Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision 2019!

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από την Τάμτα και το τραγούδι «Replay», σε σύνθεση και στίχους των AlexPapaconstantinou,TeddySky, Viktor Svensson, Albin Nedler και Kristoffer Fogelmark.

Η Tamta Goduadze – γνωστή απλώς ως Τάμτα –  γεννήθηκε σε ένα χωριό κοντά στη Τιφλίδα της Γεωργίας, στις 10 Ιανουαρίου 1981, όπου και μεγάλωσε. Σε ηλικία 14 ετών παντρεύτηκε και απέκτησε μία κόρη όμως δύο χρόνια μετά χώρισε για να μετακομίσει στην Αθήνα, όπου ήδη έμεναν η μητέρα της και ο αδερφός της. Κυνηγώντας το μεγάλο της όνειρο να ασχοληθεί με το τραγούδι, το 2003 δήλωσε συμμετοχή στο talent show «Super Idol». Με όπλο τη φωνή και την εμφάνισή της, κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση ενώ το ντουέτο που έκανε με τον νικητή του show Σταύρο Κωνσταντίνου «Το άλλο μου μισό» της άνοιξε τη πόρτα της δισκογραφίας.

Την ίδια χρονιά, υπέγραψε συμβόλαιο με την Minos EMI / Universal, εταιρία στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Στις αρχές του 2006 κυκλοφόρησε τη πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Tamta», από το οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια «Φταις», «Δεν τελειώνει έτσι η αγάπη» και «Είναι κρίμα». Την ίδια χρονιά κέρδισε δύο φορές το βραβείο «Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Τραγουδίστριας» στα βραβεία «Αρίων» και «MAD VMA» αντίστοιχα. Το 2007 συμμετείχε στον ελληνικό τελικό για τη Eurovision με την μπαλάντα «With love». Το τραγούδι, ενώ αγαπήθηκε ιδιαίτερα, δεν κατάφερε τελικά να επιλεγεί για τον διαγωνισμό. Αργότερα, τον ίδιο χρόνο, η Τάμτα κυκλοφόρησε το 2ο album της από το οποίο ξεχώρισαν οι επιτυχίες «Αγάπησέ με» και «Αγαπώ». Έκτοτε, έχει κυκλοφορήσει ακόμη δύο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές και πάνω από 20 digital singles, τα οποία όλα έχουν καταφέρει να γνωρίσουν επιτυχία.

Το 2015, επιχείρησε ξανά να λάβει μέρος στη Eurovision, αυτή τη φορά με το pop κομμάτι «Unloved», χωρίς όμως να τα καταφέρει – λόγω μη έγκαιρης κατάθεσης της συμμετοχής στην ΕΡΤ. Εκτός από το τραγούδι, η Τάμτα έχει ασχοληθεί και με άλλες δραστηριότητες όπως το θέατρο, τα musicals, το χώρο της ένδυσης, έχει κάνει guest σε τηλεοπτικές σειρές, έχει παρουσιάσει fashion shows ενώ επί χρόνια υπήρξε κριτής στα «X-Factor» της Ελλάδας και της Γεωργίας. Ιδιαίτερη αίσθηση κάνουν οι εμφανίσεις της τόσο σε θέμα styling και ρούχων όσο και των μαλλιών της που αλλάζει συχνά. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει πολλάκις χαρακτηριστεί ως το απόλυτο Fashion Icon.

Πηγές Φωτογραφίας: (αριστερά) Tamta’s Instagram Account |(δεξιά) Tamta’s Instagram Account

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Κύπρος ανοίγει την αυλαία του 64ου Διαγωνισμού Γιουροβίζιον, μ’ αυτό το δυναμικό κομμάτι, κι εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στη γλυκιά Tamta, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
    8/10

  2. Ένα πολύ εμπορικό (για κάποιους είναι θετικό για κάποιους άλλους αρνητικό) ποπ τραγούδι. Δεν βλέπω καμία ποιότητα και στο τραγούδι και στο βίντεο κλιπ. Στιχουργικά το τραγούδι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και ο μοντέρνος ήχος κουράζει στις πολλές επαναλήψεις υποστηρίζοντας το υποτιθέμενο κονσεπτ του τίτλου Replay. Μία κακή απομίμηση του περσινού φουέγο, που ούτε και αυτό μου άρεσε αλλά η Φουρέιρα το ανέδειξε με το καλύτερο τρόπο.

    Δεν μπορώ όμως σίγουρα να παραβλέψω πως είναι ένα αρκετά χορευτικό τραγούδι αλλά από τη μέση και μετά καταντάει βαρετό. Η Τάμτα δεν είναι σε καμία περίπτωση Φουρέιρα όσον αφορά τις ικανότητες της για χορό. Ακόμα μία ποπ κονσέρβα τραγούδι. Τυχερή μεν που η Μαρούβ δεν δέχτηκε την εκπροσώπηση της Ουκρανίας, άτυχη δε που η Ελβετία και η Μάλτα έχουν τόσο καλά ποπ τραγούδια πολύ ανώτερα από αυτό.
    Στη κατάταξή μου έχει τη 19η θέση. Καλή επιτυχία!

  3. Ναι λες και δεν μας παρουσιασατε 100 φορες την κυπριακη συμμετοχη οποτε παρουσιαστε την αλλη μια!

      • να πας στον ogae κυπρου,η τελοσπαντων αφου τοσο πολυ το θες,ιδρυσε τον μονο σου.Τοση ενεργεια που χανεις για να απαντας θα ειχες βοηθησει λιγο στην προωθηση της κυπριακης συμμετοχης,αλλα μια ζωη μνημοσυνο με ξενα κόλλυβα

    • 1η θα εμφανιστεί στον ημιτελικό της οπότε λογικό να μας την παρουσιάσουν πρώτη. Ποιο το πρόβλημα σου :: Σταματήστε επιτέλους τα σενάρια συνωμοσίας για την δήθεν προώθηση της κυπριακής αποστολής γιατί ακούγεστε τουλάχιστον σαν κακομαθημένα δεκάχρονα….

  4. Έλεος με σχόλια τύπου “Προωθείτε” την Κύπρο”… Πρώτο τραγούδι στον πρώτο ημιτελικό είναι το Replay, τι θέλετε να ξεκινήσει το αφιέρωμα για τις 41 συμμετοχές φέτος, με την Ρωσία ή μήπως με την Ελλάδα? Αύριο θα παρουσιαστεί η συμμετοχή του Μαυροβουνίου… Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ούτε συμμερίζομαι την πλειοψηφία των σχολίων εδώ μέσα. Μίσος, εμπάθεια και ανωριμότητα στο έπακρον!

    Καλή επιτυχία στην Κύπρο και στο Replay ! Εθιστικό, καλοκαιρινό κι ανάλαφρο! Άψογη παραγωγή! Από μένα 8/10!

    • Συμφωνω με τον φιλτατο Donnie, που συμφωνουμε σε πολλα απο το 2013 πλην Μαυροβουνιου τοτε.
      Πως βλεπεις να πηγαινει η Ελλαδα;

  5. Καλή επιτυχία στην Κύπρο και φυσικά στην Τάμτα. Ωραίο, ρυθμικό και χορευτικό τραγούδι .

  6. Ραδιοφωνικό εμπορικό κομμάτι και φέτος από τη Κύπρο. Το θεωρώ καλύτερο ως παραγωγή από το fuego αλλά το “πρόβλημα” είναι η Τάμτα που σαν περφορμερ είναι απλά διεκπεραιωτικη,δε κάνει σε καμία περίπτωση το σόου της Φουρέιρα. Ίσως βιάστηκαν στο ρικ αλλά και η ίδια για αυτή της τη συμμετοχή. Ας πήγαινε σε 2 χρόνια… Το κομμάτι όμως μου αρέσει 8,5/10. Καλή επιτυχία στη Κύπρο και στη συμπαθεστατη Τάμτα!
    Πρόβλεψη: σίγουρα στο τελικό, συμπληρώνοντας τη δευτερη 5αδα( θέσεις 6-10)

  7. Ήταν προφανές πως τον ημιτελικό θα τον άνοιγαν είτε η Κύπρος είτε η Φινλανδία είτε η Λευκορωσία. Τελικά επελέγη η Κύπρος για να ξεκινήσει δυναμικά, μιας που θεωρείται από τα φαβορί. Κατ εμέ είναι το μόνο κομμάτι (αρα και η μονη χωρα) που έχει δεδομένη την πρόκριση στον ημιτελικό. Σε αυτόν τον ημιτελικό όλα μπορεί να συμβούν (ειδικά τώρα που δεν συμμετέχει η Ουκρανία) αλλά η Κύπρος είμαι σίγουρος οτι θα περάσει, για καμια αλλη χωρα στον ημιτελικό αυτόν δεν είμαι τόσο σίγουρος (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θελω να σαμποτάρω την δική μας συμμετοχή). Από ‘κει και πέρα, η Κύπρος πατάει πολύ στη δομή του Fuego, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει και ίδια τύχη. Η 5άδα είναι επιτευξιμη (με καλή σκηνική παρουσία) αλλά για πιο πάνω εχω αμφιβολίες. Πάντως τον ημιτελικό μπορεί να τον κερδίσει, δεν είναι στον 2ο με τα φαβορί, άρα με καλά πλασαρίσματα σε επιτροπες και televoting μπορεί να παρει την πρωτιά του ημιτελικού με σπόντα, α λα Νορβηγία 2018.
    Όσο για την εμφάνιση. Διαβασα θα παίξουν πολύ με τα εφέ, άρα σίγουρα θα δούμε κάποιου είδους “replay”, και προσωπικά πιστεύω θα μοιάζει πολύ με την παρουσίαση του “Tempo” της Margaret, στο φετινό Melfest. Διόλου άσχημα.
    Ενα δυνατό ξεκίνημα για τον α’ ημιτελικό και για την Eurovision εν συνόλω
    Καλή επιτυχία Τάμτα, καλή επιτυχία Κύπρος!

  8. Κλασσικό ποπ τραγούδι Γιουροβιζιον. Με το πρωτο ακουσμα οφειλω να πω πως με χάλασε μόνο το ρεφρεν με το επαναλαμβανόμενο «Replay Replay”, ωστόσο θεωρω πως δεν θα περάσει απαρατήρητο στη φετινη μετρια Γιουροβιζιον, το μόνο αρνητικό είναι οτι ξεκινάει 1ο.
    Ευχομαι οτι καλυτερο, και με τη νικη γιατι οχι; Μήπως υπάρχουν και κλάσης ανωτερα;;
    Καλη Επιτυχια!!!
    Προβλεψη: 6-8 τελικός

  9. Τυπικο ποπακι Σουηδικης προελευσης που ειναι κομμένο και ραμμένο για τον διαγωνισμο.Το θεωρω καλυτεροαπο το fuego αλλα δεν θα εχει την καταληξη του fuego γιατι η Ταμτα δεν ειναι Φουρειρα.
    Προβλεψη
    Ημιτελικος 1-3
    Τελικος 6-10

  10. Σίγουρα παει τελικό γιατί είναι τυπικο ποπ τραγουδι που αρέσει στο κοινό της eurovision.
    Προσωπικα δεν μου αρέσει ομως απλα επειδη ειναι η εκπροσωπος της Κυπρου της ευχομαι καλή επιτυχία.

  11. Καλή επιτυχία στη συμπαθέστατη Τάμτα και την Κύπρο μας. Ωραίο ανεβαστικό τραγούδι! Στον τελικό μια θέση μεταξύ 6-10 είναι εφικτή. 8/41

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ