EUROVISION 2019: Πρώτη πρόβα Μολδαβίας!

Η Anna Odobescu από την Μολδαβία είναι αυτή τη στιγμή στη σκηνή του EXPO Tel Aviv για να πραγματοποιήσει τη πρώτη της τεχνική πρόβα στο τραγούδι “Stay“. Στον ημιτελικό εμφανίζεται κανονικά τρίτη, ωστόσο λόγω αλλαγής στο σημερινό πρόγραμμα με την Λετονία κάνει πρόβα πέμπτη στη σειρά.

Το τραγούδι ξεκινάει με ένα μαύρο φόντο LED που καλύπτεται από άμμο και στη συνέχεια εμφανίζεται μία καλλιτέχνης άμμου που σχεδιάζει στην άμμο με το χέρι της και αυτά απεικονίζονται στην οθόνη. Ότι συνέβη ακριβώς και το 2011 με την Ουκρανία (Mika Newton). Όσον αφορά τα σχέδια στην άμμο, είναι πάρα πολλά και συνεχόμενα  (μία γάτα, ένα φεγγάρι, κάστρα, χέρια), ωστόσο σταμάτησε απότομα η πρόβα και διακόπηκαν όλα. Η Anna φοράει κατάλευκο μακρύ φόρεμα που είναι φουσκωτό από τη μέση και κάτω και δίπλα της υπάρχει το τραπέζι με την ζωγράφο της άμμου, η οποία είναι εντυπωσιακά ντυμένη στα μαύρα. Φωνητικά, η τραγουδίστρια άψογη και σταθερή σε όλο το τραγούδι.

Περνάμε σε ένα λευκό φόντο που είναι βαμμένο με σκοτεινές ρωγμές στην οθόνη και οι λέξεις STAY γράφονται με πολύ μεγάλα γράμματα στα δεξιά. Στο τραπέζι υπάρχει ένα κλουβί και κεριά. Σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού η τραγουδίστρια γυρνάει γύρω από το τραπέζι και σε κάποια στιγμή οι 2 γυναίκες ενώνουν τα χέρια τους και αυτό φαίνεται πίσω στο φόντο. Το όλο σκηνικό στο φόντο κλείνει με άσπρα σχήματα και ένα τριαντάφυλλο στην άκρη. H ζωγράφος σχεδιάζει το STAY με κόκκινα γράμματα στην άμμο και τοποθετεί ένα τριαντάφυλλο (αυτό που φαίνεται στο κλείσιμο στο φόντο). Να τονιστεί ότι η τραγουδίστρια live είναι σαν να ακούς τη studio version!

Να σημειωθεί εν τέλει ότι η κοπέλα στην άμμο ονόματι Kseniya Simonova είναι η ίδια που συμμετείχε στην σκηνική παρουσία της Ουκρανίας το 2011 (Angel – Mika Newton – 4η θέση)!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις πρόβες του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! 

Πηγή φωτογραφίας: Margarita Cernei, eurovision.tv 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να μια έκπληξη! Δε το περίμενα, βέβαια αν κι το έχουμε ξαναδεί όπως αναφέρθηκε θεωρώ ότι θα δένει πολύ όμορφα τηλεοπτικά. Νομίζω ότι η Μολδαβία αύξησε τις ελπίδες τις πρόκρισης έχοντας στο πλευρό της τη Ρουμανία τη Ρωσία και άλλες χώρες που συνήθως τη στηρίζουν. Φωνητικά άψογη ωστόσο το τραγούδι παραμένει άλλης δεκαετίας! Δε θα εκπλαγω αν περάσει.

  2. Είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί,αλλά οκ δεν πειράζει…Ωραία μπαλάντα,ωραία ερμηνεία,ωραίο φόρεμα οι εικόνες είναι εντυπωσιακές…Βέβαια δεν έχει ελπίδες πρόκρισης,αλλά τουλάχιστον η εμφάνιση δεν είναι κακή…

  3. Πολυ ωραιο τραγουδι! Αυτο θελω να κερδισει! Κισιναου 2020 βλεπω

  4. Μια συμμετοχή με ένα τραγούδι τόσο ανέμπνευστο και κλισέ που ο μόνος τρόπος για να την παρατηρήσει κανείς πέρα από τις φωνητικές ικανότητες της τραγουδίστριας είναι να σου αποσπάσει την προσοχή κάτι που θα συντελείται επί σκηνής. Με αυτό το σκηνικό πιο πολύ χαζεύω και με ενδιαφέρει τι φτιάχνει η καλλιτέχνης παρά το τι τραγουδάει η Anna. Όλοι μιλάνε για την μεγάλη έκπληξη του 2ου ημιτελικού που από την αφάνεια μπορεί να χτυπήσει μέχρι και 5αδα στον ημιτελικό. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα τηλεοπτικό σόου αλλά για μένα τουλάχιστον πρωτίστως είναι διαγωνισμός τραγουδιού και έπειτα όλα τα άλλα. Και στην τελική δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν κάτι πρωτότυπο αλλά πήραν έτοιμη την ιδέα της Ουκρανίας.

  5. Καλή επιτυχία στην Μολδαβία μιας και το τραγούδι είναι του Γιώργου Καλπακίδη.

  6. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το concept με την Ουκρανία το 2011 και το Angel. Για τότε ήταν κάτι πρωτοποριακό και όμορφο. Όσοι άρχισαν να παρακολουθούν τον διαγωνισμό από το 2012 και μετά και δεν το έχουν ξαναδεί λογικά θα ενθουσιαστούν. Οι υπόλοιποι απλώς θα το θεωρήσουμε αντιγραφή.

  7. Αν η Μολδαβία συμμετείχε στον πιο αδύναμο 1ο Ημιτελικό, τώρα θα μιλούσαμε για σίγουρη πρόκριση.
    Επίσης αν αυτή ήταν η συμμετοχή της Σουηδίας ή καμιάς άλλης Σκανδιναβικής χώρας, θα γραφονταν διθύραμβοι…
    Δεν διακινδυνεύει κανείς να στοιχηματίσει στην πρόκριση της Μολδαβίας, το χει καταφέρει με πολύ μετριότερα και κιτς κομμάτια, άρα μπορεί και τώρα…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ