Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision 2019!

Η Ρουμανία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από την Ester Peony και το τραγούδι «On a Sunday», σε σύνθεση των Ester Alexandra Creţu και Alexandru Şerbu και σε στίχους της Ioana Victoria Badea.

Η Ester Peony (πραγματικό όνομα Ester Alexandra Crețu) γεννήθηκε το 1994 στο Câmpulung της Ρουμανίας. Το 2001, μαζί με την οικογένειά της μετακόμισαν στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Από την ηλικία τον οχτώ ετών ξεκίνησε μαθήματα jazz τραγουδιού. Στα 12 της, επέστρεψε στη Ρουμανία και συνέχισε τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι ενώ ξεκίνησε και μαθήματα κιθάρας. Αποφοίτησε από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο “Dinu Lipatti” στο Pitești. Το 2013 συνέχισε τις σπουδές της στη jazz, στο Βουκουρέστι και συγκεκριμένα στο Music Interpretation Faculty ενώ παράλληλα ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα της τραγούδια τα οποία και έδινε σε διάφορους Ρουμάνους καλλιτέχνες.

Τον χειμώνα του 2014 κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος “Cuminte de Crăciun” ενώ το 2015 ξεκίνησε η πορεία της στο YouTube όπου αναρτούσε διάφορες διασκευές που έκανε σε αγαπημένα της τραγούδια. Τον Φεβρουάριο του 2019 ανακοινώθηκε η συμμετοχή της στον Ρουμανικό εθνικό τελικό για τη Eurovision. Με το «On a Sunday», η Peony κατάφερε να κερδίσει τη πρώτη θέση και να αποτελέσει έτσι την εκπρόσωπο της Ρουμανίας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού. Παράλληλα με τις προετοιμασίες για τον διαγωνισμό, η νεαρή Ester δουλεύει επάνω στον επόμενο ολοκληρωμένο δίσκο της ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά από την Cat Music, η οποία είναι και η νέα της δισκογραφική στέγη.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Paul Diaconu|(2) Quba

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν εξαιρέσουμε το σκανδαλώδη τρόπο που κέρδισε,το τραγούδι ήταν το 2ο καλύτερο στην εθνική επιλογή. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα dark vibes που βγάζει το τραγούδι αλλά πραγματικά το βίντεο κλιπ το βρήκα κάπως φθηνό ( νομίζω η ίδια ομάδα θα αναλάβει και τη σκηνική παρουσία στο Τελ Αβίβ… Δυστυχώς!)… Το μόνο που με ενοχλεί είναι τα επαναλαμβανόμενα “hey hey hey”
    Η Ρουμανία για την ώρα είναι στη 18η θέση της κατάταξης μου.
    Αγαπημένες συμμετοχες: 2010/2011/2015/2017/2018
    Πρόβλεψη: νομίζω πως είτε θα προκριθεί οριακά είτε θα μείνει ( και φέτος) οριακά εκτός. Για την ώρα πιστεύω θα προκριθεί γύρω στη 9η-20η θέση του ημιτελικού,στο τελικό όμως δύσκολα να πετύχει κάτι καλύτερο από την 18η θέση (αν προκριθεί)
    Καλή επιτυχία!

  2. Καλό και αισθησιακό τραγούδι. Αλλά και πάλι τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι από τα τραγούδια που εύχομαι να περάσουν στο τελικό και το οποίο αν γίνει θα γίνει οριακά. Στη κατάταξή μου είναι στη 17η θέση. Πάντως το τραγούδι αυτό το προτιμώ από το 2017 με το Yodel it.

  3. Hey hey ,hey hey ..εντάξει κλαίω λίγο αλλά είναι κολλητικό …Από τις μέτριες προς καλές συμμετοχές φέτος ..το ακούς ευχάριστα !
    Δεν μπορώ να προβλέψω την τύχη του ..ίσως επειδή είναι Ρουμανία και δεν είναι κακό κομμάτι να περάσει !

  4. Η καταψήφιση της Laura Bretan και η επιλογή αυτού του τραγουδιού είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο σε εθνικό τελικό τα πολλά τελευταία χρόνια.

    • +1. Αν κοιτάξουμε και τι έφταιξε και έγινε αυτό τότε το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο. Πιο συγκεκριμένα η μαφία των επιτροπών. Οι wiwi bloggers που ήταν κριτική επιτροπή δέχονται κατηγορίες ότι χρηματίζονται. Ανοιχτά κατηγορούν το 15 χρονο κορίτσι για ομοφοβικό. Οι γκει φαν αρπάζουν τις δάδες ολοταχώς και επιτίθονται και αυτοί και στέλνουν κατάρες στην Λάουρα και σε όλο το διαδίκτυο. Πάμε στην άλλη μάστιγα οι αριστερών πεποιθήσεων φαν οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πάνε και χέρι χέρι με τους γκει φαν για κάποιο λόγο αρπάζονται με το χριστιανικό περιεχόμενο του τραγουδιού. Δεν αστειεύομαι ότι έχω πέσει σε σχόλια πολλά που λένε ότι τους ήτανε πιο εύκολο να δεχτούνε το τραγούδι αν είχε αιμομικτικό (dear father feel me up inside) παρά χριστιανικό μήνυμα. Πρέπει σιγά σιγά να ξυπνήσουμε σαν τηλεθεατές και να έχουμε απαιτήσεις. Δεν χωράει η πολιτική και το brainwashing στην eurovision. Εκτός και αν θέλουμε πιο πολλές συμμετοχές σαν την Ester…τότε ας παρουμε την Peony πανηγυρικά μας αξίζει.

  5. Εμένα μου αρέσει αυτό το κομμάτι. Το ποιο έπρεπε να επιλεγεί είναι μια άλλη κουβέντα, μιλάμε γι αυτο που τώρα επελέγη. Είναι ένα ωραίο κομμάτι και πιστεύω θα πάνε ξανά τελικό. Ωστόσο, το είχα πει πως στον τελικό τους, αυτή η πολυθρόνα δεν ταίριαζε, και για μένα το έκανε να φαίνεται κάπως κωμικό ενώ δεν είναι ένα τέτοιο κομμάτι. Και ύστερα μαθαίνω πως κάτι τέτοιο θα κάνουν και στο Τελ Αβίβ… Μέγα λάθος κατ’εμέ, αλλά για να δούμε…
    Καλή επιτυχία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ