Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ολλανδίας στη Eurovision 2019!

Η Ολλανδία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade», σε σύνθεση και στίχους των Duncan Laurence, Joel Sjöö και Wouter Hardy.

O Duncan Laurence ξεκίνησε τη μουσική του πορεία στο Tilburg και συγκεκριμένα στο Rock Academy, όντας μέλος σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα. Γεννημένος στις 11 Απριλίου 1994, στην περιοχή Spijkenisse και με το πραγματικό του όνομα να είναι Duncan de Moor, ο Duncan ξεκίνησε από μικρός να ονειρεύεται τον εαυτό του σε μεγάλες σκηνές ως τραγουδιστής. Το 2014 συμμετείχε στον 5ο κύκλο του “The Voice” της Ολλανδίας έχοντας για coach την Ilse DeLange, η οποία την ίδια χρονιά εκπροσώπησε τη χώρα στη Eurovision. Στο talent show ο νεαρός Duncan έφτασε μέχρι τον Ημιτελικό, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι νικήτριες του κύκλου ήταν οι O’G3NE που εκπροσώπησαν την Ολλανδία στη Eurovision 2017! Εκτός από τραγουδιστής, ο Duncan είναι και συνθέτης και στιχουργός. Μεταξύ άλλων, έχει γράψει το τραγούδι «Closer» το οποίο συμπεριλήφθηκε στον 8ο δίσκο των TVXQ (ένα Κορεατικό συγκρότημα) New Chapter #1: The Chance of Love”. Σε πιο νεαρή ηλικία, ο Duncan είχε δηλώσει πως είχε πέσει θύμα bullying και πως η μουσική ήταν το καταφύγιό του. Γράφοντας τα δικά του τραγούδια και ποιήματα, συντροφιά με το πιάνο, από νωρίς ο Laurence είχε υποσχεθεί στον εαυτό του ότι θα γίνει μουσικός. Την συμμετοχή του στη φετινή Eurovision – ως εκπρόσωπος της χώρας – ανακοίνωσε στις 21 Ιανουαρίου 2019, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ολλανδίας AVROTROS.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Esther Veen|(2) David Dijkhoff

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το καλύτερο τραγούδι της Eurovision! Συγχαρητήρια στην Ολλανδία για αυτό το διαμάντι! Έσωσε το κακό επίπεδο της χρονιάς στις τελευταίες μέρες και έκανε το φετινό διαγωνισμό από τους αγαπημένους μου. Οι στίχοι είναι ποιητικοί, μελωδικοί και με νόημα. Ο Ντάνκαν αψεγάδιαστος φωνητικά και με σωστό συναίσθημα. Χαίρομαι που μετά τη νίκη του Σαλβαδόρ τέτοια ποιοτικά τραγούδια αναδεικνύονται. Δεδομένης της εύνοιας που έχει ήδη η χώρα από κριτικές επιτροπές όλα θα κριθούν στο televoting.

    Μια χώρα με τελευταία νίκη το 1975 και συνεχόμενους αποκλεισμούς στο πρόσφατο παρελθόν (2005-2012) έστειλε ένα τέτοιο υπέροχο τραγούδι. Από την Ολλανδία έχω ξεχωρίσει επίσης το Slow Down, το Birds και φυσικά το Calm After The Storm που έπρεπε να είχε νικήσει.

    Στη κατάταξή μου είναι πρώτη η Ολλανδία. Άντε και του χρόνου Άμστερνταμ.

    • Χαχαχαχαχαχαχαχαχα δεν βλέπετε πέρα από την μύτη σας σιγά μην νικήσει ο κλαψιαρης ο Lawrence της Αραβίας.Επειδη είναι πρώτος στα στοιχήματα σημαίνει πως θα νικήσει με την βαρετή μπαλάντα του που το μόνο που χρησιμεύει είναι για νανούρισμα?Αποκλειστικά και μόνο λόγο της εμφάνισης του και της σεξουαλικότητας του άντε να βγει μέχρι και 3 θέση παραπάνω δεν έχει !!!

      • Ο καθένας έχει τις απόψεις του και τα ακούσματα του 😉 Το σύνθημα της διαφορετικότητας και της σεξουαλικότητας φέτος δεν είναι κριτήριο με τους μισούς να είναι μέλη της LGBTQIA+ κοινότητας και τους άλλους μισούς να έχουν τραγούδια που προβάλουν το μήνυμα της απελευθέρωσης. Για αυτό και θεωρώ ότι φέτος θα είναι μια χρονιά που δεν θα ληφθεί υπόψιν αυτός ο παράγοντας.

  2. Η Ολλανδία όσο αδιάφορη μου ήταν στη δεκαετία του ’00 άλλο τόσο λατρεύω τις συμμετοχές της από τον 2013 ειδικά και μετά! Για τη φετινή τι να πω; Απλά αριστούργημα! Ένα διαμάντι για φέτος! Σύγχρονο, radio friendly με εξαιρετική παραγωγή, μουσική και στίχους. Στο λάιβ ο Duncan είναι πάντοτε καλός επομένως δε βρίσκω το λόγο να μη κερδίσει φέτος. Σταθερά στη 3αδα της κατάταξης μου! Οποιαδήποτε θέση εκτός Τριάδας είναι αδικία για αυτό το κομμάτι!
    Αγαπημένες συμμετοχες:2013/2014/2016/2017
    Πρόβλεψη: νικητής στο πρώτο ημιτελικό και κατά πάσα πιθανότητα νικητής της διοργάνωσης! (Σα ξερολουκουμο κοιτάει η ebu μια νίκη της Ολλανδίας μετά από τρία χρόνια μετρίων ως προβληματικών οργανώσεων). #Amsterdam2020

  3. Κατά πάσα πιθανότητα ο φετινός νικητής. Μονο το staging να προσέξουν λίγο γιατί καμιά φορά οι Ολλανδοί το χαλάνε στην σκηνή. Και βέβαια θα εχουν μια Ρωσία απέναντί τους που (μάλλον) φέτος δεν θα “αστειεύεται” στο staging. Οι Ρώσοι δεν έχουν τόσο δυνατό κομμάτι όσο οι Ολλανδοί οπότε θα τα δώσουν όλα για όλα στο staging. Συνεπώς και οι Ολλανδοί πρέπει να ‘ναι προσεκτικοί σ αυτόν τον τομέα
    Προσωπικά δεν έχω αποφασίσει αν είναι και το δικό μου φετινό #1, εντούτοις θα είναι ένας άξιος νικητής, και ένα νικητήριο που θα μου αρέσει, γιατι η αλήθεια είναι ότι (προσωπικά), μετά το ’15 , τα νικητήρια δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα.
    Καλή επιτυχία Ολλανδία!!

  4. o νικητης μου από τοπρώτο άκουσμα!!!!!! Ταξιδιάρικο μελωδικό γεμάτο συναίσθημα!!!! Μαζί με Κυπρο Ελλάδα και Ελβετία τα αγαπημένα μου! Ο Sergey θα παίξει ψηλά καθαρά και μόνο χάρη στο φωκά! Το τραγούδι δεν είναι κακό αλλά δυστηχώς για αυτόν δεν έχει το hype του 2016!!!!

  5. Κατι μου λεει οτι θα ανακοινωσουν το αποτελεσμα πριν καν ξεκινησει η ψηφοφορια, γιατι δεν θα εχει κανενα ανδειαφερον και θα χασουμε απλα το χρονο μας. Αστειευομαι, απλα θελω να πω οτι δεν θυμαμαι ποτε να ταυτιζω τοσο αξιο και σιγουρο νικητη ταυτοχρονα. Υπεροχο, αριστουργηματικο, κορυφαιο, ποιητικο, σπουδαιος μουσικος και τραγουδιστης, σιγουρο βραβειο. Μην λετε Αμστερνταμ, γιατι το Αμστερνταμ εχει τους τουριστες του ετσι κι αλλιως και τα ξενοδοχεια ειναι πανακριβα. Ας γινει και στη Φρισλαντ, εκει που γινονται τα γαλατα ΝΟΥΝΟΥ, αρκει να κερδισει – και πρεπει να κερδισει κατα τη γνωμη μου – η Ολλανδια.

  6. Λίγη προσοχή στις μεταφράσεις εκεί στον ogae. Δεν αναφέρεται σε κάποια στοά το arcade αλλά στα arcade games. Βλέπουμε συχνά άτσαλες μεταφράσεις.

  7. Ελπίζω και εύχομαι να κερδίσει γιατί πραγματικά είναι το ωραιότερο τραγούδι για φέτος…

  8. Το μεγαλύτερο φαβορί για φέτος, αλλά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Είναι καλό τραγούδι, αλλά για νικητήριο μου φαίνεται υπερβολικό. Δεν έχει, κατά τη γνώμη μου, κάτι το τόσο ιδιαίτερο. Το βρίσκω βαρετό και μελαγχολικό. Εγώ θέλω για νίκη Ελβετία, Ιταλία ή Ισπανία. Θα μου άρεσε ακόμα και το Βέλγιο.
    Ωστόσο, εάν κερδίσει δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα. Έχουν κερδίσει χειρότερα και πιο αδιάφορα τραγούδια. Όπως για παράδειγμα, Ισραήλ 2018, Πορτογαλία 2017, Ουκρανία 2016, Αυστρία 2014, Δανία 2013 και πολλά άλλα.

  9. Ρε ποιος Ολλανδός? Είναι αυτό τραγούδι για νίκη? Είναι ποιητικό? Είναι πάρα πολύ καλός στο live ο Duncan? Τι να φτουρησει μπροστά στον Sergey? Και μετά ξύπνησε ο thunder και είδε το light-ing το αληθινό 😀 Και τώρα, πέρα από τις γραφικοτητες ορισμένων τρολ, το παλληκαρι έχει τη δυναμική, τα φόντα και την αξία του νικητή. Μακάρι να το πάρει (αν κ τρεφω αμφιβολίες) από το να δούμε κανα καρακατσουλιο σαν της Ελβετίας ή σαν το κινουμενο τσιρκο των Ισλανδων.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ