EUROVISION 2019: Πρώτη πρόβα Αζερμπαϊτζάν!

Οι τεχνικές πρόβες ολοκληρώνονται για σήμερα με τη πρώτη αντίστοιχη του Αζερμπαϊτζάν. Ο εκπρόσωπος της χώρας, Chingiz βρίσκεται ήδη στη σκηνή του EXPO Tel Aviv για την ερμηνεία του “Truth“.

Το τραγούδι ξεκινάει με 2 άσπρα ρομπότ που προβάλλουν καρδιακούς παλμούς λέιζερ πάνω στον Chingiz ο οποίος είναι απλά ντυμένος με σκούρα δερμάτινα ρούχα. Υπάρχει ένας μεγάλος χρυσός καρδιακός παλμός πίσω στο σκηνικό που αντανακλά τους ρυθμούς της μουσικής. Στην αρχή φαινόταν λίγο σαν να έκανε μαγνητική τομογραφία (τον σκάναρε το ρομπότ). Στη συνέχεια βγαίνει στο μπροστινό μέρος της σκηνής και παίρνουμε μακρινά πλάνα όπου δείχνουν μια γυναίκα στο σκηνικό με ένα σχέδιο κύματος. Κατά τη διάρκεια του αμανέ φαίνεται να ανυψώνεται από τη σκηνή κάτι που δημιούργησε τεράστιο ενθουσιασμό στο Press Center.

Να πούμε για την κατασκευή που υπάρχει πάνω στη σκηνή, είναι ένα ανάποδο Δέλτα που φωτίζεται. Τα λευκά ρομπότ χρησιμοποιούν λέιζερ ώστε να προβάλουν στο στήθος του καλλιτέχνη μία καρδιά. Η στιγμή όπου ο τραγουδιστής ανυψώνεται και μετά επανέρχεται και πάλι στο σώμα του (ολόγραμμα του ίδιου – οπτικά θα φανεί) είναι φανταστική. Στην ουσία είναι η ψυχή του καλλιτέχνη που φεύγει και επανέρχεται. Φωνητικά είναι αρκετά καλός.

Το όλο θέαμα είναι αρκετά εντυπωσιακό και όλοι μιλούν για την εμφάνιση αυτή. Επίσης ήδη στα στοιχήματα αρχίζει και ανεβαίνει αρκετές θέσεις. Πολλοί συγκρίνουν την άνοδο αυτή με την αντίστοιχη περσινή της Ελένης Φουρέιρα μετά την πρώτη της πρόβα.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις πρόβες του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! 

Πηγή φωτογραφίας: Alexandr Porubaymykh, eurovision.tv 

49 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μάλλον βρέθηκε το Fuego του 2019. Το δυνατότερο χειροκρότημα από όλες τις πρόβες και εκτόξευση στα στοιχήματα κατά 10 θέσεις.

  2. Υπερθέαμα,πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση…Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά…Φαντασμαγορικό,τα τηλεοπτικά πλάνα θα είναι απίθανα…Πολύ καλή δουλειά…

  3. Επιτέλους! Κάτι εντυπωσιακό! Καλή επιτυχίααααα!

    Παρόλα αυτά σύντομα βλέπω εκτός δεκάδας Ελλάδα και Κύπρο.

    • Επιμένω ότι ενώ η σκηνική παρουσία της Ελλάδας είναι δουλεμένη αυτή τη φορά, είναι λαθεμένη ως συνολική προσέγγιση και αφαιρεί από τη δυναμική του τραγουδιού.
      Η Κύπρος είναι απλά ξαναζεσταμένο φαΐ.

    • Τρομερή άνοδος του Αζερμπαϊτζάν στα στοιχήματα! !! Αφησε Κύπρο και Ελλάδα στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα! !!TOP 5 ALERT? ??

    • Για Κύπρο δεν εκπλήσομαι, αλλά για Ελλάδα ναι κυρίως λόγω της αντίδρασης στη πρόβα που ήταν απο όλους θετική. Πριν τις πρόβες έλεγαν οι περισσότεροι ηταν συγκρατιμένοι λόγω του περσινού φιάσκου. Τώρα που αυτό δεν ξαναέγινε δεν κατανοώ γιατι να πέσει τόσο πολύ.

  4. Ετσι…..
    Μη νομιζουμε οτι κανουμε κατι σπουδαιο-εξυπνο…
    Απλα μια υπεροχη φωνη με ενα….”ανευρο”…τραγουδι…
    Οσο για την Κύπρο….ας μην πω τιποτα…!!!

    • Μην ξεκινάτε τη γκρίνια
      Η Ελλαδα..φέτος πάει με πρόταση και σαν το τραγούδι και σαν σκηνικό.
      Έχουμε ιδιαίτερη αισθητική και σαν φωνή και σαν τραγούδι και σαν σκηνικό
      Οι περισσότεροι απλώς δεν έχουν πάρει πρέφα τι ετοιμάζουμε από το κλιπακι της προβας

  5. Μια από τις λίγες σκηνικές παρουσίες που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον! Μπράβο στο Αζερμπαϊτζάν!!! Πάντως βλέπουμε γενικά ότι οι καλές πρόβες είναι μετρημένες στα δάχτυλα!

  6. Μας έπεσε το σαγόνι . Ότι και να πω είναι λίγο . Αυτό για όσους έλεγαν ότι δεν γίνεται μια χώρα να κάνει το μεγάλο μπαμ από την πρώτη πρόβα. Θα ανέβει και άλλο στα στοιχήματα . Ξεκάθαρα η πιο κερδισμένη χώρα σήμερα. Αμέσως μετά η Μάλτα . Ο Σεργκέι έδωσε ένα πολύ καλό σόου που θα του δώσει μια καλή θέση στον τελικό . Όλα επίσης φαίνεται να βαίνουν καλώς για το Π.Γ.Δ.Μ.

  7. Αυτό μάλιστα. Μετά την Ελλάδα που διδάσκει φέτος αισθητική και τέχνη είναι η σειρά του Αζερμπαιτζάν να δείξει τεχνολογία και πρωτοπορία. ‘Εβαλε τα γυαλιά σε όλους όσοι έχουν το όνομα (Ελβετία, Ρωσία, Κύπρο) αλλά αυτό την χάρη και το “know how”. Δικαίως έκλεψε τις εντυπώσεις και έκανε τις άλλες αντίστοιχου ύφους συμμετοχές να μοιάζουν λίγες και τετριμένες. Το τραγούδι ήταν από τα αγαπημένα μου έτσι κι αλλιώς και στην 7η θέση του τοπ μου και χαίρομαι που το Αζερμπαιτζάν μπαίνει δυνατά για πρωτιά. Θεωρώ ότι αν κάποιος μπορεί να κλέψει την νίκη από την Ολλάνδία αυτό είναι μόνο το Αζερμπαιτζάν.

  8. Καλε μιση ωρα δεν εκανα ανανεωση το σαιτ με τα στοιχηματα και τωρα που το ανοιξα εγινε το Κουγκι! Απο 15αδα ανεβηκε 5ο το Αζερμπαιτζαν;;;; Μπραβο γιατι το αξιζει. Επισης δεν δικαιολογειται η δικη μας πτωση ενω ολοι το επαινουν, αν και στα προγνωστικα του ημιτελικου ανεβαινει κι αλλο το ποσοστο της νικης μας. Μας βλεπω εκτος δεκαδας και εμας και την Κυπρο και πραγματικα λυπαμαι πολυ γιατι καποιες απο τις συμμετοχες φαβορι περασαν και δεν αγγιξαν με την προβα τους.

    • Κατσε να δουμε Ντουσκα και Ταμτα ολοκληρωμενα.Εγω πιστευω ειναι και οι δυο δεκαδα.

    • Παιδιά μισό λεπτό γιατί δεν έχω καταλάβει τι διαβάζω αυτή τη στιγμή!! Λέτε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα μείνουν εκτός δεκάδας στο βαθμολογικό πίνακα επειδή έπεσαν μια θέση στα στοιχήματα??? Εεεε πάμε καλά? Όχι πραγματικά τωρα είμαστε με τα καλά μας!? Ωραία λοιπόν ας μην γίνει η Eurovision ας στέλνουμε μόνο τα τραγούδια και ας διαγωνίζονται στο ποιος θα βγει πρώτος στα στοιχήματα!!! Γιατί να γίνεται ο διαγωνισμός εφόσον υπάρχουν τα στοιχήματα? Αυτό λέτε μεσες άκρες! Λοιπόν εγώ λέω να σοβαρευτούμε γιατί αυτά που βλέπω δε στέκουν!!!

  9. Το τραγούδι του εξ αρχής είναι πιασάρικο και απορούσα που δε τον υπολόγιζαν
    Βέβαια ευτυχώς τραγουδούν καλά οι δεύτερες φωνές γιατί τον καλύπτουν
    Θα πάει καλά από οτι φαίνεται
    Της Μάλτας απορώ που αρέσει

  10. Πολύ καλή πρόβα αλλά κάτι δε μου κολλάει..Μ από 15ο 5ο μόλις με τη πρώτη πρόβα… Άρα μετά τη δεύτερη θα κερδίσει με την λογική των στοιχηματικων εταιρειών.
    Δε λέω ωραία όσα είδαμε αλλά αν αυτό τερματίσει υψηλότερα από το αριστούργημα του 2017 ε τότε τι να πω;!;
    Πιο πολύ μου κάνει για δόλωμα των bookers σαν τη συμμετοχή της Νορβηγίας πέρυσι.
    Πάντως σίγουρα το Αζερμπαϊτζάν θα είναι φέτος στο τελικό. Προσωπικά το βλέπω οριακά η εντός ή εκτός δεκάδας.

  11. Σε μια χρονια που απο οτι φαινεται υπαρχουν μεχρι και 10 υποψηφιοι για νικη και ειναι πολυ πιθανο οι βαθμολογιες του κοινου να σπασουν παρα πολυ σε σχεση με χρονιες που υπηρχαν 2 με 3 ξεκαθαρα φαβορι ειναι κατι περισσοτερο απο πιθανο να δουμε την κριτικη επιτροπη να καθοριζει τον νικητη και αν κρινουμε απο τις παραδοσεις της μπορει ανετα να το δωσει σε καμια σουηδια που παντως φετος εχει αξιολογη συμμετοχη η σε ολλανδια που σιγουρα η ebu θα ηθελε να γινει εκει η διοργανωση μετα απο χρονια

  12. Τι διδασκουμε…????
    Διδασκαμε….π.Χ. αισθητικη…
    Δυστυχως…..χωρις εμπνευση η συμμετοχή μας φετος…και με πολλη…”βαβουρα”…!!!

    • Λόχου σταματά μωρε εσυ!! Μας έπαιξες επειδή δε σου αρέσει η σκηνική παρουσία εσένα δε σημαίνει ότι δεν αρέσει σε άλλους! Αμάν πια με κάποιους εδώ μέσα!! Μου αρχίσατε όλοι τώρα την μουρμούρα!!

  13. Οκ πραγματικά τέλειο αυτό είναι υπερθέαμα και όχι αυτο της Ρωσίας ,εμένα μου άρεσει κ το τραγούδι!!!θα γίνει σκοτωμός πρώτα για την 5 και τον νικητή φέτος για μένα η 10αδα πιστεύω θα είναι χωρίς να ξέρω σειρά Ελλάδα,Κύπρος ,Ολλανδία ,Αζαρμαιτζαν,Μαλτα,,Ελβετία ,Ιταλία,Ρωσία,Slovenia,Σουηδία η ισλανδια και για εμένα η τοπ 5αδα μου είναι Ελλάδα αζαρμπαιτζαν Ολλανδία Ιταλία Μαλτα.

  14. Ας σταματήσει αυτός ο πόλεμος Ελλάδας-Κύπρου. Έλεος. Και οι 2 θα μεινουν εκτος δεκάδας στο τέλος και όσο για το χειροκρότημα στη Ντούσκα δε φαίνεται δυστηχώς στη βαθμολογία του press room.

    Το dark horse όπως φάνηκε είναι το Αζερμπαιτζάν και το αξίζει. Ανεβαστικό τραγούδι, τέλεια ιδέα με την καρδία και όλο το σκηνικό και καλή ερμηνεία! Δε θα παραξενευτώ αν βγει πρώτος και για να πω την αλήθεια θα χαρώ! Αν και δεν νομίζω να τον αφήσουν να νικήσω. Αλλά τοπ 3 άνετα

    • Τι εννοείς δε φαίνεται στο χειροκρότημα και στη βαθμολογία? Αφού κατά του live stream που ήμουν την χειροκροτησαν λαι οσο για τη βσυμολογια δεύτερη βγηκε μετά την Αυστραλία ου έκανε εντύπωση γιατί κάνεις δε περίμενε την παρουσία της! Κουράστηκα να βλέπω βλακείες επειδή πέσαμε 1 θέση στα στοιχήματα!! Δε μου λένε προσωπικά κάτι απλά είναι για να δημιουργήσουν σασπένς και να μπερδέψουν τα πράγματα!

  15. Πρόλαβα τελευταία στιγμή να παίξω στοίχημα το Αζερμπαιτζαν βάζοντας λίγα χρήματα.
    αρχικά παρατήρησα ότι σε ένα στοιχηματικό site είχε φτάσει στην τέταρτη θέση με απόδοση 8, ενώ σε ένα αλλο site δεν είχε γίνει ακόμα ανανέωση των αποδόσεων και είχε απόδοση 67. Στο τσακ το πρόλαβα και το έπαιξα, αμεσως μετά έπεσε αποτομο κι εκεί στο 8.

    Αν χάσω, έχασα ελάχιστα χρήματα. Αν κερδίσω , είναι πολύ μεγάλο κέρδος.
    Εννοείται έχω παίξει και Ολλανδία στοίχημα εδώ και πολύ καιρό όταν είχε μεγάλη απόδοση.

    Εντάξει η Ελλάδα δεν κερδίζει, αλλά μία θέση στη δεκάδα είναι απόλυτα ρεαλιστική.

  16. Το προσωπικό μου 12άρι. Το περίμενα να καλπάσει μετά τον ημιτελικό…αλλά άρχισε νωρίτερα.

  17. Η Ρωσία τελείωσε.Χωρες την πρώην σοβιετικής θα ψηφίσουν και το Azerbaijan.

    Αντίο Thunder!

  18. Αγαπώ το τραγούδι από την πρώτη μέρα που βγήκε. Αλλά από αυτό το μικρό απόσπασμα δεν ξέρω γιατί έχει προκληθεί τόσος ενθουσιασμός. Και πέρυσι ο Άγιος Μαρίνος είχε ρομποτάκια. Τώρα αν χτυπιόμαστε για τους καρδιακούς παλμούς, εντάξει. Ας προσλάβουν τους γραφίστες για εντατική νοσοκομείου. Φτάνει η τόση τεχνολογική επανάσταση στη Eurovision. Τόση επίδειξη ούτε η Dami Im και τα πρόσωπά της το 2016…

    • H wow στιγμή είναι προς το τέλος οταν υπάρχει ολόγραμμα που είναι σαν να βγαίνει η ψυχή του απο το σώμα του (ακούγεται λίγο μακάβριο αλλά μάλλον δείχνει ωραία) που είναι εφέ της κάμερας οπότε δεν νομίζω να το δούμε πριν τον ημιτελικό.

    • Μα δεν έχει καμία σχέση το απόσπασμα που ανέβασε η EBU από μία κάμερα μέσα στο χώρο με αυτό που προβάλλεται στην τηλεοπτική κάλυψη. Ο ενθουσιασμός στο press room ήταν για αυτό που θα φανεί στην τηλεόραση. Και δεν είναι ρομποτάκια αυτά στη σκηνή.

  19. Εγω γιατι στο βιντεο δεν βλεπω κατι το εντυπωσιακο; εχει καποιος μια φωτο που να δικαιολογει την ανοδο στα στοιχηματα ?

    • Δεν έχει νόημα ούτε φωτογραφία να δεις. Πρέπει να δεις αυτό που θα προβληθεί στην τηλεόραση.

  20. Ρε παιδιά τέτοια πτώση Στα γραφεία? Που το είδαν αυτοί? Από τους δημοσιογράφους ότι άκουσαν? Άντε οκ ήταν τόσο εκπληκτικό αυτό εμείς για το πέφτουμε ? Τι σκατα γίνεται? Η Φουρειρα πέρισυ βρέθηκε στις πρώτες θεσεις στα στοιχήματα αλλά είδαμε και εμείς ότι το είχε τώρα εδω τι παίζει?

  21. Θα θελα να εκστασιαστώ κι εγώ όπως κάποιοι άλλοι σχολιαστές αλλά η εικόνα των λίγων δευτερολεπτων απτο κανάλι της Eurovision, δεν με βοηθάει… καθόλου μάλιστα!

    Αν υπάρχει ένα δεδομένο στις συμμετοχές τψν χωρών στον διαγωνισμό είναι ο ΑΨΟΓΟΣ επαγγελματισμός των Αζέρων. Καμιά έκπληξη ως εδώ.
    Αν το σύνολο δέσει και γράψει καλά στο γυαλί την νύχτα του ημιτελικού, τοτε περνάει τελικό.
    Με την καμία όμως και φαβορί. Πολύ προβλέψιμο και λίγο βαρετό για μένα που θα βρεθεί στην καλύτερη μεταξύ 5-10 στον τελικό – αν περάσει…
    Eurovision σημαίνει έκπληξη, να τα περιμένουμε όλα λοιπόν και τα πιο αρνητικά ενδεχόμενα πάντα παίζουν!

  22. Να ρωτήσω κάτι? Ειλικρινά όμως.. εσείς είστε φαν του διαγωνισμού ή στοιχηματατζηδες? Τα μισά σχόλια είναι για αποδόσεις, λες και παίζουμε όλοι στοίχημα ή λες και κρίνουν με βεβαιότητα το νικητή. Μήπως βρίσκεστε σε λάθος σαιτ? Αυτό πάλι που ενώ το ρεπορτάζ αφορά το Αζερμπαιτζαν, εσείς πέταγεστε και λέτε κακίες για τη Ντουσκα και τη Ταμτα, τι φάση? Εντάξει, το καταλάβαμε ότι τις αντιπαθειτε. Σωνει. Με το καλό να πάνε απατες, να έρθετε σε οργασμό. Ωχου πια!

  23. Σχετικά με τα στοιχήματα… Ορίστε άρθρο σχετικό με τα στοιχήματα του 2017 μετά την πρώτη πρόβα: https://wiwibloggs.com/2017/05/02/eurovision-2017-odds-armenia-greece-climb-first-rehearsals/

    Η Ελλάδα λίγο έξω από την 10αδα, η Αρμενία 5αδα και το Βέλγιο να κάνει ελεύθερη πτώση στα στοιχήματα… Θέλετε να σας θυμίσω που τερμάτισαν τελικά όλες αυτές;

  24. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το ότι αν ένα τραγούδι έχει καλή σκηνική παρουσία, ξαφνικά γίνεται το καλύτερο. Εμένα προσωπικά το Αζερμπαϊτζάν ήταν το 10ο αγαπημένο μου και θέλω να πάει καλά, αλλά βλέπω ας πούμε δημοσιογράφους από wiwibloggs που λένε ότι πριν δεν τους άρεσε καν το τραγούδι και τώρα πάει για δεκάδα. Είναι σημαντική η σκηνική παρουσία σίγουρα αλλά είναι και διαγωνισμός τραγουδιού. Εγώ πιστεύω ότι το Αζερμπαϊτζάν θα είναι στις θέσεις 6-10. Δεν νικάει. Και αυτό με τα στοιχήματα κάθε μέρα κάθε ώρα… Και η Ιρλανδία πέρυσι μετά τη πρόβα ανέβηκε 3-4η θέση και βγήκε 15η.

    • Ακριβώς έτσι ειναι παιδιά. Τα στοιχήματα δίνουν τάσεις αλλά κρύβουν πολλές μπανανοφλουδες. Η Ελλάδα πχ πρώτο φαβορίε διαφορά στον ημιτελικό κ στο τελικό την ρίχνουν πολύ πάρα τη τέλεια πρόβα που πήρε πρωτιά ημέρας. Δείτε όλα τα τραγούδια που ναι φαβορί. Παντού άντρες τραγουδιστές. Και πείτε μου δε θα ξεχωρίσει έστω μια γυναίκα. Ποια λέτε να ναι δηλαδή;;;

      • Ακριβώς. Επίσης, τα στοιχήματα που λέτε ότι μας έχουν ρίξει στη 10η ή 11η θέση δεν αφορούν τη θέση που στοιχηματίζουν ότι θα πάρει στον τελικό, αλλά αποκλειστικά και μόνο τη νίκη στον τελικό. Μην τα μπερδεύεται

  25. Λογικά οπτικά θα είναι πολύ εντυπωσιακό .Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν κέρδιζε τον ημιτελικό τουλάχιστον στο κοινό γιατι στις επιτροπές λογικά πρώτη θα είναι η Σουηδία ή Ολλανδία.

  26. Παιδιά ότι και να λένε τα στοιχήματα η εμείς η βραδιά που θα ψηφίσει ο κοσμος είναι απρόβλεπτη , θυμάμαι πέρσι μια Δανία που ήταν ότι ναναι, εμένα δηλαδή δεν μ άρεσε καθόλου ,στους ψήφους του κοινοί να είναι μέσα στην 10αδα ,τι βρηκα μεγάλη έκπληξη όπως και αυτό με την Σουηδία που ήταν πολύ χαμηλά στο κοινό ,μπορεί εμείς να λέμε π.χ
    ότι η Ελβετία και η Κύπρος μοιάζουν με το fuego αλλά ο κόσμος εκείνη την ώρα από το σπίτι που ασχολείται με την Eurovision μόνο εκείνη την βραδιά δεν θα το θυμάται κάν αυτό και θα ψηφίσει ανάλογα με την διάθεση αυτή την στιγμή ,για εμένα φέτος είναι πολύ ρευστά τα πράγματα μέχρι και η ισλανδια μπορεί να κερδίσει!!!

  27. Της μολδαβιας ειναι καλυτερο! Να κερδισει η κοπελιτσα απο την μολδαβια

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ