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision το 1973 στο Λουξεμβούργο με το τραγούδι «Ey-sham» (4η θέση). Η ίδια συμμετείχε ξανά στον διαγωνισμό το 1977 στο Λονδίνο με το τραγούδι «Ahava hi shir lishnayim» (11η θέση).

Σπουδαία καλλιτέχνις της χώρας με αξιόλογη πορεία 40 χρόνων. Έχει στο ενεργητικό της 30 άλμπουμ και πάνω από 600 τραγούδια. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτέλεσε είδωλο της μουσικής σκηνής του Ισραήλ τις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80. Δείτε πληροφορίες για τις 2 εμφανίσεις της στη Eurovision στο αφιέρωμά μας.

Και o Nadav Guedj στον Τελικό

Ειδική εμφάνιση στην έναρξη του Μεγάλου Τελικού της Eurovision θα κάνει και ο εκπρόσωπος της χώρας το 2015, Nadav Guedj. Με το τραγούδι του «Golden Boy» κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό της χρονιάς και να πάρει την 9η θέση. Βλ. και το σχετικό αφιέρωμα.

Η Netta και η Dana International

Ο Μεγάλος Τελικός θα ξεκινήσει με την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, Netta Barzilai, να γίνεται πιλότος και να προσγειώνει ένα αεροπλάνο στη σκηνή. Μετά απ’ αυτό θα εμφανιστούν όλοι οι συμμετέχοντες του Τελικού στη σκηνή. Η Netta θα ερμηνεύσει το καινούργιο της τραγούδι «Nana Banana».

Στην έναρξη του Μεγάλου Τελικού θα δούμε και τη νικήτρια του 1998, Dana International, να ερμηνεύει μια καινούργια εκδοχή του «Diva».

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ