Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Μολδαβίας στη Eurovision 2019!

Η Μολδαβία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από την Anna Odobescu και το τραγούδι «Stay», σε σύνθεση και στίχους των Georgios Kalpakidis, Thomas Reil, Jeppe Reil και Maria Broberg.

Η Anna Odobescu γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1991 στο Dubăsari της Μολδαβίας. Είναι απόφοιτη του Transnistrian College of Music με πτυχίο στο “Pop/Jazz Vocal” καθώς και του Academy of Music, Theatre and Fine Arts του Chisinau. Έκανε μαθήματα φωνητικής δίπλα στη Cristina Pintilie ενώ πλέον διδάσκει και η ίδια τραγούδι ως καθηγήτρια φωνητικής στο School of Arts του Chisinau. Κατά καιρούς, η Anna έχει συμμετάσχει σε διάφορους τοπικούς και μη μουσικούς διαγωνισμούς ενώ στο ενεργητικό της μετρά αρκετές διακρίσεις και βραβεία. Μεταξύ άλλων, το 2012 κέρδισε τη πρώτη θέση στο Martisoare Dorohoian Festival, τη πρώτη θέση στο Două inimi gemene (2015) και τη 2η θέση στο Slavic Bazaar festival του Vitebsk το 2016.

Το 2017 έκανε audition στη Ρωσική έκδοση του δημοφιλούς talent show “The Voice”. Ένα χρόνο αργότερα (2018) τερμάτισε στη 5η θέση του εθνικού τελικού της Μολδαβίας για τη EurovisionO melodie pentru Europa” με το τραγούδι «Agony». Στη προσωπική της ζωή, η Odobescu είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστή και συνθέτη Alexandru Vdovicenco.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Eurovision.tv |(2) Margarita Cernei

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κακό ως προς όλα του. Στιχουργικά κλισέ, συνθετικά άλλης ( μη πω άλλων δεκαετιών), σκηνικά αδιάφορο στον εθνικο τελικό αλλά τουλάχιστον έχει καλή φωνή η ερμηνεύτρια. Η Μολδαβία φέτος βρίσκεται στο bottom3 της κατάταξης μου κι δε νομίζω να ξεκολλήσει.
    Αγαπημένες συμμετοχες τα τελευταία χρόνια:2012/2013
    Πρόβλεψη: δύσκολα θα αποφύγει το bottom3 στο δεύτερο ημιτελικό.

  2. Μαζί με την Σερβία μας θυμίζουν την παλιά Eurovision. Είναι κατώτερη από την Σερβία (κατ’εμέ) αλλά δεν παύει να μου αρέσει σαν κομμάτι. Αν ήταν στον α’ ημιτελικό η πρόκριση θα ήταν πολύ πιο εύκολη, εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα, όπως επίσης δύσκολη είναι και η θέση 3, η οποία για τους ημιτελικούς είναι χειρότερη και απ την 2 (στατιστικά). Ωστόσο, διαχρονικά, η Μολδαβία έχει το ατού της καλής σκηνικής παρουσίας. Πολλές φορές τα τραγούδια τους αναδεικνύονται επί σκηνής, αν λοιπόν έχουν μια καλή σκηνική παρουσία, ίσως μπορέσουν τελευταία στιγμή και σώσουν την παρτίδα και “τρυπώσουν” στον τελικό. Αν όμως εμφανιστεί όπως στον τελικό τους είναι χαμένη υπόθεση.
    Εγώ εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην Μολδαβία, που αν δεν κάνω λάθος έχει και κάποιον Έλληνα στην συνθετική ομάδα του κομματιού

  3. Αν περάσει τελικό αυτό θα πέσω από την ταράτσα ακόμα και η άφωνη η Ντουσκα είναι έτη μπροστά ,πραγματικά από τα χειρότερα τραγούδια που έχω ακούσει σε eurovision αν όχι το
    χειρότερο.Καταλαβαινω φυσικά ότι δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να στέλνουν τον Sergey αλλά και πάλι σίγουρα έχουν την πολυτέλεια να στείλουν τουλάχιστον κάποιον που ξέρει τα βασικά και όχι τέτοιες κοπέλες που ποιος ξερει με τι μέσα έγιναν “τραγουδίστριες”

  4. Τι καθυστερημένος και κολλημένος είσαι εσύ ρε Thunder and lighting and its getting exciting. Μας έχεις μαμίσει με τον φίλο σου τον Sergey. Όλα τα τραγούδια τόσο αίσχος είναι κι όλοι οι τραγουδιστές άφωνοι; Μόνο ο ρωσσος αξίζει; Κοντός ψαλμός που λένε και θα δω την αντίδραση σου όταν το είδωλο σου θα φτάσει μάξιμουμ έως 3η θέση. Βούλωτο να πούμε επιτέλους.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ