EUROVISION 2019: Έρχονται αλλαγές στη βαθμολογία!

Η πρόσφατη συνάντηση των επικεφαλής των αποστολών στη φετινή Eurovision έκρυβε εκπλήξεις αφού επίκεινται αλλαγές στον τρόπο παρουσίασης της βαθμολογίας.

Από τον διαγωνισμό της Στοκχόλμης (2016), το σύστημα βαθμολογίας έχει αλλάξει καθώς πρώτα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των εθνικών κριτικών επιτροπών και, στη συνέχεια, εκείνα του τηλεοπτικού κοινού συνολικά με αντίστροφο τρόπο.

Φέτος, όμως, αναμένονται αλλαγές στον τρόπο παρουσίασης της βαθμολογίας που θα είναι «πιο δραματικός», σύμφωνα με τον αρχηγό της τσεχικής αποστολής. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται «για μια νέα τηλεοπτική εμπειρία».

Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση από την EBU και την ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση (IPBC/KAN), ας θυμηθούμε τη βαθμολογία στον διαγωνισμό της Λισαβόνας (2018).

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
[Φωτογραφίες: RTP/EBU]

49 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναιιιιιιιιιι.
    Το τέλειο θα ήταν.Αρχικα βλέπουμε συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα των επιτροπών και μετά τα αποτελέσματα του κοινού με τους spokespersons να λένε το 10 και το 12.Κοιτα που το Ισραήλ θα κάνει τέλειο διαγωνισμό φέτος.

    Το ιδανικό για εμένα θα ήταν το παλιό σύστημα αλλά εντάξει.

  2. Εμένα δε με χάλαγε καθόλου που παλιά το ξερε από λίγο νωρίτερα ο νικητής. ΟΚ κατανοώ ότι δεν γίνεται το μπαμ τελευταία στιγμή και να ναι η αγωνία στο κόκκινο όπως σίγουρα είναι και το θεμιτό για ένα τηλεοπτικό προϊόν και δη, ΤΟ τηλεοπτικό προϊόν της χρονιάς όπως είναι η Eurovision, οπότε θέλανε να προσθέσουν λίγο δράμα. Για να δουμε πόσο ακόμη τους παίρνει να το βελτιώσουν. Εχω μεγάλη περιέργεια….

    • Μήπως οι βαθμολογίες των big five (αφού έχουν πολλαπλασιαστεί με κάποιο συντελεστή βαρύτητας) θα ανακοινώνονται ξεχωριστά και θα προστίθενται στο άθροισμα της βαθμολογίας κάθε χώρας που έχουν ψηφίσει ;;

  3. Η αλήθεια είναι ότι είναι προτιμότερο να παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα του κοινού απ΄ ότι αυτά των 5μελών επιτροπών κάθε χώρας. Αν η αλλαγή είναι αυτή και όχι κάποια άλλη. Θα δούμε.

  4. Εμένα μου άρεσαν οι αλλαγές στο σύστημα παρουσίασης της ψηφοφοράις. Έχει περισσότερο σασπένς. Ας ελπίσουμε να μην το παρακάνουν βέβαια φέτος και να μας κάνουν καρδιακούς.

  5. Άντε να δούμε. Απλά εύχομαι εκεί στην ΕΡΤ να κάνουν αλλαγές και να μην έχουμε τα περσινά χάλια με την εκτός τόπου και χρόνου κυρία και τα κρύα αστεία που συνηθίζουν να λένε. ΕΛΕΟΣ

  6. Συμφωνα με πληροφοριεs το νεο συστημα βαθμολογησηs εχει στηριχθει πανω στον τυπο
    2χ+2ψ+2αβ Χ (THN BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ) = ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ

  7. Βασικά το νέο σύστημα θα είναι σαν το bonus εδρών στη Βουλή. Θα ξεκινάμε με +100 πόντους στη Σουηδία και +50 στη Ρωσία. Να επισημοποιήσουν το “σπρώξιμο”κάθε χρονιάς.

  8. Εσεις ποια χώρα λέτε να είναι αυτή που επιχείρησε να πληρώσει τον αμερικανό γιουτιουμπερ Jake, ο οποίος κάνει reactions για τη Γιουροβίζιον (και ποιος ξέρει και πόσους άλλους έχει ήδη χρηματίσει), τα Σκόπια; Το Αζερμπαϊτζάν; η Μάλτα, η Ρουμανία; Δεν ξέρω..πάει σε πολλές χώρες το μυαλό μου.

    • Και εμένα το μυαλό μου πάει σε διάφορες χώρες αλλά κλίνω πιο πολύ προς την Ρωσία γιατί είναι αυτή που καίγεται πιο πολύ για την νίκη φέτος

    • Το Αζερμπαϊτζάν η η Αρμενία . Η Ρωσία σιγά μην χρημάτιζε έναν αμερικανό για να την προωθήσει ακούγεται ακραίο.

      • Καταλαβαίνεις πως κανείς δεν πρόκειται να πάρει στα σοβαρά υπεράσπιση της Ρωσίας από εσένα, έτσι; Ακραίο ακούγεται το όλο πράγμα πάντως. Γιατί να χρηματίσουν έναν youtuber με τόσους λίγους subscribers τόσα πολλά λεφτά; Μιλάμε σίγουρα για πάνω από 20 χιλιάδες δολάρια σύμφωνα με αυτόν (επί τρία τον ετήσιο μισθό ενός καθηγητή). Θα μπορούσαν να τα δώσουν σε κάποιον με 100χιλ + subscribers και να τραβήξει περισσότερο κόσμο. Οπότε αν λέει αλήθεια τίποτα δεν θα ήταν ακραίο. Μην έχεις την Ρωσία για τόσο αθώα, είπαμε είσαι φαν αλλά μην κλείνεις τα μάτια.

    • Aνοησίες.
      1ον. Δεν ξέρουμε αν λέει αλήθεια ή αν θέλει να μαζέψει θεατές στο κανάλι του. Δεν έχει καμία απτή απόδειξη για όσα λέει.
      2ον. Τί νόημα έχει να χρηματίσεις έναν από τους λιγότερους δημοφιλείς YouTuber στο είδος; Πόσους πια να μπορεί να επηρεάσει η γνώμη του;
      3ον. Και να του έγινε όντως τηλεφώνημα, πως ξέρει ότι ήταν αληθινό και όχι μία προσπάθεια να κατηγορηθεί τεχνηέντως κάποια χώρα;

      Ποιoς αλήθεια παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά τα reaction video που πετάγονται καθημερινά σαν τα μανιτάρια, όπου ο κάθε κακομοίρης λέει και μία γνώμη, και που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν προετοιμαστεί μέχρι την τελευταία τους λέξη και φυσικά δεν παρακολουθεί ο άλλος για πρώτη φορά το video που σχολιάζει.
      Στα σοβαρά κάποιος θα διαμορφώσει γνώμη για ένα τραγούδι από τι λέει ένας άγνωστος στο YouTube;

  9. Περίεργα πράγματα πάντως. Το θέμα ειναι οτι αν ήθελενα να τον λαδώσουν φαντάσου τι γινεται με τις επιτροπές. Γενικά το θέμα επιτροπές μπάζει χρόνια τωρα ακούγονται πολλά. Νομίζω και πέρισυ έγινε να δινουν 12αρια οι επιτροπες στην Κότα και ψιχουλα ή τιποτα στην Φουρέιρα.

      • Ναι αλλά στη γενική βαθμολογία των επιτροπών την περνούσε Δεν λέω για τα 12αρια αλλά ότι δε μπορεί βε επιτροπή επιπέδου και καλά να βαθμολογίες την κότα ψηλά και την Κύπρο στον πάτο ή καθόλου

      • Φίλε η κότα σάρωσε και στο Televoting.Επισης η Netta πήρε 212 βαθμούς από τις επιτροπές και η Ελένη 183 δηλαδή πολύ κοντά μεταξύ τους.

      • Σώπα ρε Φώτη που η κότα σάρωσε στο televoting . Με στημένα τηλεφώνηματα και αγορασμενους ψήφους και εγώ να πήγαινα και εκροσωπούσα το Κολοκοτρωνίτσι θα σάρωνα. Μόνο την τελευταία βδομάδα της Eurovision οι φίλοι μας οι Ισραηλινοί χαλάσαμε 400 χιλιάδες ευρώ στο promotion ακόμα και αυτοι το παραδέχτηκαν . Άμα βάλανε 20 χιλιάδες άτομα σε μικρές χώρες να ψηφίζουν διαρκώς χαίρω πολύ.

      • Έχε χάρη που η Φούρειρα εκπροσώπησε την Κύπρο στην Eurovision. Άμα εκπρόσωπουσε καμία δυνατή χώρα στο televoting όπως Ρωσία, Ουκρανία,Σουηδία,ακόμα και Ελλάδα θα σου λέγε τι θα έκανε η κότα.

    • Μην τα ισοπεδωνουμε ολα φωνητικα η νεττα ειναι χιλιομετρα καλυτερη απο φουρειρα.ποια ειναι η φουρειρα μωρε και τι ηταν το fuego?λες και διεθετε καμια φωναρα κ τραγουδαρα.ενα πολυ μετριο τραγουδι ηταν κ τιποτα περισσοτερο.να ειναι ευχαριστημενη που βρεθηκε στην δευτερη θεση με ενα πολυ παρα πολυ μετριο τραγουδι.κ η κοτα που λες ειχε ενα χιουμοριστικο τραγουδι και το πιασαν οι επιτροπες.κ σταματηστε επιτελους την καραμελα οτι λαδωσαν,αυτο που σας πονα ειναι οτι η νεττα προέρχονταν απο το ισραηλ αμφιβάλλω αν κανατε σχολια αν ηταν απο αλλη χωρα.Προς ολους τους ελληνες φαν (γιατι μονο στην ελλαδα βλεπω τετοιο χαλι εναντιων της απο την ημερα που κερδισε) χωνέψτε το επιτελους οτι η Νεττα κερδισε και σταματηστε να την κραζετε.

      • Σιγά τα φωνητικά της νεττα μωρέ . Με την ίδια λογική η Ελίνα που εκπροσώπησε την εστονια έπρεπε να κερδίσει με 40 δωδεκαετία από τις επιτροπές . Για δες την αντίδραση του κόσμου στο στάδιο όταν βγήκε η νεττα και πως αντιδράσε όταν βγήκε η Φουρέιρα. Ότι λαδωσανε οι Ισραηλινοί άστο να το ξέρω καλύτερα ακόμα και σε dating sites έβλεπες την νεττα χαχαχα . και στο youtube τους είχανε σβήσει views όταν πρωτοβγηκε το τραγούδι γιατί πολλά από αυτά τα views ήταν αγορασμενα. Η σκηνική παρουσία της νεττα ητανε για γέλια σιγά το χιούμορ τα εχουμε ξαναδεί αυτά. Ένα τραγούδι που βγήκε τέταρτο στο televoting στον ημιτελικό με μικρή διαφορά από τον πέμπτο . Ακόμα και η Αυστρία είχε περάσει την νεττα στο televoting στο ημιτελικό lol. Και αφήστε την γνωστή δικαιολογία ότι δεν ψηφίζουν όλες οι χώρες στον ημιτελικό .

      • Πάντως συμφωνώ ότι η νεττα φωνητικά ήταν πολύ ανώτερη από την Φουρέιρα ειδικά όταν η νεττα κακάριζε . Πότε θα καταλάβετε εδώ μέσα ότι η Eurovision δεν είναι x factor αλλά διαγωνισμος τραγουδιού . Λες και έχετε όλοι εδώ μέσα την εμπειρία να καταλάβετε πότε ένα τραγουδιστής τραγουδάει καλά και πότε όχι . Για εξήγησε μου ρε γνωστη της ερμηνείας για ποιο λόγο η νεττα ηταν καλύτερη φωνητικά από την Φουρέιρα ? Τι σε χάλασε στην Φουρέιρα φωνητικά ? Μήπως πήρε μια ανάσα περισσότερο όταν τραγουδούσε και πιάστηκες από την λεπτομέρεια ? Χαχαχαχα

      • Αναλυσε μας και λίγο τα φωνητικά της νεττα όταν τραγούδησε στον ημιτελικό . Γιατί η Φουρέιρα φωνητικά στον ημιτελικό ήταν πολύ ανώτερη από την νεττα άμα σκαμπαζεις από μουσική

      • Φίλε αν το πάρουμε καθαρά φωνητικά Γερμανία και Αυστρία ήταν καλύτερες από Κύπρο και Ισραήλ.

  10. Linda Kristine Kjølibråten
    Πριν από 7 ώρες
    To everyone who wonder what’s going on: Jake has been attempted bribed for reacting to a certain participating Eurovision country’s artist. There is another video I think and he has been offered a whole a lot of mony. I will call it extreme, if you don’t mind. This is not good. I just saw part of this video on ESC United. Now, this country’s delegation is been reported to EBU for investigation.

    από σχόλια “ακολούθων” του jake

    Δε κατάλαβα πολλά..

    • Η αφέλεια και η υστερία των φαν έχει χτυπήσει κόκκινο. Να κάτσει η EBU να κάνει έρευνα για τον κάθε ιδιώτη εκεί έξω και για το αν πήρε χρήματα για να πει κάτι στο YouTube. Πρώτον, δεν υπάρχουν στοιχεία, δεύτερον είναι παράνομο, είναι ένας τρόπος διαφήμισης προϊόντων, τρίτον, δεν είναι δουλειά της EBU να το κάνει. Η EBU είναι υπεύθυνη μόνο για όσους εμπλέκονται επίσημα με τον διαγωνισμό, διοργανωτές, συμμετέχοντες, κριτές κλπ., όχι για τι λέει και κάνει ο κάθε YouTuber.

  11. Υποθέτω ότι πιθανώς θα εφαρμόσουν στη βαθμολογία των κριτικών επιτροπών το σύστημα του Νορβηγικού τελικού. Θα αποκαλύψουν πρώτα μόνο το που πήγαν τα δωδεκάρια και κατόπιν τη συνολική βαθμολογία.

  12. Κάτι άσχετο ποτέ θα ανεβάσει ο ogae το poll που ψηφίζουμε τις αγαπημένες συμμετοχές?

  13. Αφέλεια και υστερία που την είδες εσυ;
    Ευτυχώς που όλα είναι αδιάβλητα σε αυτό το διαγωνισμό
    Σημείωση Το να υπάρχουν βαθμολογικές διάφορες ανάμεσα σε επιτροπή και κοινό είναι λογικό
    Το να βγάζει η επιτροπή κάποιον μέσα στο τοπ 5 ή στο bottom 3 και το κοινό το αντίθετο τότε κάτι συμβαίνει

    • Oύτε έχει δικαιοδοσία η EBU να ελέγχει τον κάθε ιδιώτη εκεί έξω, ούτε πρακτικά μπορεί να το κάνει, ούτε και το να πληρώνεται κάποιος στο διαδίκτυο για να λέει κάτι είναι παράνομο σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού, εφόσον αυτός δεν είναι επίσημα εμπλεκόμενος με τον διαγωνισμό. Τί δεν καταλαβαίνεις;

      • Επι της ουσίας όταν ο άλλος χρηματίζει, χρηματιζει
        Τώρα αν το πάμε στα τυπικά χαίρω πολύ
        Πάντως με αφορμή αυτό το συμβάν επιβεβαιώνεται ότι πέφτει πολύ χρήμα
        Επιτροπές δρόμο

      • Αποδείξεις υπάρχουν για όλη αυτή τη νέα υστερία; Γιατί εγώ έχω καταλάβει ότι βγήκε ένας και είπε κάτι.

    • Δηλαδή αν φέτος η κριτική επιτροπή βάλει στο πάτο τη Γαλλία και στο κοινό βγει 10αδα φταίει η κριτική επιτροπή και όχι το αμουσο κοινό;

      • Δε νομίζω η Γαλλία να βγει 10αδα στο κοινό Ευτυχωσδε ψηφίζουν μόνο συγκεκριμένα άτομα καο για την Κόνσιτα ενημερωτικά έπεσε τόσο διαφήμιση με όσα γινόταν στην Αυστρία και άλλου με την Ακροδεξιά Δεν βγήκε λόγο συγκεκριμένης ομάδας Επιπελπν δεν ήταν χάλια τραγούδι όπως αυτό

      • Ότι η Γαλλία είναι το αριστούργημα και θα είναι ντροπή να πατώσει; Προσωπικά το θεωρώ απίστευτα αδιάφορο. Αν το τραγουδούσε κάποιος άλλος, με διαφορετική περσόνα, θα πέρναγε εντελώς απαρατήρητο.

  14. Οι κριτές μόνο τον εαυτό τους ρεζιλεύουν. Όπως περσυ σε διάφορες επιτροπές ένας κριτής μπορεί να έβαζε 1η την Κύπρο κ στην ίδια επιτροπή κάποιος άλλος 25η, όπως συνέβαινε το ίδιο κ με την Ρωσσια το 2016 κ με την Ιταλία το 2015. Είτε σ άρεσαν είτε όχι η Ελένη κ η Νεττα είναι απλά γελοίο να βάζεις κάποιο από τα φαβορί στις τελευταίες θεσεις

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ