Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Πολωνίας στη Eurovision 2019!

Η Πολωνία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τις Tulia και το τραγούδι «Fire of Love (Pali się)», σε σύνθεση της Nadia Dalin και στίχους των Allan Rich, Jude Friedman και Sonia Krasny.

Οι Tulia είναι ένα Πολωνικό παραδοσιακό συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2017 στη περιοχή Szczecin της Πολωνίας. Αποτελείται από τέσσερις γυναίκες: την Joanna Sinkiewicz, την Dominika Siepka, την Patrycja Nowicka και την Tulia Biczak. Από την Biczak προέρχεται και η ονομασία του συγκροτήματος! Οι Tulia έγιναν γνωστές μέσα από την επιτυχία που γνώρισε η διασκευή που έκαναν στο δημοφιλές τραγούδι των Depeche Mode “Enjoy the silence” στο YouTube.

Το 2018 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά από την Universal Music Poland με γενικό τίτλο “Tulia”. Ο δίσκος περιλάμβανε διασκευές γνωστών διεθνών αλλά και Πολωνικών κομματιών, καθώς και κάποια καινούργια – δικά τους – τραγούδια. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα ο δίσκος “Tulia” κατάφερε να ξεπεράσει τις 30.000 πωλήσεις αντιτύπων με αποτέλεσμα να γίνει πλατινένιος. Το συγκρότημα επιλέχθηκε από την Πολωνική ραδιοτηλεόραση TVP για την εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision 2019 ενώ η ανακοίνωση έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2019.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Tulia Official Facebook Page|(2) Tulia Official Facebook Page

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το τραγούδι βρίσκεται κάπου στη μέση της προσωπικής μου κατάταξης των 41 χωρών… Ορισμένες φορές το σιγοτραγουδαω ενώ άλλες το βαριέμαι. Φωνητικά ωστόσο είναι αρκετά καλές. Σίγουρα πάντως προτιμώ τη φετινή συμμετοχή της Πολωνίας από το περσινό…
    Νομίζω ότι για άλλη μια φορά οι επιτροπές θα έχουν χαμηλά την Πολωνία ( ως είθισται) κι η ψήφοι από το televoting δε θα ναι αρκετοί για να προκριθεί ( βλ. Βουλγαρία 2013, ανάλογο στυλ).
    Πρόβλεψη:50-50 η πρόκριση 9η-12η θέση στον ημιτελικό. Για την ώρα κλείνω σε οριακό αποκλεισμό.

  2. Αδιάφορο τραγούδι. Μία απέλπιδα προσπάθεια να προωθήσουν τη συμμετοχή τους μέσω της παράδοσης, αλλά αν δεν έχεις καλό τραγούδι δεν γίνεται τίποτα. Στιχουργικά μάλιστα το τραγούδι είναι αίσχος. Κατά τα άλλα οι φωνές τους ήταν συγχρονισμένες στο λαιβ τους στο EIC.

  3. Δεν είναι και το πιο αγαπημένο μου κομμάτι αλλά μου αρέσει το ethnic στοιχείο. Όλα θα κριθούν στην live εμφάνισή τους και κυρίως στο πόσο θα βοηθήσει το televoting. Οι επιτροπές θα το μαυρίσουν, οπότε όσο καλύτερα πάει στο televoting τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να προκριθεί. Ταβάνι η 15η θέση στον τελικό. Στο televoting ίσως είναι και πιο ψηλά (αν και δεν το νομίζω, με τα τωρινά τουλάχιστον δεδομένα) αλλά αν πάει τελικό στις επιτροπές θα είναι μεταξύ 25ης-26ης θέσης, οπότε γι αυτό βάζω ταβάνι την 15η θέση.
    Καλή επιτυχία Πολωνία!

  4. Απογοήτευση από την Πολωνία φέτος. Δεν μπορώ να το ακούσω δεύτερη φορά… Ωστόσο, δεν είναι αβέβαιη η πρόκριση, λόγω televoting. 39/41

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ