OGAE INTERNATIONAL POLL 2019: Στη κορυφή η Ιταλία! – Δείτε τη θέση της Ελλάδας!

Ο OGAE International Poll 2019 ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 44 +1 βαθμολογιών από τα ισάριθμα σωματεία του δικτύου να ψηφίζουν, στο πλαίσιο του καθιερωμένου poll.

29 χώρες κατάφεραν να αποσπάσουν έστω και από έναν βαθμό, με αποτέλεσμα 12 χώρες να τερματίσουν με το απόλυτο μηδέν. Οι αλλαγές στις θέσεις της πρώτης δεκάδας κατά τη διάρκεια του poll ήταν ελάχιστες με το τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει από νωρίς, ιδιαίτερα για τις χώρες των τριών πρώτων θέσεων. Ο λόγος για την Ολλανδία, την Ελβετία και την Ιταλία με την τελευταία να καταφέρνει τελικά να επικρατήσει στην συγκεντρωτική ψηφοφορία και να είναι η τελική νικήτρια χώρα του OGAE International Poll 2019 με 411 βαθμούς, εκ των οποίων 13 “12άρια”!

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ιταλία καταφέρνει να βρεθεί στη πρώτη θέση σε OGAE International Poll. Η πρώτη φορά ήταν το 2015 όταν η συμμετοχή “Grande Amore” των Il Volo συγκέντρωσε 367 βαθμούς ενώ η δεύτερη ήταν το 2017 όταν το “Occidentali’s Karma” του Francesco Gabbani κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 497 βαθμούς (ρεκόρ βαθμών)!

Ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία κατάφερε να καταγράψει στο φετινό poll και η συμμετοχή της Κύπρου “Replay” με την Τάμτα η οποία τερμάτισε τελικά στην 5η θέση, έχοντας λάβει συνολικά 218 βαθμούς. Στο αντίστοιχο poll του 2018, η Κύπρος με το “Fuego” της Ελένης Φουρέιρα είχε τερματίσει στην 9η θέση με 106 βαθμούς.

🇬🇷 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ 10η ΘΕΣΗ!

Έχοντας ψηφιστεί από τα 27 εκ των 44 +1 σωματείων, η Ελληνική συμμετοχή “Better Love” με ερμηνεύτρια την Katerine Duska κατάφερε να τερματίσει στην υψηλή 10η θέση του φετινού poll του δικτύου OGAE International έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 89 βαθμούς. Ο ανώτερος βαθμός που έλαβε η Ελληνική συμμετοχή ήταν οι 10 βαθμοί από τα μέλη του Κυπριακού σωματείου ενώ ο αμέσως επόμενος υψηλότερος βαθμός ήταν οι 7 βαθμοί από τον OGAE Estonia.

Αναλυτικά η Ελλάδα ψηφίστηκε: 

1 βαθμό από τον OGAE Slovakia, τον OGAE Denmark και τον OGAE Ireland

2 βαθμοί από τον OGAE Spain, τον OGAE North Macedonia, τον OGAE Azerbaijan, τον OGAE Albania, τον OGAE Latvia, τον OGAE Malta, τον OGAE Andorra, τον OGAE Portual και τον OGAE Belgium

3 βαθμοί από τον OGAE Netherlands, τον OGAE Iceland, τον OGAE Slovenia, τον OGAE Ukraine, τον OGAE Switzerland, τον OGAE Rest Of the World, τον OGAE Norway και τον OGAE Austria

5 βαθμοί από τον OGAE Croatia, τον OGAE Armenia και τον OGAE Lithuania

6 βαθμοί από τον OGAE Romania και τον OGAE Poland

7 βαθμοί από τον OGAE Estonia

10 βαθμοί από τον OGAE Cyprus

Υπενθυμίζουμε πως κατά τον OGAE International Poll 2018 η Ελληνική συμμετοχή “Όνειρό μου” με την Γιάννα Τερζή είχε καταφέρει να τερματίσει στην υψηλή 8η θέση, έχοντας λάβει συνολικά 119 βαθμούς.

Δείτε πως διαμορφώθηκε η τελική κατάταξη του OGAE International Poll 2019, ύστερα από τις ψηφοφορίες 44 +1 σωματείων, και αφήστε τα δικά σας σχόλια σχετικά με αυτήν.

  1. ?? Ιταλία – 411 βαθμοί
  2. ?? Ελβετία – 406 βαθμοί
  3. ?? Ολλανδία – 401 βαθμοί
  4. ?? Νορβηγία – 224 βαθμοί
  5. ?? Κύπρος – 218 βαθμοί
  6. ?? Σουηδία – 191 βαθμοί
  7. ?? Αζερμπαϊτζάν – 123 βαθμοί
  8. ?? Ισλανδία – 114 βαθμοί
  9. ?? Ρωσία – 106 βαθμοί
  10. ?? Ελλάδα – 89 βαθμοί
  11. ?? Ισπανία – 69 βαθμοί
  12. ?? Μάλτα – 64 βαθμοί
  13. ?? Γαλλία – 25 βαθμοί
  14. ?? Άγιος Μαρίνος – 23 βαθμοί
  15. ?? Σλοβενία – 22 βαθμοί
  16.  ??Δανία – 19 βαθμοί
  17. ?? Πορτογαλία – 19 βαθμοί
  18. ?? Βέλγιο – 17 βαθμοί
  19. ?? Βόρεια Μακεδονία – 13 βαθμοί
  20. ?? Αλβανία – 10 βαθμοί
  21. ?? Αρμενία – 9 βαθμοί
  22. ?? Εσθονία – 7 βαθμοί
  23. ?? Πολωνία – 7 βαθμοί
  24. ?? Τσεχία – 6 βαθμοί
  25. ?? Ηνωμένο Βασίλειο – 6 βαθμοί
  26. ?? Ισραήλ – 5 βαθμοί
  27. ?? Αυστραλία – 2 βαθμοί
  28. ?? Ουγγαρία – 2 βαθμοί
  29. ?? Λετονία – 2 βαθμοί

Για την ιστορία, ο OGAE International διεξάγει το poll κάθε χρόνο από το 2007. Έχει καταφέρει να συμφωνήσει με το τελικό βραβείο του διαγωνισμού συνολικά πέντε (5) φορές: το 2007, το 2009, 2012, 2013 και 2018. Θεωρείτε ότι θα πετύχει το ίδιο και φέτος; Θα καταφέρει η Ιταλία να κερδίσει τη πρώτη θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019;

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019, στον OGAE Greece! 

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γελάω τόσο με την καθίζηση του “αριστουργήματος” της Πορτογαλίας, όχι μόνο στην ψηφοφορία του OGAE, αλλά και σε όλα τα preview show που προβάλουν τα κρατικά κανάλια με τα video των συμμετοχών. Μάλιστα σε αυτό της Νορβηγίας πριν λίγες μέρες πήρε 4 μηδενικά!

  2. Όλα θα κριθούν λαιβ.. Προσωπικά θέλω Ολλανδία…!! Η Κατερίνα ανέβασε στορυ στο ίνστα από πρόβα που χτυπάει την ψηλή νότα.. Υπέρτατη!! ?

  3. Όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο μία από αυτές τις 10 παίρνει τον τίτλο, και οι μισές από αυτές (Ιταλία, Ολλανδία, Ελβετία, Ρωσία, Ισλανδία) σίγουρα θα διεκδικήσουν τον τίτλο οπότε εντάξει. H Ιταλία κάθε μονή χρονιά για τη νίκη πάει…
    Όμως κάθε χρόνο, μια από τις χώρες που καταλήγουν στην τελική δεκάδα του OGAE μένει εκτός τελικού. Προφανώς όπως όλοι λένε το φαβορί για αυτόν το ρόλο φέτος είναι η Νορβηγία, καθώς το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να ναι εντελώς κιτς.
    Η Σουηδία δύσκολα θα μείνει εκτός από τις επιτροπές και ας βρίσκεται σε δύσκολο ημιτελικό, Ελλάδα και Κύπρος έχουν εύκολο ημιτελικό βέβαια έχει τεράστια σημασία η σκηνική παρουσία ενώ το Αζερμπαιτζάν έχει συμμάχους από εδώ και από κεί, και η σειρά εμφάνισης το ευνοεί. Αλλά αν δεν είναι η Νορβηγία θα ναι το Αζερμπαιτζάν.

    • Ωραία επιτέλους αυτες οι κωμικοτραγικές ψηφοφορίες έλαβαν τέλος και σε λίγες βδομάδες θα δείτε από την τηλεόραση (εγώ από το στάδιο) τον πραγματικό νικητή

      • Μπα θα πας να δεις τον Ολλανδό και τον Ελβετό που θα αγωνιστούν για την πρώτη θέση;Μην φοβάσαι όμως θα ψηφίσω και Ρωσία για να μπει 5αδα (δεν θέλω να στεναχωριέσαι).

    • Που καλέ στα στοιχήματα που λένε qualify? Καλά πήγαινε στα στοιχήματα που λένε winner of semi final 1 και μετά έλα ξανά! Και σε παρακαλώ είναι σεβαστό να μη σου αρέσει η Ελλάδα και να σου αρέσει η Κύπρος αλλά μην έρχεσαι συνέχεια και μας το λες!! Προσωπικά μου αρέσουν και οι δύο χώρες χωρίς να κάνω διακρίσεις! Θέλω και οι δύο χώρες να τα πάνε τέλεια και να διαπρέψουν αλλά μην το κάνεις συνέχεια είναι ενοχλητικό και φυσικά δεν απευθύνομαι μονο σε εσένα αλλά και σε έναν άλλο ηλίθιο που στηρίζει την Ρωσία!

  4. Εμένα προσωπικά μου αρέσει η Ιταλία. Αλλά ούτε τα στοιχήματα ούτε η ψηφοφορία των OGAE μπορεί να προβλέψει τον νικητή. Το 2016 η Ρωσία ήταν το φαβορί και νίκησε η Ουκρανία. Το 2017 η Ιταλία ήταν το φαβορί και νίκησε η Πορτογαλία. Οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα το πάρει η Ιταλία ή η Ολλανδία γιατί είναι Eurovision και είναι πάντα απρόβλεπτη.

  5. Εντάξει και η Ιταλία καλή είναι αλλά εγώ θέλω την Ολλανδία. Έπρεπε να είναι τουλάχιστον δεύτερη.

  6. Νορβηγία πιο ψηλά από την Κύπρο; γελαω δυνατά. Σίγουρα η Κατερίνα αξίζει καλύτερη θέση απο την 10η αλλά μην είμαστε και αχαριστοι, τοσα χρόνια μπαρουφες στελναμε. Καλη επιτυχία και στις 2 χώρες, αναμένουμε την πρωτη πρόβα! Απ’ ο,τι δήλωσε η Ντουσκα θα δουμε ωραία πράγματα πανω στη σκηνή. Οψομεθα!

    • Αφού ολοκληρώθηκε και η φετινή ψηφοφορία των σωματείων ας πούμε συγχαρητήρια στη νικήτρια Ιταλία καθώς και στην ελληνική και κυπριακή συμμετοχή που και φέτος μπήκαν στη δεκάδα των σωματείων ( αν κι καμία σχέση δεν έχει με τα αποτελέσματα το Μάη).
      Κάποιες εκτιμήσεις-προαισθημα μου για τη ψηφοφορία:
      Ιταλία: συγχαρητήρια αλλά αν κι μου αρέσει το κομμάτι δύσκολα νομίζω θα κερδίσει εντούτοις θα ναι μέσα στη δεκάδα.
      Ελβετία: θεωρώ θα αποτελέσει το φετινό ” lie to me”. Ψηλά στο κοινό, χαμηλότερα στις επιτροπές! Δε μου άρεσε το λάιβ στο Άμστερνταμ και δεν είναι όλοι Φουρέιρα να συνδυάζουν χορό κι τραγούδι.
      Ολλανδία: θεωρώ θα κερδίσει και δικαίως.
      Νορβηγία: περίπτωση Αυστραλία- Φινλανδία 2018 στη καλύτερη, δε θα εκπλαγω αν μείνει κι εκτός τελικού
      Κύπρος: αν και μου αρέσει η Τάμτα και το τραγούδι νομίζω ότι άνετα μπορεί να αποτελεσει την φετινή Βουλγαρία. Αν κι εύχομαι να πάει καλά η Κύπρος μας,δε θα εκπλαγω αν μείνει εκτός δεκάδας.
      Σουηδία: λόγω επιτροπών εντός 10αδας για άλλη μια χρονιά….
      Αζερμπαϊτζάν: θεωρώ δεδομένο ότι δε θα μπει στη δεκάδα εδώ δε μπόρεσε το πολύ καλύτερο “skeletons”. Γύρω στη 15η θέση νομίζω θα τερματίσει.
      Ισλανδία: μεγάλο ερωτηματικό το τι θα καταφέρει. Ενδεχομένως να λάβει μια ανάλογη θέση βοηθούμενη από μερίδα του televoting κυρίως.
      Ρωσία: πενιχρο το αποτέλεσμα για το Sergey στη ψηφοφορία των σωματείων φέτος. Με τίποτα δε κερδίζει, εδώ δε κέρδισε το ’16 με τραγούδι που παιζόταν ως το απόλυτο φαβορί. Εντούτοις θα ναι σίγουρα εντός 10αδας( η και 5αδας)
      Ελλάδα: Το staging θα ναι καθοριστικό για τη συμμετοχή μας. Θα μπορούσε να έχει τη τύχη της Φουρέιρα η των Madame Monsieur.
      Η πρόβλεψη μου για τη 10αδα( πριν τις πρόβες,με τυχαία σειρά:
      Ολλανδία Ιταλία Σουηδία Ρωσία Ελβετία Ισλανδία Ελλάδα Ισπανία(;)Κύπρος(;) Μάλτα(;).
      Ως blackhorses για πλασάρισμα στη δεκάδα θεωρώ τις: Σλοβενία, Αλβανία, Τσεχία

  7. η ιταλία σχεδόν κάθε χρονιά μου αρέσει πολύ και είναι από τα φαβορί μου για τη νίκη. ωστόσο ούτε φέτος θεωρώ ότι θα κερδίσει. το τραγούδι μου αρέσει πάρα πολύ έχω την αίσθηση όμως ότι ο τραγουδιστής τους live είναι αρκετά ασταθής.. δεν είμαι σίγουρος για το αν θα είναι στην πεντάδα.. την ελβετία την ψήφισαν επειδή πιστεύω απόλυτα ότι θεωρούν ότι είναι το περσινό φουέγο, ότι θα κάνει δηλαδή αντίστοιχη πορεία. κι αυτό το τραγούδι μου αρέσει αλλά δε νομίζω να κερδίσει, θα κονταροχτυπηθεί με την κύπρο που είναι ίδιου στυλ για το ποιο θα τερμετίσει πιο ψηλά και επειδή και τα δύο θα είναι στην δεκάδα, θέσεις δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς αν δε δούμε τις πρόβες πιστεύω το ένα θα κόψει βαθμούς από το άλλο. όποιο είναι καλύτερο θα κερδίσει καλύτερη θέση. νομίζω όμως ότι τελικά η ολλανδία θα το πάρει. θα έχει σίγουρα υψηλ΄βαθμολογία στις επιτροπές ίσως και πρώτο και σίγουρα έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό. νομίζω τελικά η ολλανδία θα χαμογελάσει. η ρωσία έχω την αίσθηση θα είναι κάτω από την πεντάδα. το δετινό τους τραγούδι είναι εντελώς ανιαρό και εννοείται πολύ χειρότερο από το προηγούμενο του λαζάρεφ.. αν δεν ήταν οι συμμαχίες θα ήταν σίγουρα εκτός δεκάδας. η νορβηγία θα είναι το αγγούρι του τελικού, αν περάσει. το θεωρώ υπερβολικά υπερτιμημένο. Για εμάς είμαι σίγουρος ότι αν το στήσιμο είναι καλό, αν έχουν δουλέψει τη σκηνική παρουσία και το ερμηνεύσει σωστά, επειδή είναι και όμορφο και διαφορετικό και ποιοτικό, σίγουρα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη.. αν δουλέψουν όλα καλά τότε πολλοί θα εκπλαγούν από το αποτέλεσμα, πιστεύω απόλυτα ότι έχει όλα τα φόντα να είναι στο τοπ 5. νομίζω μας υποτιμούν επειδή δεν έχουμε μπουστάρισμα από τα προηγούμενα χρόνια και υπερεκτιμούν χώρες που έρχονται με ορμή από πέρσι. αν δεν κάνω λάθος η περσινή 14η βουλγαρία στην ψηφοφορία του ογκαέ ;ήταν 6η εμείς και το βέλγιο στη δεκάδα και μείναμε εκτός τελικού, αυστραλία αρκετά ψηλά στην 4η και έμεινε στον τελικό στις τελευταίες θέσεις η γαλλια δεύτερη και ήταν μετά τη δεκάδα αν δεν κάνω λάθος στον τελικό.. και άλλα πολλά που όλοι τα ξέρουμε και τα ξέρετε.. αυτή η βαθμολογία καμία σχέση δεν θα έχει στο τελικό αποτέλεσμα, οι συμμαχίες και οι συμπάθειες υοπάρχουν ανάμεσα στις χώρες και ο απλός κόσμος που ψηφίζει δεν προσπαθεί πάντα να είναι αμερόληπτος. όχι ότι είναι αμερόληπτα τα μέλη των σωματείων, δεν το πιστεύω καθόλου απλώς κρίνουν με άλλο κριτήριο αλλά αμερόληπτοι δεν είναι. αυτά, καλή επιτυχία σε ελλάδα και κύπρο! αν δουλέψουν όλα καλά και οι δύο χώρες θα είναι αρκετά ψηλά.. οι πρόβες έφτασαν άλλωστε, θα δούμε τί μας επιφυλάσσουν! ξεχωριστές ευχές για την φωνάρα την κατερίνα!

  8. Δεν ξέρω αν θα νικήσει η Ολλανδία.. Το τραγούδι δε σου μένει τοσο με την πρώτη φορα πρέπει να το ακούσεις και άλλες φορές.. Παρ ολα αυτα ειναι πανέμορφο και δεν εχω πρόβλημα αν νικησει.. Αλλα νομιζω οτι η Ιταλία και η Ρωσία ειναι επίσης διεκδικητές της πρωτιάς..

  9. Μακάρι να κέρδιζε η Ιταλία, γιατί έχει υπέροχο τραγούδι, αλλά σιγά μην της το επιτρέψει η EBU με την εμπάθεια που έχει μαζί της. Οπότε, όλες οι χώρες μπορούν να κερδίσουν εκτός από την Ιταλία.

    • Η EBU δεν εχει εμπαθεια με την Ιταλια. Η Ιταλια και η RAI δε θελουν να κερδισουν. Στη JUNIOR EUROVISION η Ιταλια ειχε κερδισει αλλα δε θελησει να φιλοηενησει το διαγωνισμο. Ετσι πηγε στη Βουλγαρια που βγηκε 2η εκεινη τη χρονια. Οπιτε η EBU ειναι επιφυλακτικη μαζι της. Για αυτο δεν κερδισαν το 2015.

      • Δεν ξέρω τι έγινε με την Eurovision Junior, αλλά η EBU έχει εμπάθεια με την Ιταλία. Και ο κυριότερος λόγος είναι ότι η RAI έχει διαμηνύσει ότι εάν κερδίσει δεν πρόκειται να επιτρέψει Σουηδικές εταιρείες να ασχοληθούν με την δική της διοργάνωση. Οπότε και έχει φάει πόρτα από την EBU. Είναι πολλά τα λεφτά βλέπεις για να επιτρέψει η EBU κάτι τέτοιο.

  10. Ιταλία, Ελλάδα και Ολλανδία μακράν τα καλύτερα τραγούδια του διαγωνισμού φέτος…μόνο η Ελβετία δε θέλω να το πάρει …μια κακη αντιγραφή ας μη κερδίσει φετος τη Γιουροβίζιον….απο εκει και περα ολοι ξερουμε οτι η σκηνινκη παρουσια βγαζει και το νικητή…η ρωσια θα ειναι στο τοπ 5 σίγουρα οχι γιατι εχει ωραιο τραγουδι κανενας δε θα το ακουσει στο Ραδιόφωνο μετα αλλα γιατι ο φωκας κανει παπαδες … ελπιζω οτι η Ελλαδα με τα τελευταία που ακούστηκαν για το σκηνογράφο που έχει συνεργαστεί και με τη Gaga θα μας πάει ψηλά σαν τραγούδι το αξίζουμε πάντως.!

  11. Μακάρι να μην βγει ούτε 3η η Ολλανδία!
    Ιταλία, Ρωσία, Ελλάδα, Κύπρος και Ελβετία, τα αγαπημένα μου τραγούδια για φέτος!

  12. Σε ένα πρωινάδικο ο Πουλόπουλος είπε μερικές λεπτομέρειες για την εμφάνιση της Duska. Μου έχει μείνει αυτό το «σκηνικό 2πλης όψης» που θα προσφέρει πολλές εικόνες. Λέτε να γίνονται άλλα μπροστά και άλλα πίσω;

  13. Το μόνο σίγουρο είναι πως ΔΕΝ το παίρνει η Ιταλια (ενώ για ακόμα μια φορά έχει το καλύτερο τραγούδι) .. ο ομοφοβικός Σαλβίνι και οι φασίστες του βγάζουν φλύκταινες και μόνο στην ιδέα πως θα κερδίσει μουσουλμάνος για την Ιταλία και πως του χρόνου θα γεμίσει η Ρώμη με λοατκι …

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ