Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή του Βελγίου στη Eurovision 2019!

Το Βέλγιο θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον Eliot και το τραγούδι «Wake Up», σε σύνθεση και στίχους του ιδίου και του Pierre Dumoulin.

Ο Eliot Vassamillet γεννήθηκε στο Mons του Βελγίου, στις 29 Δεκεμβρίου 2000. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο κοινό της χώρας του, όταν το 2018 συμμετείχε στον 7ο κύκλο του The Voice Belgique, όντας μέλος της ομάδας της Silmane Nebchi.

Μέσω της συμμετοχής του στο δημοφιλές talent show, ο νεαρός Eliot προσεγγίστηκε από τον τραγουδοποιό και τραγουδιστή Pierre Dumoulin, ο οποίος του έγραψε το κομμάτι “Wake Up”. Με το συγκεκριμένο τραγούδι, ο 18χρονος ερμηνευτής κλήθηκε να εκπροσωπήσει το Βέλγιο στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από το RTBF (Radio Télévision Belge de la Communauté Française). Αξίζει να αναφερθεί πως ο Dumoulin έχει συμμετάσχει ξανά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με την ομάδα του Βελγίου, ως συνθέτης και στιχουργός του “City Lights” (2017) με ερμηνεύτρια την Blanche (4η θέση).

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Eurovision.tv | (2)  Eliot Official Facebook Page

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To city lights ηταν λιγο καλύτερο αλλα και αυτο ειναι εξίσου καλό.. Με ενα σχετικά καλο live θα προκριθεί..

  2. Ο ορισμός του dark horse. Πιστεύω θα αρέσει πάρα πολύ στο κοινό και θα τους τραβήξει ιδιαίτερα το μήνυμα! Έχει κάτι αυτό το τραγούδι που αμέσως live τραβάει την προσοχή! Μακάρι να τα πάει πολύ καλά όπως αξίζει! Και ενώ κάποιοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις πρώτες live εμφανίσεις φάνηκε στο Άμστερνταμ ότι το Βέλγιο θα τα πάει πολύ καλά και φέτος!

  3. Ωραίο τραγούδι, αδύναμος ερμηνευτής. Οι πιθανότητες του Βελγίου πλέον να περάσει είναι 50-50, καθώς βρισκόμαστε σε έναν ανοιχτό ημιτελικό όπου τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, και όπου χώρες υποτιμημένες από Γιουροφανς και στοιχήματα (Σερβία, Πολωνία, Ουγγαρία, Λευκορωσία) έχουν δώσει πολύ καλές ερμηνείες και κάποια θετικά δείγματα αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες τους για πρόκριση. Κάποιες από αυτές ίσως τα πάνε πολύ καλύτερα από ότι υπολογίζουμε όλοι.

  4. Δε μπορώ να πω οτι δε μου αρέσει. Αντικειμενικά το εχω 13ο στη κατάταξη μου. Πολύ ωραία κουπλε, συμπαθητικό ρεφρέν. Σα νόημα δε λέει πολλά, λίγο ακατανόητο θα το έλεγα. 50-50 θα το έλεγα και εγω για πρόκριση. Από τη μια ποιοτικά το αξίζει, από την άλλη μου βγάζει non qualifier vibes. Προς το παρον πιστεύω οτι παιζ ει σε Θέσεις 7-12. Δινω ενα μικρο προβαδισμα στο να περάσει. Αν και δε θα μου κανει εντύπωση αν “του φάει” τη θέση καμια Πολωνια/Λευκορωσια.

  5. Το τραγούδι ως τραγούδι δεν είναι για πέταμα! Έχει πολύ μελωδικά κουπλέ αλλά πολύ αδιάφορο ρεφρέν. Στα αρνητικά επίσης ο νεαρός ο οποίος λάιβ είναι απλά διεκπεραιωτικος. Προσωπικά το έχω γύρω στη 18η θέση της κατάταξης μου αλλά πολύ φοβάμαι ότι αν δεν παρουσιάσουν κάτι καλό σκηνικά θα αποκλειστεί το Βέλγιο σε ένα τόσο ανοιχτό ημιτελικό. Αγαπημένες πρόσφατες συμμετοχές της χώρας: 2015/2016/2017/2018( που ακόμα απορώ γιατί αποκλείστηκε). Τα προηγούμενα έτη το Βέλγιο ήταν σταθερά στη δεκάδα μου, φέτος όχι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το τραγούδι είναι κακό.
    Πρόβλεψη: εντελώς διαισθητικά νομίζω θα μείνει εκτός οριακά (11η-12η θέση)

  6. Υπέροχο τραγούδι. Φυσικά και δεν είναι αντάξιο τους αγαπημένου μου City Lights αλλά το θυμίζει πολύ. Λαιβ για εμένα είναι ακόμα καλύτερο και ο Eliot το ερμηνεύει εξαιρετικά! Στο Άμστερνταμ ξεχώρισε!

  7. Αντικειμενικά αυτό το κομμάτι δεν έχει κάτι το μεμπτό. Και ευχάριστο είναι, και σύγχρονο, και μελωδικό και με μήνυμα. Αλλά παρ’όλα αυτά, εμένα απλά δεν… Δεν ξέρω γιατί μου περνάει τόσο αδιάφορο. Δεν με “τραβάει” καθόλου και το βρίσκω βαρετό. Η πρόκριση είναι 50-50, αλλά εγώ προσωπικά έχω την αίσθηση ότι θα έχει την τύχη του περσινού, δηλ οριακός αποκλεισμός. Εκτός αν κάνουν κάτι το τόσο ενδιαφέρον στην σκηνή και το σώσουν τελευταία στιγμή. Βέβαια, το City Lights κατάφερε με (ουσιαστικά) ανύπαρκτο staging να “εκτιναχθεί” στην 4η θέση του τελικού. Αλλά το Wake Up δεν ειναι City Lights…
    Kαλή επιτυχία Βέλγιο!

  8. Ανεβαστε ενα αρθρο με το βιντεο της προβας της Κατερινας,γ ν τ σχολιασουμε..αν ειχε φτερνιστει η Ταμτα,θα ειχε ανεβει

  9. Πολύ καλή συμμετοχή και φέτος. Δυνατή μουσική, ωραίοι στίχοι, απλώς δεν έχει την “έκρηξη” που περίμενα. Διακρίνω μια επιμονή του Βελγίου στη χρήση φωτός στα μάτια! Προκρίνεται οριακά θέλω να πιστεύω, θα εξαρτηθεί από τη σκηνική παρουσίαση… 6/41 στο ΤΟΡ μου

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ