ΚΥΠΡΟΣ: Το cocktail party της Κυπριακής Αποστολής για την Τάμτα!

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου, και συγκεκριμένα στο Signature Venue του “Hilton Park Nicosia“, ένα ξεχωριστό cocktail party από το ΡΙΚ προς τιμήν της φετινής εκπρόσωπου της χώρας, Τάμτα.

Την εκδήλωση, εκτός από την ίδια την καλλιτέχνιδα, τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Μιχάλης Μαραθεύτης, η αρχηγός της Κυπριακής Αποστολής στο Τελ Αβίβ Εύη Παπαμιχαήλ, o Head of Press της Αποστολής Ανδρέας Αναστασίου, η βοηθός Αρχηγού της Αποστολής Λουκία Αρέστη, ο εκπρόσωπος της εταιρίας “Erodios Live” Management Γιάννης Κουτσαφτάκης, η εκπρόσωπος της εταιρίας και Διευθύντρια προϊόντος της MINOS-EMI,  Κική Tσόλκα και ο φετινός παρουσιαστής της Eurovision για λογαριασμό του ΡΙΚ, Τάσος Τρύφωνος. 

Ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους ήταν μεταξύ άλλων ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Κύπρο, κ. Shmuel Revel, η Αναπληρώτρια Πρέσβειρα του Ισραήλ Noga Caspi, μέλη του συγκροτήματος που εκπροσώπησαν την Κύπρο το 2016, MinusOne και ο εκπρόσωπος της Κύπρου στους διαγωνισμούς της Eurovision 1995 και 2000, Άλεξ Παναγή. Από την εκδήλωση φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο OGAE Κύπρου, ο οποίος έδωσε δυναμικό παρών.

Την Τάμτα καλωσόρισε στο νησί ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κος. Μιχάλης Μαραθεύτης, ο οποίος αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Τάμτα, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι στόχος της Κυπριακής αποστολής και φέτος είναι όλοι οι Κύπριοι να νιώθουν περήφανοι για τη συμμετοχή της χώρας τους.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η ίδια η Τάμτα η οποία δήλωσε πολύ περήφανη που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision.

Προσκεκλημένος του Eurovision cocktail party ήταν και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, ο οποίος με την σειρά του προσκάλεσε όλο τον κόσμο στο Τελ Αβίβ, στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ – όπως χαρακτηριστικά το αποκάλεσε – και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Κύπρο και στην Τάμτα.

Ο OGAE Κύπρου με την σειρά του, έδωσε τις ευχές του για καλή επιτυχία σε όλη την Κυπριακή αποστολή και χάρισε ένα συμβολικό δώρο στην Τάμτα.

Ευχαριστούμε πολύ το ΡΙΚ αλλά και τον OGAE Cyprus για το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο του άρθρου.

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρχίστε τώρα πάλι να κράζετε τον ογκαε που δημοσίευε άρθρο για την «ανταγωνιστική» σας Κύπρο. Ογκαε συνέχισε την πλήρη ενημέρωση σ’ ευχαριστούμε!

    • Αν θες μπες λίγο στη σελίδα του Ogae Cyprus να δεις πόσα αφιερώματα έχει κάνει για την ελληνική αποστολή και θα καταλάβεις. Μας αρέσει δε μας αρέσει, το μόνο κοινό πλέον με την Κύπρο είναι η γλώσσα και η μουσική αγορά. Σαφώς και είναι θετικό να στηρίζουμε και την Κυπριακή συμμετοχή κάθε φορά, αλλά να γίνεται αμοιβαία. Δυστυχώς, η Κύπρος στηρίζει μόνο τους ενοικιαζόμενους τραγουδιστές από τον ελλαδικό χώρο που στέλνει στη Eurovision. Θα μου πεις είμαστε μεγαλύτερη αγορά και θα πρέπει να έχουμε ανοιχτές αγκάλες και μητρική στοργή, αλλά δεν πάει έτσι. Είναι διαγωνισμός. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξει ανταγωνισμός.

      • Ανταγωνισμός δημιουργήθηκε όταν η Κύπρος ξεκίνησε να μπαίνει στον τελικό και να φλερτάρει με υψηλές θέσεις. Μέχρι τότε η Κύπρος ήταν ο φτωχός συγγενής που έπρεπε να του δείχνουμε συμπόνια.

      • Ο Ogaecyprus έχει τελείως διαφορετική πολιτική από τον infegreece χρόνια τώρα, όχι μόνο φέτος η περισυ. Δεν έχει να κάνει με θέμα στήριξης της Τάμτα η ότι σνομπαρουν την ελληνική συμμετοχή. Πάντα περιοριζόταν στις πολύ βασικές ειδήσεις (για τα τραγούδια και για τις πρόβες)για όλες τις χώρες πλην της Κύπρου. Δεν είναι τυχαίο που σε πολλά ελληνικά σαιτς βλέπεις και πολλούς Κύπριους. Αν ο ogaegreece ακολουθούσε το ίδιο πλάνο θα είχαμε ειδήσεις μόνο για Ελλάδα. Επίσης αντίστοιχα υπάρχει και ο infecyprus που έχει την Ελλάδα σε ξεχωριστή κατηγορία και ανεβάζει συνέχεια άρθρα. Τόσα χρόνια που ο ογκαε ανέβαζε άρθρα για Κύπρο δεν πείραζε ε; Από τότε όμως που η Κύπρος άρχισε να έχει προοπτικές για υψηλές θέσεις άρχισε και η γκρίνια….. Αντίθετα οι Κύπριοι πάντα στήριζαν τις ελληνικές συμμετοχές

      • Πες τα χρυσοστομε Giorgo!Ακριβως ετσι!Ειναι ακρως φυσιολογικο να στηριζουμε πρωτιστως την Ελλαδα και τελοσπαντων 40 χρονια παρουσιας στο διαγωνισμο δεν διαγραφονται γιατι περσι πηγε η Φουρειρα και ανεβασε την Κυπρο!Στο τελος θα μας κανουν να ντρεπομαστε να υποστηριζουμε την Ελλαδα!Μηπως υπαρχει κανενας αγραφος νομος που να λεει οτι αν η Κυπρος παει ακομα και με το χειροτερο τραγουδι και χειροτερο τραγουδιστη πρεπει παση θυσια να την στηριζουμε?Διαφορετικες χωρες ειμαστε,ελεος!Σαφως και υπαρχει ανταγωνισμος!

      • Το μόνο κοινό είναι η γλώσσα και η μουσική αγορα; χαχαχαχαχα Εντάξει το καψατε!!!!!!!!

      • Ειπες το Θεικο
        *Μας αρέσει δε μας αρέσει, το μόνο κοινό πλέον με την Κύπρο είναι η γλώσσα και η μουσική αγορά.*
        Λεω
        Ως ελληνας γεννημενος στην Αθηνα αισθανομαι ντροπη για καποιους ελληνες. Εχουμε μεγαλο ελλειμα παιδειας στην Ελλαδα. Δεν εξηγειται διαφορετικα. Λυπηρο.

      • Προτού μιλήσουμε για έλλειψη παιδείας, φροντίζουμε να γράφουμε το έλλειμμα σωστά, το Έλληνας με κεφαλαίο και να χρησιμοποιούμε το τονικό σύστημα κατ’ εξακολούθηση κι όχι κατ’ επιλογή. Γίναμε όλοι πρωτοστάτες στην παιδεία και αγνοούμε τα βασικά…

      • Ως ελληνας που ζω πολλα χρονια στο εξωτερικο ειναι λογικο να κανω λαθη στην ορθογραφια. Η παιδεια και γενικα η μορφωση δεν εχει να κανει με την ορθογραφεια, αλλα με τη δομημενη και αρτια σκεψη και τον ορθο λογο.
        Κι εσυ που θιχτηκες με την ορθογραφια μου μαθε απο εμενα τον ανορθογραφο οτι το ελληνας γραφεται με μικρο. Επισης το Γιωργος στα γκρικλις γραφεται με νταμπλιγιου. Νομιζω σου αφιερωσα το 5αλεπτο που σου αξιζει. Αρκετα.

      • Δεν ήθελα να απαντήσω, αλλά λατρεύω τις προκλήσεις. Από πότε το Έλληνας γράφεται με μικρό; Στη Σουηδία το έμαθες; Το ελληνικός γράφεται με μικρό. Επίσης, η δομημένη και άρτια σκέψη καθώς κι ο ορθός λόγος δε συνάδουν με τη χρήση των greeklish. Είναι ένας ηλίθιος νεωτερισμός που δε με αφορά η ορθή του χρήση, κι ας γράφω το ονομά μου με λατινικούς χαρακτήρες (ούτως ή άλλως το γράφω όπως ακούγεται σαν όνομα, αν έμπαινε το w, θα ακουγόταν σαν κεφάλαιο του Heimskringla). Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Επίσης, το ότι ζεις σε ξένη χώρα δεν είναι δικαιολογία για την ανορθογραφία. Όπως ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστό λεξιλόγιο, θα πρέπει να γνωρίζεις και ορθογραφία. Τέλος, μιας που αφιέρωσες το 5λεπτό σου, μάθε ότι το σωστό είναι νταμπλ γιου κι όχι νταμπλιγιου. Και τα αγγλικά ξεχάσατε στη Σουηδία;

  2. Αηαπητη Βιρνα Δρακου για να ειμαστε ακριβεις αυτο αρχισε απο περσι που η Ελλαδα αδιαφορησε για τον διαγωνισμο και η Κυπρος ”νοικιασε” την Φουρειρα και εκμεταλλευτηκε την απουσια της Ελλαδας…χρονια ολακερα απατη πηγαινε η Κυπρος και το γνωριζουμε,να τα βαζουμε τα πραγματα στην θεση τους λιγο γιατι απο περσι πολλα εχουν ειπωθει,φτανει!

  3. Δεν τη νοικιασαμε κύριε ξερολλα.. έχουμε τη ίδια μουσική βιομηχανια! Και στα πιο παλιά χρόνια η Κύπρος επερνε καλύτερη θέση από τη Ελλάδα.. Η Ελλάδα από το 2004 ξεκίνησε τις καλές θέσεις… και τι έχουν υπωθει και κάνεις ετσι; ατομα σαν και σένα θα είναι… που λένε ότι η Κύπρος είναι άλλη χώρα από τη Ελλάδα και γελά και το παρδαλο κατσίκι.. με τη Τουρκία δεν θα έκανες έτσι.. ελεος..
    Μια δεύτερη θέση πήρε η Κύπρος και λισσαξατε και την βλεπετε ανταγωνιστικα με μισος.. απο τι βλεπω.. γιατι οταν το ογκαε κανει δημοσιευση για τη Κυπρο.. λυσσατε!
    μπράβο και εις ανώτερα!!!!!!

    • Αυτο για το οτι η Κυπρος επαιρνε παλια καλυτερες θεσεις απο την Ελλαδα μαλλον το φανταζεσαι….ποτε η Κυπρος δεν πηρε καλυτερη θεση απο την Ελλαδα παρα μονο τα τελευταια χρονια καποιες φορες..μπες και δες οτι η Ελλαδα και πολλες πεμπες θεσεις ειχε και ογδοες και ενατες και δεκατες κλπ κλπ επισης για να μαθαινεις το 2001 η Ελλαδα πρωτοπηρε την τριτη θεση….επιπλεον ζεις με αυταπατες εαν θεωρεις οτι η Κυπρος και η Ελλαδα ειναι η ιδια χωρα….χρειαζεσαι επειγοντως μαθηματα γεωγραφιας και πολιτικης ιστοριας…..και κατι ακομα…δεν εχουμε την ιδια μουσικη βιομηχανια…..για την ακριβεια η Κυπρος δεν εχει καν δικη της μουσικη βιομηχανια….η Ελλαδα εχει μια καποια μικρη και η Κυπρος ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ απο την μουσικη βιομηχανια της Ελλαδας…..αυτα ειναι γνωστα….το παρδαλο κατσικι γελαει μαλλον με αυτα που λες εσυ….

    • Άντε καλά είσαι και fan του διαγωνισμού υποτίθεται… πως έπαιρνε καλύτερη θέση; 9 φορές είχε μπει η Ελλάδα στο τοπ 10 πριν τον Ρουβά το 2004 (απλά μετά πήραμε σερί τις καλές θέσεις) σε αντίθεση με την Κύπρο που βγήκε 8 φορές στην 10αδα μέχρι την ίδια ημερομηνία και όλες οι άλλες είναι κάτι 17η και 20η. Σίγουρα αυτά που λένε περι ανταγωνισμού και μεγαλύτερης προώθησης στην Τάμτα είναι χαζομάρες αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε. Μια φορά μετά από 15 χρόνια ξανάειδε. 5αδα και πρώτη φορά 3αδα.

      Υποστηρίζουμε και τις 2 χώρες γιατί όλοι ξέρουμε πως πηγαίναμε μαζί από πάντα και δεν χρειάζεται να αλλάξει τώρα αυτό Ένα σύμμαχο έχουμε και 2 χώρες, η μια την άλλη, μην καταλήξουμε να σφαζόμαστε και να προσβάλουμε για το τίποτα.

    • Τι να κανουμε; Το ευχαριστο ειναι οτι αυτοι που σκεφτονται ετσι ειναι μειοψηφια.
      Ξεχνανε οι φιλοι μου απο την Ελλαδα οτι και η Ελλαδα…..χρονια τωρα….*νοικιαζει* τους μισους καταξιωμενους καλλιτεχνες της απο την Κυπρο. Τι να λεμε τωρα; Τι να εξηγεις;
      Καλη επιτυχια ευχομαι στην Κυπρο μας!!!!!
      (Αν και δεν χρειαζεται ενημερωνω οτι δεν ειμαι κυπριος)

      • Θα ηθελα πολυ να μας πεις για ποιους καλλιτεχνες μιλας….διοτι οι πραγματικα μεγαλι τραγουδιστες στην Ελλαδα ειναι Ελληνες και οχι Κυπριοι…μηπως εγινε η Γαλανη,η Χαρις,η Μαρινελλα,Η Μοσχολιου και χιλιοι δυο αλλοι Κυπριοι?Σας παρακαλω….που βγαλατε μια Βισση και κατι τρεχει στα γυφτικα….η μηπως ο Χατζηγιαννης?Ας γελασω

  4. Αυτή η γκρίνια πολλών Ελλήνων φανς για τα δημοσιεύματα για την κυπριακή συμμετοχή είναι απαράδεκτη. Η Τάμτα όπως και να το κάνουμε έχει μια καριέρα 15 χρόνων πίσω της και είναι φυσικό να έχει πολλούς Έλληνες φανς.. όλο αυτό πηγάζει από ανασφάλεια. Να υποθέσω ότι αν δεν πάει καλά η Ελλάδα θα φταίνε τα sites που και καλά δεν υποστήριξαν την ελληνική συμμετοχή ( προφανώς συμβαίνει το αντίθετο), θα φταίνε οι Έλληνες φανς της Τάμτα που την προτιμούν από την Ντουσκα, θα φταίει η Τάμτα,οι κακοι διοργανωτές, οι Σουηδοί, τα λεφτά που ρίξανε άλλες χώρες, οι Ευρωπαίοι, οι επιτροπές. Σταματήστε ν να κλαίτε σε όλα τα σαιτς για την δήθεν στήριξη στην Τάμτα και να ζητάτε κάθε μέρα άρθρα για την Ντουσκα. Το σαιτ αυτό έχει να κάνει με την Γιουροβίζιον και όσοι αγαπάμε το θεσμό θέλουμε να μαθαίνουμε νέα για όλες τις χώρες, να μάθουμε για τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που έχουμε ξεχωρίσει. Αν δεν σας αρέσει η κυπριακή συμμετοχή η αν δεν σας αρέσει που την Κύπρο την εκπροσωπεί ένα άτομο, διάσημο με περισσότερους Έλληνες φανς απο την Ντουσκα (γιατί αυτό είναι το θέμα σας) μην σχολιάζεται τότε τα άρθρα για την κυπριακή αποστολή και ασχοληθείτε μόνο με την Ελλάδα να τελειώνουμε.. πάντως άρθρα για την Κύπρο θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στο σάιτ είτε θέλετε είτε όχι γιατί αυτό είναι το σωστό. Αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά τους

    • OGAE ΚΥΠΡΟΥ δεν εχετε? Αλλα τι λεω…εδω εναν τραγουδιστη που να μενει στην Κυπρο για να σας εκπροσωπησει δεν εχετε…..πολλο δε μαλλω ogae….. ολοκληρη η συμμετοχη ειναι εισαγωγης…τιποτα κυπριακο….η Ταμτα ειναι θεα και την αγαπαμε γιατι ειναι σαν ελληνιδα πλεον…..αλλα δυστυχως την καψατε με το μετριοτατο τραγουδι που της δωσατε καθως και με την copy paste σκηνικη παρουσια της Sasha…καμια πρωτοτυπια….γι’αυτο και με το ζορι δεκαδα φετος η Κυπρος….κατρακυλαει στα στοιχηματα…..ΚΡΙΜΑ για την Ταμτα….ειναι πολυ καλη καλλιτεχνης αλλα την πηρατε στον λαιμο σας!

      • Εντάξει βγάλε και άλλο κόμπλεξ.. Μπορείς!
        Το τραγουδι είναι τέλειο.. και τα πηγαίνει μια χαρά.. Πιο ωραιο από το fuego. Τρ σοβαρά μιλας; δεν έχουμε εμείς τραγουδιστή να στειλουμε;
        Μάλλον η Ελλάδα δεν έχει να στείλει.. κανένα διάσημο εννοώ… γτ τα τελευταία χρόνια πάνε άσχετοι.. αν και η Ντουσκα αξίζει να πάει γτ είναι φωνάρα και εγώ στηρίζω και τις δύο συμμετοχές..το ίδιο!
        Η Κυπρος και η Ελλάδα έχουν την ίδια μουσική βιομηχανια… Η ταμτα κάνει καριέρα και εδώ.. πολλές εμφανίσεις και πολλούς φανς.. Ναι τη θεωρούμε Ελληνίδα οπότε δικαιούται επάξια να εκπροσωπήσει την Κύπρο.
        Η Κυπρος απλά έκανε προταση στη ταμτα και δεκτηκε απλά τα πράγματα.. κατρακυλαει στα στοιχήματα; χαχαχαχα…εντάξει το καψες..ακόμα χωρίς προβες είναι στη 10δα στα στοιχήματα και γενικα κανει επιτυχία, και ογκαε Κυπρου εχουμε μη φοβασε..:)
        Όσο για το αν τη πήραμε στο λαιμό μας τη ταμτα δε θα πω τπτ.. κι αν συμμετοχή είναι εισαγωγείς τι πειράζει; Η Ελλάδα με τη Κατερίνα Ντουσκα είναι όλα εισαγωγεις; δεν νμζ.. όλες οι χώρες ειναι ετσι όπως και η Ρωσία με τους Έλληνες στη ομαδα της..
        Έχουμε τη Ταμτα που είναι Ελληνίδα.. δεν είναι εισαγωγεις αυτή! 😉
        Δεν ξέρω τι πάθατε με την Κύπρο πραγματικά.. Λυπάμαι που βλέπω αυτά τα σχόλια… πραγματικά Λυπάμαι..

      • Nick
        Οι γονεις σου το ξερουν οτι ποσταρεις στο ιντρενετ;
        Απο αυτα που γραφεις βγαζω το συμπερασμα οτι εισαι 8χρονο.

  5. Σου προτείνω κύριε Gus να διαβάσεις ιστορία της Κύπρου… δεν μπορώ να πω κτ αλλο. Τα λόγια είναι περιττα με αυτά που βλέπω..

  6. Γιατι τοση αντιπαλοτητα, οκ ειμαστε πολυ ανταγωνιστικοι σαν λαος, βρεθηκαμε και διπλα στα στοιχηματα, αλλα δεν υπαρχει λογος μεταξυ μας, καλη επιτυχια και στις δυο συμμετοχες. Για μενα το μονο που εχει βαση και δημιουργει μια πικρια ειναι το περσινο, οπου οντως η Κυπρος δεν ηθελε την Ελλαδα στον τελικο για να μη μοιραστουν οι ψηφοι απο διασπορα και φιλες χωρες, και ουτε το δωδεκαρι εδωσε η επιτροπη του ΡΙΚ, απαραδεκτο για ενα τραγουδι με ελληνικο στιχο και μουσικη ασχετα απο σκηνικη παρουσια. Μακαρι να μην επαναληφθουν τετοιες ιντριγκες φετος γιατι ειναι και γεματος με ανατολικες χωρες ο ημιτελικος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ