ΒΕΛΓΙΟ: Το “Wake Up” ξεχώρισε μεταξύ 25 τραγουδιών!

Το RTBF, ο τηλεοπτικός σταθμός που ανέλαβε την επιλογή του Βελγίου για τον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision, επέλεξε το “Wake Up” μεταξύ εικοσιπέντε τραγουδιών.

Σε συνέντευξή του στην Telepro, ο Pierre Dumoulin, ο δημιουργός του τραγουδιού, αποκάλυψε ότι το τραγούδι του “Wake Up” ήταν ένα από τα είκοσι πέντε τραγούδια που παρουσιάστηκαν σε μια ειδική κριτική επιτροπή δεκαεπτά ατόμων στο RTBF για τη Eurovision 2019. Ο Pierre εξήγησε ότι σε αντίθεση με την αντίληψη του κοινού, δεν επιλέχθηκε από το RTBF για να συνθέσει απευθείας τη συμμετοχή της χώρας στο Τελ Αβίβ, αλλά αποφάσισε να υποβάλει την αίτηση συμμετοχής για το 2019 με τον Eliot.

Ο Pierre Dumoulin εξήγησε ότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει φέτος τη Eurovision έχει αλλάξει σε σχέση με το 2017 όταν έγραψε το “City Lights”:

Το μόνο που έχω να κάνω στο τέλος είναι να σέβομαι τη μέγιστη διάρκεια των 3 λεπτών. Πριν από δύο χρόνια, το βρήκα περίπλοκο. Σήμερα, βρήκα τη συνταγή για να φτάσω εκεί, και με ενοχλεί λιγότερο. Είναι το μοναδικό σημείο που με φρενάρει καλλιτεχνικά. Αν έπρεπε να πω ότι πρέπει να συνθέσω “για τη Eurovision”, αυτό δεν θα είχε νόημα. Πάντα πηγαίνω με βάση το ένστικτο κάνοντας μουσική που μιλάει και με αντιπροσωπεύει.

Συνέχισε εξηγώντας την διαδικασία πίσω από τη δημιουργία του “Wake Up”:

Με τον Eliot, καθίσαμε στο τραπέζι με τις ιδέες του και την επιθυμία του που ήταν να ξυπνήσει τις αισθήσεις. Αλλά όλα αυτά συνέβησαν πριν από τις διαμαρτυρίες για το κλίμα. Είναι αστείο που προλάβαμε τις ειδήσεις. Αυτό δεν έγινε επίτηδες. Και για τη Eurovision, το να μεταφέρουμε ένα μήνυμα, είναι ένα στάδιο στο οποίο πρέπει να παίξουμε επίσης. Αυτό είναι το μήνυμα μιας γενιάς που θέλει να κινητοποιηθεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι είχε επίσης επαφές με την κυπριακή αντιπροσωπεία και δέχθηκε μια προσφορά να συνθέσει το τραγούδι για το διαγωνισμό του 2018, αλλά τίποτα δεν υλοποιήθηκε:

Νομίζω ότι είναι κυρίως επειδή έχω ένα συγκεκριμένο τρόπο και το λέω ο ίδιος: το RTBF είναι πολύ γενναίο για να με εμπιστευτεί για δεύτερη φορά. Τα τραγούδια μου δεν είναι πολύ τυποποιημένα, σε σύγκριση με το “Fuego” για την Κύπρο πέρυσι. Όταν είδα τι είχαν τελικά κυκλοφορήσει και το πόσο αποτελεσματικό ήταν το τραγούδι τους… ε δεν ξέρω πώς να κάνω τέτοια πράγματα. Ενδιαφέρθηκαν για μένα, αλλά θα τολμούσαν να πάνε μέχρι το τέλος;

Ο φετινός εκπρόσωπος του Βελγίου είναι ο Eliot Vassamillet. Ο Eliot έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στον έβδομο κύκλο του show «The Voice Belgique». Αφού έφτασε μέχρι τη φάση των ζωντανών εμφανίσεων, ο νεαρός τραγουδιστής ήρθε σε επαφή με τον Pierre Dumoulin την άνοιξη του 2018. Κι έκτοτε συνεργάζονται μαζί σε διάφορα project και όπως φαίνεται η χημεία τους πέτυχε.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Βέλγιο έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή του Βελγίου στη Eurovision 2019!

[Πηγή/Φωτογραφία: Telepro,eurovoix]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φαίνεται ότι επελέγη μεταξύ πολύ λίγων εναλλακτικών, το τραγούδι είναι αδύναμο.

      • Aν πρόκειται να πετάξει έξω το ξέρασμα της Ισλανδίας ή τη γελοιότητα της Πορτογαλίας, ας περάσει. Το ίδιο το τραγούδι όμως παραμένει αδύναμο και θα δυσκολευτεί. Εκτός αν κάνουν παπάδες στη σκηνή.

  2. Δεν πιστεύω πως θα δυσκολευτεί να πάρει την προκριση για τελικο. Κι εκεί μια χαρά θα τα πάει. Ωραίο τραγούδι και φέτος για το Βέλγιο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ