EUROVISION 2019: Δεύτερη πρόβα Κύπρου!

Έπειτα από μία ημέρα “ξεκούρασης”, οι τεχνικές πρόβες για τη διεξαγωγή του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision συνεχίζονται στο EXPO Tel Aviv, με την σημερινή ημέρα να περιλαμβάνει τον δεύτερο γύρο προβών των 15 πρώτων (σε σειρά εμφάνισης) χωρών που διαγωνίζονται στον πρώτο Ημιτελικό (14 Μαΐου 2019).

Την αυλαία των δεύτερων τεχνικών προβών ανοίγει η Κύπρος με την Τάμτα. Η τραγουδίστρια εμφανίζεται στην σκηνή φορώντας μαύρο τζάκετ και μαύρες μπότες, πάνω από το γόνατο. Επίσης φοράει μαύρα γάντια, που καλύπτουν όλο της το χέρι. Πλαισιώνεται από τέσσερις χορευτές, που επίσης φοράνε μαύρα ρούχα και μαύρα καπέλα. Στο δεύτερο ρεφρέν του τραγουδιού οι χορευτές βγάζουν το σακάκι που φοράει και εκείνη μένει με ένα φόρεμα κοντό, με ασημί κρόσσια/κρυστάλλους. Αυτό φαίνεται και το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της χορογραφίας. Σε όλο το τραγούδι υπάρχει χορογραφία και κάποιες κινήσεις είναι παρόμοιες με αυτές στο βιντεοκλίπ.
Γύρω από την Τάμτα υπάρχουν 6 κολώνες φωτισμένες σε άσπρο χρώμα που κατά τη διάρκεια του τραγουδιού τις διαπερνούν μπλε γραμμές. Τα πλάνα στην αρχή είναι στην Τάμτα, με διάφορες εναλλαγές στις κάμερες. Ανάμεσά τους εμφανίζονται οι χορευτές που την πλαισιώνουν. Τα γραφικά στην LED οθόνη είναι κυρίως γραμμικά σχέδια σε κόκκινο, άσπρο και φούξια χρωματισμό τα οποία ξεκινούν από την οθόνη πίσω και συνεχίζουν και στο πάτωμα. Στην γέφυρα η Τάμτα φωτίζεται με κόκκινο φωτισμό και είναι μόνη της στο πλάνο. Μετά συνεχίζουν να την πλαισιώνουν οι χορευτές. Ο τίτλος «Replay» που επαναλαμβάνεται τρεις φορές στο ρεφρέν, δείχνει την Τάμτα να κάνει τρεις φορές την ίδια κίνηση. Στο τελευταίο ρεφρέν εμφανίζονται πυροτεχνήματα. Η χορογραφία τελειώνει με τους χορευτές ξαπλωμένους στο πάτωμα.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις πρόβες του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! 

Πηγή φωτογραφίας: Kynthia Kindeli, eurovision.tv

90 ΣΧΟΛΙΑ

    • Το θεμα ειναι η Κυπρος να κρατησει το μομεντουμ απο περσι μεχρι το 2021 που θα το κερδισει με Παπαριζου! Φαινεται καλο, δεν ξερω αν αλλαξε η χορογραφια λογω σπονδυλου η οχι αλλα μια χαρα ειναι και το τραγουδι εχει ενα ρυθμο ξεχωριστο, και το στησιμο μια χαρα και περνα σιγουρα τελικο και θα παει καλα αρα στοχος επετευχθει!!!

  1. Όποιο τραγούδι και να στείλει η Κύπρος σε σύγκριση με το fuego θα υστερει
    Λίγο το κομμάτι για την Τάμτα….

  2. Εντυπωσιακή η Τάμτα,καλή φωνητικά,νομίζω ότι τηλεοπτικά θα είναι εντυπωσιακή η χορογραφία της,10 στο τελικό…

  3. θα ψηφίσεις στις 18 Μαϊου την Κύπρο μάλλον όχι καλή σου μέρα και να ξυπνάς λίγο ποίο γλυκά βάλε λίγη ζάχαρη. Καλή επιτυχία Τάμτα Καλή επιτυχία Κύπρο ?????????????????????

  4. Το θεμα ειναι η Κυπρος να κρατησει το μομεντουμ απο περσι μεχρι το 2021 που θα το κερδισει με Παπαριζου! Φαινεται καλο, δεν ξερω αν αλλαξε η χορογραφια λογω σπονδυλου η οχι αλλα μια χαρα ειναι και το τραγουδι εχει ενα ρυθμο ξεχωριστο, και το στησιμο μια χαρα και περνα σιγουρα τελικο και θα παει καλα αρα στοχος επετευχθει

  5. Οκ εγώ στην θέση τους εφόσον φοράνε ασπρόμαυρα ρούχα το μπακ ρουντ θα το έκανα πολύχρωμο και όχι ασπρόμαυρο γιατί είναι μονοτονο ,μια σύγχρονη και αξιοπρεπείς εικόνα αλλά και λίγο βαρετή .
    p.s τα ρούχα εξακολουθούν να μην μου αρέσουν αλλά αυτά είναι γούστα

    • Σορυ τώρα που το ειδα δεύτερη φορά έχει χρωμα φούξια και μπλε αλλά και πάλι θα το ήθελα πιο έντονο θα δούμε βέβαια πως φαίνεται και από την κάμερα

  6. Το τραγούδι μ αρέσει αλλά καθόλου το λουκ. Δεν νομίζω οτι της ταιριάζει το wet look και τα κορμάκια. Τουλάχιστον για εμάς στην Ελλάδα που την ξέρουμε, αυτό το στυλ δεν νομίζω να την αντιπροσωπεύει. Δεκάδα λογικά θα είναι λόγω μομέντουμ και γιατί σαν πακέτο είναι καλό.

  7. Η Τάμτα μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά πραγματικά θεωρώ ότι την αδικεί η όλη εμφάνιση. Όπως και να χει καλή επιτυχία στη Κύπρο.

    • Μάλλον δεν είδες της Ελβετίας, έχει ζεστά χρώμτα, έχει φωτιές, έχουν ίδια χορεύτρια και στην γέφυρα φεύγουν οι χορευτές και έρχονται πάλι στο τελευταίο ρεφρέν… Σου θυμίζει κάτι; ???

  8. Το κανάλι της Eurovision δε θα ανεβάσει βιντεάκι με τη πρόβα σε τηλεοπτική κάλυψη μπας κι σχηματίσουμε και μεις μια πιο σαφής άποψη;

    • μηπως δεν ανεβασουνε βιντεο 2ης προβας. δε μπορει απ τις 10.20 το πρωι που τελειωσε η προβα να εχει φτασει 2 και να μην εχει ανεβει βιντεο. πολυ περιεργο. τι να πω.

    • Κουλό να μην ανέβει τίποτα. Λογικά θα ανέβει, δεν ξέρω μήπως τα ανεβάσουν στο τέλος όλα μαζί. Περίεργο πάντως, δεν θυμάμαι άλλη χρόνια με τέτοια καθυστέρηση και με τόσο λίγο -απελπιστικά λίγο- υλικό. Ούτε ένα video από backstage φέτος..

    • Δηλαδή σε εσάς έφταιξε το βίντεο αντι για το γεγονός οτι δεν βγήκε η γέφυρα.

      • Nai mas eftekse epeidi kanonika I Ellada prepei Na stirizei tin Kypro.. kseroume oloi poly kala oti I tamta exei fwnara live, Pou arketoi apo esas tha pigate sto kentro tis na tin apolavsete… τα εν οίκω μη εν ενδημω που λενε?

    • Αγαπητέ ειτε μπει εδώ είτε όχι, το βιντεο κάποια στιγμη θ ανεβει κι εντος Ελλαδος και έξω, τι φταίμε που δε βγήκε η γέφυρα?? Οκ, στηρίζουμε Κύπρο, αλλά δεν κοροιδευομαστε κιόλας, ειδικά για κάτι που όσο και να το θες δε μπορει να κρύφτει… Δουλίτσα λοιπόν, να μην ψάχνουμε ενοχους…

  9. Γιατί το κανάλι της Eurovision δεν έχει ανεβάσει τη δεύτερη πρόβα των σημερινών τραγουδιών ακόμα;

  10. Τα σχόλια δεν είναι καλά για την πρόβα φωνητικά και σκηνικά, κάτι που παραδέχεται και η ίδια. Περαιτέρω πτώση στα στοιχήματα.

  11. Ανέβηκε το βιντεάκι και βλέπουμε πως θα είναι τηλεοπτικά
    Πραγματικά κρίμα τι ν πω σίγουρα θα έχει κα άλλη πτώση στα στοιχηματα.φωνητικα δεν τα έχει πάει καλά και η παρουσία τελείως αδιάφορη κρίμα για την ταμτα
    Η λογική λέει θ περάσει αλλά βλέπω να πέφτει κάτω από 10αδα

  12. Άρχισε να ανεβάζει το κανάλι της Eurovision τα exclusive rehearsal videos και δυστυχώς αν και το replay το είχα πολύ ψηλά πριν τις πρόβες μου φάνηκε τέρμα αδιάφορο τηλεοπτικά…. Επίσης πρέπει να δουλέψουν το φωνητικό κομμάτι καθώς η φωνή της Τάμτα ακούγεται πολύ μέτρια.
    Ελπίζω να το δουλέψουν αρκετά μέχρι τον ημιτελικό γιατί πολύ φοβάμαι ότι το ταβάνι της κυπριακής συμμετοχής για φέτος θα ναι η 15η θέση, αν το αποτέλεσμα παραμείνει ως έχει. Πάντως στο τελικό θα περάσει.
    Καλή επιτυχία όπως και να έχει στη Τάμτα και στη Κύπρο μας!

  13. Το βίντεο της πρόβας μόλις ανέβηκε. Φωνητικά, όχι και τόσο καλή, αλλά η σκηνή και τα τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν πολύ όμορφα, αν εξαιρέσουμε το σημείο “replay replay replay” που επαναλαμβάνεται το ίδιο πλάνο. Λογικά, θέσεις 5-10. https://youtu.be/I61oQCgnjpI

  14. Αν και γενικά μου αρέσει η χορογραφία φαίνεται πολύ καλό και γεμίζει το στάδιο, το εφέ του replay φαίνεται αρκετά επιτηδευμένο και κάπως απότομο… Δεν είναι τόσο εντυπωσιακό…Καλύτερα χωρίς αυτό…

  15. Ρε παιδιά τι έπαθε η Ταμτα; Είδα τώρα το επίσημο βίντεο και έπαθα σοκ. Ακούγεται αλλοιωμένη η φωνή της. Αν δεν υπάρχει θέμα με τον ήχο, τότε υπάρχει πρόβλημα.

  16. In first rehearsal we did not have vocals, but this morning Tamta dispelled any doubts over her abilities. She sounded studio quality in both runs of “Replay” she managed this morning. Cyprus was slightly late starting, which meant they only squeezed in two rehearsals, but the improvements Cyprus made were impressive. By second run the performance was brighter, had tighter camera shots and a real sense of pace. This song is opening the show for a reason.

  17. Ανέβηκε το επίσημο βίντεο….Πουνα μην ανέβαινε…

    Πηγαίνετε στα σχόλια από κάτω και θα καταλάβετε…

  18. ανέβηκε το video στο youtube. Φωνητικά είναι ένα δράμα. Ίσως να μη περάσει καν τελικό αν και στον ημιτελικό είναι έτσι.. κρίμα

  19. ΣΙ ΙΖ ΝΟΤ ΤΑΜΤΑ.
    Μια σουηδική copycat.

    Και να λοιπόν τι συμβαίνει ότι αφαιρείς τις τεχνο-επεξεργασίες και το autotune της studio version: κακά φωνητικά!!!

    Το στήσιμο γενικά σύγχρονο. Από κει και πέρα… συνηθισμένο (πλέον)!!!

    Η Τάμτα έπρεπε να πάει γιουροβίζιον με αυτούς που συνεργάζεται χρόνια στην Ελλάδα. Οι σουηδοί την αλλοίωσαν.

    ΥΓ Στο τηλεοπτικό ‘replay’ με το επαναλαμβανόμενο πλάνο… κάπου χάνει σε δεύτερα. Ή είναι η ιδέα μου?
    ΥΓ2 Γνώμη μου ότι κάθε χρόνο χρειάζεται μια ‘νέα’ή ‘φρέσκια’ performance για να ξεχωρίσεις. Και σίγουρα δυναμική.

  20. Γιατί τόσο χάλια η φωνή? ?? Αν εμφανιστεί έτσι και στον ημιτελικό, οι επιτροπές περιμένουν στη γωνία για να το ‘σφάξουν’!!! ! Τελικά ούτε για αστείο δεν πλησιάζει το Fuego και κάποιοι έκαναν όνειρα για πεντάδα κλπ..

    • Επίσης στο σημείο που λέει το ριπλέι τρεις φορές, το μοντάζ είναι λίγο πρόχειρο γιατί έτσι όπως το είδα νόμιζα ότι είχε χαλάσει η οθόνη μου. .

  21. Χρήστο αν το διάβασες από το wiwibloggs μην το πιστεύεις. Τα έχουν τσεπωσει και φαίνεται.Δες τα reactions από το press room κι άκουσε κι εσύ ο ίδιος τόσο τα σχόλια όσο και τα φωνητικά. Μεχρι και οι wiwibloggs στη live μετάδοση , είπαν πως φωνητικά δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα.

  22. και τωρα μπορειτε να χαρειτε εσεις που κραζατε την ταμτα τοσο καιρο. για εμενα ειναι η αγαπημενη μου και φοβομουν και φοβαμαι τον ταυτοχρονο χορο και τραγουδι. φωνητικα δεν ακουγεται καλα. τηλεοπτικα ο μαυρουλης χορευτης δεν φαινεται καν απ τον χαμηλο φωτισμο. δε ξερω. κριμα φετος για την κυπρο. και πιο κριμα για την αγαπημενη μου ταμτα.

  23. Κριμα για την Ταμτα …Tην θεωρω φωναρα και πολυ pop αλλα στο συγκεκριμενο τραγουδι δεν την κολακευει στη φωνη εχει ασταθειεs και ειδικα στην 2 προβα εχει και χαμενεs ψηλεs νοτεs!
    Πιστευω οτι θα ειναι εκτοs 10αδαs στον τελικο!!!

  24. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΚΑΨΕ την Ταμτα!!Την κατεστρεψαν,μεγαλη απογοητευση!Προβλεπω να μην περναει καν τελικο!Ειναι τραγικο το αποτελεσεμα!Κριμα για την Ταμτα!

    • Μην είσαι αυστηρός είχε θέμα με τον ήχο ελπίζω να το διορθώσουν στο λαιβ. Γιατί θα είναι κρίμα.

  25. Βγήκε το βίντεο της πρόβας. Περίμενα οτι στο live δε θα ήταν τόσο καλά τα φωνητικά αλλά νομίζω κοντεύουν να πιάσουν πάτο. Όλα τα σχόλια αυτό λένε. Το μόνο που μάς σώζει είναι οτι στον πρώτο ημιτελικό είναι τα χειρότερα τραγούδια. Δεν ξέρω τί πήγε στραβά…

  26. Πέρα απ το φωνητικό που με ενίσχυση των φωνητικων και άλλους τρόπους θα βγει οκ..εμενα δεν μπυ αρέσει και σκηνικά αυτό που βλέπω
    Μας δημοσιευσαν το πιο καλό σημείο του τραγουδιού με τα πυροτεχνήματα κτλπ
    Υποτίθεται πως αυτό το σημείο και εκεί με το τζακετ ειναι τα πιο εντυπωσιακα αλλα εγω δεν βλεπω κατι wow
    Αν ήταν και η Μαρουβ φετος,την Ταμτα την ειχε φαει
    Νικη με σιγουρια οχι
    Χαμηλά στην 10αδα ισως

  27. Εγώ έχω πει απ την αρχή που διαφωνώ.Πέρυσι η Φουρειρα σάρωσε..δεν στέλνεις λοιπόν αμέσως γυναίκα,ποπ,σεξυ,ίδια ακριβώς ομάδα..Στέλνεις άντρα,ίσως μπαλάντα ή κατι που να μην θυμίζει την μεγάλη επιτυχία που ο ίδιος έκανες
    Επίσης την έντυσαν χάλια..το κορμάκι γράφει χάλια και τα κρυσταλάκια δεν φαίνονται
    Η Τάμτα πάντα θύμιζε ‘καλοκαίρι’ ήταν ανάλαφρη,και τώρα βγαίνει έτσι

  28. Κριμα περιμενα κατι καλυτερο. Για μενα η Κυπρος δεν μπαινει ουτε καν στην 5αδα του ημιτελικου

  29. Κράζετε τη Τάμτα και τη Κύπρο.Θα φάτε καλά και ‘σεις.Και η Ντούσκα μάπα θα πάει και αν περάσει θα πάτε στις αγαπημένες σας θέσεις 17η – 21η – Η ξεφτίλα σας περιμένει αύριο “αγαπητή” Ελλαδίτσα.Μόνο ΚΥΠΡΟΣ ρε!

    • Ξεχνάς οτι η Τάμτα ζει και κάνει καριερα στην Ελλάδα;Ξεχνάς οτι οι μόνες χρονιές που η Κύπρος πήγε καλύτερα ήταν το 16-και το 18’;;
      Έχετε χρόνια ακμ για να μας φτάσετε και στν Eurovision
      Κομπλεξικιέ

    • Δεν είναι θέμα κραξίματος αλλα σοκ κυρίως λόγω φωνητικών. Επίσης,με τα φώτα δεν μπορούμε να δούμε κανένα απο τους χορευτές κτλ. Όλα αυτά είναι facts. Δεν νομίζω κανένας να θέλει το κακό της Τάμτα. Ισα ίσα οι περισσότεροι εδώ λένε πως είναι κρίμα που δεν καταφέρνει μεχρι στιγμής να αναδείξει τη φρεσκάδα της και το ταλέντο της.

      Όσο για την Ελλάδα, έχει άλλο πακέτο/είδος και προσέγγιση οποτε νομίζω οτι και 21 να βγούμε θα είμαστε ικανοποιημένοι απο τη δουλειά.

    • Roxas μαλλον εισαι για χαπια!Ποιος μιλησε για την Κυπρο?Για την εμφανιση της Ταμτα μιλαμε…..πρεπει να μας αρεσει απαραιτητα?Δεν ντρεπεσαι λιγο ανθελληνα…θες να λεγεσαι και ελληνοκυπριος…..ντροπη σου ρε

    • Σα δεν ντρεπεσαι λεω εγω.
      Είδες κανέναν να αναφέρετε σε Ελλάδα και Κύπρο;
      Όλοι στην Τάμτα αναφέρονται και τα κακά φωνητικά της που είναι προφανή και αυταπόδεικτα απ το βίντεο.
      Ντροπή σου που πας να σπείρεις διχόνοια ανάμεσα στις δυο χώρες.

    • Το άρθρο αναφέρεται στη πρόβα της Τάμτα άρα μπορούμε να εκφράσουμε την άποψη μας… Τώρα εσύ γιατί αναφέρεις τη Ντουσκα δε μπορώ να καταλάβω! Μήπως εσύ κράζεις;
      Και εν πάσι περιπτώσει αν εμείς “κράζουμε” εσύ εθελοτυφλεις!
      Κάνε μια βόλτα στα σχόλια που εισπράττει το όλο αποτέλεσμα.
      Φωνητικά είναι κάτω του μετρίου και σκηνικά απλώς οκ χωρίς κάτι εκρηκτικο όπως πέρυσι. Κάτι που το παραδέχονται όλοι!

    • Αμα δεν εχει καλη εμφανιση ουτε η Κατερινα ναι, λογικο να μην τα παμε καλα. Παντως πολυ κριμα γιατι η Ταμτα μπορουσε να δωσει πολλα στον διαγωνισμο και στην Κυπρο. Αυτο που ειδα με φοβιζει οτι δεν θα ψηφιστει απο επιτροπες και δεν ξερω ποσος κοσμος θα την θυμαται στο τελος να την ψηφισει

    • Μακαρι η Κυπρος να τα παει πολυ καλα γιατι την αγαπαμε, κανεις δεν μιλησε ασχημα για την χωρα, αλλα αφου βγαζεις hate στον ogae της Ελλαδας μαθε οτι η Ντουσκα αγαπητε Κυπριε εχει πισω της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ομαδα. Δεν τρεχει πισω απο τα βρακια των Σουηδων που “υποτιθεται” καθε χρονο κανουν παπαδες. Οποτε ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ να βγουμε 17-21 με δικο μας team, παρα με δανεικο απ’ εξω! Αι συρε να γραψεις καμια ωδη για την ταμτα στον Ogae Cyprus.

    • Πες τα….μας γλωσσοφαγαν οι κομπλεξικοι.μια ζωη ζηλευουν την Κυπρο μας.Αλλα το Ντουσκα απατο θα παει με τα φκιορα, τις ξιφασκιες και την σαρα και την μαρα.Ελπιζω να μην παρετε βαθμο απο την Κυπρο.αυτο σας αξιζει

      • Και μετά λες εμάς κομπλεξικους. Δεν κοιτάς τα χάλια σου λέω εγώ. Που εύχεσαι να πάει χάλια η Ντουσκα επειδή σου κατέστρεψαν την Τάμτα. Άντε φάε την φρουτοκρεμά σου τώρα και όταν ηρεμήσεις ελα να τα ξαναπούμε πιτσιρίκο.

    • έχετε φέτος ξεσαλώσει εσείς οι κουμπάροι, ή μου φαίνεται? πρόσεξε, γιατί αν τα λέτε αυτά και σε άλλες χώρες, μόνο κακό κάνετε και στην τάμτα και στην χώρα σας.. η αλαζονεία και η έπαρση που έχετε βγάλει τον τελευταίο καιρό δε θα σας βγεί καθόλου σε καλό, ξέρεις αυτές οι συμπεριφορές πάντα πληρώνονται.. όσο για τις θέσεις που περιγράφεις, ξεκάθαρα, είναι οι δικές σας αγαπημένες, της τελευταίας 15ετίας και όχι δικές μας, που είναι οι θέσεις 1 με 10 με εξαίρεση τις χρονιές 2015 – 2018 που ήταν και οι πιο σκληρές χρονιές της κρίσης.. όσο για αποκλεισμούς τους έχετε πια χορτάσει.και κάτι ακόμη, που το έχω ξαναπεί.. εμείς μετά το περσινό που μας θεωρούσαν όλοι φαβορί για πεντάδα πάμε σεμνά και ταπεινα, χωρίς προσδοκίες. μπορεί να είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για τη φετινή μας συμμετοχή αλλά και τελευταία να βγεί, πάλι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι θα είμαστε γιατί είναι κατάδικη μας και γιατί αρέσει σε εμάς..
      ΥΓ φέτος για πρώτη φορά θα σας μαυρίσω, ελπίζω να κάνετε και εσείς το ίδιο, ούτε σας έχουμε ανάγκη ούτε εσείς εμάς. διάβασα και άκουσα τόσα πολλά από τα αδέρφια, εσάς, που ξεκάθαρα επιβεβαιώνετε το ρητό γιατί το μάτι σου είναι τόσο βαθιά βγαλμένο, ποιος στο έβγαλε? ο αδερφός μου. αυτό είσαστε. τέρμα κομπλεξικοι σαν κάτι χωριάτες που έρχονται στην αθήνα και από κομπλεξισμό τους φταίνε όλα. εγώ φέτος μετά όσα είδα και άκουσα δεν θα σας ψηφίσω σας ψήφιζα πάντα ακόμη και αν δε μου άρεσε το τραγούδι σας. προσωπικά από μένα φέτος μαύρο. άλλωστε εσείς πρώτοι λέτε χώρα σας και χώρα μας. καιρός είναι να σπάσει και η παράδοση με τα δωδεκάρια να μην μας κοροιδεύουν και οι ξένοι. και σε όποιον αρέσει το τραγούδι της μιας ή της άλλης χώρας ας το ψηφίζει ελεύθερα. κι αν είμαστε εμείς η Ελλαδίτα που λες ξεχνάτε εσείς στηνΚΥΠΡΟΣ ότι ό,τι έχετε να δείξετε στον έξω κόσμο, είναι από τον καιρό που σας δίναμε εμείς, τα φώτα του πολιτισμού μας. όλα τα υπόλοιπα χρόνια είστε απλώς μια ανύπαρκτη κουκόδα στο χάρτη, γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο μόνο για το πρόβλημα σας με τους αγαπητούς σας συμπατριώτες με τους οποίους τακιμιάζετε και καλύτερα, τους τούρκους. εμείς κάποτε δώσαμε εκατομμύρια λίτρα αίματος για να τους διώξουμε και ησυχάσαμε από αυτούς. ξέρεις, τον καιρό που εμείς κάναμε επαναστάσεις και εσείς μαζεύατε λιρίτσες. άντε γεια τώρα, είχα άχτι να σας τα πετάξω στη μούρη κομπλεξάρες!

      • Ποια φωτα δωσατε;εδωσαν.εσεις καμοια σχεση και ειναι πασιφανες με την καταντια σας.Πολιτισμο συνεχιζει να δινει η Σκανδιναβία, η Κεντρικη Ευρωπη κτλ….Εσεις σιγουρα οχι

    • MrOthello ΣΑΣ ΔΩΣΑΜΕ. τη γλώσσα μας μιλάτε και για τα αρχαία που σας αφήσαμε κληρονομιά περηφανεύεστε. Και τα δύο είστε ανάξιοι να τα φέρετε. Για τη σκανδιναβία που αναφέρεις έχουν μια πιο πολιτισμένη συμπεριφορά σήμερα, κυρίως λόγω του πλούτου τους αλλά δύσκολα αυτές οι χώρες μπορούν να δώσουν στον κόσμο αυτά που εμείς δώσαμε και σε εσάς και στον υπόλοιπο κόσμο. ωστόσο παραδέχομαι ότι στο σήμερα είναι πιο πολιτισμένοι από εμάς. ό,τι έχετε να προβάλετε στον έξω κόσμο είναι κατάλοιπο δικό μας. σήμερα δεν δίνετε απολύτως τίποτα πέρα από το πρόβλημα σας με τους πατριώτες σας τους τούρκους. αν διαβάζεις ειδήσεις αν και αμφιβάλω από το επίπεδο σου, το βλέπω στα ορθογραφικά σου λάθη, κάθε μέρα έλληνες διακρίνονται. και στις τέχνες και στον αθλητισμό και στις επιστήμες. πέρσι επισκέφτηκαν τη χώρα μου 37 000000 τουρίστες και όλοι αυτοί γίνονται μικροί πρεσβευτές έξω και έχουν να λένε μόνο τα καλύτερα και για τις ομορφιές μας, και για τα νησιά μας και για τις παραλίες μας που καθε χρόνο διακρίνονται, όλα. μιας και μίλησες ότι δεν διακρινόμαστε και δεν παράγουμε πολιτισμό. εσείς ένα χρυσό μετάλιο πήρατε φέτος στο στίβο και αυτό με έναν σέρβοκύπριο.και έλληνες διακρίνονται και εδώ, στο διαγωνισμό της eurovision . έλληνες συνθέτες, σκηνοθέτες συνεργάζονται με άλλες χώρες στο θεσμό και διακρίνονται και πρωτιές κερδίζουν. και ακόμη η περσινή σας δεύτερη θέση με τραγουδίστρια γέννημα θρέμμα της ελλάδας ήταν και όχι δική σας. και μη μου πεις ήταν ξένη για εμάς, όπως χαρήκατε εσείς με το σέρβο αθλητή που μεγάλωσε σε εσάς και σωστά χαρήκατε έτσι και εμείς την ελένη τη θεωρούμε ελληνίδα και ας μην έχει γεννηθεί εδώ. το μίσος για την ελλάδα σε κάνει να λες ανακρίβειες..μάλλον λάθος το μίσος σε συνδυασμό με την αμάθεια γιαυτό είστε όλοι ακόμη τραγικότεροι. γιατί είστε και αμαθείς. α φαντάζομαι στις χώρες της κεντρικής ευρώπης θα συμπεριλαμβάνεις και τους φασίστες ούγγρους, αυστριακούς, τσέχους πολωνούς υποθέτω, που παράγουν και πολιτισμό.. μισούμε το άπιαστο, αυτό που ζηλεύουμε. για εσάς πάντα άπιαστοι θα είμαστε και θα μας ζηλεύετε. μας τιμά αυτό! απορώ ειλικρινά με τον φίλο σας εκεί τον πορθητή να σκάβει σχεδόν τα νερά σας που βρίσκετε και την όρεξη για eurovision αλλά οι τούρκοι είναι φίλοι σας με αυτους τα πηγαίνατε πάντα και καλύτερα και είναι και πατριώτες σας οπότε γιατί να σας χαλάει χαχαχαχαχα!
      και τώρα άντε γεια κομπλεξάρες! εγώ σας είπα δεν σας ψηφίζω φέτος θα χαρώ ούτε εσείς να μας ψηφίσετε . αν ξεράσεις τίποτε ακόμη εσύ ή κανένας άλλος αδερφός από εκεί θα σας αγνοήσω όπως σας αξίζει. αν αξίζει το τραγούδι σας τη βραδιά του τελικού εύχομαι να διακριθεί. εγώ προσωπικά μαύρο.

      • Τι χαζομάρες λες ρε Γιώργο Χανιώτη.. πόσο χρονών είσαι; εγώ ως Ελληνας της Κυπρου με θλίβει παρα πολυ με αυτα που γράφεις… λες ασυναρτησίες… Ελπίζω αυτά που γραφεις να μη τα πιστεύεις.. Η Κυπρος και η Ελλάδα είναι ΈΝΑ… ουτε σας ζηλεύουμε ούτε τπτ… διάβασε ιστορία της Κύπρου.. εμείς είμαστε πιο Έλληνες απο εσάς που λέει ο λόγος… Αυτά περί Τουρκίας που λες ασχολιαστα… πολλές φορές η Κυπρος βοήθησε τη Ελλάδα…
        Όταν ένας Κύπριος λέει βλακειες δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε όλοι με αυτόν.. δεν μας εκπροσωπει όλους… όπως και ένα Ελλαδιτης εσάς…
        Σε παρακαλώ μη συνεχίσεις να γράφεις τέτοια και μην πορώνεσαι τόσο για τη eurovision….
        Η ταμτα τώρα έχει πρόβλημα με το ήχο.. μακάρι να φτιάξει… Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να είναι στη πεντάδα φέτος…

  30. Αν ειχε κανει η Ελλαδα τετοια grande flop προβα, ολα τα τρολακια εδω μεσα θα ειχαν πιασει δουλεια. Αλλα επειδη ειναι η Ταμπταααααα, θα ειναι πολυ λιγοτερο το κραξιμο. Στανταρ.
    Μην παθει Mei Finegold η Κυπρος μονο και μερικοι εδω μεσα παθουν εγκεφαλικο.

  31. Ρε παιδιά χαλαρώστε…προβα ήταν στις εννιά το πρωί…διαβάζω τα σχόλια και είναι σαν να κλαίτε το πεθαμένο…Ντουσκα και Τάμτα θα σκίσουν…Τέλος!!!
    Που πηγε η θετική ενέργεια Οεο…Έλα Αφήστε τα μοιρολόγια και πάμε στο βίντεο τις Eurovision εμείς
    οι Έλληνες να στηρίξουμε τη Κύπρο μας…. Έλα να ανέβει η διάθεση…

  32. Πάντως δε νομίζω να φταίει η Κύπρος όπως λέτε για το χάλι της Τάμτα. Η ιδια με την Κατσαίτη (το καρακιτσαριό) αποφάσισαν τι θα βάλει και τι μαλλί θα έχει. Όσο για το χορευτικό όλοι ξέρουμε ότι λόγω προβλήματος η Τάμτα δε μπορεί να κάνει και πολλά. Και φωνητικά είχαν τόσους μήνες για να κάνουν πρόβες κλπ, αλλά δεν. Επίσης η ίδια αποφάσισε να πει το ναι και να πάει με την αντιγραφή του fuego ένα χρόνο μετα…
    ‘Αρα η Κύπρος κατέστρεψε την Τάμτα ή η Τάμτα καταστράφηκε από μόνη της;
    Αν περάσει τελικό βλέπω να περιορίζεται στις τελευταίες θέσεις και φυσικά με ένα τετοιο αποτέλεσμα καμία διεθνη καριέρα δε θα κάνει μετά τη eurovision.

  33. Κρίμα… την κάψανε οι συμβουλάτορες 🙁 Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) η φωνή…το show είναι αδιάφορο. Ίσως δεν περνάει ούτε τελικό. Tamta, we still love u!

  34. Tίποτα δεν μου άρεσε στο video με τα τηλεοπτικά πλάνα. Ούτε τα ρούχα, ούτε το φόντο, ούτε φυσικά τα κάκιστα φωνητικά. Ακόμα και το εφέ του replay στην εικόνα δείχνει πρόχειρο και μη εντυπωσιακό.

  35. δυστυχως η Ταμτα δεν θα περασει τελικο. το κυμα ροης αρνητικων σχολιων και dislikes δεν θα της δωσουν ψυχολογια ουτε να παει με αερα ουτε να κανει κατι καλυτερο. η φωνη της αυτη ειναι δε μπορει να αλλαξει. ισως λογω του αγχους και του χορευτικου να λαχανιαζει κ να βγαινουνε λαθος οι νοτες. για το μονο που λυπαμαι ειναι για την Ταμτα. γιατι ηταν και ειναι εδω και πολλα χρονια το πιο γλυκο κοριτσι της ποπ στην ελλαδα. δεν ηθελα να χαντακωθει τοσο ασχημα και να φορτωθει στην πλατη της αποτυχια. ηδη πηρε ρισκο κ μπραβο της που δεχτηκε να παει μετα τη φουρειρα μετα την τοσο σαρωτικη της επιτυχια. για την κυπρο κλεινει καπου εδω το θεμα eurovision. αν συνεχισει α πηγαινει απ του χρονου, θα προσφυγει στην λυση αγνωστων καλλιτεχνων με μηδεν μπατζζετ. οπως παλια δηλαδη προ φουρειρα εποχη. Ταμτα μου εγω σε αγαπω και σε στηριζω απο τοτε που ησουν στο super idol. δεν πειραζει εσυ να εισαι καλα!!!!.

  36. Πάντως η Κύπρος έχει απόδοση στο να μην περάσει τελικό 1/15. Πρακτικά με 20€ βγάζεις 300€. Για όσους είναι σίγουροι για την μη πρόκρισή της, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα….

    Μια χαρά θα είναι η Τάμτα στον τελικό και θα πάει συμπαθητικά, όπως πήγαινε η Κύπρος χροοοοοοόνια. Το ότι μια χρονιά πήγε εξαιρετικά, δε σημαίνει σς καμία περίπτωση πως κάθε χρόνο θα βγαίνει στην τριάδα.

    Προσωπική μου εκτίμηση είναι πψς Κύπρος κια Τάμτα θα τερματίσουν στη μέση περίπου. Όπερ 12η θέση!

  37. Τι ασυναρτησίες λες τωρα; ένα πρόβλημα με το ήχο υπάρχει.. έκανε και 2 πρόβα μετά από αυτό και ήταν πολύ καλύτερη… αλλά εσύ να ρίξεις το φαρμάκι σου και να τα βάλεις αμέσως με τη Κύπρο και τη Ταμτα…
    Όσο για το χαμηλό μπάτζετ καλύτερα να μη το σχολιάσω.. και η Ελλάδα στις τελευταίες συμμετοχές χαμηλό μπάτζετ είχε… Πες καλύτερα ότι έχεις κόμπλεξ με τη Κύπρο και έτρεξες να πεις τη κακια σου…
    Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα.. προβες κάνουνε.. προβες… μαννοκικκιρε!

  38. Φωνητικά είναι κακό! Φωνάζει παραπάνω κιόλας σε κάποια στιγμή σαν να χάνει τον τόνο…
    Το χορευτικό , τα χρώματα, τα φώτα, οι καπνοί…οκ! Τίποτε το ιδιαίτερο όμως!

    Δεν σου αποτυπώνεται κάτι…μοιάζει με όλα! Νομίζω και εύχομαι οτι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα τις επόμενες μέρες! Δεν ήταν μαι καλή πρόβα για την Ταμτα και την Κύπρο σήμερα!

    Καλη επιτυχια!

  39. Την Τάμτα κράζετε αλλά και τα δικά μας χαλια στα στοιχήματα δεν τα βλέπετε ήδη βγήκαμε εκτός 10αδας και θέμα χρόνου είναι να βγεί και η Κύπρος δυστυχώς

    • Άρθρο για τη Τάμτα είναι αρα λογικό να ασχολούμαστε. Οσο για Ελλάδα, είμαστε 10-11 γιατί μέχρις στιγμής δεν έχει λειτουργήσει σκηνοθετικά και φαίνεται too overproduced. Ακόμα και η Κατερίνα το είπε. Αν αύριο δεν φανεί καλά η δεν πετύχει τις νότες εδώ θα είμαστε να τα πούμε.

  40. Δυστυχώς το στιλιστικό και το χτένισμα δεν μου αρέσει. Προσωπική εκτίμηση παιδιά και είμαι υποστηρικτής της Κύπρου και την Ταμτα τη συμπαθώ και θέλω να πάει καλά
    Αλλά δε ξέρω έχω προβληματιστεί
    Επίσης απ αυτό που έχει ανεβεί φωνητικά έχουμε θεματάκια
    Δε ξέρω αλλά αρχίζω λίγο να φοβάμαι και περιμένω Ελλάδα αύριο

    • η ελλαδα δεν εχει θεμα. σαν αγγουρι θα στεκεται η αλλη αυριο μη φαλτσαρει. η ταμτα χορευει τουλαχιστον. η ντουσκα θα βιδωσει τα ποδια και θα παρακαλαει μην της ξεφυγει νοτα.

  41. εγω δεν εκραξα καμια ταμτα. την ταμτα την αγαπω απο την πρωτη μερα που βγηκε στο super idol. απλα σημερα με αυτο που ειδα ειδα οτι δυστυχως δεν θα περασει τελικο. και καλυτερα να μην περασει απ το να παει τελικο και να βγει 20η. Η αξια της Ταμτα εχει αποδειχθει ολα αυτα τα χρονια που ειναι στην Ελλαδα και καμια eurovision δε θα κρινει την καριερα της. ειναι μια κουκλα με φωναρα απιστευτο στυλ και δεν μου καιγεται καρφι αν οι Ευρωπαιοι την απορριψανε. εμεις στην Ελλαδα την αγαπαμε

    • + 1. Απλά είναι κρίμα που σε αυτό το κλιπ τουλάχιστον δεν φαίνεται ουτε το στυλ της, η φωνή της ακόμη και η ομορφιά της (αυτά τα μαλλιά δεν τα μπορώ) και επομένως δεν νομίζω οτι οι Ευρωπαίοι θα δουν αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα τοσα χρόνια.

  42. Μπα τι βλέπω;Το Ελλαδισταν πήρε και άλλο την κατιούσα στα odds?Μα γιατί; αφου κάποιοι εδω μέσα μιλούσαν και για πρωτιά.Κρίμα.Λυπάμαι.Τόσο τούλι, τόσο λουλουδικό, τόσοι deux hommes, τόσα μαθήματα ξιφασκιας…..

    • Εσένα σου είπα. Άντε φάε πρώτα τη φρουτοκρεμά σου να ηρεμήσεις και μετά ξαναελα.

    • Και πού να δεις που θα πάει η Κύπρος με αυτήν τη φλοπάρα που έκανε για πρόβα.Προσεχώς κάτω από 15αδα.

  43. θα χαρω πολυ η κυπρος να μην δωσει κανεναν βαθμο στην ελλαδα φετος μονο και μονο για καποια αισχρα σχολια ελληναρα που διαβασα παραπανω που αναφερει χωριατες τους κυπριους. και θελω και η επιτροπη της κυπρου να μαυρισει την ντουσκα και την ελλαδα οπως ακριβως εκανε η περσινη ελληνικη επιτροπη στην κυπρο. ελεος με το τουπε εδω μεσα.

  44. Μωρέ δε σταματάτε να μαλώνετε λέω έγω; Αίσχος να κράζετε ο ένας τον άλλον, πόσο μάλλον ένας Κύπριος την Ελλάδα ή αντίστοιχα ένας Έλληνας την Κύπρο. Κάτι τέτοια βλέπουν και οι Τούρκοι και χαίρονται που λέει ο λόγος…

    Η πρόβα μια χαρά πήγε από θέμα σκηνικών. Τώρα για το θέμα των φωνητικών, είπαν ότι υπήρχαν τεχνικά προβλήματα και προσωπικά πιστεύω ότι θα τα διορθώσουν όλα ώστε το αποτέλεσμα στον ημιτελικό και στον τελικό (και ναι, θα περάσει η Κύπρος, δεν πρόκειται να μείνει εκτός επειδή μία πρόβα δεν πήγε καλά) να είναι ικανοποιητικά καλό. Δε μιλάμε για νικητή, αλλά ένα καλό πλασάρισμα πιστεύω ότι θα το πάρει.

    Πραγματικά λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά ο ένας και βασικός λόγος που δεν πάμε μπροστά σα λαός είναι αυτός. Εντάξει, να εκφράζουμε την άποψή μας, αλλά τουλάχιστον αφενός να είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι σε αυτά που λέμε και αφετέρου να μην προδικάζουμε διότι έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι τη Δευτέρα που είναι η jury rehearsal και την Τρίτη που είναι ο ημιτελικός. 😉

  45. Ότι θα έβλεπα τη μέρα που θα είχαν υφακι οι Κυπραιοι απέναντι στους Έλληνες για τη eurovision με ξεπερνάει. Θα έλεγα να έχετε τουπέ και σιγουριά για τοπ 5 όταν παραξετε κάτι δικό σας και δεν αγοράσετε από Σουηδία. Γι αρχή.

    • Μη δαγκώσεις τη γλώσσα σου και δηλητιριαστεις…
      Της Ντουσκα δεν νμζ να είναι όλα ελληνικά για αυτό σιωπά..

  46. Μ’αρέσει που λέτε πολλοί ότι η φωνή και το τραγούδι της Τάμτα είναι χάλια και τη συγκρίνεται με τη Φουρέιρα. Ότι δηλαδή η φωνή της Φουρέιρα πέρυσι ήταν ένα όνειρο και το τραγούδι της ήταν τέλειο. Πλάκα μας κάνετε; Ένα τραγουδάκι της σειράς ήταν και η φωνή της με το ζόρι ακούγονταν. Απλά πάνω στη σκηνή κουνήθηκε από εδώ, κουνήθηκε από εκεί, κούνησε και λίγο ( ; ) το μαλλί, έγινε και λίγο ( ; ) gay icon, είχε και τους Σουηδούς αρωγούς και κατάφερε και έφτασε ψηλά.
    Η Τάμτα έχει πολύ καλύτερη φωνή, μια χαρά ακούγεται στο βίντεο, απλά ίσως να είχε κάποια τεχνικά προβλήματα όπως ανακοίνωσε και το ΡΙΚ. Το τραγούδι παρόλο που δεν είναι κάτι φοβερό, είναι πολύ καλύτερο από το περσινό της Φουρέιρα. Και συνολικά η Τάμτα έχει ένα εκτόπισμα ως καλλιτέχνης. Η Φουρέιρα είναι τρομερά υπερεκτιμημένη.
    Δεν ξέρω τι θα κάνει φέτος η Κύπρος, αλλά όπως και να έχει η συμμετοχή της φέτος είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι. Εξάλλου, από πότε η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός που αναδεικνύεται ο καλύτερος; Συνήθως αναδεικνύεται ότι προωθεί η EBU.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ