Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2019!

To Αζερμπαϊτζάν θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον Chingiz και το τραγούδι «Truth», σε σύνθεση και στίχους του ίδιου και του Borislav Milanov.

Ο Chingiz (πλήρες όνομα Chingiz Mustafayev) γεννήθηκε πριν από 28 χρόνια στη Ρωσία. Όταν ήταν έξι ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στη πόλη Qazax του Αζερμπαϊτζάν η οποία είχε μόλις 20.000 κατοίκους. Λάτρης της μουσικής από μικρός, η κιθάρα μπήκε στη ζωή του Chingiz αρκετά νωρίς. Στα 13 του χρόνια, μαζί με τη μητέρα του και τον αδερφό του μετακόμισαν στο Baku. Το 2007 πραγματοποίησε τη πρώτη του audition για το talent show “Pop Idol”. Έχοντας τη πλήρη εμπιστοσύνη τόσο του κοινού όσο και της επιτροπής, ο Chingiz κατάφερε να κερδίσει τη πρώτη θέση στον διαγωνισμό, ξεκινώντας έτσι τη δική του πορεία στο χώρο της μουσικής.

Το 2011 εκπροσώπησε το Αζερμπαϊτζάν στο New Wave Festival καταλαμβάνοντας την 11η θέση ενώ στο ίδιο φεστιβάλ μοιράστηκε την ίδια σκηνή, ερμηνεύοντας ένα ντουέτο με την μετέπειτα εκπρόσωπο της Ρωσίας στη Eurovision, Polina Gagarina. To 2016 έλαβε μέρος στο talent show “The Voice”, στην Ουκρανία. Για αρκετά χρόνια, ήταν η φωνή του συγκροτήματος Palmas, ωστόσο πλέον ακολουθεί τη δική του solo πορεία.

Τον προηγούμενο μήνα, κυκλοφόρησε το πρώτο του solo single με τίτλο “Tenha Gezen”. Στις 8 Μαρτίου 2019, η κρατική τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν, iTV, ανακοίνωσε επίσημα πως η χώρα θα εκπροσωπηθεί στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τον Chingiz και το τραγούδι “Truth”.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τη φωνητική διδασκαλία έχει αναλάβει ο Άλεξ Παναγή! Μακρά η καλύτερη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν! Καλή επιτυχία!!!!

  2. Τη φωνητική διδασκαλία έχει αναλάβει ο Άλεξ Παναγή! Μακράν η καλύτερη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν! Καλή επιτυχία!!!!

  3. Πολύ καλή συμμετοχή! Πολύ χορευτικό και ξεχωριστό. Φωνητικά πιστεύω θα είναι πολύ καλός και από τα λίγα λαιβ που έχω ακούσει από αυτόν.

  4. Καλό κομμάτι, ραδιοφωνικό. Ωστόσο δεν μπορώ να το φανταστώ καθόλου επί σκηνής. Το Αζερμπαϊτζάν τα πάει καλά με το staging αλλά εν προκειμένω μου φαίνεται πιο δύσκολο να στηθεί σκηνικά. Πάντως νομίζω ότι είναι σίγουρος ο τελικός. Καλή επιτυχία!

  5. Σύγχρονο άκουσμα, rado friendly με καλή παραγωγή…. Μου αρέσει αρκετά! Το μόνο που με ενοχλεί είναι το επαναλαμβανόμενο “oh oh oh”. Για την ώρα το έχω 9ο στη κατάταξη μου. Θέλω να το δω και να το ακούσω στο λάιβ όμως.
    Αγαπημένες συμμετοχες: 2008/2009/2010/2012/2013/2014/2015/2017
    Πρόβλεψη: σίγουρα στο τελικό (4η-7η θέση στον ημιτελικό). Στο τελικό δε νομίζω να πλασαριστεί ιδιαίτερα ψηλά εδώ δε μπόρεσε το πολύ καλύτερο ” skeletons”, μια θέση λόγο πριν η λίγο μετά τη 15αδα είναι αρκετά ρεαλιστική.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ