Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision 2019!

Η Ιταλία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον Mahmood και το τραγούδι «Soldi», σε σύνθεση των Dardust, Mahmood, Charlie Charles και στίχους των Dardust, Mahmood.

Ο Alessandro Mahmoud γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1992 στο Μιλάνο της Ιταλίας από μητέρα Ιταλίδα και πατέρα Αιγύπτιο. Ασχολείται ενεργά και επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι από το 2012. Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στο Ιταλικό The X Factor (6ος κύκλος). Εκτός από ερμηνευτής, ο Mahmood – όπως συστήνεται ο ίδιος στο κοινό – είναι και συνθέτης και στιχουργός. Μεταξύ άλλων, έχει γράψει τραγούδια για ανερχόμενους Ιταλούς καλλιτέχνες όπως η Elodie, ο Michele Bravi και ο Marco Mengoni (Eurovision 2013).

To 2016 έλαβε μέρος στο Sanremo Festival στη κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Dimentica”. Το 2019, συμμετείχε ξανά στο φεστιβάλ κερδίζοντας τη πρώτη θέση στη κατηγορία “Sanremo Giovani” με το τραγούδι του “Gioventù bruciata”. Η διάκριση αυτή, του έδωσε το δικαίωμα να λάβει μέρος στο Sanremo Music Festival αυτή τη φορά με το τραγούδι “Soldi”. Συγκεντρώνοντας το ποσοστό 63.7% (1η θέση) από την επιτροπή και μόλις το 20.95% (3η θέση) από το κοινό, ο Mahmood με συνολικό ποσοστό 38.9% αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του Sanremo Music Festival κερδίζοντας το εισιτήριο για τον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ως εκπρόσωπος της Ιταλίας.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Attilio Cusani |(2) Mia Gianini

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περίμενα ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή το κοινό θα τον υποστήριζε περισσότερο από τις επιτροπές.
    Παρόλα αυτά το τραγούδι μου αρέσει.
    10/10 για τον Alessandro.

  2. Ο Alessandro για κάποιο λόγο μου είναι λίγο αποκρουστικός, μου βγάζει ψωνίλα, κάτι που με απωθεί απίστευτα. Το τραγούδι είναι καλό, όχι αρκετό όμως για να κερδίσει κατά την προσωπική μου άποψη. Το βλέπω 10αδα, ίσως 5αδα.

  3. Σύγχρονο , πρωτότυπο , με νόημα στίχων και σου μένει έπισης. Για μένα ένα από τα νικητήρια. Και θα προτιμούσα να είναι αυτό παρά η Ελβετία ή η Ρωσία. Επίσης γενικά η Ιταλία τα πηγαίνει καλά στα televoting . Πέρσι είχε βγει τριτη στο televoting με ένα τραγούδι ψιλοαδιαφορο. Άρα σίγουρα στη πεντάδα για άλλη μια χρόνια η Ιταλία και ίσως πάει και για πρωτιά

    • Από τη Ρωσία και την Ελβετία, μακράν τα δυο χειρότερα από τα φαβορί, εννοείται να κερδίσει!

  4. Το νο1 μου για φέτος! Μακράν καλυτερο τραγουδι απο του -κατα πάσα πιθανότητα νικητη- ολλανδού (γούστα είναι αυτά χαχα), αλλά θα βγει 5αδα Ισως και λίγο πιο κάτω γιατί στο λαϊβ ο Mahmoud δεν μου φανηκε και τόσο δυνατός οσες φορες τον ακουσα. Γενικά αρκετα προβλέψιμη η φετινή Γιουροβίζιον σε σημείο ξενέρας.

  5. Η αυτό θα κερδίσει ή η Ολλανδία. Στις πρόβες θα ξέρουμε καλυτερα – και ακόμα περισσότερα όταν βγει και η σειρά εμφάνισης στον τελικό

  6. H Ιταλία από τότε που επέστρεψε στο διαγωνισμό δε με έχει απογοητεύσει σχεδόν ποτέ!(πλην 2014 και λίγο το 2016)
    Η φετινή συμμετοχή είναι πολύ καλή Μ σύγχρονος ήχος,πιασαρικος ρυθμός κι στίχοι με νόημα! Ο ερμηνευτής δε με ενθουσιάζει τόσο στο λάιβ αλλά δε το λες και κακό. 7η θέση στη κατάταξη μου για την ώρα.
    Αγαπημένες συμμετοχες: όλες πλην του 2014
    Πρόβλεψη: θα τα πάει πολύ καλά αλλά σχεδόν απίθανο να κερδίσει. Εδώ δε κέρδισε το πολύ καλύτερο Grande amore και το “απόλυτο” επί μήνες “φαβορί” occidentalis karma. Νομίζω μια θέση μεταξύ 2ης-8ης είναι πιο εφικτή κι ρεαλιστική.

  7. Στην αρχή δεν μου άρεσε, τώρα το συνήθισα και δεν θα ειχα θεμα άν εβγαινε νικητης απο σποντα (αν δηλ δεν παει κατι καλά με τ αλλα φαβορι). Κι εμένα μου έκανε εντύπωση πάντως οτι στηρίχθηκε κυρίως στις επιτροπές, αλλά νομίζω τον Μάιο θα γίνει το αντίθετο.
    Καλή επιτυχία Ιταλία!

  8. Συγχαρητήρια στη κριτική επιτροπή της Ιταλίας καθώς θεωρώ ότι έσωσαν τη χώρα. Το τραγούδι από το πρώτο κιόλας άκουσμα βγάζει ότι είναι μοντέρνο. Το όλο στιλ του Mahmood ταιριάζει απίστευτα.

    Στη κατάταξή μου η Ιταλία είναι δεύτερη! Αν υποστηριχθεί η Ιταλία από τις κριτικές, που είναι απίθανο μιας και αν αναλάβει διοργάνωση δεν θα συνεργαστεί με τους Σουηδούς, μπορεί και να νικήσει!

  9. Αυτο το τραγουδι που εκπροσωπεί την μοντερνα ιταλική μουσική και με με εναν τυπο τραγουδιστή που περνάει στη Eurovision, νομίζω ότι θα τα παει πολυ καλα.. Μπορεί να περάσει και την Ολλανδία που δεν λέω ωραίο το τραγουδάκι αλλα λιγο φούσκα κατ εμε.. Δεν κάνει για πρωτιά

  10. Μέσα στα 3 πιο αγαπημένα μου φέτος, μαζί με Ελβετία και Ισπανία.
    Η Ιταλία για ακόμα μία χρονιά στέλνει ένα πολύ ωραίο τραγούδι με πολύ ιδιαίτερο νόημα. Σπάνια δεν μου αρέσει συμμετοχή της Ιταλίας.
    Ελπίζω να είναι στην 3άδα και μακάρι να κερδίσει κιόλας, αν και με την εμπάθεια που έχει η EBU με την Ιταλία ούτε φέτος δεν πρόκειται να κερδίσει.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ