ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: “Δεν υπάρχουν σχέδια για επιστροφή στο άμεσο μέλλον” λέει το ΒΝΤ!

Μία αναπάντεχη και δυσάρεστη δήλωση ήρθε χτες το βράδυ από τη Βουλγαρία όσον αφορά το μέλλον της χώρας στο θεσμό. Το κρατικό κανάλι BNT δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να επιστρέψει στην Eurovision βραχυπρόθεσμα, καθώς ο διαγωνισμός δεν ταιριάζει πλέον με τη στρατηγική του καναλιού.

Ο επίσημος λογαριασμός του κρατικού καναλιού στο Twitter (BNT Eurovision Bulgaria) αποκάλυψε ότι δεν σχεδιάζει επιστροφή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο εγγύς μέλλον. Όταν ρωτήθηκε στο Twitter για πιθανή επιστροφή απάντησε: <<[…] περισσότερη βεβαιότητα για το θέμα αυτό θα διατεθεί αργότερα. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν σχέδια για (μία) επιστροφή στο εγγύς μέλλον, καθώς το πρόγραμμα δεν ταιριάζει πλέον στη στρατηγική περιεχομένου του ραδιοτηλεοπτικού φορέα>>.

Με βάση τα παραπάνω λεγόμενα, αναμένεται από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ότι θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με το project Eurovision αργότερα φέτος. Ακόμη, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν το BNT θα εκπέμπει το φετινό διαγωνισμό όπως έκανε κατά την απουσία τους το 2015


Στις 15 Οκτωβρίου 2018, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ανέφερε τα οικονομικά έξοδα συμμετοχής στον διαγωνισμό ως λόγο αποχώρησης.

Eurovision 2018 – Πορτογαλία

Στην περσινή διοργάνωση της Λισαβόνας η Βουλγαρία εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Equinox. Το τραγούδι τους “Bones” κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, επιβεβαιώνοντας έτσι τα στοιχήματα και αυξάνοντας τις προσδοκίες για μια υψηλή θέση. Ωστόσο, παρά την εξαιρετική τους εμφάνιση, κατέλαβαν τελικώς την 14η θέση με 166 βαθμούς!

Πώς σας φαίνεται αυτή η εξέλιξη; Θα βρεθεί άραγε οικονομική λύση ώστε να συμμετάσχει ξανά;

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω οτι δύο είναι οι λόγοι που η Βουλγαρία απέχει. 1. Έφτασε αρκετά κοντά στη νίκη και μετά απο πέρσι έχουν ξενερώσει και 2. όντως δεν έχουν λεφτά, ειδικά όταν κάνουν outsource στη Σουηδία τα πάντα.

    Ανεξαρτήτως αποτελέσματος απο τη Τάμτα (εκτός και αν νικήσει), νομίζω και η Κύπρος θα έχει την ίδια αντίδραση όπου ξοδεύει λεφτά 2 χρόνια τώρα για τη νίκη αλλα αντικειμενικά είναι ανέφικτο να προσπαθούν κάθε χρόνο σερι για νίκη με ψηλά μπάτζετ/ oustourcing στη Σουηδία για πολύ ακόμα. (συν πόσα άλλα μεγάλα ονόματα να βρούν απο Ελλάδα/Κύπρο για εκπροσώπηση).

    Παρόλα αυτά θα ήθελα να συνεχίσει να παίρνει μέρος η Βουλγαρία, αφενός γιατι η λογική “ξέρω δεν θα νικήσω οπότε δεν παίρνω μέρος” δεν μ αρέσει και αφετέρου γιατί όπως είδαμε και με Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης ακόμα και με χαμηλά μπατζετ οι χώρες μπορούν να τα πάνε καλά.

    • Δεν νομίζω να τους έχει πειράξει αυτο εξάλλου δεν νομίζω ότι μεταξύ 2016-2018 στόχευαν στον νίκη αλλα σε ενα πολύ καλο αποτέλεσμα.. Να θυμηθούμε οτι πριν την επιστροφή της σπάνια περνούσε τελικο.. Απλα απ οσο ξέρω έχει αλλάξει διευθυντή το κανάλι τους του οποίου δε του αρέσει καθόλου ο διαγωνισμός..

  2. Κρίμα.. Τζαπα.. Και έστελναν καλα τραγούδια τελευταία χρόνια τι μύγα τους τσιμπησε…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ