Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Σερβίας στη Eurovision 2019!

Η Σερβία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από την Nevena Božović και το τραγούδι «Kruna», σε σύνθεση των Nevena Božović καιDarko Dimitrov και στίχους της Nevena Božović.

Η Nevena Božović δεν είναι άγνωστη στον χώρο της Eurovision! Το 2007 εκπροσώπησε τη Σερβία στον διαγωνισμό της Junior Eurovision τερματίζοντας στην 3η θέση ενώ το 2013 έγινε η πρώτη τραγουδίστρια που εκτός από την Junior έλαβε μέρος και στην ενήλικη Eurovision. Ως μέλος των Moje 3 τραγούδησε το «Ljubav je svuda» χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον γύρο του μεγάλου τελικού.

Το 2015, ήταν μία εκ των κριτών της Σερβικής κριτικής επιτροπής. Φέτος, επιστρέφει για 3η φορά συνολικά στη σκηνή της Eurovision, με τη μπαλάντα «Kruna», με τη βοήθεια της οποίας ευελπιστεί να χαρίσει στη χώρα της ακόμη μία πρόκριση στην ιστορία του θεσμού. H Božović γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1994 στη Kosovska Mitrovica, στο Κόσοβο. Σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βελιγραδίου. Η πορεία της στο τραγούδι ξεκίνησε το 2007 ενώ το 2009 συμμετείχε στο δημοφιλές φεστιβάλ μουσικής “Sunčane skale” στο Μαυροβούνιο. Το 2012 έλαβε μέρος στο Σερβικό “The Voice” τερματίζοντας στην 2η θέση. Τον Ιούλιο του 2013 κυκλοφόρησε το single της «Pogledaj me» το οποίο γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Τον Ιανουάριο του 2019 συμμετείχε στα πρώτα Music Award Ceremony της Σερβίας παρουσιάζοντας το βραβείο Καλύτερου Pop Τραγουδιού από άνδρα καλλιτέχνη, μαζί με την Karolina Gočeva (Eurovision 2002/2007). Στα ίδια βραβεία, το τραγούδι της «Jasno mi je» κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Εναλλακτικού Τραγουδιού της χρονιάς. Στις 3 Μαρτίου 2019, το τραγούδι της «Kruna» επιλέχθηκε να είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει τη Σερβία στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Alek Zivkovic | (2) Danilo Pavlović

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραία συμμετοχή από τη Σερβία που κατά καιρούς στέλνει αξιόλογα κομμάτι! Η Nevena είναι σαφέστατα μια από τις καλύτερες ερμηνεύτριες για εμένα! Μου αρέσει που το “kruna” είναι σχεδόν εξολοκλήρου στα σερβικά κι είναι πολύ μελωδικό ενώ το revamp το έκανε ακόμα καλύτερο.Το μόνο που με χαλάει είναι η σκηνική προσέγγιση και το ενδυματολογικο. Ελπίζω να το αλλάξουν.Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλη παρόμοια συμμετοχή στον ημιτελικό μας, θεωρώ σχεδόν σίγουρη τη πρόκριση της Σερβίας. 13η στη κατάταξη μου για την ώρα
    Αγαπημένες συμμετοχες ( ως Σερβία): 2007/2008/2011/2012/2015/2016/2018
    Πρόβλεψη: σίγουρα στον τελικό (4η-8η θέση στον ημιτελικό) και στο τελικό 15η-20η

  2. Αγαπημένη Σερβία! Κλασσική ωραία συμμετοχή. Αρέσει με το πρώτο άκουσμα και η τραγουδίστρια τους είναι υπέροχη. Το μονο που μου κλωτσάει είναι η άκυρη στροφή αγγλικού στίχου κ τα υπερβολικά κοσμήματα. Θεωρώ θα περάσει τελικό, Προς έκπληξη κάποιων. Μην ξεχνάτε οτι η Σερβία εχει αποκλειστεί μόνο τρεις φορες, και σε ολες ανεξαιρέτως ο αποκλεισμός ηταν πολύ οριακος, με πολύ κατωτερες συμμετοχές. 8/10 απο εμενα και 7ο στη κατάταξη μου. Πιστεύω θα προκριθεί σε Θέσεις 4-10 και στο τελικό θα ειναι θεσεις 14-20.

  3. Παλιά καλή Eurovision. Όχι ότι αντιτίθεμαι ιδιαίτερα στην “νέα” Eurovision, με τα πιο ραδιοφωνικά κομμάτια (όχι ότι είναι πάντα έτσι τα πράγματα βέβαια), αλλά τέτοια τραγούδια που σε αγγίζουν χωρίς να καταλαβαίνεις τι λένε, είναι αν μη τι άλλο ευχάριστα. Οι στροφές στα αγγλικά με χαλάνε λίγο αλλά όχι και τόσο πολύ.
    Έχει καταντήσει βαρετό να λέω πως ο ημιτελικός αυτός είναι ανοιχτός. Παρά ταύτα, εγω πιστεύω ότι η Σερβία έχει όλα τα “φόντα” να περάσει και το ελπίζω. Στον τελικό όμως, δυστυχώς, δεν περιμένω και πολλά πράγματα. Κάπου μεταξύ 15ης και 20ης θέσης πιστεύω. Μακάρι να διαψευστώ. Καλή επιτυχία Σερβία!

  4. Θυμίζει τις γνώριμες καλές βαλκανικές μπαλάντες της Σερβίας! Πανέμορφη η τραγουδίστρια και ωραία φωνή. Με μια καλή παρουσίαση (διαφορετική του εθνικού τελικού), δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να προκριθεί. Βοηθάει, εξάλλου, και η σειρά εμφάνισης. 13/41

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ