Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Αυστραλίας στη Eurovision 2019!

H Αυστραλία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από την Kate Miller-Heidke και το τραγούδι «Zero Gravity», σε σύνθεση και στίχους της ίδιας και του Keir Nuttall.

Η Kate Miller-Heidke, γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1981 στην Αυστραλία και είναι ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Παρά το γεγονός ότι οι σπουδές της επικεντρώθηκαν στη κλασσική μουσική, η ίδια αποφάσισε να ακολουθήσει το μονοπάτι της pop μουσικής. Ανάμεσα στις δισκογραφικές της στέγες υπήρξαν τα Sony Australia (Αυστραλία), Epic (Η.Π.Α.) και RCA (Ηνωμένο Βασίλειο).

Τα πρώτα χρόνια της πορείας της περιείχαν πολλές συμμετοχές σε όπερες αλλά και αντίστοιχα βραβεία ενώ αργότερα υπήρξε μέλος σε διάφορα συγκροτήματα με ενεργή δισκογραφία και εμφανίσεις σε συναυλίες. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της solo single “Apartement” ενώ ένα χρόνο αργότερα, δημοσιεύτηκε ο πρώτος της ολοκληρωμένος δίσκος με γενικό τίτλο “Little Eve”.

Ακολούθησαν στη πορεία ακόμη τρεις ολοκληρωμένοι δίσκοι και 11 singles. Ως ηθοποιός, η Miller-Heidke έχει συμμετάσχει στo song cycle της ιστορίας του Αργεντινού συγγραφέα Jorge Luis BorgesThe Book of Sand” (2015), στη τηλεοπτική σειρά “The Divorce” (2015) και στη ταινία του Bruce Beresford “Ladies in Black” (2018), η οποία ήταν βασισμένη στη νουβέλα “The Women in Black” της Madeleine St John (1993). H Kate Miller-Heidke είναι παντρεμένη με τον τραγουδοποιό και κιθαρίστα Keir Nuttall ενώ μαζί έχουν αποκτήσει και ένα γιο (2016), τον Ernie Edward Miller Nuttall. To 2019, το SBS ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στον πρώτο εθνικό τελικό της Αυστραλίας για τη Eurovision. Χάρη στο “Zero Gravity”, η Kate Miller-Heidke κέρδισε το χρυσό εισιτήριο για το Τελ Αβίβ και την τιμή να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Πηγές Φωτογραφίας: (1) The Harbour Agency | (2) Kate Miller-Heidke Official Site

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην αρχή δε μου άρεσε καθόλου. Σταδιακά όμως το εκτίμησα σαν κομμάτι κι κυρίως τη φωνή της που για εμένα είναι μια από τις καλύτερες στο φετινό διαγωνισμό. νομίζω ότι αυτό που με χαλούσε περισσότερο ήταν η σκηνική παρουσία η οποία ελπίζω να αλλάξει… Για την ώρα η Αυστραλία βρίσκεται στην 23η θέση της κατάταξης μου.
    Αγαπημένες συμμετοχες:2015 και 2016.
    Πρόβλεψη: 6η-10η στον ημιτελικό ( κυρίως λόγω επιτροπών) και λίγο πιο πάνω η λίγο πιο κάτω από την 20αδα στο τελικό.

  2. Κανονικά δεν πρέπει αυτή η αηδία να δει Τελικό, αλλά η συμμορία της EBU θα κάνει πάλι το θαύμα της!!!!

  3. Λυπάμαι που θα το πω αλλά αυτή η συμμετοχή δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν θέτω εν αμφιβόλω τις φωνητικές ικανότητες της τραγουδίστριας, προς Θεού, αλλά αν αυτό το κομμάτι ήταν συμμετοχή οποιασδήποτε άλλης χώρας θα είχε γίνει περίγελος. Δεν αντιτίθεμαι στην συμμετοχή της Αυστραλίας στον θεσμό, αλλά δεν είναι στο απυρόβλητο, η συμμετοχή αυτή δεν αξίζει τελικό, και είναι βέβαιο ότι αν προκριθεί θα είναι καθαρά και μόνο λόγω υποστήριξης από τις επιτροπές. Ελπίζω τουλάχιστον σκηνικά να δούμε κάτι αξιοπρεπές γιατί το staging του εθνικού τους τελικού δεν μου αρέσει καθόλου, είπαν ότι θα το αλλάξουν, ίδωμεν! Δεν αποκλείω την πρόκριση (λόγω επιτροπών, όπως προείπα) αλλά αν προκριθεί-για μένα- θα στερήσει την θέση κάποιας άλλης χώρας κι αυτό θα είναι άδικο
    Καλή τύχη!

  4. Ενώ ήταν από τα ποιο μισητά τραγούδια των φανς, τώρα τελευταία ακούω πολλά καλά λόγια για την Αυστραλία και δυστυχώς η πρόκριση της είναι πλέον αναμφισβήτητη.

  5. Αναμφίβολα δυνατή φωνή, αλλά επιεικώς εκνευριστικό για τα ακούσματά μου. Ελπίζω να μείνει στον ημιτελικό φέτος, αν και δύσκολο το κόβω, μιας και πρόκειται για την Αυστραλία… 35/41

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ