EUROVISION 2019: Πρώτη πρόβα Κύπρου!

Αυλαία σήμερα για τις πρώτες τεχνικές πρόβες της Eurovision 2019 και το βάπτισμα του πυρός παίρνει η… δικιά μας Τάμτα, η οποία εμφανίζεται πρώτη στον Πρώτο Ημιτελικό του φετινού διαγωνισμού εκπροσωπώντας την Κύπρο!

Η Τάμτα εμφανίζεται στην σκηνή φορώντας μαύρο σακάκι και μαύρες μπότες, που καλύπτουν σχεδόν όλο της το πόδι. Πλαισιώνεται από 4 χορευτές, που επίσης φοράνε μαύρα ρούχα και μαύρα καπέλα. Στο δεύτερο ρεφρέν του τραγουδιού οι χορευτές βγάζουν το σακάκι που φοράει  και εκείνη μένει με ένα φόρεμα κοντό, με ασημί κρόσσια/κρυστάλλους. Αυτό φαίνεται και το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της χορογραφίας. Σε όλο το τραγούδι υπάρχει χορογραφία και κάποιες κινήσεις είναι παρόμοιες με αυτές στο βιντεοκλίπ. Γύρω από την Τάμτα υπάρχουν 6 κολώνες φωτισμένες σε άσπρο χρώμα που κατά τη διάρκεια του τραγουδιού τις διαπερνούν μπλε γραμμές. Ανάμεσά τους εμφανίζονται οι χορευτές που την πλαισιώνουν. Τα γραφικά στην LED οθόνη είναι κυρίως γραμμικά σχέδια σε κόκκινο, άσπρο και μοβ χρωματισμό τα οποία ξεκινούν από την οθόνη πίσω και συνεχίζουν και στο πάτωμα. Ο τίτλος “Replay” που επαναλαμβάνεται τρεις φορές στο ρεφρέν, δείχνει την Τάμτα να κάνει τρεις φορές την ίδια κίνηση. Σκηνοθετικά φαίνεται πολύ ωραίο και συγχρονισμένο. Η χορογραφία τελειώνει με τους χορευτές ξαπλωμένους στο πάτωμα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δευτερόλεπτα από την πρώτη πρόβα της Κύπρου όπως δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο Youtube.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις πρόβες του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! 

Πηγή φωτογραφίας: Kynthia Kindeli ,  CYBC: Eurovision Cyprus, Eurovision.tv

106 ΣΧΟΛΙΑ

  1. είδα ένα βίντεο κάποιων δευτερολέπτων στο youtube που ανέβασαν και δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα κιόλας.

  2. ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΣ ΟΙ ΣΤΥΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΛiΤΕΧΝΗ!!!!!! στεναχωρεθηκα πολυ με αυτη την εμφανιση.πολυ κριμα για την Ταμτα.Οι χορευτες σαν ισπανοι του φλαμεγκο η Ταμτα εντελως σαδομαζοχιστικο στυλ καμια συνοχη.Πολυ σκοτεινο πολυ μαυρο πολυ κριμα λυπαμαι αληθεια .

  3. σχόλια απο δημοσιογράφους για την Τάμτα:
    Μέχρι στιγμής είπαν:1)Στατικό
    2)σκοτεινό
    3)θυμίζει fuego χωρίς την ίδια ενέργεια όμως..τους άρεσε το σημείο που τς βγάζουν το jacket
    4)Κυριαρχεί το μαύρο και το μωβ…και τα χρώματα θυμίζουν την Αυστραλία πέρυσι
    5)Δεν χορεύει(φαντάζομαι λόγω της μέσης της) κυρίως κάνει πόζες
    6)Στο ‘replay replay replay yeah’ στην οθόνο παίζει σε replay η ίδια ‘σκηνή’

    • αρχικα στο press room την ωρα της ταμτας δεν ειχαν ηχο, και φυσικα το αποτελεσμα που ειχαν δεν θα ηταν το τελικο.. τωρα για την σκωτινη σκηνη, αυτο μπορει να φτιαχτει και νομιζω πως το καταλαβαν και οι ιδιοι γιατι στην 3η προβα το εκαναν ποιο φωτινο..

  4. Πολύ εντυπωσιακό το άνοιγμα του 64ου Διαγωνισμού Γιουροβίζιον!!! Early in the morning, λένε οι στίχοι, early in the morning οι δύο πρόβες της Κύπρου, και η δεύτερη της Ελλάδας!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ, ΤΑΜΤΑ!!!

  5. Ενδιαφέρον,καλά τα πήγε σε γενικές γραμμές,στη 2η πρόβα θα τα πάει καλύτερα!!!

  6. ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΣ ΟΙ ΣΤΥΛΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ!!!.Πολύ κρίμα για την Τάμτα.Οι χορευτες σαν Ισπανοι του φλαμεγκο η Ταμτα με σαδομαζοχιστικο στυλ καμια συνοχή.Πολύ dark καμία σχέση με το τραγούδι κρίμα απογοητευση .Δεν της άξιζε αυτο της Ταμτας!!!!!

  7. Παιδιά δεν είναι λίγο..η Σάσα έτσι στήνει τα τραγουδια..απλά η Ελένη πέρυσι(που δεν μ είνσι συμπαθής) ανέβηκε στη σκηνή και σκότωνε με το βλέμα,πατούσε στη σκηνή και έτριζε..
    Η Τάμτα είναι λίγη..έβαλε και τις μπότες τς Maruv και βγήκε
    Αλλαγές δεν πιστεύω οτι θα γίνουν..κυρίως γιατί η πρώτη πρόβα είναι για τα πλάνα κτλπ
    Αν πχ αλλάξουν χορογραφία,θέλουν έξτρα πρόβα για τα πλάνα
    Ίσως γίνει λίγο πιο φωτεινό,..στάνταρ θα υπάρχει κανας καπνός-φωτιά..αυτά

  8. Ένα ακόμη λάθος της Τάμτα είναι που βγήκε με μπότες με τακούνι ενώ έχει θέμα με την μέση,θα μπορούσε να βάλει φλατ μπότες για την πρόβα για να μην υπαρξει κανα πρόβλημα

  9. Εγω θέλω να ρωτησω κάτι άσχετο η Κατερίνα ποτε πετάει για Ισραήλ;

    • Σήμερα η Κατερίνα Ντούσκα ταξιδεύει για Ισραήλ. Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες λεπτομέρειες. Ευχαριστούμε!

  10. Καλή αρχή να έχουμε!

    Σχετικά με κάποια σχόλια εδώ μέσα – η πρώτη πρόβα είναι περισσότερο τεχνική και ναι, μπορεί να βλέπουμε κάτι που να μη μας δίνει την καλύτερη αίσθηση στυλιστικά αλλά μπορεί στις κάμερες να γράφει απίστευτα. Σχετικά με σχόλα του τύπου ότι είναι στατικό, απλά περιμένετε να δείτε τα camera shots διότι αυτά μπορούν να απογειώσουν μία εμφάνιση και από στατική να την κάνουν να φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

    Όσον αφορά κάποια σχόλια του τύπου “αντίγραφο Αυστραλίας 2018 λόγω μαύρου και μωβ φωτισμού”, απλά γελάω. Ξυπνάτε ρε, τα ίδια χρώματα είναι, δεν είναι τα ίδια γραφικά! Αλλά μη δούμε τίποτα που να μοιάζει με κάτι προηγούμενο έστω και στο ελάχιστο, αμέσως να κράξουμε!

    Καλή επιτυχία Τάμτα, δείξε τους τι αξίζεις!! 😉

  11. Περίμενα περισσότερα στυλιστικά από την Τάμτα. Όλα αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει πολύ στο στιλ της, που ήταν πάντα πρωτοποριακό. Τώρα αυτό το κάπως “φτηνό” λουκ με το καμένο μαλλί την αδικεί. Φωνητικά καλή. Αλλά η εικόνα απογοητευτική.

    • Τα ρουχα της Μαρουβ ηταν απο τη λαικη αγορα της Ουκρανιας. Οτι μου συγκρίνετε Mi-Ro με κατι τετοιο μπορει να με στειλει.

  12. Το οτι είνσι μάνα τι σημαίνει;;2019 έχουμε,η κόρη της είναι μεγάλη
    Ντροπή να λέμε τέτοια πράγματα
    Αλλά όντως το ρούχο δεν είναι και οτι καλύτερο
    Οι μπότερ θυμίζουν Μαρούβ
    Αν και οπως είπα,στους δημοσιογραφους άρεσε το σημείο που τς βγάζουν το jacket

  13. Δεν καταλάβαμε και πολλά απ την πρώτη πρόβα. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μου άρεσαν καθόλου τα ρούχα. Κυρίως της Τάμτα. Όπως και να έχει καλή επιτυχία στη Κύπρο μας.

  14. Ο μόνος που λέει τα καλύτερα για την Τάμτα είναι αυτός απ το wiwi που μόλις δει κάτι gay σε μια εμφάνιση,ή κατι πλ σεξυ(πχ χορευτές) το αποθεώνει
    Σειρά μας αύριο,να δούμε τι θα δούμε

    • Θα θεωρηθείς εμπαθής με αυτά που λες
      Δυστυχώς κάτι άτομα από τα wiwi διαμορφώνουν άποψη
      Καταντια
      Για τη πρόβα περιμένω να δω πιο πολλά για να κρίνω

  15. Μην κρινετε χωριs να γνωριζετε η εμφανιση τηs ταμτα δεν θα εχει καμια σχεση με την 1 ακουστικη προβα που βλεπετε!!!!
    στην 3 προβα θα δειτε την τελικη μορφη που θα ειναι πολυ πιο up

  16. Η εφη γουση ανεβασε στην ιστορια της στο ινσταγκραμ μια εικονα που ειχε ενα ροζ μονοκερο με μια ιπποτισα! Κι ειχε γραψει eurovision greece …. λετε να εχει καποια σχεση με την σκηνικη εμφανιση;

    • Λογικά ναι, αν και μου κανει λίγο κιτς και έξτρα η ιδεα ενος μονόκερου πάνω στη σκηνή χαχαχα.

      • Για μονόκερους ακούμε, για τούλια ακούμε, για ροζ χρώμα, για φορεματακια με φρουφρου και αρωματακια. Στην Γιουροβίζιον είμαστε ή στον μαγικό κόσμο της Μπάρμπι ;;

  17. Πολύ μέτρια τα πράγματα για την Κύπρο…

    Θα περιμένω να δω και το βίντεο από το επισημο κανάλι της Eurovision για να έχω καλύτερη άποψη. Πάντως η πρώτη αίσθηση δεν είναι (δυστυχώς) θετική…

    Καλή επιτυχία!

  18. Στο επίσημο video η φωνή είναι πολύ διαφορετική live χωρίς το autotune και το σημείο που της σκίζουν το σακάκι πολύ αμήχανο. Περίμενα περισσότερα πράγματα.

  19. Παρα πολυ καλη και φωνητικα και στυλιστικα .Γράφει υπέροχα στο φακό,μ αρεσει η χοροφραφία και το σημείο που της βγάζουν το jacket .Απ οτι ειπαν σε διαφορα site θα υπαρχουν εφε με το replay καθως και φωτιες .Σίγουρα στις επόμενες πρόβες θα δούμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα .Καλη επιτυχια !!!!!!!!!!

  20. Πραγματικά αδιάφορο δεν μου αρέσει τίποτα , τα ρούχα το μαλλί και τα φώτα ,μέχρι στιγμής είναι μια σύγχρονη μεν αλλά αδιάφορη εμφάνιση ?

  21. Δεν τρελάθηκα.. Ειδικά η επιλογή των ρούχων, πολύ αστοχη.. Τα καπέλα των χορευτών.. τι φάση? Εντωμεταξυ στο “mmm…” του τραγουδιού είναι ολοιδιο με το περσινό εισαγωγικό της Φουρειρα ή μόνο σε μένα φάνηκε έτσι? Ας δούμε ωστόσο και τις επόμενες πρόβες και κυρίως την τελική εικόνα, μπας και βελτιωθεί.

  22. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!Μια Ταμτα ντυμενη Maruv ,θα πω οτι φαινεται εως και φθηνιαρικο και οχι classy sexy….η Ταμτα με γλυμμενο μαλλι και κουρασμενη…..τα ρουχα την φορανε και δεν τα φοραει….οι χορευτες τερμα κακογουστοι και ντυθηκαν Luca Hanni απο Ελβετια με αυτα τα καπελα….επισης φωνητικα ακουγεται χαλια σαν να φωναζει…..στατικοτατη χωρις να χορευει ουσιαστικα και το ολο πραγμα σκοτεινοτατο………την καψατε Κυπριοι την Ταμτα με τα χαλια ρουχα και το μετριο τραγουδι……θα τολμησω απο τωρα να πω οτι ειναι εκτος δεκαδας…..κριμα Ταμτα!

    • Όντως οι χορευτές ντύθηκαν Luca Hanni και Τάμτα Μαρουβ καμία πρωτοτυπία ,όταν έλεγα ότι φέτος την Τάμτα δεν την άφησαν να βάλει την δίκη της προσωπικότητα είχα δίκαιο ,ούτε το τραγούδι είναι Τάμτα ούτε το ντισιμο ,εκείνη στις εμφανίσεις έχει ένα στυλ ποπ pop up με ζωντανα (πολύχρωμα)χρώματα και περιποιημένα (ιδιαίτερα )μαλλιά ,αυτό τι είναι ,μια άλλη και πήρε και την στυλίστρια που συνεργάζονται τόσα χρόνια….κρίμα

  23. Παιδιά η απόδοση της Κύπρου στα στοιχήματα σιγά σιγά πέφτει μακάρι στις επόμενες πρόβες τα πράγματα να πανε καλύτερα!! Καλη επιτυχια!

  24. Συγγνώμη ρε παιδιά τι ακριβώς περιμένατε; Ας τα πιάσουμε ένα ένα. Το staging από τη στιγμή που το ανέλαβε η σασα ξέραμε ότι θα είναι κάτι καλό μοντέρνο αλλά χωρίς τίποτα το συγκλονιστικό. Αν εξαιρέσεις την Αρμενία του 16 όλες οι άλλες δουλειές της στο διαγωνισμό ήταν αρκετά καλές αλλά όχι και τέλειες. Πέρσι η φουρειρα η ίδια ήταν αυτή που το απογείωσε. Δεύτερον η φωνή της όντως δεν ακούγεται καλά στο επίσημο βίντεο όμως στο στορυ ακούγεται μια χαρα. Ας περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Ντύσιμο δεν είναι της αισθητικής μου αλλά τα φώτα γράφουν πολύ ωραία στο βινύλιο ή ότι υλικό είναι αυτό. Όλα θα κριθούν από το πως θα αποδώσει φωνητικά στο τέλος και πως θα είναι τα πλάνα. Εμένα γενικά μου άρεσε. Δεν είναι τελειο αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στην πρώτη πρόβα εφέ κτλπ δεν τα βάζουν. Άρα αναμένουμε για την πρώτη jury rehearsal που θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα αλλά και για τον ημιτελικό που εκεί πια θα μπορούμε να κρίνουμε εύκολα. (Το σχόλιο για το ρούχο και την ηλικία-ιδιότητα μάνας τραγικό. 2019 έχουμε ο καθένας βάζει ό,ζόρι γουστάρει ανεξαρτήτως του ποιος είναι. Τώρα αν αρέσει στον καθένα αυτό είναι άλλο θέμα που δεν αφορά και τη Τάμτα βασικά γιατι αν γενικά αρέσει όπως το περσινό της φουρειρα ποιος βιάστηκε για τις αρνητικές κριτικές)

    • Συγγνώμη αλλά εμένα η Αρμενία το 2016 ήταν καταπληκτική, για εκείνη την Χρόνια ήταν η νικήτρια μου!!

      • Ναι αυτό εννοώ ότι ήταν μόνο τότε τέλειο το staging που είχε κάνει (έτσι όπως το έγραψα δεν ήταν κατανοητό όντως ?)

  25. To stanging καλό , η Τάμτα λαμπερή αλλά ρε παιδιά αυτά τα φωνητικά! Γιατί κάθε χρόνο έχουμε θέματα με τα φωνητικά κ κυρίως τα back vocals? Γιατί σε γυναικεία φωνή τα φωνητικά να τα κάνει άντρας? Γυναικείες φωνές δεν υπάρχουν? Χάνεται η φωνή της τραγουδίστριας κ ακούγεται μια πολύ τραχιά αντρικά φωνή δυσάρεστη στο αυτί μας. Κρίμα!

  26. Μάριε συγγνώμη για όσα είπα πριν
    Είδα τις επίσημες φωτογραφίες και έπαθα αρνητικά δοκ
    Η Τάμτα που ξεχωρίζει χρόνια για το style,βγαίνει δεύτερη..ειδικά στο κλείσιμο κάνει ακριβώς την ίδια πόζα με την Ελενη(πλατη με κεφαλι γυρισμενο στο φακο) ολη η πλατη εξω και φαίνεται σχεδόν και ο κ…. της
    Και δεν είμαι ένα άτομο συντηρητικο αλλα ειναι τραγικο..
    Όσοι βρίζατε την Maruv και λεγατε οτι εινσι σοφτ πορν και καμπαρε..εδω σας αρεσει ξαφνικα ε;
    Ας πατησει ποδι η Ταμτα…τουλαχιστον μην εχει ιδιες ποζες με την Ελενη..σε τουλαχιστον 3 σημεια συμβαινει αυτο
    Οι αλλαγες που θα γινουν:
    1)Θα γίνει πιο φωτεινό
    2)Θα υπάρχουν φωτιές
    3)replay σκηνών

  27. Πως φαίνεται ότι η Σάσα πιο πολύ έδωσε βάση στη σκηνική παρουσία της Ελβετίας και είχε την Κύπρο σε δεύτερη μοίρα! !! !Θυμίζει σε όλα την Maruv, με την μόνη διαφορά ότι η Maruv μπορεί να είχε άθλιο τραγούδι, αλλά η σκηνική της παρουσία ήταν ΠΟΛΎ καλύτερη! !!

  28. Πάρα πολύ καλά φωνητικά, καλύτερα από το studio. Διόρθωση στα back (ξέφυγε λίγο στο τέλος του clip). Μου αρέσει το concept χρωμάτων και ντυσιμάτων και μένει να δούμε πως γράφει σκηνοθετικά.

    Γενικά….πολύ πολύ καλή πρώτη εντύπωση. Καλή Επιτυχία Τάμτα !!!

  29. Τα κορμακια και σορτσακια δεν ταιριαζουν στο σωματοτυπο της. Δεν εχει καμπυλες για να το υποστηριξει. Θα προτιμουσα να τη δω με κοντο φορεμα. Φωνητικα ειναι καλυτερη απο τη Φουρειρα ομως δεν κανει το κλικ στον τηλεοπτικο φακο που εκανε η Φουρειρα. Επισης, οταν υπαρχει ηδη το υπερτατο σαδομαζοχιστικο στυλ του τραγουδιου της Ισαλνδιας, ολα τα υπολοιπα φαινονται κατωτερα. Το τραγουδι της Κυπρου δεν ταιριαζει σε αυτο το στυλ. Ειναι πιο πολυ χαρουμενο και καλοκαιρινο

  30. Αρχίζω να πιστεύω ότι θα έχει τη τύχη της Βουλγαρίας πέρυσι… Δεύτερη χρονιά παρόμοια συνταγή που εν τέλει δε τους βγήκε.
    Δε με ενοχλεί ιδιαίτερα αυτό που είδα αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι εντυπωσιακό όπως το fuego. Αυτό ουσιαστικά που έλεγα εξ αρχής, η Τάμτα είναι καλή αλλά το σόου της Φουρέιρα δε το κάνει για να αναβαθμίσει το κομμάτι. Αν και το replay είναι κάπως πιο ώριμο μουσικά από το fuego!
    Τέλος πάντων όπως και να χει καλη επιτυχία στη συμπαθεστατη Τάμτα και στη Κύπρο μας!!

    • Ετοιαζομουν να γραψω ακριβως τα ιδια.Και εγω πιστευω πως η Κυπρος ειναι αρκετα πιθανον οτι θα εχει την τυχη της Βουλγαριας περισυ.

  31. Μήπως να σταματήσει αυτό το αστείο να συγκρίνετε την Τάμτα με την Φουρειρα και την Maruv λες και είναι οι μεγαλύτερες προσωπικότητες π πέρασαν από την παγκόσμια μουσική σκηνή;;; Πριν από τη Φουρειρα ήταν η Μπιγιονσε, κ πριν από την Τάμτα η Μαντόνα. Όλες πανω κάτω τα ίδια κάνουν. Εμένα μ αρέσει η Σασα έτσι όπως στήνει τα τραγούδια γιατί δεν κάνει υπερβολές όπως κάνει ο Φωκας. Όταν έχεις ένα mainstream τραγούδι θα παρουσιάσεις κάτι συνηθισμένο. Τι άλλο έπρεπε να κάνει δλδ για να εντυπωσιατούμε; να βγάλει λαγούς από τα καπέλα.

    • Οχι φιλε μου, οταν εχεις ενα mainstream τραγούδι αυτο που πρεπει να κανεις ειναι μια σκηνική παρουσία που δεν θα ειναι mainstream. Αλλιως θα περασει και θα ξεχαστεί. Πρεπει να κανεις κατι δυνατο, κατι πρωτοποριακό για να εντυπωθεί στον τηλεθεατή και φυσικα να τον κανεις να κει ουαου και να παρει το τηλ στα χερια και να ψηφίσει αυτο που βλεπει. Αλλιως θα περάσουν αλλα 20 mainstream τραγούδια στον τελικό με αλλες 20 συνηθισμένα οπως λες εμφανίσεις και δεν θα ξεχωρίζεις. Οπως πχ με την μετριότητα που εκανε η Σασα με την Αυστραλία περςι. Της πέταξε 5 φωτάκια led απο πισω και την εβγαλε την υποχρεωση. Καπως ετσι κανει και φέτος με την Τάμτα δυςτυχως. Πολυ λιγο και καθολου εμπνευσμένο ολο αυτο.

    • Δηλαδή το ντύσιμο σου αρέσει
      Είπα να περιμένω αλλά η φωτό με τον κ**εξω τι είναι; Μην αρχίσετε περί συντηρητικο σκεπτικό και τέτοια Το θέμα είναι πως φαίνεται
      Τα φοράμε τα ρούχα δεν μας φοράνε
      Αρχίζω να φοβάμαι για Τάμτα και είναι κρίμα

  32. Καλή αρχή και καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο! Εμένα μου άρεσε πολύ η πρόβα της Τάμτα, το ντύσιμο μου θυμίζει έντονα Madonna. Νομίζω το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αρκετά καλό!

  33. Οταν η Maruv εβαζε τα δερματινα και τις μποτες ηταν προστυχο και κιτς τωρα που τα φορεσανε καπελο στην Ταμτα τουμπεκι ολοι?Λυπαμαι αλλα δεν την βλεπω καλα την Κυπρο φετος……τυχη Βουλγαριας…εγιναν τραγικα λαθη και πηρανε την Ταμτα στο λαιμο τους

  34. Προσωπικά, έτσι κι αλλιώς, δεν περίμενα να δω κάτι περισσότερο εντυπωσιακό από την περσινή εμφάνιση. Από αυτό το λιγο που είδαμε μου φάνηκε μια αρκετά καλή παρουσίαση κι αυτό με το σακάκι αν κι λιγο ξεπερασμένο δε μου φάνηκε κακό. Πιστεύω πως σκηνοθετικά θα βγει πολύ καλό αποτέλεσμα.

  35. Τι όμορφα που θα πατήσει με τις τακουνάρες της πάνω στη σκατοψυχιά σας και τις καταδεκτικές σας ευχές. Η Τάμτα θα κάνει επαγγελματικά τη δουλειά της ασχέτως αποτελέσματος. Το ότι η εμφάνιση της θα είναι λεπτομερώς επιμελημένη είναι πασιφανές από το ελάχιστο footage. Σε όλες τις άλλες λυσσασμένες που περιμένανε με τα ξυπνητήρια για να ξεχυθούν στους ιστοτόπους αξίζουν μόνο ψήγματα περιφρόνησης.

  36. Μπράβο παιδιά καλή αρχή διαβάζω όσα αρνητικά γράφεται μπράβο κάνατε πρεμιέρα με τη συμμετοχή της Κύπρου. (..Καλή επιτυχία Τάμτα Καλή επιτυχία Κατερίνα κάντε το καλύτερο είμαστε μαζί σας για το καλύτερο αποτέλεσμα ) ??????????????????

  37. ειλικρινά ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!!!
    Ταμτα Κυπρος ολη η ομαδα ευγε!!!!!
    Τοσο λαμπερη εικονα, τοσο ειδωλο η Ταμτα, τα φωτα, η φωνη ολα ολα ολα ειναι αριστουργημα!!!!!!Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου αυτη η τοση εξαιρετικη εικονα να παρει μια καλη θεση! Εμφανιση διεθνων προδιαγραφων! Δε μπορω να πιστεψω οτι αυτες οι εμφανισεις της Ταμτα και περυσι της Φουρειρα οτι δεν ειναι της Ελλαδας. Δυο εμφανισεις που θα μεινουνε στην ιστορια. Θεες οι κοπελες!!!!

    • Καλα Ανδρεα…πες πες θα το πιστεψεις στο τελος…..ολοι τα χειροτερα λενε….

      • τα χειροτερα λετε εσεις εδω μεσα επειδη η ταμτα και η φουρειρα δεν βγηκανε με την ελλαδα αλλα με την κυπρο. μια χαρα like και προβολες παντως βλεπω στο επισημο βιντεο της προβας. αν εξαιρεσεις τους ελληνες με τα ψευτικα προφιλ που μπαινουνε και ριχνουνε αρνητικες και σχολια απο φαρμακι. η ταμτα ειναι θεαρα βγαινει και λαμπει ολη η σκηνη και δεδομενου του εντονου της κινησης εχει φωναρα. βαλε καμια αλλη δες ντουσκα να κανει βημα στη σκηνη και το φαλτσο στο θεο. δες μανδριτη ντουσκα. οτι και να λετε εσεις εδω μεσα η ταμτα δεν της καιγεται καρφι. αλλωστε τα ιδια φαρμακια ριχνατε και περυσι στην φουρειρα.

      • Αγαπητε Ανδρεα….ολα οσα γραφεις ειναι ενδεικτικα του τροπου σκεψης σου…την Ντουσκα τι την αναφερεις?Για την Ταμτα μιλαμε….μαθε να δεχεσαι οτι υπαρχουν και αποψεις διαφορετικες απο τις δικες σου……αν η ΕΡΤ ηθελε την Ταμτα θα την ειχε κλεισει προ πολλου…το ιδιο και η Φουρειρα…..και οι δυο παρακαλουσανε να πανε με την Ελλαδα…..απο εκει και περα μαθε να αποδεχεσαι οτι σε καποιους δεν αρεσει…..ελα εδω αυριο να κρινεις την προβα της Ελλαδα….και φυσικα γελανε και οι πετρες με τα οσα λες για την φωνη της Ντουσκα…και μιας και σου αρεσει να αναφερεσαι σε νουμερα, views κλπ….τραβα δες και τα στοιχηματα στα οποια η Κυπρος αυτη τη στιγμη κανει ελευθερη πτωση….πεφτει συνεχως….τραγικα λαθη απο την Κυπρο…πηρατε ολο το κονσεπτ της Φουρειρα και το φορεσατε στην Ταμτα…την καψατε την Ταμτα και κριμα γιατ ειναι πολυ καλη…δεν πειραζει…του χρονου

    • Ανδρεα εισαι σε παραληρημα και τα σχολια σου στοχευουν στο να δημιουργησεις εριδες αναμεσα σε Κυπριους και Ελληνες….πηγαινε σπειρε αλλου την διχονοια..ελεος

  38. Εμένα προσωπικά μου άρεσε αρκετά. Αυτό το μοιάζει με fuego, μοιάζει με maruv, μοιάζει με bdsm, μοιάζει με το ένα με το άλλο. Έχετε κουράσει κάθε χρόνο τα ίδια. Καλή επιτυχία στην αγαπημένη ταμτα ❤️

  39. Καλή πρεμιέρα παιδιά γράψτε για της επόμενες μέρες ότι κακία σας κάνει χαρούμενους. στο τέλος η κακία θα σας μείνει για παρέα καλή συνέχεια ??????????

    • Το οτι μειρκοι εχουν διαφορετικη απο την δικη σου αποψη δεν σημαινει οτι γραφουν κακιες….μαθετε επιτελους να δεχεστε την διαφορετικη αποψη!

  40. Ανδρέα μπορείς να γράψεις ότι θέλεις αλλά όταν γράφεις όπως γράφουν οι κακοπροαίρετοι για την φετινή παρουσία μας στο Ισραήλ είσαι και εσύ το ίδιο δεν σου φταίει η Κατερίνα Ντουσκα και η ελληνική αποστολή Εμείς που αγαπάμε το μουσικό διεθνή διαγωνισμό της Γιουροβίζιον είμαστε και με την Κατερίνα και με την Τάμτα Καλή επιτυχία Κύπρο Καλή επιτυχία Ελλάδα ????????????????????

  41. Όταν σας τα έλεγα για το ενδυματολογικό της Κατσαίτη εσείς πέσατε να με φάτε ότι, ότι και να βάλει θα το αναδείξει και θα είναι φοβερό. Η συγκεκριμένη ενδυματολόγος δεν έχει καμιά δημιουργικότητα, πάντα φέρνει ότι πιο συνηθισμένο και αναμενόμενο υπάρχει, γιατί ξαφνικά όλοι ξαφνιαστήκατε; Σίγουρα η Τάμτα δείχνει και πάλι όμορφη γιατί έτσι είναι και η ίδια αλλά δεν είναι το ρούχο που θα αναδείξει το τραγούδι και το σώμα της στο έπακρο. Οι χορευτές πάλι… άστο καλύτερα. Τα φώτα και τα λοιπά τα είχαμε δει στις stand in πρόβες έτσι και αλλιώς. Μου φαίνονται οκέι, όχι ότι καλύτερο αλλά περιμένω να τα δω τηλεοπτικά πως γράφουν γιατί μπορεί να δείχνουν όντως ωραία. Φωνητικά επίσης είναι δύσκολο να κρίνεις όταν σε κάθε βίντεο ακούγεται διαφορετικά (σε άλλα καλύτερα και σε άλλα χειρότερη). Σε γενικές γραμμές είναι μια οκέι εμφάνιση, σίγουρα θα μπορούσε πολύ καλύτερα αλλά ας περιμένουμε να δούμε και τις επόμενες μέρες πως θα πάει πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το πως θα γράφει. Καλή επιτυχία της λοιπόν στην 2η πρόβα <3

  42. Εγώ πάντως δεν είναι τόσο αρνητικά σχόλια και Δεν εννοώ ποσότητα αλλά ύφος
    Απλά αναφέρθηκε το σαδομαζοχιστικό
    Όλοι θα περιμένουν τις άλλες πρόβες για να εξάγουν συμπεράσματα απλά από αυτά τα λίγα και όπως φάνηκε
    Αύριο τε ταυροκαθαψια της Ελλάδας εκεί να δω τι θα γίνει
    Ή του ύψους ή τους βάθους θα πω

  43. Κακιά είναι που λέμε την γνωμη μας ρε παιδιά τι να κάνουμε αν δεν μας αρέσει αυτο που βλέπουμε να μην το πούμε και μερικοί χαλαρώστε λίγο με τις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε!!!ενας διαγωνισμός είναι που περνάμε όμορφα και λέμε τις απόψεις μας!!

    • Πες τα Τιτινα!Αντε γιατι φτανει πια με τον φασισμο αυτο!Λες και πρεπει οπωσδηποτε επειδη ειναι τη Κυπρου να πουμε οτι μας αρεσει?!ΕΛΕΟΣ!

  44. Δεν κατανοώ για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια ταραχή. Το προσωπικό γούστο και η αισθητική του καθενός είναι διαφορετικό και αυτό είναι αποδεκτό. Σχόλια και σκέψεις ότι η παρουσία της συνολικά είναι δεύτερη, και τσιρκολόρε ολέ, εγώ, προσωπικά τα βρίσκω τουλάχιστον άστοχα. Εμένα για παράδειγμα μου αρέσει πάρα πολύ η επιλογή του ρούχου της και αγαπώ το wet look της. Κουλάρετε και εφόσον δεν σας αρέσει για τους δικούς σας λόγους αυτό που βλέπετε μείνετε εκεί -φυσικά ωστόσο γράψτε ότι θέλετε με κάποια ηρεμία όμως παρακαλώ-.
    Επίσης η αδικαιολόγητη σύγκριση της περσινής Φουρέιρα είναι άδικη και άτοπη. Και το ότι η Φουρέιρα πέρυσι δημιούργησε -όπως τελικά προέκυψε- αυτό το hype και σας έκανε και εσάς hype μέχρι αυτή τη στιγμή, έχοντας την απαίτηση η Τάμτα -που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό- να κάνει την ίδια επιτυχία -σόρι πανικό- της περσινής και να χτυπήσει 5άδα με το στανιό είναι κουκουρούκου σοκοφρέτα. Είναι δική σας προσδοκία και για κάποιο λόγο έχετε φρικάρει.
    Η παρουσία της είναι εντυπωσιακή -είτε κόβεις φλέβα είτε όχι- και αυτό είναι ξεκάθαρο και αντικειμενικό εφόσον τσεκάρεις τις μέχρι στιγμής συμμετοχές που έχουν κάνει την 1η πρόβα τους. Αλλά και δεις ΚΑΙ τις επόμενες που έπονται. Διαφέρει και είναι μέχρι στιγμής από ότι φαίνεται πολύ καλά δουλεμένο.
    Επίσης τσεκάρετε την περσινή πρώτη πρόβα της Φουρέιρα στο YouTube και δείτε πόσο καμία σχέση δεν έχει η εικόνα που είχαμε με αυτή που μας δόθηκε στην δεύτερη πρόβα που πλέον μπορούμε να δούμε σκηνοθετικά πλάνα. Και πόσο μάλλον στον ημιτελικό και τελικό που παρακολουθείς το προϊόν τηλεοπτικά έτσι όπως πρέπει να το κάνεις.
    Κατά την προσωπική και ταπεινή μου άποψη αυτό που βλέπω μου αρέσει χωρίς όμως να έχω ακόμα ολοκληρωμένη άποψη μέχρι να δω και την δεύτερη πρόβα -που μπορεί και να μην μου αρέσει καθόλου-. Γενικά όμως η Τάμτα μου είναι ok, η επιλογή του όλου black vinyl dynamic style μου κάθεται εξίσου καλά, τα καπέλα των χορευτών δεν μ’ ενοχλούν και σε καμία περίπτωση δεν μου θυμίζουν τον Ελβετό και φωνητικά είναι αξιοπρεπής.

    • Ν’αγιάσει το στόμα σου! Κάθομαι και διαβάζω όλα τα σχόλια εδώ μέσα και νιώθω ότι έχω δει άλλη πρόβα ή κάτι τέτοιο. Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα ανέφερες!

  45. Από ότι βλέπω πάντως τα σχόλια κάτω από την πρόβα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Να ρωτήσω κάτι που μόλις παρατήρησα; Ο ξανθός χορευτής στα δεξιά γιατί δεν φοράει καπέλο;

  46. Εμένα δεν μου άρεσε που πολλά στυλιστικά στοιχεία παραπέμπουν σε άλλες συμμετοχές. Καπέλο είχε κι ο Luca Hanni στο βιντεοκλιπ του. Σαδομαζό το πρόλαβαν οι Ισλανδοί. Οι μπότες της Μαρούβ. Δουλειά του στυλίστα είναι να δημιουργεί νέες δυνατές εικόνες που θα βγάζουν μια προσωπικότητα, όχι να αντιγράφει από εδώ κι από εκεί από συμμετοχές της ίδιας χρονιάς.

    • @Σύλλας

      Επίσης…η Φουρέϊρα είναι γυναίκα και guess what…και η Τάμτα είναι γυναίκα. COPE PASTE ολοφάνερο !!!!!

      • Εδώ κάνανε ολόκληρο θέμα για το αν θα βλάψει την Τάμτα που η Ζαν Μπατιστ θα σκηνοθετήσει και αυτήν και τον Ελβετό..και μου πάει η Κατσαϊτη και βάζει καουμπόικα καπέλα στους χορευτές που φοράει κι ο Λούκα στο κλιπ του. Δεν το λες και ότι πιο original.
        Αντί να φτιάξει κάτι τελείωε δικό της που να μη μοιάζει με καμία φετινή συμμετοχή…

  47. Δεν διαβάζω διαφορετικά σχόλια αλλά την
    Επιθυμία σάς να μην εχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα είτε με την Κύπρο είτε με την Ελλάδα γιατί αυτό που κάνετε ξέρετε ότι περνάει και προς τα έξω τα συμπεράσματα δικά σας ( συγουρα κρίνεται αντικειμενικά ) θα θέλατε να κάνετε το ίδιο όταν ξέρετε ότι τη βραδιά του ημιτελικού είναι πάνω σας εκατομμύρια μάτια καλή συνέχεια στα όμορφα γραπτά σας όλο αγάπη και συμπαράσταση για την Ελλάδα και τη Κύπρο μιας και ξεχνάμε ότι η κάθε αποστολή αντιπροσωπεύει με την Κατερίνα και την Τάμτα της χώρες μας το ενοεισατε ή θα συνεχίζεται να γράφετε. Κάντε ότι νομίζετε απλά ότι δεν σας αρέσει θα μπορούσατε να το γράψετε μετά τον διαγωνισμό αλλά τότε θα γράφετε για μια δυο μέρες ενώ από σήμερα έχετε δυόμισι Εβδομάδες περίπου για να μας γράψετε τα τα καλοπροαίρετα (κακοπροαιρετα σχόλια σας καλή σας Γιουροβίζιον )

  48. Μου βγάζει Madonna vibes το όλο concept. Αυτό που δεν μου άρεσει καθόλου είναι οθ πολύ over the knee μπότες. Οι μπότες πάνω από το γόνατο γενικά κολακεύουν τις ψηλές γυναίκες, όμως φτάνουν παρά πολύ ψηλά και της κρύβουν ολόκληρα τα πόδια κάνοντας τα να φαίνονται περίεργα στο φακό. Άμα ήθελαν over the knee μπότες καλό θα ήταν να κάλυπταν τα 3/4 του ποδιού η να κατέληγαν λίγο πάνω από το γόνατο ώστε να αναδειχθούν σωστά τα όμορφα, ψηλα πόδια της. Μου αρέσει το κορμάκι γιατί την φωτίζει και γράφει ωραία με τα LEDs από πίσω. Γενικά από την μέση και πάνω γράφει πολύ καλά στην κάμερα. Ωραία η προσθήκη με τους 6 στύλους και τις γραμμές led, γενικά είναι μια εμφάνηση του τώρα, σύγχρονη και λαμπερή απλώς με κάποιες ατυχείς στυλιστικές επιλογές όπως οι πολύ over ,the knee μπότες και τα καπέλα που είναι περιττά. Ας κοιτάξουν να δουλέψουν όσες λεπτομέρειες έχουν μείνει, και να διορθώσουν οποίες σκηνοθετικές μικρές ατυχίες στο φωτισμό και σταε πλάνα ώστε να το δούμε ολοκληρωμένο . Φαίνεται καλοδουλεμένο πάντως και στο φακό αρκετά catchy

  49. Όλοι λέτε για την εμφάνιση αλλά για τα φωνητικά δεν λέγονται πολλά….
    Δηλαδή αυτή η φωνή που ακούγεται σαν μοιάζει με της Τάμτας; Δεν είναι σαν να τραγουδάει ένα εντελώς διαφορετικό άτομα (η κοπέλα που είναι στα φωνητικά πιθανώς)…

    • η κατσαιτη τραγουδαει!!!! ημαρτον θεε μου!!!! αναλυση φωνης σε ποπ dance τραγουδι. εξαιρετικη ειναι ανασα δε της φευγει. δεν λεει μπαλαντα για να πουμε ουαου. 9 η ωρα το πρωι που εκανε την προβα καραφωναρα εχει! αφηστε την κοπελα να χαρει. μεχρι στιγμης απ ολες τις προβες εχει τις περισσοτερες προβολες στο βιντεο απ οτι οι αλλες.

      • Πάντα τα ελληνικά βίντεο έχουν πολλές προβολές στη eurovision γιατί η Ελλάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα fan club του θεσμού. Δεν λέει κάτι αυτό. Να δεις το Sergey που θα χει τριπλάσια views από Ολλανδία, Ελβετία και Αζερμπαιτζαν μεταυριο.
        Επισής είναι το μοναδικό φαβορί που σήμερα έκανε πρόβα για αυτό και πολλοί τρέξαν να δουν την εμφάνιση της.

      • Μήπως γιατί ήταν η πρώτη πρόβα και ανέβηκε νωρίτερα από τις άλλες; Λέω εγώ τώρα…

  50. Διαβάζω από τα ξένα σάϊτς και από τους ξένους φανς όλο θετικά και ενθουσιώδη δημοσιεύματα για την Τάμτα και για την πρώτη πρόβα της Κύπρου. Μόνο στις Ελληνίδες φανκλαμπατζούδες ξινίζει το ένα και βρωμάει το άλλο. Στις περισσότερες κάτι δεν άρεσε από την πρόβα (που δεν δείχνει πολλά πράγματα), φέρονται σαν ειδήμονες, το αναγάγουν σε μείζων θέμα και στο τέλος αφού βγάλουν τόση γκρίνια και τόση χολή κάνουν κακό στο τραγούδι.
    Αντιγραφή από την καθημερινότητα τους !
    Ίσως είναι συνηθισμένες να διαλέγουν τον καλύτερο στη ζωή τους, γι αυτό μένουν πάντα μόνες… χωρίς τίποτα!

    • Πάντως σύμφωνα με το press room poll,. (στο οποίο ψήφισαν άνθρωποι που είδαν πως θα είναι ακριβώς οι συμμετοχές στην τηλεόραση), η Κύπρος είχε την καλύτερη πρόβα για σήμερα.

  51. Ξέρω κάθε φορα που σχολιάζουμε Eurovision ακουγεται και αυτή η λέξη αλλα τωρα πείτε μου… εάν αυτο δεν ειναι ο ορισμός του ΚΙΤΣ τοτε τι ειναι κιτς τελοσπαντων…
    Τραγούδι που θυμίζει περσινή επιτυχία (fuego)
    Βρεγμένα μαλλιά
    Στραπς (bdsm)
    Της τραβάνε τα ρούχα και μένει με το κορμάκι
    Κρύσταλλα
    Καουμπόικα καπέλα
    Αφωνία
    Να ουρλιάζουν τα φωνητικά
    … για να ειμαι ειλικρινής δε περίμενα πολλά, γνωρίζουμε τόσα χρονια για το μέχρι που ειναι β Τάμτα αλλα.. είχα προσδοκίες και πεποίθηση πως θα ηταν ΤΟ ακτ της βραδιάς…
    Δε βαριέσαι… βρε λέτε να μας τη βγει απο τη στροφή η Ντούσκα???

  52. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!!Παμε κοριτσι μου δυνατα!!Θα παει πολυ καλα το Ταμτακι μας!
    Ενταξει χθες ταξιδεψε,ξυπνησε πρωι,ηταν λιγο κουρασμενη αλλα στη δευτερη προβα θα ειναι πολυ καλη.Σαφως και αποψη θα μπορουμε να εχουμε σωστη,οταν δουμε και την τριτη προβα!
    Καλη επιτυχια!

  53. Η πρόβα ψηφίστηκε ως η καλύτερη σήμερα από το τους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν ολόκληρη τη πρόβα με τηλεοπτικά πλάνα

    Καθίστε εσείς και κραξτε σαν τα πρόβατα τώρα από ένα ερασιτεχνικό κλιπ 10 δευτερολέπτων επειδή δε ενθουσιάστηκαν οι eurofans που περίμεναν κάτι ανάλογο με περυσι
    Μάθατε να έχετε κρίση δίκη σας και μην ακολουθείτε σαν τα πρόβατα τον συρμό

    • Ναι γιατί ήταν όντως η καλύτερη σε σύγκριση με τις άλλες. Αυτό δεν την κάνει τέλεια (χωρίς να λέω πως δεν ήταν καλή, απλά το ότι την έβγαλαν πρώτη ανάμεσα σε τόσες αδύναμες χώρες νομίζω ότι δεν λέει πάρα πολλά).

  54. Sebi, με κάλυψες απόλυτα! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΤΑΜΤΑ!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ!!!!

  55. Μια εμφανιση κακογουστη με την Ταμτα σκια του εαυτου της και την Κυπρο να καταρρεει στα στοιχηματα……λυπαμαι πολυ απο μενα ειναι 4/10

    • Ορισμενοι και κυριως οι Κυπριοι παψτε να ειστε κομπλεξικοι !Δεν γινεται να αρεσει σε ολους!

  56. 1. ESCTIPS

    First up today was Tamta with Replay for Cyprus. The annual press centre gremlins meant that we missed the sound for all of Tamta’s run throughs. That wasn’t so important as we know she’s capable of delivering the goods live. The stage features six illuminated boxes with a

    monochromatic lined backdrop with pink and deep blue accents – this adds great depth to the stage.  The intro features fast camera cuts and appears music-video ready. It’s straight out of the box ready like Fuego was last year. The dancers have a Robin Bengtsson slickness, yet with the addition of Tamta it has a more voteable Dum Tek Tek appeal. There is a costume change halfway through as Tamta is stripped of her PVC jacket to reveal an almost clear PVC body suit.

    *Hey Gavin? Which country so far has the most inventive, well-thought-of camerawork?

    Well that’s a difficult question because it depends on the context. In terms effecting camerawork one might highlight Slovenia, but it’s a song that has its own weaknesses and challenges. Cyprus, however, was quite brilliant even without the sound. Cyprus would be my answer to you, but it is a combination of camerawork, choreography and the ability to dominate and own the stage.

    2. Eurovoix
    Another slick and polished performance from Cyprus. The bar has definitely been set for the rest of today’s acts.

    3. EscXtra
    Clean, sophisticated and costume rip-off for Cyprus and Tamta

    Tamta carries off the choreography perfectly, with moves perfectly in sync with her backing dancers.

    4. Escgo
    But we did get the visuals all the way through Tamta’s rehearsals, and forget about whether this is another Fuego or not: it looks good. And it doesn’t look like Fuego. It’s a slick black-and-white presentation with smart camera work and quick shot changes. You didn’t need the sound up to see the Replay Replay Replay part, which is, well, replaying camera shots. Tamta pulls off her popstar looks easily, showing off legs and sparkly tassles and the wet hair look. Not that I was ever in doubt of this qualifying, but it was a very obvious qualifier even with the sound off. It looks almost ready, which is to the credit of both the Cypriot team and the production

    5. Escbubble
    The choreo is absolutely on point and is quite an achievement to pull that off in those heels.

    This looks exceptionally well put together and it’s clearly had a lot of work put into it already

  57. Ο πιο κομπλεξικος λαος του κοσμου ξανακτυπά…nevermind.Καλή επιτυχία στην πατρίδα μου και οι ευχές για τυχη της Βουλγαρίας ας πιάσουν για τα τούλια και για τα σταφύλια

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ