EUROVISION 2019: Πρώτη πρόβα Ολλανδίας!

Ακόμη ένα μεγάλο φαβορί για φέτος, είναι έτοιμο να κάνει τώρα τη πρώτη του τεχνική πρόβα. Ο λόγος για την Ολλανδία και τον Duncan Laurence ο οποίος με το “Arcade” δείχνει μεγάλες πιθανότητες να στεφθεί νικητής του φετινού διαγωνισμού.

Ο τραγουδιστής βρίσκεται μόνος στο κέντρο της σκηνής καθισμένος σε ένα πιάνο (σαν synthesizer) και τραγουδάει καθ’όλη την διάρκεια του τραγουδιού. Είναι ντυμένος με απλά casual ρούχα, δίχως να γνωρίζουμε αν αυτά θα είναι και τα ρούχα της εμφάνισης του στον ημιτελικό. Το χρώμα που επικρατεί στην σκηνή είναι μόνο το μπλε, άλλοτε σκούρο, άλλοτε πιο ανοιχτό. Στο φόντο πίσω που είναι και αυτό έντονο μπλε βλέπουμε καπνούς και νεφελώματα. Επικρατεί κυρίως το μπλε στοιχείο. Ο Duncan είναι καθιστός από την αρχή του τραγουδιού και δεν σηκώνεται καθόλου μέχρι το τέλος.

Το όλο παιχνίδι παίζεται στην επικοινωνία του τραγουδιστή με την κάμερα, στον τρόπο που την κοιτάει και στις εκφράσεις του. Δε γίνεται κάτι παραπάνω, είναι πολύ απλή και λιτή η όλη εμφάνιση. Φωνητικά ήταν άψογος. Ακούγεται υπέροχο και παίρνει τεράστιο χειροκρότημα εδώ στο Press Center.

Στις επόμενες πρόβες διακρίνεται καλύτερα το τοπίο που θέλουν να δείξουν. Είναι μπλε το φόντο σαν νυχτερινός ουρανό με λίγα άστρα. Η όλη ατμόσφαιρα είναι πολύ απλή και το όλο θέμα επικεντρώνεται στη φωνή του. Η κάμερα κάνει αρκετά και συχνά κοντινά πλάνα στον τραγουδιστή ο οποίος ανταποκρίνεται με ωραίο τρόπο. Επίσης υπάρχει μία φωτεινή λευκή μπάλα-λάμπα που κρέμεται από πάνω από το πιάνο  όταν τραγουδάει. Επίσης στη γέφυρα έχουμε προβολείς μωβ που αντανακλούν στη σκηνή και σπάνε για λίγο αυτό το συνεχές μπλε.

Φαίνεται ότι σε μία χρονιά με αρκετά φορτωμένα staging και απαιτητικές performances η Ολλανδία επιλέγει να δείξει κάτι απλό. Προφανώς όλο το βάρος το ρίχνουν στο τραγούδι και πιστεύουν ότι μέσα από το τραγούδι και τις πολύ καλές φωνητικές δυνατότητες του Duncan το μήνυμα θα περάσει στο κοινό. Για να δούμε.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις πρόβες του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! 

Πηγή φωτογραφίας: Paul Bellaart, eurovision.tv 

67 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φωνητικά ήταν αρκετά καλός…Ωραία ερμηνεία με βάθος και συναίσθημα…Θα ήθελα όμως κάτι επιπλέον στο stage…Για μένα όμως συνεχίζει να είναι ο νικητής για φέτος…

  2. Χίλιες φορες να κερδίσει η απλότητα και η “ευγένεια” που βγάζει η συμμετοχή της Ολλανδίας παρά κάποιο τσιρκολίκη (Ελβετία) και συμμετοχη στηριζόμενη αποκλειστικά σε εφέ (Ρωσία) όσο και να μου αρέσει η Ρωσία σαν τραγούδι…

    • Χίλιες φορές καλύτερα να κερδίσει η Ρωσία και η Ολλανδία παρά αυτή η σούπα

    • Χαχαχαχα από ότι βλέπω μέχρι και ατομα με μυαλό αμοιβάδας από δω μέσα κατάλαβαν ότι δεν παίζει να κερδίσει

  3. Οκ αυτό θέλουμε να είναι απλός αυτός Γιατί εμείς είμαστε παραγωγαρα φετο…αν δε κάνει τίποτα ίσως όντως η Ντουσκα να είναι Όχι μαύρο άλογο κατράμι μη σας πω…περιμένω και προβα Ιταλίας για να καθαρίσει τελείως το τοπίο με τα φαβορί

  4. Ένα εξαιρετικό τραγούδι ερμηνεία πολύ καλή και φωνητικά δυνατός! Αλλά κάτι σαν να λείπει στο staging
    Γενικά φέτος βλέπω έναν πολύ αμφίρροπο διαγωνισμό με πολύ μέτρια τραγούδια να θεωρούνται φαβορί και από τις πρώτες πρόβες να μην κάνουν καλή εντύπωση εκτός από Ρωσία σήμερα!
    Φέτος χωρίς hate βλέπουμε έναν πολύ μέτριο διαγωνισμό και βαρετό σε όλα τα επίπεδα ακόμα και στα media πέρσι το κανάλι της Eurovision ανέβασε πιο πολλά βιντεάκια με backstage αυτά όμως είναι μικρές λεπτομέρειες.
    Υ.Γ Εγώ θα το πω από τώρα επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον διαγωνισμό.Φετος δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί μετά και από την πρόβα του Ολλανδού
    Να τα περίμενετε όλα από αυτόν τον διαγωνισμό ότι πιο κουλο και τσιρκο υπάρχει θα το υποστηρίξουν και θα το βγάλουν και νικητή (ΙΣΛΑΝΔΙΑ ?)

    • Σορυ αλλά περίμενα καλύτερη σκηνική παρουσία! !! Το πιάνο νομίζω ότι είναι λίγο περιττό!!! ! Δεν είναι απαραίτητο να έχει πυροτεχνηματα κλπ, αλλά σαν να μου λείπει κάτι! !! ! Ούτε η Πορτογαλία είχε υπερθέαμα, αλλά έβγαζε κάτι το μαγικό και μοναδικό και ξεχώριζε! !! Η Ιταλία με μια δυνατή σκηνική παρουσία μπορεί να μπει στη διεκδίκηση του βραβείου και υπάρχει και η Σουηδία που είναι πάντα σταθερή και επικίνδυνη! !! !

      • Συμφωνώ με όλους που λένε δεν χρειάζεσαι υπερθέαμα και πυροτεχνήματα σαφώς! Αλλά όπως και να το κάνεις ειναι λίγο άδειο και κάθεται και σε όλο το τραγούδι στο πιάνο!
        Και το 17 ο Πορτογάλος μονοσ του ήταν απλός ήταν αλλά κέρδισε γτ έβγαζε κάτι με την παρουσία του
        Πολύ αμφίρροπα τα πράγματα από εδώ και πέρα

  5. Θα πρέπει όμως να αποφασίσουμε όλοι μας, αν τελικά θέλουμε ή όχι θέαμα στον διαγωνισμό…

    Το τραγούδι είναι εξαιρετικό, ο ίδιος ξέρει να τραγουδάει, ΑΛΛΆ δεν παύει η όλη παρουσία της Ολλανδίας να είναι αρκετά “φτωχή”.

    Δεν θεωρώ πως δε θα παίξει ψηλά, απλά θα ήθελα κάτι ίσως πιο γεμάτο και κυρίως λιγότερο σκοτεινό… Φτάνει νε ρη μαυρίλα φέτος.

    • Νομίζω το οτι οι περισσότερες χώρες έχουν αρκετά σκούρα σκηνικά και φώτα ίσως βοηθήσει Ελλάδα, Μάλτα, λογικά Ισπανία κτλ που έχουν έντονα χρώματα. Ειδικά με Κύπρο νομίζω οτι το όλο σκούρο/μαύρο δεν ταιριάζει στο τραγούδι και τη Τάμτα και θα χάσει ψήφους απο Μάλτα.

    • Σωστά!!!Για αυτό άλλωστε λέγεται Eurovision και όχι απλά Eurosong!
      To τραγούδι βέβαια είναι ΥΠΕΡΟΧΟ ωστόσο σάν να βάζει ένα προσωπικό στοίχημα πως θέλει να κερδίσει μόνο με το ίδιο το τραγούδι,την ερμηνεία του και την όποια ατμόσφαιρα/επικοινωνία θα επιτύχει(ή όχι )με το κοινό στο στάδιο αλλά καί τους τηλεθεατές.Ίδωμεν ποιό θα είναι το αποτέλεσμα πάντως είναι ένα ρίσκο και όλα παίζονται και παραμένουν ανοιχτά ειδικά σε έναν διαγωνισμό,ο οποίος μας έχει αποδείξει ότι αρκετά συχνά δεν φείδεται εκπλήξεων ως προς το ποιός κερδίζει στο τέλος.

  6. Ρε παιδιά μόνος του πάει να βγάλει τα ματάκια του; Τίποτα; Ούτε ένα γραφικό που να παραπέμπει στο αισθησιακό πράγματι βιντεοκλίπ; Πώς θα φαντασιωθεί η μέση ευρωπαία τηλεθεάτρια; Ο διψασμένος για καλαισθησία γκέι; Ο βαρβατάντρας πώς θα αφήσει τη μπύρα χάμω να ζουμπήξει με το δάχτυλο το κινητό του; Ποιος θα θυσιάσει το κομμάτι της πίτσας του για να τον ψηφίσει χωρίς ούτε ένα προπ; Μια φωτιά; Έναν καπνό; Μια αιθαλομίχλη; Φωτιά στα πατζάκια μας. Μας βλέπω νικητές.

    • Αν στη συνέχεια βγει χωρίς ρούχα σαν το κλιπ? Καλύπτεσαι? 😀 And then, the piano makes sence too… 😉

    • Αν στη συνέχεια βγει χωρίς ρούχα σαν το κλιπ? Καλύπτεσαι? 😀 Χαχαχαχαχα!! And then, the piano makes sence too… 😉

    • Double post, δεν παμε καλα!! Μην δημοσιευσετε το πρώτο, πατησα cancel αμεσως, αλλα…

  7. Φανταστείτε να ήταν σα το βίντεο κλιπ γυμνός θα το είχε σηκώσει είδη…τιποτα μη κάνεις παλικάρι μου άσε άλλες αποστολές να κάνουν..?

  8. Αρκετά υπερεκτιμημένο. Για καποιο λόγο όλοι θέλουν να κερδίσει η Ολλανδία, προφανώς γιατί θα κάνει μια καλή διοργάνωση κλπ και επειδή φέτος συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι μια μέτρια χρονιά και σε θέμα τραγουδιών και σε θεμα staging. Προσωπικά όμως δε θα ήθελα να νικήσει ένα τραγούδι που ο τραγουδιστής κάθεται σε ένα πιάνο και τραγουδάει μια ωραία μπαλάντα… και σε θέμα φωνής δεν είναι και άψογος. Η Κατερίνα και ο Σεργκέι έχουν πολύ καλύτερες φωνές. Μια θέση στο τοπ 5 θα την θεωρούσα πιο ρεαλιστική αν και πιστεύω πάει για νίκη λόγω Ολλανδίας. Αν πήγαινε με την Ελλάδα ο συγκεκριμένος απλώς θα ήταν στο τοπ 10.

  9. Αυτό που παρατηρώ φέτος είναι ότι δεν υπάρχει η συμμετοχή που κάνει μπαμ και που ξεχωρίζει αμέσως. Θα έλεγα ότι μέχρι και δέκα χώρες θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη νίκη και μέσα σ’ αυτές είναι και η Ελλάδα και το λέω τελείως αντικειμενικά.

  10. Κλείδωσε η νίκη. Το τραγούδι αγαπήθηκε από όλους από το πρώτο άκουσμα και έγινε από την πρώτη στιγμή το απόλυτο φαβορί με διαφορά από το 2ο για τα συναισθήματα που σε γεμίζει η σύνθεση, οι στίχοι και η ερμηνεία του Duncan.Οτιδήποτε άλλο από μια λιτή παρουσίαση θα αποσπούσε την προσοχή από αυτά. Αν υπήρχαν χορευτές, έντονα σκηνικά ή πολύπλοκα γραφικά θα αποδυναμώνονταν η συμμετοχή. Εξάλλου η άμεσα ανταγωνιστές του (Ρωσία, Ελβετία, Σουηδία, Ισλανδία βάση στοιχημάτων) έχουν έντονες σκηνικές παρουσίες και η Ολλανδία θα ξεχωρίσει στην απλότητας της. Σίγουρη νίκη στις επιτροπές με διαφορά πιστεύω. Εύχομαι να αγγίξει και τον κόσμο.

  11. Ειχε πολλα χρονια να με εντυπωσιασει τραγουδι με το πρωτο ακουσμα. Μαγικο, υπεροχο, βαθυ, εσωτερικο, με εναν χαρισματικο τραγουδιστη. Εξω δεν πεφτω γενικα στους ανθρωπους, αλλα μου φαινεται οτι το παληκαρι εχει μια βαθια, ακατεργαστη, ειλικρινη καλοσυνη. Ισως και για αυτο να με εχει γοητευσει το τραγουδι τοσο. Για μενα ειναι ξεκαθαρο οτι θα κερδισει. Δεν θα εκπλαγω αν μας πουν οτι λογω παντελους ελλειψεως σασπενς, θα μας ανακοινωσουν κατευθειαν το νικητη για να μην χανουμε το χρονο μας.

  12. Δεν πρόκειται για μια λιτή σκηνική παρουσία αλλά για μια κακή ,αισθητικά, παρουσία, αντίστοιχη της δικής μας μπλε μουτζας, πέρυσι. Φωνητικά ήταν καλός, σκηνικα όμως, αποτέλεσε τρομερή απογοήτευση η σημερινή πρόβα της Ολλανδίας και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων στο press room. Πολυ σκοτεινό, η μπάλα-λαμπα δεν κολλάει πουθενά,τα λέιζερ ασχολιαστα και το πιάνο , που δεν είναι πιάνο αλλά πλήκτρα, γιατί;Το τραγούδι παραμένει από τα αγαπημένα μου για φέτος, παρόλα αυτά δεν νομίζω πως πλέον έχει ελπίδες να κερδίσει κι ας λένε ότι θέλουν τα στοιχήματα. Αναμένω νικητή έκπληξη φέτος.

  13. Όπως είχα σχολιάσει σε προηγούμενο άρθρο πήγε απλά με την φωνή του οκ ωραίο τραγούδι ωραία φωνή αλλά μέχρι εκεί κάτι λείπει φέτος είναι όντως πολύ ρευστά τα πράγματα

  14. Η διοργάνωση μέχρι τώρα μου φαίνεται πολύ υποτονική. Τα στοιχήματα παραμένουν σταθερά εκτός από λίγες εξαιρέσεις, τα views είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές και κανένα τραγούδι δεν έχει κάνει μπαμ αλλά ούτε και καμία σκηνική παρουσία δεν έχει εντυπωσιάσει σε τεράστιο βαθμό το σύνολο όπως άλλες φορές… Πιστεύω πως ακόμα δεν έχει καθοριστεί ο νικητής και παίζουν πάρα πολλοί, ο καθένας έχει διαφορετικούς λόγους να κερδίσει, ένα μικρό προβάδισμα διατηρεί ο Ολλανδός. Μακάρι να μη δούμε στημένη νίκη (Αζερμπαϊτζάν 2011, Σουηδία 2015, Ουκρανία 2016)

    • Στις στημένες νίκες βαλε μέσα και το 14 τον άντρα με τα μούσια!
      Βαλε μέσα το 17 τον Πορτογάλο που δεν νίκησε Γι το τραγούδι του (δεν ακούστηκε ποτέ και πουθενά μετα) νίκησε για αλλά θεματακια που πούλησε καλά όπως με τους πρόσφυγες (φυσικά δεν μιλάω για την υγεία του!)
      Και πέρσι οι κότες
      Από ότι καταλαβαίνεις όπως σωστά είπες αλλά 3 παράδειγμα ο διαγωνισμοσ φυσικά είναι στημένος και το καθορίζουν αυτοί από πολύ πριν προς τα που θέλουν να το πάνε και ποια χώρα θα το διοργανώσει

  15. Ωραίο τραγούδι και καλή φωνή. Αρκεί; Προσωπικά, δεν το νομίζω…

    Για την ώρα οι πρόβες που μου έχουν αφήσει καλή αίσθηση (από την πληροφόρηση που έχουμε και από τα αποσπάσματα που έχουμε δει) είναι της Αυστραλίας, της Ελλάδας και της Ρωσίας.

    Το πως θα φαίνεται τηλεοπτικά η κάθε συμμετοχή (που είναι και η ουσία του πράγματος) θα το μάθουμε σε λίγες μέρες. Μέχρι τότε ο Ολλανδός για μένα ΔΕΝ είναι το φαβορί για νίκη. Τα στοιχήματα λίγα λεπτά μετά την πρόβα του παίρνουν την κατιούσα… Δεν τον βλέπω για πολύ ακόμα στην πρώτη θέση.

  16. Και απο εκει που ελεγα για το οτι δεν μου εκανε αισθηση η ρωσια ερχεται η ολλανδια… απογοητευση και απο εδω.. Μεχρι στιγμης πολυ δυσκολα να προβλεψουμε τον νικητη!
    Δε λεω εχει κατι ατμοσφαιρικο το τραγουδι αλλα ειναι παρα πολυ φτωχο.. ουτε λιγο καπνο δεν εχει για ατμοσφαιρα?
    Αντε να δουμε και την ιταλια, αλλιως μετα βλεπω 7 χωρες να παλευουν για την νικη μονο και μονο επειδη οι μετριες σχετικα συμμετοχες εχουν καλο staging και οι καλες μετριο staging

  17. Περιμενα κατι καλυτερο. Μου αρεσει σαν ιδεα να καθεται στο πιανο και να τραγουδαει αλλα τι πηγαν και μου εβαλαν την clavinova (που ουτε και clavinova το λες)? Βαλε εκει ενα πιανο με ουρα να δειξει λιγο!

  18. Eδώ ανέβηκε το αδιάφορο κομμάτι της Τσεχίας στη 15 θέση! ‘Ελεος, πραγματικά τραγική χρονιά.

    Ελπίζω να κάνει την διαφορά η Ιταλία και να κερδίσει επιτέλους γιατί της αξίζει η νίκη. Και για το φετινό πρωτότυπο και γεμάτο νόημα τραγούδι και για περασμένες συμμετοχές που αδικήθηκαν…

  19. Συγγνωμη, της Πορτογαλιας η σκηνικη παρουσια το 2017 ειχε εστω και κατι και παρολα αυτα θριαμβευσε; Δε χρειαζεται κατι αυτο το τραγουδι παραπανω. Εχει τη μελωδια και τη φωνη που ειναι ικανες να παραλυσουν το συμπαν.

    • Μην τα παραλέμε…ενα καλό τραγούδι σε μια πολυ μέτρια χρονια είναι…

    • Και της Γερμανίας το 2010 δεν είχε κάτι σκηνικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κερδίσει επειδή έχει απήχηση (για την ώρα) στους φαν. Μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι που θα ψηφίσουν θα δουν τις συμμετοχές μόνο στα live. Γι’ αυτό και είπα και σε προηγούμενο σχόλιο μου, να δούμε πως θα φανούν και τηλεοπτικά.

      Προσωπικά εύχομαι φέτος τα στοιχήματα να πέσουν έξω… Τόσο έξω, ώστε από τις επόμενες χρονιές να δίνουμε τόσο μεγάλη βαρύτητα σ’ αυτά. Πέρσι με την Κύπρο πήγε να γίνει κάτι ανάλογο, αλλά τελικά δεν…

  20. Μην τα παραλέμε…ενα καλό τραγούδι σε μια πολυ μέτρια χρονια είναι…

  21. Καλά και η Γιάννα δεν είχε κάτι μια μπλε μούτζα είχε και είδατε τη έπαθε…Δεν χρειάζεται το ένα δε χρειάζεται το άλλο…τηλεοπτικό σόου είναι ρε παιδιά…αν είναι το ακούω στο ράδιο…Επίσης δεν έχει αγαπηθεί απ όλους τους φαν και επίσης σα κομμάτι είναι μονότονο δεν έχει γέφυρα να τα λέτε όλα…έχει τις αδυναμίες του κι αυτό…ωραία μελωδία αλλά ωραία μελωδία μόνο αυτο

  22. Ήμουν σίγουρη ότι θα έχει την πιο απλή σκηνική παρουσία για να ξεχωρίσει. Το πιάνο δε χρειαζόταν καν. Ολομόναχος με ένα μικρόφωνο θα ταν αρκετό κ ολο μαύρο από πίσω ούτε λεηζερ τίποτα δε χρειάζεται. Θα γίνει ο σωστός φωτισμός και τα κοντινά που πρέπει για να κερδίσει. Θα το βάλουν στο τελικό μετά από ένα υπερβολικα χορευτικο ή στη διαπασών τύπου Ελβετια Κύπρο Μάλτα Ισλανδία για να φανεί η διαφορά αμέσως. Θα κερδίσει αλλά με σπρωξιματακι. Το αξίζει πάντως.

  23. Ένα τόσο καλό κομμάτι δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω πέρα από μια καθηλωτικη ερμηνεία και μια όμορφη ατμόσφαιρα.
    Το αγαπημένο μου φέτος με τη δική μας συμμετοχή γιατί πρωτίστως βγάζουν ποιότητα! Δε ξέρω αν είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί ( πλέον- ειλικρινά πολύ απρόβλεπτη η φετινή χρονιά) αλλά σίγουρα έχει αρκετές πιθανότητες να κερδίσει!

  24. Απίστευτη ερμηνεία και μπράβο που επέλεξε να εμφανιστεί με το πιάνο. Η λάμπα είναι οκ αν και δεν είναι τόσο κοντά όσο δείχνουν οι φωτογραφίες, είναι πιο πολύ σαν φεγγάρι στον ουρανό που κινείται. Για εμένα είναι ο νικητής, απλό, ξεχωριστό και πραγματικά άξιο τραγούδι! Μην ξεχνάμε ότι είναι διαγωνισμός τραγουδιού.

  25. Μ’ αρέσει πάντως που κάνουμε εμπεριστατωμενες αναλύσεις, ανάλυση σκηνοθεσίας, φωνητικων, βλεμματων, κλπ κλπ χωρίς να έχουμε δει κάτι παραπάνω από 15” και αυτά από πρόβα! Θεϊκό! Το τραγούδι της Ολλανδίας (όπως και το δικό μας) είναι εξαιρετικό κατ’εμε. Τιμούν τον διαγωνισμό ή τουλάχιστον δεν τον ντροπιαζουν. Δεν ξέρω πως θα βγει τηλεοπτικά (αντίστοιχα και για το δικό μας, για το οποίο έχω κάποιες αισθητικές ενστάσεις) αλλά για όνομα του Θεού. Μπαλάντα και δη εσωτερική είναι. Τι περιμενατε να κάνει δηλ? Να βγει γυμνος πάνω σε ένα βράχο και να έχουν μια ψεύτικη θάλασσα να τον πιτσιλα? Να τραγουδάει και να γδυνεται και να πέφτουν πυροτεχνήματα? Βγαίνει η Ντουσκα μόνη, γκρινιάζετε γιατί είναι άδεια η σκηνή. Βγαίνει με λουλούδια, μπάλες, χορεύτριες λέτε “γκωσαμε” στο θέαμα.Ε, πάρτε μια απόφαση για το τι θέλετε και – κυρίως- σεβαστειτε τη δουλειά ανθρώπων που έχουν παραπάνω πειρα από εσας στο χώρο,ακόμα κι αν δεν σας “αγγίζει” αυτό που βλέπετε. Μα πάνω απ’ όλα, περιμένετε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα! Και για να επιστρέψω στο ποστ, μια χαρά φαίνεται και ακούγεται ο ανθρωπος.Τραγουδιστης ειναι. Δεν χρειαζεται όλοι να αιωρουνται σαν σκαθαρια, ούτε να παρατηρούν τα είδωλα τους, ούτε να κλείνονται σε κλουβια για να εντυπωσιασουν. Το κάνουν μόνο με την απλοτητα τους.

    • + 1, μέχρι τελείας. Πρέπει να πάμε για έναν καφέ. Και προς θεού μη μου χαλάς την ενέργεια σου εδώ μέσα.

    • Πες μου και οτι οι αισθητικές σου ενστάσεις με την παρουσίαση της Ντούσκα έχουν σχέση με τους λωττούς και θα σε κάνω εντελώς φίλο μου

      • χαχα! Φρεντο καπουτσίνο μέτριο πίνω, να το χεις υπόψη σου! :p Κοίτα, λίγο το πολύ ψεύτικο λουλούδι με χαλάει και κάπως το φόρεμα. Ωστόσο πραγματικά, περιμένω να δω το τελικό οπτικό αποτέλεσμα για να καταλήξω αν μ’ ενοχλεί τόσο ή μπορώ να το προσπερασω. Σαν σύνολο ωστόσο θεωρώ ότι είμαστε αξιοπρεπεστατοι και – εννοείται-λατρεύω το τραγούδι.

    • Μόνο που είναι euro-VISION. Δεν είναι το the voice. Και φυσικά δε λέμε ότι δεν είναι καλός, ούτε ότι δεν αξίζει να είναι ψηλά, αλλά ναι κατ’εμέ είναι αρκετα υπερεκτιμημένο λόγω της Ολλανδίας. Αν πήγαινε κάτι αντίστοιχο με την Ελλάδα θα σου έλεγα αν ήταν πρώτο τώρα στα στοιχήματα… ούτε με σφαίρες.

      • Ναι, δεν διαφωνώ αλλά μήπως τείνουμε να εστιασουμε μόνο στο vision και να υποβαθμισουμε τελείως το ερμηνευτικο-τραγουδιστικο κομμάτι? Διαβάζω τα σχόλια και πολλές φορές αισθάνομαι πως μιλάνε 6χρονα που περιμένουν πως και πως από ένα μάγο να βγάλει ένα λαγό από το καπέλο. Αναλυουμε σχεδόν μέχρι και το ύφασμα από τα φορέματα, τη σκιά από το μακιγιάζ, τη βλεφαριδα κλπ.. Ε, υπερβολή θαρρώ. Ο Ολλανδός έχει ένα ιδιαίτερο κομμάτι, κινείται σ’ ένα στυλ που θεωρώ πως ακούγεται διεθνώς, οπότε όχι, προσωπικά δεν θεωρώ πως προμοταρεται. Κι αν αυτό θεωρείς πως συμβαίνει, θεωρώ τουλάχιστον πως δεν γίνεται κραυγαλεα.

      • Έχετε μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Το vision πάει στο όραμα που είχαν για την Eurovision να γίνει ένας θεσμός που θα ενώσει την Ευρώπη μετά από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Το οπτικό μέρος τους διαγωνισμού προστέθηκε αργότερα και μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε να παίρνει τόση μεγάλη διάσταση ώστε να μπορεί να ανατρέψει ολοκληρωτικά την γνώμη του κοινού για ένα τραγούδι. Αλλιώς θα λεγόταν eurovisual ή κάτι τέτοιο.

  26. Για με΄να φωνητικά έχει θέμα ο και το κλιπ δεν έδειξε πολλά – ναι υπόπτο
    Θα δείξει
    Απλό αλλά όχι με μπλε χέρια υπάρχει διαφορά στην απλότητα
    Ωστόσο οκ… θα δούμε
    ΥΓ: δε περίμενα να δω κάτι παραπάνω ωσ προ τη σκηνή

  27. Αυτό το πράγμα είναι φαβορί για νίκη; Βαρετό! Ακόμη και ο Salvador που ήταν τόσο απλός, σε ταξίδευε και αυτό είναι πιο βαρετό πεθαίνεις, σε ένα τραγούδι τόσο καλό που θα μπορούσαν να είχαν σκηνική παρουσία… ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕ 1 ΠΟΝΤΟ ΔΙΑΦΟΡΑ!

  28. Αν κερδίσει, θα κερδίσει μόνο και μόνο επειδή είναι μια πάρα πολύ αδύναμη χρονιά φέτος. Αν διαγωνιζόταν πέρσυ, που είχε πολύ δυνατά κομμάτια, δεν θα κέρδιζε με τίποτα. Btw σκέφτομαι πως αν διαγωνιζόταν φέτος η Φουρέιρα την είχε στο τσεπάκι της την νίκη, ήταν άτυχη που η περσινή χρονιά ήταν τόσο δυνατή. Και όσο σκέφτομαι πως κομματάρες πέρσυ, όπως της Γαλλίας και της Βουλγαρίας δεν μπήκαν καν 10άδα, τρελαίνομαι. Αλλά και να μην κερδίσει ο Ολλανδός, δεν βλέπω κανένα άλλο κομμάτι που θα μπορούσε να κερδίσει μέχρι στιγμής. Ίδωμεν!

  29. Άδειο !

    Προφανώς ο κλαψιάρης nakedbutt Κρις Άιζακ των κάτω Χωρών πάει για βρούβες…Δεν χωρά δεύτερο Σαλβατόρε η esc μέσα σε 3 χρόνια.

  30. Λοιπόν για τους επιτήδειους να σας θυμήσω την μορφή του διαγωνισμού λιγο… Διαγωνισμός τραγουδιού ειναι όχι διαγωνισμός ποιός θα έχει τα καλύτερα εφε…. Εξαίσια φωνή παει για την νίκη. Αντε

  31. Αυτό που βλέπουμε στην πρώτη πρόβα, είναι μια ματιά φευγαλέα απ’την κλειδαρότρυπα, οπότε ας μην βιαζόμαστε για συμπεράσματα.
    Φωνητικά δεν εντυπωσιάστηκα κι η αλήθεια ειναι ότι δεν με συγκινεί η χροιά της φωνής του.
    Ωστόσο παραμένει φαβορί για πολλούς κι αυτό ειναι σεβαστό.
    Το σκοτεινό σκηνικό το εχουμε δει σε πολλά τραγούδια και γενικά δεν μ αρέσει αλλά εδώ ίσως ταιριάζει με το τραγούδι.
    Έχουμε πολλές προσθήκες να δουμε στις επόμενες πρόβες, άρα υπομονή …

  32. Απορώ που κάποιοι λογοκρίνετε το Thunder ζητώντας από τους διαχειριστές να μην δημοσιεύουν άρθρα του
    Απο την άλλη το σχόλιο του Nicko ουτε κουβέντα και μετά λέτε για μουσικό διαγωνισμό

      • Τόσο σου κόβει αλεξιπτωτιστή φαν
        Εμφανιστήκατε αυτήν τη βδομάδα να το παίξετε ειδήμονες με Τία ανοησίες σας
        Αν άνοιγες τα στραβά σου και διάβαζες τα άρθρα δε θα εγυαγρα αυτές τις ανοησίες
        Εκτός αν θίξαμε το επίπεδο του Nicko που μάλλον είσαι ο ίδιος
        Ωραία κριτήρια έχεις εσυ στη ζωή σου
        Και σε αυτό δε σας κόβει καθόλου
        Ας που οι διαχειρίστες αν το δικό μου nickname ειναο το ίδιο με του Thunder
        Ελεοοοοσς

      • Αν θυμάμαι καλά σε είχε πλακώσει το ταβάνι εσένα

    • Μην απορεις τόσο πια.. στήσουν κι εσύ αν είναι με το φίλο σου έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με πανό τσιρίζοντας, φέρτε μας το Σεργκέι. Με 2050€ ούτε ο Justin η γαλοπούλα δεν έρχεται.

      • Δεν μίλησε κανείς για 2050 Ευρώ ανοητε.2000 θα βάλω εγώ και αν καμιά 40 άρια άτομα βάλετε από ένα 50 αρικο θα πάμε 4000 ένα ποσό που δεν το λες και πολυ μεγάλο αλλά θα βάλει και η ΕΡΤ φυσικά χρήμα συν ότι θα γίνει μεγάλο θέμα στους κύκλους της eurovision και ο Sergey θα συγκινηθεί από την αγάπη που του δείχνουμε

      • Εννοούσα τα 2000 τα δικά σου συν το πενηνταρικο του Τάσου (Αν δεν είσε το ίδιο άτομο βέβαια) γιατί άλλος νοήμων άνθρωπος δε θα έπαιρνε στα σοβαρά την πρότασή σου. Πίστευα ότι απλώς τρολαρεις προτείνοντάς το αυτό αλλά εγώ αντιπροτείνω να κάνουμε όλοι εδώ έναν έρανο να βγάλουμε τα νοσήλειά σου στο Δαφνί κι ο,τι περισσέψει παρ’τα γλειφιτζουρια. Τα παιδιά της ηλικίας σου τρελαίνονται γι’αυτά.
        Τι να πω.. έζησα να με.πει και ο Thunder ανόητο..
        ?? Με αγάπη και κατανόηση στο πρόβλημά σου!

  33. Οι βαθμολογίες από το press room ουσιαστικά δεν είναι από δημοσιογράφους, αλλά από φαν που βρίσκονται στην αίθουσα “τύπου”. Το ότι κατατάσουν το “μεγάλο” φαβορί για νίκη ως τέταρτο σήμερα, έχοντας πλέον ολοκληρωμένη εικόνα, φανερώνει ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο φαβορί ο Ολλανδός.
    Για να δούμε…

    • Ναι η ψήφος 10 τρελών φανς που υποκινούνται από το τηλεοπτικό τρικ και τα υποκειμενικότατά τους κριτήρια δείχνουν ποια είναι η πραγματική κατάσταση. Το ίδιο press center είχε το 2017 πρώτη τη Φινλανδία (έλεος) και τη Πορτογαλία ΤΡΙΤΗ! Για να μην μιλήσω για το Βέλγιο που βγήκε 4ο και πήρε τη τελευταία θέση με 0 βαθμούς!

  34. Mangelo ειλικρινά γιατί εκτίθεσαι έτσι
    Πρώτα απο πέρυσι πιο έντονα γράφω εδώ μέσα και φυσικά δεν είμαι το ίδιο πρόσωπο με τον Thunder
    Ειλικρινά ας απαντήσουν οι διαχειριστές να ψάξουν να το δουν Εάν δε θέλεις να το καταλάβεις εσυ ή υπόλοιποι προσωπικά δε θα κάτσω να σκάσω
    Επίσης στα περί εράνου έχω απαντήσει στον Thunder ότι θέλω να πιστεύω ότι ειναο αστείο γιατί μόνο αστείο το βλέπω
    Μάλιστα του έγραψα ότι υπάρχουν καταξιωμένοι ελλληνες και δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε τον Σεργκευ
    Απλά είπα ότι ίσως το πρόβλημα ειναι στην σύνθεση και όχι στον ερμηνευτή κάνοντας μια ρητορική ερώτηση μήπως να ερχόταν ο Κιρκοροφ;
    Ειναο η τελευταίο φορά που μπαίνω στη διαδικασία να απολογηθώ για τοννThunder
    Ειλικρινά το επίπεδο του άλλου όπως αναφέρθηκε για τον Ελβετό το κάνατε γαργάρα
    Γιαυτο εκνευρίζομαι φίλε γιατί επίπεδο μηδέν και αν τα κριτήρια των φαν είναι αυτά τότε δεν υπάρχει σωτηρία
    Μήπως να κάναμε έρανο για να έρθει ο Ελβετός να τον συναντήσει μπας και ηρεμήσει ο Nicko
    Αυτά όμως δεν σας ενοχλούν αλλά πάτατε και βρίσκεται αφορμές αποπροσανατολισμού
    Ακούω για επίπεδο και απορώ πως οι διαχειριστές επέτρεψαν αυτό το σχόλιο του εν λόγω
    Ο άλλος έγραψε δε θέλω να κερδίσει η Ρωσία γιατί είναι ομοφοβική Ωραίο κριτήριο για διαγωνισμό τραγουδιού
    Την Νετα και την Νταννα και την Ερενερ που έχουν σφαγιάσει κόσμο καταπατήσει κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιώματων τις έχει για θεές
    Εντάξει η επιστήμη σηκώσει τα χέρια ψηλά
    Λυπαμαι αλλά ο διαγωνισμός έχει πάρει την κατρακύλα με τους wiwi και όλους αυτούς που τον βλέπουν ως ψυχανάλυση (ζουν να βγουν σαν τις τρελές στο φακό ή να ποζάρουν με ερμηνευτεσ ξένων χωρών που ούτε καν γνωστοί ειναι) και διαγωνισμό ραντεβού
    Είτε σας αρέσει είτε όχι αν η Ρωσία φύγει θα είναι πλήγμα για το διαγωνισμό
    Εκεί πάει το πράγμα

  35. Ε τώρα τι να πω.. ουου και ουου και ουξινος χρυσέ μου.. δε λεω καλη φωνη, ομορφος, συμπαθητικος..
    Ισως αυτο αρκεί αλλα προσωπικα το θεωρώ πολύ υπερτιμημένο. Δηλαδη οχι και να σαρώσει. Αν κερδισει η Ιταλία θα χαρω πιο πολύ.
    Πιστευω ομως οτι ο στίχος «Loving you is a losing game « θα αγγιξει τους τηλεθεατες, οπως το εκανε και ο στιχος «I m not your toy» χαχα
    Ας ειναι, αλλα κ παλι, υπερτιμημενο θεωρω

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ