EUROVISION 2019: Ψηφίστε την καλύτερη δεκάδα του Β’ Ημιτελικού!

O Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision προσφέρει πέρα από μουσική, χαρά, συγκινήσεις και… απίστευτα debates μεταξύ των φαν του διαγωνισμού! Κάθε χρόνο όλοι έχουν τα αγαπημένα τους τραγούδια για τα οποία μάχονται μέχρι τελικής πτώσης. Βέβαια τα πράγματα ξεκαθαρίζουν με την έναρξη των προβών, όπου όλα τα μυστικά αλλά και οι φωνητικές ικανότητες κάθε υποψηφίου αποκαλύπτονται!

Έτσι, έχοντας ήδη δει τις πρώτες τεχνικές πρόβες όλων των χωρών του B’ Ημιτελικού,  ο OGAE Greeceετοίμασε έναν poll αποκλειστικά για εσάς! Σας καλούμε να ψηφίσετε τις 10 χώρες που πραγματοποίησαν την καλύτερη πρόβα και θεωρείτε ότι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο B’ Ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:00 το βράδυ.

Αν θέλετε να θυμηθείτε την κάθε πρόβα πατήστε στον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω.

  1. Αρμενία
  2. Ιρλανδία
  3. Μολδαβία
  4. Ελβετία
  5. Λετονία
  6. Ρουμανία
  7. Δανία
  8. Σουηδία
  9. Αυστρία
  10. Κροατία
  11. Μάλτα
  12. Λιθουανία
  13. Ρωσία
  14. Αλβανία
  15. Νορβηγία
  16. Ολλανδία
  17. Βόρεια Μακεδονία
  18. Αζερμπαϊτζάν

Ψηφίστε στο poll του OGAE Greece!

Ποιες 10 χώρες είχαν την καλύτερη πρόβα;

 

Αν θέλετε να μη χάνετε οτιδήποτε συμβαίνει στον αγαπημένο μας Διαγωνισμό σας έχουμε τη λύση! Ένα group ανοιχτό, για όλους όσους αγαπούν τον θεσμό της Eurovision! Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Όσοι έχετε Facebook επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group με ένα μόνο κλικ εδώ!

OGAE Greece Team

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καποτε περιμεναμε τις βραδιες των ημιτελικων ή τον τελικο για να ακουσουμε για πρωτη φορα τα τραγουδια ή τουλαχιστον να δουμε την σκηνικη παρουσια…πλεον με τις προβολες απο το youtube και απο τους δημοσιογραφους ειναι λες και εχουμε δει τον διαγωνισμο δυο εβδομαδες πριν γινει…χανεται η αιγλη και η μαγεια των βραδιων που περιμενουμε εναν ολοκληρο χρονο…

    • Αν δεν μπαίνεις εδώ και να διαβάζεις τα άρθρα και δεν βλέπεις τα βίντεο στο γιουτιουμπ πρώτη φορά στον ημιτελικό θα τα βλέπεις απλά μάλλον δεν το επιλέγεις

      • Ξερεις τον αγαπανε τοσο πολυ αυτον τον διαγωνισμο που απλα δεν κρατιωμαστε ειναι σαν εθισμος…επισης ειναι λιγο δυσκολο στο να μην πεφτεις πανω σε θεματα που αφορουν τον διαγωνισμο και να μην θελεις να το διαβασεις ή να το δεις νομιζω σου τυχαινει και σε εσενα

  2. Ολλανδια
    Ρωσια
    Σουηδια
    Ελβετια
    Αζερμπαιτζαν
    Μαλτα
    Εχουν κλειδωσει θεση για τον τελικο.Δεν μπορω ναπροβλεψω καταταξη αυτην τι στιγμη.
    Β.Μακεδονια
    Αρμενια
    Νορβηγια
    Ρουμανια
    Δανια
    Αλβανια
    Μολδαβια
    Θα παλεψουν για τις υπολοιπες θεσεις.Τις εγραψα με την σειρα που δινω περισσοτερες πιθανοτητες.Εδω να προσθεσω πως καθε χρονο εχουμε και εναν αποκλεισμο εκπληξη,και μια προκριση εκπληξη.Αμα γινει και φετος φαβορι για το πρωτο ειναι η Νορβηγια και για το δευτερο η Μολδαβια.
    Λιθουανια
    Αυστρια
    Κροατια
    Λετονια
    Ιρλανδια
    Δεν προκρινονται για κανενα λογο.

  3. 1. Ολλανδία (δεν περίμενα περισσότερα από τη σκηνική παρουσία απλή καλή!)
    2. Μάλτα (το τραγούδι μου άρεσε από την αρχή και η σκηνική παρουσία τέλεια)
    3.Ελβετία (ανεβαστικό, χορευτικό)
    4. Αρμενία (πολύ ωραίο τραγούδι και ερμηνεία)
    5. Ρωσία (δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι το πρωτότυπο αλλά νομίζω ότι έχουν ακόμα εκπλήξεις)
    6. Αζερμπαιτζάν (δεν θα έλεγα κάτι το ξεχωριστό αλλά οκ, ο ενθουσιασμός είναι μια φούσκα των στοιχημάτων)
    7. Ρουμανία (ωραίο τραγούδι και παρουσία)
    8. Σουηδία (η χειρότερη νίκη του melodifestivalen σε μία κακή χρόνια)
    9. Βόρεια Μακεδονία (ωραία ερμηνεία αλλά μόνο αυτό)
    10. Νορβηγία (το αγαπημένο των πιο φανατικών που δεν μου αρέσει)
    Μόνο το δεύτερο μισό αξίζει κατά τη γνώμη μου. Περιμένω να δω και τα τηλεοπτικά πλάνα αλλά είναι η χρονιά των στοιχημάτων πλέον και των δημοσιογράφων και φθείρουν το διαγωνισμό. Η Βόρεια Μακεδονία και η Αυστραλία χωρίς λόγο ανεβαίνουν πολύ και το Αζερμπαιτζάν με μία υπερβολική σκηνική παρουσία προσπαθεί να τραβήξει τα βλέμματα των δημοσιογράφων. Η έκπληξη του ημιτελικού για εμένα είναι η Μάλτα.

  4. Στον β΄ ημιτελικό θα μπορούσαν να συμβούν τα πάντα.
    Λογικά θα υπάρξουν εκπλήξεις, όπως κάθε χρόνο.
    Πάντως το Αζερμπαϊτζαν πρέπει να είναι η μπανανόφλουδα των στοιχημάτων.
    Το κλειδί για τη νίκη είναι ένα πολύ καλό τραγούδι, το οποίο να μπορεί να αποδοθεί ζωντανά όπως και στη studio version. Δεν πα να κάνουν παπάδες στη σκηνική παρουσία. Στο Αζερμπαιτζαν , ο τραγουδιστής δεν τραγουδάει στο ρεφρέν, αλλά κάνει ο ίδιος δεύτερη φωνή στα δικά του φωνητικά. Όσον αφορά την Ολλανδία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί ανεξαρτήτως της απλοϊκής παρουσίας, η οποία έπρεπε να είναι απλοϊκή, διότι δεν ενδείκνυται για σκηνική παρουσία τσίρκο.Είναι τόσο δυνατό το τραγούδι, που αυτό έκανε εντύπωση.
    Πέρσι, η Νέττα ήταν το απόλυτο φαβορί. Μετά την πρώτη πρόβα, όλοι οι “εμπειρογνώμονες” eurofans έλεγαν ότι δεν είναι νικητήρια η εμφάνιση, αλλά παρόλα αυτά μια χαρά κέρδισε στο τέλος.
    Η Σουηδία άρτια εμφάνιση τόσο σε φωνητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο σκηνικής παρουσίας. Τώρα είναι θέμα γούστου αν θα το ψηφίσει ο κόσμος. Η Ιταλία έχει ένα πολύ όμορφο τραγούδι, αλλά δυστυχώς ο τραγουδιστής υστερεί στη ζωντανή του ερμηνεία.Αποδίδει περίπου το 70% της σκηνικής παρουσίας.

    • Να σου θυμισω ομως πως η αντιστοιχη ανοδο της Κυπρου στα στοιχηματα περισυ ηταν πολυ μεγαλυτερη απο αυτη του Αζερμπαιτζαν

      • Μην ξεχνάς επίσης περσι την αποτομη άνοδο της Ιρλανδίας στην τετράδα /πεντάδα των στοιχημάτων και στο τελος κατέληξε στη 15 θέση. Το ίδιο πάνω κάτω συνέβη και με τη Λιθουανία.

      • Και εν τέλει έχασε! Να θυμίσω εξίσου άνοδο είχαν και η Ιρλανδία που πάτωσε πέρσι, η Γαλλία που από 12η έφτασε 4η ή η Λιθουανία στη 5η θέση και όλες δεν τα πήγαν και πολύ καλά.

  5. Η πρόβλεψη μου για το δεύτερο ημιτελικό ( πολύ πιο δύσκολο κι αμφίρροπο από το 1ο)
    (Σίγουρα εκτός)
    18. Λιθουανία
    17. Ιρλανδία
    16. Κροατία
    15. Μολδαβία
    14. Λετονία
    13. Νορβηγία
    (50-50 η πρόκριση)
    12. Αλβανία
    11. Αρμενία
    10. Ρουμανία
    09. Δανία
    ( Κατά πάσα πιθανότητα περνάνε)
    08. Αυστρία
    07. Βόρεια Μακεδονία
    06. Ελβετία
    05. Αζερμπαϊτζάν
    04. Μάλτα
    03. Σουηδία
    02. Ρωσία
    01. Ολλανδία

  6. Εγω θελω η κοπελιτσα απο την μολδαβια μα κερδισει! Και να βγει 2η 3η ελλαδα και κυπρος! Ολα τα αλλα δεν μ αρεσουν! Η μονη χωρα που ισως απειλει την μολδαβια ειναι η εσθονια γιατι το υφος των τραγουδιων ειναι πολυ ιδιο και η Λετονία

  7. Πίστευω θα περάσουν ως εξής
    1. Ολλανδία (παίζεται)
    2. Σουηδία (πάντα επίφοβη)
    3. Ρωσία (οι επιτροπές θα την χτυπήσουν)
    4. Αζερμπαιτζάν (μην ξεχνάμε ότι ξεκινάει με -24, καθώς είναι η Αρμενία στον ημιτελικό)
    Γενικά πιστεύω ότι οποιοσδήποτε από τους 4 αυτούς θα μπορούσε να πάρει τον ημιτελικό αλλά όσον αφορά το Αζερμπαιτζάν τα δημοσιευμένα πλάνα δεν είναι πολύ κολακευτικά ανεξαρτήτως τι λένε οι δημοσιογράφοι.
    5. Μάλτα
    6. Β. Μακεδόνία (πολύ αγάπη από τις κριτικές αλλά όχι αδικα)
    7. Ελβετία (πολύ αντιγραφή στο Φουέγκο, οι επιτροπές θα το χτυπήσουν)
    8. Ρουμανία (αν και δεν θέλω καθόλου)
    9. Αλβανία (το μοναδικό μη αγγλόφωνο κομμάτι του ημιτελικού)
    10. Αρμενια (αν και πιστεύω η σκηνή είναι αυτοκτονία)
    11. Νορβηγία (το fan-favorite που θα μείνει εκτός)
    12. Δανία
    13. Μολδαβία
    14. Λετονία
    15. Κροατία
    16. Αυστρία
    18. Ιρλανδία
    19.Λιθουανία

    Θέλω όμως να περάσουν ως εξής
    1. Ολλανδία
    2. Ρωσία
    3. Μάλτα
    4. Σουηδία
    5. Β. Μακεδονία
    6. Ελβετία
    7. Αρμενία
    8. Νορβηγία
    9. Αλβανία
    10. Αζερμπαιτζάν

    Το τραγούδι του Ελβετού τεράστια απογοήτευση το staging. Αν και πάντα θεωρούσα τη Sasha μέτρια και επαναλαμβανόμενη. Πέρσι κατέστρεψε το τραγούδι της Βουλγαρίας, δεν ανέδειξε καθόλου την Αυστραλία και αν πάω ακόμα πιο πίσω θα βρω και άλλα διαμάντια. Πείτε ότι θέλετε για το Φωκά, αλλά ο Φωκάς πήρε νίκη με δυο κορδόνια που τα κανε να μοιάζουν λύρα και πέρσι ανάστησε τη Μολδαβία από εκεί που την είχαν όλοι ξεγραμμένη με μια αν όχι ποιοτική, τουλάχιστον ευρηματική σκηνοθεσία και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ότι πήρε μια χώρα με καλό κομμάτι και κατέστρεψε το τραγούδι της ενώ η Sasha έχει κάψει και έχει κάψει κόσμο…

  8. Για Β ημιτελικό είμαι σίγουρος ότι ένα φαβορί θα μείνει εκτός πχ Ελβετία Ρωσια και Ολλανδία. Οι χώρες Γερμανία Αυστρία Ελβετία και οι γύρω χώρες θα συνεργαστούν και θα αλληλοψηφιστουν για να φέρουν και πάλι τον διαγωνισμό εκεί. Σκεφτηκα ότι μπορεί να μείνει η Ρωσία εξω επειδή δεν την πάνε, αλλά έχει 6 πρώην Σοβιετικες χωρες και την Ρουμανία. Άρα δύσκολο.
    Οι χώρες που λεω ότι θα περάσουν είναι
    Αρμενία Μολδαβια Ελβετία Ρουμανία Σουηδία Ρωσία Ολλανδία Αζερμπαϊτζάν Δανία και Μαλτσ. Είμαι σίγουρος το τονίζω ότι ένα αουτσάιντερ θσ προκριθεί και ενα φαβορί θα αποκλειστεί. Πολύ πιθανόν αυτό να είναι η Ελβετία που το τραγούδι έχει καεί απο τους fans και δεν θα κάνει φοβερή αίσθηση
    Μακάρι να νικήσει η Ελλαδαρα τουλάχιστον τις εντυπώσεις στιν διαγωνισμό

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ