FIESTA 2019: Μεγάλη νικήτρια του φεστιβάλ η Τυνησία!

Για πρώτη φορά στην ιστορία των φεστιβάλ του OGAE Greece, η Τυνησία ανακηρύσσεται νικήτρια χώρα! Και αυτό χάρη στη συμμετοχή “Believer” του συμφωνικού oriental metal συγκροτήματος Myrath, η οποία επιλέχθηκε από τα μέλη της ομάδας της Τυνησίας του “Fiesta 2019”.

Διαγωνιζόμενοι παίκτες, μέλη και φίλοι του OGAE Greece βρέθηκαν στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στη μουσική σκηνή “Ξέφωτο”, για να γιορτάσουν το 3ο κατά σειρά μουσικό φεστιβάλ του Ελληνικού σωματείου φίλων της Eurovision. Κεντρικοί παρουσιαστές του φεστιβάλ ήταν τα μέλη του σωματείου Λουκάς Βλαβιανός και Γιώργος Μίντζας οι οποίοι έκλεψαν τη παράσταση με τις ατάκες, την αμεσότητα, την ετυμολογία, το χιούμορ και την επαφή τους με το παρευρισκόμενο κοινό!

Fiesta 2019: πως κύλισε η βραδιά!

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα video αφιερωμένο στην Ινδία, η οποία ως περσινή νικήτρια χώρα, θεωρητικά υποδεχόταν τον διαγωνισμό στα εδάφη της. 20 συμμετοχές διεκδίκησαν το πρώτο βραβείο του “Fiesta 2019” το οποίο τελικά δόθηκε στην συμμετοχή της Τυνησίας “Believer”, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 111 βαθμούς. Στη 2η θέση με 104 βαθμούς τερμάτισε η συμμετοχή της Νέας Ζηλανδίας “Wanted”, στη 3η θέση με 82 βαθμούς η συμμετοχή της Μολδαβίας “I loved you”, στη 4η θέση με 77 βαθμούς η συμμετοχή της Ελβετίας “Save me” ενώ τη πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσε με επίσης 77 βαθμούς η συμμετοχή της Κούβας “Havana”.

Φυσικά, από τη βραδιά δεν έλειψε και το καθιερωμένο στα φεστιβάλ του OGAE Greece “Βραβείο Κοινού”, το οποίο απονέμεται στη συμμετοχή που ψηφίζεται περισσότερο από τα μη μέλη του σωματείου. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο OGAE Greece αποφάσισε το βραβείο κοινού να καθοριστεί από μία συνδυαστική ψηφοφορία, με ποσοστό 50%-50%: εκτός από τους φίλους που έδωσαν το παρών στη βραδιά του φεστιβάλ και μπορούσαν να ψηφίσουν για το αγαπημένο τους τραγούδι, δικαίωμα ψήφου δόθηκε και στους αναγνώστες του www.ogaegreece.com αλλά και για όλους όσους ήθελαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας και δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη.

Με τελικό ποσοστό 26.54.% νικήτρια στη ψηφοφορία του κοινού αναδείχθηκε η συμμετοχή του Μεξικού «Lento» των Thalía & Gente de Zona, η οποία στη κατάταξη των παικτών τερμάτισε στην 6η θέση με 72 βαθμούς.

Δείτε τη τελική κατάταξη των 20 συμμετοχών του “Fiesta 2019” έτσι όπως καθορίστηκε ο βαθμολογικός πίνακας στο τέλος της βραδιάς.

Οι συμμετοχές του “Fiesta 2019” 
  1. ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Venezuela | «Bailame» – Nacho
  2. ΡΟΥΜΑΝΙΑ  | «Ochii ăia verzi» – Randi
  3. ΚΟΛΟΜΒΙΑ Colombia «Tranquila» – J Balvin
  4. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ | «Wanted» – Be Hazlewood
  5. ΚΑΝΑΔΑΣ |«I Really like you» – Carly Rae Jepsen
  6. ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ Flag of Puerto Rico | «Criminal» – Natti Natasha x Ozuna
  7. ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ | «Boshret Kheir» – Hussain Al Jassmi
  8. ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ | «Wrecking ball» – Miley Cyrus
  9. ΚΟΥΒΑ Cuba | «Havana» – Camila Cabello ft. Young Thug
  10. ΛΙΒΑΝΟΣ | «Gharibi Hal Denyi» – Nawal El Zoghbi
  11. ΜΑΡΟΚΟ | «Décapotable» – Zouhair Bahaoui
  12. ΜΕΞΙΚΟ Mexico | «Lento» – Thalía ft. Gente de Zona
  13. ΕΛΒΕΤΙΑ | «Save me» – Kadebostany
  14. ΤΥΝΗΣΙΑ Tunisia | «Believer» – Myrath
  15. ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ Uzbekistan | «Bor yoki yo’q» – Munisa Rizayeva & Rayhon
  16. ΙΡΑΝ | «Vaghte Eshgho Haale» – Kamran & Hooman
  17. ΑΥΣΤΡΙΑ | «Nobody’s Fool» – Parov Stelar ft. Cleo Panther
  18. ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ | «Hey-La» – Ayumi
  19. ΜΟΛΔΑΒΙΑ | «I Loved you» – Dj Sava ft. Irina Rimes
  20. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Argentina | «Consejo de amor» – Tini

Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα αφιερωμένη στη μνήμη του επί πολλά έτη μέλους του σωματείου Σταυριανού Καναβίδη, ο οποίος πρόσφατα “έφυγε” για την γειτονιά των αγγέλων.  

AFTER FIESTA EUROVISION PARTY 

Λίγη ώρα μετά τη λήξη του “Fiesta 2019”, τα μέλη και οι φίλοι του OGAE Greece βρέθηκαν στο διοργανωμένο εκ του σωματείου “After Fiesta Party” στον υπέροχο χώρο του “ΥΨΙΛΟΝ” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εδέσσης 5). Έχοντας συντροφιά το κέφι, το χαμόγελο και τις υπέροχες μουσικές επιλογές του dj της βραδιάς και μέλους του OGAE Greece Γιώργου Φούκου, οι θαμώνες της εκδήλωσης του σωματείου διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χορεύοντας και τραγουδώντας μεγάλες επιτυχίες από την ιστορία της Eurovision.

Όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, η Οργανωτική Επιτροπή του “Fiesta 2019” αλλά και τα μέλη του OGAE Greece ευχαριστούμε ιδιαίτερα το “Ύψιλον” για την φιλοξενία και την συνδιοργάνωση του party καθώς και το προσωπικό του για την άμεση εξυπηρέτηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού παρευρισκόμενων.

Ραντεβού του χρόνου, στο “Fiesta 2020” επί εδάφους… Τυνησίας! 

Ευχαριστούμε τους Δημήτρη Τσαλίκη και Μπάμπη Γραμματικόπουλο για τη παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού! 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είχα δώσει το 12αρι μου στην Τυνησία στην ψηφοφορία των αναγνωστών που είχε ζητηθεί. Χαίρομαι για την νίκη.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ