EBU: Η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο Ημιτελικούς της Eurovision 2019!

Η σειρά παρουσίασης των τραγουδιών των δύο ημιτελικών αποφασίσθηκε από τους παραγωγούς του KAN. Η προτεινόμενη σειρά παρουσίασης των τραγουδιών εγκρίθηκε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της EBU Jon Ola Sand και τον Πρόεδρο της Ομάδας Αναφοράς Frank Diet Freiling.

Από το 2013 οι παραγωγοί αποφασίζουν για τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς, προκειμένου να δημιουργήσουν μια πιο συναρπαστική τηλεοπτική εκπομπή και να εξασφαλίσουν ότι κάθε κομμάτι ξεχωρίζει.

Στις 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση κατανομής των χωρών στους 2 ημιτελικούς του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2019.

Ύστερα από αίτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ελβετίας (SRF), η χώρα διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό. Όσον αφορά τις BIG 5 και την διοργανώτρια χώρα, στον πρώτο ημιτελικό (14 Μαΐου) θα ψηφίσουν η Ισπανία, η Γαλλία, το Ισραήλ και στον δεύτερο ημιτελικό (16 Μαΐου) η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σειρά με την οποία θα παρουσιασθούν τα τραγούδια στον Μεγάλο Τελικό θα καθορισθεί έπειτα από τον δεύτερο ημιτελικό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 17 Μαΐου 2019.

Σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2019, δημοσιεύθηκε η σειρά εμφάνισης των τραγουδιών των δύο Ημιτελικών μέσα από δύο videos που αναρτήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο YouTube.

ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

17 χώρες θα εμφανισθούν στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στις 14 Μαΐου 2019. Την αυλαία του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς θα ανοίξει με τη συμμετοχή της η Κύπρος ενώ τελευταία θα εμφανισθεί η συμμετοχή του Άγιου Μαρίνου. Η Ελλάδα, επιλέχθηκε να εμφανισθεί στην 16η θέση.

Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης των 17 συμμετοχών του Πρώτου Ημιτελικού έχει ως εξής:

  1. Κύπρος
  2. Μαυροβούνιο
  3. Φινλανδία
  4. Πολωνία
  5. Σλοβενία
  6. Τσεχία
  7. Ουγγαρία
  8. Λευκορωσία
  9. Σερβία
  10. Βέλγιο
  11. Γεωργία
  12. Αυστραλία
  13. Ισλανδία
  14. Εσθονία
  15. Πορτογαλία
  16. Ελλάδα
  17. Άγιος Μαρίνος (San Marino)

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

18 χώρες θα εμφανισθούν στον δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στις 16 Μαΐου 2019. Την αυλαία του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς θα ανοίξει με τη συμμετοχή της η Αρμενία ενώ τελευταία θα εμφανισθεί η συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν.

Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης των 18 συμμετοχών του Δεύτερου Ημιτελικού έχει ως εξής:

  1. Αρμενία
  2. Ιρλανδία
  3. Μολδαβία
  4. Ελβετία
  5. Λετονία
  6. Ρουμανία
  7. Δανία
  8. Σουηδία
  9. Αυστρία
  10. Κροατία
  11. Μάλτα
  12. Λιθουανία
  13. Ρωσία
  14. Αλβανία
  15. Νορβηγία
  16. Ολλανδία
  17. Βόρεια Μακεδονία
  18. Αζερμπαϊτζάν

Πώς σας φαίνεται η σειρά εμφάνισης των δύο Ημιτελικών; 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ και KATERINE DUSKA!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟ και ΤΑΜΤΑ!

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2019 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece !


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

63 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα θα πω:ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα εμφανιστούμε και εμείς προς το τέλος..πάντα μας πετούσαν όσο πιο νωρίς γινόταν

  2. Ο 1ος Ημιτελικος θα εχει το καλυτερο ανοιγμα με την ΤΑΜΤΑ μας να δωσει ρυθμο και θα κλεισει (σχεδον) με την Κατερινα μας με κατι πολυ ωραιο επισης!!!Υπεροχα νεα!!Δεν ειναι κακο να ξεκινας πρωτος στον ημιτελικο ειδικα αν ειναι και ο 1ος οπου ολοι θα εχουν στηθει απο νωρις για να γιορτασουν την εναρξη του διαγωνισμου!!!κακο συνηθως ειναι να βγαινεις πρωτος στον Τελικο!

  3. Πρώτη σε σειρά εμφάνισης η Κύπρος…Μάλλον η Κύπρος δεν θα πάρει την πρώτη θέση στον αδύναμο ημιτελικό με την πρώτη θέση στη σειρά εμφάνισης. Ποτέ καμία χώρα που εμφανίστηκε πρώτη δεν κατάφερε να νικήσει τον ημιτελικό της. (υ.γ. δεν θεωρώ ότι γίνεται επίτηδες πέρσι η Φουρειρα εμφανίστηκε τελευταία στον ημιτελικό, προτελευταία στον τελικό)
    Εκεί μεταξύ των θέσεων 7-12 βάλαν πολλά αδύναμα/αδιάφορα κομμάτια του ημιτελικού μαζεμένα και αμέσως μετά την Ισλανδία με το εντελώς διαφορετική μουσική που μάλλον πριμοδοτείται πάρα πολύ με αυτήν την σειρά εμφάνισης

    • Το αντίθετο. Η Ισλανδία προέβλεπαν πολλοί ότι θα τοποθετηθεί τελευταία λόγω ιδιαίτερου ύφους. Όχι μόνο δεν μπήκε τελευταία, αλλά στριμώχτηκε μετά από δύο ομοίως ιδιόμορφα τραγούδια, ειδικά αυτό της Αυστραλίας, και πριν από ένα πιασάρικο ποπ και άλλο ένα γκροτέσκο τραγούδι. Διαβλέπω όχι καλή μεταχείριση από τους Ισραηλινούς διοργανωτές μετά τις διαδοχικές προσβλητικές δηλώσεις από τις Χατάρες για το Ισραήλ.

    • Καταρχάς, δεν έχει καμία απολύτως αξία να νικήσει τον ημιτελικό, χρειάζεται απλά να περάσει που μπορεί να το καταφέρει.
      Δεύτερον, Νορβηγία 2018 (Alexander Rybak, πήρε 1η θέση στον β’ ημιτελικό και εμφανίστηκε 1ος)

      • Σχετικά με την Νορβηγία πέρυσι εγώ θα επισήμαινα οτι νίκησε τον ημιτελικό και ήρθε μόλις 15η στον τελικό. Οπότε όντως σημασία έχει η πρόκριση σε μια από τις πρώτες 5 θέσεις και όχι αναγκαστικά η νίκη.

    • Η Νορβηγία πέρυσι ήταν νικήτρια του ημιτελικού, αν και εμφανίστηκε πρώτη. Μην τα παρατραβάμε όλα… Αν αρέσει ένα τραγούδι θα περάσει, αν δεν αρέσει… Τότε όχι. Πέρυσι στον πρώτο ημιτελικό.. Στο πρώτο μισό ήταν 5-6 ωραία μαζί και πέρασαν όλα. Ας ηρεμήσουμε και ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ταμτα και την κατερίνα μας.

  4. Εξαιρετική σειρά εμφάνισης για την Ελλάδα, μία τόσο επαγγελματική συμμετοχή μεταξύ της γελοιότητας της Πορτογαλίας και της φαιδρότητας του Σαν Μαρίνο.
    Για την Κύπρο μία χαρά είναι η πρώτη θέση, με δεδομένο ότι είναι στο πρώτο μισό.
    Πολύ καλή θέση για την Εσθονία μετά από τρία διαδοχικά γκροτέσκα κομμάτι και πριν το πουλερικό από τη Λισαβόνα.

    • ναι μεταξυ γελοιοτητας κ φαιδροτητας εβαλαν το αριστουργημα της κλασικης μουσικής!λιγη σοβαροτητα δν βλάπτει…ελεος πια…oti πατε να μας πεισετε οτι αυτο το αδιαφορο ποπακι ειναι τραγουδι-οροσημο με ξεπερνά!

  5. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι τα δυο φαβορί του α’ ημιτελικού σε οποία θέση και να τις έβαζαν θα περάσουν έτσι κ αλλιώς

  6. Αρκετά καλή σειρά για Ελλάδα. Σχετικά με Κύπρο ψιλοαναμενόμενο. Τουλάχιστον θα είναι η πρώτη πρόβα.

  7. Νομιζω πως οι διοργανωτες εχουν καταλαβει οτι η Ελλαδα ειναι φαβορι γι’αυτο και η προτελευταια θεση….δεν ειναι τυχαιο οτι και η Ολλανδια που ειναι το απολυτο φαβορι,στον ημιτελικο της διαγωνιζεται 16η !Νομιζω πως τωρα αρχιζουν τα καλα για την Ελλαδα μας και την Κατερινα.Καλη επιτυχια!!!!!

  8. Aς μη ξεχνάμε ότι η σειρά εμφάνισης δεν αποφασίστηκε με βάση μόνο τα τραγούδια. Πλέον οι διοργανωτές έχουν λάβει σχέδια και γνωρίζουν το πως θα εμφανιστούν τα τραγούδια επί σκηνής. Άρα για το ποιος θα μπει πριν και μετά από κάποιον μετρά και το χρώμα του σκηνικού, του ρούχου, τα εφέ, το όλο concept της παρουσίασης της κάθε συμμετοχής.
    Ας εικάσουμε λοιπόν ότι η Ελληνική αποστολή έχει ενημερώσει τους διοργανωτές για κάτι πολύ εντυπωσιακό.

  9. Αα καλα θα σκισουμε φετος ! Τέτοιες θέσεις μόνο τα φαβορί τις παίρνουν και οι νικητές. Μακάρι να έχουμε μια παρόμοια θέση και στον τελικό. Κρίμα για την Κύπρο που ανοίγει τον διαγωνισμό αλλά η πρόκριση της στον τελικό είναι σίγουρη! Η Ελλαδα μάλλον κερδίζει τον 1o ημιτελικό και πάμε δυνατά.

  10. Οταν πέρσι ανεχτήκατε τη νίκη της διαπλεκόμενης βρωμόκοτας, μην ειρωνεύεστε την πορτογαλική συμμετοχή, που αν μη τι άλλο, έχει και άποψη και στυλ! Κατά τα λοιπά, εξαιρετικές οι θέσεις Κύπρου και Ελλάδας!!!!

    • Mόνο γελοιότητα έχει. Τουλάχιστον η Ισραηλινή πουλάδα είχε την εξυπνάδα να πλασάρει τη σωστή αναλογία παραξενιάς και εμπορικότητας σε αυτόν τον light διαωνισμό. Η Πορτογαλική κοτόψειρα θέλει να το παίζει μόνο εναλλακτικιά, τρομάρα της.

    • αυτες οι βαθυστοχαστες νοηματικες συνεπαγωγες που κανεις δεν πιανει ουτε πιωμενος μπορουν να με τρελανουν. το “αν μη τι αλλο εχει αποψη και στυλ” ειναι υποκειμενικο περα ως περα και καμια σχεση δεν έχει με το 1ο μερος της περιοδου. βασικη παρατηρηση εκθεσης 1ης λυκειου. ο χαρακτηρισμος βρωμοκοτα ειναι το λιγοτερο υποκειμενικος για να μην πω τιποτε αλλο. και εγω δεν χαρηκα με τη νικη της Νετα αλλα ας ειμαστε και λιγο λογικοι. το να πεταμε αερολογιες διχως βαση και με μοναδικο γνώμονα την αντιπαθεια και τον αυθορμητισμο μονο δειγμα σοφού ανθρωπου δεν δειχνουν.
      αυτα με πολυ αγαπη, καθως υπογραφεται με ονοματεπωνυμο και λογικα καποιοι θα σας ξερουν.!

  11. Μια χαρά η θεση για την Ελλάδα πάντως, οπου και θα σκίσει γενικότερα! Θα ξεκινήσει παρα πολυ δυναμικά η ΕV, φέτος, αφού η Ταμτα να ανεβάσει το θερμόμετρο!

    Θα περάσουν και οι δυο χώρες τελικό άνετα, και πιστεύω ότι η Ελλάδα θα κάνει πολύ μεγάλη έκπληξη!

    Θα ήθελα πολύ να περάσει η Σερβία, που αγαπώ αυτό το τραγούδι οσο το ακουω και παίζει να κάνει την πιο μεγάλη έκπληξη το Σαν Μαρινο και να κλέψει την θεση κάποιου σχεδόν σίγουρου φαβορί και να περάσει!

    Επισης στο Β’ Ημιτελικό, προμοταρουν δυναμικά και το τραγούδι των Σκοπίων, που να δεν το σκοτώσουν αυτοί ως act, παίζει και να περάσει! Οριακά έρχεται νομίζω στην 10η με 13η θεση!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!

  12. Προτελευταία είχε εμφανιστεί και η Κύπρος στον τελικό! Δεν είναι τόσο καλό το ότι μια θέση πριν εμφανίζεται η Πορτογαλία αλλά θα περάσουμε έτσι και αλλιώς
    Η Τάμτα σε μια εξαιρετική θέση με ένα αδιάφορο τραγούδι να ακολουθεί!

  13. Εγώ είμαι της άποψης ότι αν ένα τραγούδι είναι καλό δεν έχει να φοβάται για το σε ποια θέση θα εμφανιστεί! !! ! Ωστόσο όταν βλέπεις το μεγάλο φαβορί να εμφανίζεται στις τελευταίες θέσεις, καταλαβαίνεις ότι του χρόνου ο πιθανότερος προορισμός είναι το Άμστερνταμ! !!

    • Επίσης, κάτι μου λέει ότι τον πρώτο ημιτελικό θα τον κερδίσει η Ισλανδία και ΊΣΩΣ και άνετα. ..

  14. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή η θέση τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου!

    Η Κύπρος ανοίγει τον διαγωνισμό φέτος και τα βλέμματα θα είναι επάνω της. Το τραγούδι του Μαυροβουνίου που ακολουθεί είναι από τα πιο αδιάφορα για φέτος. Σε συνδυασμό με την καλή (θέλω να ελπίζω) σκηνική παρουσίαση της Τάμτα, θεωρώ ότι εύκολα θα “μείνει” στο μυαλό η συμμετοχή της Κύπρου.

    Για την Ελλάδα έχω να πω ότι δεν περίμενα τόσο καλή θέση. Ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι πριν θα “ακούσουμε” το έκτρωμα της Πορτογαλίας και θα δούμε (φαντάζομαι) μια ανάλογη φαιδρή παρουσίαση, όπως λιγους μήνες πριν και μετά έχουμε ένα ακόμα αδιάφορο-βαρετό τραγούδι από το Σαν Μαρίνο.

    Νομίζω πως θα πάμε παρα πολύ καλά! Πάντως φέτος δεν θα ψαχνόμαστε να δούμε αν η συμμετοχή μας θα πέσει πάνω σε διάλειμμα ή όχι, όπως αναρωτιόμασταν τα 2 τελευταία χρόνια…

    Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και στην Κύπρο!

  15. Ειμουν σιγουρος οτι η Κυπρος θα εμφανιστει πρωτη μολις ειχαν χωρισει τις χωρες στους ημιτελικους.
    Η κυπρος δεν εχει κατι σπουδαιο φετος,ενα trash βιντεοκλιπ εχει που εχει ξετρελανει τους γκει.αν ηταν στο δευτερο ημιτελικο δεν θα περνουσε,για μενα ειναι 50/50.
    Οσο για την Ελλαδα μας πολυ καλη θεση,σιγουρα καλη θεση απο το κοινο τωρα οι επιτροπες ειναι αλλο ευαγγελιο

    • Αφού “είσουν” σίγουρος τότε τα μέντιουμ θα σκίσουν τα πτυχία τους…πόσο trash δηλαδή?ξαφνικά γίνατε όλοι ποιοτικοί υπέρμαχοι της σχολής Ντούσκα που αντιγράφει τους πίνακες του Τσαρούχη και την Amy Winehouse…Κάτι παρόμοιο έγινε κσι πέρυσι με την Φουρέιρα αλλά μετά το βουλώσατε αφου πριν γεμίσατε το you tube σχόλια για το “πόσο άφωνη είναι”…Χαίρομαι που ανήκω στην κατηγορία των βέρων Κυπρίων γιατί πραγματικά θα ντρεπόμουν να έχω τόση μνησικακία.Καλή επιτυχία στην Τάμπτα

      • Αγορι μου εγω την ιδια αποψη εχω για την φουρειρα και μετα την δευτερη θεση που πηρε.
        Δεν διαθετει καποια ιδιαιτερη φωνη,η φωνη της ειναι πολυ μετρια οπως και το τραγουδι της.
        Το οτι κατέλαβε την δευτερη θεση δεν μου λεει κατι,εσυ νομιζεις οτι με την φωνη της κατεκτησε την δευτερη θεση;επεσε χρημα που δεν ειχε ξαναπεσει για αλλη συμμετοχη της κυπρου,υποστηριξη απο σουηδους που εβγαζε ματι.
        Και μην θιγεσαι την αποψη μου ειπα,η κυπρος φετος θα παθει οτι και η βουλγαρια.

    • Άτονος και ανορθόγραφος, αλλά και κατά τα άλλα με άποψη περί trash μουσικής! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Φαντάζομαι ότι μέχρι και η Τάμτα ξέρει να γράφει ορθότερα.

      • Δεν με ενδιαφερει αν η ταμτα και εσυ γραφετε καλυτερα και ορθοτερα,σας ειδαμε και εσας με τα πτυχια.
        Αγαπαμε την Ταμτα και την Κυπρο αλλα η αποψη μου αυτη ειναι.
        Ενα τραγουδακι του χαβαλε ειναι,η κυπρος φιγουραρει σε καλες θεσεις στα στοιχηματα λογω της περσινης δευτερης θεσης.
        Αν ηταν στο δευτερο ημιτελικο δεν θα περνουσε και αν περασει 10η_20η θεση ειμαι 100% σιγουρος για αυτο.
        Τρια τεσσερα σαχλοτραγουδα σαν την Κυπρο που απολαμβανουν αυτη την περιοδο καλες θεσεις στα στοιχηματα θα εξαφανιστουν και στην θεση τους θα ξεφυτρωσουν αλλα που αυτη τη στιγμη βρισκονται στο πατο.

      • Και κατι ακομη και οι αγραμματοι ανθρωποι ξεχωριζουν την καλη μουσικη απο το σαχλοτραγουδο.
        Σας ειδαμε εσας με τα γραμματα σας ξετρελαθηκατε με το βιντεοκλιπ οπου βλεπετε ροζ και σκουπιδι να το ανακηρυξετε φαβορι.Ξερεις τι λεω εγω ….ενα καζανακι να τραβηξουν να παμε ολα τα σκ… κατω απο αυτον τον ταλαιπωρημενο διαγωνισμο.δεν θελουμε αλλα φουεγκα.

  16. Νομίζω πως Ελλάδα και Ολλανδία θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη θέση και 3 θα είναι η Ιταλία ,όχι επειδή είμαι Έλληνας αλλά το τραγούδι μας είναι μακραν το καλύτερο . Ζω στο εξωτερικό και σε όσους το έβαλα να δουν δεν το πίστευαν πως είναι τραγούδι Eurovision και μάλιστα Ελληνική συμμετοχή ,Καλή μας επιτυχία ,δε φαντάζεστε ποσό χαρούμενο και περιφανο με κάνει ,η Eurovision είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για την οποία χώρα .Καλη μας επιτυχία ☘️????Ελλάδαρα Σ αγαπώ ❤️

    • Pano κι εγω θεωρώ θα γίνει ντέρμπι Ελλάδα Ολλανδία φέτος… ειναι όντως τα καλύτερα κομμάτια

  17. Δεν σας αρέσει η Netta και το τραγούδι της Πορτογαλιας γιατί είναι κιτς και όχι ποιοτικά… ?? Ενώ να αποκαλείτε τους ανθρώπους βρωμόκοτα και κοτοψειρα είναι η επιτομή της κομψότητας και της κουλτούρας.

  18. Δεν σας αρέσει η Netta και το τραγούδι της Πορτογαλιας γιατί είναι κιτς και όχι ποιοτικά… ?? Ενώ να αποκαλείτε τους ανθρώπους βρωμόκοτα και κοτοψειρα είναι η επιτομή της κομψότητας και της κουλτούρας.

    • Η ποιοτητα από το κιτς είναι ένα τσιγαρο δρομος. Μην μπερδευεσαι.
      Η Νεττα ειχε ένα τραγουδι, με εμπορικο ηχο, το ακουγες και ελεγες 5αδα με τη μια.
      Η Πορτογαλια για μενα φετος εχει ένα πολύ κιτς τραγουδι. Μην την ψάχνεις στα πρωτα 15.

  19. Για να εμφανιζεται προτελευταια η Ελλαδα κατι καλο ετοιμαζει η κ Ντουσκα (ελπιζω)! Σιγουρα εχουν γνωση οι Ισραηλινοι για το περιεχομενο του show της καθε συμμετοχης, οπως επισης ΣΙΓΟΥΡΑ παρακολοθουν και ποια τραγουδια αρεσουν. Πολυ καλη και η σειρα εμφανισης της Κυπρου, θα μπει ο κοσμος στο mood απ την αρχη! Καλη επιτυχια και στις 2 χωρες!

  20. Αρχικά, μία πολύ καλή θέση για την Ελλάδα! Μπράβο! Επίσης, νομίζω ότι καλό θα ήταν να σταματήσουμε να λέμε βλακείες του τύπου “Η Κύπρος δε θα περάσει”, “Την έβαλαν να ανοίγει επειδή πέρυσι έκλεινε” κλπ. Προφανώς και οι παραγωγοί θέλουν κάτι πολύ εντυπωσιακό να ανοίγει τον 1ο Ημιτελικό, εφόσον αυτό είναι και που θα δουν όλοι όσοι θα συντονιστούν στους δέκτες τους εκείνη την ώρα και εννοείται ότι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον κόσμο συντονισμένο. Για αυτό και εγώ μόνο ενθουσιασμό μπορώ να πω ότι νιώθω γιατί αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό ψήνεται σχετικά με την εμφάνιση της Τάμτα!

    Σε γενικά πλαίσια, προσπαθώντας να λάβω υπόψη μου τις διάφορες πιθανές συμμαχίες, αλλά και το γεγονός ότι συνήθως περνάνε 5 χώρες από κάθε μισό ή 4 με 6, θα τολμήσω, χωρίς να γνωρίζω προφανώς τίποτα σχετικά με τις εμφανίσεις, να προβλέψω τους προκριθέντες…

    1ος Ημιτελικός: Κύπρος, Σλοβενία, Τσεχία, Λευκορωσία, Σερβία, Βέλγιο, Ισλανδία, Εσθονία, Ελλάδα, Άγιος Μαρίνος. (Ο Άγιος Μαρίνος μπορεί να βγει εκτός λόγω Αυστραλία την οποία θα βοηθήσουν οι κριτικές επιτροπές ως συνήθως αλλά θεωρώ ότι μπορεί να γίνει το θαύμα και να βρεθούν εκτός με αυτό το έκτρωμα που στέλνουν φέτος…).

    2ος Ημιτελικός: Αρμενία, Ελβετία, Ρουμανία, Σουηδία, Μάλτα, Ρωσία, Νορβηγία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Αζερμπαϊτζάν.

    Γενικώς νομίζω ο 2ος Ημιτελικός είναι κάπως πιο απρόβλεπτος. Από το 1ο μισό θεωρώ ότι θα προκύψουν 4 προκρίσεις, με πιθανό αποκλεισμό αυτό της Δανίας ή της Ρουμανίας (αντί της Δανίας). Στο 2ο μισό τα πράγματα δυσκολεύουν. Ακόμη και κάποιες από τις χώρες που δεν ανέφερα, όπως η Λιθουανία (με Ιρλανδία, Λετονία, Νορβηγία και ΗΒ να ψηφίζουν, όπου υπάρχει έντονη Λιθουανική διασπορά) ή η Αλβανία (με ένα ενδιαφέρον τραγούδι που με ένα καλό στήσιμο μπορεί και να πάει καλά) πιθανόν να κλέψουν την πρόκριση. Αν για παράδειγμα ο Αζέρος τα πάει χάλια live (κάτι που δε θα με εξέπληττε), μπορεί και να μείνει εκτός, παρά την καλή σειρά εμφάνισης. Όπως και να’χει, απ’το συγκεκριμένο μισό, μόνο η Κροατία πιστεύω ότι έχει σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες πρόκρισης.

    Οψόμεθα! 😀

    • Πέρσι τον ημιτελικό και ουσιαστικά το διαγωνισμό άνοιγε το Αζερμπαϊτζάν, δεν το λες και πολύ δυνατό για αρχή και δεν είχε και μεγάλη επιτυχία. Αλλά όντως τέτοια σχόλια είναι όντως χαζά. Είναι παραπάνω από σίγουρο πως η Κύπρος και η Ελλάδα θα περάσουν τελικό.

      • Χαίρομαι που τουλάχιστον γίνεται αντιληπτό από κάποια άτομα ότι δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για πιθανό απόκλεισμο καμίας εκ των Κύπρου και Ελλάδας. Ξεκάθαρα και οι 2 περνάνε. Τώρα όσον αφορά το Αζερμπαϊτζάν πέρυσι, αυτό που αναφέρεις όντως ισχύει αλλά προφανώς ο λόγος είναι ότι οι διοργανωτές έχουν υπόψη τους πώς θα είναι κάθε εμφάνιση στο περίπου. Λογικά, ακούγοντας ότι πρόκειται και για δουλειά του Φωκά, το έβαλαν πρώτο περιμένοντας να δουν ένα καλό staging, που αν με ρωτάς το είδαν (ασχέτως της άποψής μου για το τραγούδι)… Εξάλλου δεν παύει να είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν άρα η σκηνική εμφάνιση μπορεί να σώσει αλλά και να χαντακώσει ένα τραγούδι, και αυτό το έχουμε δει. Αλλά σίγουρα πολλά λέμε όλοι τώρα, κακά τα ψέματα. Το θέμα είναι να πάμε καλά και να περάσουμε και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. 🙂

  21. Εδώ βλέπουμε τα τραγούδια στην κανονικά σειρά εμφάνισής τους.
    https://www.youtube.com/watch?v=O1NLgMwLOeQ
    https://www.youtube.com/watch?v=XkJAqtlvE6Y

    Δεν το έχω πει ποτέ, αλλά θα το πω τώρα. Το ελληνικό τραγούδι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ξεχωρίζει στη ροή του 1ου ημιτελικού. Είναι ο πιθανότερος νικητής πλέον στον ημιτελικό του, ως τώρα. Η Πορτογαλία εξαφανίζεται εντελώς. Η Σλοβενία ομοίως ξεχωρίζει στο πρώτο μέρος.

  22. 1ος ημιτελικός: Κύπρος, Ελλάδα, Σλοβενία, Εσθονία, Ουγγαρία, Σερβία, Βέλγιο, Τσεχία, Αυστραλία (λόγω επιτροπών) και μένει μια θέση Ισλανδία ή Λευκορωσία εκτός και αν κάνει την έκπληξη καμία Πολωνία
    2ος ημιτελικός Ολλανδία, Ρωσία, Ελβετία, Δανία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, fyrom (λόγω επιτροπών), Ρουμανία (επίσης λόγω επιτροπών), τελευταία θέση θα κάνει την έκπληξη πιστεύω και θα την αρπάξει η Λιθουανία. Η Νορβηγία θα εχει την κατάληξη της Εσθονίας το 2017. Η Μάλτα πάλι με αυτήν την ερμηνεύτρια που διάλεξε οκ καλή φωνή έχει άλλα το τραγούδι αυτό ούτε είναι στα νερά της, ούτε της ταίριαζει, ούτε μπορεί να το στηρίξει όπως φάνηκε ήδη στο βίντεο κλιπ ( ούτε να κουνήσει ελαχιστα τα χέρια της με χάρη δεν μπορεί, οι εκφράσεις της είναι αρκετά awkward τόσο που φαίνεται και λίγο αντιπαθητική, ούτε η ίδια σαν παρουσία έχει αυτό το κάτι που θα σου μεινει ), μοιάζει με ένα έφηβο κοριτσάκι που προσπαθεί να δείξει σέξυ αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς. Δύσκολη η πρόκριση.

    • Όσο για την Ισλανδία έχω πει ήδη τι πιστεύω, επειδή όμως οι φανς έχουν τρελαθεί με αυτό μπορεί και να περάσει, αποκλειστικά λόγω της στήριξης των γιουροφανς άμα το ψηφίσουν μαζικά (ελπίζω αυτό να μην συμβεί και οι επιτροπές να το μαυρίσουν όπως και την Πορτογαλία). Υπάρχουν καλύτερα και πιο δομημένα τραγούδια να περάσουν και ας είναι αδιάφορα.

      • Της Πορτογαλιας ειναι δηθεν/κιτς.
        Της Ισλανδιας ειναι πολυυυυυ ενδιαφερον ακουσμα, και ξεχωριζει σαν τη μυγα μες το γαλα απο το σωρο. Θα ειναι στανταρ 10αδα τουλαχιστον. Και οχι εξαιτιας των γιουροφανς. Ελπιζω μονο να μην κανουν κανενα σαμποταζ οι εβραιοι με τον ηχο. Τους εχω ικανους.

      • Μεγαλύτερη δηθενιά από της Ισλανδίας δεν υπάρχει. Από το δήθεν industrial rock που στην ουσία είναι ποπάκι, μέχρι τις γελοιότητες περί “μάχης κατά του καπιταλισμού” και της δήθεν σαδομαζοχιστικής gay αισθητικής από δύο καρα-straight τύπους παντρεμένους με παιδιά. Απορώ πως μπορεί κάποιος να μην γελά με όλη αυτή την καρικατούρα.

      • Μάριε υποθέτω πως ξέρεις ότι αυτά που λένε για τον καπιταλισμό, το Ισραήλ και σαδομαζοχιστικα είναι τρολ και δεν τα εννοούν όντως

      • Μαριε,
        οσο αυτοι ειναι στρειτ, αλλο τοσο εγω ειμαι λεσβια.
        Σεβαστη η γνωμη σου για το τραγουδι βεβαιως. Εχουμε αλλη αποψη.

  23. Νομίζω και μετά την σειρά εμφάνισης ότι η Ελλάδα θα κερδίσει τον πρώτο ημιτελικό. Η Κύπρος όπου και να εμφανιζόταν περνάει από αυτόν τον ημιτελικό αλλά δυσκολεύει η πρωτιά. Θα της δώσουν καλή θέση εμφάνισης σίγουρα στον τελικό. Βέβαια και ο Rybak πέρυσι πρώτος εμφανίστηκε στον ημιτελικό και κέρδισε ενώ αντίστοιχα το Αζερμπαιτζάν πέρυσι γνώρισε αποκλεισμό με την πρώτη θέση εμφάνισης στον ημιτελικό. Πρόπερσι η Σουδία άνοιξε τον πρώτο ημιτελικό και βγήκε 3η ενώ στον τελικό της έδωσαν την 24η σειρά εμφάνισης. Αντίθετα η Εσθονία που πήγαινε ως φαβορί με το Veronα αποκλείστηκε εμφανιζόμενη προτελευταία στον ημιτελικό της.

    Συμπερασματικά νομίζω ότι δεν παίζουν τόσο ρόλο οι θέσεις εμφάνισης στους ημιτελικούς που είναι 17-18 συμμετοχές όσο στον τελικό που είναι 26. Και μεγαλύτερη σημασία έχει τι εμφανίζεται πριν και μετά.

  24. Οποίος λεει οτι ο άγιος Μαρίνος δεν θα προκριθεί φετος δεν ξέρει απο Eurovision… Με πιστοποίηση ISO σας το εγγυουμαι εγω.. 1)αδύναμος ημιτελικος 2)διαφορετικό τραγούδι και πιασάρικο μεσα στα αδιάφορα 3) το 2016 σε εναν δύσκολο ημιτελικό και ο serhat με ενα χειρότερο τραγούδι ειχε βγεί 11ος.. 4) εμφανίζεται τελευταίος.. Δεν επιλέχθηκε τυχαία απο τους διοργανωτές

  25. Νομίζω υπερεκτιμάτε τη δυναμική της Ελληνικής συμμετοχής! Πάντως τη πρόκριση λογικά την έχουμε!

  26. Εξαιρετική η προτελευταία θέση για μας νομίζω είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος θα εμφανιστεί πρώτη σε ημιτελικό από τότε που θεσπίστηκαν

  27. Ξεχωριζουν με την εξης σειρα.
    Ελλαδα
    Ισλανδια
    κενο…………………..
    Βελγιο
    Σλοβενια
    Σαν Μαρινο
    Τσεχια
    Ουγγαρια
    Κυπρος (το εχω ηδη βαρεθει. Δεν ειναι Φουρειρα η Ταμπα…οποτε δεν ελπιζω πολλα.)

  28. Η πρόβλεψή μου πριν τις πρόβες.

    01. Greece 308
    02. Cyprus 300
    03. Slovenia 258
    04. Portugal 241
    05. Iceland 209
    06. Belgium 157
    07. Serbia 131
    08. Hungary 127
    09. Poland 117
    10. San Marino 97
    11. Australia 96
    12. Estonia 93
    13. Czech Republic 87
    14. Finland 28
    15. Belarus 26
    16. Montenegro 24
    17. Georgia 20

    • Εβγαλες και τους ποντους βρε θηριο;;;;;;;;;;
      Εσυ πρεπει να μας πεις το φλυτζανι.

  29. λοιπον ξεκιναμε
    1ος ημιτελικος
    1.Ελλαδα,Ισλανδια απο τα φαβορι με πολυ καλο running order
    2.Αγιος Μαρινος το βλεπω να περναει
    3.κακη κληρωση για την Κυπρο σαν θεση αλλα ειναι το μονο δυνατο τραγουδι στο πρωτο μισο αρα θα φανει πολυ
    4.στο δευτερο μισο μπηκαν πολλα δυνατα τραγουδια και μαλλον Πορτογαλια και Εσθονια θα μεινουν ημιτελικο
    prediction
    1.Ισλανδια 2.Ελλαδα 3.Κυπρος 4.Σλοβενια 5.Σερβια 6.Τσεχια 7.Βελγιο 8.Αυστραλια 9.Αγιος Μαρινος 10.Ουγκαρια
    2ος ημιτελικος
    1.πιο καλα τα πραγματα σχετικα με το running order
    2.Ελβετια στο πρωτο μισο ειναι το πιο δυνατο τραγουδι ισως και της Αρμενιας αλλα θελει καλο staging το δευτερο για να περασει
    3.Ολλανδια καλη θεση σιγουρη προκριση
    prediction
    1.Ελβετια 2.Ολλανδια 3.Ρωσια 4.Σουιδια 5.Αζερμπαιτζαν 6.Μαλτα 7.Αρμενια 8.Αλβανια 9.Βορεια Μακεδονια 10. Ρουμανια

  30. Η σειρά εμφάνισης με κάνει να αναθεωρω κάπως τις απόψεις μου για το ποιος θα περάσει στο πρώτο ημιτελικό. Καταρχάς απο το σερι 12-17 κάποιος θα μείνει εκτος σίγουρα. Εξαιρετικά σπάνιο να περάσουν εξι τραγούδια στη σειρά. Απο αυτούς τους εξι θεωρώ Ελλάδα και Ισλανδία ειναι τα πιο ασφαλή. Η Εσθονία από τη μια κινδυνεύει να ξεχαστεί ανάμεσα σε δυο πολύ ιδιαίτερες συμμετοχές (εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου αλλά γούστα ειναι αυτα) από την αλλη μπορεί να αποτελέσει όαση. Ειδικά η Πορτογαλία μπορεί άνετα να θεωρηθεί κιτς αναμεσα σε Εσθονία κα Ελλάδα. Το Σαν Μαρίνο το ειχα πάντα στο όριο πρόκρισης, τωρα ισχυροποιεί τις πιθανότητες του. Μένει πολύ εύκολα στο μυαλό κ ειναι ωραίο κλείσιμο. Η Αυστραλία θα εξαρτηθεί απ’το σε τη μερα θα βρεθούν οι επιτροπές. Αμα θέλουν την περνάνε άνετα. Το Βέλγιο θεωρητικά ξεχωρίζει μεταξύ Σερβίας κ Γεωργίας, αλλα για καποιο λογο μου δίνει non qualifier vibes. Η Σερβία από την άλλη ξεχωρίζει ωραία θεωρώ, τη βοήθησαν αρκετά, π.χ άνετα θα μπορούσε να εμφανίζεται μετά τη Τάμτα. Η Κύπρος μια χαρα, ανετοτατη πρόκριση με κανέναν κοντά της να την απειλεί. Το Μαυροβούνιο καμιά ελπίδα. Τη Φινλανδία θεωρώ ήθελαν να τη βοηθήσουν, εξου και είναι μεταξύ Μαυροβούνιου κ Πολωνίας. Νομίζω όμως οτι δε θα τους βγει κ αυτα τα τρια θα ειναι σερι non qualifiers. Η Σλοβενία ειναι ενα ερωτηματικό, εγώ το λατρεύω αλλα πραγματικά δεν έχω ιδεα πώς θα παει. Η Τσεχία θα περάσει ανετοτατα, χτυπώντας ίσως και πενταδα στον ημιτελικό, ξεχωρίζει σα τη μυγα μες στο γαλα. Η Ουγγαρία επίσης ερωτηματικό. Μπορεί εύκολα να ξεχαστεί μεταξύ Τσεχιας Λευκορωσιας. Λαμβάνοντας υπόψη ολα αυτα, η πρόβλεψη μου ειναι:
    – Κυπρος
    – Ελλαδα
    – Ισλανδία
    – Τσεχία
    – Σλοβενια (το ρισκάρω)
    – Σερβία
    – Σαν Μαρίνο
    – Εσθονία
    – Αυστραλία
    – Βέλγιο/Ουγγαρία
    Αυτά Μέχρι τις πρόβες. Από κει και περα βλέπουμε.

  31. Ελλάδα και Κύπρος σίγουρα θα περάσουν
    Σίγουρα..
    Μετα Τσεχία Βέλγιο Πορτογαλία ( δεν μ αρεσει) Αυστραλία (απο τις επιτροπές)
    Σαν Μαρίνο ειναι πολυ ωραιο κομματα πιστεύω και θελω να περάσει
    Σλοβενία Πολωνία και Εσθονία

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ