EUROVISION 2019: Τα προβλήματα στη χρηματοδότηση, η EBU και ο Netanyahu!

Μία κυβερνητική κρίση οδήγησε σε τέλμα τις προετοιμασίες για τη Eurovision στο Ισραήλ. Παρότι είχε συμφωνηθεί, το κόστος για τα μέτρα ασφαλείας να επιμεριστεί σε τέσσερα υπουργεία (Επικοινωνίας, Δημόσιας Ασφάλειας, Τουρισμού και Οικονομικών), το υπουργείο Τουρισμού υπαναχώρησε, τονίζοντας ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Αυτό οδήγησε, τα μέτρα ασφαλείας -όπως οι αστυνομικοί έλεγχοι στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ- να ανασταλούν. Ο Jon Ola Sand, εκ μέρους της EBU, φανερά εξορισμένος, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, αναφέροντας μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η εικόνα του Κράτους του Ισραήλ παραβιάζεται. Υπάρχει ζημία μισού εκατομμυρίου σέκελ ημερησίως από δημόσιους πόρους ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης που οφείλεται στη συμπεριφορά των υπουργείων μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σχετικά με την παύση των αστυνομικών εργασιών, την επιθεώρηση του εξοπλισμού και τη διακοπή των εργασιών κατασκευής στο Pavilion 2».

Ως απάντηση στην επιστολή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, κ. Benjamin Netanyahu ανακοίνωσε πως το απαιτούμενο ποσό για την ασφάλεια θα καλυφθεί από κρατική χρηματοδότηση και έτσι βρέθηκε διέξοδος στην κρίση που απειλούσε την επιτυχή διεξαγωγή της Eurovision.

Η επιστολή που στάλθηκε στον πρωθυπουργό από την EBU!

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. First Semi-Final 14/05/2018:
    Cyprus
    Montenegro
    Finland
    Poland
    Slovenia
    Czech Republic
    Hungary
    Belarus
    Serbia
    Belgium
    Georgia
    Australia
    Iceland
    Estonia
    Portugal
    Greece
    San Marino

    Second Semi-Final 16/05/2019:
    Armenia
    Ireland
    Moldova
    Switzerland
    Latvia
    Romania
    Denmark
    Sweden
    Austria
    Croatia
    Malta
    Lithuania
    Russia
    Albania
    Norway
    The Netherlands
    North Macedonia
    Azerbaijan

    42 κσι σήμερα λοιπόν!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ