EUROVISION 2019: 4 υπουργεία θα συγχρηματοδοτήσουν την ασφάλεια του διαγωνισμού!

Με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή φαίνεται πως αντιμετωπίζει το Ισραήλ τόσο τη διοργάνωση όσο και την ασφάλεια του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ηλεκτρονική εφημερίδα Haaretz, μια πολύ σημαντική συμφωνία σκοπεύει να διασφαλίσει την επιτυχία της διοργάνωσης.

4 υπουργεία του Ισραήλ, Τουρισμού, Εσωτερικής Ασφάλειας, Επικοινωνιών και Οικονομικών συμφώνησαν με τον κρατικό τηλεοπτικό φορέα, KAN, να συγχρηματοδοτήσουν το κόστος της ασφάλειας της Eurovision 2019. Καθένα από τα 4 υπουργεία θα προσφέρει 1,5 εκατομμύρια NIS (περίπου 370.000 €) φτάνοντας τον προϋπολογισμό συνολικά στα 7,5 εκατομμύρια NIS (1.840.000 €).

Η κριτική της EBU

Η EBU από την πλευρά της απαιτεί η χρηματοδότηση να γίνει εξολοκλήρου από τον τηλεοπτικό φορέα και άσκησε κριτική επί της συμφωνίας. Ο KAN δηλώνει ότι το κόστος της ασφάλειας κανονικά δεν καλύπτεται από τον διοργανωτή τηλεοπτικό φορέα αλλά από τοπικούς και εθνικούς κυβερνητικούς φορείς. Ο Γενικός Διευθυντής του KAN τόνισε σχετικά:

Λάβαμε ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα από την EBU, η οποία αντιτίθεται στη συμμετοχή του KAN στη χρηματοδότηση της ασφάλειας έξω από τον χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού. Έγινε σαφές ότι σκοπεύουν να πλησιάσουν τον Πρωθυπουργό σχετικά με το θέμα τις επόμενες ημέρες.

Δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι είμαι αναγκασμένοι να επωμιστούμε το κόστος για την αστυνομία και λοιπές δυνάμεις ασφάλειας για την εξωτερική ασφάλεια.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “…μια πολύ σημαντική ασυμφωνία σκοπεύει να διασφαλίσει την επιτυχία της διοργάνωσης.” Ασυμφωνία; Κεκτημένη ταχύτητα ή γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει; ?

    • Ευχαριστώ για την παρατήρηση! Διορθώθηκε και η γλώσσα εύχομαι να μην είναι λανθάνουσα… ?

      • Θα δείξει. Βλέπω και την αντίδραση της EBU, λες και η ασφάλεια της χώρας είναι τηλεοπτικό ζήτημα. Anyway, καλημέρα ?

  2. Λίγο άστοχη η κριτική της EBU
    Τι την νοιάζει από που θα βρει ο διοργανωτής τα λεφτά ; Μάλλον η δημόσιο γραφειοκρατία τιυς έχει χτυπήσει στο κεφάλι
    ΥΓ Πάντως πολύ επίφοβη η φετινή διοργάνωση με τόσα που γίνονται άμα τον κόσμο Γίνεται και στο Ισραήλ Ωστόσο οο δυνάμεις ασφάλειας των Ισραηλινών θεωρούνται καλές

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ