?? ΕΛΛΑΔΑ – Τι ετοιμάζει η αποστολή μας για τη δεύτερη τεχνική πρόβα;

Η Katerine Duska στην πρώτη τεχνική πρόβα (05/05/2019) – EBU, Thomas Hanses

Η Katerine Duska και η καλλιτεχνική της ομάδα συνεχίζουν τις προετοιμασίες για τη δεύτερη πρόβα, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, που είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς θα την παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι και κοινό.

Περισσότεροι από 200.000.000 τηλεθεατές θα απολαύσουν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα στους δυο ημιτελικούς και στον τελικό, για το οποίο δουλεύουν και καλλιτεχνικές ομάδες εκτός σκηνής.

Για τις λεπτομέρειες στις οποίες επικεντρώνονται ώστε να επιτευχθεί το αισθητικό αποτέλεσμα σύμφωνα με το όραμα της creative & art director, Έφης Γούση, της Katerine Duska και ολόκληρης της ομάδας, μίλησαν ο σχεδιαστής φωτισμών, Περικλής Μαθιέλλης, ο ηχολήπτης Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο τηλεσκηνοθέτης Γιάννης Γεωργιουδάκης.

«Χρησιμοποιούμε  όλα τα φώτα που  μας παρέχονται στη σκηνή με έναν πολύπλοκο σχεδιασμό και λεπτομέρειες πολύ καλά προγραμματισμένες, ώστε ο φωτισμός να υπηρετήσει το concept του τραγουδιού, την ιστορία πίσω από τους στίχους και να κερδίσει τους τηλεθεατές» λέει ο Περικλής Μαθιέλλης και συμπληρώνει: «Πιστεύουμε στο τραγούδι και γι’ αυτό έχει επιλεχθεί θεατρική αντιμετώπιση όσον αφορά στα φώτα και όχι στα ειδικά εφέ».

Ο Περικλής Μαθιέλλης, με εμπειρία στον σχεδιασμό φωτισμών που ξεπερνά τα 20 χρόνια και συνεργασίες με τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες, παρακολούθησε στενά τις πρόβες όλων  των αποστολών που διαγωνίζονται με την Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό, στις 14 Μαΐου, και όπως επισημαίνει «ό,τι είδα μέχρι σήμερα, τα έχουμε ξαναδεί στη σκηνή της Eurovision».

Πολύ κοντά στο αποτέλεσμα της παραγωγής και σε αυτό που θέλει η Katerine Duska βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ελληνική ομάδα σύμφωνα  με τον ηχολήπτη Γιάννη Λαμπρόπουλο. «Μετά την πρώτη πρόβα έχουμε κάνει κάποιες μικρές διορθώσεις στο ηχητικό των φωνητικών και περιμένουμε να δούμε τώρα πώς θα λειτουργήσουν στη δεύτερη πρόβα» υπογραμμίζει.

«Το ζήτημα είναι τα πλάνα και η τηλεσκηνοθεσία να υπηρετούν και να αναδείξουν το τραγούδι» τονίζει για το Better Love ο τηλεσκηνοθέτης Γιάννης Γεωργιουδάκης που μετρά 15 και πλέον χρόνια εμπειρίας σε διαγωνισμούς τραγουδιού, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης  και φυσικά στη Eurovision.  Υποστηρίζει ότι στην τρίτη προσπάθεια/λήψη της πρώτης πρόβας, η ομάδα έφθασε σημαντικά κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα «δουλεύουμε και ευελπιστούμε ότι την Παρασκευή στην τελευταία μας πρόβα θα αγγίξουμε το καλύτερο δυνατό».

Δείτε απόσπασμα από την πρώτη τεχνική πρόβα

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχω τόση αγωνία να δω το τελικό αποτέλεσμα!!!!
    Ευχομαι να πάνε όλα όπως τα έχουν σχεδιάσει!!!!

  2. Εμένα το αποτέλεσμα με ικανοποιεί και ως έχει από το λίγο φυσικά που είδαμε. Φέρνει μια θεατρικότητα με παράλληλες δράσεις και μια αισθητική. Δεν έχουμε δει βέβαια τα τηλεοπτικά πλάνα και προφανώς αυτοί που τα έχουν δει αν κρίνουν ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης κάτι ξέρουν παραπάνω. Γενικώς φέτος βλέπω ότι υπάρχει οργάνωση, στόχος, πρόγραμμα, διάθεση, επαγγελματισμός και δεν τα αφήνουν όλα στην τύχη τους και ότι βρέξει ας κατεβάσει. Όλοι οι εμπλεκόμενοι δουλεύουν πολύ και είναι τοπ στο αντικείμενο τους. Το αν αρέσει ή όχι και πολύ περισσότερο το αν ψηφιστεί ή όχι είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί για καμιά συμμετοχή αφού παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες πέρα της αρτιότητας. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι η ελληνική αποστολή φέτος δούλεψε και της αξίζει να επιβραβευθεί. Όπως και να έχει θεωρώ ότι το αποτέλεσμα και η εμφάνιση ακουστικά και οπτικά δεν θα μας εκθέσει ή προσβάλει. Καλή επιτυχία. Εύχομαι τα καλύτερα και μια θέση στο τοπ 10 μετά από χρόνια που να δώσει ώθηση για ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

  3. Μακάρι να τους βγουν αυτά που θέλουν ! Αν μάλιστα ισχύει αυτό που διάβασα στο euro.forumgreek.com από σημερινή συνέντευξη της Έφης Γούση, τότε ας είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι !

  4. Ενώ στην αρχή δεν κατανοούσα γιατι ενώ άρεσε σε όλους οι τάσεις στα στοιχήματα ήταν αντίθετες. Πλέον νομίζω όπως είπαν και οι ίδιοι είναι θέμα πλάνων. Οι φωτό που βλέπουμε ακόμη και σε αυτό το άρθρο είναι εντυπωσιακές και τα χρώματα δένουν κτλ. Αλλά άλλο φωτό και άλλο πλάνα σε live action οπότε μπορώ να καταλάβω τις δυσκολίες. Ακόμη και στο ινστα της κυρίας Γούση οι φωτό/δουλειά της είναι υπέροχες αλλα είναι φωτό. Το θετικό ειναι οτι φαίνονται έμπειρα άτομα οπότε μακάρι να πετύχει αυτό που προσπαθούν.

  5. Η πτωση στα στοιχηματα προερχεται:
    Α. Απο το πληγωμενο brand
    B. Απο το οτι δεν εχει σταθεροποιησει ακομα τα φωνητικα της (το κλιπακι την αδικει αφου υπαρχουν ατελειες πλας τα “κραξιματα” που πρεπει να γλυκανουν, πλας η υψηλη νοτα που το μακρυ κρατημα της θεωρηθηκε υπερβολικο).
    Γ. Απο το αγνωστο της τηλεσκηνοθεσιας (θεωρηθηκε υπερβολικη η πληροφορια που υπαρχει στο stage).
    Δ. Απο το γεγονος της κακης προιστοριας μας με τις επιτροπες που ποτε δεν μας ειχαν στο τοπ 10 τους.
    Ε. Απο την αληθεια του οτι το κοινο στο οποιο απευθυνεται το τραγουδι και το staging ειναι πιο περιορισμενο εκ φυσεως, εφοσον η συμμετοχη μας ειναι προταση πιο ψαγμενη και οχι mass production.
    Κατ’ εμε καλα κανουμε προκειμενου να ξαναχτισουμε το brand μας που εχει τσαλακωθει. Ουτως η αλλως δεν υπηρχε περιπτωση νικης η πενταδας. Στοχος εφικτος ειναι μια θεση μεταξυ 8ης και 12ης…για να εχουμε περισσοτερη αισιοδοξια για το μελλον !

    • Συμφωνώ με αυτά που λες εκτός από την τοποθέτηση σου πάνω στην αποδοχή του staging! Θεωρώ ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να δει ότι η σκηνική παρουσία είναι ιδιαίτερη υψηλής αισθητικής και δίνει μια ξεχωριστή νότα στο τραγούδι! Τωρα το τι παιχνίδια παίζονται στα στοιχήματα αυ3ο είναι άλλο πράγμα! Ας περιμένουμε τον ημιτελικό γιατί η Έφη Γουση είπε σήμερα στην φωλιά των κούκου ότι μας επιφυλάσσει μια έκπληξη την βραδιά του ημιτελικού!

  6. Θ’ ανεβάσουν επί σκηνής κι άλλες δύο παρόμοιες κατασκευές για να σχηματίσουν…. τρίπτυχο??? χαχαχαχα
    …πέρα από την πλάκα (προς τους σεναριογράφους εν Ελλάδι)
    ….η φετινή συμμετοχή μας είναι η πλέον οργανωμένη της 5ετίας. Κι έχουν μια καλλιτεχνική πρόταση. Μακάρι να τους βγει -τηλεοπτικά- ό,τι έχουν οραματιστεί. Καλή τύχη! ✌

    Θεωρώ με ό,τι είδα μέχρι σήμερα: Θέσεις 11η – 14η στον τελικό.

  7. Mono kai mono giati auti I omada dixnei na douleuei polu thelw na kataferei na xtupisei to top 10, I alitheia einai oti tha ithela na nikisei, alla auta ta senaria einai epistimonikis fantasias, twra na apeuthintho kai se kapoious m@l@kism….pou opou stathoun kai opou brethoun brizoune asxima tin Elliniki sumetoxi, get a life, akomi kai ean to tragoudi den einai to stul tis mousikis pou akoua, epibrabeuste to douleia piso apo auto, dioti fetos exoune doulepsei paaaara polu..auta

  8. Έχω μια απορία εδώ και χρόνια, οι “δημοσιογράφοι” (ο θεός να τους κάνει) στο press center βλέπουν τα κανονικά πλάνα στις πρώτες πρόβες?

    • Ναι. Για αυτό π.χ ξετρελάθηκαν με Αζερμπαιτζάν και τους άρεσε η Αυστραλία γιατί στο 1ο είδαν το εφέ και στο 2ο δεν φαίνονται τα στυλάρια παρα μόνο η τραγουδίστρια να αιωρείται,

  9. Η κ. Γούση είναι επαγγελματίας αλλά θα ήθελα να προβληματιστεί λίγο διότι ΟΛΕΣ οι ανταποκρίσεις που δεν προέρχονται από έλληνες ή ελληνικά σάιτ λένε ότι η σκηνική μας παρουσία είναι βαρετή και, παρά τα πολλά που συμβαίνουν στη σκηνή, δεν υπάρχει τίποτα που να εντυπωσιάζει πραγματικά το θεατή.

    Όσο για το πολυδιαφημισμένο εύρημα με τη μπαλα που πετιέται στο κοινό, έχει ξαναγίνει από Δανία το 2011 αλλά και Ρωσία το 2013 και όλοι είπαν (συμπεριλαμβανομένου του Ματ από EscUnited που λατρεύει τη συμμετοχή μας) οτι το εύρημα αυτό είναι λειψό στην ελληνική συμμετοχή γιατί εκεί που περιμένουν να γίνει κάτι με τη μπάλα και να έχει έναν ρόλο πιο ουσιαστικό στο κομμάτι, η χορεύτριά μας απλά την πιάνει και την πετά στο κοινό.

    Τέλος να αναφερθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πρόβας των χωρών του Α’ ημιτελικού, οι δημοσιογράφοι ψήφισαν για το πόσο τους άρεσαν οι πρόβες του συγκεκριμένου ημιτελικού και η Ελλάδα ήρθε μόλις 5η και μάλιστα μόνο 2 πόντους(αν θυμάμαι καλά) πάνω από την 7η θέση. Δεδομένου ότι είναι ένας πολύ αδύναμος ημιτελικός και το τραγούδι μας πριν τις πρόβες το είχαν σαν ένα από τα δύο καλύτερα του ημιτελικού του, μπορεί ευλόγως να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι κάτι δεν κάνουμε καλά και ότι μάλλον απογοητεύουμε με το staging μας. Και μην ξεχναμε οτι οι ξενοι δημοσιογραφοι μια χαρά από μόνιτορ είδαν την πρώτη πρόβα της ελληνικής αποστολής και ολόκληρη φυσικά , οπότε δικαιολογίες δεν χωρούν. Όταν βέβαια πάει το μπούγιο με τους έλληνες δημοσιογράφους στο Τελ Αβιβ, θα ψηφίζουν όλοι Ελλάδα στο Press poll και θα νομίζουμε ότι η αλλαγή ενός φωτισμού και ενός πλάνου άλλαξε άρδην την κατάσταση…Ε τότε θα προσγειωθούμε ανώμαλα στον τελικό γιατί εννοείται θα είμαστε εκτός δεκάδας και θα έχουμε περίπου την ίδια μοίρα με τη θέση που κατέλαβε η Μαρία Έλενα Κυριάκου δυστυχώς.

    Όσο για τη δήλωση στο άρθρο από μελος της αποστολής μας ότι είδε όλες τις πρόβες του ημιτελικού και δεν είναι καμία που να προσφέρει κάτι καινούργιο ή να έχει να επιδείξει κάτι φοβερό, το αφήνω ασχολίαστο. Ας επικεντρωθούμε στα δικά μας ”θέματα” αντί να ασκούμε κριτική πάντα στις ελλείψεις των άλλων.

    Και για τους χρήστες του σάιτ που εμφορούνται από τα κομπλεξ του κατατρεγμένου Έλληνα που όλοι οι ευρωπαίοι τον μισούν και τον ζηλεύουν, ας χαλαρώσουν λίγο με την υπερανάλυση. Το ελληνικό τραγούδι είναι απλά ένα αξιοπρεπές αλλά συνηθισμένο τραγούδι που ατού έχει μόνο τη χροιά της φωνής της τραγουδοποιού μας. Ούτε σκηνικά, ούτε μουσικά, ούτε στιχουργικά έχουμε φέρει την ”επανάσταση” και ούτε έχουμε εντυπωσιάσει. Αζερμπαιτζαν και Ρωσία μισιούνται σαν κράτη πολύ περισσότερο από εμάς στην ευρώπη αλλά η αξία τους στη σκηνή και το γεγονός ότι πάνε με αξιώσεις για πεντάδες και τριάδες στο φετινό διαγωνισμό αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαίων δημοσιογράφων που είναι τώρα στο Τελ Αβίβ αλλά και από τα γραφεία στοιχημάτων και τους πάντες.

    • Σοβαρευτείτε αγαπητή. Have some fun να το πω λαϊκά. Το εύρος του σχολίου σας προδίδει τρομερή ανησυχία και τελικώς καταφεύγει στην υπερανάλυση που προσπαθείτε να καυτηριάσετε. Ησυχάστε και enjoy the show με λίγα λόγια!

      • Που είδες εσύ τριάδα για Αζερμπαϊτζάν που τι κονσεπτ καρφιά και μεταμόσχευση είναι για γέλια ? Στο δικό μας υπάρχει δράση ούτε βαρετό θα είναι ούτε μη εντυπωσιακό μια χαρά αντιδράσεις είδα εγώ στο press centers! Ακόμα δουλεύουνε πράγματα και το concept είναι φοβερό …

      • Enjoy the show θα συμφωνήσω αλλα με πιάνω να συμφωνώ λιγακι και με την κομπλεξαρα απο πανω… εγω, απο τον καταιγισμό θετικότητας που άρχισε (απο Ελλαδα) μετα την πρώτη πρόβα άρχισα να παρατηρώ και να μου το τραγούδι μας. Ως χθες μου ηταν αδιάφορο. Οπως και να χει ας απολαύσουμε τον διαγωνισμό.. (!)

      • Reverb σ’εχω αγαπήσει! Τα σχόλιά σου δεν υπάρχουν ???
        Κερνάω καφέ, Θεσσαλονίκη, πάρε και το Σπύρο!

    • Το τραγούδι της Ελλάδας είναι περισσότερο συνηθισμένο από της Ρωσίας ας πούμε; Κρίμα, η τελευταία παράγραφος σμπαράλιασε την ανάλυσή σας.

    • Για ξαναψαξε τους βαθμους στο press poll ου πηρε η ελλαδα κοπελια!!!! Δευτερη βγηκε… ουφο!!! ΕΜ δε ξερετε εμ μιλατε… ελληναρες για παντα

    • Το μόνο που θα σχολιασω είναι η τριτη παράγραφος που δείχνει τουλάχιστον αφέλεια.
      Μας λες τα αποτελέσματα μιας ψηφοφορίας που στην πραγματικότητα είναι 2. Υπάρχει η ψηφοφορία της πρώτης ημέρας που αφορά τις χώρες του πρώτου μισού και τις δεύτερης που αφορά του δευτερου ξεχωριστά. Οπότε δεν γίνεται να μου έχεις κάνει ανάλυση( που λες κιόλας να σταματήσουμε να κάνουμε) μια παράγραφο για μια ψηφοφορία όπου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

    • Ενημερωτικά οι δημοσιογράφοι στο press poll έδωσαν την δεύτερη θέση στην Ελλάδα μαζί με την Ισλανδία με 55 βαθμούς με πρώτη την Αυστραλία.Τωρα που είδες εσύ αυτή τη μυστική ψηφοφορία θα ήθελα να μου δώσεις ένα λινκ να τη δω κι εγώ. Στη τελική τι κακό κάνει κανείς υποστηρίζοντας τη χώρα του σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό; Αντιθέτως εσύ με το να υποβιβαζεις τη προσπάθεια τόσων ανθρώπων που δούλεψαν γι αυτό το αποτέλεσμα τι κερδιζεις; Ποιος ο λόγος να δημιουργείτε αρνητικο κλίμα ορισμένοι;Δεν ψηφίζουμε εμείς έτσι κι αλλιώς τη χώρα μας . Ο,τι θέλει ας γίνει.Ας απογοητεύτουμε με το αποτέλεσμα ,δεν πειράζει,θα απολαύσουμε το θέαμα που ετοίμασαν οι συμπατριώτες μας.

    • Μανταμ
      Ευχαριστουμε για τις αληθειες.
      Ευχαριστουμε που αφιερωσατε τοσο χρονο για ενα συνηθισμενο τραγουδι.
      Αγγλοσαξωνες παντως εχουν δηλωσει οτι αν το τραγουδι αυτο το ελεγε η Γκαγκα θα ηταν θα απο τα πρωτα στα τσαρτς, αλλα και οτι ειναι οτι πιο μοντερνο κυκλοφορει.
      Μηπως εκφορυστε κι εσεις απο κομπλεξ κατωτεροτητας; Ειναι κι αυτο ιδιο του κατατρεγμενου ελληνα, να θεωρει καθε τι ξενο, καλυτερο.
      Τελος αχνοφαινεται λιγη ζηλια…

    • <>

      το πόσο συμφωνώ με αυτο το αποσπασμα σας δεν λέγεται. ξαφνικα οι χρηστες του φορουμ ogae νομιζουν οτι η ελλαδα φετος κομιζει κατι το νεο κατι το μοναδικο. οτι ανακαλυψαμε την πυριτιδα ενα πραγμα με ενα τραγουδι εντελως του συρμου για τα δεδομενα της ευρωπης. απλα οταν τοσα χρονια εχουμε μαθει σε τσιφτετελια και ραπ ποπ συμμετοχες λογικο ειναι φετος να λεμε διαφορετικο. για τους ευρωπαιους ομως δεν ειναι διαφορετικο αλλα τετριμμενο. και η σκηνικη παρουσια εντελως φθηνη και κιτς. με πλαστικα λουλουδια, κιτρινα τουλια στις χορευτριες, νυφικο στην τραγουδιστρια κ μπαλες δεν κανεις τεχνη αλλα πανηγυρι.
      ουτε στις τασεις της ελλαδας δεν καταφερε να μπει η προβα της ντουσκα. στο δε ινσταγκραμ που παρακολουθω ολη μερα τα ποστ της eyrovision η ντουσκα αφαντη. σαν να μην υπαρχει στο τελ αβιβ. μονο φωτο με την ταμτα κυκλοφορει κ αυτο επειδη ειναι η ταμτα και οχι για την κατερινα.. κλεισμενη στο ξενοδοχειο ειναι ολη μερα κ κανει ξιφασκια ή ποτιζει το λελουδικο του σκηνικου μην μαραθει;;;; προσγειωθειτε παιδια κ κρατηστε χαμηλο προφιλ γιατι κατι μου λεει οτι κυπρος και ελλαδα ή εστω η μια απο τις δυο, μπορει φετος κ να μην πανε τελικο.. δηλωσεις δε του τυπου οτι ειδα τις προβες κ καμια αποστολη δεν κομιζει κατι νεο ευχομαι να μην τις μαθανε οι ξενες αποστολες γιατι θα μας παρουνε με τις ντοματες. η επαρση και το τουπε τιμωρειται.

    • Τρελό επιχειρημα ότι 10 δημοσιογράφοι στο press center δεν μας έβαλαν ψηλά. Κάνε τίποτα άλλο μωρή

    • Μερικές παρατηρήσεις στο ενδιαφέρον post σου.

      Κανένας γιουροβιζιονολόγος από ξένα sites δεν χαρακτήρισε βαρετή την παρουσία μας. Κανένας. Το ότι κάτι έχει επαναληφθεί στο περίπου δεν αλλάζει κάτι. Όντως ξαναγίνανε κόλπα με μπάλλες…αλλά άλλου μεγέθους και λογικής.

      Η κρίση του Matt έχει τόση αξία, όσο ζωντανά είναι και τα πλαστικά λουλούδια στην σκηνή μας. Ο Μatt γουστάρει έθνικ ήχους τύπου αλκοόλ is free…και μέχρι εκεί. Σαν γραφικός Γερμανός τουρίστας με κάλτσα στην Πλάκα. Όλα τα άλλα τα σφάζει και τα μαχαιρώνει σε σχέση με Ελλάδα. Έλεος !!! Οι Escunit. μπορεί να είναι συμπαθείς, αλλά από την λογική του διαγωνισμού δεν σκαμπάζουν και πολλά.

      Η 5η θέση στο press poll είναι συνδιασμένη και είναι ”αληθοφανής”. Δηλαδή δεν αφορά το σύνολο των 17 τραγουδιών, αλλά κάθε μέρα πρόβας ξεχωριστά και αφορά το ”τηλεοπτικό” προϊόν ουσιαστικά. Πάντως και εγώ δεν συμμερίζομαι τα αισιόδοξα περί πρωτιάς στον ημιτελικό, πιστεύω ότι θα περάσουμε άνετα μεν, αλλά κάπου στην μέση δε.

      Λόγω μετριότατου φετινού επιπέδου…είναι δύσκολο να πέσουμε κάτω από την 12η θέση. Δηλαδή άντε να μας υπερκεράσει από την σημερινή θέση βάσει των στοιχημάτων η Αυστραλία, άντε και η Γαλλία ή και η Ισπανία. Παρακάτω δεν πάει, όπως και δύσκολα να πάει στο 8 ή παραπάνω (αυτό ακριβώς αντανακλά και η θέση μας και η αύξηση των αποδόσεων μέχρι και στο 65 !!!). Παρόλα αυτά δεν αποκλείω να χρησιμοποιηθεί σύντομα η Ελλάδα από τους μπουκς…σαν μίνι Αζερμπαϊτζάν (δύσκολο αλλά δεν το αποκλείω) μετά από μια καλή 2η πρόβα.

      Σωστή η τελευταία παράγραφος, αλλά το τραγούδι μας συνηθισμένο δεν είναι. Ούτε επανάσταση φέρνει, αλλά ούτε είναι σύνηθες. Και το σκηνικό το θεατράλε πάλι δεν είναι σύνηθες, ούτε επανάσταση φέρνει, αλλά είναι κάτι ΣΠΑΝΙΟ που όντως σε εντυπωσιάζει.

      Η Ρωσία δεν θα πάει καλά στις επιτροπές, όπως δεν θα πάμε καλά και εμείς. Το ποιοί θα πάνε καλά στις επιτροπές το ξέρουμε όλοι (Σουηδία, Ολλανδία, Αυστρία, Μάλτα). Αντιθέτως οι Αζέροι δεν μισιούνται…θα έχουν την τούρκικη διασπορά παρά τω πλευρώ τους, ξοδεύουν, τουλάχιστον στο αρχικά bets που τοποθετήθηκαν για να αρχίσει το πανηγυράκι χτες και θα πάνε καλά, μαζί με την Μάλτα, την Σουηδία και την Ολλανδία (που ναι μεν αγόρασε το fake hype που αφορά μερικές δεκάδες χιλιάδες ”funs” ως αντίπαλον δέος των ”μισητών” Ρωσίας και Ιταλίας που δεν θέλει να τους βλέπει η γνωστή χώρα που λυμαίνεται τον διαγωνισμό), αλλά παρά το τραγικό staging του γυμνοκώλη κλάψα, παραμένει φαβορί (όχι μεγάλο όμως).

      Εμείς καλά κάνουμε και δεν πάμε με συνταγή μικρότερου ρίσκου. Όντως φέτος υπάρχει επαγγελματισμός περισσότερος σε σχέση με τις τραγικότητες τραμπολίνων και μουντζών και αυτό είναι ελπιδοφόρο !

      Πιστεύω ότι στην επόμενη πενταετία θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε κορυφή.

    • Ρωσία 2013 5η θέση
      Δανία 2011 5η θέση
      Άρα μια χαρά η μπαλίτσα θα κάνει την δουλειά της!!!

  10. Η Ελληνική “επέλαση” στην Eurovision ξεκίνησε το 2001 με τους Antique κι από κεκτημένη ταχύτητα έφτασε πετυχημένα μέχρι και το 2013 εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης, έχοντας σ’ όλη αυτήν την περίοδο λειτουργήσει ως καλολαδομένος μηχανισμός πάνω σε πετυχημένες κι αναγνωρίσιμες συνταγές.
    Όμως κι οι πιο πετυχημένες συνταγές έχουν ημερομηνία λήξης.
    Από το 2014 και μετά η Ελληνική συμμετοχή έπεφτε από το ένα φιάσκο στο άλλο, αποδιοργανωμένη, χωρίς συνοχή αλλά προπαντός χωρίς επαρκή επαγγελματισμό για τα δεδομένα του διαγωνισμού.

    Είναι ολοφάνερο ότι με την φετινή προσπάθεια επιχειρείται η “ολική επαναφορά” της Ελλάδας στην Eurovision και μάλιστα με σοβαρές αξιώσεις.
    Επαγγελματισμός, ομαδική δουλειά και συντονισμός που θυμίζουν άλλες εποχές αλλά και μια νέου τύπου ποιοτική προσέγγιση της Ελληνικής συμμετοχής.
    Ούτε όπα, ούτε συρτάκι, ούτε κιονόκρανα, ούτε μπουζούκι και λύρα… αντίθετα μια εικαστική προσπάθεια που πολλοί απο μας – συμπεριλαμβανομένου εμού, θέλουμε μεν να δούμε να πετυχαίνει αλλά ταυτόχρονα προβληματιζόμαστε γιατί ξαφνικά ο πήχυς… πήγε στον Θεό!

    Έχω μεγάλη περιέργεια να δω το τελικό αποτέλεσμα αλλά επιφυλάσσομαι γιατί από το περσινό απόλυτο φιάσκο με την ότι να’ναι σκηνική παρουσία, πάμε με την επομένη να θέσουμε νέα αισθητικά δεδομένα στην Eurovision.
    Μακάρι να πάνε όλα όπως τα’χουν σχεδιάσει αλλά μια πιο απλή και λιγότερο απαιτητική συμμετοχή εμένα δεν θα με χαλούσε καθόλου, καθώς θα ήταν πιο εύκολα επιτεύξιμη και το ρίσκο της αποτυχίας μικρότερο.
    Καλή επιτυχία στην ομάδα μας!

  11. Oi oiko times λιγο μετα την διεξαγωγή της ελληνικής πρόβας , είχανε δώσει 5 αστέρια , αναφέροντας μάλιστα οτι ως πρώτη προβα σπάνια δίνουν τέτοια βαθμολογία και ως προς το ακουστικό και ως προς το σκηνικό! Επίσης οι wiwibloggs στην live παρουσίαση είχαν ενθουσιαστεί με την παρουσίαση και έκαναν επιφωνήματα ενθουσιασμού !!!

  12. Το μόνο που θα σχολιασω είναι η τριτη παράγραφος που δείχνει τουλάχιστον αφέλεια.
    Μας λες τα αποτελέσματα μιας ψηφοφορίας που στην πραγματικότητα είναι 2. Υπάρχει η ψηφοφορία της πρώτης ημέρας που αφορά τις χώρες του πρώτου μισού και τις δεύτερης που αφορά του δευτερου ξεχωριστά. Οπότε δεν γίνεται να μου έχεις κάνει ανάλυση( που λες κιόλας να σταματήσουμε να κάνουμε) μια παράγραφο για μια ψηφοφορία όπου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

  13. Πολυ κλειστο και φορτωμενο το φορεμα της Κατερινας, το κατω μερος του ρουχου ειναι ασχημο. Οι μπαλες καλο θα ηταν να μην χρησιμοποιηθουν καθολου. Αφηστε που ο σκηνοθετης μπορει να ξεχασει να δειξει το ευρημα και θα μεινουν οι τηλεθεατες με απορια γιατι εμφανιστηκαν. Το Αζερμπαιτζαν εχει λεφτα να χρησινοποιησει προηγμενη τεχνολογια. Η Ελλαδα οχι και γι’αυτο χρησιμοποιουμε τη φαντασια μας. Οποτε να ειστε ευχαριστημενοι με αυτα που εχουμε. Η Ελλαδα δε χρειαζεται να αποδειξει τιποτα και σε κανεναν.

  14. Μην ασχολείστε με τον “μερικές αλήθειες”. Είναι ο γραφικός σινεφίλ δικηγόρος της καρδιάς μας και τον “αγαπάμε” για την υστερία που βγάζει όταν η Ελλάδα πέφτει στοιχηματικά. Όταν η χώρα μας πάει καλά, βεβαια, είναι μια χαρά και γράφει με άλλα ψευδώνυμα τα καλύτερα. Αγνοείστε.
    Όσο για τον Ανδρέα, ok, obvious troll is obvious…κατηγορία thunder κι ακόμη πιο κάτω.

  15. Semi-Final I – 1st Rehearsal: Top 17 Scores -Press Poll

    We looked at the results from Day 1 and Day 2 and we can give you the combined top 17 scores according to the Press present at the rehearsals in Tel-Aviv.

    1. AUSTRALIA 77 POINTS
    2.CYPRUS 72 POINTS
    3.SERBIA 67 POINTS
    4.CZECH REPUBLIC 58 POINTS
    5. GREECE 55 POINTS
    6.ICELAND 55 POINTS
    7. HUNGARY 53 POINTS

    Η υπόλοιπη κατάταξη των εκπροσώπων του τύπου για την πρόβα όλων των χωρών του Α ημιτελικού εδώ: https://eurovisionireland.net/2019/05/05/esc2019-semi-final-i-1st-rehearsal-top-17-scores-press-poll/

    Ναι φυσικά για κάποιους, αυτά δεν δείχνουν ούτε καν τάση για το αν αρέσει τόσο πολύ αυτό που παρουσιάζουμε, όπως τάση δεν δείχνουν ούτε τα στοιχήματα…και οι μόνοι παντογνώστες για να μας κρίνουν, είμαστε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες που ξέρουμε καλύτερα το πόσο φανταστική είναι η συμμετοχή μας.

    Όσο για το γελοίο επιχείρημα ότι αφού πατώνουμε τόσα χρόνια δεν πρέπει να περιμένουμε ξαφνικά μια διάκριση διότι σιγά σιγά θα πάμε προς την κορυφή, έχω να πω το εξής: το 2004 που πηγε ο Ρουβάς έπρεπε να πούμε ότι δεν πάμε με αξιώσεις γιατί τις 2 προηγούμενες χρονιές πατώσαμε με άθλιες εμφανίσεις και άθλια τραγούδια? Το 2016 που η Βουλγαρία έσκισε, έπρεπε να πει ότι δεν πάει για ψηλές θέσεις αλλά μία μία θα ανεβαίνουνε τις θέσεις χρόνο με το χρόνο αφού τα προηγούμενα χρόνια πατώνανε?

    Με τόσα λεφτά που ρίξαμε σαν Ελλάδα φέτος και με τόσα άτομα που στείλαμε εκεί (επαγγελματίες όλοι στον τομέα τους), πήγαμε για το καλύτερο και κατά δήλωση της ΕΡΤ αλλά και του Προέδρου της στοχεύουμε στην πρωτιά. Ε λοιπόν εμείς λέμε να ανοίξει όλη η ομάδα της Ερτ εκεί λίγο τα μάτια της και να κατέβει από το συννεφάκι της και να μη μας δουλεύει για να δικαιολογήσει άλλη μια ανάθεση (μία από τις απανωτές αποτυχημένες αναθέσεις των τελευταίων ετών). Όσο για το γεγονός ότι φέτος στέλνουμε στην ελληνική ομάδα ΚΑΙ Creative Director αλλά ΚΑΙ ηχολήπτη ΚΑΙ τηλεσκηνοθέτη ΚΑΙ φωτιστή αλλά και πάλι το αποτέλεσμα ΔΕΝ ξεχωρίζει, το αφήνω ασχολίαστο.

    Αν η ερτ δεν ήθελε κριτική, ας έκανε ελληνικό τελικό με δέκα συμμετοχές και ελεύθερη υποβολή συνθέσεων και υποψηφιοτήτων εν γένει.

    Κούρασε η κατάσταση με την Ερτ. Πολύ κούρασε. Η εντύπωση που δίνεται στον κόσμο είναι ότι κάνει αναθέσεις στους αρεστούς της (χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο όπως είναι η αναγνωρισιμότητα και η δημοφιλία του καλλιτέχνη ή ΚΑΙ η δυνατότητα του να συγκεντρώσει μεγάλους χορηγούς που θα επιφορτιστούν τα κόστη), βρίσκει ό,τι τραγούδι να’ναι και δηλώνει συμμετοχή στέλνοντας μια κουστωδία (πολυπληθής αυτή τη φορά) κάθε Μάιο. Εδώ η Φουρέιρα το 2016 πήγε με ολοκληρωμένο πακέτο και χορηγούς στην Ερτ και την απέρριψαν για να στείλουν τους άργκο. Ποιους? Τους Άργκο. Πληρώσαμε από την τσέπη μας 100% τους Άργκο. Οπότε φέτος γιατί να έκαναν σοβαρό τελικό να επιλέξει το κοινό ή γιατί να στείλουν καλλιτέχνες αγαπητούς που θα είχαν χίλιους χορηγούς από πίσω όπως Οι Μέλισσες ή η Ασλανίδου ας πούμε? Αφού το κορόιδο ο ελληνας φορολογούμενος θα πληρώσει.

    ΥΓ Η δικιά μας εκπρόσωπος έμαθε να κοιτάει τις κάμερες όταν είναι στη σκηνή ή έπρεπε να την στείλουμε σε καμιά εκατοσταριά πρόμο τουρ και τηλεοπτικές συνεντεύξεις για να αποκτήσει εμπειρία?

  16. Άρχισαν τα όργανα βλέπω και ακόμη δεν εχουνε δει Τη δεύτερη πρόβα
    ΥΓ το να περάσουμε τελικό δεν είναι επιτυχία και εκεί να πάμε ακλαφτοι

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ