EUROVISION 2019: Δημιουργία σημείων ενδιαφέροντος για τουρίστες!

ΟΔήμος Τελ Αβίβ-Γιάφα έχει ανακοινώσει σχέδια για τη δημιουργία σημείων που θα τραβήξουν την προσοχή όσων επισκεφτούν την πόλη τις ημέρες του Διαγωνισμού. Λόγω έλλειψης μνημείων, όπου οι τουρίστες μπορούν να φωτογραφηθούν, ο Δήμος προτίθεται να ενθαρρύνει όχι μόνο τουρίστες, αλλά και «τους φίλους των τουριστών να έρθουν και αυτό θα γίνει από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης», όπως χαρακτηριστικά λέει ο εκπρόσωπος της πόλης, Gidi Shmeling.

Πλαίσια φωτογραφιών

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει με την τοποθέτηση πλαισίων για instagram σε διάφορα σημεία της πόλης. Σκοπός είναι να οδηγήσουν τον τουρίστα στα πιο όμορφα σημεία της πόλης, ώστε να μπορέσει να ανεβάσει τις φωτογραφίες με τα σχετικά hastags που αναγράφονται πάνω στα πλαίσια.

Μουσικές καρέκλες

Στην πλατεία Kedumim στην Παλιά Γιάφα θα τοποθετηθούν περίπου 20 καρέκλες σε σχήμα ορχήστρας, όπου το κοινό καλείται να πάρει τη θέση των μουσικών. Κάθε καρέκλα θα έχει ένα κρυμμένο μεγάφωνο, που θα ενεργοποιείται κάθε φορά που κάποιος κάθεται πάνω του (θα ακούγεται ένα μουσικό όργανο). Έτσι, όσοι κάθονται, θα γίνονται για λίγο μουσικοί ορχήστρας. Όταν όλες οι καρέκλες θα είναι κατειλημμένες, θα ακούγεται ολόκληρη η ορχήστρα, που θα παίζει διάφορα κομμάτια.

Το μεγάλο ραδιόφωνο

Ένα ραδιόφωνο μεγάλου μεγέθους θα εγκατασταθεί στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της Γιάφα. Σ’ αυτό θα μπορεί κάποιος να ακούει μουσική, να γυρίζει τα κουμπιά, να αλλάζει σταθμούς και να αυξομειώνει την ένταση. Θα υπάρχουν 5 σταθμοί που θα παίζουν επιτυχίες της Eurovision καθώς και playlists που θα δημιουργηθούν από καθέναν από τους πρώην νικητές του Ισραήλ.

Η μεγάλη βιβλιοθήκη δίσκων

Στο λιμάνι του Τελ Αβίβ θα φτιαχτεί μια τεράστια βιβλιοθήκη με δίσκους, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν και να βρουν δίσκους, τους οποίους θα μπορούν να βγάλουν από τα ράφια. Αυτόν που θα επιλέγει ο επισκέπτης, θα ξεκινάει να παίζει από τα μεγάφωνα. Κατόπιν συνεννόησης με τους υπόλοιπους επισκέπτες, θα μπορεί να ακούγεται ολόκληρο το τραγούδι της επιλογής.

Ο ναυαγοσωστικός πύργος

Ο Δήμος Τελ Αβίβ-Γιάφα ζήτησε από καλλιτέχνες να προσφέρουν ένα σχέδιο σχετικό με τη Eurovision για τον ναυαγοσωστικό πύργο στην παραλία του Τελ Αβίβ. Από τα σχέδια που κατατέθηκαν, τα 3 είχαν ως θέμα τους την online ψηφοφορία και το σχέδιο που κέρδισε, ήταν του καλλιτέχνη Or Barel.

«Τελ Αβίβ για 10 NIS»

Η πόλη του Τελ Αβίβ έχει ξεκινήσει επίσης ένα πρόγραμμα για επιχειρήσεις με το όνομα «Τελ Αβίβ για 10 NIS». Σύμφωνα μ’ αυτό, επιχειρήσεις όπως καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια θα προσφέρουν για 10 NIS (2,5€) ένα ποτήρι μπίρα, κρασί ή φαγητό. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, θα παίρνουν μία αυτοκόλλητη ετικέτα που θα δηλώνει τη συμμετοχή, και θα δημοσιεύονται στον διεθνή τουριστικό οδηγό της πόλης, στην ιστοσελίδα του Δήμου, σε άρθρα PR κ.ά.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ