Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision 2019!

Η Βόρεια Μακεδονία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από την Tamara Todevska και το τραγούδι «Proud», σε σύνθεση των Darko Dimitrov, Lazar Cvetkoski και Robert Bilbilov και στίχους των Kosta Petrov και Sanja Popovska.

Η Tamara Todevska είναι τραγουδίστρια της pop γεννημένη τη 1η Ιουνίου 1985 στα Σκόπια. Μεγάλωσε σε μία καθαρά μουσική οικογένεια με πατέρα καθηγητή μουσικής, μητέρα σοπράνο και αδελφή που επίσης έγινε μετέπειτα τραγουδίστρια (Tijana Dapčević). Η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Tamara ήταν το τραγούδι “Igra luda” το οποίο κυκλοφόρησε το 1997 και ήταν ένα ντουέτο με την αδερφή της. Το 2003 συμμετείχε στο μουσικό φεστιβάλ Suncane Skale στο Μαυροβούνιο κατακτώντας το 2ο βραβείο.

Το 2005 είναι η χρονιά που κυκλοφορεί το ντεμπούτο album της, “Sino”. O δίσκος κερδίζει τον τίτλο «Album of the Year» στα τοπικά μουσικά βραβεία και μια λαμπρή πορεία στο χώρο της pop μουσικής για τη Tamara ξεκινά. Το 2007 έκανε τη πρώτη της απόπειρα να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision συμμετέχοντας στον εθνικό τελικό της χώρας “Skopje Fest” με το τραγούδι “Kazi Koj Si Ti. Τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από την νικήτρια Karolina Gočeva. Η τύχη όμως της χαμογέλασε την αμέσως επόμενη χρονιά (2008), όταν κέρδισε τη πρώτη θέση στον εθνικό τελικό χάρη στο τραγούδι “Vo ime na ljubovta” σε συνεργασία με τους Vrčak και Adrian Gaxha. Οι τρεις καλλιτέχνες, διαγωνίστηκαν στον 53ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ερμηνεύοντας το τραγούδι τους στα Αγγλικά, ως “Let me love you” (10η θέση στον Ημιτελικό / Αποκλεισμός από τον Τελικό). Το 2015, η Tamara κυκλοφόρησε τον δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο της με γενικό τίτλο “Eden Den” το οποίο γνώρισε αντίστοιχη επιτυχία με τον πρώτο. Το 2019, επιλέχθηκε εσωτερικά από την κρατική τηλεόραση της χώρας για να συμμετάσχει για 2η φορά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Αυτή τη φορά, η Tamara θα συμμετάσχει ως solo καλλιτέχνης ενώ το τραγούδι της τιτλοφορείται “Proud”. Από το 2015 (27 Ιουνίου), η Todevska είναι παντρεμένη με τον πρώην παίκτη του μπάσκετ Aleksandar Dimitrovski ενώ έχουν αποκτήσει μαζί μία κόρη (Hana) και έναν γιο (Daren).

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Cedo Popovski| (2) Dejan Janev

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ προσωπικά δεν έχω καταλάβει αυτόν τον σαματά για το τραγούδι της Βόρειας Μακεδονίας. Είναι αντιγραφή του One Last Breath. Δεν ξέρω κατά πόσο είχε επιτυχία το ’15 το One Last Breath για να θέλει κάποιος να το αντιγράψει. Βέβαια, οταν έχεις να πας τελικό απ το ’12 σίγουρα ψάχνεις απεγνωσμένα κάτι που απλώς θα σου εξασφαλίσει την πρόκριση . Όμως δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει ούτε αυτό. Από την θέση 13 (Ρωσία) και μετά εμφανίζονται καλύτερα κομμάτια, ενώ και το Αζερμπαϊτζάν μετά είναι καλύτερο. Συνεπώς δεν ξερω γιατί ένας τηλεθεατής να προτιμήσει να ψηφίσει το Proud.
    Καλή τύχη!

  2. Μια από τις πιο αδιάφορες χώρες στο διαγωνισμό… Η που θα στέλνει αηδιες η που θα χαντακωνει σκηνικά καλά κομμάτια…
    Και φέτος κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια η γειτονική χώρα αλλά ως εκεί. Το τραγούδι το θεωρώ στο ίδιο επίπεδο με το δικό μας one last breath, ενδεχομένως αυτό εδώ να έχει πιο όμορφο μήνυμα. Για την ώρα το έχω γύρω στην 25η θέση της κατάταξης μου κι θέλω να το δω πολύ λάιβ. Η 17η θέση εμφάνισης αν κι μεταξύ δυνατόν τραγουδιών σίγουρα είναι καλή.
    Αγαπημένες συμμετοχες: 2012(η καλύτερη τους)/2016/2017/2018 ( αν και το 16-17-18 ήταν άθλια σκηνικά η φωνητικά στο λάιβ)
    Πρόβλεψη: 50-50 η πρόκριση… Κλείνω προς το να προκριθεί οριακά λόγω επιτροπών και ψήφων από Αλβανία Κροατία Ρουμανία…. Για την ώρα νομίζω θα περάσει οριακά (9η-10η θέση) αλλά στο τελικό δύσκολο να αποφύγει το bottom5 (αν προκριθεί!)

  3. Δυναμική μπαλάντα με πολύ όμορφο μήνυμα,πιστεύω όμως πως η πρόκριση στο τελικό είναι πολύ δύσκολη γιατί υπάρχουν πολύ δυνατά τραγούδια στον β ημιτελικό…Εύχομαι να προκριθεί στον τελικό και να βρεθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα…Για μένα:6/26…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ