OGAE INTERNATIONAL POLL 2019: Η βαθμολογία του OGAE UK!

Ένα ακόμη σωματείο παρουσιάζει τη δεκάδα του για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision, στο πλαίσιο του καθιερωμένου OGAE International Poll. Ο OGAE UK είναι το δέκατο πέμπτο κατά σειρά σωματείο που δημοσιοποιεί τη δεκάδα του.

Με βάση τη ψηφοφορία 243 μελών του, η τελική δεκάδα του σωματείου του Ηνωμένου Βασιλείου διαμορφώθηκε ως εξής:

  • 1 βαθμός: Μάλτα
  • 2 βαθμοί: Αζερμπαϊτζάν
  • 3 βαθμοί: Ισπανία
  • 4 βαθμοί: Ισλανδία
  • 5 βαθμοί: Κύπρος
  • 6 βαθμοί: Σουηδία
  • 7 βαθμοί: Ολλανδία
  • 8 βαθμοί: Ιταλία
  • 10 βαθμοί: Ελβετία
  • 12 βαθμοί: Νορβηγία

Η Νορβηγία παίρνει τους δώδεκα βαθμούς και εδραιώνει τη θέση της στην τετράδα της βαθμολογίας. Οι τέσσερις βαθμοί που παίρνει η συμμετοχή της Ισλανδίας υποχωρούν την Ελληνική συμμετοχή στην 11η θέση ενώ η Κύπρος παραμένει σταθερά στην 6η θέση. Η Ελβετία χάρη στους 10 βαθμούς που παίρνει φτάνει σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο μέχρι στιγμής Ιταλία, η οποία ψηφίζεται από τον OGAE United Kingdom με οχτώ βαθμούς.

Μετά από τις βαθμολογίες δεκαπέντε εκ των 45 σωματείων που ψηφίζουν φέτος στον OGAE International Poll η κατάταξη διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Ιταλία 139 βαθμοί
  2. Ελβετία 138 βαθμοί
  3. Ολλανδία 119 βαθμοί
  4. Νορβηγία 81 βαθμοί
  5. Σουηδία 73 βαθμοί
  6. Κύπρος 68 βαθμοί
  7. Αζερμπαϊτζάν 36 βαθμοί
  8. Ρωσία 34 βαθμοί
  9. Ισπανία 31 βαθμοί
  10. Ισλανδία 29 βαθμοί
  11. Ελλάδα 26 βαθμοί
  12. Μάλτα 17 βαθμοί
  13. Βέλγιο 12 βαθμοί
  14. Δανία 12 βαθμοί
  15. Γαλλία 12 βαθμοί
  16. Πολωνία 7 βαθμοί
  17. Πορτογαλία 7 βαθμοί
  18. Σλοβενία 7 βαθμοί
  19. Άγιος Μαρίνος 6 βαθμοί
  20. Αρμενία 4 βαθμοί
  21. Ισραήλ 4 βαθμοί
  22. Αλβανία 2 βαθμοί
  23. Εσθονία 2 βαθμοί
  24. Ουγγαρία 2 βαθμοί
  25. Βόρεια Μακεδονία 2 βαθμοί

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τις υπόλοιπες δεκάδες του OGAE International Poll 2019! 

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν δεν περνάγατε απευθείας στον τελικό τα τελευταία 10 χρόνια και βάλε ούτε μια φορά δεν θα περνάγατε τελικό αλλά και που πάτε απευθείας τι πετύχατε??? Οι τελευταίοι των τελευταίων θα είστε καθως θα σας κοιτάζει ο Sergey από την κορυφή και η ερασιτεχνική μπάντα της Νορβηγίας που τις δωσατε 12 θα τον χειροκροτεί από τον καναπέ γιατί προφανώς ούτε καν τελικό δεν θα παει

    • Γραψου στον Ογκαε της Ρωσιας.
      Θα βρεις πολλους φιλους εκει.
      Εισαι κατι παραπανω απο προκλητικος.
      Ουτε ευρωτευμενος να εισουνα με αυτον τον Σεργει…..
      Οποιος μιλαει αρνητικα για το τραγουδι, κανεις σα να σου θιξανε τον γκομενο.

  2. Δεν τραβάει πολύ η Ελλάδα διότι για αρκετούς η μπαλάντα μας είναι αρκετά βαρετουλα και συνηθισμένη. Μια χειρότερη version του million voices είναι ( Russia 2015). Αν πήγαινε η δικιά μας με κάτι σαν το “slow” (Το δικό της), θα έπαιζε για τριάδα στη φετινή ψιλό άθλια χρονιά.

    • Να και το slow μπαλάντα είναι πολύ πιο απλή και πολύ πιο βαρετή κ δεν απευθύνεται σε ευρωπαϊκό κοινό

    • Μην τα μπερδευεις….
      Αλλο τα 10, 30, 120 ατομα που ψηφιζουν στους Ογκαε καθε χωρας και αλλο το κοινο των βραδιων της γιουροβιζιον.
      Το ελληνικο τραγουδι ειναι παρα πολυ καλο, μοντερνο και αν αποδωθει τελεια σκηνικα και φωνητικα μπορει ακομα και να κερδισει. Οπως και να γινει παντως και χαλια να το πει, η 15η θεση ειναι το υπογειο. Ποιο κατω δεν παει. Αν το πει καλα και παρουσιαστει σωστα θα ειναι στην 5αδα, χαλαρα.

      • το ιδιο κοινο που ασχολειται με τον ogaee σε καθε χωρα ακριβως το ιδιο κοινο ψηφιζει και την βραδια των τελικων ημιτελικων. δε νομιζω η μανα μ κ ο πατερας μ να ψηφισουνε. εγω που ασχολουμαι κ με σχολια ogaee θα ψηφισω. κατι αντιστοιχο ειναι κ με ολους τους ogaee των υπολοιπων χωρων. η ελλαδα δεν δειχνει να εχει γκελ στον κοσμο των ogaee

      • Φιλε μου Ανδρεα,
        Αλλο πραγμα 150 ψηφοι και αλλο π.χ. 1.400.000. Αυτο λεω.
        Η ψηφος 150 ανθρωπων δεν μπορει σε καμια περιπτωση να ειναι αντιπροσωπευτικη της ψηφου των πολιτων μιας χωρας τη βραδια του τελικου.

  3. θα περίμενα κάτι από το ηνωμένο βασίλειο, υποτίθεται ότι στέλνουμε και ένα τραγούδι αρκετά κοντά στα δικά τους πρότυπα.. τέλος πάντων, τα σωματεία φέτος νομίζω μας έχουν υποτιμήσει αρκετά.. τέλος πάντων όπως είπε και η κατερίνα, στο ισραήλ θα κριθούν όλα και είναι αλήθεια..
    τώρα σοβαρά και με όση αντικειμενικότητα μπορεί να με διακρίνει.. μα είναι πράγματι καλύτερα τα τραγούδια της σουηδίας, νορβηγίας, θα πω και ελβετίας από της Κύπρου.. νομίζω ότι τουλάχιστον αυτά τα 3 θα μπορούσε να τα έχει περάσει, σε σχέση με της Κύπρου τί να πω, τα βρίσκω αντικειμενικά κατώτερα.. πολύ υπερτιμημένα τραγούδια, πραγματικά.. όπως και να έχει, σε ένα μήνα θα μας έχουν λυθεί όλες οι απορίες!

    • Και ποιος σου ειπε φιλε μου οτι αυτοι οι ελαχιστοι που ψηφιζουν στα Ογκαε εχουν γουστο και αντιπροσωπευουν επαξια τις χωρες τους. Ασχετοι ειναι. Φυσικα, ολα θα κριθουν στο Τελ Αβιβ. Ειδικα το Ηνωμενο Βασιλειο θα μας δωσει πανω απο 6 βαθμους.

      • εννοείται το πιστεύω αυτό που λες για τους Άγγλους ψηφοφόρους και συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα είπες.. τείνω να πιστέψω πως τα σωματεία ψηφίζουν με έναν διαφορετικό τρόπο και όχι αυθόρμητα.. πιστεύω απόλυτα και εγώ πως στο τέλος θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από αυτήν που μας δίνουν τα σωματεία ως τώρα.. αν θυμάμαι απο άλλες χρονιές και με βάση το nick σου μένεις Σουηδία, οπότε κάνε εκστρατεία! lol! αλήθεια οι σκανδιναβοί τί γνώμη έχουν για το τραγούδι μας?? οι Σουηδοί αν δεν κάνω λάθος είναι πιο ένθερμοι σε σχέση με τους υπόλοιπους..

      • Λογικα ειμαι αυτος που θυμασαι, γιατι γραφω τα τελευταια χρονια με το ιδιο περιπου νικ νειμ.
        Δεν εχω παρακολουθησει ακομα τι λενε οι σουηδοι για το δικο μας. Θα δω τις εκπομπες τους για τη γιουροβιζιον και θα το μεταφερω. Αποψη μου ειναι οτι αυτες οι εκπομπες εχουν μεγαλη βαρυτητα εδω και επηρεαζουν τον κοσμο παααααρα πολυ στο τι θα ψηφισει.
        Ομως γενικα οι σουηδοι ειναι αρκετα εθνικιστες, ψηφιζουν καθε τι σουηδικο. Θα ψηφισουν πχ με τα χιλια Κυπρο λογω συμμετοχης τους. Σε αντιθεση με εμας που αν πχ το τραγουδι του Κοντοπουλου δεν μας αρεσει δεν θα ψηφισουμε Ρωσια. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που πηραμε 12αρι απο Σουηδια μονο οταν ειχαμε στειλει την Παπαριζου που τη θεωρουσαν δικη τους. Βεβαια, επειδη εξαφανιστηκε και εκανε καριερα στην Ελλαδα, της το κρατησαν και την πεταξαν κακιν κακως απο το μελλο αν θυμασαι. Αλλα γενικα, εχουν πολλα αλλα καλα, γι αυτο αλλωστε μενω εδω 😉
        Νομιζω ομως οτι αν το τραγουδι μας φετος παρουσιαστει σωστα και αποδωθει σωστα, οι σουηδοι θα μας δωσουν καποιους βαθμους/λιγους. Το 12αρι βεβαια της Σουηδιας ειναι ηδη ρεζερβε για την Ολλανδια. Βαλε Ισλανδια, Ελβετια (σουηδη χορογραφο), Κυπρο (τα ιδια και χειροτερα), θα εχουν και κανα 2 ακομα που δεν ξερω, οποτε μην περιμενουμε και πολλα…..

      • Ναι, θυμάμαι κάθε χρόνο περιμένω με ανυπομονησία τα σχόλια σου από τις εκπομπές τους! συμφωνώ με τον τρόπο που ψηφίζουν και ότι είναι σωβινιστές βάλε σε αυτές τις χώρες ότι θα ψηφίσουν σίγουρα και τη νορβηγία που φαίνεται να έχει κάποιο ρεύμα, αυτοί ως γείτονες είναι και αυτός ο ήχος ο δικός τους σίγουρα θα συγκινηθούν.. γιατί φινλανδία δεν ξέρω αν θα είναι τελικό ούτε και η δανία είμαι σίγουρος.. αν είναι η δανία φαίνεται όμως πολύ αδύναμη φέτος.. έχω την αίσθηση όμως ότι στις χαμηλές τους βαθμολογίες θα μας έχουν.. μέχρι 4 πιστεύω όχι παραπάνω.. αν θυμάμαι καλά στις δυνατές μας χρονιές κάτι μας δίνουν αυτοί και οι φινλανδοί.. όλοι οι άλλοι της περιοχής μας έχουν απαρατήρητους δεν θυμάμαι η δανία ισλανδία νορβηγία να μας ψηφίζουν συχνά. θα περιμένω με αγωνία το ρεπορτάζ σου λοιπόν lol!! κατά τα άλλα είναι φαντάζομαι μια από τις ιδανικές χώρες για να ζει κανείς οπότε δε σε αδικώ που έχεις επιλέξει να ζεις εκεί! σ ευχαριστώ για την απάντηση!

  4. Πίστευα οτι η φετεινή μας συμμετοχή θα ήταν ευρύτερα αποδεκτή από τις λοιπές χώρες σε σχέση με περασμένες χρονιές ,αλλά οι βαθμολόγιες των Ogae με διαψεύδουν.Αναφέρομαι σε βαθμολογίες Ογκαε με σημαντικό αριθμό μελών.Οταν για παράδειγμα τα μέλη ειναι 200 κάτι ή 140 + οπως της Αγγλίας και Ισπανίας αντίστοιχα , τότε το αποτέλεσμα δείχνει μια τάση και μπορείς λίγο -πολύ να δεις την συνέχεια.Πίστευα οτι το Better Love με την ιδιαιτερότητα της ωραίας φωνής της Ντουσκα θ’άρεσε περισσότερο.

    • Tο τραγούδι παραείναι προβλέψιμο ακόμη και για τα Αγγλοσαξονικά δεδομένα. Αυτό βέβαια δεν κρίνει κανένα αποτέλεσμα τον Μάη. Κι η Αυστρία πέρσι 14η είχε βγει στα σωματεία OGAE…

      • Απο σχολια αγγλων στο διαδικτυο, αλλα και αγγλων φιλων μου συμπεραινω το αντιθετο.

  5. Εγώ δεν κατάλαβαινω τι βρίσκουν στο Αζερμπαϊτζάν τα μισά περίπου σωματεία και το ψηφίΖουν αντι ας πούμε άλλων πιο αξιόλογων συμμετοχών (π.χ Ελλάδα, Σλοβενία). Να σχετίζεται άραγε με το βιντεοκλιπ; Γιατί απ οσο εχω παρακολουθησει οι περισσότεροι έχουν μια συγκρατημένη άποψη για αυτό το κομμάτι.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ