Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2019!

Η Ισπανία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον Miki και το τραγούδι «La Venda», σε σύνθεση και στίχους του Adrià Salas

Ο Miguel Núñez Pozo (γνωστός απλά ως Miki) γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1996 στη περιοχή Terrassa της Βαρκελώνης (Ισπανία). Έγινε δημοφιλής στο Ισπανόφωνο κοινό το 2018 όταν έλαβε μέρος στο 10ο κύκλο του δημοφιλούς talent show Operación Triunfo, όπου και κατέλαβε την 6η θέση. Εκτός από τραγουδιστής, ο Miki είναι και μουσικός αφού παίζει κιθάρα και πιάνο ενώ παράλληλα είναι και κάτοχος πτυχίου “Administration & Management”.

Στην αρχή της μουσικής του πορείας, συμμετείχε ως βασικός τραγουδιστής των Dalton Bang περιοδεύοντας σε όλη την Καταλονία. Στη διαδικασία του εθνικού τελικού της Ισπανίας “Gala Eurovisión” – σε συνεργασία με τους παίκτες του 10ου Operación Triunfo – ο Núñez ήταν ο μοναδικός διαγωνιζόμενος με τρία υποψήφια τραγούδια.

Τη βραδιά του τελικού, η συμμετοχή του “La Venda” επικράτησε στη βαθμολογία του κοινού με ποσοστό 34%. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δημιουργός του τραγουδιού, με το οποίο η Ισπανία συμμετέχει στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, είναι ο Adrià Salas του δημοφιλούς συγκροτήματος La Pegatina.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Josep Echaburu |(2) Helena Palau (helenavisuals)

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιθανόν το τραγούδι που ανέβηκε στην κατάταξή μου περισσότερο από όλα. Στην αρχή δεν με είχε ενθουσιάσει αλλά όσο περνάει ο καιρός μ ‘αρέσει όλο και περισσότερο. Είναι ευχάριστο, ξεσηκωτικό, χαρούμενο και κατά καιρούς μου κολλάει στο άσχετο, κάτι που δείχνει πόσο εύκολα σου μένει και σε κάνει να θες να το ακούσεις ξανά. Μετά από χρόνια η Ισπανία στέλνει κάτι που να πετυχαίνει κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου.

  2. H Ισπανία θα είναι φέτος στην αριστερή πλευρά του πίνακα (κάπου 8η με 13η την “κόβω”. Ξεσηκωτικό κομμάτι, ο Φωκάς όλο και κάτι θα κάνει και συμπαθέστατος ερμηνευτής. Πολύ πιθανόν να ακουστεί αρκετά και το καλοκαίρι

  3. Η Ισπανία μετά από 4 χρόνια στέλνει επιτέλους ένα καλό κομμάτι. Μου άρεσε από την αρχή! Μυρίζει Ισπανία από χιλιόμετρα. Ρυθμος, κέφι , χορός και ο ερμηνευτής πολύ χαρισματικός επί σκηνής! 8η στη κατάταξη μου έως ώρας και πραγματικά ανυπομονώ να δω πως θα το στήσει ο Φωκάς!
    Αγαπημένες συμμετοχες: 2010/2012/2014
    Πρόβλεψη: θα πάει πολύ καλύτερα από ότι πιστεύουν πολλοί. Νομίζω θα αποτελέσει περίπτωση Γαλλίας 2010! Πολύ ψηλά στο κοινό πολύ χαμηλά στις επιτροπές. Επομένως θα τερματίσει λίγο πριν η λίγο μετά τη 10αδα( 8η-13η θέση)

  4. Αρχικά το γεγονός ότι τη σκηνική παρουσία έχει αναλάβει ο Φωκάς είναι ένα μεγάλο ΑΡΝΗΤΙΚΌ. Εκτός του ότι το κομμάτι βγάζει κάτι το αυθόρμητο που με μια επιτηδευμένη σκηνική παρουσία θα το χάσει, ο Φωκάς βάσει των σύγχρονων δεδομένων δεν είναι και πολύ καλός, Να θυμίσω το αίσχος του Αζερμπαιτζάν ή το ακόμα χειρότερο κιτς της Μολδαβίας.

    Κατά τα άλλα το κομμάτι είναι χορευτικό και έχει ρυθμό. Στο κοινό σίγουρα θα τα πάει θαυμάσια και η Ισπάνια θα αποκτήσει μία καλή θέση μετά από πολλές κακές αποδόσεις. Ο δε Μίκι έχει φανταστική ενέργεια και μεταδοτικότητα στη σκηνή.

    Στη κατάταξή μου είναι στη 4η θέση (υπερβολικό αλλά μου αρέσει η Ισπανική γλώσσα). Πρόβλεψη να είναι κάπου 10-15.

    • Ρε φιλαράκι σκέψου λίγο πριν μιλήσεις φυσικά και δεν είναι χαμηλή η 5 θέση γενικά αλλά όταν είσαι το απόλυτο φαβορί 3 μήνες όλοι λένε τα καλύτερα το κοινό σε βγάζει πρώτο με τεράστια διαφορά και οι κριτές αντί να σε έχουν πρώτο δεν σε έχουν ούτε δεύτερο ούτε και τρίτο αλλά πεμπτο κάνει μπαμ ότι το κάνουν επιτηδες απλή λογική ……

  5. Eixe xronia na mou aresei tragoudi tis patridas opou zw ta teleutaia xronia, to teleutaio eitane to quedate conmigo tis Pastoras, genika o kosmos edw to krazei? Alla kai egw nomizw too I Ispania fetos tha einai metaksi 7-12 thesi

  6. Εξαιρετικά συμπαθής ο Μικι, ίσως ο πλέον συμπαθής των φετινών. Το τραγούδι ωστόσο το βρίσκω μέτριο. Πιστεύω θα τερματίσει γύρω στο 10 – 15. Εδώ ολόκληρη Pastora και τερμάτισε 10η. Θα την ξεπεράσει το la venda? Δύσκολο..

  7. Τράβα να βρεις την Μίνι και άσε το τραγούδι για αυτούς που το έχουν γιατί θα πιαστείς στην φάκα σαν ποντικι

  8. Μέσα στα 3 πιο αγαπημένα μου φέτος, μαζί με Ελβετία και Ιταλία.
    Αν και δεν είναι, μέχρι τώρα, μέσα στα φαβορί, ελπίζω να μπει στην 3άδα και γιατί όχι να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει κιόλας. Νομίζω ότι είναι αρκετά υποτιμημένο μέχρι στιγμής.

    • Ρε πάτε καλά εδώ μέσα ούτε με θαύμα δεν κερδίζει αυτό το πραμα

      • Άποψή σου. Εγώ θεωρώ ότι πανεύκολα θα μπορούσε να κερδίσει. Αλλά με μια Eurovision που βασιλεύουν οι κλίκες και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα κερδίσει. Εξάλλου, είναι προφανές κάθε χρόνο οι κλίκες και τα συμφέροντα ποιους στηρίζουν. Και μέσα σε αυτούς φέτος είναι και η Ρωσία, που τόσο ένθερμος υποστηρικτής της είσαι, με ένα τραγούδι κάτω του μετρίου.

    • Αν ο Sergey ήταν μέσα στις κλικες θα κέρδιζε πανευκολα το 2016 ακριβώς το αντίθετο γίνεται για αυτό και τον είχαν τόσο χαμηλά οι κριτές

      • Άλλο το 2016 και άλλο το 2019. Παρόλο που το τραγούδι της Ρωσίας το 2016 δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, ήταν καλύτερο από το φετινό και πιστεύω ότι αδικήθηκε.
        Δεν σημαίνει όμως ότι θα γίνει το ίδιο και φέτος. Φέτος δεν αποκλείεται να επαναληφθεί αυτό που έγινε με τον Dima Bilan, όπου το 2008 κέρδισε με ένα τραγούδι υποδεέστερο από αυτό του 2006. Επέστρεψε όμως το 2008 και φάνηκε ότι η επιστροφή του έγινε γιατί τον προόριζαν για νικητή.
        Μου δίνεται δηλαδή η αίσθηση ότι φέτος ο Sergey Lazarev επέστρεψε στον διαγωνισμό με σκοπό να γίνει ότι δεν έγινε το 2016, παρόλο που το τραγούδι του φέτος είναι λιγότερο καλό από το προηγούμενο.
        Δεν παίρνω όρκο βέβαια για τίποτα. Απόψεις εκφράζω. Όλα θα φανούν τον Μάιο.

    • Τι απόψεις και κουραφεξαλα μου λες ρε φίλε ???εσύ εδώ καθαρά κατηγορείς τον Sergey ότι είναι μες στις κλικες και εγώ όταν σου απαντάω ότι το αντίθετο είδαμε το 16 εσύ μου λες ότι έχω δίκιο για το 16 αλλά ότι μάλλον το 19 θα το πάει έτσι πράγμα που δεν ευσταθεί άμα τον ήθελαν για νικητή οι κριτές θα τον ήθελαν και τότε απλή λογική.Οποτε χωρίς αποδείξεις μην λες τέτοια λογια

      • Τα πράγματα αλλάζουν φίλε μου, τι δεν καταλαβαίνεις; Επειδή δεν τον στήριξαν οι επιτροπές πριν 3 χρόνια, θα πει ότι αποκλείετε να τον στηρίξουν φέτος; Άλλο 3 χρόνια πριν και άλλο τώρα. Αυτό λέω. Ότι πιθανόν φέτος να επιστρέφει στον διαγωνισμό γιατί επρόκειτο να τον στηρίξουν εκεί που δεν τον στήριξαν 3 χρόνια πριν.
        Και σιγά το μεγάλο θέμα που δεν μπορώ να λέω τη γνώμη μου, εάν δεν έχω αποδείξεις. Πολύ σοβαρά τα παίρνεις τα πράγματα. Εδώ μέσα βρισκόμαστε για να περνάμε την ώρα μας. Ότι θέλει ας γίνει στο τέλος, ούτε και με νοιάζει.

  9. μ αρεσει πολύ!!κεφάτο,δυναμικο με ωραιους στίχους με νοημα και εναν συμπαθεστατο ερμηνευτή!ο φωκας πιστευω οτι θα το απογειωσηει!viva espana!!καλη επιτυχια ολοψυχα!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ