?? ΕΛΛΑΔΑ – Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη Eurovision

Εθνικές κριτικές επιτροπές της Eurovision – EBU

Η EBU ανακοίνωσε, σήμερα, τα 205 μέλη των 41 πενταμελών εθνικών κριτικών επιτροπών, που θα διαμορφώσουν το ήμισυ του αποτελέσματος στους ημιτελικούς (14 και 16 Μαΐου) και στον τελικό (18 Μαΐου) της φετινής Eurovision.

Έτσι, τα πέντε μέλη της ελληνικής εθνικής κριτικής επιτροπής είναι τα εξής:

  • Νίκος Νικολακόπουλος, 47 ετών, διευθυντής προγράμματος ραδιοφωνικού σταθμού (πρόεδρος)
  • Ειρήνη Καραγιάννη, 53 ετών, τραγουδίστρια της όπερας
  • Μανώλης Παντελιδάκης, 61 ετών, ενδυματολόγος
  • Στέλλα Χροναίου, 54 ετών, τραγουδίστρια και δασκάλα φωνητικής
  • Θανάσης Αλευράς, 39 ετών, ηθοποιός

Ο μέσος όρος ηλικίας των 205 κριτών είναι τα 41 χρόνια, ενώ υπάρχουν 96 γυναίκες και 109 άνδρες.

Παλιοί γνώριμοι της Eurovision σε ρόλο κριτή

Στις εθνικές κριτικές επιτροπές συναντούμε παλιούς γνώριμους του διαγωνισμού. Μερικοί από αυτούς είναι η Franka και ο Michael Schulte, που εκπροσώπησαν την ?? Κροατία και τη ?? Γερμανία στη Eurovision 2018.

Η Katie Wolf, η οποία τραγούδησε για την ?? Ουγγαρία στο Ντίσελντορφ (Eurovision 2011), αλλά και οι ?? Ρωσίδες Tolmachevy Twins (Eurovision 2014 και Junior Eurovision 20006) βρήκαν τις θέσεις τους στις εθνικές κριτικές επιτροπές των χωρών τους.

Θυμηθείτε την περσινή βαθμολογία των εθνικών κριτικών επιτροπών

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

48 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι να πρώτο σχολιάσω σε αυτή την επιτροπή… Το ότι οι μισοί είναι άσχετοι από τον χώρο της μουσικής; Ότι για άλλη μια φορά κάποιοι άσχετοι θα κάνουν τζάμπα ταξιδάκι και θα κάψουν χώρες στον διαγωνισμό; Τις ηλικίες των κριτών άρα και τα γούστα τους που αποκλείεται για ακόμη μια φορά να συμπίπτουν με αυτά του κοινού; Το φετινό λάθος της ΕΡΤ για εμένα. Έπρεπε να προσέξουν περισσότερο ποιους θα στείλουν.

    • Οι εθνικές επιτροπές αν δεν κάνω λάθος δεν ταξιδεύουν στην διοργανώτρια χώρα, αλλά παρακολουθούν και βαθμολογούν τα show σε χώρους των εθνικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

    • Ποιοί μισοί είναι άσχετοι με τον μουσικό χώρο? Δεν ταξιδεύουν οι κριτικές επιτροπές. Από στούντιο στην χώρα τους βαθμολογούν.

      • Okay sorry δεν το ήξερα ότι δεν πάνε εκεί αλλά όπως και να έχει είναι άσχετος ένας ηθοποιός, μια ενδυματολόγος και ένας πρόεδρος ραδιοφωνικού σταθμού με την μουσική όσο αναφορά την σύνθεση, την στιχουργική, την φωνητική κτλ.

      • Είναι και παρά είναι άσχετοι με την μουσική, δες τις απαντήσεις που έδωσα πιο κάτω.

    • Όλοι φαίνονται σχετικοί με το χώρο.Ατοπο το σχόλιο σου.Απο το να στελνανε τον ουγγαρεζο και τη κοπέλα του πάλι , χίλιες φορές καλύτεροι.Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ψηφίσουν κι αυτοί κομμάτια που κυκλοφορούν με το κιλό σαν της Ελβετίας και της Κύπρου.

      • Άτοπο ώς προς την ειδικότητα των κριτών δεν είναι. Σίγουρα είναι καλύτερη από άλλες φορές αλλά μην μου πεις ότι ένας ενδυματολόγος κτλ μπορεί να κρίνει έναν μουσικό διαγωνισμό σαν ειδικός. Θα έπρεπε να ήταν μόνο άτομα που γνωρίζουν από μουσική, φωνολογία, σύνθεση κτλ για να είναι ικανοί να κρίνουν παραπάνω από το ρούχο που φοράνε επι σκηνής και που στο κάτω κάτω είναι και το λιγότερο. Αλλιώς μην γίνεται τόσο σαματάς για τα φωνητικά του κάθε καλλιτέχνη.

      • Πρόκειται για ένα σόου.Δεν είναι μόνο ένας διαγωνισμός τραγουδιού.Ειναι και θέαμα κι αυτό φαίνεται έντονα τα τελευταία χρόνια. Ο ενδυματολογος,ο ηθοποιός-σκηνοθετης,και φυσικά ο ραδιοφωνικός παραγωγός που ξέρει τι κυκλοφορεί και ακούγεται εκτός του διαγωνισμού,είναι αναγκαίοι σε μια επιτροπή ώστε να κρίνουν το σύνολο μιας παρουσίασης κι όχι μόνο το τραγούδι ,τους στίχους και τα φωνητικά. Αν κρίνονταν μόνο τα τραγούδια κάθε χρόνο θα είχαν κερδίσει αλλά τραγούδια από εκείνα που κέρδισαν και δεν θα υπήρχε και λόγος να γίνει το σόου στη τελική.

    • Τι άσχετοι λες καθηγήτρια φωνητικής και τραγουδίστρια σοπράνο είναι …αλλά πρέπει να υπάρχουν και ενδυματολόγοι και ηθοποιοί και τα πάντα γιατί η Eurovisionδεν είναι απλά φωνή (βλ φουρειρα, τρανταχτό παράδειγμα) αλλά είναι και κοστούμια χορός

  2. Σε σχέση με άλλα χρόνια βρίσκω την σύσταση της επιτροπής μια χαρα. Όλοι γνώστες αντικειμένων σχετικών με την Γιουροβιζιον όπως τραγούδι, φωνητική, ενδυματολογία, σκηνική παρουσία. Ο Παντελιδάκης δεν είναι μόνο ενδυματολόγος αλλά και σκηνογράφος των μεγαλύτερων θεατρικών παραγωγων στην Ελλαδα. ενώ έχει σκηνογραφήσει όλους τους εγχώριους τραγουδιστές από Μαρινέλα, Αλεξίου, Αρβανιτάκη, Πρωτοψάλτη μέχρι Βανδή, Ρουβά, Παπαρίζου, Ρέμο κ.α Οι ηλικίες σαν νούμερα δεν λένε κάτι. Ο Αλευράς είναι 39 αλλά δεν νομίζω ότι είναι σοβαροφανείς ή “κουλτουριάρης” και ο Παντελιδάκης μπορεί να είναι 61 αλλά δουλεύει με τραγουδιστές του σήμερα και όλων των ειδών.

    • ο αλευρας ο παντελιδακης και η σοπρανο θα κρινουνε τραγουδια της eurovision και αυτο το βρισκεις σωστο; τραγουδιστες, συνθετες, στιχουργοι, σκηνοθετες τραγουδιων δεν υπαρχουνε να κρινουνε;; τον αλευρα εχουμε σε αυτη τη χωρα για καθετι; με ποια ιδιοτητα κρινει ο αλευρας; επειδη επαιξε τον παστουν στο κοκκινο δωματιο ή επειδη εκανε την στελλα κονιτοπουλου στο your face;;;;;;

  3. Συγγνώμη φίλε αλλά κανεις λάθος. Τα μέλη των εκάστοτε κριτικών επιτροπών δεν ταξιδεύουν στη χώρα που γίνεται ο διαγωνισμός. Τον παρακολουθούν από τηλεόραση σε στούντιο της κρατικής τηλεόρασης και η βαθμολογία τους αποστέλλεται στην EBU.

    • Okay ευχαριστώ για την ενημέρωση, νόμιζα ότι έβλεπαν το σόου από κοντά. Λάθος μου.

  4. Άλλη μια απόδειξη ότι οι επιτροπές πρέπει να πάρουν δρόμο.Ο Αλευρας που κολλάει;Οσι υπάρχουν επιτροπές χώρες όπως (Ελλάδα,Κύπρος,Ρωσία,Ιταλία) δεν θα νικήσουν ποτέ.Καιντωρα που είδα τα μέλη και από άλλες χώρες ξέρουμε τον νικητή των επιτροπών:Η Σουηδία κλασικά.Ντροπη.
    Αν θέλουν επιτροπές ας γίνει όπως ήταν πριν το 2.000.Δηλαδη 25 άτομα από τον χώρο της μουσικής.

    • συμφωνω απολυτα. στην εποχη της ψηφοφοριας μεσω τηλεφωνων social media κλπ δεν εχουνε καμια δουλεια οι επιτροπες. μονο το τηλεοπτικο κοινο πρεπει να αποφασιζει και οχι η καθε επιτροπη με αλευρα κλπ.

  5. Μαζί με του 2015, οι δύο καλύτερες και σοβαρότερες ελληνικές Επιτροπές! Μπράβο, ΕΡΤ!!!

  6. Το πιο σωστό για μένα θα ήταν το αποτέλεσμα της επιτροπής να μετρά στο 30% ήταν συνολικής βαθμολογίας
    Δε πιστεύω στη ψηφοφορία του κοινού να πάει καλά η Σουηδία και μακάριιιιι οι επιτροπές να την βγάλουν πρώτη και να πάρει μονοψήφιο στο κοινό μπας και συμμαζευτούν
    Από την άλλη μιλάμε για επιτροπές όταν δε βλέπουμε τα χάλια της ψηφοφορίας του OGAE και εξηγούμαι
    Οι φαν είναι καταστροφικοί και διακατέχονται από κόμπλεξ ! Νομίζουν πτι αν πάνε με τα νερά των εγκάθετων και του συστήματος έχουν λόγο ύπαρξης και προβολής
    Δυστυχώς κάποιοι από τους OGAE θα έχουν και λόγο και φωνή σχολιάζοντας και δίνοντας γραμμή και φέτος η γραμμή είναι φουλ Σουηδία για να συμμαζέψουν τα περσινά χάλια
    Οι Σουηδοί δυστυχώς είναι οι σωβινιστές του διαγωνισμού και εμώ τους συμπαθούσα πλέον είναι η πιο αντιπαθητική χώρα
    Οι Έλληνες έχουν μπει σφήνα με τους Κοντοπουκους Φωκαδες και τους ενοχλει
    Είτε μας αρέσει ο Κοντοπουλος είτε όχι καλά κάνει και δικτυώνεται γιατί εμπόριο ειναο ο διαγωνισμός
    Το χω ξαναγράψει αν θυμάστε το κωμικό βιντεάκι όταν γινόταν ο διαγωνισμός στην Σουηδία που έλεγαν ότι δεν είχαν ως έθνος να δείξουν κάτι στην τότε ΕΟκ και μέσω ήταν Eurovision απέκτησαν ταυτότητα
    Ξέρουν τι κάνουν αυτοί και εύχομαι να κερδίσει η Ρωσία μόνο και μόνο για να φάνε πόρτα στην μεθεπόμενη διοργάνωση
    Έχουν στήσει όλο αυτό το επίκειτο για τα 12αρια Ελλάδας Κύπρου όταν αυτοί κάνουν χειρότερα Θα πρέπει κάποιος να τους πει όταν βάζουν τα τσουτσεκια να ρωτάνε για αυτό ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μικανε για σχοινί και ειδικά μετά τ περσινά ρεζίλια και το κλέψιμο του 15; Καλά θυμάμαι που έκλεψαν τη νίκη από την Ιταλία
    Βέβαια θα εξαφανισθεις βαθμολογικά αλλά κάποιος πρέπει να τους τα πει

    • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! Δεν είναι τυχαίο που η Τουρκία απέχει (λόγω των επιτροπών)… παρόλο αυτά πρέπει να το παραδεχτούμε ότι έχουν παρουσιάσει τις καλύτερες eurovision!!!

  7. xaxaxaxxaxaxax ο θανασης αλευρας και ολοι οι ασχετοι θα κρινουνε βαθμολογιες τραγουδιων; ελεος τι επιτροπες ειναι αυτες; καλυτερα ο νικητης να εβγαινε καθαρα απο το κοινο και οχι απο επιτροπες με αλευρα κλπ . καταντια. εμ ο παντελιδακης ο ενδυματολογος να ψηφισει τραγουδι; ημαρτον παναγια μ. γι αυτο περυσι εχασε η φουρειρα επειδη ασχετοι την καψανε με τις βαθμολογιες των επιτροπων ενω στο κοινο σαρωσε

  8. Τι το ψάχνουμε; Η Eurovision δυστυχώς, είτε με επιτροπές είτε χωρίς και είτε με σωστούς και σχετικούς στις επιτροπές είτε όχι, ήταν είναι και θα είναι ένας 100% διαβλητός διαγωνισμός, όπου όλα είναι ελεγχόμενα από την EBU, που δεν θέλει τίποτα απολύτως να αφήσει στην τύχη, λόγω πολλών και διαφόρων συμφερόντων, κυρίως οικονομικών. Και σαν να μην φτάνει αυτό, έχουμε και τους διάφορους fan του διαγωνισμού, τους gay, τους δημοσιογράφους στο κέντρο τύπου, τις εταιρείες στοιχημάτων και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, όπου ρυθμίζουν, καθορίζουν και κατευθύνουν τα πάντα.
    Γιατρειά δεν υπάρχει, γιατί κανείς δεν θέλει να είναι αδιάβλητος αυτός ο διαγωνισμός. Και γιατί να το θέλουν; Τόσα εκατομμύρια κόσμος παρακολουθεί το διαγωνισμό και ποιος ξέρει πόσα εκατομμύρια ευρώ μπαίνουν στις τσέπες όλων αυτών που είναι μέσα στον διαγωνισμό με διάφορους τρόπους, παρόλο που όλοι ξέρουν ότι ο διαγωνισμός είναι διαβλητός.

    • Σωστός αυτά πρεπει να τα ακούσουν κάποιοι εδώ μέσα που νομίζουν ότι είναι ένας καλός διαγωνισμός .Εγώ το βλέπω μόνο καθαρά επειδή μου είναι ευχάριστο σαν show από κει και πέρα ξερω πόση σαπιλα υπαρχει μεσα στον διαγωνισμό και πόσα ΣΑΤΑΝΙΚΑ ναι την αλήθεια θα την πω και ας λένε ότι θέλουν μυνηματα περνάει αυτός ο διαγωνισμος.

      • Δεν ξέρω εάν περνάει σατανικά μηνύματα, αν και δεν αποκλείω τίποτα. Εγώ πάντως αναφέρομαι στα αποτελέσματα, όπου είναι εντελώς κατευθυνόμενα. Δηλαδή, δεν ανταποκρίνονται ούτε στις πραγματικές επιθυμίες και γούστα των επιτροπών και κοινού, ούτε στο πόσο καλό είναι ή δεν είναι ένα τραγούδι και μία εμφάνιση συνολικά. Οι επιτροπές ψηφίζουν με βάση τι θέλει η EBU να προωθήσει και τι όχι με βάση τα οικονομικά της, και όχι μόνο, συμφέροντα και το κοινό ψηφίζει με βάση αυτά που τους πλασάρουν ως ποιοτικά ή γενικά ως ωραία ή εντυπωσιακά η EBU, οι δημοσιογράφοι, τα στοιχήματα κτλ. Έχουμε και τους gay που είναι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς που ψηφίζουν και ψηφίζουν με βάση τα προσωπικά τους γούστα και τα gay icon που δημιουργούν.
        Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω γιατί τόσα χρόνια παρακολουθώ τον διαγωνισμό. Ίσως επειδή μου αρέσει η όλη ατμόσφαιρα της πολυπολιτισμικότητας τόσων χωρών που συμμετέχουν, ανεξάρτητα από το τι τραγούδια στέλνουν και σε ποια γλώσσα, αλλά και επειδή μου αρέσουν κάποια τραγούδια.

  9. By far…η καλύτερη κριτική επιτροπή που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Νομίζω πως φέτος η ΕΡΤ δουλεύει πραγματικά σοβαρά

    • σοβαρολογεις;;;;;;; καλη επιτροπη με αλευρα και ενδυματολογους;;; πως δε βαλανε και την ραμονα βλαντη

  10. Εγω προσωπικα ειμαι υπερ των επιτροπων αλλα πιστευω οτι απο την στιγμη που “θεωρουντε music experts” θα ειθελα περισσοτερα ατομα (περιπου 15) και θα ηταν και ωραιο η EBU να αλλαξει των τροπο βαθμολογισης απο την πλευρα των μελων των επιτροπων και να ενταξει κατι σαν αξιολογιση των τραγουδιων βαση του τραγουδιου, της σκινικης παρουσιας και της ερμηνιας και να βαθμολογιτε το καθενα απο το 1-10 και να βγαινει ενας μεσος ορος και με τον μεσο ορο αυτον να κατατασει το καθε μελος τα τραγουδια…

  11. Μια χαρα φαινεται η επιτροπη, με μοναδικη εξαιρεση για μενα ο ενδυματολογος. Χαιρομαι που υπαρχει μια σοπρανο και μια δασκαλα φωνητικης για να μην ψηφιστουν τραγουδια (πχ ελβετια) που ειναι μεν φαβορι αλλα φωνητικα αδυναμα.

    • και ειναι αντικειμενικο αυτο; η σοπρανο τι θα ψηφιζε δηλαδη; ελβετια;;;; η κυπρο;;;; δεν εχουνε καμια δουλεια οι σοπρανο και οι τενοροι. κομπλεξ βγαζουνε. γενικα οι επιτροπες δεν εχουνε καμια δουλεια στην eurovision. μονο το τηλεοπτικο κοινο πρεπει να εχει λογο που πληρωνει για να ψηφισει κ να βγαλει νικητη και οχι ο καθε ενδυματολογος και ο καθε ηθοποιος. ελεος δηλαδη. βουλγαρια και τουρκια κανανε καλα που φυγανε και αν δε βγει και φετος η Κυπρος να αποχωρησει και αυτη με το κεφαλι ψηλα στελνοντας φουρειρα και ταμτα δυο εξαιρετικες περσονες.

  12. Το ότι δεν υπάρχει ένας τραγουδιστής που μας εκπροσώπησε σε Γιουροβίζιον δε σχολιάζεται καν
    Θα επρεπε να υοαρχουν στιχουργοί συνθετες που μας εκπροσώπησαν, τραγουδιστές δλδ η παπαριζου δεν ξέρει;
    Ενοειτε όχι 50% -50% αλλά να σταθμιζεται 30% μόνο για να μην υπάρχουν τα χάλια της Σουηδίας και τα κλεψίματα
    Κάπου διάβασα ότι η Ιταλία δε θέλει να το διοργανωσει και γιαυτο δεν την αφήνουν να κερδίσει Ισχύει αλλά ποσό δημοκρατικό σας ακούγεται;
    Τα χουν βάλει με τους Ρώσους και πήγαν και έβγαλαν την εθνικίστρια από την Ουκρανία Τότε δεν έκλεψαν τη νίκη από τον Σεργκευ; Αυτό δε σημαίνει ότι φέτος πρέπει να του δώσουν τη πρωτιά απλά αναφέρομαι στις κακές πρακτικές των επιτροπών αλλά και της ίδιας της EBU
    Επίσης θα πρέπει ο σχολιασμός από κάθε κανάλι να είναι συγκεκριμένος χωρίς να επηρεάζει Δε μπορεί να σου γίνεται πλύση εγκεφάλου και αναφέρομαι σε δικό μας παράδειγμα ατη διοργάνωση του 1998 με την Καροκη όπου ο δικός μας σχολιαστής μας ΕΠΡΗΞΕ στην κυριολεξία με το τραγούδι της Ολλανδιας
    Η ΕΡΤ όφειλε τα τελευταία χρόνια να διαμαρτυρηθεί έντονα για τη κριτική που ασκείτε για τα 12αρια μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου προς όλους αυτούς που μας κατηγορούν κυρίως BBC και να ξεσκεπάσει τα αλισβερισια Μαλτας Σκανδιναβών και Ανατολικού μπλογκ
    Φυσικά θα έπρεπε αφού όλο αυτό γίνει επίσημα να απέχουμε για 3-5 χρόνια
    Ξέρω ότι δε συμφωνείτε και σίγουρα θα είχαμε «αυτοκτονίες» φαν το γράφω αστειευόμενος αλλά πολλοί φαν θα έπεφταν σε κατάθλιψη
    Για να αλλάξει κάτι όμως απαιτούνται «θυσίες»
    Ως προς την Τουρκία συμφωνώ ότι έφυγε λόγω επιτροπών αλλά να ξέρετε πως είναι και πολιτική απόφαση γιατί ο Ερντογαν στρέφεται προς την Ανατολή και όχι στην Ευρώπη
    Τώρα εάν δεν θελουμε να σηκώσουμε το λάβαρο της επανάστασης θα πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς αλλά και να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε και να κάνουμε «συμμαχίες»
    Εγώ είμαι υπέρ των Ελλήνων που συμμετέχουν στις αποστολέα τώρα λαών χωρών και αυτός είναι ένας τρόπος επηρεασμού τον οποίο Δυστηχως δρν τον εκμεταλλευόμαστε
    Πάντα με επιτροπές υπάρχει το διαβλητό Το θέμα είναι να μειωθεί όσο πιο πολύ γίνεται

  13. Εχω μια παρατηρηση.

    Ειχαμε μονο επιτροπες, δεν μας αρεσε, γιατι δεν μπορουσε το κοινο να ψηφισει.

    Ειχαμε μονο televoting, δεν μας αρεσε γιατι οι πρωην ανατολικες και σοβιετικες αλληλουποστηριζονταν.

    Εχουμε 50-50, παλι δεν μας αρεσει γιατι κερδιζουν τραγουδια που δεν εχουν ερθει πρωτα στην ψηφοφορια του κοινου.

    Τι θελουμε; Ξερουμε;

    Επισης, γιατι τετοιο μενος με τη Σουηδια; Σε αυτην και μονο τη χωρα οφειλεται η επιβιωση και η αναβαθμιση του διαγωνισμου. Στην χειροτερη περιπτωση το τραγουδι της αντε να ειναι λιγο πανω του μετριου. Και στο επιπεδο της διοργανωσης τον εχει παει πολυ μπροστα με την τεχνογνωσια που διαθετουν.

    • Επικροτώ στο έπακρο τα λεγόμενά σου! Επιτέλους, ακούγεται η φωνή της λογικής από κάποιον που φαίνεται αφενός να αγαπά τον διαγωνισμό κ αφετέρου να μην είναι ανορθόγραφος όσο αρκετοί πιο πάνω που επειδή τους δίνεται η δυνατότητα σχολιασμού σε ένα site για fans της eurovision, λένε το μακρύ τους κ το κοντό τους.

      • Πριν βγάλεις τη χολή σου για τα σχόλια μας και τα περί ανορθόγραφου όταν γράφεις γρήγορα πολλές φορές γίνονται λάθη ειδικά από κινητο
        Συγνώμη κιόλας που δε κάθομαι να τα ξαναδιαβασω για τυχόν λάθη που ενοχλήσουν εσένα και την παρέα σου
        Επειδή δε σε έπιασε ο πόνος για τη Σουηδία αλλά ίσως ενόχλησε που αν και υποστηρίζουμε νορμαλ (και αυτός ο όρος ενοχλει εδώ μέσα) την Ντουσκα λέγοντας όμως την πραγματικότητα και λίγο που πήραμε το μέρος του thunder βρήκες ευκαιρία
        Μάθε αγόρι μου ότι πριν γράψεις το οτιδήποτε να κάτσεις να σκεφτείς
        Αρχικά το ότι η Σουηδία είναι ο αφέντης του διαγωνισμού είναι γνωστό για όσους τον παρακολουθούν
        Το ότι τεχνικά τον έχει απογειώσει δε νομίζω ότι διαφώνησε κανείς αλλά η υστερία δε σας αφήνει να σκεφτείτε
        Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να είναι και ο δυνάστης για να μην πω άλλη λέξη τπυ πεζοδρομίου λες και οι υπόλοιπες χώρες είναι τα γιουσουφάκια της
        Η γκευοποιηση του διαγωνισμού όμως με τις ευλογίες της Σουηδιας όχι δε το θεωρώ πρόοδος ειδικά με τις συμπεριφορές Πριν πετάξεις την γνωστή καραμέλα της ομοφοβίας σκεψου Μήπως εσυ διακατέχεσαι από ετεροφοβια
        Δε θα ανοιξω διάλογο μαζί σου γιατί ούτε καταλάβατε τι ήθελα να πω όπως σε μια άλλη περίπτωση που έγραψα ότι το περσινό τραγούδι ήταν ποιοτικό αλλά το κατέστρεψε με το μπλε χέρι και ο άλλος ο ειδήμων με ρωτούσε που είδα σκηνικά ποιότητα
        Δηλαδή ποσό πιο λιανά να το πεις
        Σε άλλη περίπτωση που Έβρος να την Κύπρο ότι πάει με ξένους συντελεστές κλπ κλπ όταν ανέφερα ότι ο συνθέτης είναι Έλληνας και δε πρέπει να λέμε τέτοια γιατί με την ίδια λογική και η Παπαριζου δεν ήταν ελληνίδα; Έπρεπε να πούμε ότι ειναο Σουηδή; Ο άλλος ο εγκέφαλος γράφει μα ειναο από Έλληνες γονείς
        Επειδή το έχετε κάψει γενικώς δεν είπε κανείς να καταργηθούν οι επιτροπές αλλά να μην ισχύει το 50%-50% γιατί εκ του αποτελέσματος φαίνεται πτι γίνονται αδικαιολόγητα λάθη
        Για πες μου εσυ το περσινό ρεζίλι της Σουηδιας πως το κρίνεις γιατί θα τρελαθούμε στο τέλος
        Μην φοβάσαι δε πρόκειται η Ελλάδα να διαμαρτυρηθεί για τη Σουηδία και να αποσυρθεί
        Θα συνεχίσεις να βλέπεις κάθε χρόνο Γιουροβίζιον γιατί Οσως αυτό που μέτρα σε κάποιους ειμαο απλά να βλέπω να είμαι εκεί και όχι πως να βελτιώσω κάτι
        Απλά μπορείτε να βρίσετε αλλά θα έρθει η στιγμή που ο διαγωνισμός με όλα αυτά που γίνονται βαθμολογικά και με σύμπεριφορες θα χάσει την αξία του και μετά δε θα μαζεύεται
        Τότε να σας δω
        Είστε η μέριδα αυτών που χαϊδεύετε τα αυτιά της ΕΡΤ απλά για να πηγαίνετε στις γελοίες εκπομπές παρουσίασης της ελληνικής συμμετοχής και να χειροκροτάτε απλά
        Αυτά και μπορείτε να ξεκινήσετε το κράξιμο
        Απλά επειδή κανεος δεν μπαινει εδώ να διαβάσει να τα εκτυπώσετε και να τα πάτε στην ΕΡΤ για να δείξετε την πίστη και αφοσίωση όπως και συους Σουηδούς μπας και πάρετε εισιτήρια πρώτη φάτσα

      • Ναι και δεν ξαναδιάβασα και έγιναν πάλι λάθη
        Σε αυτούς πιυ απευθύνομαι δεν αξίζει κάτι παραπάνω
        Καλά σας κάνει ο thunder και σας κοπανάει

      • Επίσης τα nick name τα σκέφτεστε πολύ; 9 παρά το πρωί αυτό σκεφτόσουν εσυ
        ΕλπιΖω ως τζάκ να κοιμήθηκες και να μην σκεφτοσουν με πιο nickname θα απαντούσες το πρωί Τζέημς
        Tragic

    • Thumbs up και από εμένα! Και να συμπληρώσω επίσης ότι τουλάχιστον με τις επιτροπές 50-50, βλέπουμε από το 2011 και μετά να περνάνε από τους ημιτελικούς τα τραγούδια που πρέπει να περάσουν και κατά συνέπεια να έχουμε καλύτερους μουσικά τελικούς. Πριν το 2011 βλέπαμε πολλά τραγούδια διαμάντια να μένουν στους ημιτελικούς και να μην περνάνε στον τελικό, επειδή εκπροσωπούσαν χώρες που δεν είχαν μεγάλες κοινότητες diaspora στο εξωτερικό, ή δεν είχαν κάποιο μπλοκ χωρών να τις στηρίζου., Ειδικά την περίοδο 2004-2011 βλέπαμε έξι με επτά συγκεκριμένες χώρες να λυμαίνονται τη δεκάδα του τελικού κάθε χρόνο ανεξαρτήτως τραγουδιού (ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα δυστυχώς). Όσο για την Τουρκία που κάποιοι φαίνεται να νοσταλγείτε, πέρα από το ότι δεν ανήκει στην ευρωπαική οικογένεια και είναι βαθύτατααντιδημοκρατική, ουσιαστικά έφυγε γιατί ήθελε κατ’ουσία με “μπατζιλίκια” να περνάει κάθε χρόνο τελικό με το televoting ανεξαρτήτως του τί τραγούδι έστελνε. Όταν είδε ότι της “χάλασε η σούπα” με τις επιτροπές, λάκισε. Ας μην σχολιάσω δεν τα ομοφοβικά σχόλια που έχουν κάνει κατά καιρούς Τούρκοι κρατικοί αξιωματούχοι. Όσο για τη Βουλγαρία που αναφέρθηκε επίσης πιο πάνω, επένδυσε στο διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια παραπάνω απ’όσο “έφτανε το πάπλώμά της”, με αποτέλεσμα να μην έχει πια την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει

      • Καταρχας παιδια εγω δεν κατεκρινα κανεναν για την αποψη tου. Δεν ηταν αυτη η προθεση μου και ζητω συγγνωμη αν ακουστηκε ετσι. Ολες οι αποψεις ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ σεβαστες σε μενα και συμβαλλω με τη δικη μου σαν τροφη για σκεψη. Δε νομιζω να εκανα κανενα προσβλητικο η τοξικο σχολιο. Τωρα για το ψευδωνυμο, τι να πω. Αυτο μου ηρθε αυτο εγραψα. Ποιον ενοχλει;

        Αυτα για να ξεκαθαρισω τις προθεσεις μου. Τωρα στην ουσια, ναι η Σουηδια ειναι το αφεντικο του διαγωνισμου, αλλα μηπως δικαια; Τον συγκερασμο με την γκευοποιηση του διαγωνισμου και τη Σουηδια δεν τον καταλαβα, αλλα ισως και να μην εχει σημασια.

        Ας μην βγαζουμε τοξινες. Ενας ετησιος μουσικος διαγωνισμος ειναι ειναι ισως, κατα την ταπεινη μου γνωμη, δυσαναλογος ο φανατισμος που δειχνουμε ο ενας απεναντι στον αλλον. Ψυχραιμια και ολα θα πανε καλουτσικα.

        Επισης, πριν λαβψ κανενα αρνητικο σχολιο, βαριεμαι να βαζω τονους.

        Φιλια και αγκαλιες σε ολους.

      • Ούτε το Ισραήλ ανήκει στην Ευρώπη αλλά το κάνουμε γαργάρα
        Οτι συμφέρει δηλαδή
        Δε νομίζω οτι δεν αξίζαμε τελικούς
        Επειδή δε βλέπουμε το δάσος για το που πάει ο διαγωνισμός για πείτε ένα τραγούδι που έγινε παγκόσμια επιτυχία; Για τραγουδιστή δε το συζητώ.
        Πλέον ο διαγωνισμός γίνεται για εμπορική εσωτερική κατανάλωση
        Ενημερωτικά εκτός απο το shake it και το wild dances και το Lane moje πήγε καλα!!!!!! αν έχεις καλό τραγούδι θα πας καλά εγω αυτό ξέρω λίγες ειναι οι περιπτώσεις
        Αλήθεια τι θέση είχαν οι il volo απο το κοινό και τι θέση απο την επιτροπή;
        Η πολωνία τη τελευταίας θέσης το 16 να ειναι 3η στο κοινό και φυσικά τα ρεζίλια της σουηδίας πέρισυ
        κανεις δεν λεει να μην υπάρχει επιτροπή

      • Βρε Τασο, ελεος αυτό είναι παραλήρημα χωρίς κανένα μα κανένα ειρμό σε αυτά που γράφεις. Και ναι ο στοιχειώδης σεβασμός απαιτεί να ξανακοιτάς λίγο το κείμενό σου προτού το δημοσιεύεσεις. Στο κάτω κάτω και έαν φορουμ δημόσιο βήμα είναι. Επιπλέον, ο Jack & o James εξέφρασαν πολυ εμπεριστατωμένες και πάνω απ’όλα ψύχραιμες απόψεις. Αλλά φαίνεται η νηφαλιότητα και ο εμπεριστατωμένοςλόγος είναι για κάποιους ελάττωμα

  14. Οταν κάποιος σχολιάζει περί ανορθόγραφων να είναι τοξικό σχόλιο και αναφέρομαι σε αυτόν
    από κει και πέρα ως προς την γκευοποίηση αφορά δικό μου σχόλιο παρατήρηση στο ότι έχουν καπελώσει τον διαγωνισμό και πλέον οταν λες eurovision αμέσως σε λένε γκευ.
    Να μην παρεξηγηθώ το να είναι κάποιος γκευ ειναι δικαιωμά του και όχι ντροπή. Ντροπή ειναι αυτά τα άτομα που γελοιοποιούν τους γκέυ και έχω αναφερθεί σε πολλά σχόλια μου
    Είναι μεγάλο κεφαλαιο αυτό. Δε μπορεί όμως να είμαστε εχθροί των ρωσων λόγω ομοφοβικών σχολίων τους και να θάβουμε συμμετοχές.
    Διαφωνώ απόλυτα με την εμφάνιση της ΚΟΝΤΣΊΤΑ αλλά αναγνωρίζω ότι ειχε καλό τραγούδι και ΚΑΛΗ ΦΩΝΗ!!!!
    Δυστυχώς κάπου χάνεται το μέτρο. Φέτος έχουμε τη γαλλική εκδοχή της Κοντσίτα άμουση με μακρύ μαλλί. Κούρασε όλο αυτό.
    Πέρα απο αυτό μιλάμε για έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό που έβγαλε μια φασίστρια νικήτρια με μοναδικό σκοπό να την πουν στην Ρωσία.
    Είναι αστείο οι επιτροπές να ψηφίζουν ανάλογα με το τι τους συμφέρει. Πιστεύει κανείς οτι αν το Heroes δεν ηταν της Σουηδίας θα έπαιρνε τόσα ψηφαλάκια απο επιτροπές;;
    Ήδη οι σκανδιναβοί έχουν αποφασίσει ποιο τραγούδι τους θα προμοτάρουν. Κατα τα άλλα μουσικός Διαγωνισμός.

    • Περαστικα κι απο εμενα. Διαβαζοντας το κειμενο σου, μου ηρθε αναγουλα. Ζαλιστηκα απο την τρικυμιωδη σκεψη σου. Αβασιμα συμπερασματα, ασυνδετες σκεψεις, και στη μεση λατρεια για τη Ρωσια με ολιγη ανοχη στην ομοφοβια τους.
      Περαστικα και παλι. Ως γκει που ειμαι, δεν θα διαβασω καν τυχον απαντηση σου.

  15. Περαστικά επίσης
    Ξέχασα έχετε επίπεδο εσείς
    Πηγαίνετε να ακούσετε το Ζιμπεν ζιμπεν αλου λου στα κρυφά πάντως

  16. Θα ήθελα μα μας απαντήσουν από το σάιτ αν το jack με το James ειναο το ίδιο και το αυτό πρόσωπο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ