EUROVISION 2019: Μεγάλη νικήτρια στο poll για τις BIG 5 η Ιταλία!

Οι χώρες που βρίσκονται κάθε χρόνο απευθείας στον τελικό της Eurovision, οι λεγόμενες BIG 5, χρόνο με το χρόνο βάζουν τα δυνατά για να έχουν την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Έτσι και φέτος, όλες οι συμμετοχές θεωρούνται αρκετά καλές με μία συμμετοχή όμως να έχει ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή που βγήκε.

O OGAE Greece διεξήγαγε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα poll μόνο για τις συμμετοχές των BIG 5 για να αφουγκραστεί την κοινή γνώμη. Από την αρχή ξέφυγε με μεγάλη διαφορά η Ιταλία με δεύτερη να ακολουθεί την Ισπανία. Ωστόσο από την στιγμή που βγήκε το επίσημο videoclip της Ισπανίας η Ιταλία έχανε ψήφους (δίχως βέβαια να φαίνεται δυνατό να χαθεί η πρωτιά), το ίδιο και η Γαλλία και η Ισπανία μέρα με τη μέρα ανέβαινε! Έτσι, μετά από 1 μήνα και την ψήφο σας (497 άτομα) τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1η) Ιταλία – Μahmood, “Soldi”– 56,1%

2η) Ισπανία  – Miki, “La venda” – 24%

3η) Γαλλία – Bilal Hassani, “Roi” – 10,9%

4η) Ηνωμένο Βασίλειο – Michael Rice, “Bigger Than Us” – 5,2%

5η) Γερμανία – S!sters, “Sister”– 3,8%

Ξεκάθαρη νικήτρια στο poll του OGAE Greece με το συντριπτικό ποσοστό περί το 56% είναι η Ιταλία!

Θα καταφέρει άραγε η Ιταλία να συνεχίσει το καλό σερί της χώρας για δεύτερη χρονιά με μία καλή εμφάνιση; 

Σε ποια θέση πιστεύετε θα καταλήξει κάθε μία χώρα από τις BIG 5; Μπορεί ο φετινός νικητής της Eurovision να προέλθει από τις BIG 5;

Δείτε εδώ στο επίσημο recap που δημοσίευσε το κανάλι του eurovision.tv στο YouTube τις BIG 5 και την διοργανώτρια Ισραήλ που συμμετέχει απευθείας στον τελικό ως είθισται με τις νικήτριες χώρες.

Και εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα του poll με τις συνολικές ψήφους.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από τις BIG 5;

Mείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για το καθιερωμένο μας poll με τις 41 συμμετοχές!

Γιώργος Φλίγκος

[Photo: eurovisionworld.com]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η τραγουδαρα που σάρωσε στο televoting του σαν Ρέμο ( λέμε τώρα )

  2. Δεν νομίζω να προέλθει φέτος ο νικητής από big 5.. Εδω δεν προήλθε το 2017 και το 2015 απο την ιταλια και το 2016 απο την γαλλια που είχαν τέλεια τραγούδια.. Αρα δύσκολο

  3. Αν και στο συγκεκριμένο poll ψήφισα Ιταλία τελικά νομίζω ότι η συμμετοχή της Ισπανίας μου αρέσει περισσότερο μεταξύ των big 5 αν και αμφότερες είναι στη προσωπική μου 10αδα. Οι άλλες 4 (Γαλλία Γερμανία ΗΒ και Ισραήλ) πολύ αδύναμες για να καταφέρουν κάτι καλύτερο από την 18η με 26η θέση στον τελικό.

  4. Όπως κ κάθε χρόνο το ιταλικό θα ξεφουσκώνει λίγο πριν τον τελικό για να καταλήξει πάλι κάπου στη μέση. Μπουρδα κ πολυ δηθενια.

    Ο γάλλος ΙΔΙΟ μαλλί με την Τάμτα, πραγματικά θα τους μπερδεύουνε το Μάιο.

    Της Ισπανίας για παιδικό πάρτυ να παίζει μετά από τραγούδι της χρυσπα, μια χαρά.

    Της Αγγλίας ούτε second chance sto Melodifestivalen

    Της Γερμανίας μ’αρέσει αν κ θα τα πάει χάλια προφανώς.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ