?? ΕΛΛΑΔΑ – Katerine Duska: «Η εμφάνισή μας θα είναι ένα θεαματικό σόου»

Katerine Duska – Instagram

Η Katerine Duska, λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για τον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή του Open, «Ευτυχείτε». Η Ελληνίδα εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους στόχους της στον μουσικό θεσμό, αλλά και στα παιδικά της χρόνια και στην προσωπική ζωή της.

Η μουσική και τα σχολικά της χρόνια στην Ελλάδα

«Η αγάπη μου για τη μουσική με οδήγησε σε αυτό που κάνω, αλλά ένιωθα ασφάλεια» είπε η Katerine Duska για την ενασχόλησή της με τη μουσική και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ένιωσα ξένη στον Καναδά. Η κοινωνία αυτή είναι πολυπολιτισμική. Στην Ελλάδα δεν το αισθάνθηκα γιατί οι γονείς μου είναι Έλληνες, αλλά με έβλεπαν σαν την Καναδέζα».

«Ήμουν σ’ ένα σχολείο θηλέων στο Μόντρεαλ και ήρθα στο Δημόσιο του Βύρωνα. Είδα τα γκράφιτι και είπα ‘τι γίνεται; Θεωρείται βανδαλισμός’, αλλά η Ελλάδα είναι ξελογιάστρα χώρα» ανέφερε η Ελληνίδα εκπρόσωπος και αναφέρθηκε στην εμπειρία της στις Πανελλήνιες, τονίζοντας: «Δεν έχεις επιλογή γιατί η τέχνη θεωρείται χόμπι».

Η συνεργασία με τη Minos-EMI και τα ριάλιτι

Η Katerine Duska μίλησε για το πώς άρχισε τη σταδιοδρομία της στη μουσική: «Εγώ ανέβασα ένα demo τραγουδιού, του One In A Million, στο YouTube. Δεν είχα καμία προσδοκία. Ήθελα να μπω στον μουσικό χάρτη. Το τραγούδι άρχισε να κοινοποιείται από πολλούς λογαριασμούς στο Facebook. Ήταν σουρεαλιστικό γιατί είχα 200 φίλους, ήμουν αντικοινωνική. Άρχισαν να ανεβαίνουν τα views, να το παίζουν ραδιοφωνικοί σταθμοί, με προσέγγισαν πολλές δισκογραφικές εταιρείες και managers και έτσι έγινε και με τη Minos-EMI».

Η ίδια χαρακτήρισε «εφιαλτικό» το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε ριάλιτι εγκλεισμού. «Δεν θα ήταν κάτι που θα μπορούσα να στηρίξω» είπε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε, βέβαια, πως δεν θεωρεί ριάλιτι το The Voice και το The X Factor.

Η πρόταση για τη Eurovision και η εμφάνιση στο Τελ Αβίβ

Η Katerine Duska αναφέρθηκε και στο πώς την προσέγγισε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για τη Eurovision: «Η πρόταση ήρθε χωρίς να την περιμένω από τον κ. Παπαδημητρίου. Δεν γνωριζόμασταν προσωπικά. Νόμιζα ότι ήθελε να μου κάνει μια πρόταση για τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών ή για μια χριστουγεννιάτικη συναυλία. Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί μιλούσε για τη Eurovision. Σκέφτηκα ‘γιατί εμένα;’ επειδή δραστηριοποιούμαι σ’ έναν χώρο που δεν έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Μου πήρε έναν μήνα για να απαντήσω και μου είπαν ότι ήθελαν να πάω με ένα δικό μου τραγούδι».

Η ίδια συμπλήρωσε σχετικά με την εμφάνισή της στη Eurovision: «Έχω συνηθίσει να βασίζομαι σε λίγα μέσα, στη φωνή μου και στους μουσικούς μου.  Ναι, θα είναι ένα θεαματικό σόου, με τα κοστούμια μας, τους χορευτές μας, τα props μας. Είναι η φυσική εξέλιξη».

Η δημοσιότητα και οι στόχοι της στη Eurovision

Η Katerine Duska σχολίασε και το πώς έχει επηρεαστεί από τη δημοσιότητα: «Είμαι πιο χύμα από ποτέ, είναι τέτοια η κούραση που δεν μπορώ να το ελέγξω». Πρόσθεσε ότι θέλει να έχει την Ελλάδα ως βάση της. Η ίδια, ακόμη, τόνισε ότι το αγαπημένο της τραγούδι είναι το «Από μέσα πεθαμένος» του Αττίκ, το οποίο και έχει διασκευάσει.

Για την εμφάνισή της στο Άμστερνταμ, η Katerine Duska είπε: «Είναι ντοπάρισμα, μοναδική εμπειρία. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει τα πάρτι είναι απολύτως ερασιτεχνικά και οι πρόβες ήχου είναι ανύπαρκτες. Οι εμφανίσεις μας δεν είναι αντιπροσωπευτικές. Από την άλλη, κριτικάρεσαι και βαθμολογείσαι. Δεν είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις. Ο καλλιτέχνης φαίνεται από το πόσες φορές σηκώνεται. Δεν έχω περάσει τόσο καλά σε μια κακή εμφάνισή μου. Ήταν μια κακή στιγμή».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα περάσω, κανένας δεν το σκέφτεται αυτό. Πρέπει να πιστέψεις ότι πας ως νικητής, αλλιώς δεν πρόκειται να πας καλά» είπε η Katerine Duska για τη Eurovision και πρόσθεσε: «Αν εγώ είμαι καλά και υπερήφανη γι’ αυτό που έχω παρουσιάσει και για κάποιον λόγο δεν αρέσει, δεν θα στενοχωρηθώ». Η φετινή εκπρόσωπός μας στη Eurovision δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λάμβανε μέρος σε έναν εθνικό τελικό.

Το μποϊκοτάζ και η εκρηκτική κατάσταση στο Ισραήλ και η προσωπική της ζωή

Η Katerine Duska για τη διοργάνωση των Ισραηλινών ανέφερε: «Γνωρίζοντας τι είναι η EBU και η Eurovision, πιστεύω ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυτά που πρέπει». Η ίδια απάντησε και στην έκκληση του Roger Waters για μποϊκοτάζ: «Είναι τιμητικό, σέβομαι την άποψη του καθενός. Είναι ένας διαγωνισμός που πρεσβεύει πολύ όμορφα πράγματα. Δεν νιώθω ότι πρέπει να μιλήσω για τις πράξεις καμιάς κυβέρνησης. Είναι ένα ζήτημα που δεν έχει λυθεί εδώ και δεκαετίες. Πηγαίνω σ’ έναν μουσικό διαγωνισμό με ένα ισχυρό μήνυμα»

Για την προσωπική της ζωή, η Ελληνίδα εκπρόσωπος στη φετινή Eurovision είπε: «Θέλω ο κόσμος να με γνωρίζει ως μουσικό, για το μουσικό μου έργο και λιγότερο για την προσωπική μου ζωή». Η ίδια επισήμανε ότι το ζήτημα είναι ιδεολογικό, λέγοντας: «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω καμιά προσωπική μου σχέση για να κερδίσω κάτι στη μουσική».

Στο τέλος της συνέντευξής της, η Katerine Duska ερμήνευσε a capella το refrain του Better Love.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2019.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια πολύ όμορφη συνέντευξη από ένα μέτριο ( όπως πολλά άλλα) τηλεοπτικό πάνελ! Πραγματικά μίλησε για όλα! Νομίζω δεν έχω συμφωνήσει περισσότερο στα λεγόμενα ενός ανθρώπου,τη βρήκα σωστότετατη ως προς όλα! Ειλικρινής, τίμια, συνεσταλμένη και με ήθος χωρίς να φλυαρεί! Εύγε Κατερίνα! Για το φωνητικό αποτέλεσμα δε φοβάμαι! Ήταν ήδη αρκετά καλή στη Μαδρίτη με ερασιτεχνική κάλυψη πόσο μάλλον στο Τελ Αβίβ που όλα θα γίνουν επαγγελματικα! Στα του Άμστερνταμ, νομίζω συμφωνώ δεν ήταν η καλύτερη της στιγμή και το (ξανά) είπε και η ίδια…
    Αν η σκηνική παρουσία είναι κοντά αισθητικά στο βίντεο κλιπ( που θεωρώ πως θα είναι και προσωπικά εμπιστεύομαι την Ε.Γουση, καθώς έχει μοναδική αισθητική) με όμορφα πλάνα κι σωστή ατμόσφαιρα δε βρίσκω το λόγο να μη πάει η φετινή μας συμμετοχή καλά!
    Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, φέτος στέλνουμε μια νέα πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα και η ΕΡΤ φαίνεται να επενδύει ( καιρός ήταν μετά από 3-4 χρόνια) στο project Eurovision! Καλη επιτυχία Ελλάδα! Καλή επιτυχία Κατερίνα!!!
    Εν αναμονει των προβών λοιπόν…

  2. Είναι η πρωτη φορά που δεν με απασχολεί καθόλου τι θέση θα παρουμε. Βγαλτε μας τελευταίους, το τραγουδι μας φέτος είναι ποιοτικά ανώτερο απο πολλά φαβορί.

  3. Και πέρισυ ποιότητα είχαμε και βγήκαμε παράτονοι και με μπλε χέρια.
    Εύχομαι να μη ζήσουμε πάλι τα ίδια

      • Σου απαντώ με το τι έγραψα με ανάλυση

        “Και πέρισυ ποιότητα είχαμε και βγήκαμε παράτονοι και με μπλε χέρια”.
        Δηλαδή ωραίο ποιοτικό τραγούδι (=Και πέρισυ ποιότητα είχαμε) αλλά σκηνικά το καταστρεψαμε (=και βγήκαμε παράτονοι και με μπλε χέρια) ΟΚ?

  4. Ξερουμε καθολου πως τελικα θα ειναι η εμφανιαη μας και αν ειναι οντως κατιβενδιαγερον, εστω και μινιναλ και οχι φτωχο οπως περυσι?

      • θα φανει την κυριακη τη σοου εχει η ντουσκα.. κυριακη κοντη γιορτη..

    • Κάπου είδα βίντεο του Πουλόπουλου που έλεγε οτι θα έχει σκηνικό διπλής όψεως και οτι θα έχει διάφορες εικόνες that all blend together όπως και στο βιντεο κλιπ. Το σκηνικό δεν θα ετοιμαστεί Ελλάδα για πρακτικούς λόγους και οτι ο σχεδιαστής έχει δουλέψει Χfactor UK, Lady Gaga και με κάποια χώρα πέρσι. Τα χρώματα θα ειναι απαλά σε λευκό, ροζ κτλ. Λογικά είπε έχει ελληνικό στοιχείο αλλα οχι μπλε και πιο παλιά αρα απο αρχαία ελλάδα.

      Αν λάβουμε υπόψην οτι είναι ο Πουλόπουλος που τα λέει (απο πέρσι εχει χάσει λίγο την εκτιμησή μ με τα τελωνεία) έστω και το 1/3 τρίτο να είναι αλήθεια, ακούγεται καλό.

  5. Απ τις συνεντεύξεις της και μόνο καταλαβαίνει κανείς πόσο σοβαρά πηγαίνει στον διαγωνισμό! Είναι ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ με τα όλα της και δε την απασχολούν τα γύρω γύρω που λέγονται απλά για να λέγονται… Πραγματικά δε θα μου έκανε έκπληξη αν τελικών βρεθεί να φλερτάρει και με το βραβείο αλλά για τα δεδομένα μας τα τελευταία χρόνια και η 10άδα θα ναι άθλος

  6. Η Κατερίνα μου βγάζει μια απίστευτη συγκρότηση, κάθε φορά που την ακούω να μιλάει. Ας μην ξεχνάμε ότι η EUrovision ειναι και επικοινωνιακό παιχνίδι εν πολλοίς, και η κοπέλα “καλά το πάει” γενικά. Από τις περιπτώσεις που πραγματικά λες πως ακόμα κι αν αποτύχουμε θα φύγουμε από το Τελ Αβίβ “με ψηλά το κεφάλι”, τη στιγμή που και καλό τραγούδι είχαμε και όλοι δουλεύουν -προς το παρόν- όπως πρέπει. Ε σίγουρα μετά θέλει και τύχη και να παιχτεί σωστά το παιχνίδι από βδομάδα και στο Ισραήλ. Προσωπκά έχω ένα προαίσθημα ότι θα είμαστε στην αριστερή πλευρά του πίνακα.

  7. Παρακαλώ να στηρίξουμε όσο μπορούμε την Ελλάδα μας και την Κατερίνα μας γιατί ο πόλεμος με την δικαιολογία για το καλό της Παλαιστίνης πρέπει να απέχει η ΕΡΤ η Κατερίνα και η Ελλάδα μας προσπαθούν κάποιοι παράγοντες που θα κάνουν στις 5 μαϊου αντιγιουροβιζιον. Να μας πείσουν ότι θέλουν το καλό μας και το καλό της Κατερίνας όταν είσαι είκοσι η όταν είσαι ογδόντα και ο κόσμος μας δεν έχει αλλάξει από λαούς γιατί τα βάζεις με ένα μουσικό θεσμό που ενώνει τους λαούς και θέλουν να συμμετάσχουν και άλλες χώρες και άλλοι λαοί (αφού θέλετε να αλλάξετε το κόσμο και θέλετε ειρήνη. Εσείς που είστε κατά της φετινής Γιουροβίζιον στο Ισραήλ τη κάνατε τόσα χρόνια τη θα κάνετε αύριο και στο μέλλον η θεωρία είναι άποψη η πράξη είναι η ουσία και εσείς θεωρώ ότι πράττετε λανθασμένα ούτε η Κατερίνα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο ούτε εσείς αυτοί που κρατάνε τα κλειδιά του πλανήτη μας ούτε καν τους ξέρουμε αυτοί όμως ξέρουν για μας μη ζούμε με ψευδεσθεισεις ότι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα της Παλαιστίνης της Συρίας από εμάς δεν φταίει η Γιουροβίζιον για τα άσχημα που συμβαίνουν στο πλανήτη μας ούτε η Κατερίνα Ντουσκα που μας θα μας εκπροσωπήσει στην σκηνή της Γιουροβίζιον στο Ισραήλ καλή επιτυχία ΕΡΤ καλή επιτυχία Κατερίνα καλή επιτυχία Ελλάδα.

  8. θα εχουμε 2 διαφορετικα σκηνικα σαν παρουσιαση που θα ενωνουν εποχεs!!!!!
    θα δειξει ομορφα τηλεοπτικα και αν υποστιριχθει οπωs πρεπει σκηνοθετικα θα ειναι σιγουρα πολυ ομορφα με το real virtual action στο φακο!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ