“FIESTA 2019”: Καλώς ήρθατε στην… Ινδία!

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να υποδεχθεί στη πόλη της το “Fiesta”, το δεύτερο επίσημο  μουσικό φεστιβάλ του OGAE Greece (μετά το Μ.Π.Λ.Ε.) και ταυτόχρονα την αναβίωση του παλαιότερου και επιτυχημένου φεστιβάλ “Mu.Ga.” (Music Gala). 

“Fiesta” είναι το δεύτερο επίσημο φεστιβάλ που οργανώνει ο OGAE Greece. Πρόκειται για την αναβίωση του παλαιότερου, αντίστοιχου “Mu. Ga.” (Music Gala) κατά το οποίο τα μέλη του σωματείου χωρίζονται σε ομάδες και κατόπιν σειράς προτεραιότητας – η οποία προέρχεται από σχετική κλήρωση – επιλέγουν την χώρα με την οποία επιθυμούν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι. Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι παίκτες να εκπροσωπηθούν από τραγούδια που ερμηνεύουν καλλιτέχνες οι οποίοι προέρχονται από τις χώρες που έχουν αντίστοιχα επιλέξει και φυσικά η αναζήτηση του καλύτερου τραγουδιού της κάθε χρονιάς μέσω ψηφοφορίας. Η ψηφοφορία γίνεται όπως και στον διαγωνισμό της Eurovision, με τη κάθε χώρα να παρουσιάζει τη δεκάδα της (με το σύστημα 1-8, 10 και 12). Η χώρα που στο τέλος της βραδιάς συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους ανακηρύσσεται νικήτρια του φεστιβάλ της τρέχουσας χρονιάς. Πέρα από το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ, δίνεται και το “Βραβείο Κοινού” το οποίο κερδίζει η συμμετοχή η οποία καταφέρνει να ψηφιστεί περισσότερο από τους μη παίκτες του φεστιβάλ.

FIESTA 2019

Η μουσική σκηνή “Ξέφωτο” στα Λαδάδικα θα φιλοξενήσει για τρίτη συνεχή χρονιά το μουσικό παιχνίδι των μελών του OGAE Greece οι οποίοι ψάχνουν να βρουν το καλύτερο τραγούδι μεταξύ των είκοσι που λαμβάνουν φέτος μέρος. Σε αντίθεση με το Μ.Π.Λ.Ε. που περιορίζεται στις ενεργές και μη χώρες της EBU, το “Fiesta” ανοίγει διαγωνιστικά τα… φτερά του στον παγκόσμιο χάρτη! 

Με βάση το πρώτο βραβείο του “Fiesta 2018” διοργανώτρια χώρα – θεωρητικά – για φέτος είναι η Ινδία. Το “Fiesta 2019” θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου 2019 ενώ παρουσιαστές του θα είναι τα μέλη του σωματείου Λουκάς Βλαβιανός και Γιώργος Μίντζας. Παρακάτω μπορείτε να γνωρίσετε αναλυτικά τις είκοσι φετινές συμμετοχές! 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ “FIESTA 2019”!

01. ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Venezuela

“Bailame” – Nacho

02. ΡΟΥΜΑΝΙΑ

“Ochii ăia verzi” – Randi

03. ΚΟΛΟΜΒΙΑ Colombia

“Tranquila” – J Balvin

04. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

“Wanted” – Be Hazlewood

05. ΚΑΝΑΔΑΣ

“I Really like you” – Carly Rae Jepsen

06. ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ Flag of Puerto Rico

“Criminal” – Natti Natasha x Ozuna

07. ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

“Boshret Kheir” – Hussain Al Jassmi

08. ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

“Wrecking ball” – Miley Cyrus

09. ΚΟΥΒΑ Cuba

“Havana” – Camila Cabello ft. Young Thug

10. ΛΙΒΑΝΟΣ

“Gharibi Hal Denyi” – Nawal El Zoghbi

11. ΜΑΡΟΚΟ 

“Décapotable” – Zouhair Bahaoui

12. ΜΕΞΙΚΟ Mexico

“Lento” – Thalía ft. Gente de Zona

13. ΕΛΒΕΤΙΑ

“Save me” – Kadebostany

14. ΤΥΝΗΣΙΑ Tunisia

“Believer” – Myrath

15. ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ Uzbekistan

“Bor yoki yo’q” – Munisa Rizayeva & Rayhon

16. ΙΡΑΝ

“Vaghte Eshgho Haale” – Kamran & Hooman

17. ΑΥΣΤΡΙΑ

“Nobody’s Fool” – Parov Stelar ft. Cleo Panther

18. ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

“Hey-La” – Ayumi

19. ΜΟΛΔΑΒΙΑ

“I Loved you” – Dj Sava ft. Irina Rimes

20. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Argentina

“Consejo de amor” – Tini

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ

Το «Βραβείο Κοινού» είναι ένα ειδικό βραβείο που δίνεται στη συμμετοχή που τερματίζει πρώτη σε βαθμολογία από τη ψηφοφορία των μη παικτών του «Fiesta 2019».

Το κοινό, αποτελείται τόσο από μέλη του σωματείου που δεν συμμετέχουν – είτε από επιλογή, είτε από διάφορους άλλους λόγους – στο φεστιβάλ είτε από πρόσωπα τα οποία δεν είναι μέλη του σωματείου, αλλά συμμετέχουν στη διαδικασία. Η ψηφοφορία του κοινού διεξάγεται ως εξής: Οι καλεσμένοι σημειώνουν σε ένα ειδικό ψηφοδέλτιο τις τρεις πιο αγαπημένες τους συμμετοχές βαθμολογώντας με πέντε (5) βαθμούς την πιο αγαπημένη τους, με τρεις (3) βαθμούς την αμέσως επόμενη πιο αγαπημένη και τέλος με έναν (1) βαθμό την λιγότερο – εκ των τριών – αγαπημένη τους συμμετοχή.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, στην διαδικασία επιλογής του «Βραβείου Κοινού» δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι αναγνώστες της ιστοσελίδας του OGAE Greece www.ogaegreece.com, διαμορφώνοντας το 50% του συστήματος της συγκεκριμένης ψηφοφορίας. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετάσχετε στη διαδικασία, ψηφίζοντας στο παρακάτω poll τις πέντε πιο αγαπημένες σας συμμετοχές, από τις συνολικά είκοσι.

| Λήξη Ψηφοφορίας: Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, 23:59 |

Σε περίπτωση ισοψηφίας, τη πρώτη θέση θα κερδίσει η συμμετοχή η οποία κατάφερε να λάβει τα περισσότερα «άριστα πέντε» κατά τη διάρκεια της βραδιάς του φεστιβάλ.

Ποια 5 τραγούδια από αυτά που διαγωνίζονται στο "Fiesta 2019" ξεχωρίζετε;

 

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάτι σα να λέμε μαζευόμαστε σπίτι, τρώγοντας πίτσα και βαθμολογούμε τραγούδια; Απλά επειδή δε βρέθηκε σπίτι, το κάνουμε στα Λαδάδικα; Καλά για τις λοιπές συμμετοχές δεν το συζητώ, οι Myrath -που τους έχω και πιο στα γούστα μου- γνωρίζουν για τη μεγάλη τιμή να συμμετέχει το τραγούδι τους στη Fiesta (πρώην MuGa);
    Συγνώμη για το επικριτικό μου ύφος, αλλά μου φαίνεται τόσο τριτοκλασάτο όλο αυτό και λέω δεν μπορεί κάπου θα κολλάει με το «General Organisation of Eurovision Fans».
    Κάνουν και τα αλλά σωματεία παρόμοια δρώμενα ή μόνο το ελληνικό του δίνει και καταλαβαίνει;

    • Καλησπέρα Giorgos,
      Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα σωματεία (ναι, όλα τα σωματεία) γίνονται πάνω απ’ όλα για να περνάνε καλά τα μέλη τους. Αντίστοιχες εκδηλώσεις, είναι πάντα αφορμή να βρίσκονται όλα τα μέλη μαζί σε βραδιές ωραίες, με κέφι και χαρά και τι πιο όμορφο από το να γίνεται όλο αυτό σε μια εκδήλωση που θυμίζει “Eurovision” (που είναι και ο λόγος που υπάρχουν αντίστοιχα σωματεία, όπως και το δικό μας). Επίσης, το να στήσεις μία τέτοια βραδιά δεν είναι καθόλου εύκολο – όσο μπορεί να φανεί – και είναι τιμή του OGAE Greece που έχει στα δρώμενά του δύο τέτοιες βραδιές. Λυπάμαι που βρίσκεις τέτοια εγχειρήματα “τριτοκλασάτα” αλλά φαντάζομαι θα επιτρέψεις σε όλα τα μέλη των σωματείων να έχουν την αντίθετη άποψη!

      Κρικόρ Κιφορκιάν
      Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων OGAE Greece

  2. Εσείς πως θα θέλατε τα δρώμενα των σωματείων που ασχολούνται με την Eurovsion Giorgos; Βραδιές ποίησης τύπου “Μούχρωμα στην Καρύταινα”; Αν μη τι άλλο είναι άδικο να κρίνετε κάτι στο οποίο δεν έχετε παρευρεθεί. Τέτοιου είδους βραδιές / παιχνίδια γίνονται σε όλη την Ευρώπη, σκοπό έχουν τη συνάντηση και τη ψυχαγωγία των μελών και δεν αποτελούν τα μοναδικά εγχειρήματα του OGAE Greece, ώστε να σταθείτε σε αυτά και να κρίνετε αυθαίρετα και με ευκολία την οντότητα ενός Σωματείου.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ